Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.842 Posts
Pagina: «« 1 ... 2485 2486 2487 2488 2489 ... 3193 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Fender bass 19 juli 2023 14:48
    De immer liegende Russen.. Wat is deze week ook weer de reden van de aanvallen? Of wordt die inmiddels voor het gemak maar gewoon weggelaten?

    Russia says it hit only military targets in Odessa
    juli 19, 2023 02:14p.m. CEST
    The Russian Defense Ministry said on Wednesday that it used high-precision sea and air-based weapons" to hit "military industry facilities, fuel infrastructure and ammunition depots" in the Odessa region overnight.

    Earlier in the day, Ukrainian authorities, including President Volodymyr Zelensky, accused Moscow of attacking grain export infrastructure in two of its Black Sea ports and destroying 60,000 tons of grain in the process.

    The Defense Ministry of Russia also revealed that it captured the Molchanovo railway station in the Kharkov region and that it destroyed seven ammunition depots in the Zaporozhye region.

    KEYWORDS:
    UKRAINE CRISIS

    Baha Breaking News (BBN) / MS
  2. JanGerrits 19 juli 2023 14:55
    quote:

    JanGerrits schreef op 17 juli 2023 20:58:

    [...]

    Relax Peter. Als Zuid Afrika Poetin niet arresteert dan slaap ik geen minuut minder.
    Het was gewoon een algemene vraag. Ook omdat zuid-Afrika onlangs Poetin weer gevraagd heeft om niet te komen, het lijkt mij dat ze een beetje met de kwestie in de maag zitten. Poetin zou geweigerd hebben om het online te doen, hij zou de vergadering willen bijwonen. Zelf verwacht ik dat hij het zekere voor het onzekere neemt en niet gaat.
    Zoals ik had voorspeld, hij gaat niet. Hij durft het risico niet te nemen. Zoals altijd veel gedreig maar daar blijft het bij. Lavrov gaat nu in plaats van Poetin.
  3. forum rang 8 closer 19 juli 2023 15:25
    quote:

    plusmin schreef op 19 juli 2023 14:47:

    Dit vliegpatroon komt overeen (of lijkt op) het patroon dat ook gevlogen wordt bij trainingsvluchten voor straaljager piloten.
    Misschien vliegen er wat straaljagers (F16's ?) met Oekraïense piloten rond die air-tanker, al blijft dat natuurlijk gissen.
    Ja, ik ken die site wel, maar er was dus geen duidelijke actuele aanleiding.
  4. forum rang 8 het zwaard 19 juli 2023 16:37
    'Huurlingenleger Wagner voorlopig niet meer naar Oekraïne'
    Het Russische Wagnerhuurlingenleger zal voorlopig niet meer meevechten in Oekraïne. Dat zegt Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin in een video die door zijn persdienst op het sociale medium Telegram is gezet. Of het daadwerkelijk Prigozjin is, is niet zeker. De stem klinkt in ieder geval wel als de zijne.

    Op de beelden begroet de huurlingenbaas zijn Wagnerstrijders in Wit-Rusland, dat aan Rusland en Oekraïne grenst. De video is gemaakt toen het donker was. Alleen een profiel dat op Prigozjin lijkt, is te onderscheiden. "Misschien zullen we op een bepaald moment terugkeren naar de speciale militaire operatie in Oekraïne wanneer we er zeker van zijn dat we niet gedwongen zullen worden onszelf te schande te maken", zegt hij tegen zijn manschappen.

    Bron: De Morgen
  5. forum rang 8 het zwaard 19 juli 2023 16:39
    Vervolg : De Wagnerbaas had veel kritiek op de Russische aanpak van de strijd. Uit woede rukte hij zelfs op richting Moskou, maar na bemiddeling van de Russische bondgenoot Wit-Rusland stopte hij daarmee. Wagner kon vervolgens uitwijken naar Wit-Rusland.

