Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hirsi Ali

307 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 mei 2006 00:10
    quote:

    Corporaal schreef:

    het is nogal logisch dat als iemand zegt dat ze gelogen heeft sancties volgen.

    De 2de kamer lijkt op dit moment wel de knvb.
    Mooie uitspraak.
    Maar het punt is dat, zoals iemand anders in deze draad zei 'dat iedereen wel eens liegt.' Dat is natuurlijk gewoon waar, en geldt ook al langer voor Verdonk, en ongetwijfeld voor menige bedrijfsleiding!
    De vraag is nu: wanneer en waarom wordt liegen cq het niet spreken van de waarheid, bestraft met sancties, en hoe zwaar moeten die zijn?
    Ik vrees dat de beantwoording van die vraag vooral afhankelijk is van de vraag waar de macht ligt !
  2. [verwijderd] 17 mei 2006 00:38
    Ik ben ezel, jullie kennen mij als ezel. Zo kennen ze me al heel lang. En ik ben het echt. En ik doe mij altijd jonger voor dan ik ben. In veel landen heet je "zoon van" of "dochter van" en vieren ze geen verjaardag want die weten ze niet. Ook weet je soms niet eens wie je vader is en toch ben ik gewoon ezel. Geloof me maar.
  3. [verwijderd] 17 mei 2006 00:51
    Uit de Trouw van vandaag)

    Kamer fel tegen Verdonk
    Minister zal Nederlanderschap Hirsi Ali opnieuw bekijken
    Van onze redactie politiek
    geef uw reactie geef uw reactie
    Minister Verdonk gaat de intrekking van het Nederlanderschap van VVD-politica Hirsi Ali opnieuw bekijken. Zij ging daarmee rond middernacht akkoord onder druk van een beurtelings verbijsterde en woedende Tweede Kamer.

    In een af en toe emotioneel debat weigerden bijna alle fracties zich neer te leggen bij de constatering van Verdonk dat Hirsi Ali nooit Nederlandse is geweest, omdat ze bij haar naturalisatie in 1997 valse personalia heeft opgegeven. De minister voor vreemdelingenzaken kwam maandagavond tot die conclusie op basis van een kort onderzoek dat ze had gelast naar aanleiding van het televisieprogramma ’Zembla’. Dat Hirsi Ali in 1992 bij haar komst naar Nederland onjuistheden had opgedist, wist Verdonk. Maar de minister hield vol dat ze pas in die uitzending bekend werd met het feit dat de politica bij haar naturalisatie valse persoonsgegevens had opgegeven. Volgens haar kon ze toen alleen maar vaststellen dat het Nederlanderschap haar nooit was verleend. Volgens Verdonk zou zij in Nederland kunnen blijven op grond van een eerder verstrekte verblijfsvergunning. Zij zou kunnen reizen met een vluchtelingenpaspoort. Haar bescherming zou worden voortgezet. En Hirsi Ali zou opnieuw het Nederlanderschap kunnen aanvragen als ze haar personalia zou laten corrigeren.

    De Tweede Kamer vond het verhaal van de minister volstrekt niet overtuigend en hekelde de ’onzorgvuldigheid’ waarmee Verdonk heeft gehandeld. Ook toonden zowel kamerleden als collega’s van Verdonk zich verbaasd over de snelheid waarmee zij tot haar conclusie was gekomen: vrijdag leek er niets aan de hand, zaterdag sprak de minister van een onderzoek, maandagavond had ze haar conclusie klaar. „Als de Immigratie- en Naturalisatiedienst altijd zo snel handelt, hebben we daar nooit meer te maken met wachttijden”, sneerde VVD-vicepremier Zalm eerder op de dag.

    Verdonk verklaarde die snelheid met het feit dat het ook ging om de rechtmatigheid van het kamerlidmaatschap van Hirsi Ali. Die maakte bekend dat zij die functie onmiddellijk neerlegt. Tegen het vervallen van haar Nederlanderschap gaat ze in beroep.
  4. [verwijderd] 17 mei 2006 01:49
    quote:

    bobootje schreef:

    Je wordt gewoon afgeserveerd als ze geen zin meer in je hebben en op een troon gezet als ze je kunnen gebruiken.
    Als het er op aan komt laten ze je vallen als een baksteen
    Noem es 1 bedrijf van enige importantie waar dit geen opgeld doet.....

