Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De harde hand van Henderson

65 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 mei 2007 11:36
    quote:

    John Cleese schreef:

    [quote=JHendriks]
    Getronics heeft er inderdaad 3 jaar er niet zo erg florissant voorgestaan en werd steeds genoodzaakt in te teren op zijn vermogen waardoor ze maatregelen moesten nemen om weer winstgevend te worden. Ze hebben inderdaad geld moeten aantrekken met een emissie om Pink Roccade te kunnen overnemen en hebben hiermee 400 miljoen opgehaald. Een vrij normale handelwijze. Al die jaren hebben bashers te vaak hun gelijk gekregen, maar uiteindelijk zullen ze eens moeten erkennen, dat Getronics weer winst gaat maken. Voor 2007 is dit gelukkig zo en dat wil je zelfs niet toegeven JC. Alleen maar afkraken, dat is wat jij doet en daarbij zoveel mogelijk negatieve zaken oprakelen. Jouw goed recht, maar geef dan ook wel normale antwoorden op normale vragen en vlucht niet weg in vaagheden maar kom met argumenten.
    [/quote]
    1. De eerste volzin van jou verbaast me. Zal ik die postings van jou eventjes terughalen van de tijd dat volgens jou de koers niet onder de 2,40 +/- 10% zou kunnen komen, omdat de banken dan zouden ingrijpen... In feite geef je nu toe toendertijd keihard gelogen te hebben.
    2. Ze hebben niet alleen voor PR geëmitteerd... dat wat betreft de florissante financiële basis toen en kijkend naar de afgelopen maanden, nog steeds...
    3. Als bashers jarenlang gelijk hebben gekregen, zijn het geen bashers maar realisten...
    4. Ik (en gelukkig nog een paar anderen hier) kraken niks af; wij constateren...
    5. De antwoorden waar jij naar zoekt, zijn al lang gegeven. Je wilt het echter niet zien. Ook jouw goed recht. Ik word graag rijk over jouw rug...
    6. Argumenten? Noem eens 1 beter argument dan de koers van de afgelopen drie jaar. Kan er ddarnaast (voor de zoveelste keer) wel een ander noemen hoor: de zoveelste keer dat dit prutsmanagement haar EIGEN doelstellingen moet bijstellen. Er zijn er voor minder de laan uitgestuurd; dat zet dus Minderhoud is een even kwalijk daglicht als Klazientje.
    1. De eerste volzin van jou verbaast me. Zal ik die postings van jou eventjes terughalen van de tijd dat volgens jou de koers niet onder de 2,40 +/- 10% zou kunnen komen, omdat de banken dan zouden ingrijpen... In feite geef je nu toe toentertijd keihard gelogen te hebben.
    Mijn antwoord hierop:
    Nee, hoor. Ik ben wel iets wijzer geworden sinds die tijd JC, maar nadat de koers op 2,40(x7= 16,80 nu)stond is er heel wat gebeurd. De geldschieters van toen hebben het bedrijf het vertrouwen gegeven en die hebben dat vertrouwen nog steeds. Dat betekent dus, dat een overname zeker in de buurt van de €20,- moet opleveren wil men hiermee akkoord gaan. Een geruststellende gedachte overigens want ik zie een overname onder de €20, - ook niet zitten.

    2. Ze hebben niet alleen voor PR geëmitteerd... dat wat betreft de florissante financiële basis toen en kijkend naar de afgelopen maanden, nog steeds...
    Mijn antwoord hierop:
    Ze hebben een volledige herstructurering doorgevoerd sinds de overname van Pink .Roc. Ze hebben het dozenschuiven overgedaan aan Dell en hebben hun specialiteiten geperfectioneerd en uitgebouwd met een wereldwijde infrastructuur, waarin Pink Roccade een centrale rol heeft gespeeld. Dit proces is nog steeds gaande en ondervindt inderdaad zijn moeilijkheden, maar dat is begrijpelijk en ook verwacht. De 2 jaar hiervoor is erg kort om alles goed op de rails te krijgen, met alle gebeurtenissen er tussendoor. (Verkoop Italië, Oostenrijk, Frankrijk HR KZA Dederland, Chech Rep. Slovakia Polen en Frankrijk) Je ziet ook dat Klaas Wagenaar echt niet heeft stilgezeten en zijn bonussen niet met stilzitten heeft verdiend.

