Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aanslagen Hamas in Israël, oktober 2023

4.604 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 231 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 12 oktober 2023 20:46
    quote:

    closer schreef op 12 oktober 2023 16:52:

    [...]
    Ja, de fanatici lijken de Islam te kapen. En jij denkt dat op te lossen met de harde hand? Vandaar mijn vorige antwoord.
    En hoe dacht jij dit op te kunnen lossen ?

    Het IDF, Israel Defense Force, heeft deze video gepubliceerd over de Hamas in de Gaza strook

    DIT is wat de wereld moet weten over de burgers in Gaza
    :
    video 0:59 minuut Engels gesproken Engels ondertiteld

    twitter.com/IDF/status/17124896465364...

    Het volk in de Gaza strook is net als de Russen vanaf hun jeugd geïndoctrineerd met haat richting een bevolkingsgroep
  2. Pjotr 13 oktober 2023 08:33
    quote:

    keljans 123 schreef op 13 oktober 2023 08:19:

    plan; alle inwoners naar het zuiden jagen .desnoods de woestijn in.
    het wordt een mooie gelegenheid voor grote etnische zuivering.
    achteraf zeggen; ze zijn zelf gevlucht.
    volgens mij zou jij ook weggelopen zijn als je in de Rotterdamse gemeenteraad had gezeten.

    wat een wartaal
  3. forum rang 6 benbelegger 13 oktober 2023 09:23
    quote:

    keljans 123 schreef op 13 oktober 2023 08:19:

    plan; alle inwoners naar het zuiden jagen .desnoods de woestijn in.
    het wordt een mooie gelegenheid voor grote etnische zuivering.
    achteraf zeggen; ze zijn zelf gevlucht.
    Dat is wel erg cru.

    Als Israël ze niet wil en Egypte ook niet en andere landen ook niet, dan kunnen wij als Nederlanders deze mensen toch wel opvangen? Met een paar grote boten wat heen en weer varen kunnen wij er als Nederland nog wel heel wat herbergen. Zeker een miljoen! We schikken allemaal een klein beetje op, dat moet lukken.

    En dan een dikke middelvinger naar Israël!
    .
  4. forum rang 6 benbelegger 13 oktober 2023 09:30
    Hamas roept mensen op om thuis te blijven en de Israëlische evacuatiebevelen te negeren
    Hamas heeft de Palestijnen opgeroepen in hun huizen te blijven nadat Israël ingrijpende evacuatiebevelen in Gaza had uitgevaardigd.

    De Hamas- autoriteit voor vluchtelingenzaken heeft vrijdag de inwoners van het noorden van het gebied opgeroepen om “standvastig in hun huizen te blijven en standvastig te blijven in het licht van deze walgelijke psychologische oorlog die door de bezetting wordt gevoerd”, meldt AP.

    Israël heeft opdracht gegeven tot de evacuatie van Noord- Gaza , inclusief Gaza-stad, waar honderdduizenden mensen wonen. Palestijnen zouden binnen Gaza alleen naar het zuiden kunnen vluchten, omdat Israël het gebied volledig heeft afgesloten. Volgens de VN zijn al 400.000 Palestijnen ontheemd.

    www.theguardian.com/world/live/2023/o...
    .
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 oktober 2023 09:53
    Hamas trainde op een anderhalve kilometer van Israëls zwaar versterkte grens

    Laurens Torck
    1 min geleden in Buitenland

    Het was een complete verrassingsaanval en toch was Hamas al heel lang bezig met de voorbereidingen. Dat blijkt uit verschillende beelden waarin te zien is hoe Hamas oefent in een nagebouwde Israëlische stad.
    © AP

    Het trainingskamp lag volgens een analyse van CNN heel dicht bij de voetgangersdoorgang tussen Gaza en Israël, de plek waar afgelopen weekend Hamas ook Israël kon binnendringen. In een andere video, die iets meer dan een jaar geleden werd gemaakt, is ook te zien hoe Hamas militanten oefeningen houden met paragliders. Dezelfde methode die toegepast werd op zaterdag 7 oktober. Toen viel Hamas Israël ook zo binnen. Volgens CNN zou Hamas minstens op zes plaatsen in Gaza getraind hebben voor die aanval.

    Twee van de locaties, waaronder het dorre trainingskamp dat te zien is in de video die twee jaar oud is, lagen op zo’n anderhalve kilometer van het meest versterkte en gepatrouilleerde deel van de grens tussen Gaza en Israël. Van de overige locaties ligt er één in centraal Gaza en drie anderen in het uiterste zuiden van Gaza.

    Volgens CNN tonen satellietbeelden aan dat er geen enkele offensieve Israëlische militaire actie werd ondernomen tegen een van de zes geïdentificeerde locaties. Volgens de satellietbeelden zouden sommige gebieden de afgelopen twee jaar omgevormd zijn van landbouwgrond naar een kaal gebied om te trainen.

