Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

In 1 maand 25000 nieuwe klanten voor Icesave

37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 juli 2008 20:00
    Woensdag 2 juli 2008

    25.000 klanten voor Icesave in eerste maand
    91% van de klanten tevreden
    Icesave, de internetspaarbank van Landsbanki, heeft sinds de lancering in Nederland in de eerste maand 25.000 klanten verwelkomd.

    Bovendien heeft Icesave een klanttevredenheidsonderzoek laten uitvoeren door Intomarkt GfK. Hieruit blijkt dat 91% tevreden is over Icesave. 56% geeft Icesave zelfs een 8 of hoger als rapportcijfer. 89% van de klanten denkt Icesave aan te bevelen aan een vriend of collega.

    Op de eerste dag van Icesave in Nederland meldden al 3.801 klanten zich aan. In de afgelopen maand kwamen er gemiddeld 700 klanten per dag bij, waarbij op piekmomenten zelfs 15 per minuut. Ook 's nachts zijn klanten actief: er worden gemiddeld 30 rekeningen per nacht geopend.

    Martijn Hohmann, Directeur Icesave Nederland: "We wisten dat we een goed product op de markt gingen zetten, maar dit aantal aanmeldingen in zo'n korte tijd hadden we niet verwacht. Het lijkt dat de Nederlandse spaarder op Icesave zat te wachten. Dat in combinatie met de positieve resultaten uit het klanttevredenheidsonderzoek is voor ons het bewijs dat onze opzet om de Nederlandse spaarder een fris, eenvoudig, transparant en betrouwbaar product te bieden, geslaagd is."

    Tevreden klanten
    Klanten zijn tevreden over het aanmeldproces en de informatievoorziening. 87% van de klanten vindt het online aanmeldproces soepel verlopen. 75% van de klanten die wel eens telefonisch contact heeft gehad met de klantenservice is zeer tevreden daarover. Van de klanten die per e-mail contact hebben gehad met de klantenservice is 54% zeer tevreden. 23% vond het echter te lang duren voordat gereageerd werd op een e-mail. Icesave heeft door het enorme aantal aanmeldingen een korte periode moeite gehad met het tijdig beantwoorden van e-mails. Inmiddels zijn er extra mensen aangenomen voor de klantenservice om deze achterstand op te vangen, waardoor klanten weer binnen 1 werkdag antwoord krijgen.

    Inzicht in spaarder
    Het klanttevredenheidsonderzoek van Icesave biedt interessante inzichten in de spaarder. Zo geeft 46% van de klanten aan geen specifiek spaardoel te hebben. 35% spaart om geld achter de hand te hebben en 27% bouwt aan de pensioenvoorziening. 51% van de klanten geeft aan niet eerder bij een buitenlandse bank gespaard te hebben, een aanwijzing dat Icesave in staat is nieuwe klantgroepen te interesseren. Voor 78% is de overstap naar Icesave ingegeven door de hoge rente. In het algemeen is voor 71% een hoge rente de voornaamste reden om ergens een rekening te openen.

    Icesave werd op donderdag 29 mei in Nederland gelanceerd
  2. forum rang 5 Bart Meerdink 2 juli 2008 20:35
    quote:

    BJL schreef:

    zo, hoe kom je aan 9% ontevreden klanten met een dergelijk simpel en transparant produkt?
    Nou, bijvoorbeeld hoe lang het duurt voordat je je rekeningnummer hebt, hoe snel je toegang hebt via internet (dat ging bij Icesave niet helemaal goed), of de site altijd beschikbaar is en snel en goed werkt en duidelijk is, of af- en bijschrijvingen dezelfde dag over zijn of dat er een dag tussen zit, en of ze met rentedagen smokkelen (ja, 1 dag bij afschrijvingen).

    Dan heb je de helpdesk natuurlijk (wachttijden) en of de informatie voldoet (site, telefoon, email, schriftelijk). Of er vervelende kleine lettertjes zijn (dat was wel een beetje zo, o.a. de bankgarantie is gedeeltelijk van het minder solide Ijsland).

    Vervolgens hoe het met de beveiliging gesteld is (niet zo geweldig, maar ja je kunt alleen naar jezelf overschrijven).