    3. Als bashers jarenlang gelijk hebben gekregen, zijn het geen bashers maar realisten...
    Mijn antwoord hierop:
    De bashers hebben wat betreft de koersval gelijk gekregen dat valt niet te ontkennen, maar er is meer gebeurd dan alleen die koersval. Gelukkig wel. In het 1e en2e punt is hier al genoeg over gezegd.
    4. Ik (en gelukkig nog een paar anderen hier) kraken niks af; wij constateren...
    Mijn antwoord hierop:
    Jullie kraken wel af hoor, maar jij hebt dit gewoon zelf niet in de gaten. Zeker zaken die niet goed gaan, die deugen ook niet, dat is waar, maar steeds opnieuw alleen maar zaken aan de kaak stellen die negatief uitpakken voor Getronics P.R. moet ook wel eens afgewisseld worden met zaken die wel goed gaan en dat doen bashers nu eenmaal niet. Daar zijn de positivo’s dus voor en die brengen dit dus weer in evenwicht.
    5. De antwoorden waar jij naar zoekt, zijn al lang gegeven. Je wilt het echter niet zien. Ook jouw goed recht. Ik word graag rijk over jouw rug...
    Mijn antwoord hierop:
    Het antwoord wat ik jou vroeg is waar haal je het vandaan dat Getronics verlies gaat lijden over heel 2007 in de gepubliceerde Press Release? Dit zie ik nergens staan. Wel dat de UK. De UK. Is gelukkig niet heel Getronics, maar wel een belangrijk onderdeel. Het is jammer dat hier iets is misgegaan en dat dit zelfs nu nog niet is opgelost. Gelukkig weet men waar de schoen wringt en zullen er zeker adequate maatregelen zijn genomen. Waarschijnlijk verliesgevend zal zijn i.v.m. personeelstekort. Een luxe probleem heb ik dit genoemd. Verder mag je best rijk worden en zelfs over mijn rug, al zie ik eerlijk gezegd niet in hoe je dit zou moeten doen, als je alleen via dit forum contact met mij hebt. Ik gun het je volledig hoor!
    6. Argumenten? Noem eens 1 beter argument dan de koers van de afgelopen drie jaar. Kan er daarnaast (voor de zoveelste keer) wel een ander noemen hoor: de zoveelste keer dat dit prutsmanagement haar EIGEN doelstellingen moet bijstellen. Er zijn er voor minder de laan uitgestuurd; dat zet dus Minderhoud is een even kwalijk daglicht als Klazientje.
    Mijn antwoord hierop:
    De koers heeft hoger gestaan, maar een operationeel bedrijf laat door een lagere koers zijn beleid niet door die koers bepalen, maar wel door de doelstellingen die zijn neergelegd in dit beleid. Dit leidt uiteindelijk wel weer naar een hogere koers, maar dat kost tijd. De geldschieters en grote aandeelhouders hebben gelukkig dit geduld hiervoor en brengen dit op in tegenstelling tot de shorters, die snel geld willen verdienen. Deze laatste groep, die shorters dus, willen maar niet inzien, dat het herstructureren tijd kost en dat Klaas Wagenaar zijn beleid en doelstellingen heeft gehaald. Het koersherstel is nu aan de orde, dit is met zoveel woorden ook door Klaas Wagenaar zelf verwoord. Deze laatste afboeking is daar geen schoolvoorbeeld van en ook ik neem het de persvoorlichter kwalijk, dat men het weer opnieuw op een zeer klunzige wijze in de publiciteit heeft gebracht. Volledig mee eens JC.
    Echter de feiten zijn anders, als je het document goed bestudeerd en dat heeft jammer genoeg niet iedereen gedaan en dat kan men ook niemand kwalijk nemen! Vreemd, om dit van mij te horen? Nee hoor, want deze tak van sport, dus persvoorlichting heeft Getronics nog nooit goed beheerst en zal alleen verdwijnen als de pers zelf milder gaat oordelen over het wel en wee m.b.t. Getronics P.R. “Eigen schuld dikke bult” wil ik nu ook weer niet beweren, want wat de Telegraaf en VEB samen hebben klaargestoomd getuigt evenmin van genuanceerde objectiviteit. Schandalig zoals soms ze tekeer gaan alleen om publiciteit te krijgen.
    Op het functioneren van Klaas Wagenaar is niets aan te merken, anders zouden de RvC hem bekritiseerd hebben een de extra beloning hebben geweigerd. Niets is hiervan gebleken en daarom moeten we deze feit
  2. [verwijderd] 7 mei 2007 11:38
    VERVOLG
    Niets is hiervan gebleken en daarom moeten we deze feiten accepteren. Andere meningen moeten dit wel moet feiten onderbouwen en die zijn tot nu toe onvoldoende gebleken. Ook die mening van J.C. over Wagenaar die hij oneerbiedig Klazientje noemt en hierin een diepere betekenis veinst.
    [/quote]
  3. [verwijderd] 7 mei 2007 12:13

