Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frank van Dongen - Paniekvoetbal

30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 oktober 2008 22:55
    Maar als ik dit goed begrijp dan wil de staat hiervoor aandelen terug. Aangezien de marktwaarde van heel ING op vrijdag nog iets van 17 miljard was zou ik dit vertalen in een verwatering van bijna 40 procent…

    A.s. weekend zal het restje bij elkaar worden geveegd voor een habbekratz en heeft Wouter er weer een bank bij inclusief de gesloten kasten.
    gr.fes

  2. [verwijderd] 19 oktober 2008 23:14
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef:

    Ik heb eerder meegemaakt in 1998 dat aandelen die goedkoop waren nog veel goedkoper werden maar ik ben dan ook gelukkig geen Buffett.
    Ja op een termijn van een jaar. Buffett zei er dan ook expliciet bij dat hij geen kaas gegeten heeft van de korte termijn. In plaats daarvan denkt hij in termen van 5, 10 of 20 jaar.

    Voor de rest was z'n verhaal enkel peptalk. Amerikanen kunnen financieel gezien beter Obama stemmen dan aandelen kopen.
  3. [verwijderd] 19 oktober 2008 23:24
    Hoi Frank,

    Wat ik begreep zijn het preferred shares en betaald ing 8,5% rente erover en vindt er GEEN verwatering plaats, geen dividend dat is natuurlijk niet goed, maar al met al,ze moesten wel vanwege hun positie ten opzichte van de amerikaanse en engelse banken die al geherkapitaliseert waren.

    Groet Pim
  4. [verwijderd] 19 oktober 2008 23:28
    quote:

    wimten schreef:

    Zo slaat de kudde dus op hol
    En terecht!

    Laten we effe wel wezen: ING doet lekker mee met de valse voorlichting over de eigen situatie. Vorige week was nog alles "OK", maar heeft wel 40% extra geld nodig voor de vereiste dekking. 8% is nog superdun, hoor!

    Als ondernemer ben je helemaal klaar als je banktegoeden plotseling niet meer blijken te bestaan. Niks garantie. Failliet. Weg. Punt, uit.

    Goed, gedaan, den Haag. Het zijn gewoon prutsers.

    Ministers "verzekeren" ons dat alles koosjer is, maar van mij kisten met rotte tomaten naar Den Haag. Wie doet er mee?

    CT
  5. [verwijderd] 20 oktober 2008 00:04
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef:

    Paniekvoetbal

    Frank van Dongen - 19 oktober, 22:30

    "Is dit de hulp waar we op wachten? De overheid is ook schuldig aan het vertrouwensverlies..."

    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
    De hulp zou tot verwatering kunnen leiden a 10 euro het aandeel. Het aandeel is met een belachelijke downtick van 1.40 euro vrijdag in de veiling in elkaar gestampt om welke reden dan ook.

    Ophalen geld vanwege voldoen aan nieuwe internationale (vooral engelse) ratio regels.

    8.5% is voor 10 miljard niet eens duur te noemen als je daardoor kan voorkomen dat je dingen in de uitverkoop moet doen, zoals vele hedgefunds op dit moent aandelen moeten dumpen op belachelijke prijzen die veel beleggers obv deze waardering meer het id van een depressie geven dan van toepassing zal blijken.

    Italie wil al schulden/leningen van kleinere bedrijven gaan garanderen, nog eventjes en aandelenkoersen worden gegarandeerd, want tegen deze niveaus stap je toch graag in.

    Zie ook Warren Buffett zijn opmerkingen vrijdag dat het nu tijd is om in aandelen te stappen en vergeet ff dat hij nog net iets gunstiger kan instappen want voor dat beetje minder rendement per jaar zou je het nogsteeds graag willen doen want vanaf dit niveau in degelijke aandelen is om je vingers bij af te likken.

    Je kan wel iedere keer het meest negatieve naar boven halen en natuurlijk leverd dat het meeste publiciteit op, maar we gaan zo ook weer naar de fundamenten kijken.

    Bull markets are born in pessimism, in 1974 instappen zoals Warren Buffett toen wel kon, kon ik zelf niet toen was ik nog in de maak, maar ik ben blij dat ik deze wel actief kan meemaken en maak er juist gebruik ipv je te laten afschrikken door de vele negatieve headlines van de zogenaamde experts en deze kans te laten lopen.

