Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frank van Dongen - Dit is pas het begin

32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Hankfisch 27 oktober 2008 17:29
    Beste Frank,
    wat heerlijk dat je aldoor precies weet wat er gaat gebeuren.
    Wat een beetje minder heerlijk is, is dat je de kudde lemmingen die op de afgrond afgaat nog een zetje geeft.
    Misschien kunnen we minister Bos vragen of je een tijdje de mond gesnoert kan worden totdat de paniek weg is en mensen weer normaal kunnen denken.
    Er zijn op dit moment al veel te veel mensen die je waarzeggerij geloven en dan komen die lagere huizenprijzen vanzelf.
  2. forum rang 9 josti5 27 oktober 2008 17:44
    quote:

    HR Vriesma schreef:

    Beste Frank,
    wat heerlijk dat je aldoor precies weet wat er gaat gebeuren.
    Wat een beetje minder heerlijk is, is dat je de kudde lemmingen die op de afgrond afgaat nog een zetje geeft.
    Misschien kunnen we minister Bos vragen of je een tijdje de mond gesnoert kan worden totdat de paniek weg is en mensen weer normaal kunnen denken.
    Er zijn op dit moment al veel te veel mensen die je waarzeggerij geloven en dan komen die lagere huizenprijzen vanzelf.
    Perfect verwoord, Vriesma.

    Dit weekeinde heb ik besloten om geen doemverhalen meer van wie dan ook, al dan niet gesteund door het TA-monstrum, tot mij te nemen.

    Mijn beleggingsportefeuille is zodanig ingericht, dat deze nog vele stoten kan hebben, dus alle shorters, doemdenkers, doempraters en een ieder, die denkt profijt te kunnen/zullen hebben van nog lagere koersen ten laste van miljoenen medemensen, die afhankelijk zijn van pensioengelden, alsmede talloze werklozen ten gevolge van mindere bedrijfsresultaten en/of investeringen ten gevolge van door o.a. hitserige media bang gemaakte consumenten, alsmede geld achterhoudende banken: succes, hoor...