    Met het antwoorden hierop ontstond een foutje, vandaar dit herstel: Wel dat de UK. verliesgevend zal zijn i.v.m. personeelstekort. De UK. Is gelukkig niet heel Getronics.

    Dit is dus de juiste versie:
    5. De antwoorden waar jij naar zoekt, zijn al lang gegeven. Je wilt het echter niet zien. Ook jouw goed recht. Ik word graag rijk over jouw rug...
    Mijn antwoord hierop:
    Het antwoord wat ik jou vroeg is waar haal je het vandaan dat Getronics verlies gaat lijden over heel 2007 in de gepubliceerde Press Release? Dit zie ik nergens staan., maar wel een belangrijk onderdeel. Het is jammer dat hier iets is misgegaan en dat dit zelfs nu nog niet is opgelost. Gelukkig weet men waar de schoen wringt en zullen er zeker adequate maatregelen zijn genomen. Waarschijnlijk Een luxe probleem heb ik dit genoemd. Verder mag je best rijk worden en zelfs over mijn rug, al zie ik eerlijk gezegd niet in hoe je dit zou moeten doen, als je alleen via dit forum contact met mij hebt. Ik gun het je volledig hoor!
  4. [verwijderd] 7 mei 2007 12:15
    "Op het functioneren van Klaas Wagenaar is niets aan te merken, anders zouden de RvC hem bekritiseerd hebben een de extra beloning hebben geweigerd. Niets is hiervan gebleken en daarom moeten we deze feit"
    De voorzitter van de RvC is een persoonlijke vriend van Wagenaar die hem door dik en dun verdedigt.
    Het oordeel van de RvC is verre van objectief en heeft nauwelijks waarde.
  5. [verwijderd] 7 mei 2007 12:22
    quote:

    JHendriks schreef:

    Met het antwoorden hierop ontstond een foutje, vandaar dit herstel: Wel dat de UK. verliesgevend zal zijn i.v.m. personeelstekort. De UK. Is gelukkig niet heel Getronics.

    Dit is dus de juiste versie:
    5. De antwoorden waar jij naar zoekt, zijn al lang gegeven. Je wilt het echter niet zien. Ook jouw goed recht. Ik word graag rijk over jouw rug...
    Mijn antwoord hierop:
    Het antwoord wat ik jou vroeg is waar haal je het vandaan dat Getronics verlies gaat lijden over heel 2007 in de gepubliceerde Press Release? Dit zie ik nergens staan., maar wel een belangrijk onderdeel. Het is jammer dat hier iets is misgegaan en dat dit zelfs nu nog niet is opgelost. Gelukkig weet men waar de schoen wringt en zullen er zeker adequate maatregelen zijn genomen. Waarschijnlijk Een luxe probleem heb ik dit genoemd. Verder mag je best rijk worden en zelfs over mijn rug, al zie ik eerlijk gezegd niet in hoe je dit zou moeten doen, als je alleen via dit forum contact met mij hebt. Ik gun het je volledig hoor!

