Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.566 Posts
Pagina: «« 1 ... 2796 2797 2798 2799 2800 ... 3179 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 22 november 2023 22:03
    Russische militaire blogger Romanov schrijft over een Russische vrijwilliger die water naar de Russische troepen in Kreminna ( noord oost Oekraine -- door Russen bezet )
    De vrijwilliger maakte foto's van zijn trip en onthulde daardoor de locatie, die kort erna door het Oekrainse leger met artillerie en drones werd bestookt

    >>Een Russische vrijwilliger onthulde Russische posities in het Kreminna op zijn Telegram. De volgende dag werden de posities aangevallen door Oekraïense drones en artillerie, wat resulteerde in slachtoffers en voertuigverliezen.

    Zoals gerapporteerd door de Russische strijder Romanov, heeft de man veel foto's gemaakt van de zoetwaterlevering die hij vanaf Russisch grondgebied aan Kreminna had gedaan, en op 14 november op zijn kanaal gepubliceerd. Oekraïners voerden geolocatie uit van de verborgen positie, die een benzinestation bleek te zijn, en beschoten deze gedurende meerdere dagen voortdurend.

    de foto's di de Russische vrijwilliger plaatste op internet
    pbs.twimg.com/media/F_hn8p0XYAAQ18P?f...

    tekst van militaire blogger Romanov naar Engels vertaald
    pbs.twimg.com/media/F_hoQk-WoAA9FR8?f...

    twitter.com/wartranslated/status/1727...
  2. forum rang 10 luchtschip 22 november 2023 22:10
    Het meest noordelijke bruggenhoofd over de Dnjepr rivier bij Krynky

    >>Ongelukkige situatie voor de Russische mariniers in Krynky.

    Een Russische marinier brengt een verslag uit op video en het is niet rooskleurig

    video 2:38 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/wartranslated/status/1726...
  3. forum rang 6 benbelegger 22 november 2023 23:57
    Vandaag op TV: Geert Wilders ontvangt de felicitaties van Orbán.....

    De Hongaarse premier Viktor Orbán dreigt de start van de onderhandelingen met Oekraïne over het EU-lidmaatschap met een veto te torpederen. Ook wil hij voorlopig geen besluit over 50 miljard euro nieuwe financiële steun voor Kyiv. Dat staat in een vertrouwelijke brief van de Hongaarse premier aan EU-president

    De brief werpt een schaduw over de EU-top medio december wanneer de Europese regeringsleiders zich buigen over de Europese ambities van Oekraïne en Moldavië. Beslissingen kunnen alleen met unanimiteit worden genomen. EU-president Michel erkende dinsdag tijdens een bliksembezoek aan Kyiv dat de komende EU-top ‘heel moeilijk’ zal worden. ‘Maar ik geef niet op. Ik zal alles doen om de 27 leiders te overtuigen dat we een positief besluit nodig hebben’, zei Michel, staande naast de Oekraïense president Volodymyr Zelensky.

    Orbán maakt al ruim een jaar verbaal ophef over de steun van de EU voor Oekraïne. Hij onderhoudt warme banden met Moskou en schudde onlangs nog hartelijk de hand van de Russische president Vladimir Poetin. Niettemin stemde Orbán tot nog toe in met alle (elf) Europese sanctiepakketten tegen Rusland. Ook ging hij in juni vorig jaar akkoord om Oekraïne de status van kandidaat-EU-lid te geven. Het is nu voor het eerst dat hij in een brief aan Michel aankondigt de hakken in het zand te zetten.

    ‘De Europese Raad (de EU-top, red.) verkeert niet in een positie om belangrijke beslissingen te nemen over (...) aanvullende financiële steun voor Oekraïne, een verdere versterking van de EU-sancties goed te keuren of overeenstemming te bereiken over de toekomst van het uitbreidingsproces’, schrijft Orbán. In plaats van besluiten wil hij een ‘strategische discussie’ tijdens de EU-top over de financiële en militaire steun die Europa aan Oekraïne heeft gegeven en het effect ervan.

    Eerder liet Orbán weten dat in zijn ogen de militaire steun alleen leidt tot aanhoudend en uitzichtloos geweld. De sancties die de EU aan Moskou heeft opgelegd raken volgens hem ook de EU-landen. Verder wijst hij op de ‘wijdverbreide corruptie’ in Oekraïne. Zonder nieuwe strategie zijn er volgens Orbán geen nieuwe beloften voor Kyiv mogelijk.

