Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Daar gaan we weer!

61 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 februari 2007 22:29
    Klopt, dat zijn de cijfers van 2006. Wil je ook gelukkig zijn kijk dan vooruit te beginnen met 2007.

    quote:

    NBWO schreef:

    quickk, nogmaals: ik vind het bijzonder dat je zo optimistisch kan zijn, wil dit ook niet verstoren, echter:

    NETTO winst is 11 miljoen. Omzet 2,6 miljard. dus: netto winst 0,04% van de omzet.

    Treurig.

  2. [verwijderd] 27 februari 2007 23:11
    zijn we net weer een beetje hersteld van die dramatische koersdaling, komt dit nieuws weer.
    het wordt nou echt tijd dat Klaas opstapt, een beetje rust in de tent zou goed zijn.
    En ook het nieuws te vroeg naar buiten brengen, daarmee maak je t alleen nog maar erger,

    dag lieve euro's, snik
  3. [verwijderd] 27 februari 2007 23:19
    Je vraagt ook werkelijke af hoe Italië voor de vierde keer op rij als grote tegenvaller in de cijfers wordt genoemd. Ik dacht dat de hoogte van dat bedrag nu wel eens bekend was! Nee hoor weer valt het Italië verlies hoger uit dan ingeschat??? Ik ben de weg compleet kwijt en mijn euro´s overigens morgen ook voor de zoveelste keer op rij. Kom niet met de opmerking van een ezel stoot...enz want die valt bij mij inslechte aarde. Voor de laatste cijfers had ik netjes verkocht en wat denk je wat??? inderdaad dan vallen ze plots wel mee en staan we flink hoger. Ongelooflijk!! Zijn de cijfers slecht zit ik er stee vast bij zijn ze goed doen net even niet mee!! Ik heb het volledig gehad met beleggen.
  4. [verwijderd] 27 februari 2007 23:43
    quote:

    DrFlapdrol schreef:

    [quote=Rivier]
    Kwaliteit, kwaliteit en nog eens kwaliteit ... bij de financiele media alswel bij de analisten is dit ver te zoeken, zie ook weer het vandaag aangekondigde gepruts alsook de hele hetze historie van het afgelopen 1,5 jaar.
    [/quote]
    Je hebt helemaal gelijk. Ze zitten er fors naast. Sterker nog, het is allemaal nog VEEL SLECHTER dan voorspeld. Ben benieuwd of jij hier nog een positieve draai aan kan geven want ik weet het niet meer. leugen op leugen volgt! Om er een paar te noemen:

    * Afschrijvingen op Goodwill
    * Vasthouden aan de omzetcijfers
    * Verlies op Italie

    Triest, triest!
    Het lijkt mij dat alleen jij en die 4 analisten (en de Dow Jones) verrast bent/zijn.

    -KW had eerder al meerdere keren aangegeven dat 2006 een 'transitiejaar' werd ("een jaar waarin alle buitengewone lasten in 1x genomen zouden worden")
    -Vasthouden aan omzetcijfers mag best een streven zijn (doelstelling), maar never nooit een verplichting of de focus (dus het urenlange ge-emmer van PPdV in de laatste BAVA was absoluut niet relevant)
    -Verlies op discontinued operations o.a. Italie was al bekend, al bij de Halfjaarcijfers (zowel operationeel alswel boekverlies door versnelde Goodwill afschrijvingen alswel door Cash-outflow) en later werd e.e.a. ook bekend bij de verkoop van France

    Dus waar jij leugens ziet of vandaan haalt, is mij totaal niet duidelijk.

    ---------------------------

    Op het eerste gezicht hard aankomend zijn uiteindelijk de concrete getallen en uitkomsten wel (zoals de hoogte van e.e.a.) en ook de verdere info verstrekt in het PB van vandaag.

    Maar niet sentimenteel worden en dieper de bekendgemaakte informatie ontleden. Reeel, billijk en eigenlijk te verwachten was dit allemaal n.l. wel.

    Transitie-jaar:
    -2006 was al meerdere keren eerder betiteld tot een overgangsjaar(transitie), vrij vertaald: een jaar waarin ALLE (zichtbare toekomstige) lasten genomen dienden te worden. Oftewel operatie "Schoon schip" heeft nu volledig in 2006 plaatsgevonden. Een jaar waar niet naar achterom hoeft gekeken te worden, want we leven immers nu en dienen te focussen op de toekomst.
    Balans versterken:
    -De Goodwill afboeking op de core landen (US,UK,Belgie) is billijk gezien hun historie en vanuit goed management zelfs zeer verstandig (zoals ook LogicaCMG recent op hun UK afgeboekt hebben). Ik betwijfel of het echt noodzakelijk was, maar dat het gedaan wordt, is financieel zakelijk verstandig en niets meer dan lof hiervoor. Er wordt hiermee duidelijk zekerheid ingebouwd naar de direkt nabije toekomst gericht.

