Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KNAUS TABBERT

70 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 3 april 2024 17:53
    Jammer dat 2019 er niet bij staat in de vergelijkingsbasis maar toen was het ook niet beurs genoteerd natuurlijk. Dat is toch een beetje mijn zorg bij dit fonds, dat er een forse covid inhaalslag is gemaakt en dat de groei die er lijkt te zijn er helemaal niet is. Daar is de marktwaardering wel naar namelijk. Als je de lijntjes wel netjes doortrekt komt je inderdaad op een koersdoel van 80+ euro en dat is dan nog conservatief.

    Zo zat Conny540 meer dan 2 jaar op haar camper te wachten ;).
    www.nkcforum.nl/topic/5561-levertijde...
  2. forum rang 6 Krentenmenten 3 april 2024 21:23
    quote:

    Bulletje Rozenwater schreef op 3 april 2024 17:53:

    Jammer dat 2019 er niet bij staat in de vergelijkingsbasis maar toen was het ook niet beurs genoteerd natuurlijk. Dat is toch een beetje mijn zorg bij dit fonds, dat er een forse covid inhaalslag is gemaakt en dat de groei die er lijkt te zijn er helemaal niet is. Daar is de marktwaardering wel naar namelijk. Als je de lijntjes wel netjes doortrekt komt je inderdaad op een koersdoel van 80+ euro en dat is dan nog conservatief.

    Zo zat Conny540 meer dan 2 jaar op haar camper te wachten ;).
    www.nkcforum.nl/topic/5561-levertijde...
    Er is grote groep vakantiegangers die er achter is gekomen dat er kennelijk meer bestaat dan all-inclusive opgepropt in een vliegtuig richting Turkije of Thailand en daar ter plekke niet meer buiten de toeristische 5km2 zone komt. Daarnaast is huidkanker een item geworden, waardoor de voorkeur is gekomen om meer een culturele vakantie te beleven ipv de bekende bak-vakantie.

    Ik zie het wel zitten met KNAUS
  3. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 4 april 2024 09:23
    quote:

    Krentenmenten schreef op 3 april 2024 21:23:

    [...] Er is grote groep vakantiegangers die er achter is gekomen dat er kennelijk meer bestaat dan all-inclusive opgepropt in een vliegtuig richting Turkije of Thailand en daar ter plekke niet meer buiten de toeristische 5km2 zone komt. Daarnaast is huidkanker een item geworden, waardoor de voorkeur is gekomen om meer een culturele vakantie te beleven ipv de bekende bak-vakantie.

    Ik zie het wel zitten met KNAUS
    Een goede markt maakt nog geen goede belegging. Ik denk zeker niet dat knaus overgewaardeerd is, maar als 2023 eerder een inhaalslag was en 2024 tegenvalt of krimp laat zien dan zit je zo weer tegen een flinke dip aan te kijken.

    Ik zie het ook alleen als speculatieve belegging, Duitse maakindustrie wordt ik niet erg enthousiast van voor de wat langere termijn.

    Ik heb gewoon positie maar zit een beetje te dubben of ik er overwogen in wil.
  4. forum rang 4 ischav2 4 april 2024 09:24
    NHD:

    AMSTERDAM Volgens voorzitter Leo Diepemaat van de Nederlandse Kampeer- en Caravan Industrie (KCI) zijn er bijna 200.000 campers in Nederland. „Een verdubbeling in vergelijking met tien jaar geleden. Vooral sinds corona is de verkoop in een stroomversnelling gekomen.”

    Lekker met je eigen gezin in je eigen bubbeltje op vakantie. „Je eigen kombuisje en de vrijheid om te gaan waar je heen wil, zonder dat je met andere mensen in een vliegtuig of op een cruiseschip zit. In coronatijd hebben veel mensen geroken aan het kampeerbestaan en op een enkele spijtoptant na is men dat blijven doen”, zegt Diepemaat. En dan vooral met de camper en wat minder met de caravan. Het aantal campers nam vorig jaar met zes procent toe tot 193.135. Diepemaat: „In Europa lopen we voorop met het aantal campers. We zijn een reislustig volk. En niet te vergeten: het is gezond.”