    Politiek is overal en nergens, maar we zien nog steeds verschil tussen Politiek en Bedrijfsleven (alsof er verschil zou bestaan). Beetje vreemd eigenlijk.
  5. [verwijderd] 17 mei 2006 03:15
    Zou er op de geboorteakte van Verdonk geen foutje te vinden zijn? Een minuutje verkeerd bijvoorbeeld? Dan zouden we kunnen concluderen dat zij nooit geboren is, en dus ook nooit minister is geweest.

    Het is tekenend voor het morele verval in Nederland dat enkele van de belangrijkste waarden uit onze cultuur jarenlang het felst zijn verdedigd door een buitenlandse. Doet me denken aan het Romeinse Rijk, dat uiteindelijk grotendeels door buitenlanders werd verdedigd. De partijen die haar polarisatie verwijten zijn grotendeels dezelfde partijen die in de jaren '70 zelf polarisatie als politiek doel hadden.

    Naar mijn mening verliest Nederland hiermee de scherpste politiek denker van de afgelopen 25 jaar, en misschien meer. Over 30 jaar zal men haar behandeling denk ik zien als een van de grootste blunders in de na-oorlogse Nederlandse geschiedenis.
  6. [verwijderd] 17 mei 2006 05:14
    Dat mag misschien zijn maar er is hier juist gehandeld door de minister.Wat een zielige vertoning van om met z n allen tegen Verdonk net zo lang te janken tot ze iets vinden om haar in het ongelijk te pakken.Als iemand liegt over zulken zaken dan is er maar een ding en dat is eruit.Dat geld voor ieder en zeker voor iemand die mee mag bepalen hoe dit land zou moeten leven.
    Verdonk heeft zich heel goed gehouden en als ik in de zaal had gezeten had ik voor haar een duidelijk applaus gegeven.Geen watjes maar duidelijkheid.
  7. [verwijderd] 17 mei 2006 06:25
    Ongelofelijk wat een politieke gotspe. Aangevoerd door een semi verontwaardigd vrouwenclubje blijkt de kamer in staat te zijn het de minister zeer moeilijk te maken in een kwestie waarbij ze het juridisch volkomen bij het rechte eind heeft. Het pleit juist voor haar dat ze voor openbaarheid heeft gekozen en dit niet via achterkamertjes politiek heeft getracht op te lossen.
    Verder wordt het belang van Hirschi Ali als politicus schromelijk overdreven. Zij zou zogenaamd belangrijke zaken op de politieke agenda hebben gezet. Onder seculieren echter allang gemeengoed, zeer primair, en niet oplossingsgericht binnen de discussie. Vandaar ook het polariserende karakter. Het blijkt maar weer dat niet zozeer het mohammedaanse geloof, maar meer armoede en onwetendheid leiden naar radicalisme. Dit wordt bijv. duidelijk in de katholieke hetze die nu weer is ontketend tegen de verfilming van The Davinci Code.
    Ook twijfel over het "liberale" karakter van de persoon in kwestie naar haar aansluiting bij de rechtse denktank in de states. Eens te meer krijg ik sterk het vermoeden dat het "de grote politiek "er veel aan gelegen is de schuld van het veranderende wereldbeeld in de schoenen van de moslims te schuiven. Een hardliner als Hirsi past daar natuurlijk prima. Daar kan zij fijn doorgaan met inkoppen voor open doel,mijns inziens tevens haar enige bijdrage binnen de Nederlandse politiek