    5. De antwoorden waar jij naar zoekt, zijn al lang gegeven. Je wilt het echter niet zien. Ook jouw goed recht. Ik word graag rijk over jouw rug...
    Mijn antwoord hierop:
    Het antwoord wat ik jou vroeg is waar haal je het vandaan dat Getronics verlies gaat lijden over heel 2007 in de gepubliceerde Press Release? Dit zie ik nergens staan. Wel dat de UK. verliesgevend zal zijn i.v.m. personeelstekort. De UK. Is gelukkig niet heel Getronics, maar wel een belangrijk onderdeel. Het is jammer dat hier iets is misgegaan en dat dit zelfs nu nog niet is opgelost. Gelukkig weet men waar de schoen wringt en zullen er zeker adequate maatregelen zijn genomen. Waarschijnlijk Een luxe probleem heb ik dit genoemd. Verder mag je best rijk worden en zelfs over mijn rug, al zie ik eerlijk gezegd niet in hoe je dit zou moeten doen, als je alleen via dit forum contact met mij hebt. Ik gun het je volledig hoor!
  6. [verwijderd] 7 mei 2007 12:26
    quote:

    albartus schreef:

    "Op het functioneren van Klaas Wagenaar is niets aan te merken, anders zouden de RvC hem bekritiseerd hebben een de extra beloning hebben geweigerd. Niets is hiervan gebleken en daarom moeten we deze feit"
    De voorzitter van de RvC is een persoonlijke vriend van Wagenaar die hem door dik en dun verdedigt.
    Het oordeel van de RvC is verre van objectief en heeft nauwelijks waarde.
    Sorry maar dit is geen onderbouwd feit maar de mening van Albartus. Ik begrijp overigens jouw frustratie wel hoor, maar deel die niet.
  7. [verwijderd] 7 mei 2007 14:34
    quote:

    albartus schreef:

    "Op het functioneren van Klaas Wagenaar is niets aan te merken, anders zouden de RvC hem bekritiseerd hebben een de extra beloning hebben geweigerd. Niets is hiervan gebleken en daarom moeten we deze feit"
    De voorzitter van de RvC is een persoonlijke vriend van Wagenaar die hem door dik en dun verdedigt.
    Het oordeel van de RvC is verre van objectief en heeft nauwelijks waarde.
    Heel juist opgemerkt A. De RvC is totaal niet goed bij zinnen te noemen. Ik noem een handlanger als Rob Westerhof, voorzitter van de beloningscommissie. Ja hoor, Tuurlijk krijgt Wagenaar krijgt een 8,8 als rapportcijfer mee over "06 met 145 mil. verlies over 2006 als geheel voor GTN. En we kijken totaal niet naar het gerommel in de boeken in Italië of op de matige gang van zaken in Frankrijk. Omdat deze landen tóch niet langer tot de kernactiviteiten van het concern behoren. Dat ze bij elkaar voor meer als 86 miljoen euro verlies hebben opgeleverd. Ach, dat bedekken we gewoon met de mantel der Liefde én met het geld van de (stomme) aandeelhouders die dit alles maar goed blijven vinden...

    Wat zúllen ze gelachen hebben. Wagenaar en Minderhoud en Westerhof; Onderonsje na de AVA: Minderhoud tegen Wagenaar. "Zag je die Peter Paul de Vries elke keer springen als een juffershondje naar de interruptie microfoon, Hahaha. Ik heb nog nooit zo gelachen. Totaal kansloos was hij, helemaal níets in te brengen, gewoon even laten uitrazen en we kunnen weer op de oude voet verder" "Zeg Waag, Heb jij die UK-impairment van 25 miljoen al voorbereid voor de Q1-trading-update? Eens kijken of we de koers op één dag een volle euro lager kunnen krijgen, Hahaha" Komt voor elkaar aldus Waag "Alles om maar een zo lage overnamesom te creëren voor onze nieuwe meesters in spe, KPN. Dat weet je toch Marinus!?! Hahaha, Hoe lager de overname som tenslotte voor KPN, Hoe hoger onze gouden handruk straks"
  8. [verwijderd] 7 mei 2007 15:00
    quote:

    StockRocks schreef:

    [quote=albartus]
    "Op het functioneren van Klaas Wagenaar is niets aan te merken, anders zouden de RvC hem bekritiseerd hebben een de extra beloning hebben geweigerd. Niets is hiervan gebleken en daarom moeten we deze feit"
    De voorzitter van de RvC is een persoonlijke vriend van Wagenaar die hem door dik en dun verdedigt.
    Het oordeel van de RvC is verre van objectief en heeft nauwelijks waarde.
    [/quote]

    Heel juist opgemerkt A. De RvC is totaal niet goed bij zinnen te noemen. Ik noem een handlanger als Rob Westerhof, voorzitter van de beloningscommissie. Ja hoor, Tuurlijk krijgt Wagenaar krijgt een 8,8 als rapportcijfer mee over "06 met 145 mil. verlies over 2006 als geheel voor GTN. En we kijken totaal niet naar het gerommel in de boeken in Italië of op de matige gang van zaken in Frankrijk. Omdat deze landen tóch niet langer tot de kernactiviteiten van het concern behoren. Dat ze bij elkaar voor meer als 86 miljoen euro verlies hebben opgeleverd. Ach, dat bedekken we gewoon met de mantel der Liefde én met het geld van de (stomme) aandeelhouders die dit alles maar goed blijven vinden...