    Israëlische tanks nagebouwd

    Er waren al heel wat vragen rond de inlichtingendiensten van Israël en hoe het land met de meest vernuftige militaire apparatuur zo’n aanval kon missen. Dat Hamas zo openlijk kon trainen, in het zicht van Israël roept nog meer vragen op.

    Toen CNN de Israel Defense Forces (IDF) om commentaar vroeg, zei de internationale woordvoerder Lt. Kol. Jonathan Conricus dat de bevindingen „niets nieuws” waren. Hij voegde eraan toe dat Hamas „veel trainingsgebieden had” en dat het Israëlische leger „door de jaren heen veel trainingsgebieden had getroffen in de verschillende escalatierondes.”

    Conricus zei ook dat Hamas de faciliteiten er „burgerlijk” heeft laten uitzien. Zo zouden vijf van de locaties - de zesde is een landingsbaan - volgens CNN geen civiele kenmerken hebben. Ze zijn allemaal omgeven door enorme aarden bermen, die hoger zijn dan de gebouwen in de kampen. De gebouwen - de meeste hebben geen dak - zijn bijna allemaal gemaakt van betonblokken en cement. Sommige kampen hebben poorten en hekken, terwijl andere wel stoepranden hebben maar geen verharde wegen.

    In drie van de trainingskampen hebben ze zelfs Israëlische tanks nagemaakt die bestaan uit wat lijkt op een groot omhulsel rond een vrachtwagen. Strijders oefenen een aanval erop met RPG’s en andere explosieven.

    Ali Baraka, het hoofd van de in Libanon gevestigde Hamas National Relations Abroad, vertelde na de aanslag van zaterdag aan RT Arabic dat de terreurorganisatie de aanslag al twee jaar aan het voorbereiden was.
  6. forum rang 7 JdeFL 13 oktober 2023 10:26
    quote:

    closer schreef op 12 oktober 2023 16:52:

    [...]
    Ja, de fanatici lijken de Islam te kapen. En jij denkt dat op te lossen met de harde hand? Vandaar mijn vorige antwoord.
    Als, als..., in de laatse 30 jaar Israël een paradijs had gemaakt van gaza, dan was dit niet gebeurd. Binnenlandse politiek in Israël maakte dat niet winstgevend, teveel partijpolitiek, te weinig LT overwegingen.
    Nou ja, 't is overal zo. De volgende verkiezing, verder wordt niet gekeken.
  7. forum rang 8 het zwaard 13 oktober 2023 10:53
    Aan de hand van videobeelden en ooggetuigenverslagen kon de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) vrijdag vaststellen dat het Israëlische leger witte fosfor heeft gebruikt tijdens militaire operaties in Libanon en Gaza op 10 en 11 oktober.
    HRW onderzocht videobeelden van de haven van Gaza-Stad en van twee locaties op het platteland langs de Israëlisch-Libanese grens en stelde vast dat er artillerievuur met witte fosfor op te zien is. Het gebruik ervan in een dichtbevolkt gebied als Gaza schendt de voorwaarden van internationaal oorlogsrecht, waarbij alles op alles gezet moet worden om gewonden en doden onder burgers te voorkomen, schrijft HRW.

    Witte fosfor is een chemische substantie die in artilleriegranaten, bommen en raketten verspreid wordt en ontploft als het in aanraking met zuurstof komt. De chemische reactie veroorzaakt een intense hitte van 815 graden Celsius. Het is niet te blussen met water, de stof gaat er integendeel feller door branden. Daarom blijft witte fosfor ook door de menselijke huid branden tot op het bot, door contact met het water in onze huid. Het gebruik van witte fosfor wordt in het internationaal recht alleen als legaal gezien in een strikt militaire context, zoals bij het optrekken van rookgordijnen aan frontlijnen.

    Israël werd in 2009 al eens fel bekritiseerd voor het inzetten van witte fosfor in burgerwijken van Gaza-Stad. Israël ontkende dat eerst, relativeerde dan het aantal fosforgranaten dat werd ingezet maar maakte vier jaar later, in 2013, bekend dat het zijn witte-fosfor-granaten zou vervangen door ‘iets anders’.