    Peter
  8. [verwijderd] 17 mei 2006 07:31
    Als je niet weet wie je vader is en dus geen naam hebt. Niet weet wanneer je geboren bent en zelfs niet weet waar je geboren bent kan je volgens de huidige wet nooit Nederlander worden. Dit geld voor vele wereldbewoners die wellicht terecht asiel aanvragen. Deze wet is dus illegaal en ik vraag mij af waarom dit niet eerder is getoetst. De tweede kamer heeft kennelijk een illegale wet aangenomen die vandaag nog van tafel kan.
  9. Saartje 17 mei 2006 07:50
    Wat een tenenkrommende vertoning van ijzeren Rita. Spin-doktertje Kay heeft weer verwoestend werk verricht. Prachtig voorbeeld van politieke zelfmoord. Wellicht mag Verdonk straks ook naar een denk-tank in Wit-Rusland. Dit nadat ze nog een keertje is uitgenodigd door Harry M., die nog een lijntje met Pim heeft;)

    Ben blij dat dit soort lieden geen bedrijf hoeven te leiden.
  10. [verwijderd] 17 mei 2006 08:51
    Het merkwaardige is Verdonk aan de ene kant zegt dat H.A. het Nederlanderschap nooit gehad heeft en aan de andere kant de Kamer vrolijk vertelt dat ze tenminste de komende zes weken nog gewoon Nederlandse blijft.

    Eerst haalt ze de konklusie van de Adv.-Generaal van het arrest van de Hoge Raad erbij en als een passage uit die konklusie tegen haar werkt, wil ze het alleen nog maar hebben over het arrest zelf.

    Je verlies de Somalische nationaliteit op het moment dat je een andere aanneemt. H.A. zou nog gewoon de Somalische nationaliteit hebben omdat zij nooit Nederlandse is geweest. Alsof die Somalische autoriteiten al die tijd geweten hebben wat Verdonk pas een paar dagen wist.
    Hier moest mevrouw de minister zelfs door Van As gered worden.
    Die zei dat H.A. nog steeds de Somalische nationaliteit zou hebben omdat immers het Nederlanderschap met verkeerde naam en geboortedatum was verleend en dus de Somalische nationaliteit nooit aan de H.A. MAGAN kon zijn ontnemen.

    De politiek draaide en wurmde weer dat het een aard had. Hoogst vermakelijk om te zien ook hoe Verdonk bepaald geinterrumpeer gewoon niet WILDE begrijpen.

  11. [verwijderd] 17 mei 2006 08:53
    Het merkwaardige is Verdonk aan de ene kant zegt dat H.A. het Nederlanderschap nooit gehad heeft en aan de andere kant de Kamer vrolijk vertelt dat ze tenminste de komende zes weken nog gewoon Nederlandse blijft.

    Eerst haalt ze de konklusie van de Adv.-Generaal van het arrest van de Hoge Raad erbij en als een passage uit die konklusie tegen haar werkt, wil ze het alleen nog maar hebben over het arrest zelf.

    Je verlies de Somalische nationaliteit op het moment dat je een andere aanneemt. H.A. zou nog gewoon de Somalische nationaliteit hebben omdat zij nooit Nederlandse is geweest. Alsof die Somalische autoriteiten al die tijd geweten hebben wat Verdonk pas een paar dagen wist.
    Hier moest mevrouw de minister zelfs door Van As gered worden.
    Die zei dat H.A. nog steeds de Somalische nationaliteit zou hebben omdat immers het Nederlanderschap met verkeerde naam en geboortedatum was verleend en dus de Somalische nationaliteit nooit aan de H.A. MAGAN kon zijn ontnemen.

    De politiek draaide en wurmde weer dat het een aard had. Hoogst vermakelijk om te zien ook hoe Verdonk bepaald geinterrumpeer gewoon niet WILDE begrijpen.

  12. forum rang 9 josti5 17 mei 2006 09:34
    Ja, ik heb geboeid zitten kijken tot 02.45, hoe Rita politieke zelfmoord pleegde, met haar gedraai en gekeer, en niet "willen horen" wat er nu echt van haar werd gevraagd.
    Dat zij zo opzichtig in haar eigen zwaard ie gevallen is, in combinatie met haar regelzucht en gebrek aan (o.a.) creativiteit en kennis van verhoudingen, een zegen voor het land: tel dat zo'n dame eens premier zou zijn geworden...