    Wat zúllen ze gelachen hebben. Wagenaar en Minderhoud en Westerhof; Onderonsje na de AVA: Minderhoud tegen Wagenaar. "Zag je die Peter Paul de Vries elke keer springen als een juffershondje naar de interruptie microfoon, Hahaha. Ik heb nog nooit zo gelachen. Totaal kansloos was hij, helemaal níets in te brengen, gewoon even laten uitrazen en we kunnen weer op de oude voet verder" "Zeg Waag, Heb jij die UK-impairment van 25 miljoen al voorbereid voor de Q1-trading-update? Eens kijken of we de koers op één dag een volle euro lager kunnen krijgen, Hahaha" Komt voor elkaar aldus Waag "Alles om maar een zo lage overnamesom te creëren voor onze nieuwe meesters in spe, KPN. Dat weet je toch Marinus!?! Hahaha, Hoe lager de overname som tenslotte voor KPN, Hoe hoger onze gouden handruk straks"

    S.R. Je moet niet kijken naar datgene wat is gebeurd, want dat overkomt Klaas Wagenaar en dat is op zichzelf niet zo prettig. (Italie, Frankrijk, Japan en ook nu weer in de UK). Je moet kijken hoe Klaas Wagenaar dit oplost. Dat is namelijk belangrijk. De maatregelen die Klaas Wagenaar het afgelopen jaar heeft genomen zijn niet mis te verstaan. In de update staan er een aantal genoemd in de toelichting op de key items. Ik hoef ze niet te herhalen. Iedereen weet wat Klaas Wagenaar het laatste jaar voor de kiezen heeft gehad. Denk je daar nog wel eens aan? Kritiek mag maar moet wel evenwichtig zijn, maar de laatste tijd sla je wel erg ver door. Dit was ik nog niet van jou gewend.
  9. [verwijderd] 7 mei 2007 15:15
    quote:

    JHendriks schreef:

    [quote=StockRocks]
    [quote=albartus]
    "Op het functioneren van Klaas Wagenaar is niets aan te merken, anders zouden de RvC hem bekritiseerd hebben een de extra beloning hebben geweigerd. Niets is hiervan gebleken en daarom moeten we deze feit"
    De voorzitter van de RvC is een persoonlijke vriend van Wagenaar die hem door dik en dun verdedigt.
    Het oordeel van de RvC is verre van objectief en heeft nauwelijks waarde.
    [/quote]

    Heel juist opgemerkt A. De RvC is totaal niet goed bij zinnen te noemen. Ik noem een handlanger als Rob Westerhof, voorzitter van de beloningscommissie. Ja hoor, Tuurlijk krijgt Wagenaar krijgt een 8,8 als rapportcijfer mee over "06 met 145 mil. verlies over 2006 als geheel voor GTN. En we kijken totaal niet naar het gerommel in de boeken in Italië of op de matige gang van zaken in Frankrijk. Omdat deze landen tóch niet langer tot de kernactiviteiten van het concern behoren. Dat ze bij elkaar voor meer als 86 miljoen euro verlies hebben opgeleverd. Ach, dat bedekken we gewoon met de mantel der Liefde én met het geld van de (stomme) aandeelhouders die dit alles maar goed blijven vinden...

