Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Moderna, Novavax, Inovio, BioNtech, 'RNA vaccin-producenten'

819 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 41 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 3 augustus 2023 14:35
    Verlies Moderna valt mee

    Aandeel wint 3 procent voorbeurs.

    (ABM FN-Dow Jones) Moderna heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een kleiner dan verwacht verlies geboekt. Dat bleek donderdag uit cijfers van de biofarmaceut.

    In het afgelopen kwartaal werd een nettoverlies geboekt van 1,38 miljard dollar, ofwel 3,62 dollar per aandeel, tegen krap 2,20 miljard dollar een jaar eerder.

    De omzet viel dan ook scherp terug van 4,8 miljard naar 344 miljoen dollar. Een jaar eerder profiteerde Moderna nog van een sterke vraag naar coronavaccinaties.

    Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een verlies van 3,93 dollar per aandeel bij een omzet van 308 miljoen dollar.

    De omzet uit coronavaccinaties bedroeg 300 miljoen dollar en zal voor het hele jaar vermoedelijk uitkomen tussen de 6 en 8 miljard dollar. "Het stelt me tevreden te zien welke vooruitgang ons Amerikaanse verkoopteam heeft geboekt om nieuwe contracten voor de herfst van 2023 binnen te halen", zei CEO Stéphane Bancel donderdag.

    Het vaccin is nog altijd het eerste, door FDA goedgekeurde, product van Moderna, al heeft het bedrijf wel meerdere middelen in de pijplijn, waaronder een RSV-vaccin dat in 2024 op de markt moet komen, na goedkeuring van toezichthouders.

    "Onze pijplijn barst aan alle kanten uit zijn voegen, met vier vaccins die in een Fase III-onderzoek zitten", aldus CEO Bancel.

    Het aandeel Moderna koerste donderdag in de elektronische handel voorbeurs ruim 2 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. forum rang 10 voda 7 augustus 2023 13:25
    Rode cijfers voor BioNTech

    Omzet enorm gedaald.

    (ABM FN-Dow Jones) BioNTech heeft in het tweede kwartaal van 2023 de omzet fors zien dalen en boekte een nettoverlies. Dit bleek maandag uit de cijfers van het Duitse biotechbedrijf, dat samen met Pfizer een coronavaccin ontwikkelde.

    De omzet van BioNTech daalde van 3,2 miljard euro een jaar geleden naar 168 miljoen euro.

    BioNTech rapporteerde een nettoverlies van iets meer dan 190 miljoen euro. Dit was een jaar geleden nog een winst van bijna 1,7 miljard euro. Dit komt overeen met een verlies van 0,79 cent per aandeel ten opzichte van een winst van 6,45 euro een jaar geleden.

    Onder meer een dalende verkoop van coronavaccins leidde tot een veel lagere omzet.

    Voor heel dit jaar rekent BioNTech desalniettemin op een omzet van ongeveer 5 miljard euro.

    Volgens Jens Holstein, CFO van BioNTech gaat het bedrijf de tweede helft van 2023 in met een sterke financiële positie. Ook ligt het bedrijf op schema om een nieuwe variant van het coronavaccin te lanceren en om meerdere klinische onderzoeken uit te voeren met behandelingen voor oncologie en infectieziekten.

    De kas van BioNTech was eind juni voor 14,2 miljard euro gevuld.

    Ook Moderna, dat vorige week al met cijfers kwam, leed verlies in het tweede kwartaal. Net als bij BioNTech daalde de omzet hard, doordat er minder coronavaccins werden verkocht. De omzet uit coronavaccins bedroeg 300 miljoen dollar, maar de omzetverwachting voor heel dit jaar bedraagt 6 tot 8 miljard dollar.

    Vrijdag sloot het aandeel BioNTech op de Nasdaq 0,2 procent in het rood, en maandag lijkt het aandeel 1,6 procent lager van start te gaan.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. forum rang 7 Succes 23 augustus 2023 12:56
    quote:

    Edison schreef op 23 augustus 2023 12:50:

    goeidag, ik zie morderna in het groen, heeft te maken met het oplopen van de besmettingen?
    of met nieuwe ontwikkelingen?
    alvast bedankt voor u reactie
    fijne dag
    Al een aantal dagen ...

    Besmettingen & boosters!

    ----

    Shares of Moderna and Other COVID-19 Vaccine Makers Surge Amid Booster Push as Cases Rise

    finance.yahoo.com/m/2425e71e-7a0e-346...