    Overigens een zeer knap staaltje werk van de klokkenluider (ik denk dat er slimmere krachten achter zitten dan Nawijn).

    Nu Bos nog.

  13. [verwijderd] 17 mei 2006 09:35
    Goedemorgen

    Ik ben boer.

    Als er een koe de beide gele oorflappen(paspoort van het dier) kwijt is, wordt het dier zonder pardon afgemaakt. Dit moet volgens de regels.

    Als iemand op onterechte gronden een paspoort heeft verkregen. Dan ... .Ik ken de regels niet maar voor ze uit.

    De hele politiek maakt zich nu druk omdat het om een kamerlid gaat. Andere mensen in een zelfde situatie zouden allang zijn uitgezet.

    gr. Emanuelle
  14. [verwijderd] 17 mei 2006 09:47
    Helemaal juist meneer Boer,

    Het is gewoon het zout in de soep niet waard.... toen een goudklompje prinses wilde worden maar vergat te vermelden dat ze het eerst met een drugsbaron en (getrouwde) oorlogsboef had geprobeerd kon JP nog opmerken.... "daar waar onwaarheden worden verteld is geen (on)kruid tegen opgewassen"

    Wat een schijnheilige bende daar in denhaag.... en dat vertegenwoordigd de nederlandse burger.... tot half 3 zijn ze met deze poppenkast bezig geweest..... voor een mede kamerlid dat er nooit was...... volksvertegenwoordigster laat mij niet lachen.... ze was gewoon haar boekjes aan het verkopen...... en dan die scheinheilige amerikanen met de Hollandse ziekte kop in de krant......

    Het is gewoon niet te filmen.
  15. [verwijderd] 17 mei 2006 09:51
    VVD op weg naar het grootste verkiezingsverlies in haar bestaan.

    van onze speciale verslaggever ter plaatse...

    Ruitjes broeken worden bevlekt met bruine plekken,
    poep wordt rondgeslingert..heerlijk toch..

    echt Hollands vermaak...

    Deskundige van de dunne aan het woord..

    Het polderpoepmodel doet nu zijn intrede,
    hoe ontdoe ik mijn erfje van de stront.
  16. [verwijderd] 17 mei 2006 09:55
    quote:

    josti5 schreef:

    Ja, ik heb geboeid zitten kijken tot 02.45, hoe Rita politieke zelfmoord pleegde, met haar gedraai en gekeer, en niet "willen horen" wat er nu echt van haar werd gevraagd.
    Dat zij zo opzichtig in haar eigen zwaard ie gevallen is, in combinatie met haar regelzucht en gebrek aan (o.a.) creativiteit en kennis van verhoudingen, een zegen voor het land: tel dat zo'n dame eens premier zou zijn geworden...

    Overigens een zeer knap staaltje werk van de klokkenluider (ik denk dat er slimmere krachten achter zitten dan Nawijn).

    Nu Bos nog.



    Er is gewoon een spel gespeeld. Zij wilden in Den Haag af van IJzeren Rita. Formeel zijn wij een democratie, maar informeel autocratie. Rita kon niet anders reageren dan door toepassing van de regels. Dat het niet de schoonprijs verdient, is een verdienste van de VVD zelf. Zij had met Hirsh en Verdonk gewoon vooroverleg moeten plegen, dan was alles een storm in een glaswater. Nu zijn ze in Den Haag af van Hirsh en van Rita, dus kan links gewoon weer door met het verder afbreken van het land.
307 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0768 -0,03%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,00%
Gold spot 2.358,69 -0,09%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Accsys
+5,43%
CM.COM
+2,92%
NX FIL...
+2,63%
RANDST...
+2,61%
ForFar...
+2,43%

Dalers

Kendrion
-2,99%
UMG
-2,95%
Alfen ...
-2,63%
EBUSCO...
-2,29%
VIVORY...
-1,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links