    Prigozjin vertelt zijn mannen verder dat ze zich goed moeten gedragen tegenover de lokale bevolking. Hij geeft hen de opdracht het Belarussische leger te trainen en hun krachten te verzamelen voor een "nieuwe reis naar Afrika", waar Wagnerhuurlingen al jaren actief zijn.
  6. forum rang 10 luchtschip 19 juli 2023 17:23
    "Vanaf 20 juli zullen alle schepen die in de Zwarte Zee naar Oekraïense havens varen, worden beschouwd als potentiële vervoerders van militaire vracht. Landen die de vlag van dergelijke schepen voeren, zullen worden beschouwd als betrokken bij het Oekraïense conflict aan de kant van het Kiev-regime," Russisch Ministerie van Defensie.

    twitter.com/NOELreports/status/168168...
  7. forum rang 10 luchtschip 19 juli 2023 17:27
    Generaal Serhiy Naiev, commandant van de Joint Forces, over een mogelijke aanval door Wagner PMC uit Wit-Rusland:

    "We weten dat huurlingen van de "Wagner" PMC onlangs op het grondgebied van Wit-Rusland zijn aangekomen. Maar we reageren al en creëren zodanige omstandigheden dat de staatsgrens van Oekraïne volledig onbegaanbaar is voor vijandelijke troepen. In het bijzonder in de oblast Tsjernihiv, er werd meer dan 40 km antitankgrachten gegraven in slechts één richting en er werden meer dan 30.000 allerlei mijnvallen aangelegd voor vijandelijke troepen.

    Als ze met hun vuile laarzen op Oekraïense bodem proberen te stappen, wacht hen de dood. We zullen bovendien delen van de staatsgrens versterken met niet-explosieve en explosieve barrières, wat een verrassing zal zijn voor de vijand."

    twitter.com/NOELreports/status/168167...
  8. forum rang 6 asti 19 juli 2023 18:56
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 19 juli 2023 09:59:

    [...]
    Gezien het grote aantal AB-tjes dat jij, ene tomtom100 en ene Fender-bass hier scoren met haatberichten in mijn richting kap ik er idd mee. Elke redelijkheid is zoek, en moderator Henk schittert door afwezigheid...

    (...)
    BDB, sommige forumleden zijn helemaal niet in staat om inhoudelijke, leerzame berichten te plaatsen. Ik heb het i.i.g. in alle jaren op IEX niet van de persoon in kwestie gezien. Maar het lijkt erop dat dit forumlid op een gegeven moment een maniertje heeft gevonden om toch waardering krijgen.

    Het kunstje gaat volgt:
    1. In een reeds drukbezochte draad opduiken.
    2. Observeren wie zich wel en niet populair hebben gemaakt.
    3. Beginnen te slijmen bij de een en te tieren tegen/over de ander: ''Wij' zijn hier om de van Twitter gekopieerde berichten van onze goeroe te lezen!', ''Wij zijn jouw aandachtszoekerij en getreiter van forumleden helemaal beu!'
    4. Beloning ontvangen voor dit simpelgeestige toneelstuk in de vorm van AB's.

    Het is best een komische routine... maar het gaat verder echt nergens over.
  9. forum rang 10 luchtschip 19 juli 2023 19:02
    Het Oekrainse 2e aanvalsbataljon van de al beroemde 3e afzonderlijke aanvalsbrigade verdreef Russische Storm-Z-eenheden en de 72e afzonderlijke motorgeweerbrigade uit hun posities

    "Deze operatie duurde meer dan 12 uur, de Russen werden 1.800 meter teruggeduwd. Ze probeerden een tegenaanval uit te voeren, maar werden uiteindelijk volledig verslagen en gedemoraliseerd. Noch reserves noch artillerie hielpen."

    Geografische co-ordinaten 48.495433816898924,37.911900755744426
    Donbas-kanaal ten westen van Andriivka.

    video 1:42 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/168170...

    kaart

    Bij de blauwe en rode pictogram met schietende soldaten onderin bij de uitgelichte driehoek
    klik op pictogram voor pop-up met uitleg als hierboven beschreven
    www.google.com/maps/d/edit?mid=1bfOS6...
  10. forum rang 6 Fender bass 19 juli 2023 19:17
    quote:

    asti schreef op 19 juli 2023 18:56:

    [...]

    BDB, sommige forumleden zijn helemaal niet in staat om inhoudelijke, leerzame berichten te plaatsen. Ik heb het i.i.g. in alle jaren op IEX niet van de persoon in kwestie gezien. Maar het lijkt erop dat dit forumlid op een gegeven moment een maniertje heeft gevonden om toch waardering krijgen.