    De inwoners van Gaza zijn vertrouwd met de beelden van de brede witte rookpluimen en hun angstwekkende gevolgen, waardoor het inzetten van zulke brandwapens ook een psychologisch effect heeft op de bevolking.
  8. forum rang 8 het zwaard 13 oktober 2023 10:57
    De indrukwekkende troepenmacht die het Israëlische leger aan de grens met Gaza opbouwt, heeft een onheilspellend karakter. 360.000 man neemt een aanvalspositie in op de velden van de kibboetsen waar Hamas vorig weekend een slachtpartij aanrichtte. Dat leger, dat grotendeels uit reservisten bestaat, wordt aangevuurd door een zucht naar vergelding. Elk nieuw vreselijk detail over de moord, foltering en verminking van 1.200 Israëliërs versterkt de woede, die drijft op een bittere geschiedenis. Hier worden plannen gesmeed om een verschrikkelijke terreur­aanval te bestraffen, zeker, maar ook een lange historiek van pogroms en massamoord op Joden.

    In die vastberadenheid verzamelt Israël nu ruim drie keer meer soldaten dan Rusland deed toen het Oekraïne binnenviel. Het regent bezweringen om Hamas te verpletteren, uit te roeien, te vernietigen. Deze oorlog zal de toekomst voor generaties bepalen, zowel voor Palestijnen als Israëliërs. Die toekomst hangt niet af van het lot van Hamas, maar van hoeveel van de 2,2 miljoen inwoners van Gaza dit overleven, en met welk trauma. Veel van de Gazanen willen niets met Hamas te maken hebben, de helft van hen zijn kinderen.

    Vermoedelijk duurt het nog even voor het Israëlische leger zich helemaal klaar voelt om de stadsguerilla aan te gaan. Er zijn vele hoofdbrekens. Er is het lot van de gijzelaars, de vraag hoeveel soldaten Israël wil opofferen in de ongetwijfeld bloedige gevechten van deur tot deur, er zijn zorgen over de Westelijke Jordaanoever en Libanon en de oorlog op drie fronten. Maar de Europese partners kunnen die tijd vóór de aanval ook gebruiken om Israël te stimuleren om verder vooruit te kijken. De vraag op tafel te leggen naar een plan op langere termijn, wat neerkomt op de vraag: wat te doen met die 2,2 miljoen burgers?

    Ook de Amerikanen, die Israël hun onvoorwaardelijke steun hebben toegezegd met slechts een voetnoot over de inwoners van Gaza, kunnen daarbij adviseren. Zij hebben ruime ervaring. Vorig jaar zijn ze na twintig jaar vechten uit Afghanistan verdreven door de strijders die ze er dachten simpel uit te roken. De Amerikanen konden nog gewoon wegvliegen uit Kaboel. Die optie heeft Israël niet met de Palestijnen. En na decennia werd zaterdag duidelijk dat muren, bezetting, kolonisatie en controle finaal niet werken.

    Minstens moet Israël eerst weer veilig zijn. Maar wat de Euro­pese partners wel aan Israël verplicht zijn, is het land erop te wijzen dat ook zijn eigen menselijkheid in de balans ligt. De Palestijnen als ‘menselijke dieren’ in Gaza opsluiten, hen water, voedsel en elektriciteit ontzeggen, de grenzen dichthouden en hen tomeloos bombarderen, en dat als begin van wat wellicht een vreselijke oorlog wordt, is geen toekomstplan. Het is vergelding die ook de wraaknemer zal meesleuren.
  9. forum rang 4 midjj 13 oktober 2023 12:08
    quote:

    het zwaard schreef op 13 oktober 2023 10:57:

    De indrukwekkende troepenmacht die het Israëlische leger aan de grens met Gaza opbouwt, heeft een onheilspellend karakter. 360.000 man neemt een aanvalspositie in op de velden van de kibboetsen waar Hamas vorig weekend een slachtpartij aanrichtte. Dat leger, dat grotendeels uit reservisten bestaat, wordt aangevuurd door een zucht naar vergelding. Elk nieuw vreselijk detail over de moord, foltering en verminking van 1.200 Israëliërs versterkt de woede, die drijft op een bittere geschiedenis. Hier worden plannen gesmeed om een verschrikkelijke terreur­aanval te bestraffen, zeker, maar ook een lange historiek van pogroms en massamoord op Joden.

    In die vastberadenheid verzamelt Israël nu ruim drie keer meer soldaten dan Rusland deed toen het Oekraïne binnenviel. Het regent bezweringen om Hamas te verpletteren, uit te roeien, te vernietigen. Deze oorlog zal de toekomst voor generaties bepalen, zowel voor Palestijnen als Israëliërs. Die toekomst hangt niet af van het lot van Hamas, maar van hoeveel van de 2,2 miljoen inwoners van Gaza dit overleven, en met welk trauma. Veel van de Gazanen willen niets met Hamas te maken hebben, de helft van hen zijn kinderen.