    Denk dat we morgen hoger gaan openen als is het maar een goedmakertje voor die belachelijke downtick van vrijdag, maar het wordt vooral weer belangrijk hoe de koers zich gaat bewegen gedurende de dag en om op bloomberg te kijken wat de grote jongens doen met pakketjes ING nav dit nieuws. Ik zeg dan ook niet dat we zeker hoger gaan sluiten want in deze gekte kan alles en wie weet wat de beurs morgen in het algemeen gaat doen en wat er nog meer bekend gaat worden gemaakt maar ik moet zeggen dat ik dit geen slechte deal vind.

    ING krikt zich na dit weekend weer op tot het niveau van alle andere banken die staatssteun hebben gehad, alleen ik vind de deal die ING heeft het meest aandeelhouders vriendelijk, evt verwatering tegen 10 euro maar ook de mogelijkheid om gewoon zo af te lossen.

    Het laten schieten van het dividend gezien de aard van de deal logisch maar wind ik wel jammer natuurlijk, aangezien een evt stockdividend toch nog een beloning zou zijn voor de zittende aandeelhouder.

    We zien het morgen wel weer.

    p.s. ik bezit zelf geen aandelen ING.
  6. [verwijderd] 20 oktober 2008 00:12
    Frank als je een bericht maakt over zowel de modiale economie als de beurzen komt helemaal niemand er meer uit

    Natuurlijk begrijpen wij als de rente in japan 0 is dat daar geld vandaan gehaald word om dingen mee te doen maar

    Kortgeleden heb ik vernomen dat de japanners ook geen dollars meer willen

    In deze moeten we eerst het hele mondiale plaatje helder hebben, voordat je het over beleggen kunt gaan hebben, zou ik jou ook aanraden, ja het is even doorbijten maar

    Ik kwam er achter dat het (economie)precies zo is als middelkoop in zijn de dag van de dollar praatje maar dan in het kwadraat

    Dit splitst de wereld in 2en, en er zijn steeds meer landen die zich aansluiten bij de niet aanhangers van de dollar

    En waar gaan wij dan naartoe, tsja dat is de vraag, wat ik denk is dat de euro de nieuwe reserve valuta gaat worden, en dat wij dus na(beurzen) ups en downs er beter uit komen an voorheen

    Als je dingen wat meer scheid(T) :P kom je er wel denk ik, ga zo door, ab!
    mvg
  7. [verwijderd] 20 oktober 2008 00:46
    Beste Frank,

    Even een kleine opmerking. Moet wel voorzichtig zijn want de situatie is heel gecompliceerd.

    Er is inderdaad sprake van paniekvoetbal door Bos en Nout. Maar psychologisch is dit wel te begrijpen.

    Even over Fortis. Dit was toch een grote bank. Door het ingrijpen van Bos zijn de spaarders wel gered, maar de aandeelhouders niet dus. Maar zijn dat per definitie niet de eigenaren van het bedrijf? Het is toch te gek voor woorden dat die een gigantisch verlies lijden?? Inderdaad paniekvoetbal. Helaas kwamen de maatregelen van de diverse instanties te laat.

    En nu gaat het met ing wat minder goed. Verlies van een half miljard. Gezien de gigantische winsten de laatste jaren een habbekrats. Wat is nu een half miljard op een winst van 8 miljard?? Ik vind de verliezen, gezien de algehele teruggang van de conjunctuur, helemaal zo erg niet. Aandelenkoersen zijn idioot gezakt, dus logisch dat ze daar wat op verliezen. En de afschrijvingen op de hypotheekgerelateerde aandelen vallen internationaal gezien ook wel mee. Deze verliezen zijn waarschijnlijk eenmalig. De kapitaalinjektie was volgens mij dan ook niet noodzakelijk. Maar als preventieve maatregel is het goed. Daarom verwacht ik vandaag dan ook een flinke stijging van de koers van ing. Maar ja, als de markt slim genoeg is, en daar heb ik soms mijn twijfels over. De koers van ing was al laag, en nu nog 25% eraf. Dat is dus echt absurd volgens mij. Ben erg benieuwd.

    Over shortgaan. Ja, dat is een normale zaak en heeft inderdaad veel voordelen. Dus het verbieden daarvan heeft normaliter geen zin. Maar ... in bepaalde gevallen kan het zin hebben. Namelijk als een bedrijf aangeschoten wild is, dan kan shortgaan extra koersmanipulatie in de hand werken.

    Verder die recessieangst. Iedere recessie is weer anders. Het is uitermate moeilijk in te schatten of er een wereldwijde recessie komt en zo ja, hoe die diep is. Ik denk persoonlijk dat het allemaal wel mee zal vallen.