    Wat zúllen ze gelachen hebben. Wagenaar en Minderhoud en Westerhof; Onderonsje na de AVA: Minderhoud tegen Wagenaar. "Zag je die Peter Paul de Vries elke keer springen als een juffershondje naar de interruptie microfoon, Hahaha. Ik heb nog nooit zo gelachen. Totaal kansloos was hij, helemaal níets in te brengen, gewoon even laten uitrazen en we kunnen weer op de oude voet verder" "Zeg Waag, Heb jij die UK-impairment van 25 miljoen al voorbereid voor de Q1-trading-update? Eens kijken of we de koers op één dag een volle euro lager kunnen krijgen, Hahaha" Komt voor elkaar aldus Waag "Alles om maar een zo lage overnamesom te creëren voor onze nieuwe meesters in spe, KPN. Dat weet je toch Marinus!?! Hahaha, Hoe lager de overname som tenslotte voor KPN, Hoe hoger onze gouden handruk straks"

    [/quote]
    S.R. Je moet niet kijken naar datgene wat is gebeurd, want dat overkomt Klaas Wagenaar en dat is op zichzelf niet zo prettig. (Italie, Frankrijk, Japan en ook nu weer in de UK). Je moet kijken hoe Klaas Wagenaar dit oplost. Dat is namelijk belangrijk. De maatregelen die Klaas Wagenaar het afgelopen jaar heeft genomen zijn niet mis te verstaan. In de update staan er een aantal genoemd in de toelichting op de key items. Ik hoef ze niet te herhalen. Iedereen weet wat Klaas Wagenaar het laatste jaar voor de kiezen heeft gehad. Denk je daar nog wel eens aan? Kritiek mag maar moet wel evenwichtig zijn, maar de laatste tijd sla je wel erg ver door. Dit was ik nog niet van jou gewend.
    J. je kijkt voorruit en niet naar het verleden, niet naar het probleem maar juist naar de oplossing. En dat siert je. Dat heb ik ook een hele poos volgehouden qua GTN. Maar op een gegeven moment houdt het wel een keer op… En moet je onderkennen dat de problemen structureel bij het bestuur van Getronics liggen en niet aan het bedrijf zelf of haar marktomstandigheden. Andere ICT-ers doen het tenslotte ook goed in deze ICT-markt.
    Het breekpunt zat hem bij mij bij nieuws laatste impairment. Op de AVA had ik nog zoiets: Vooruit, We gaan er voor! schouders eronder. Het leed is geleden nu. En dan amper 2 weken later: Hoppa, een winstwaarschuwing en een impairment, een verlies van 25 miljoen erbij.

    Knak...

    Ik houd mijn aandelen vast omdat ik niet van verliezen hou. En ik er vanuit ga dat er door de VEB een actie op touw zal komen... Of dat de (groot) aandeelhouders bij de Ondernemerskamer een enquête tegen het zittende management indienen. In ieder geval zal KPN voor die tijd een move moeten maken. Omdat bij aftreden CEO of acties VEB de koers omhoog gaat knallen. In de laatste Elzevier werd in een interview nog gerefereerd aan een overname Getronics door KPN. Scheepbouwer ligt nog op de loer...En op dat nieuws houd ik ze nog vast(en daarna trouwens ook nog wel, ligt eraan wie de nieuwe CEO wordt)
  10. [verwijderd] 7 mei 2007 15:38
    quote:

    StockRocks schreef:

    [quote=JHendriks]
    [quote=StockRocks]
    [quote=albartus]
    "Op het functioneren van Klaas Wagenaar is niets aan te merken, anders zouden de RvC hem bekritiseerd hebben een de extra beloning hebben geweigerd. Niets is hiervan gebleken en daarom moeten we deze feit"
    De voorzitter van de RvC is een persoonlijke vriend van Wagenaar die hem door dik en dun verdedigt.
    Het oordeel van de RvC is verre van objectief en heeft nauwelijks waarde.
    [/quote]

    Heel juist opgemerkt A. De RvC is totaal niet goed bij zinnen te noemen. Ik noem een handlanger als Rob Westerhof, voorzitter van de beloningscommissie. Ja hoor, Tuurlijk krijgt Wagenaar krijgt een 8,8 als rapportcijfer mee over "06 met 145 mil. verlies over 2006 als geheel voor GTN. En we kijken totaal niet naar het gerommel in de boeken in Italië of op de matige gang van zaken in Frankrijk. Omdat deze landen tóch niet langer tot de kernactiviteiten van het concern behoren. Dat ze bij elkaar voor meer als 86 miljoen euro verlies hebben opgeleverd. Ach, dat bedekken we gewoon met de mantel der Liefde én met het geld van de (stomme) aandeelhouders die dit alles maar goed blijven vinden...

