Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Geert Schaaij: GTN is eerdaags aan de beurt!

47 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 26 maart 2007 16:11
    RTRS-STOCKWATCH Getronics hoger op fusie- en overnamegeruchten
    AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Getronics noteerde maandag
    ruim hoger op fusie- en overnamegeruchten in de sector. Directe
    aanleiding was het bericht dat het Franse Atos Origin de
    strategische opties aan het bekijken is, aldus handelaren.

    Getronics stond om 15.30 uur 3 procent in de plus op 7,05
    euro. De Midkap-index waar het fonds deel vanuit maakt, noteerde
    0,3 procent in de plus.

    ,,Het bericht van Atos Origin heeft de fusie- en
    overnamegeruchten in de sector doen oplaaien en dat zou het
    aandeel Getronics kunnen helpen'', aldus een handelaar. Een
    fusie tussen Atos Origin en Getronics wordt door analisten
    echter onwaarschijnlijk geacht. Getronics wordt op dit moment
    meer beschouwd als een interessant overnamedoelwit.

    In Parijs ging de koers van Atos Origin 3,5 procent omhoog.

    ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
    504 5999))
  2. [verwijderd] 26 maart 2007 16:27
    Zo is er iedere dag een goede reden te bedenken voor de rit die momenteel bezig is. En zo kan men ook iedere dag een reden vinden van zodra de koers weer terugkrabbelt. Feit is dat Getronics een overnamedoelwit is en dat er ook effectief signalen gegeven worden dat er aan dergelijke operatie gewerkt wordt. Maar de uitvoering van die operatie zal nog maanden tijd vergen. Eerst moet de bruid mooi opgesmukt worden. Alle overtollig vet moet er af zodat ze fit en monter overgeleverd wordt aan de bruidegom. Of de bruid die inspanningen zal volhouden en de bruidegom voldoende tijd heeft, dat zijn de essentiële vragen.
  3. [verwijderd] 26 maart 2007 17:55
    Idioten weer, Ja zegt SuperBear Willem Middelkoop:
    De huizeNmarkt in de VS dreigt slecht te gaan.

    AARGGHH, NOU EN!?! Wat hebben wij nou met zo'n mezo-gegeven voor de Amerikaanse markt te maken. Stomme idioten die op dit soort non nieuws verkopen!
    Bah, en over 2 weken, gaat die huizenmarkt weer de goede kant op in de VS! ook nog notabene. Tjonge jonge jonge. Willen we nu wat met zijn allen opbouwen of niet?
    Bange hazen, fatjes hier aan de beurs. Op elke scheet er alles weer uitketsen. Zo blijft de AEX een speelbal van elke idioot ingestelde hedgefund of andere shorters.

    geachte medebelegger: VERKOOP NOU EENS NIET OP ELKE SCHEET AAN NIEUWS!!! Wat heb je nou aan 3% winst zien als je die 3 uur later weer gehalveerd moet zien. Kapen nou met die shit. Slaat gewoon helemaal nergens op. Het gaat hier NIET om de VS-huizenmarkt of een Dollar die 0,7 cent lager komt te staan.

    Maar WEL om een ICT-bedrijf en WINSTMARGE 2007 en MEERWERK WINDOWS VISTA, ING AFSTOTEN 1000 FTEs en MARGEHERSTELPLANNEN, SCHOON SCHIP MAKEN IN 2007 DOOR IN DIT JAAR ALLE SCHULDEN AAN TE PAKKEN. 54 CENT DIVIDEND 2007

    Geachte medebeleggers: DENK NOU EENS EEN KEER NA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  4. Sponge Bob 26 maart 2007 18:11
    quote:

    StockRocks schreef:

    En Geert geeft een koersdoel tussen de 10 en 12 Euro af. Dit zegt hij in de laatste aflevering Business class.

    82.201.41.3/businessclass/25_maart_20...
    (Aanklikbare link die de Windows mediaplayer opent, Geert begint over Getronics te spreken op 01:09)

    Verder is Geert zeer positief over GTN en hij ziet een overname door KPN in het verschiet dankzij de nieuw geïnstalleerde CFO bij Getronics: Maarten Henderson die ex-CFO was bij KPN!

    Verder noemt hij positief: De schuldenlast was lager dan verwacht uitgevallen in 2006. Voor 2007 ziet Geert een WPA (winst per aandeel) van 55 eurocent voor GTN. En in 2008: 69 cent. Een koers/winst verhouding van 1 op 10. Aldus Geert Schaaij bij Harry Mens.

    En weer zijn er een heleboel ingestonken. Tsjonge jonge, dat je zo iemand nog wilt geloven.

