Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sopheon januari 2024

82 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Tritace 18 januari 2024 10:01
    Nu er meer concrete informatie over de "afhandeling" beschikbaar is, ben ik wel benieuwd wat de verschillende forumleden gaan doen. Aandelen aanbieden of vasthouden?
    Ikzelf neig naar aanbieden. Niet omdat ik nu zo heel enthousiast ben over het overname bod van 10pond; in die zin kan ik me erg vinden in de eerdere postings van VeniVidiMerui, die het bod - beargumenteerd - te laag vindt.
    Mijn neiging om toch aan te bieden, heeft ermee te maken dat ik niet goed de consequenties kan overzien van vasthouden. Wanneer heeft zin; heeft niet-aanbieden negatieve consequenties en impliceert het een risico.

    Overigens verwacht Progressive R nog steeds een update eind jan24
    progressive-research.com/company/soph...

    Ben benieuwd hoe jullie erin staan en misschien heeft er iemand ervaring met dit soort processen
    Alvast bedankt voor jullie reactie.
  2. VeniVidiMerui 18 januari 2024 21:25
    Tritace we gaan eerst stemmen. Verwacht op korte termijn een bericht van onze brokers met de mogelijkheid een stem door te geven ("vote by proxy"). Daarbij hoef je je aandelen nog niet aan te bieden.

    Op 6 februari volgt dan de daadwerkelijke stemming en neem aan ook uitslag ervan (hoewel 'Voting Record Time' op 1800h staat; dus misschien pas volgende dag).

    Als dan >= 75% vóór heeft gestemd dan blijft er weinig keus over volgens mij: Upon the Scheme becoming Effective, it will be binding on all Scheme Shareholders, irrespective of whether or not they attended and/or voted at the Meetings (and, if they attended and/or voted, whether or not they voted in favour).

    Binnen slechts 13 dagen wordt de handel dan ook opgeschort, zo is te lezen: "[..] the last day of dealings in, and for registration of transfers of, Sopheon Shares is expected to be 19 February 2024, following which Sopheon Shares will be suspended from trading on AIM."
    En ze geven daarbij ook aan dat ze een beëindiging van de notering zullen aanvragen: Sopheon intends that [..] an application will be made to the London Stock Exchange for the cancellation of the admission to trading of the Sopheon Shares on AIM [..]

    Dus ik hoop dat ze bij een eerste stemming die 75% niet halen. En dat er op die manier nog wat beters uit komt. Maar anders is het gewoon klaar.

    Een en ander zal wellicht nog afhangen van cijfers '23 en outlook '24. Lijkt me inderdaad dat een trading update nog verplicht is deze maand; zodat iedereen goed geïnformeerd kan stemmen.
  3. VeniVidiMerui 18 januari 2024 21:28
    Overigens als je met £10 tevreden bent dan had je ze nu toch al gewoon kunnen verkopen voor £9,80
    daar is al volop in gehandeld de afgelopen weken.

    Waarom zou je voor die £0.20 nog veel risico gaan lopen. De deal kan ook nog steeds helemaal niet doorgaan. Als ze geen 75% van de stemmen krijgen bijv. en Wellspring het dan gewoon laat zitten.
  4. abc123xyz987 18 januari 2024 22:32
    quote:

    VeniVidiMerui schreef op 18 januari 2024 21:28:

    Overigens als je met £10 tevreden bent dan had je ze nu toch al gewoon kunnen verkopen voor £9,80
    daar is al volop in gehandeld de afgelopen weken.

    Waarom zou je voor die £0.20 nog veel risico gaan lopen. De deal kan ook nog steeds helemaal niet doorgaan. Als ze geen 75% van de stemmen krijgen bijv. en Wellspring het dan gewoon laat zitten.
    Die £0.20 pak ik toch graag mee. Ik wacht het rustig af en verkoop niets!

    Groet ABC
  5. VeniVidiMerui 19 januari 2024 16:37
    Even een update voor wie wil stemmen: dit kan je het beste expliciet zelf z.s.m. aan je broker melden. Ik heb mijn Sopheon aandelen bij DeGiro en had ze een mail gestuurd. Uit de respons daarop merk ik dat zij niet automatisch een stem-optie gaan voorzien.

    Wel kan je dus per e-mail je stem doorgeven, uiterlijk 31-01-2024. Hieraan zijn 10 euro kosten verbonden.

    M.b.t. de stemming inhoudelijk nog; ik sprak iemand die wat meer van de UK Companies Act af af weet. En er moet dus zowel een meerderheid van de stemmers voor zijn, als ook 75% van de totale aandelen. Dat wil zeggen stel 100 kleine aandeelhouders die samen maar 1% vertegenwoordigen stemmen tegen en 20 hele grote aandeelhouders die samen 75% vertegenwoordigen stemmen voor, dan gaat het alsnog niet door, omdat de meerderheid van de stemmers (100 van de 120 in dit voorbeeld) tegen is.
  6. Lord Enki 20 januari 2024 15:27
    Mooie uiteenzetting!

    DUS:

    75% Van de Aandeelhouders

    MET

    75% van de Aandelen

    MOET voor het bod stemmen!