    Wat zúllen ze gelachen hebben. Wagenaar en Minderhoud en Westerhof; Onderonsje na de AVA: Minderhoud tegen Wagenaar. "Zag je die Peter Paul de Vries elke keer springen als een juffershondje naar de interruptie microfoon, Hahaha. Ik heb nog nooit zo gelachen. Totaal kansloos was hij, helemaal níets in te brengen, gewoon even laten uitrazen en we kunnen weer op de oude voet verder" "Zeg Waag, Heb jij die UK-impairment van 25 miljoen al voorbereid voor de Q1-trading-update? Eens kijken of we de koers op één dag een volle euro lager kunnen krijgen, Hahaha" Komt voor elkaar aldus Waag "Alles om maar een zo lage overnamesom te creëren voor onze nieuwe meesters in spe, KPN. Dat weet je toch Marinus!?! Hahaha, Hoe lager de overname som tenslotte voor KPN, Hoe hoger onze gouden handruk straks"

    [/quote]
    S.R. Je moet niet kijken naar datgene wat is gebeurd, want dat overkomt Klaas Wagenaar en dat is op zichzelf niet zo prettig. (Italie, Frankrijk, Japan en ook nu weer in de UK). Je moet kijken hoe Klaas Wagenaar dit oplost. Dat is namelijk belangrijk. De maatregelen die Klaas Wagenaar het afgelopen jaar heeft genomen zijn niet mis te verstaan. In de update staan er een aantal genoemd in de toelichting op de key items. Ik hoef ze niet te herhalen. Iedereen weet wat Klaas Wagenaar het laatste jaar voor de kiezen heeft gehad. Denk je daar nog wel eens aan? Kritiek mag maar moet wel evenwichtig zijn, maar de laatste tijd sla je wel erg ver door. Dit was ik nog niet van jou gewend.
    [/quote]

    J. je kijkt voorruit en niet naar het verleden, niet naar het probleem maar juist naar de oplossing. En dat siert je. Dat heb ik ook een hele poos volgehouden qua GTN. Maar op een gegeven moment houdt het wel een keer op… En moet je onderkennen dat de problemen structureel bij het bestuur van Getronics liggen en niet aan het bedrijf zelf of haar marktomstandigheden. Andere ICT-ers doen het tenslotte ook goed in deze ICT-markt.
    Het breekpunt zat hem bij mij bij nieuws laatste impairment. Op de AVA had ik nog zoiets: Vooruit, We gaan er voor! schouders eronder. Het leed is geleden nu. En dan amper 2 weken later: Hoppa, een winstwaarschuwing en een impairment, een verlies van 25 miljoen erbij.

    Knak...

    Ik houd mijn aandelen vast omdat ik niet van verliezen hou. En ik er vanuit ga dat er door de VEB een actie op touw zal komen... Of dat de (groot) aandeelhouders bij de Ondernemerskamer een enquête tegen het zittende management indienen. In ieder geval zal KPN voor die tijd een move moeten maken. Omdat bij aftreden CEO of acties VEB de koers omhoog gaat knallen. In de laatste Elzevier werd in een interview nog gerefereerd aan een overname Getronics door KPN. Scheepbouwer ligt nog op de loer...En op dat nieuws houd ik ze nog vast(en daarna trouwens ook nog wel, ligt eraan wie de nieuwe CEO wordt)