    Het Geert Schaaij effect

    Uitgegeven: 22 mei 2006 14:38
    Laatst gewijzigd: 22 mei 2006 14:48

    "Mensen maak je niet druk". Aldus Geert Schaaij in het programma Business Class van Harry Mens. De vermogensbeheerder is 'blij' met de daling op de aandelenbeurzen. Inflatie is een "tikkeltje hoger", maar er kan nu goedkoop gekocht worden. Blue chips als Philips en Hagemeyer bijvoorbeeld. Maar ook De Nederlanden Compagnie. De Nederlanden wie? Kleine fondsen met nog kleinere omzetten. Zoals beddenfabrikant Dico. In maart door Geert Schaaij in hetzelfde TV programma als gouden tip naar voren geschoven waarvan de koers wel "een paar keer over de kop" kan gaan.

    Later bleek dat Schaaij enkele dagen voor de uitzending alle aandelen van een onderhandse emissie had opgekocht. Wat er na de uitzending met het aandeel gebeurde is inmiddels de ‘Dico affaire’ gaan heten.

    De Nederlanden Compagnie, afgekort DNC, valt eveneens in de categorie illiquide fondsen. Er zijn maar weinig koop- of verkooporders nodig om een flinke koersbeweging te bewerkstelligen. Met DNC, een detacheringsbedrijf op het gebied van Finance, Ict, Legal en Management Support, is weinig mis. Het promoten van een klein beursfonds bij een goed bekeken TV programma blijft echter discutabel. Zeker als de positie in het aandeel van de tipgever er niet bij wordt vermeld (DNC), of de informatie niet volledig blijkt te zijn (Dico).

    DNC werd in april al besproken in ‘Finance Club’ (pdf-bestand), een maandelijks krantje van International Assets, de werkgever van Schaaij. Het aandeel kreeg toen het predikaat ‘speculatieve koop’ mee. Niet lang daarna kwamen de discussies op beleggersfora, zoals IEX.nl. "Het zou dus best kunnen, dat DNC komend weekend behandeld gaat worden bij Business Class", hoopt de discussie-opener op IEX. En ja hoor, een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen, maar Geert Schaaij wel. Wat het ‘dico effect’ is op de aandelenkoers van DNC zien we maandag.

    Nog twee andere kanttekeningen bij het TV optreden van Schaaij. De inflatie een "tikkeltje hoger?" Verdrievoudigd om precies te zijn. De Amerikaanse inflatie (de trigger van de beursdaling) is gestegen van 1,1 procent in 2002 naar 3,4 procent op dit moment. En het aandeel Wessanen dat we moeten verkopen ("ik ben er even klaar mee") is wel opgenomen in de Euro-dutch portefeuille van International Assets. Programma en analist gaan gelukkig op zomerreces
  5. Sponge Bob 26 maart 2007 18:16
    Rumoer op de beursvloer! Aandelen van de kleine beddenfabrikant Dico zijn de afgelopen twee dagen niet aan te slepen dankzij een ronkend koopadvies door Geert Schaaij, vermogensbeheerder bij International Assets. De koers kan wel “een paar keer over de kop”, aldus Schaaij in het TV programma Business Class.

    Voor wie Business Class niet kent, dat is een uit de hand gelopen hobby van makelaar Harry Mens op zondagochtend met aandacht voor modeshows, bedrijfspresentaties en gesjeesde ex-politici afgewisseld door reclame voor zwembaden en vastgoedfondsen. Geert Schaaij mag daar regelmatig komen opdraven om zijn beurspraatje te houden.

    Wat blijkt? Goed speurwerk door Inveztor.nl leerde dat Schaaij een paar dagen voor de uitzending alle aandelen van een onderhandse emissie heeft opgekocht en dus vuistdiep in Dico zit. De vraag is of hier sprake is van marktmanipulatie. Formeel gezien waarschijnlijk niet, Schaaij heeft zowel in de uitzending als op de website keurig gemeld een positie te bezitten.

    Toch is zijn handelswijze op z'n minst discutabel. Dico is een zeer illiquide aandeel met hooguit 2.000 stukjes omzet per dag. Het bedrijf wordt vervolgens gepromoot bij een goed bekeken TV programma, zonder te vermelden dat de adviseur initiatiefnemer en afnemer van de onderhandse emissie is geweest. Werk aan de winkel voor Doctors van Leeuwen.

    23 reacties:
    ik viel bijna van mijn stoel van verbazing toen ik begreep wat schaaij had gedaan.
    tot op heden keek ik met plezier naar schaaij op zondag bij harry mens.
    voor wie dit nog niet weet, je kunt business class op internet zien vanaf zondagmiddag. met de schuifknop kun je alle onzin en reclame overslaan en dan hou je mensen als schaaij over, het hele programma tot 5 minuten teruggebracht, zeer efficient.
    ik vond Schaaij een nuchtere hollander op de beursvloer, geen poeha en geen flauwekul.
    de tips waren vaak wel interessant.
    en nu blijkt dat hij de kluit heeft belazerd:
    aandelen opkopen en dan de boel aanprijzen is moreel onaanvaardbaar. schaaij is dus ook een zakkenvuller.
    opmerkelijk is het aantal schaapjes die bestens orders hebben ingelegd.
    misschien moet schaaij deze mensen tzt schadeloos stellen als de koers van dico inzakt.
    en de afm zou eens moeten kijken of ze de vergunning van schaaij niet af zou kunnen nemen.

