Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoe herinner je 9/11?

48 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. david bohm 26 augustus 2009 23:23
    Wat een dag was dat inderdaad. Een huisgenoot en ik zaten in de auto, we kwamen net van de deurwaarder waar we de één of andere rekening afgetikt hadden. Op de radio hoorden we het nieuws. Vervolgens als een idioot naar huis gescheurd en het tweede vliegtuig live de toren zien invliegen. De hele dag in een vreemde staat voor de pit blijven hangen.
    Mijn vrienden en ik waren hard-core studenten,we hebben de dag erna ofzo een Koran gekocht, als soort van levensverzekering voor het huis. Wij hielden overal rekening mee. Verkeerden in een soort roes.
    De oplettende lezer zal het niet verbazen dat ik toen nauwelijks posities had, geloof dat ik in Internatio-Müller en nog wat van die degelijke fondsen zat.
  2. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 27 augustus 2009 00:22
    quote:

    AndyCap schreef:

    Dit is een prima draad. Waarom? Het laat ons herinneren aan gekke up & downs. Alles komt uit een onverwachte hoek? Laat ik er één ding van geleerd hebben: Houd de teugels strak!
    Inderdaad, een goede les. Hoewel mijn les wat dat kort houden betreft pas ruim een jaar later kwam, bij die dip begin 2003. Na 9/11 heb ik niet veel gehandeld, ben sowieso meer een LT belegger en het was toch al te laat. Weet nog wel dat ik verbaasd was hoe de beurzen najaar 2001 weer opkrabbelden, relatief dan. De noodzaak van 'teugels strak houden' heb ik zoals gezegd pas begin 2003 echt ingezien. Het was een laat effect, ook macro-economisch gezien, van die aanslagen.
    Anders dan de meer recente beursellende. Dat is een 'bubble'effect etc., maar weer een goede les in er kort op zitten, zelfs als LT belegger.

    In het begin van dit draadje schreef ik een paar keer over 'bijna 10 jaar geleden'. Een vreemde kronkel in m'n hoofd, het is natuurlijk acht jaar.

    Maar idd, verhalen genoeg. Een vriendin van mij werkte toen voor een Leidse congresorganisatie, en was aanspreekpunt voor een groepje Amerikaanse deelnemers. Terwijl er een zitting gaande was, hoorde zij al vrij vroeg van het nieuws, en in de pauze ontstond direct een hectische toestand.
    Na een uurtje ging ze even naar haar kamer. Daar zat een Amerikaan, met z'n hoofd op haar bureau, de telefoon doelloos bungelend aan het snoer. Zijn vrouw werkte in het WTC, hij kon maar geen verbinding krijgen.
    Zij heeft toen de deur dichtgedaan en is naast hem gaan zitten, zonder verder veel te zeggen, na nog een enkele belpoging. Na een half uur werd er op de deur geklopt. Er was telefoon voor hem, vanuit NY...
  3. [verwijderd] 27 augustus 2009 00:27

    Als de dag van gisteren herinner ik me deze tragedie. Stond in de rij bij de kassa van de supermarkt en hoorde het d.m.v. het nieuws op de radio. Vond 't gelijk al onwerkelijk. Ben 't altijd, tot nu aan toe, onwerkelijk blijven vinden. Nog altijd lopen de rillingen over mijn rug als ik de beelden zie en kan het niet tot me doordringen. Mijn leven als huismoeder was toendertijd gevuld met de zorg voor het gezin en verdere huis-tuin- en keukentaken. Later, toen ik zelf ging beleggen, vroeg ik mijn echtgenoot of we toen ook geld kwijt geraakt waren. Dat was even slikken. Ach, wat was het leven voordien onbekommerd...
  4. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 27 augustus 2009 08:15
    quote:

    truushangmat schreef:

    Osama Bin laden. Nog nooit van gehoord vóór de aanslagen. Toch was hij de most wanted.
    Hij wordt niet eens gezocht voor de aanslagen van 9/11 maar voor de bomaanslagen op 7 augustus 1998 en andere terroristische aanslagen in de wereld. :S

    www.fbi.gov/wanted/topten/fugitives/l...
    Frappant!
    Dat we en 'ze' al niet beter wisten. Maar vooral: dat dat opsporingsbericht niet aangepast is. Over bureaucratie gesproken...
  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 27 augustus 2009 10:35
    quote:

    Leo B schreef:

    Kocht in de ochtend een aantal putjes AEX ter dekking van mijn portefeuille. Eind van de dag een gedeelte weer gesloten tegen veel hogere koersen en 12-09 de rest verkocht. Daarna nooit meer zo'n rare dag op de beurs meegemaakt.
    Neem ik direct aan. Maar nu de hamvraag:
    wat deed je besluiten om juist die ochtend wat puts aan te schaffen? Puur mazzel, of...?
  6. [verwijderd] 27 augustus 2009 10:48
    quote:

    Leo B schreef:

    Ik heb wel vaker putjes ter dekking. De timing was volledig toeval en als ik de stukken langer had durven vasthouden had het veel meer opgeleverd. De puts hebben meer dan hun werk gedaan. Het is alleen wel erg zuur dat je zelfs rekening moet houden met een drama als dit.
    En sept is altijd wel een goede put maand.

    Ik kan mij nog wel herrineren dat er mensen short positie's op KLM hadden,meteen allerlei suggestie's en een heel onderzoek ingesteld!

    Gr,

    JJ
  7. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 27 augustus 2009 10:57
    Leo:
    Inderdaad.
    Soms heb je financieel 'geluk', terwijl er een drama is voor anderen. Dat is idd zuur, je zegt het zelf al.

    That's life, ik bedoel dit absoluut niet cynisch.
    Ook ik weet: het was en is een drama, maar life goes on. Er zijn vele verhalen...
    Sommige met veel verdriet. Dat moeten we steeds beseffen.
  8. Marty.mcFly 27 augustus 2009 11:53
    quote:

    HandeR schreef:

    [quote=truushangmat]
    Osama Bin laden. Nog nooit van gehoord vóór de aanslagen. Toch was hij de most wanted.
    Hij wordt niet eens gezocht voor de aanslagen van 9/11 maar voor de bomaanslagen op 7 augustus 1998 en andere terroristische aanslagen in de wereld. :S

    www.fbi.gov/wanted/topten/fugitives/l...
    [/quote]

    Frappant!
    Dat we en 'ze' al niet beter wisten. Maar vooral: dat dat opsporingsbericht niet aangepast is. Over bureaucratie gesproken...
    Niet frappant hoor, die aanslagen op 1998 zijn al genoeg om hem te arresteren, daarom hoeven ze dingen die erna gebeurden niet erbij te zetten. Geld voor elke boef die in die lijst voorkomt.
  9. [verwijderd] 27 augustus 2009 15:09
    En ik weet het ook nog goed, ik liep over Pennsylvania Ave. richting het Witte Huis. De dag ervoor nog voor onderzoek in het Pentagon doorgebracht en zou die middag doorreizen naar NY, voor een paar dagen in Manhattan.

    Penn. Ave. stond nog vol met de ochtendspits. Verveelde automobilisten, wachtend op de stoplichten, sigaretten rokend.
    Totdat plots een kwart van al die bestuurders een zwaailicht vanonder hun stoel vandaan visten, een zwiep aan hun stuur gaven en over middenberm en stoep elk een kant op crossten. Tien minuten later, terwijl ik nog steeds onwetend op weg was naar een lokale boekhandel, werd ik door een man in pak -type onopvallende zakenman- met om zijn nek een of andere M16 'vriendelijk' verzocht mijn heil elders te gaan zoeken.
    Een paar uur later rolden de eerste Hummers in colonne de straten in terwijl de Blackhawks en F16's patrouilleerden.

    Achteraf vooral opgelucht dat mijn Amsterdamse reisbureau de tickets drie weken daarvoor ongevraagd - en tot m'n aanvankelijke ergenis - een dag had verzet, dat kwam beter uit hadden ze gezegd.

    Anyway - ik heb werkelijk geen seconde aan mijn aandelen gedacht.
    Dat kwam veel later pas (zat toen totaal overweight in Laurus - oei! :)
  10. [verwijderd] 28 augustus 2009 16:19
    quote:

    HandeR schreef:

    [quote=truushangmat]
    Osama Bin laden. Nog nooit van gehoord vóór de aanslagen. Toch was hij de most wanted.
    Hij wordt niet eens gezocht voor de aanslagen van 9/11 maar voor de bomaanslagen op 7 augustus 1998 en andere terroristische aanslagen in de wereld. :S

    www.fbi.gov/wanted/topten/fugitives/l...
    [/quote]

    Frappant!
    Alsof het met al het bewijs dat het een inside job was nog geloofwaardig zou zijn om Bin Laden voor deze aanslagen te zoeken....
  11. forum rang 10 voda 12 maart 2010 17:24
    Bijna half miljard voor slachtoffers 9/11

    12 maart 2010, 6:24 | ANP

    NEW YORK (ANP) - De gemeente New York heeft een akkoord over compensatie bereikt met advocaten van reddingswerkers die na de terreuraanslagen van 11 september 2001 werden ingezet. Als alle circa 10.000 klagers instemmen, wordt 657,5 miljoen dollar (bijna 481 miljoen euro) schadevergoeding uitgekeerd.