    Top op scherp
    Daarmee zet de Hongaarse premier de EU-top op scherp. Begin deze maand adviseerde de Europese Commissie dat de toetredingsonderhandelingen met Oekraïne en Moldavië volgend voorjaar kunnen starten, mits beide landen nog een paar laatste hervormingen doorvoeren. Op Hongarije en Slowakije na was de eerste reactie van alle EU-landen positief op dat advies.

    Ook is er ruime steun voor het Commissievoorstel om voor de komende vier jaar (2024-2027) 50 miljard euro extra voor Oekraïne uit te trekken. De leiders steggelen nog wel over de vraag hoeveel als subsidie dan wel als goedkope lening moet worden verstrekt. Verder beraden de lidstaten zich inmiddels over het twaalfde sanctiepakket tegen Moskou, waarin onder meer de handel in Russische diamanten wordt verboden.

    Orbán kan alle besluiten hierover op de EU-top blokkeren. EU-diplomaten vragen zich af of hij dat zal doen of dat zijn dreigement bedoeld is om druk uit te oefenen op de Commissie om bevroren EU-subsidies voor Hongarije vrij te geven. De Commissie besloot eerder dat Boedapest geen aanspraak kan maken op ruim 25 miljard euro aan EU-subsidies, onder meer omdat er geen onafhankelijke rechtspraak is. Hongarije heeft dat geld hard nodig.

    Zelensky verzekerde Michel dat zijn land ook de laatste gevraagde hervormingen zal doorvoeren. Hij noemde een positief besluit van de leiders in december allerminst vanzelfsprekend. Hij hoopt wel op een beslissing die Oekraïners laat zien dat er rechtvaardigheid bestaat. Volgens Michel is uitbreiding van de EU met Oekraïne en Moldavië ‘onze morele plicht’, en daarnaast in het belang van de veiligheid van de EU.
    www.nd.nl/nieuws/buitenland/1201276/o...
    .
  4. forum rang 6 benbelegger 23 november 2023 09:35
    Orbán wordt ervan beschuldigd te hebben geprobeerd alle critici in Hongarije het zwijgen op te leggen met een nieuwe wet
    De voorgestelde wet om een ??'soevereiniteitsbeschermingsbureau' in het leven te roepen is bedoeld om tegenstanders te ondermijnen, waarschuwen maatschappelijke groeperingen

    De leidende maatschappelijke groeperingen in Hongarije hebben Viktor Orbán ervan beschuldigd te proberen “alle kritische stemmen het zwijgen op te leggen” in het land, nadat hij wetgeving had voorgesteld om een ??“bureau voor de bescherming van de soevereiniteit” op te richten dat onderzoek doet naar buitenlandse invloeden.

    Jarenlang heeft de Hongaarse premier het verhaal gepromoot dat externe krachten proberen zijn regering te ondermijnen en zijn tegenstanders overeind te houden.

    In een toespraak deze maand zei de oude leider dat “duistere krachten” “de verdedigingslinies van de soevereiniteit zouden blijven belegeren, inclusief die van Hongarije”.

    Maar de critici van Orbán zeggen dat zijn retoriek bedoeld is om tegenstanders te ondermijnen en dat de regering, in de aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement en de gemeenteraad volgend jaar, haar inspanningen opvoert om denkbeeldige vijanden te creëren en kiezers af te leiden.

    Woensdag waarschuwden zeven maatschappelijke organisaties in een verklaring dat de plannen voor een “bureau voor de bescherming van de soevereiniteit” deel uitmaakten van de bredere pogingen van de regering om afwijkende meningen de kop in te drukken.

    “Het wetsvoorstel maakt deel uit van de poging van de regering om alle kritische stemmen het zwijgen op te leggen”, zeiden ze.

    Orbán is eenzamer dan ooit op het Europese toneel, maar hij heeft nog steeds kaarten te spelen

    De groepen, waaronder Transparency International Hongarije en de Hongaarse Unie voor Burgerlijke Vrijheden, voegden eraan toe dat de voorgestelde wetgeving niet in overeenstemming was met de grondwettelijke en EU-verplichtingen van Hongarije en daarom zou mislukken.