    Sponge
  6. torkom 26 maart 2007 18:51
    quote:

    Sponge Bob schreef:

    Rumoer op de beursvloer! Aandelen van de kleine beddenfabrikant Dico zijn de afgelopen twee dagen niet aan te slepen dankzij een ronkend koopadvies door Geert Schaaij, vermogensbeheerder bij International Assets. De koers kan wel “een paar keer over de kop”, aldus Schaaij in het TV programma Business Class.

    Voor wie Business Class niet kent, dat is een uit de hand gelopen hobby van makelaar Harry Mens op zondagochtend met aandacht voor modeshows, bedrijfspresentaties en gesjeesde ex-politici afgewisseld door reclame voor zwembaden en vastgoedfondsen. Geert Schaaij mag daar regelmatig komen opdraven om zijn beurspraatje te houden.

    Wat blijkt? Goed speurwerk door Inveztor.nl leerde dat Schaaij een paar dagen voor de uitzending alle aandelen van een onderhandse emissie heeft opgekocht en dus vuistdiep in Dico zit. De vraag is of hier sprake is van marktmanipulatie. Formeel gezien waarschijnlijk niet, Schaaij heeft zowel in de uitzending als op de website keurig gemeld een positie te bezitten.

    Toch is zijn handelswijze op z'n minst discutabel. Dico is een zeer illiquide aandeel met hooguit 2.000 stukjes omzet per dag. Het bedrijf wordt vervolgens gepromoot bij een goed bekeken TV programma, zonder te vermelden dat de adviseur initiatiefnemer en afnemer van de onderhandse emissie is geweest. Werk aan de winkel voor Doctors van Leeuwen.

    23 reacties:
    ik viel bijna van mijn stoel van verbazing toen ik begreep wat schaaij had gedaan.
    tot op heden keek ik met plezier naar schaaij op zondag bij harry mens.
    voor wie dit nog niet weet, je kunt business class op internet zien vanaf zondagmiddag. met de schuifknop kun je alle onzin en reclame overslaan en dan hou je mensen als schaaij over, het hele programma tot 5 minuten teruggebracht, zeer efficient.
    ik vond Schaaij een nuchtere hollander op de beursvloer, geen poeha en geen flauwekul.
    de tips waren vaak wel interessant.
    en nu blijkt dat hij de kluit heeft belazerd:
    aandelen opkopen en dan de boel aanprijzen is moreel onaanvaardbaar. schaaij is dus ook een zakkenvuller.
    opmerkelijk is het aantal schaapjes die bestens orders hebben ingelegd.
    misschien moet schaaij deze mensen tzt schadeloos stellen als de koers van dico inzakt.
    en de afm zou eens moeten kijken of ze de vergunning van schaaij niet af zou kunnen nemen.

    Sponge
    Sjonge, die sb is een echte rat, echt niet meer serieus te nemen.
  7. [verwijderd] 26 maart 2007 18:59
    quote:

    Sponge Bob schreef:

    Rumoer op de beursvloer! Aandelen van de kleine beddenfabrikant Dico zijn de afgelopen twee dagen niet aan te slepen dankzij een ronkend koopadvies door Geert Schaaij, vermogensbeheerder bij International Assets. De koers kan wel “een paar keer over de kop”, aldus Schaaij in het TV programma Business Class.

    Voor wie Business Class niet kent, dat is een uit de hand gelopen hobby van makelaar Harry Mens op zondagochtend met aandacht voor modeshows, bedrijfspresentaties en gesjeesde ex-politici afgewisseld door reclame voor zwembaden en vastgoedfondsen. Geert Schaaij mag daar regelmatig komen opdraven om zijn beurspraatje te houden.

    Wat blijkt? Goed speurwerk door Inveztor.nl leerde dat Schaaij een paar dagen voor de uitzending alle aandelen van een onderhandse emissie heeft opgekocht en dus vuistdiep in Dico zit. De vraag is of hier sprake is van marktmanipulatie. Formeel gezien waarschijnlijk niet, Schaaij heeft zowel in de uitzending als op de website keurig gemeld een positie te bezitten.

    Toch is zijn handelswijze op z'n minst discutabel. Dico is een zeer illiquide aandeel met hooguit 2.000 stukjes omzet per dag. Het bedrijf wordt vervolgens gepromoot bij een goed bekeken TV programma, zonder te vermelden dat de adviseur initiatiefnemer en afnemer van de onderhandse emissie is geweest. Werk aan de winkel voor Doctors van Leeuwen.