  4. forum rang 10 voda 17 oktober 2023 06:53
    Bedrijfsnieuws

    Aandelen Pfizer stegen ruim 3 procent, ondanks dat de medicijnfabrikant de outlook voor dit jaar verlaagde vanwege de lager dan verwachte vraag naar coronavaccins en behandelingen.

    BioNTech, dat helpt bij het maken van het coronavaccin van Pfizer, verloor meer dan 6 procent. En ook aandelen van sectorgenoten met blootstelling aan coronaproducten zoals Moderna en Novavax stonden maandag onder druk en verloren gemiddeld 6 procent.

    Moderna meldde maandag in een persbericht dat het nog altijd rekent op 6 tot 8 miljard dollar aan omzet uit coronaproducten in 2023 en vindt het nog te vroeg om uitspraken te doen over het vaccinatieseizoen in de VS.

    ....

    Bron: ABM Financial News

    (ingekort)
  5. forum rang 10 voda 2 november 2023 12:37
    Moderna voorziet jaren van verliezen

    Schrijft miljarden af nu omzet keldert.

    (ABM FN-Dow Jones) Moderna heeft in het derde kwartaal een miljardenverlies geleden door afwaarderingen en waarschuwde ook dat er de komende jaren geen winsten te verwachten zijn. Dat bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van de maker van coronavaccins.

    Het nettoverlies bedroeg afgelopen kwartaal 3,63 miljard dollar, of 9,53 dollar per aandeel, tegen een nettowinst van 1,04 miljard dollar, of 2,53 dollar per aandeel, een jaar eerder.

    Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met 1,93 dollar per aandeel verlies.

    Het verlies werd vooral veroorzaakt door afwaarderingen van 3,1 miljard dollar, in verband met het afschalen van capaciteit en ingecalculeerde belastingbaten, waaronder afwaarderingen van voorraden aan overtollige en verouderde coronavirusproducten, en kosten voor het afwikkelen van productiecontracten, aldus Moderna.

    De omzet kelderde op jaarbasis van 3,36 miljard naar 1,83 miljard dollar in het afgelopen kwartaal, maar was daarmee nog wel ruim hoger dan de analistenverwachting van 1,38 miljard dollar.

    Voor 2023 rekent Moderna op een omzet van "tenminste 6 miljard dollar", in plaats van de 6 tot 8 miljard die eerder als indicatie was afgegeven. Volgend jaar zal die omzet verder zakken tot zo'n 4 miljard dollar, waarschuwde het bedrijf, voordat er in 2025 weer terugkeer naar groei kan worden verwacht.

    Winst zit er voorlopig niet in. "We hebben ons als doel gesteld om weer quitte te draaien in 2026", aldus CFO Jamey Mock.

    Het aandeel Moderna ging donderdag in de handel voorbeurs met 6 procent onderuit.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 10 voda 6 november 2023 14:56
    BioNTech heeft maandag gewaarschuwd dat de inkomsten uit coronavaccins dit jaar flink lager zullen uitvallen dan eerder werd verwacht en kondigde tevens aan minder uit te zullen geven. Het aandeel BioNTech lijkt maandag op de Nasdaq toch bijna 5 procent hoger van start te gaan, omdat er afgelopen kwartaal wel winst werd geboekt, terwijl door analisten was gerekend op rode cijfers.

    Nu 81 procent van de bedrijven uit de S&P 500 resultaten heeft gerapporteerd, heeft 82 procent daarvan een positieve verrassing over de winst per aandeel opgeleverd en 62 procent een positieve omzetverrassing geboekt, aldus databedrijf Factset.

    Vandaag zijn er onder meer nog cijfers van Dish Network, Tripadvisor en NXP.

    Slotstanden

    De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger geëindigd. De S&P 500 steeg 0,9 procent op 4.358,34 punten, de Dow Jones index won 0,7 procent op 34.061,32 punten en de Nasdaq sloot 1,4 procent hoger op 13.478,28 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 10 voda 6 november 2023 17:15
    Malaise bij vraag naar coronaboosters doet biotechfonds BioNTech pijn
    1 uur geleden in FINANCIEEL

    MAINZ (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse biotechnologieconcern BioNTech ziet het somber in voor zijn verkopen van coronavaccins voor dit jaar. Het bedrijf heeft zijn omzetverwachting voor de coronaboosters met 20 procent moeten verlagen voor heel 2023. Dat is het gevolg van de ingestorte vraag.