    Lees de rest van het artikel: www.theguardian.com/world/2023/nov/23...
    .
  5. forum rang 5 Mdv 23 november 2023 10:55
    Vermiste Oekraïense peuter geadopteerd door Russische partijleider en Poetin-bondgenoot'
    Een leider van de Russische politieke partij Rechtvaardig Rusland en bondgenoot van de Russische president Poetin heeft een kind geadopteerd dat was meegenomen uit een Oekraïens kindertehuis. De 70-jarige Sergej Mironov wordt genoemd op de adoptieakte van een tweejarig Oekraïens meisje dat in 2022 werd meegenomen door een vrouw met wie hij nu getrouwd is. Uit gegevens blijkt dat de identiteit van het meisje in Rusland is veranderd. Dat meldt de BBC na eigen onderzoek.

    Het kind, dat oorspronkelijk Margarita heette, was een van de 48 kinderen die zijn meegenomen uit een kindertehuis in Cherson toen Russische troepen de controle over de stad overnamen. Zij behoren tot de ongeveer 20.000 kinderen die volgens de Oekraïense regering sinds het begin van de grootschalige invasie in 2022 door Russische troepen zijn meegenomen.

    Eerder dit jaar heeft het Internationaal Strafhof (ICC) arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen onder meer president Vladimir Poetin. Het ICC legde het arrestatiebevel op wegens Russische oorlogsmisdaden in Oekraïne en noemde de deportatie van kinderen uit Oekraïne naar Rusland als hoofdreden.

    Mironov heeft niet gereageerd op verzoeken van de BBC om commentaar.
  6. forum rang 6 Fender bass 23 november 2023 11:01
    quote:

    Mdv schreef op 23 november 2023 10:55:

    Vermiste Oekraïense peuter geadopteerd door Russische partijleider en Poetin-bondgenoot'
    Een leider van de Russische politieke partij Rechtvaardig Rusland en bondgenoot van de Russische president Poetin heeft een kind geadopteerd dat was meegenomen uit een Oekraïens kindertehuis. De 70-jarige Sergej Mironov wordt genoemd op de adoptieakte van een tweejarig Oekraïens meisje dat in 2022 werd meegenomen door een vrouw met wie hij nu getrouwd is. Uit gegevens blijkt dat de identiteit van het meisje in Rusland is veranderd. Dat meldt de BBC na eigen onderzoek.

    Het kind, dat oorspronkelijk Margarita heette, was een van de 48 kinderen die zijn meegenomen uit een kindertehuis in Cherson toen Russische troepen de controle over de stad overnamen. Zij behoren tot de ongeveer 20.000 kinderen die volgens de Oekraïense regering sinds het begin van de grootschalige invasie in 2022 door Russische troepen zijn meegenomen.

    Eerder dit jaar heeft het Internationaal Strafhof (ICC) arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen onder meer president Vladimir Poetin. Het ICC legde het arrestatiebevel op wegens Russische oorlogsmisdaden in Oekraïne en noemde de deportatie van kinderen uit Oekraïne naar Rusland als hoofdreden.

    Mironov heeft niet gereageerd op verzoeken van de BBC om commentaar.
    Nederland: maximaal verschil leeftijd kind en adoptieouder 40 jaar.
    Rusland: alles is wel prima. Familiewaarden weet je wel
  7. forum rang 7 ffff 23 november 2023 14:16
    Het is toch best een opzienbarende ervaring....................

    De Nederlanders stemmen alsof het Hongaren zijn. Natuurlijk wel even slikken in deze draad. En natuurlijk dat Orban er als de kippen bij is om Geert Wilders te feliciteren.

    Een andere benadering van al die vreemdelingen in Nederland is hetgeen de kiezers voor gestemd hebben. Wellicht gaat Orban daarbij nog verstandige aanwijzingen geven.

    Mark Rutte naar Brussel, naar de Nato en Nederland toch een andere opstelling daar in Oekraïne, want als we niet uitkijken wordt het daar zoals Gaza- Israël en blijven we 70 jaar vernielen, doden en heel veel geld verspillen.

    Er komen toch bijzondere tijden aan door de verkiezingsoverwinning van PVV. OOK in de verhouding met Oekraïne

    Peter

    P.S. Ron, ik ben het helemaal met jou eens dat Nederlanders die al 40 jaar weg zijn uit Nederland niet meer zouden moeten kunnen kiezen. Maar als je A zegt moet je ook B zeggen: Dan moet zo'n uitgeweken persoon in dat andere Europese land moeten kiezen. En dat willen ze in Brussel niet. In Brussel bepalen ze dat iemand als Peter in de afgelopen 40 jaar, noch 30 jaar lang in België niet mocht stemmen, noch de afgelopen 10 jaar in Luxemburg niet mocht stemmen. En dat ondanks MILJOENEN belastingafdrachten in die landen in die jaren.