    23 reacties:
    ik viel bijna van mijn stoel van verbazing toen ik begreep wat schaaij had gedaan.
    tot op heden keek ik met plezier naar schaaij op zondag bij harry mens.
    voor wie dit nog niet weet, je kunt business class op internet zien vanaf zondagmiddag. met de schuifknop kun je alle onzin en reclame overslaan en dan hou je mensen als schaaij over, het hele programma tot 5 minuten teruggebracht, zeer efficient.
    ik vond Schaaij een nuchtere hollander op de beursvloer, geen poeha en geen flauwekul.
    de tips waren vaak wel interessant.
    en nu blijkt dat hij de kluit heeft belazerd:
    aandelen opkopen en dan de boel aanprijzen is moreel onaanvaardbaar. schaaij is dus ook een zakkenvuller.
    opmerkelijk is het aantal schaapjes die bestens orders hebben ingelegd.
    misschien moet schaaij deze mensen tzt schadeloos stellen als de koers van dico inzakt.
    en de afm zou eens moeten kijken of ze de vergunning van schaaij niet af zou kunnen nemen.

    Sponge
    Hebben we het hier over een GTN Forum???
    Begrijp niet zo goed meer wat je nu echt bezielt.
    Doen banken en IBers niet hetzelfde??
    Is goed dat je totdat GTN wordt overgenomen even afstand neemt van dit fonds/forum.
    Veel sterkte verder en hopelijk ziet het leven er voor je over enkele maanden weer een stuk vrolijker uit. Dit negativisme houdt geen paard vol!!
  8. Sponge Bob 26 maart 2007 20:14
    Meneer Schaaij is in onderzoek bij het AFM naar handel met voorkennis, terwijl het eigenlijk m.i. betrekking op de overtreding van de Wet Marktmisbruik had moeten hebben. Maar goed hij was dan ook een van de genomineerden voor de titel BeursEikel van het Jaar 2006. En zo iemand wordt dan op dit euforische Getronics forum als de verlosser gezien met de juiste kennis van zaken. Ik denk dat er vanavond champagne gedronken wordt in Huize Schaaij, en ze lachen zich een slag in de rondte vanwege de onnozelen die nu effe wat (bij)gekocht hebben. Nou, hij kan dit jaar weer op vakantie van dat geld hoor.

    Ter herinnering: VermogensVisie 30-12-06

    .........Om een aanloop naar deze verkiezing van de ware Eikel met hoofdletter E te nemen opperen we een viertal namen die op facetten als mediageilheid, irritatiefactor 12 en de plank misslaan waarschijnlijk bovengemiddeld scoren. Ten faveure van hen spreekt dat om tot deze status te reiken echt wel enige beleggingsexpertise aanwezig moet zijn, danwel in het verleden moet zijn geweest. Misschien is het zelfs wel uw favoriete goeroe, maar de praktijk bewijst dat geliefd en gehaat zijn soms dicht bij elkaar liggen.

    We stellen daartoe om te beginnen de volgende kandidaten aan u voor.

    1. Sem van Berkel
    De man die alle bezitters van een Alex-account teistert met beursverhaaltjes in Kwik-Kwek-en-Kwak taal alsmede ondoorzichtige optieconstructies genaamd “baskets” waarvan het totaalrendement net zo schimmig is als het kinderachtige taalgebruik waarmee hij zijn lezers toespreekt.

    2. Geert Schaaij
    Betaalt geld aan TellSell Harry Mens om in diens programma vooral kleine aandelen te promoten en zichzelf te verkopen als een soort Poldergoeroe van het Groningse land. Als frontrunnen ooit een Olympische Sport zou worden, dan is Geert op slag medaillekandidaat.

    3. Royce Tostrams
    De man die van marketing en reclame beduidend meer verstand heeft dan van beleggen. Kan zelfs aan zijn meest miserabele adviezen of voorspellingen, en daar zijn er veel van, nog een leuke draai geven. Deze Ratelband van de beurswereld is leuk om aan te horen, maar minder om serieus te nemen.

    4. Rienk Kamer
    Heeft sinds 1994 reeds een keer of 12 een beursdepressie danwel financiële instorting voorspeld in een jaarlijks symposium dat zijn naam draagt. Een show waarvan de gimmicks veranderen, maar waarvan de inhoud de toehoorders een déjà-vu gevoel geeft. Voor Kamer is de oase van zijn lapje woestijngrond vooral de opbrengst van zijn aan het jaarlijkse optreden gekoppelde abonneenieuwsbrief.

    Met deze vier sprekende namen geven we een schot voor de boeg, maar u kunt ook uw eigen kandidaat BeursEikel van het Jaar naar voren schuiven. Liefst met een klinkende argumentatie. Suggesties voor namen of uw keuze uit bovenstaande kwartet kunt u opperen in de reacties hieronder, danwel per mail op info@vermogensvisie.nl onder vermelding van “Eikel”. Bij voldoende reacties loten we een winnaar die de hierboven afgebeelde trofee hoogstpersoonlijk mag overhandigen aan zijn Eikel naar keuze.