    Al met al ben ik redelijk tevreden.
  3. [verwijderd] 2 juli 2008 20:41
    Hoe veilig is de bank?Solide (investment grade)

    Rabobank: Aaa
    ING Bank(Postbank): Aa1
    ABN Amro: Aa2
    Fortis: Aa2
    SNS bank: A1
    Icesave/Landsbanki (IJsland): A2
    AK Bank (Turkije): A3
    Garanti Bank (Turkije): A3
    Argenta (België): BBB+*
    Credit Europe Bank: Baa3
    Speculatief

    Amsterdam Trade Bank (Alfa Bank Rusland): Ba1
    DHB Bank (Turkije): Ba1
    Anadolu Bank (Turkije): B1
    YapiKredi: (Turkijke): B1
    TEB Bank (Turkije): B1
    Bron: Alle rating's van Moody's, behalve Argenta. De bbb+ rating van S&P staat gelijk aan Baa1 bij Moody's.

    Icesave staat net onder de SNS Bank,dus best hoog.
    Ik heb vertrouwen in deze spaarbank.
  4. [verwijderd] 2 juli 2008 20:50
    quote:

    L. Geerst schreef:

    "We wisten dat we een goed produkt op de markt gingen zetten".

    Een goed produkt? Wat kun je fout doen aan een spaarrekening? Ze hebben gewoon een hoge rente. Dat trekt mensen. Ook mensen die niet nadenken over de risico's. Jammer.
    Welke risico's bedoel je precies?
  5. [verwijderd] 2 juli 2008 21:01
    Voor mij maar zeer de vraag of je voor die laatste paar tienden van een procent echt naar Icesave moet of dat je voor iets minder rente toch voor meer zekerheid moet kiezen. Lees onderstaand artikel maar.

    Icesave, iets minder safe

    Erica Verdegaal
    2 juni 2008 11:59

    In de financiële wereld krijg je niets voor niets. Dat geldt ook voor de geweldige 5 procent spaarrente die de nieuwe internetspaarbank Icesave aanbiedt. Icesave werkt hier uiteraard legaal, maar heeft geen Nederlandsche bankvergunning, waardoor onze riante Depositogarantieregeling niet (helemaal) van toepassing is.

    De regeling die wel geldt, is af te leiden uit de algemene voorwaarden van Icesave. Daar staat in bepaling 14.1:

    Deposito’s die op een Icesave Account worden geplaatst zijn beschermd volgens de IJslandse depositogarantie- en de beleggerscompensatieregeling. Betalingen volgens deze regeling zijn beperkt tot de eerste € 20.887 van het totaal aan deposito's dat u bij ons aanhoudt. Daarnaast zijn deposito’s die op een Icesave Account worden geplaatst beschermd volgens de Nederlandse depositogarantieregeling.

    Betalingen volgens deze regeling zijn beperkt tot € 40.000 van al uw deposito’s bij ons, met een eigen risico van 10% voor het gedeelte boven € 20.000 minus eventuele betalingen waartoe u onder de IJslandse regeling gerechtigd bent. Dit betekent dat het totaal maximaal te vorderen bedrag per 1 januari 2008 € 38.000 bedraagt. De totale financiële bescherming die u wordt geboden volgens beide regelingen is niet minder dan de bescherming waartoe u gerechtigd bent wanneer uw deposito alleen werd beschermd volgens de Nederlandse regeling.

    Omvallen

    Deze bepaling betekent dat als Landsbanki, de bank waaronder Icesave valt, zou omvallen, dat dan je eerste 20.887 euro spaargeld gegarandeerd is door de IJslandse Centrale Bank. De rest, tot 38.000 euro van 40.000 euro spaargeld, valt onder de dekking van de Nederlandse Bank. Zou je 40.000 euro spaargeld kwijtraken, dan krijg je dus in principe 38.000 euro, net als in Nederland. Daarvan moet echter 20.887 euro uit IJsland komen. De rest, 17.113 euro, krijg je uit Nederland. Je moet wel de IJslandse Centrale Bank aanschrijven om je geld terug te krijgen. Ik heb geen idee of zoiets soepel gaat.

    De algemene voorwaarden van Icesave bevatten nog een tweede bepaling die tot nadenken stemt. Namelijk:

    7.6 In uitzonderlijke omstandigheden kunnen wij afschrijvingen vanaf rekeningen gedurende maximaal 60 dagen tijdelijk opschorten of beperken om ons in staat te stellen te voldoen aan wettelijke vereisten en de voorgeschreven liquiditeitsniveaus te behouden. Deze beperking van afschrijvingen geldt ook wanneer wij al een opdracht voor een afschrijving van u hebben ontvangen. Tijdens een dergelijke periode blijft rente aangroeien over de gelden op uw rekening. Wij voeren iedere opdracht die wij ontvangen tijdens een dergelijke periode van opschorting uit zodra deze periode is beëindigd.