    Maar ja, ik heb er wel een meer naast gezeten.

    Geluk allemaal met handelen en beleggen!!
  8. groningen 20 oktober 2008 07:40
    Al die mensen die in hun reacties zo positief zijn op ING .....Kijk nou eventjes naar de grafiek van bijvoorbeeld Bank of Scotland. Na de overheidssteun was er even een kort oplevinkje en daarna klapte de koers nog eens in elkaar. Zo werkt dat. Dat is psychologie.
    Ik vind het onbegrijpelijk uberhaupt dat er mensen zijn die positief zijn nu. Alle lage k/w ten spijt. Kijk gewoon naar de maandgrafieken. Dachten jullie nu werkelijk dat dit plotseling omdraait deze melt down? Carry trades moeten nog steeds teruggedraaid worden, derivaten afgewikkeld. Het geld droogt op, landen gaan failliet (ja, dat kan ook!), onroerend goed prijzen gaan door het putje en een ijskoude jarenlange depressie is het gevolg...
    Bang moeten we zijn. Ik ben bang dat Frank van Dongen hier iets meer inzage in heeft dan de eerste de beste reageerder op dit forum die denkt dat de aandelen goedkoop zijn...
  9. [verwijderd] 20 oktober 2008 07:59
    ING doet voorbeurs ca € 9,50 (+30%). Zegt niet alles, is wel een indicatie. We moeten inderdaad niet te optimistisch zijn, ook niet te pessimistisch maar wel realistisch. We kunnen zien dat er lijntjes naar beneden wijzen maar we weten dat ze vroeg of laat weer omhoog buigen. Er liggen aantrekkelijke aandelen te wachten om op te pikken. Pessimisten wachten tot deze aandelen weer hoger staan alvorens in te slaan, optimisten kopen nu voorzichtig. De psychologie in de markt is aan het draaien. Grote beleggers, pensioenfondsen en banken móeten geld beleggen om rendement te maken, dat geld komt eraan.
  10. [verwijderd] 20 oktober 2008 08:15
    Ik zie inderdad de koersen met de waan van de dag op en neer gaan. En de trend is (nog) naar beneden.
    Maar waar het idee van de gure depressie vandaan komt? Werkloosheid is nog niet sterk aan het stijgen. De boodschappen worden nog steeds gedaan. En men bijft tanken aan de (goedkopere pomp). maw consumptie gaat nog wel door. JA men is wat voorzichtiger en denk ff na voordat men wat aanschaft. Ook goed... niet zinloos alles kopen wat los en vast zit bij de media markt.
    Belangrijk is dat we proberen elkaar niet in de put te praten en realistisch blijven. Daarbij zie ik te veel mensen doorschieten in "het komt wel goed" en in "jarenlange gure depressie".
    Uiteindelijk kijken we over een paar jaar terug om te zien wat er is gebeurd en laten we het voorspellen maar over aan de waarzeggers. Wat we nu hebben zijn consumptie cijfers, jaar cijfers, huizenprijzen etc.
  11. sebpb 20 oktober 2008 09:12
    uhm sorry maar de belasting betaler betaald niets!!
    Iets beter je huiswerk doen, te meer ING geen falende bank is.
    Juist de nuchterheid van Tilmant zou een voorbeeld moeten zijn.

    Blaas jij dadelijk als belasting betaler net zo hoog van de toren als er een paar miljard winst wordt gemaakt op de verkoop van aandelen Fortis-ABN en ING.
    Even opletten:
    De lening van 10 miljard met een rente van 8%!!! Het rente verschil tussen de staatsobligatie gat dus rechtstreeks naar jou als belastingbetaler!!

    Wat denk je dat er gebeurd als beleggers geen dividend meer krijgen.

    Eerst nadenken voor je als te SP-Gl-populistische opmerkingen maakt.
30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,71 -0,01%
EUR/USD 1,0725 +0,13%
FTSE 100 8.172,15 +0,63%
Germany40^ 17.940,90 +0,05%
Gold spot 2.303,71 +0,79%
NY-Nasdaq Composite 15.840,96 +1,51%

Stijgers

VIVORY...
+9,57%
ForFar...
+7,64%
ING
+6,37%
AMG Cr...
+5,88%
Van La...
+4,05%

Dalers

BAM
-10,85%
Alfen ...
-5,54%
BESI
-4,06%
PostNL
-3,64%
ASML
-2,56%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links