Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

René van Mourik - TA: Hoop en vrees

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 oktober 2008 08:31
    je kan het ook zo zien. Als dit niet de bodem wordt of laat zaeggen 200/260 punten dan is de wereld in zo een ernstig probleem dat je mag gaan afvragen of geld nog wel waarde heeft en de wereld als geheel niet aan de rand staat. Ik zeg KOPEN, schietgebed en alles komt goed. De goudprijs doet niet mee en dat is het teken dat alles goed komt. KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN KOPEN DOE JE HET NIET DAN BEN JE ZO BANG DAT JE NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOIT MEER AANDELEN MAG KOPEN.

    WWT
  2. [verwijderd] 23 oktober 2008 13:09
    Wacht gewoon lekker af. Kijk bijvoorbeeld is naar de crash van 1987. Die duurde ook 2 maanden. Begin oktober stond DJ, rond de 2600 en pas 3 december werd het dieptepunt bereikt (meen rond 1750 punten).
    Denk je nu echt dat het nu, met een veel ernstigere crisis, binnen een 3 weken er op zit?! Wake up! De komende maand of maanden krijgen we nog een kwakkelende beurs!
  3. [verwijderd] 23 oktober 2008 13:18
    wat heeft iedereen toch met hoop op een bodem? Pleurt op! Is er eens wat goedkoop, is het weer niet goed. Lekker doorzakken en dan een met "once in a lifetime bying opportunity" inkoopjes doen. Ik sluit me aan bij Jack3420. Als lange termijnbeleger zijn dit gouden tijden (tenminste, als je nu gaat instappen) en voor de daghandelaar maakt het geen moer uit, zolang het maar volatiel is.
  4. mac4ever 23 oktober 2008 14:39
    Technische analyse of fundamentele analyse, het heeft helemaal geen betekenis meer in deze markt. De markt wordt niet meer gedreven door rationele beslissingen, maar is verworden tot een grote dumppartij. Schulden moeten, al of niet gedwongen, worden afgelost, beleggingen moeten daarom worden verkocht. De koersen gaan dalen. Hedgefondsen komen in de problemen, gedwongen verkopen zijn het gevolg. Koste wat het kost moeten aandelen worden gedumpt om te overleven. Door de ontstane koersdalingen komen andere partijen als beleggingsfondsen, pensioenfondsen ook in de problemen, dus volgen er weer extra verkopen en dien ten gevolge weer verdere koersdalingen. Beleggers die alle koersen zien dalen nemen ook het zekere voor het onzekere en willen ook hun deelnemingen van hun beleggingsfondsen verkopen. Een nieuwe golf van gedwongen verkopen door deze fondsen is het gevolg, of als alternatief om te overleven gewoon weigeren de fondsen verder nog te verkopen en het fonds dus feitelijk te sluiten.
    Deze spiraal des doods is nog maar net begonnen en draait nog wel een tijd door. Pas als de lek geprikte schuldenballon helemaal leeg is en er honderden, duizenden of milarden zijn "verdampt", komt er een bodem. Misschien staat de AEX dan op 200 of 150 of nog lager. Wie het weet mag het zeggen. Maar technische analyse zegt nu niets meer. Om nu te kopen op fundamentele gronden, of omdat het zo goedkoop is, is eveneens waanzin. er zit niets anders op dan te wachten tot de al jaren verwachte perfecte storm is uitgewoed en dan op de puinhopen maar hopen of er dan nog koopjes zijn.
  5. [verwijderd] 23 oktober 2008 16:41
    Goed stuk Mac4ever. Echte paniek is er nog niet eens geweest, getuige de aankopen onder hoog volume bij bear rally's . Men is dus nog veel te gretig en bang om de veronderstelde nieuwe bullmarkt te missen. Ook adverteert men weer lustig met emerging market fondsen , net nu Argentinie in een dag 17 % daalt en China al - 70+ is gedaald. Als je nu nog niet begrepen hebt dat deze markt anders is dan normaal , val je in een open mes. Tenzij je speculant of trader bent , kun je beter op je handen blijven zitten.

    Ps WWT goud daalt tgv deflatie , niet omdat men opeens meer vertrouwen heeft.(keerzijde is de stijgende dollar).
    Pas wel op voor de toenemende verschulding van de USA , dat kan evt leiden tot een vertrouwenscrisis in Amerikaanse staatsobligaties en een dalende dollar en vlucht in goud
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 892,94 +0,62%
EUR/USD 1,0774 +0,09%
FTSE 100 8.213,49 0,00%
Germany40^ 18.184,80 +1,02%
Gold spot 2.318,71 +0,74%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+4,86%
NSI
+3,67%
B&S Gr...
+3,20%
TKH
+2,90%
SBM Of...
+2,59%

Dalers

PostNL
-4,59%
NX FIL...
-3,66%
Flow T...
-2,15%
HEIJMA...
-1,69%
SIGNIF...
-1,06%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links