    BioNTech ontwikkelde het vaccin samen met het Amerikaanse farmacieconcern Pfizer. Moderna, de aartsrivaal van BionTech en Pfizer op het vlak van coronaprikken, waarschuwde onlangs ook al voor financiële tegenvallers. Dit concern leed een miljardenverlies nu de vraag naar zijn vaccin fors is afgenomen.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/130956154...
  8. forum rang 5 MisterBlues 13 februari 2024 10:55
    Als dit soort dingen ook nog eens gebeuren dan denk ik dat Moderna nog meer gaat dalen dit jaar. Immers, de vaccin inkomsten van Covid-19 lopen ook sterk terug. Moderna moet vlot getrokken worden door zijn CAR-T programma in de kanker-geneeskunde. Dat duurt zeker nog 1 - 2 jaar.

    Biotech and Pharma

    Moderna’s RSV Vaccine May Lose Efficacy Faster Than GSK and Pfizer’s
    By Josh Nathan-Kazis

    Updated Feb 09, 2024, 1:21 pm EST / Original Feb 09, 2024, 1:14 pm EST

    Moderna is girding itself for a commercial battle with two of the largest vaccine makers in the world— Pfizer and GSK —with the expected launch of its respiratory syncytial virus vaccine later this year.

    But Moderna shares were falling on Friday after the biotech revealed data that might hurt its vaccine’s competitive position against its rivals.

    In an abstract released ahead of a scientific conference scheduled for next week in Mumbai, Moderna presented efficacy data for its experimental RSV shot for older adults, mRNA-1345, that is notably worse than the efficacy data from the same trial the company presented early last year.

    It isn’t entirely clear why the efficacy results plunged, though the new results reflect an average follow-up with patients that is nearly five months longer.

    In a note that appears to have shaken investor confidence in the product on Thursday, TD Cowen analyst Tyler Van Buren wrote the data suggests the efficacy of Moderna’s RSV vaccine may fall more quickly over time than those of its competitors.

    www.barrons.com/articles/moderna-stoc...
  9. forum rang 5 MisterBlues 19 februari 2024 10:38
    quote:

    bodem schreef op 17 februari 2024 13:10:

    Binnenkort jaarcijfers novavax,
    Als we weer onder de 4$ gaan koop ik mij voor de eerste keer een lekker pakketje
    Een berekende gok?
    Dat is echt een gok. Novavax heeft enorme cashburn gehad en nog steeds. Bovendien zeer afhankelijk van Nuvaxovid coronavirus vaccine.

    Als de koersen van Moderna en BioNtech gaan dalen komt er wellicht een interessant instapmoment dat wel toekomstbestendig is?
  10. forum rang 10 voda 22 februari 2024 14:30
    Moderna boekt onverwacht winst
    22-feb-2024 13:23

    Meewind COVID-19 lijkt geschiedenis voor farmaceut.

    (ABM FN-Dow Jones) Moderna heeft in het vierde kwartaal van 2023 onverwacht een nettowinst weten te boeken. Dat bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van de maker van coronavaccins.

    De nettowinst bedroeg afgelopen kwartaal 217 miljoen dollar tegen een nettowinst van 1,5 miljard dollar een jaar eerder. Dit komt neer op 0,55 dollar winst per aandeel.

    Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een verlies van 0,99 dollar per aandeel. Moderna waarschuwde bij de resultaten over het derde kwartaal al voor teruglopende resultaten.

    De omzet daalde op jaarbasis van 5,1 miljard naar 2,8 miljard dollar in het afgelopen kwartaal, maar was daarmee hoger dan de analistenverwachting van 2,5 miljard dollar.

    Het nettoverlies over heel 2023 kwam uit op 4,7 miljard dollar tegen een nettowinst van 8,4 miljard dollar over 2022.

    Over heel 2023 kwam de omzet uit op 6,8 miljard dollar, binnen de bandbreedte van 6 tot 8 miljard dollar die Moderna zelf aanhield. Over 2022 kwam de omzet nog uit op 19,3 miljard dollar.

    Outlook

    Voor 2024 rekent Moderna op een omzet van circa 4 miljard dollar.

    Het aandeel opent naar verwachting donderdag 5,6 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  11. forum rang 5 MisterBlues 23 februari 2024 14:49
    quote:

    bodem schreef op 17 februari 2024 13:10:

    Binnenkort jaarcijfers novavax,
    Als we weer onder de 4$ gaan koop ik mij voor de eerste keer een lekker pakketje
    Een berekende gok?
    Was dat mazzel of wist je er meer van? Novavax won een rechtszaak waardoor de koers recent met 22% omhoog schoot! Hoe dan ook gefeli!
  12. forum rang 5 MisterBlues 23 februari 2024 14:56
    quote:

    voda schreef op 22 februari 2024 14:30:

    Moderna boekt onverwacht winst
    22-feb-2024 13:23

    Meewind COVID-19 lijkt geschiedenis voor farmaceut.