    Dit heeft de Amerikaanse krant The New York Times donderdagavond (plaatselijke tijd) gemeld. Politieagenten, brandweerlieden en andere reddingswerkers en bouwvakkers die de puinhopen van het World Trade Center kwamen opruimen, kregen achteraf gezondheidsproblemen als kanker en ademhalingsmoeilijkheden. Zij wijten dat aan onder meer aan blootstelling aan stof. De gemeente New York wordt verweten dat zij haar werknemers niet voldoende heeft beschermd.

    Er is jaren onderhandeld over de kwestie. De advocaten van de klagers strijken een derde van de afgesproken som op als honorarium.

  12. [verwijderd] 12 maart 2010 20:04
    quote:

    HandeR schreef:

    Dag medebeleggers,
    Mijn moeder (voor wie ik de centjes 'belegde') zei, eerlijk waar, begin sept 2001: "Hou maar op met die aandelen jongen. Het is zo ingewikkeld en kost je zoveel tijd." Ik: nee, we zijn sinds 2000 al zoveel gezakt.
    Twee weken later moest ik bekennen dat ik alles wist over Greenspan, maar nog nooit iets gehoord had over Bin Laden".

    Wie volgt?

    Howdy HandeR, Heb je nog wat terug kunnen verdienen voor je moeder sindsdien ?

    Waarschijnlijk wel, want de markt werkte mee.

    Succes en Houdoe

    >--:-)-->
  13. [verwijderd] 12 maart 2010 22:23
    Tijdens de aanslag op de twin towers stond ik de muren van mijn nieuwe huis te witten.

    Mijn KPN aandelen had ik toen al met groot verlies tegen eur 5.60 weggedaan, ze zijn daarna nog doorgezakt tot rond de 3 gezakt als ik het goed heb.

    Ik doe in ieder geval mijn eieren niet meer in een mandje...
  14. forum rang 10 voda 12 maart 2010 22:28
    quote:

    Ljosalfa schreef:

    Tijdens de aanslag op de twin towers stond ik de muren van mijn nieuwe huis te witten.

    Mijn KPN aandelen had ik toen al met groot verlies tegen eur 5.60 weggedaan, ze zijn daarna nog doorgezakt tot rond de 3 gezakt als ik het goed heb.

    Ik doe in ieder geval mijn eieren niet meer in een mandje...
    Tja, ik had toen een vrije middag genomen en keek naar de tv voor nieuws en koersen. (ik had geen internet etc.)
    Zat ook met veel te dure KPN. Heel veel later verkocht met ruim 85% verlies....

  15. [verwijderd] 12 maart 2010 22:35
    quote:

    voda schreef:

    [quote=Ljosalfa]
    Tijdens de aanslag op de twin towers stond ik de muren van mijn nieuwe huis te witten.

    Mijn KPN aandelen had ik toen al met groot verlies tegen eur 5.60 weggedaan, ze zijn daarna nog doorgezakt tot rond de 3 gezakt als ik het goed heb.

    Ik doe in ieder geval mijn eieren niet meer in een mandje...
    [/quote]
    Tja, ik had toen een vrije middag genomen en keek naar de tv voor nieuws en koersen. (ik had geen internet etc.)
    Zat ook met veel te dure KPN. Heel veel later verkocht met ruim 85% verlies....

    ik heb tegen 58 gekocht, voor de piek van 70, en op 18.50 om te middelen.Beiden deze acties dom achteraf.

    Maar ja, achteraf kijk je een koe in z'n kont.... :-)

    groet
48 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 892,44 +0,56%
EUR/USD 1,0789 +0,23%
FTSE 100 8.213,49 0,00%
Germany40^ 18.166,10 +0,91%
Gold spot 2.327,19 +1,11%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

NSI
+4,00%
VIVORY...
+3,81%
B&S Gr...
+3,20%
TKH
+2,60%
SBM Of...
+2,59%

Dalers

NX FIL...
-4,75%
PostNL
-4,43%
HEIJMA...
-1,94%
Flow T...
-1,66%
SIGNIF...
-1,44%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links