    Ik moet toegeven dat deze 25 miljoen mij ook zwaar is gevallen en zeker op een verkeerd moment, maar we moeten ons nu ook niet voor de realiteit verschuilen. Als dit noodzakelijk is moet dit gebeuren. Het is nu eenmaal niet anders. Dit gebeurt in de UK en is een minpunt en Klaas Wagenaar wist hier waarchijnlijk van af, maar daarmee verander je niets aan dit feit, of dit nu 14 dagen eerder of later bekend wordt gemaakt. Persoonlijk gedacht zou het verstandiger zijn geweest hiermee 3 maanden te hebben gewacht en samen met Japan dit feit bekend te hebben gemaakt. Het zelfde feit maar zou minder impact hebben gehad. De echte noodzaak dit in het 1e kw bekend te maken ontgaat mij volkomen. De mediavoorlichter van Getronics P.R. weet dit misschien uit te leggen. Er wordt gelukkig wel aan het probleem in de U.K. gewerkt en dat is beter dan de jaren daarvoor met Italy en de Wang Global problematiek.
    Dit betekent vooruitgang hoe cinisch je dit ook benaderd.
    Slechte berichten worden nooit goed ontvangen.
    Daarentegen worden goede berichten de laatste tijd niet meer goed ontvangen. Dat mag ook wel eens gezegd worden.
  11. [verwijderd] 7 mei 2007 16:46
    Een beurskoers bestaat voor het grootste gedeelte uit emotie.
    En als die emotie wordt gevoed door een continue slechtnieuwsshow uit de koker van het zittende bestuur. Dan kun je ook niet meer verwachten helaas, dat de koers opveert bij wat goed nieuws.
    Je zegt het zelf al: Impairment is verkeerd gevallen en Klaas wist ervan. Waarom dan nog verdedigen diegene die alsmaar dit soort debacles aanrichten?
    Klaas zei zelf al naar Italië; "Ik dacht erover om op te stappen" Had hij het maar gedaan. Nu blijft de slechtnieuws show maar continueren. Wat denk je dat het volgende slechtnieuws bericht wordt? Bijstelling van de operationele marge naar 2,5%?
    Of opnieuw een fraudezaak? Of een nieuwe impairment. Klaas heeft duidelijk de zaakjes niet voldoende in handen om dit soort zaken te kunnen voorkomen. Zoveel heeft de afgelopen 2 jaar wel laten zien. Van uit het verleden redenerend kan er vanuit deze CEO en RvC niets goeds meer komen. Sad but true. En Klaas had het ook over “Stakeholdersvalue” creëren. Belanghebbendenwaarde creëren. Nou Klaas dat kan heel makkelijk. Niets persoonlijks hoor,maar gewoon even die Gouden handshake doen. And Be Gone, Fast Please!!!
  12. [verwijderd] 7 mei 2007 18:33
    CEO + RvC are well aware of this fact and may be planning , how to turn this fact of
    " + 15 % increase after their Exit "
    into an Exit Bonus , just like the previous Bonuses. Clever people, they do not let an oppertunity go without some big benefit , may be counting for a 5% as exit Bonus of 15% expected increase after their exit .
  13. [verwijderd] 7 mei 2007 19:28
    quote:

    StockRocks schreef:

    Een beurskoers bestaat voor het grootste gedeelte uit emotie.
    En als die emotie wordt gevoed door een continue slechtnieuwsshow uit de koker van het zittende bestuur. Dan kun je ook niet meer verwachten helaas, dat de koers opveert bij wat goed nieuws.
    Je zegt het zelf al: Impairment is verkeerd gevallen en Klaas wist ervan. Waarom dan nog verdedigen diegene die alsmaar dit soort debacles aanrichten?
    Klaas zei zelf al naar Italië; "Ik dacht erover om op te stappen" Had hij het maar gedaan. Nu blijft de slechtnieuws show maar continueren. Wat denk je dat het volgende slechtnieuws bericht wordt? Bijstelling van de operationele marge naar 2,5%?
    Of opnieuw een fraudezaak? Of een nieuwe impairment. Klaas heeft duidelijk de zaakjes niet voldoende in handen om dit soort zaken te kunnen voorkomen. Zoveel heeft de afgelopen 2 jaar wel laten zien. Van uit het verleden redenerend kan er vanuit deze CEO en RvC niets goeds meer komen. Sad but true. En Klaas had het ook over “Stakeholdersvalue” creëren. Belanghebbendenwaarde creëren. Nou Klaas dat kan heel makkelijk. Niets persoonlijks hoor,maar gewoon even die Gouden handshake doen. And Be Gone, Fast Please!!!

    sorry maar dit zei ik:
    Dit gebeurt in de UK en is een minpunt en Klaas Wagenaar wist hier waarchijnlijk van af, maar daarmee verander je niets aan dit feit, of dit nu 14 dagen eerder of later bekend wordt gemaakt.

    Je vergeet het woordje "waarschijnlijk" en dat is hier wel erg belangrijk om dit weg te laten!
    Zo komen de misverstanden aan het licht!
65 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 -0,10%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,00%
Gold spot 2.360,72 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Accsys
+5,43%
CM.COM
+2,92%
NX FIL...
+2,63%
RANDST...
+2,61%
ForFar...
+2,43%

Dalers

Kendrion
-2,99%
UMG
-2,95%
Alfen ...
-2,63%
EBUSCO...
-2,29%
VIVORY...
-1,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links