    Is dit erg? De toekomst zal het leren, maar de IJslandse banken hebben het momenteel niet gemakkelijk. Het eiland is relatief hard getroffen door de kredietcrisis. Halverwege mei ontving het eiland noodleningen van de nationale banken van Denemarken, Noorwegen en Zweden om de IJslandse kroon te ondersteunen. Afgelopen 20 mei verlaagde kredietbeoordelaar Moody’s het kredietoordeel over de staatsobligaties van IJsland van AAA (de hoogste kredietwaardigheid) naar AA1 (iets minder, maar nog behoorlijk kredietwaardig).

    Zorgen

    Er bestaan zorgen over de kredietstatus van de IJslandse banken. Deze kunnen volgens Moody's mogelijk liquiditeitsproblemen krijgen doordat veel van hun kapitaal in buitenlandse deviezen wordt aangehouden. Dat stelt het land mogelijk bloot aan grote wisselkoersrisico's. Door deze situatie kan Landsbanki heel moeilijk geld lenen op de kapitaalmarkt. De opzet van de spaarbank Icesave is voor Landsbanki een relatief eenvoudige manier om geld aan te trekken.

    Al met al kun je stellen dat tegenover het voordeel van de hoogste rente van Landsbanki het nadeel van minder garantie staat. Je bent tot 40.000 euro beter beschermd bij bijvoorbeeld The Economy Bank met 4,6 procent of AK Bank, die altijd nog 4,55 procent spaarrente biedt. Lees echter bij elke aanbieder altijd alle voorwaarden.

    Bron: www.nrcnext.nl/geld/geldblog/article1...
  6. [verwijderd] 2 juli 2008 21:07
    quote:

    cavok schreef:

    [quote=L. Geerst]
    "We wisten dat we een goed produkt op de markt gingen zetten".

    Een goed produkt? Wat kun je fout doen aan een spaarrekening? Ze hebben gewoon een hoge rente. Dat trekt mensen. Ook mensen die niet nadenken over de risico's. Jammer.
    [/quote]

    Welke risico's bedoel je precies?
    De waarde van de Ijslandse Kroon t.o.v. de Euro is in de afgelopen 6 maanden bijna gehalveerd (zie www.belegger.nl/koersen.php?page=valu...

    De rente in Ijsland is op dit moment 15 procent. En dan heb ik het over de GELDMARKTRENTE, nog niet eens over de kapitaalmarktrente, zie volgend persbericht van 25 maart 2008:

    "Rente IJsland onverwacht naar 15 procent

    De centrale bank van IJsland heeft dinsdag de rente onverwacht met 1,25 procentpunt verhoogd tot 15 procent om de inflatie te bestrijden en de afzwakkende IJslandse kroon te ondersteunen. Het is de scherpste renteverhoging ooit door de bank.

    De rentestand in IJsland behoort tot de hoogste ter wereld. De centrale bank van IJsland mikt op een inflatie van ongeveer 2,5 procent, maar deze doelstelling werd sinds april 2004 elke maand overschreden. De inflatie steeg vorige maand naar 6,8 procent en loopt deze maand naar verwachting nog verder op. De voorgaande renteverhoging was in november vorig jaar, toen met 0,45 procentpunt. "

    De situatie daar is sindsdien min of meer onveranderd. Als er iets een goede voedingsbodem is voor een faillisement dan is het dat land wel.

    Tevens weet ik niet zeker of DNB voor deze bank garant staat, maar ik geloof dat ze het bij deze bank voor een verminderd bedrag staan. Pin me er niet op vast, weet het niet zeker.

    Al met al, niet een gewone spaarrekening en een goede analyse alvorens te storten lijkt me op zijn plaats. Ik zeg niet dat ik de wijsheid in pacht heb, en dat die bank echt een groot risico is, maar ik zou mn geld er niet argeloos stallen.

  7. [verwijderd] 2 juli 2008 21:14
    Daar wil ik even een scenario aan toevoegen. Zoals ik al zei is de waarde van de Ijslandse Kroon t.o.v. de euro bijna gehalveerd in 6 maanden tijd. Stel de Ijslandse Kroon herstelt zich, niks aan de hand.

    Bekijk nu eens het andere scenario: de Ijslandse Kroon draait even stationair maar knalt nog verder omlaag binnen een aantal maanden (reden: de geldmarktrente is al 15% en veel meer verhogen kan de centrale bank niet meer). Deze bank trekt kapitaal aan in Europa om het vervolgens om te wisselen in Kronen en uit te lenen tegen de hoge Ijslandse rente. Stel over 3 jaar willen de Europese spaarders hun geld opnemen. De bank moet de Ijslandse Kronen weer terugwisselen tegen euro's. Als de koers dan nog lager is betekent dit dus kapitaalvernietiging voor die bank. Als u twijfelt over de waarschijnlijkheid van dit scenario bekijk dan eens de koers van valutaswaps ISK-EUR en wees blij dat uw geld niet op die bank staat!