    Zoals ook de volgende punten in het PB verstandig zijn en/of eerder al bekend waren:
    -EBITDAE-marge:
    Vastgehouden wordt nog steeds om eind 2008 definitief deze op minimaal 5% uit te laten komen. Wordt dit eerder bereikt, zoals PPdV in de BAVA uit KW's mond als mogelijkheid werd getrokken (aug 07), dan is dat natuurlijk meegenomen, maar geen opgelegde verplichting.
    -Pensioenlasten:
    Analisten hebben jarenlang lopen zeiken dat de Pensioen meevallers een groot deel van de EBITDAE uitmaakten. Met de verkoop van Japan is dit in 1x opgelost. Het zal in de toekomst nog wel voorkomen, maar niet meer in zulke grote cijfers.
    -Discontinued operations:
    Dat Italy de hoofdmoot veroorzaakte en dat France er lichtelijk ook aan bijdroeg, zijn zaken die nu met de verkopen van beide, in 2007 en de toekomst geen issues meer zijn (die roet in het toekomstig eten kunnen gooien).
    -Dividend:
    Het vastgestelde dividend-beleid luidt om alleen dividend uit te keren indien er in een jaar "nettowinst" gemaakt is.
    -Services:
    De Services hebben een groei van 7% laten zien (organic growth 2.3%).
    -Omzet:
    Target en focus 2008 a 4 mld is officieel ingetrokken en veranderd in focus op Marge-targets en Cash-generation (hieruit voortvloeiend is dit wederom een verkapte Strategie 2007-2009 update (incl Beleidsplan)), oftwel Getronics (a la KPN) gaat nu voor de Cash-cows. Nogmaals het nooit verkeerd om een target in omzet-hoogte te stellen, maar mag nooit een vereiste zijn. Winstgevendheid en stakeholder value dient wel de major focus te zijn.

    De soep wordt niet zo heet gegeten ...
    Dat de Pers of pseudo-analisten hier nu -in en in treurig- zo sentimenteel over doen, laat ik langs me heen gaan want dat is never nooit een goede raadgever gebleken. Getronics heeft SCHOON SCHIP gemaakt en dat mag ook wel eens een keer gezegd worden en de aandacht krijgen die het nu (2007) wel degelijk verdiend.

    Beleggen is ook vooruit zien en een goede inschatting maken. De volgende alinea -lees FOCUS- uit het PB van vandaag klinkt elke aandeelhouder als muziek in de oren toch:
    "2007 will be, above all else, about continuing to restore stakeholder value. We will work hard on executing our strategy. Over the course of the year, we expect to drive continued organic service revenue growth in all regions. We will also further strengthen our global workspace management leadership position, and complement and leverage this strength with our consulting and transformation, and application services. We will continue to strive to improve our margins and increase our operational cash flow generation.”
  5. Sponge Bob 27 februari 2007 23:49
    ..."2007 will be, above all else, about continuing to restore stakeholder value. We will work hard on executing our strategy. Over the course of the year, we expect to drive continued organic service revenue growth in all regions. We will also further strengthen our global workspace management leadership position, and complement and leverage this strength with our consulting and transformation, and application services. We will continue to strive to improve our margins and increase our operational cash flow generation.”

    Die regel had ik reeds geciteerd, maar dat was sarcastisch bedoeld. Dat er nog mensen zijn die dit serieus nemen....

    Sponge
  6. [verwijderd] 28 februari 2007 00:23
    Teveel uitgeknepen over de afgelopen jaren, Sponge? Niet sarcastisch bedoeld, hoor ... ;-)
    Niet doen. Word je alleen sentimenteel van.

    Realiteit is nu (vooruitzichten 2007 en later) en niet een achterliggende (opschoon) periode (2005-2006).

    Getronics zal nu door het leven gaan als een Turn-around kandidaat. We hebben dit eerder in 2003-2004 ook al meegemaakt. De TOP voor jaren heb ik toen in Febr 04 (23.33) aangegeven.

    Er zijn beleggingsfondsen (zie AbnAmro) die -al belleggend in TA's- daar zeer succesvol in zijn. Numico, KPN en Ahold zijn die van de afgelopen periode (2001-2006). Getronics (+HGM) zijn laatbloeiers, maar wel om voor in de toekomst- nu zeer scherp in de gaten te houden (buy the dips).