    Sponge
  9. [verwijderd] 26 maart 2007 20:40
    Je bent er een vergeten

    5. Sponge Bob
    Een infantiele -bord voor z'n kop hebbende- forum hooligan, die met zijn verhaaltjes koersen omlaag probeert te praten. Shuffle Bob kwam uit het niets op - Jan07- en moet met lijdende ogen aanzien hoe zijn ingenomen posities lekken als een groot vergiet, hoe zijn kwats continue onderuit gehaald wordt en zijn gepruts steeds afgedaan kan worden als non-events. Het gebral over niets, het continue in gebreke blijven van bewijzen, verlaagt dit individu gelijk tot een open riool. Enkel uit op sensatie en haalt continue bakzeil. Een prutser 1e klas. Een zaniker zonder diepgang. Een ware Eikel hard op weg naar de 1e plaats.
  10. Sponge Bob 26 maart 2007 21:42
    quote:

    Rivier schreef:

    Je bent er een vergeten

    5. Sponge Bob
    Een infantiele -bord voor z'n kop hebbende- forum hooligan, die met zijn verhaaltjes koersen omlaag probeert te praten. Shuffle Bob kwam uit het niets op - Jan07- en moet met lijdende ogen aanzien hoe zijn ingenomen posities lekken als een groot vergiet, hoe zijn kwats continue onderuit gehaald wordt en zijn gepruts steeds afgedaan kan worden als non-events. Het gebral over niets, het continue in gebreke blijven van bewijzen, verlaagt dit individu gelijk tot een open riool. Enkel uit op sensatie en haalt continue bakzeil. Een prutser 1e klas. Een zaniker zonder diepgang. Een ware Eikel hard op weg naar de 1e plaats.
    I´ll take that as a compliment.

    Sponge
  11. kaaskoppie 26 maart 2007 22:07
    Beste Rivier,

    Alsjeblieft zeg, voordat je iemand een zeikert en zanikert noemt, doe dan niet hetzelfde!!
    Je geeft jezelf en je concurrent Sponge veel te veel eer als je denkt dat jullie beiden de koersen kunnen beinvloeden!!!

    lachen man !!

    vele stukken van je vond ik erg leerzaam en een genot om te lezen, tot de laatste tijd....

    je lijkt nu zelf Calimero wel, die vond zichzelf ook belangrijk, en de rest van de wereld erg gemeen omdat die meestal tegen hem was !!!
    ( als je die niet kent, dat was dat zielige tekenfilmkuikentje, je ouders kennen hem ongetwijfeld )

    Alsjeblieft, kom weer tot jezelf, en reageer normaal, jij hebt echt het beleggen niet zelf uitgevonden, en je hebt echt de wijsheid niet in pacht, anders had je wel zo goed geboerd dat je zo'n zielig forumpje niet nodig had om je te bewijzen en zat je wel met een gigantische zak met geld op de Bahama's of zo.

    Alsjeblieft, zoals je jezelf de laatste tijd opstelt en in tekst verlaagd ..... je bent echt GOD niet, verre van..

    Ik hoop echt weer leuke interessante teksten van je te lezen, geschreven met een open geest.

    Groetend
    Jan
  12. [verwijderd] 26 maart 2007 23:01
    quote:

    Sponge Bob schreef:

    [quote=StockRocks]
    En Geert geeft een koersdoel tussen de 10 en 12 Euro af. Dit zegt hij in de laatste aflevering Business class.

    82.201.41.3/businessclass/25_maart_20...
    (Aanklikbare link die de Windows mediaplayer opent, Geert begint over Getronics te spreken op 01:09)

    Verder is Geert zeer positief over GTN en hij ziet een overname door KPN in het verschiet dankzij de nieuw geïnstalleerde CFO bij Getronics: Maarten Henderson die ex-CFO was bij KPN!

    Verder noemt hij positief: De schuldenlast was lager dan verwacht uitgevallen in 2006. Voor 2007 ziet Geert een WPA (winst per aandeel) van 55 eurocent voor GTN. En in 2008: 69 cent. Een koers/winst verhouding van 1 op 10. Aldus Geert Schaaij bij Harry Mens.

    [/quote]

    En weer zijn er een heleboel ingestonken. Tsjonge jonge, dat je zo iemand nog wilt geloven.

    Het Geert Schaaij effect

    Uitgegeven: 22 mei 2006 14:38
    Laatst gewijzigd: 22 mei 2006 14:48

    "Mensen maak je niet druk". Aldus Geert Schaaij in het programma Business Class van Harry Mens. De vermogensbeheerder is 'blij' met de daling op de aandelenbeurzen. Inflatie is een "tikkeltje hoger", maar er kan nu goedkoop gekocht worden. Blue chips als Philips en Hagemeyer bijvoorbeeld. Maar ook De Nederlanden Compagnie. De Nederlanden wie? Kleine fondsen met nog kleinere omzetten. Zoals beddenfabrikant Dico. In maart door Geert Schaaij in hetzelfde TV programma als gouden tip naar voren geschoven waarvan de koers wel "een paar keer over de kop" kan gaan.