    Het kan voor die percentages dus belangrijk zijn (geweest) dat er nu een groot aantal kleine aandeelhouders de afgelopen dagen haar stukjes heeft verkocht aan een klein aantal anderen.

    In dat opzicht vroeg ik mij af: wanneer is de laatste handelsdag?
    En ...

    Zou het dan, als de rit bijna ten einde is, handig kunnen zijn om de stukjes voor boven de 10 pond aan te bieden?
    Als in ... hoe minder aandeelhouders er over blijven, hoe groter de kans dat zij die er nog wel inzitten dan die 75% vertegenwoordigen?

    Wie weet heeft een insider wel interesse in stukjes boven de 10 pond omdat hij weet dat daarmee de kans op 75% dan een weer is toegenomen.

    Wat denken jullie?

    PS: Omgekeerd werkt het ook. Als jij 25% kunt verzamelen kun je ook beslissend zijn!
  7. Fopje 20 januari 2024 16:43
    Contact met ING gehad over hoe te handelen . ( mijn eerste x keer m.b.t. een overname) Zij geven aan dat ik schriftelijk bericht krijg als het doorgaat waarbij er 2 keuzes zijn, 1 verkopen en 2 niets doen en blijven zitten.
    Vraag aan u: Waarom zou je de aandelen niet houden?
    Ik zie het n.m. zo dat de markt van aanbieders voor deze gespecialiseerde produkten kleiner wordt waardoor er een soort van prijsopdrijving zal plaats vinden en de koers zal kunnen stijgen?
    Is er iemand die mij meer inzicht kan verschaffen?
    Dank alvast en een fijn weekend gewenst.
  8. abc123xyz987 22 januari 2024 10:12
    quote:

    Fopje schreef op 20 januari 2024 16:43:

    Contact met ING gehad over hoe te handelen . ( mijn eerste x keer m.b.t. een overname) Zij geven aan dat ik schriftelijk bericht krijg als het doorgaat waarbij er 2 keuzes zijn, 1 verkopen en 2 niets doen en blijven zitten.
    Vraag aan u: Waarom zou je de aandelen niet houden?
    Ik zie het n.m. zo dat de markt van aanbieders voor deze gespecialiseerde produkten kleiner wordt waardoor er een soort van prijsopdrijving zal plaats vinden en de koers zal kunnen stijgen?
    Is er iemand die mij meer inzicht kan verschaffen?
    Dank alvast en een fijn weekend gewenst.
    De aandelen van jou worden gewoon overgenomen voor £10. De hoeveelheid van de stemmen die daarvoor nodig zijn wordt gehaald. Dat weten ze al geruime tijd. Onze Greg heeft het ook al openbaar gezet, met naam en toenaam, op zijn Linkedin pagina omdat hij druk op zoek is naar zijn volgende klus.

    Groet ABC
  9. [verwijderd] 22 januari 2024 14:47
    zo te zien gaat het toch door , dat sopheon voor een appel en een ei wordt verkocht. niet te geloven dat het bestuur, toen ze het bekent maakten, (verheugt ) te zijn met een mogelijke overname. op een engelse forum, heeft iemand alles doorberekent wat de ARR waarde van sopheon op dit ogenblik is.die man kwam uit op 18 POND. hij raad ook daarom aan, iedereen die gaat stemmen, om tegen dit belachelijk bod van 10 pond te stemmen.hij is er van overtuigt als de meerderheid tegen stemt, dat het bod wordt verhoogt.
    ik ga iedergval tegen stemme, alle beetjes helpen.
  10. VeniVidiMerui 23 januari 2024 01:28
    quote:

    abc123xyz987 schreef op 22 januari 2024 10:12:

    [..] De hoeveelheid van de stemmen die daarvoor nodig zijn wordt gehaald. Dat weten ze al geruime tijd. Onze Greg heeft het ook al openbaar gezet, met naam en toenaam, op zijn Linkedin pagina omdat hij druk op zoek is naar zijn volgende klus.
    In feite kan dat niet. Zelfs al hebben ze achter de schermen al afspraken met alle grote partijen, dan weten ze misschien zeker dat ze die 75% gaan halen. Maar dat ze ook een meerderheid van de stemmen halen (aantal aandeelhouders dat een stem uitbrengt, los van hoeveel aandelen ze bezitten) kunnen ze onmogelijk op voorhand weten; want je weet simpelweg niet hoeveel kleine aandeelhouders hun stem uitbrengen. (en er zijn logischerwijs veel meer kleine aandeelhouders dan grote)

    Maar Resurgens zal allicht bereid zijn verder te gaan dan die £10 voor de resterende helft (of kleiner). Daarom is het juist zo belangrijk om tegen te stemmen. Ze hebben op papier de helft van de aandelen al binnen voor £10, die zijn immers toegezegd. Betekent ook dat ze voor de andere helft substantieel meer kunnen betalen en nog steeds op een laag gemiddelde voor de hele toko uit komen. (als ze bij wijze van spreken £15 betalen voor de andere helft hebben ze de toko nog steeds voor gemiddeld £12.50 per aandeel)
82 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0693 0,00%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links