    De 10 geboden voor geschikte TA's:
    -Financieel onafhankelijk
    -Opgeschoonde balans
    -Winstgevende Cash-cows
    -Goede strategie
    -Strak strategisch beleid
    -Goed gepositioneerd
    -Periode van kraaltjes rijgen aangebroken
    -Stabiele producten/klantenbestand (cash-cows)
    -Sterk in thuismarkt
    -Overname kandidaat
  7. [verwijderd] 28 februari 2007 01:24
    quote:

    KidBackInTown schreef:

    Getronics publiceert donderdag om 8.00 uur een nettoverlies over 2006 van EUR 57,3 miljoen, tegen een nettowinst van EUR 4 miljoen in 2005

    Tja, zo kun je TURNAROUND natuurlijk ook opvatten.
    Het is niet alles goud wat er blinkt. Echter deze is een must. Schoon aan de haak is zij een begeerde prooi. Een verhaal dat niet voor kinderoren bestemd is (xxx). Zeker niet voor de New Kids in Beleggings Town. Goed van lijf en portemonee trok zij alsnog de wijde wereld in. Onbevangen als zij is geraakte alles wat zij aanraakte plotsklaps in goud.
    Weltrusten !! Droom zacht.
  8. [verwijderd] 28 februari 2007 01:26
    Getronics Full-Year Results 2006

    The Company’s unaudited operational and financial review (OFR) will be provided on 1 March 2007 as planned. Also, the Company will provide a presentation to media and financial analysts on Thursday 1 March. All presentations will be made available on the company’s website, including audio/video webcasts.

    -Persbijeenkomst (Media meeting 10.00CET Audio webcast)
    www.companywebcast.nl/webcast/client/...

    -Analistenbijeenkomst (Analyst meeting 12.30CET Video webcast)
    www.companywebcast.nl/webcast/client/...

    Iemand postte verleden jaar deze link (alsnog thx)
    Geplande webcasts: Getronics
    www.companywebcast.nl/diensten_overvi...
  9. NBWO 28 februari 2007 08:23
    quote:

    KidBackInTown schreef:

    Getronics publiceert donderdag om 8.00 uur een nettoverlies over 2006 van EUR 57,3 miljoen, tegen een nettowinst van EUR 4 miljoen in 2005

    Tja, zo kun je TURNAROUND natuurlijk ook opvatten.
    Kid, dit is de preview, niet de realisatie (=145 miljoen netto verlies)
  10. forum rang 6 NewKidInTown 28 februari 2007 10:22
    quote:

    Rivier schreef:

    [quote=KidBackInTown]
    Getronics publiceert donderdag om 8.00 uur een nettoverlies over 2006 van EUR 57,3 miljoen, tegen een nettowinst van EUR 4 miljoen in 2005

    Tja, zo kun je TURNAROUND natuurlijk ook opvatten.
    [/quote]
    Het is niet alles goud wat er blinkt. Echter deze is een must. Schoon aan de haak is zij een begeerde prooi. Een verhaal dat niet voor kinderoren bestemd is (xxx). Zeker niet voor de New Kids in Beleggings Town. Goed van lijf en portemonee trok zij alsnog de wijde wereld in. Onbevangen als zij is geraakte alles wat zij aanraakte plotsklaps in goud.
    Weltrusten !! Droom zacht.
    Keer op keer toon je aan een volledig verkeerd verwachtingspatroon te hebben van de gang van zaken bij GTN. En je besteedt er enorm veel tijd aan om dit aan andere beleggers over te brengen.
    Dat kan 2 dingen betekenen, we hebben hier te maken met:
    - een onverbeterlijke optimist die al heel lang psychiatrische hulp nodig heeft
    - een betaalde kracht die is ingehuurd om beleggers doelbewust en systematisch te misleiden

    Gezien je taalgebruik denk ik dat je niet van de straat bent, ik kies dus voor het laatste.
    Ik waarschuw hierbij dan ook alle beleggers voor jouw postings, trap er niet in, we hebben hier te maken met professionele maffia die uit is op jullie centen.

    Ondergetekende heeft geen enkel belang in GTN, noch aandelen, noch opties, noch turbo's of andere afgeleide produkten. Want GTN heeft helemaal niets met beleggen te maken.
  11. [verwijderd] 28 februari 2007 10:52
    Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten

    quote:

    KidBackInTown schreef:

    Ik waarschuw hierbij dan ook alle beleggers voor jouw postings, trap er niet in, we hebben hier te maken met professionele maffia die uit is op jullie centen. Ondergetekende heeft geen enkel belang in GTN, noch aandelen, noch opties, noch turbo's of andere afgeleide produkten. Want GTN heeft helemaal niets met beleggen te maken.
61 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 911,91 +0,14%
EUR/USD 1,0788 +0,15%
FTSE 100 8.414,99 -0,22%
Germany40^ 18.729,10 -0,07%
Gold spot 2.336,48 -0,01%
NY-Nasdaq Composite 16.388,24 +0,29%

Stijgers

Air Fr...
+3,99%
Alfen ...
+3,08%
NX FIL...
+2,85%
JUST E...
+2,08%
PROSUS
+2,03%

Dalers

VIVORY...
-3,14%
FASTNED
-1,71%
BESI
-1,39%
SBM Of...
-1,36%
ASML
-1,33%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links