    Vermoedelijk duurt het nog even voor het Israëlische leger zich helemaal klaar voelt om de stadsguerilla aan te gaan. Er zijn vele hoofdbrekens. Er is het lot van de gijzelaars, de vraag hoeveel soldaten Israël wil opofferen in de ongetwijfeld bloedige gevechten van deur tot deur, er zijn zorgen over de Westelijke Jordaanoever en Libanon en de oorlog op drie fronten. Maar de Europese partners kunnen die tijd vóór de aanval ook gebruiken om Israël te stimuleren om verder vooruit te kijken. De vraag op tafel te leggen naar een plan op langere termijn, wat neerkomt op de vraag: wat te doen met die 2,2 miljoen burgers?

    Ook de Amerikanen, die Israël hun onvoorwaardelijke steun hebben toegezegd met slechts een voetnoot over de inwoners van Gaza, kunnen daarbij adviseren. Zij hebben ruime ervaring. Vorig jaar zijn ze na twintig jaar vechten uit Afghanistan verdreven door de strijders die ze er dachten simpel uit te roken. De Amerikanen konden nog gewoon wegvliegen uit Kaboel. Die optie heeft Israël niet met de Palestijnen. En na decennia werd zaterdag duidelijk dat muren, bezetting, kolonisatie en controle finaal niet werken.

    Minstens moet Israël eerst weer veilig zijn. Maar wat de Euro­pese partners wel aan Israël verplicht zijn, is het land erop te wijzen dat ook zijn eigen menselijkheid in de balans ligt. De Palestijnen als ‘menselijke dieren’ in Gaza opsluiten, hen water, voedsel en elektriciteit ontzeggen, de grenzen dichthouden en hen tomeloos bombarderen, en dat als begin van wat wellicht een vreselijke oorlog wordt, is geen toekomstplan. Het is vergelding die ook de wraaknemer zal meesleuren.
    Bron? De Standaard.

    ''Veel van de Gazanen willen niets met Hamas te maken hebben,''.

    Dat waag ik ten zeerste te betwijfelen. Ik ben ook heel benieuwd wie dit heeft gemeten en hoe dat is gemeten? Waar blijkt dit uit?
  10. forum rang 8 closer 13 oktober 2023 12:42
    12:06
    WHO noemt Israëlisch evacuatiebevel ‘doodvonnis’ voor kwetsbare patiënten

    De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vraagt Israël het evacuatiebevel voor het noorden van de Gazastrook in te trekken. Volgens de WHO is de evacuatie een ‘doodvonnis’ voor kwetsbare patiënten in ziekenhuizen in Gaza-stad. De Palestijnse hulporganisatie Rode Halve Maan noemt het Israëlische bevel ‘ongelooflijk’. Volgens de organisatie is een veilige evacuatie van meer dan een miljoen Palestijnen onmogelijk.

    Lokale gezondheidsorganisaties hebben de WHO verteld dat het onmogelijk is om ziekenhuizen te evacueren binnen de termijn van 24 uur die het Israëlische leger heeft gesteld. Volgens WHO-directeur Tedros Adhanom Ghebreyesus naderen ziekenhuizen in de Gazastrook een ‘breekpunt’. Een paar jaar terug bracht hij een bezoek aan de Gazastrook. ‘Toegang tot zorg was toen al moeilijk’, schrijft Ghebreyesus op X. ‘Ik weet uit eerste hand dat een massale evacuatie naar het zuiden van de enclave rampzalig zal zijn’.

    Het Israëlische leger is inmiddels gedeeltelijk teruggekomen op de gestelde deadline van 24 uur. Een woordvoerder zegt tegen BBC News dat het leger ‘begrijpt dat de evacuatie enige tijd zal duren’. De legerwoordvoerder benadrukt dat Hamas inwoners heeft opgeroepen het Israëlische bevel te negeren. ‘Een trieste werkelijkheid? Het is de verantwoordelijkheid van Hamas,’ aldus de woordvoerder.

    www.volkskrant.nl/cs-b7f806fb
  11. forum rang 4 midjj 13 oktober 2023 13:02
    quote:

    closer schreef op 13 oktober 2023 12:42:

    En waaruit blijkt het tegenovergestelde?
    Volgens mij ligt de bewijslast bij diegene die onderstaand statement maakt:

    ''Veel van de Gazanen willen niets met Hamas te maken hebben,''.

    Daar vraag ik ook oprecht naar. Ik wacht dan ook geduldig af.
4.604 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 231 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,83 -0,39%
EUR/USD 1,0694 +0,23%
FTSE 100 8.121,24 -0,28%
Germany40^ 17.905,20 -1,18%
Gold spot 2.309,33 -1,14%
NY-Nasdaq Composite 15.657,82 -2,04%

Stijgers

Corbion
+2,70%
B&S Gr...
+1,20%
Ahold ...
+1,17%
ForFar...
+1,04%
OCI
+1,00%

Dalers

VIVORY...
-13,94%
EBUSCO...
-5,50%
ACOMO
-4,69%
Air Fr...
-4,29%
Arcadis
-3,88%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links