    (ABM FN-Dow Jones) Moderna heeft in het vierde kwartaal van 2023 onverwacht een nettowinst weten te boeken. Dat bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van de maker van coronavaccins.

    De nettowinst bedroeg afgelopen kwartaal 217 miljoen dollar tegen een nettowinst van 1,5 miljard dollar een jaar eerder. Dit komt neer op 0,55 dollar winst per aandeel.

    Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een verlies van 0,99 dollar per aandeel. Moderna waarschuwde bij de resultaten over het derde kwartaal al voor teruglopende resultaten.

    De omzet daalde op jaarbasis van 5,1 miljard naar 2,8 miljard dollar in het afgelopen kwartaal, maar was daarmee hoger dan de analistenverwachting van 2,5 miljard dollar.

    Het nettoverlies over heel 2023 kwam uit op 4,7 miljard dollar tegen een nettowinst van 8,4 miljard dollar over 2022.

    Over heel 2023 kwam de omzet uit op 6,8 miljard dollar, binnen de bandbreedte van 6 tot 8 miljard dollar die Moderna zelf aanhield. Over 2022 kwam de omzet nog uit op 19,3 miljard dollar.

    Outlook

    Voor 2024 rekent Moderna op een omzet van circa 4 miljard dollar.

    Het aandeel opent naar verwachting donderdag 5,6 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Slimme presentatie van cijfers die niet goed zijn. Verwaterde winst per aandeel $(-12,33) en niet $(12,33)? GAAP nettoverlies van $ (4,7) miljard bij een jaaromzet van $ 6,8 miljard? Aandelenkoers gisteren $ 11,55 hoger (ca 13%) op een nettowinst van $ 0,55 per aandeel in vierde kwartaal? Met ongeveer $600 (598) miljoen aan uitgestelde inkomsten? Covid19 Marktaandeel EU is volledig ingestort...

    Moderna rapporteert ongeveer 600 miljoen USD aan "uitgestelde verkopen". "Uitgestelde verkopen" zijn ontvangen vooruitbetalingen voor nog niet verrichte leveringen. Is het technisch legitiem om deze al als omzet te boeken? En nog minder, om ze in de winst op te nemen (met kosten voor producten/levering die pas in volgende kwartalen worden gerapporteerd)?

    Koerswinst gisteren gebaseerd op te veel rooskleurigheid - of dat het wat minder erg was dan verwacht. Ik denk dat komend jaar er niet goed uit gaat zien voor Moderna.
  13. forum rang 10 voda 20 maart 2024 15:33
    Winst BioNTech stelt teleur
    20-mrt-2024 13:04

    Aandeel daalt voorbeurs 5 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) Het aandeel BioNTech daalde woensdag voorbeurs tot het laagste niveau in ruim twee jaar, nadat het Duitse biotechnologiebedrijf teleurstellende winstcijfers bekendmaakte over het vierde kwartaal.

    De resultaten werden gedrukt door afschrijving op voorraden door partner Pfizer, dat zijn coronavirusvaccins samen met BioNTech produceert.

    BioNTech zei dat het nog steeds een "leidende positie" heeft in de markt voor coronavaccins, maar dat de omzetten wel dalen blijven dalen.

    Ook boekte het bedrijf progressie in zijn behandelingen van kanker. BioNTech wil voor het einde van het jaar tenminste 10 onderzoeken hebben opgestart en in 2026 de eerste oncologische behandeling op de markt hebben.

    Het aandeel, met een notering aan de Nasdaq-index, daalde in de handel voorbeurs 5 procent en lag daarmee op koers om rond het laagste niveau te openen sinds januari 2021.

    De nettowinst daalde in het vierde kwartaal op jaarbasis van 2,28 miljard naar 458 miljoen euro, of van 9,26 tot 1,90 euro per aandeel. Analisten rekenden gemiddeld op 2,37 euro per aandeel.

    De omzet daalde 65 procent tot 1,48 miljard euro, waar analisten hadden gerekend op 1,84 miljard.

    Afschrijvingen op voorraden door Pfizer drukten de inkomsten met 291 miljoen euro. Pfizer en BioNTech leverden vorig jaar wereldwijd meer dan 400 miljoen doses van het coronavirusvaccin, tegen 550 miljoen een jaar eerder.

    Outlook

    BioNTech rekent voor dit jaar op 2,5 miljard tot 3,1 miljard euro aan omzet. Analisten gingen uit van 3,1 miljard euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
819 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 41 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0716 +0,19%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +0,09%
Gold spot 2.325,94 -0,51%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links