Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frank van Dongen - TomTom Poes, verzin een list

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ruud100 18 december 2006 11:22
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef:

    Frank van Dongen - TomTom Poes, verzin een list

    "Gratis tips voor uitbreiding van TomTom-producten. En een tip voor TomTom-beleggers..."

    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
    Leuk bedacht verhaal maar het gaat aan een belangrijk punt voorbij:

    Het uitgangspunt voor de koersdaling van TomTom op dit moment is dat door de komst van nieuwe spelers er een vechtmarkt op prijsniveau ontstaat. De vraag is of dit zo is. Als de markt die behoefte heeft, waarom is er dan een TomTomGo van € 600 ??? Lijkt me op basis van het prijzenslag uitgangspunt een kansloos produkt, want je koopt een TomTomOne al voor € 300 en er zijn al systemen van andere merken voor minder dan € 200.

    Het was beter geweest als het artikel vraagtekens had gezet bij deze "prijzenslagtheorie". Als het om een TV gaat koopt toch ook niet iedereen er voor € 250 één bij de ALDI, maar zijn er ook (zelfs veel grotere) marktsegmenten voor TV's van 600, 800, etc. tot ruim € 1500. Zelfde vergelijking is te maken met mobiele telefoons, spijkerbroeken etc.

    Bij produkten als een TomTom is imago een niet onbelangrijk onderdeel van de koop en dat wordt op dit moment grotendeels uit het oog verloren. En dat imago mag bij de meeste mensen best wat kosten.

    Gr
    Ruud

  2. forum rang 7 rene l 18 december 2006 11:29
    Een afneembaar front of een code helpt niet om diefstal tegen te gaan.

    De laatste 2 jaar ben ik geconfronteerd dat zelfs een hongerige inbreker mijn VDO systeem zonder front en v.v. code tot 2x keer toe uit mijn auto ontvreemd heeft.

    Zelf denk ik dat een uitkomst voor Tom Tom zal zijn om samen met autoproducenten een vast in te bouwen systeem moet ontwerpen die eigenlijk niet gestolen kan worden.

    Een draagbaar systeem is en blijft lastig omdat je altijd met zo'n ding in je binnenzak loopt als je de auto verlaat. Ook de losse snoertjes blijven een ergernis.

    Daarnaast is bewezen dat auto's die v.v. van een merkgebonden radio/cd systeem minder interessant zijn voor inbrekers.

    Dus Tom Tom, steek je nek uit, ga er mee aan de slag, wees innovatief en blijf de concurrentie weer een stap voor.

    De markt voor draagbare systemen zal overspoeld gaan worden door steeds meer en goedkopere aanbieders. Laat staan als de eerste Chinezen komen, een draagbaar systeem vanaf Euro 49,99!!
  3. [verwijderd] 18 december 2006 16:39
    Even een korte reactie
    Het ruilen naar opties betrof: van aandelen TomTom met een deel van mijn winst na een ritje omhoog overgestapt naar long call opties. Ik heb dus nog steeds de maart 34 call.
    Voor de rest ben ik niet zo bang voor de prijs erosie. Omdat ik denk dat de markt als een totaal harder groeit dan de prijzen dalen. TomTom is markt leider of een van de marktleiders. Je kunt het wat mij betreft vergelijken met Ipod. Je kunt reeds een goedkope MP3 speler krijgen maar toch gaan vele voor de echte.
    Ik zal nog even in de kaarten leveranciers duiken.
    CeesCees
  4. Ruud100 18 december 2006 22:32
    quote:

    Johan Willem schreef:

    Nokia gaat binnenkort navigatie bij zijn telefoons levereren. Lijkt mij niet goed voor Tom Tom. Philips heeft het goed gezien!
    Het lijkt bij dit soort opmerkingen wel of navigatie bij Nokia straks gratis is en meteen ook standaard op alle modellen geleverd wordt zodat iedereen naar de winkel holt om voor 50 euro de goedkoopste Nokia (inclusief gratis navigatie) te kopen!

    Dat lijkt mij dan weer een wat al te optimistisch (pessimistisch?) senario. Ook Nokia zal flink willen verdienen aan navigatie waarbij je uitertaard een van de duurdere modellen zal moeten kopen om rekenkracht genoeg te hebben voor de navigatie.

    De volgende hindernis zal zijn dat minstens 9 van de 10 bellers er pas over na zal denken en dergelijk toestel aan te schaffen als het abonnement moet worden verlengt. Dat zal de verkoopsnelheid van Nokia niet ten goede komen.

    Maar het belangrijkste zit in "gaat binnenkort" opgesloten. Ga naar een willekeurige MediaMarkt of vergelijkbare zaak en zie: Het gaat goed en bij veel mensen brandt de 13e maand in de zakken. Kerst is al over een week en dan MOET er iets moois onder de boom liggen.

    Het enige waar TomTom voor moet vrezen is dat er zoveel geld in de portomonee zit dat men met niet tevreden is met een cadeau van een paar honderd euro.....

    Gr
    Ruud
  5. folg2 19 december 2006 13:52
    De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens. Daar koop ik echter geen biefstuk voor. Automerken als Honda (Ferrari is alleen maar schijn en glamoer maar van digitronic weten ze geen moer)en BMW werken aan een systeem waar auto's met mekaar praten. De kastjesmaker DomDom heeft deze fijne neus van de Tomkat niet en ik vrees dan ook dat "Mio & Co" de prijzen langzaam in de vernieling drukken. Anders is Tele atlas, maar deze weten niet uit het verlies te komen. De autoindustrie zullen enkel "content van kaarten" nodig hebben en deze zullen inderdaad met mensen als Google werken die er een "all surch machien" achter zetten. De Tomkaters die nu verkocht worden zijn besteld in september en oktober. Wedden dat die dingen volgend jaar in de aanbieding voor 99euro te koop zullen zijn. Winstmarge en koers adee...
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 -0,10%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,47%
Gold spot 2.360,72 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Accsys
+5,43%
CM.COM
+2,92%
NX FIL...
+2,63%
RANDST...
+2,61%
ForFar...
+2,43%

Dalers

Kendrion
-2,99%
UMG
-2,95%
Alfen ...
-2,63%
EBUSCO...
-2,29%
VIVORY...
-1,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links