    Hoe dan ook, u wordt er niet beter van. Ik zie een spaarrekening bij deze bank als durfkapitaal!
  8. [verwijderd] 2 juli 2008 21:22
    quote:

    R i n s e schreef:

    De algemene voorwaarden van Icesave bevatten nog een tweede bepaling die tot nadenken stemt. Namelijk:

    7.6 In uitzonderlijke omstandigheden kunnen wij afschrijvingen vanaf rekeningen gedurende maximaal 60 dagen tijdelijk opschorten of beperken om ons in staat te stellen te voldoen aan wettelijke vereisten en de voorgeschreven liquiditeitsniveaus te behouden. Deze beperking van afschrijvingen geldt ook wanneer wij al een opdracht voor een afschrijving van u hebben ontvangen. Tijdens een dergelijke periode blijft rente aangroeien over de gelden op uw rekening. Wij voeren iedere opdracht die wij ontvangen tijdens een dergelijke periode van opschorting uit zodra deze periode is beëindigd.
    Bij veelgestelde vragen
    www.icesave.nl/veelgesteldevragen/

    * Kan Icesave mijn spaargeld 60 dagen vasthouden?

    Nee, sinds 4 juni 2008 is artikel 7.6 van de Algemene Voorwaarden waarin dit was opgenomen
    verwijderd. Icesave kan uw spaargeld dus niet 60 dagen vasthouden.

    Artikel 7.6 van de Algemene Voorwaarden bevatte de mogelijkheid om in uitzonderlijke
    omstandigheden afschrijvingen van uw spaarrekening op te schorten. In Engeland, waar
    Icesave is gestart, is een dergelijk artikel marktconform. Bij de start van Icesave in Nederland
    is dit artikel overgenomen in onze Algemene Voorwaarden.

    Naar aanleiding van vragen van onze klanten en het feit dat wij transparant willen blijven in onze
    voorwaarden, hebben wij besloten de Algemene Voorwaarden aan te passen en
    artikel 7.6 te verwijderen.
  9. [verwijderd] 2 juli 2008 21:31
    quote:

    nikla schreef:

    Icesave staat net onder de SNS Bank,dus best hoog.
    Ik heb vertrouwen in deze spaarbank.
    Gelukkig maar, want op de kapitaalmarkt moeten ze meer dan 10% betalen dus ze zullen vast blij zijn met spaarders zoals u.

    Ratings zeggen niet alles.

    En daarnaast, als Landsbanki gaat zie ik het garantiestelsel van IJsland niet echt het volledige bedrag uitkeren.

    Speculeren doe je met beleggingen, niet met je spaargeld...
  10. [verwijderd] 2 juli 2008 21:53
    Is garantiestelsel van toepassing.
    Zie onderstaamd van dividendpagina.

    In 2006 is Icesave geintroduceerd op de Engelse markt en is daar in 2007 uitgeroepen tot beste online spaarproduct. Icesave is onderdeel van Landsbanki. Landsbanki is opgericht in 1886 en is al 120 jaar een gevestigde naam in IJsland.
    Uitzondering op depositogarantiestelsel: De Icelandic Guarantees and Investor-Compensation Scheme bepaald dat maximaal € 20.887 van het totale bedrag op uw Icesave Spaarrekening uitgekeerd wordt mocht de bank failliet gaan. Voor het bedrag tussen € 20.887 en € 40.000 staat De Nederlandsche Bank voor 90% garant. Bij een gezamelijke tegoed is maximaal € 76.177 Euro gedekt onder een garantieregeling.

    Het werkt als een speer.
  11. sjiepie 9 oktober 2008 20:41
    Helaas moet ik zelf erkennen dat het alleen nog maar slechter is gegaan op de beurs en helaas ook op de spaarbeurs...

    quote:

    sjiepie schreef:

    grappig om te zien dat mensen erg geintresseerd zijn in sparen als het slecht gaat op de beurs en dat en masse de spaarrekeningen worden leeggetrokken als de beursen (al tijden) goed gaan...
37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 0,00%
EUR/USD 1,0728 -0,01%
FTSE 100 8.078,86 0,00%
Germany40^ 18.036,90 +0,67%
Gold spot 2.338,73 +0,29%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links