    Wel REDELIJK BLIJVEN, Ron ! Het is het één OF het ander. Aan jouw posting merk je ook weer dat domme sektegehalte alhier in deze draad.

    Peter
  8. forum rang 7 Succes 23 november 2023 14:26
    Yale historian says west can break Ukraine stalemate with more military aid

    www.theguardian.com/world/2023/nov/23...

    Ukraine has not reached a stalemate in its war with Russia because the west can help Kyiv by “dropping five more queens on the board”, according to an influential historian of eastern Europe.

    Timothy Snyder, a Yale professor, argued that continuing high levels of military aid could allow Ukraine to prevail, in response to a recent interview given by Kyiv’s top military commander, Gen Valerii Zaluzhnyi, suggesting that the war was deadlocked.

    “I hate the stalemate analogy because war is not a game of chess,” Snyder said in an interview with the Guardian. “In chess, there are only so many pieces on the board, and the reason why you get into stalemate is that your pieces get into a certain arrangement.”

    However, war did not mirror the boardgame, the historian argued, because the amount of resources or weaponry available to each side is not limited. “The reason why I hate the stalemate analogy is that it suggests we can’t just drop five more queens on the Ukrainians board, and we can do it any time.”

    ...
  9. forum rang 7 Succes 23 november 2023 14:27
    Bulgarian Parliament approves transfer of 100 armored personnel carriers to Ukraine

    The Bulgarian parliament ratified an agreement between the Bulgarian Interior Ministry and the Ukrainian Defense Ministry on the transfer of 100 armored personnel carriers.

    The armored personnel carriers will be transferred from the stocks of the Bulgarian police.

    52 MPs from the coalition parties GERB-SDS, We Continue the Change – Democratic Bulgaria, the Movement for Rights and Freedoms, and the There Is Such a People party supported the decision.

    The socialists and representatives of the Revival party were against it.

    According to the agreement, Bulgaria will supply Ukraine with armored personnel carriers with existing weapons, along with spare parts for its maintenance, which are no longer needed by the Bulgarian Ministry of Internal Affairs.

    mil.in.ua/en/news/bulgarian-parliamen...
  10. forum rang 7 ffff 23 november 2023 14:29
    Fred,
    Domoor! Je hebt mensen als Peter die 100 procent Nederlander zijn en het Nederlandse gebeuren tot in de kleinste details volgen, maar gewoon een stukje verderop wonen, dus letterlijk 280 km verderop omdat dat toch de lieve sonm van 6000 Euro per dag oplevert. IEDERE dag opnieuw, dus meer dan twee miljoen per jaar. Ach, daar wil je wel 280 km voor verhuizen. Ennuh vreemdeling...? Ook weer verrijkend dat Duits, Frans, Letzenburgs....

    Groetjes, Fred
  11. forum rang 7 Succes 23 november 2023 14:32
    An Asia hand’s argument for putting Ukraine first

    Europe is too important, and Russia too great a threat in the Far East, to put Ukraine on the backburner in favor of Taiwan, argues AEI Asia expert Michael Mazza.

    breakingdefense.com/2023/11/an-asia-h...

    At first glance, it seems like a contradiction. In President Biden’s $105 billion request to Congress, only $7.4 billion is earmarked for all of Asia, compared to $61.4 billion for Ukraine. Yet according to the administration’s own National Defense Strategy, China presents “the most comprehensive and serious challenge to U.S. national security.” The threat to Taiwan grows increasingly dire, with the cross-Strait and trans-Pacific military balances tipping in China’s favor, even as Xi Jinping hints at growing impatience for unification. So it only makes sense that Washington should prioritize the Indo-Pacific and the defense of Taiwan over the war in Ukraine, right?

    Wrong.

    The two theaters are inextricably linked – although that linkage is not a simple as some pundits and politicians preach. No, Russian victory in Ukraine will not give China a blank check in the Pacific, nor will Russian defeat alone scare China out of an impending turn to aggression. And yet, Ukrainian success will ultimately pave the way for more effective American deterrence in Asia.

    ...

    This is why America’s Asian allies are committed to Ukrainian victory—not for purely symbolic reasons and not primarily, despite the rhetoric of some, because they see it as part of a global competition between autocracy and democracy. Rather, it is because Asian democracies understand a key historical truth. From the age of exploration to the colonial era, from the assassination of Archduke Franz Ferdinand to the Treaty of Versailles, and from Germany’s 1939 invasion of Poland to the outbreak of Cold War in the late 1940s, history teaches that what happens in Europe does not stay in Europe.