    Later bleek dat Schaaij enkele dagen voor de uitzending alle aandelen van een onderhandse emissie had opgekocht. Wat er na de uitzending met het aandeel gebeurde is inmiddels de ‘Dico affaire’ gaan heten.

    De Nederlanden Compagnie, afgekort DNC, valt eveneens in de categorie illiquide fondsen. Er zijn maar weinig koop- of verkooporders nodig om een flinke koersbeweging te bewerkstelligen. Met DNC, een detacheringsbedrijf op het gebied van Finance, Ict, Legal en Management Support, is weinig mis. Het promoten van een klein beursfonds bij een goed bekeken TV programma blijft echter discutabel. Zeker als de positie in het aandeel van de tipgever er niet bij wordt vermeld (DNC), of de informatie niet volledig blijkt te zijn (Dico).

    DNC werd in april al besproken in ‘Finance Club’ (pdf-bestand), een maandelijks krantje van International Assets, de werkgever van Schaaij. Het aandeel kreeg toen het predikaat ‘speculatieve koop’ mee. Niet lang daarna kwamen de discussies op beleggersfora, zoals IEX.nl. "Het zou dus best kunnen, dat DNC komend weekend behandeld gaat worden bij Business Class", hoopt de discussie-opener op IEX. En ja hoor, een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen, maar Geert Schaaij wel. Wat het ‘dico effect’ is op de aandelenkoers van DNC zien we maandag.

    Nog twee andere kanttekeningen bij het TV optreden van Schaaij. De inflatie een "tikkeltje hoger?" Verdrievoudigd om precies te zijn. De Amerikaanse inflatie (de trigger van de beursdaling) is gestegen van 1,1 procent in 2002 naar 3,4 procent op dit moment. En het aandeel Wessanen dat we moeten verkopen ("ik ben er even klaar mee") is wel opgenomen in de Euro-dutch portefeuille van International Assets. Programma en analist gaan gelukkig op zomerreces

    SB, je hebt er geen zak van begrepen, weekdier dat je bent. GTN verdient terecht een koersstijging op de laatste ontwikkelingen bij het bedrijf en de mogelijkheid op een overname door KPN. Initieel steeg de koers op de tip van Schaaij een mooie 3% (trouwens: 6,89, 0,73% altijd nog hoger gesloten dankzij Schaaij) Alleen dankzij laffe beleggertjes met geen visie en die 10 cent per aandeel genoeg vinden, die hebben de ONZIN die werd uitgekraamd door idioten zoals Willem Middelkoop over de huizenmarkt in de VS (GVD, wat is dat toch ook een K*Treden om op te verkopen, dan ben je toch ook wel een ERG laffe wezel als je door zoiets bang laat maken. Geen MAN mag jezelf dan noemen) aangegrepen om een heel kort ritje te maken, stomme daytraders zonder visie, zullen altijd voor die luizige 100 euro koerswinst per dag blijven scharrelen, in plaats van écht dikke klappers te maken. BAH!

    Ach ja, men komt er vanzelf wel achter..Als GTN op 14 staat omdat de grote fondsbeheerders weer instappen, Getronics weer en massaal in portefeuille nemen, door het toegenomen vertrouwen (nieuwe CFO, verliesgevende activiteiten Italië verkocht, VS opgeruimd(600 FTE’s eruit gekicked), 9% marge in Benelux behaald, in 2006 de balans opgeruimd door de afschrijvingen op goodwill up to date te maken, 145 miljoen compensabel verlies is er nu genomen in het “uitdagende”jaar 2006, GTN heeft een voordeel behaald door een belangrijke lening te oversluiten, omdat er nu minder negatieve rente in rek. Wordt gebracht, Dikke Vette ING-deals, honderden miljoenen meer omzet dankzij uitrol Windows Vista Enterprise en Office 2007 producten. En een dikke vette kans om bij de fusie ABN-Barclays
    betrokken te worden, als ICT-er om de bedrijfsscomputernetwerken met elkaar te verbinden(GTN heeft beide al als klant in portefeuille, CEO Klaas Wagenaar is lid van de Raad van Advies bij ABN)