    Weet wel, wat je bij menig medemens aanricht, als er tenminste in jezelf nog een restant van enig geweten bestaat.
    Enne: de volgende ben jezelf, conform de ijzeren wet van oorzaak en gevolg...
  3. martine1 27 oktober 2008 18:08
    Aangezien Cees een AEX stand van 150 voorziet neem ik aan dat hij alle aandelen uit zijn eigen portefeuille en die van zijn klanten allang omgezet heeft in cash om op 150 weer vol in aandelen te gaan. Tenslotte betaal je een vergoeding om gespaard te blijven voor verliezen.
    Maar nee hoor, ook fondsen als Delta Deelnemingen fonds en Fortis Obam zakken harder dan de indices.
    Ik ben geen beursexpert maa heb verleden jaar in april ABN, ING, BAM, Heijmans van de hand gedaan en gewoon verder gaan sparen middels groenonligaties en deposito rekeningen.
    Maar ja ik ben dan ook maar een domme belegger volgens onze bekwame Cees ( koop tom tom en randstad, aanbeveling van Cees in belegger magazine van najaar 2008.....)
    Triest dat hij nog zo'n grote mond heeft
  4. [verwijderd] 27 oktober 2008 18:30
    Vastgoedfondsen zijn al genoeg afgestraft, denk dat de bodem nu wel berijkt is. als we kijken naar
    het vastgoedfundamentfonds bezettingsgraat 98% per eind aug. divident niet verlaagt 1,76 pa laast uitgekeert, koers 47,- keert 4 keer per jaar divident uit +/- 7,- pa dat is 15% per jaar.
  5. sjiepie 27 oktober 2008 20:46
    Dat de huizenprijzen gaan dalen is inmiddels een voldongen feit. Kijk maar eens op een willekeurige site en zie hoeveel te koop staande huizen een nieuwe, lagere prijs hebben gekregen. De Aex is sinds de top vorig jaar al zo'n 60% (grofweg 330 punten) gedaald. Het ergste is al geweest lijkt me. Sommigen vergelijken de westerse beurzen met de Nikkei, die vandaag op de laagste koers in 26 jaar (!) staat, maar die kwam van hele andere, veel hogere, waarderingsniveaus. Aex koersen onder de 150 impliceren veel grotere problemen dan we nu al kennen. Echter, niets is meer onmogelijk in deze markt. Ik zag vandaag Oce een koers vormen die lager was dan oktober 1987. Als dit met de brede markt gebeurd kunnen we onder de 100 punten in de AEX. Maar ach dat is nog maar 130 punten vanaf het huidige niveau en dan past de conclusie nog steeds dat we het ergste, qua puntenverlies, al hebben gehad... ;)
  6. liebregts301 27 oktober 2008 22:05
    Mijn koersdoel is onder de 100 punten voor de AEX, maar wel pas ergens rond 2014-2015. Daarvoor hebben we volgens mij ruim 400 ook nog gezien. De huidige bodem verwacht ik rond begin tot half november, maar deze ligt niet zoveel lager meer dan waar de AEX nu staat.
    Let ook op de basismaterialen. Deze gaan binnenkort weer omhoog en zullen pas pieken eind 2009 of ergens in 2010 op aanmerkelijk hogere niveaus dan nu. Menig record zal sneuvelen. Het inflatiespook zal terugkomen. Het rentespook ook. Maar het kan nog wel enkele maanden aanlopen voor het zover is.
    Mijn advies: 25% basismaterialen, 25% aandelen, 25% staatsobligaties en 25% cash (geen deposito, maar over twee tot drie weken omzetten in aandelen).
    Op de gekochte aandelen nu gelijk out of the money call-opties schrijven met looptijd tot juni 2009 en met een uitoefenprijs van maximaal 50% boven de huidige koers van het aandeel (of meerjarig 2012 op 30% boven beurskoers). Verder niks doen en wachten. Welk aandeel maakt niet zoveel uit, wel geniet dividend-aandeel voorkeur.
  7. [verwijderd] 27 oktober 2008 23:34
    Kennen jullie het artikel van Ben Vollaard, NRC 10-11-2007? De titel luidt: Eindelijk net zo hoog als in 1736. Huizenprijzen schommelen op lange termijn net als aandelen. En: Het grootste gevaar dat de Nederlandse huizenprijzen bedreigt is dus een diepe economische recessie. Over de kans hierop is niets te zeggen...

  8. [verwijderd] 27 oktober 2008 23:46
    quote:

    henkbres75 schreef:

    interessant stuk, maar ik zie niet in waarom de nederlandse vastgoedmarkt zou dalen. In VS en VK zijn banken veel te liberaal geweest met hypotheken en moeten mensen nu gedwongen verkopen. Dat lijkt veel minder in NL aan de hand. Er zou wellicht een daling kunnen komen in economisch zwakke gebieden, maar in de randstad zie ik de huizenprijs alleen maar doorstijgen (vgl. in de V.S. stijgen de huizenprijzen in gebieden als Boston en NY, ze dalen alleen in de economisch zwakkere gebieden of daar waar mensen speculeren met vastgoed/een tweede huis hebben)
    Of banken in Nederland nu makkelijk of moeilijk hyportheken verstrekken vergeleken met andere landen doet er niet zozeer aan toe.

    Huizenprijzen worden bepaald door de transacties op de markt. En als die markt op zijn gat komt te liggen dan kan je gewoon een crash krijgen. Argumenten als dat er genoeg vraag is geldt in een normale markt. Maar als er echt paniek is dan zullen mensen gaan wachten met kopen en verkopen omdat men als de dood is dat men teveel betaalt. Net zoals met de structured products en de rmbs producten in de USA. Hoeveel is iets nu waard? Dan hebben argumenten die gelden in een normale markt geen zin meer.
32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,83 0,00%
EUR/USD 1,0718 +0,07%
FTSE 100 8.121,24 -0,28%
Germany40^ 17.905,20 -0,15%
Gold spot 2.315,39 +1,30%
NY-Nasdaq Composite 15.605,48 -0,33%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links