    Diepemaat ziet twee trends in camperland. Aan de ene kant wordt het allemaal steeds groter en luxer. Wie op internet een beetje rondneust ziet campers die bijna niet onderdoen voor een (tiny) startersappartementje. „Maar je ziet ook wel dat de compacte campers in opkomst zijn. Dat zijn omgebouwde bestelbusjes die je makkelijk kan parkeren, waar je ook even snel boodschappen mee kan doen en die niet zo zwaar zijn.”

    Geen toilet

    Dat beaamt Dennis van Orsouw, de campervlogger die met zijn vrouw Nancy een eigen Youtubekanaal heeft met campertips. „Reizigers met een compacte camper zijn eigenlijk mensen die eigenlijk wat meer neigen naar de caravan. Die wat vaker op een plek staan waar meer voorzieningen aanwezig zijn. In die compacte campers zit vaak geen toilet.” Dat is een ander type reiziger dan camperaars. „Die zoeken het avontuur wat meer op en reizen wat verder. Als we ergens heen willen, gaan we erheen. Alleen als je naar drukke plekken gaat, moet je even bellen van te voren of er nog plek is. Wij gaan meestal pas op zoek als we moe zijn. Maar ik heb nog nooit meegemaakt dat we geen plekje konden vinden. ”

    De vrijheid van reizen met een camper kost wel wat. Van Orsouw: „Een instappertje heb je voor 70 of 80.000 euro. Een hoop geld. Daarom zie je best veel jongeren met een relatief oudere camper rondrijden.”

    Mede-eigenaar Jasper Verweij van de Camper Company in Hoofddorp ziet behalve de pensionado’s veel jongere gezinnen die een camper kopen. „Die verkopen hun huis en gaan in een camper wonen en werken. Ze staan steeds op een andere plek. Je hebt geen verplichtingen en als er wat aan de hand is in de wereld, kan je zo weer ergens anders heen. Het past ook in de trend van ’ontspullen’. We hebben net de camper teruggekocht van een stel dat een jaar door Europa heeft gereisd.”

    Door de gestegen prijzen, zijn tweedehandsjes redelijk lang waardevast. „Als je voor de coronapandemie een camper hebt gekocht, dan kan je die nu soms voor hetzelfde bedrag weer verkopen door de gestegen vraag.”

    Milieu

    Hoewel het minder vervuilend is dan een vliegvakantie, is er op milieugebied nog wel een slag te maken met de ’zwerfwagens’, beaamt Verweij. „Een gemiddelde camper rijdt een op tien (diesel).” De ontwikkeling van elektrische campers hapert door Europese regelgeving. „Een batterij voor campers is zó zwaar dat bestuurders meteen een groot rijbewijs nodig hebben. Dat is niet zo aantrekkelijk dus. Maar laten we hopen dat de regelgeving wordt aangepast of dat batterijen lichter worden.”

    Het voordeel van een camper is dat je redelijk kunt doorrijden op de snelweg, in vergelijking met een sleurhut tenminste. Maar nog steeds is het behelpen met een camper. Van Orsouw: „Je hebt ook geen haast, want je bent met vakantie hè. Met onze camper zou ik wel 140 kilometer per uur kunnen rijden, maar dat rijdt niet prettig. Maar ik heb nog nooit nare reacties gekregen van andere weggebruikers.”
  5. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 4 april 2024 10:44
    Goed om te realiseren dat dit dus een uitgesproken fossiel aandeel is. Caravannen met een ev is echt niet leuk, dan kun je elk uur laden onderweg en moet je waarschijnlijk ook nog elke keer afkoppelen voor de laadbeurt. En elektrische kampers zijn onbetaalbaar en zullen dat ook nog wel even blijven.
70 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,27 -0,04%
EUR/USD 1,0705 -0,15%
FTSE 100 8.147,03 +0,09%
Germany40^ 18.128,90 +0,06%
Gold spot 2.329,83 -0,26%
NY-Nasdaq Composite 15.983,08 +0,35%

Stijgers

Philip...
+29,35%
Alfen ...
+14,76%
EBUSCO...
+6,88%
FASTNED
+4,79%
EXOR NV
+3,96%

Dalers

Vastned
-6,87%
VIVORY...
-5,88%
ASMI
-4,39%
ADYEN NV
-2,42%
BESI
-2,42%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links