    GTN wordt geacht meer als een halve euro dividend uit te keren over 2007 en 69 euro cent over 2007 Ergo: het aandeel is op de huidige koers zwaar ondergewaardeerd. Waarom hoor ik je toch nooit over deze zaken mijn beste negatiefje, hier een beetje lopen rellen omdat GTN een driekwartprocent hoger is gesloten?? Hoe triest moet je dan eigenlijk inderdaad wel niet zijn? Ga dan naar het RIAGG www.riaggamersfoort.nl/
    Jij lelijke Spons, uit de hand gelopen stuk koraalrif. Als je problemen met je oude werkgever hebt, of laat je zelf nakijken in het Zeeinstituut te België www.derusthuizen.be/mr.asp?mr=213
    Maar val er ons niet mee lastig. Weet je wat? Pak werkgever GTN terug door nu bestens een pak aandelen in te kopen, en die cash je gewoon over 3 maanden met 70% winst, als KPN een overname premie van € 15 per aandeel voor GTN neerlegt(als KPN het al trouwens wordt, zie ABN-AMRO) Dát zal ze leren licht neurotische werknemers te ontslaan!
  13. forum rang 5 Porscheknakker 26 maart 2007 23:22
    quote:

    StockRocks schreef:

    [quote=Sponge Bob]
    [quote=StockRocks]
    En Geert geeft een koersdoel tussen de 10 en 12 Euro af. Dit zegt hij in de laatste aflevering Business class.

    82.201.41.3/businessclass/25_maart_20...
    (Aanklikbare link die de Windows mediaplayer opent, Geert begint over Getronics te spreken op 01:09)

    Verder is Geert zeer positief over GTN en hij ziet een overname door KPN in het verschiet dankzij de nieuw geïnstalleerde CFO bij Getronics: Maarten Henderson die ex-CFO was bij KPN!

    Verder noemt hij positief: De schuldenlast was lager dan verwacht uitgevallen in 2006. Voor 2007 ziet Geert een WPA (winst per aandeel) van 55 eurocent voor GTN. En in 2008: 69 cent. Een koers/winst verhouding van 1 op 10. Aldus Geert Schaaij bij Harry Mens.

    [/quote]

    En weer zijn er een heleboel ingestonken. Tsjonge jonge, dat je zo iemand nog wilt geloven.

    Het Geert Schaaij effect

    Uitgegeven: 22 mei 2006 14:38
    Laatst gewijzigd: 22 mei 2006 14:48

    "Mensen maak je niet druk". Aldus Geert Schaaij in het programma Business Class van Harry Mens. De vermogensbeheerder is 'blij' met de daling op de aandelenbeurzen. Inflatie is een "tikkeltje hoger", maar er kan nu goedkoop gekocht worden. Blue chips als Philips en Hagemeyer bijvoorbeeld. Maar ook De Nederlanden Compagnie. De Nederlanden wie? Kleine fondsen met nog kleinere omzetten. Zoals beddenfabrikant Dico. In maart door Geert Schaaij in hetzelfde TV programma als gouden tip naar voren geschoven waarvan de koers wel "een paar keer over de kop" kan gaan.

    Later bleek dat Schaaij enkele dagen voor de uitzending alle aandelen van een onderhandse emissie had opgekocht. Wat er na de uitzending met het aandeel gebeurde is inmiddels de ‘Dico affaire’ gaan heten.

    De Nederlanden Compagnie, afgekort DNC, valt eveneens in de categorie illiquide fondsen. Er zijn maar weinig koop- of verkooporders nodig om een flinke koersbeweging te bewerkstelligen. Met DNC, een detacheringsbedrijf op het gebied van Finance, Ict, Legal en Management Support, is weinig mis. Het promoten van een klein beursfonds bij een goed bekeken TV programma blijft echter discutabel. Zeker als de positie in het aandeel van de tipgever er niet bij wordt vermeld (DNC), of de informatie niet volledig blijkt te zijn (Dico).

    DNC werd in april al besproken in ‘Finance Club’ (pdf-bestand), een maandelijks krantje van International Assets, de werkgever van Schaaij. Het aandeel kreeg toen het predikaat ‘speculatieve koop’ mee. Niet lang daarna kwamen de discussies op beleggersfora, zoals IEX.nl. "Het zou dus best kunnen, dat DNC komend weekend behandeld gaat worden bij Business Class", hoopt de discussie-opener op IEX. En ja hoor, een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen, maar Geert Schaaij wel. Wat het ‘dico effect’ is op de aandelenkoers van DNC zien we maandag.

    Nog twee andere kanttekeningen bij het TV optreden van Schaaij. De inflatie een "tikkeltje hoger?" Verdrievoudigd om precies te zijn. De Amerikaanse inflatie (de trigger van de beursdaling) is gestegen van 1,1 procent in 2002 naar 3,4 procent op dit moment. En het aandeel Wessanen dat we moeten verkopen ("ik ben er even klaar mee") is wel opgenomen in de Euro-dutch portefeuille van International Assets. Programma en analist gaan gelukkig op zomerreces

    [/quote]

    SB, je hebt er geen zak van begrepen, weekdier dat je bent. GTN verdient terecht een koersstijging op de laatste ontwikkelingen bij het bedrijf en de mogelijkheid op een overname door KPN. Initieel steeg de koers op de tip van Schaaij een mooie 3% (trouwens: 6,89, 0,73% altijd nog hoger gesloten dankzij Schaaij) Alleen dankzij laffe beleggertjes met geen visie en die 10 cent per aandeel genoeg vinden, die hebben de ONZIN die werd uitgekraamd door idioten zoals Willem Middelkoop over de huizenmarkt in de VS (GVD, wat is dat toch ook een K*Treden om op te verkopen, dan ben je toch ook wel een ERG laffe wezel als je door zoiets bang laat maken. Geen MAN mag jezelf dan noemen) aangegrepen om een heel kort ritje te maken, stomme daytraders zonder visie, zullen altijd voor die luizige 100 euro koerswinst per dag blijven scharrelen, in plaats van écht dikke klappers te maken. BAH!