    Asia-firsters might accept all this and still insist that the Europeans themselves provide for European security. But that insistence ignores European history and current politics. The so-called continent – more accurately, a peninsula projecting from the vast landmass of Asia – remains small and crowded, with differences in security outlooks among capitals. Although European military and economic assistance to Ukraine is now equal to what the US is providing, the war has once again made clear that US engagement and leadership are necessary to get Europeans pushing in the same direction.

    ...

    What would be the result if America sacrifices Ukraine on the altar of Taiwan’s security? An insecure Europe vulnerable to Russian aggression, requiring even greater American attention and resources than at present. Any gains in the Indo-Pacific would be fleeting as the unchecked Russian threat required ever more attention and resources to contain. Conversely, Ukrainian victory and the chastening of Russia could finally pave the way for the US to make a real pivot to Asia.
  12. forum rang 7 plusmin 23 november 2023 14:37
    quote:

    ffff schreef op 23 november 2023 14:16:

    [...]
    dat domme sektegehalte alhier in deze draad.

    Peter
    Wat is dat toch voor achterlijks, elke keer weer?
    Alsof hier sekteleden zouden samenspannen tot een cult.
    Het is de KK niet de KKK al zou ik bij sommige posters eerder verwachten in een GVZ te vertoeven.
    Gesticht Voor Zwakzinnigen.

    Met al die miljarden van je, de 16 standvilla's in 27 landen, 14 vrouwen, 1 hond en 22 Tesla's...
    Man man man... Je hebt meer fantasie dan Walt Disney!
    Wat zou het geweldig zijn een dagje in uw fantasiewereld te mogen leven!

    Het is een wonder dat u al dat geld en die luchtkastelen moet beheren en tóch nog zo veel tijd heeft om uw geweldigheid op dit forum te etaleren.
    Wel heel vreemd dat u dan alleen maar komt lopen zeiken op datzelfde forum, de andere forumleden steeds belachelijk maakt maar daarbij vooral uzelf nog veel meer.

    Het is bijna zielig voor u maar helaas geheel te wijten aan de afnemende kwaliteit in de geestelijke gezondheidszorg.
    u krijgt te weinig aandacht en medicatie en dan gaat de deur naar uw fantasiewereld verder en verder open tot u er niet meer aan ontsnapt en er zelf in gelooft.

    Best zielig eigenlijk.
  13. forum rang 7 plusmin 23 november 2023 14:54
    Terug on-topic,

    Ondanks de verhalen van afnemende hulp aan Oekraïne (en dan vooral de hulp van de VS) laten de vliegbewegingen hier niets van zien.

    Gisteren landde er een USA 747 Cargo van Atlas AIR vanuit Atlanta (USA).
    Vandaag is een zusje van diezelfde floot onderweg vanuit Portsmouth (USA).
    www.flightradar24.com/CMB421/32f0a599

    Gisteren tevens een militair toestel Hercules C 130 van de UK die een lading gebracht heeft en eenzelfde toestel van de Canadezen die vanuit Noorwegen goederen heeft gelost.

    Werkelijk dagelijks landen er dit soort transporten en wat er over het spoor vervoerd wordt staat daar nog los van.
  14. forum rang 10 luchtschip 23 november 2023 15:05
    Met bewolkt weer zijn drones minder inzetbaar vanwege het mindere zicht

    >>Russische propagandist Boris Maksudov wordt aangevallen door drone nadat hij opschepte dat “het vandaag gelukkig bewolkt is”.

    Hij heeft het niet overleefd.

    video 0:35 minuut

    twitter.com/GlasnostGone/status/17275...
63.566 Posts
Pagina: «« 1 ... 2796 2797 2798 2799 2800 ... 3179 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,27 -0,04%
EUR/USD 1,0721 +0,24%
FTSE 100 8.147,03 +0,09%
Germany40^ 18.128,90 -0,18%
Gold spot 2.336,88 -0,05%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Philip...
+29,35%
Alfen ...
+14,76%
EBUSCO...
+6,88%
FASTNED
+4,79%
EXOR NV
+3,96%

Dalers

Vastned
-6,87%
VIVORY...
-5,88%
ASMI
-4,39%
ADYEN NV
-2,42%
BESI
-2,42%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links