    Ach ja, men komt er vanzelf wel achter..Als GTN op 14 staat omdat de grote fondsbeheerders weer instappen, Getronics weer en massaal in portefeuille nemen, door het toegenomen vertrouwen (nieuwe CFO, verliesgevende activiteiten Italië verkocht, VS opgeruimd(600 FTE’s eruit gekicked), 9% marge in Benelux behaald, in 2006 de balans opgeruimd door de afschrijvingen op goodwill up to date te maken, 145 miljoen compensabel verlies is er nu genomen in het “uitdagende”jaar 2006, GTN heeft een voordeel behaald door een belangrijke lening te oversluiten, omdat er nu minder negatieve rente in rek. Wordt gebracht, Dikke Vette ING-deals, honderden miljoenen meer omzet dankzij uitrol Windows Vista Enterprise en Office 2007 producten. En een dikke vette kans om bij de fusie ABN-Barclays
    betrokken te worden, als ICT-er om de bedrijfsscomputernetwerken met elkaar te verbinden(GTN heeft beide al als klant in portefeuille, CEO Klaas Wagenaar is lid van de Raad van Advies bij ABN)

    GTN wordt geacht meer als een halve euro dividend uit te keren over 2007 en 69 euro cent over 2007 Ergo: het aandeel is op de huidige koers zwaar ondergewaardeerd. Waarom hoor ik je toch nooit over deze zaken mijn beste negatiefje, hier een beetje lopen rellen omdat GTN een driekwartprocent hoger is gesloten?? Hoe triest moet je dan eigenlijk inderdaad wel niet zijn? Ga dan naar het RIAGG www.riaggamersfoort.nl/
    Jij lelijke Spons, uit de hand gelopen stuk koraalrif. Als je problemen met je oude werkgever hebt, of laat je zelf nakijken in het Zeeinstituut te België www.derusthuizen.be/mr.asp?mr=213
    Maar val er ons niet mee lastig. Weet je wat? Pak werkgever GTN terug door nu bestens een pak aandelen in te kopen, en die cash je gewoon over 3 maanden met 70% winst, als KPN een overname premie van € 15 per aandeel voor GTN neerlegt(als KPN het al trouwens wordt, zie ABN-AMRO) Dát zal ze leren licht neurotische werknemers te ontslaan!

    Hallo Stock Rocks,

    Wanneer noteert het aandeel ex-dividend?
  14. [verwijderd] 26 maart 2007 23:56
    Tja, de laatste keer dividend uitkeren was op op 28 april 2006.
    GTN keert over "06 geen dividend uit.
    Daarom zal hoogstwaarschijlijk de eerstvolgende keer inderdaad in april 2008 zijn.
    Jaartje geduld dus.

    www.dft.nl/bedrijven/getronics/?tabid...

    PS. Deze kon ik jullie niet onthouden(afbeelding)
    Dit doe ik met vervelende sponsjes, SB! Je hebt nog geluk dat ik je niet doortrek..LOL!!
  15. [verwijderd] 27 maart 2007 00:06
    quote:

    StockRocks schreef:

    Tja, de laatste keer dividend uitkeren was op op 28 april 2006.
    GTN keert over "06 geen dividend uit.
    Daarom zal hoogstwaarschijlijk de eerstvolgende keer inderdaad in april 2008 zijn.
    Je mag gerust zeggen wordt ... wordt April 2008. KW heeft nu al aangegeven, ja nu al, dat 2007 NettoWinst-gevend wordt. Met hoeveel heeft hij zich niet over uitgelaten. De policy is nog steeds om 25-35% van de NW als dividend uit te keren. Dus ook over 2007 (in April 2008).
47 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,00 -0,37%
EUR/USD 1,0870 -0,12%
FTSE 100 8.415,48 -0,36%
Germany40^ 18.837,80 -0,17%
Gold spot 2.387,32 +0,04%
NY-Nasdaq Composite 16.742,39 +1,40%

Stijgers

Vastned
+3,98%
Galapagos
+2,45%
INPOST
+1,91%
ASML
+1,36%
ASMI
+1,31%

Dalers

SIGNIF...
-4,57%
SHELL PLC
-2,25%
Air Fr...
-1,87%
IMCD
-1,80%
VIVORY...
-1,70%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links