    Het kunstje gaat volgt:
    1. In een reeds drukbezochte draad opduiken.
    2. Observeren wie zich wel en niet populair hebben gemaakt.
    3. Beginnen te slijmen bij de een en te tieren tegen/over de ander: ''Wij' zijn hier om de van Twitter gekopieerde berichten van onze goeroe te lezen!', ''Wij zijn jouw aandachtszoekerij en getreiter van forumleden helemaal beu!'
    4. Beloning ontvangen voor dit simpelgeestige toneelstuk in de vorm van AB's.

    Het is best een komische routine... maar het gaat verder echt nergens over.
    Heb je het nu over mij? Dat is wel heel veel eer (en een flinke portie aannames).
  11. forum rang 6 asti 19 juli 2023 19:30
    quote:

    Fender bass schreef op 19 juli 2023 19:17:

    [...]

    Heb je het nu over mij? Dat is wel heel veel eer (en een flinke portie aannames).
    Het is maar wat je als een eer ziet.

    Het lijkt me duidelijk dat ik het niet over jou heb. En het lijkt me volkomen duidelijk over wie ik het wel heb. Maar wat mij betreft hoeft er niet meer over te worden geschreven.
  12. forum rang 10 luchtschip 19 juli 2023 19:31
    De familie van de Russische mobik ( gemobiliseerde Rus ) lijdt thuis honger door gebrek aan betalingen terwijl hij aan het front staat. Hij onthult dit in een telefoongesprek die is onderschept en gepubliceerd door GUR.

    audio video 2:02 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/wartranslated/status/1681...
  13. forum rang 10 luchtschip 19 juli 2023 19:34
    De VS hebben vandaag een nieuw militair hulppakket voor Oekraïne ter waarde van 1,3 miljard dollar aangekondigd.

    Nadruk op luchtverdediging - met 4 luchtverdedigingssystemen en havenverdedigingsapparatuur.

    Plus spullen om het Oekrains-offensief te ondersteunen - mijnopruimingsapparatuur, bergingsvoertuigen en brandstoftrucks.

    specificatie van het US steunpakket

    pbs.twimg.com/media/F1aj2uhWAAInhex?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/16817...
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 juli 2023 19:35
    Niet iedereen op de Krim is fan van Poetin: 'Honderden staan klaar om wapens op te pakken'

    Op het door Rusland bezette schiereiland de Krim is niet iedereen fan van Poetin. Tussen de overwegend pro-Russische bevolking verschuilen zich ambitieuze guerrillastrijders.

    Honderden strijders staan klaar om de wapens op te pakken tegen de Russische bezetting, zegt een van hun leiders tegen een correspondent van de Britse krant The Guardian. Ze noemen zich “Atesh”, wat “vuur” betekent in de taal van de Krimtataren. Dat is een Turkse etnische groep die ongeveer een achtste van de bevolking op de Krim uitmaken.

    Maar Atesh bestaat niet alleen uit Krimtataren, ook Oekraïners en zelfs Russische soldaten doen mee een de guerrillastrijd. Atesh is in september opgericht en heeft naar eigen zeggen al vierduizend Russische soldaten opgeleid via een cursus om hun eigen oorlogstuig te saboteren.

    Het is niet duidelijk in hoeverre Atesh een rol speelde bij de sabotage van de brug die het Oekraïense schiereiland verbindt met het Russische vasteland. Maar het is wel verantwoordelijk voor andere aanslagen op Russische posities, en het speelt geregeld informatie door aan Oekraïne.

    “Zodra het Oekraïense leger arriveert, en wij toegang krijgen tot wapens, zullen duizend jongemannen de strijd beginnen”, zegt Tatarenleider Mustafa Dzemilev aan The Guardian. Maar daar ziet het voorlopig niet naar uit, want het tegenoffensief van het Oekraïense leger is nog ver weg.
  15. forum rang 10 luchtschip 19 juli 2023 20:21
    Wagner huursoldaten hebben vakantie tot 1 augustus --daarna moeten ze bij het leger tekenen, aansluiten bij de Wagner soldaten in Wit Rusland of gewoon naar huis gaan en hun leven leiden

    Tijdens hun vakantie verblijven er veel Wagner huursoldaten in de hotels van Krasnodar Rusland

    En daar gedragen zij zich als beesten --veel alcohol, beschamend gedrag en grof tot zeer grof tegen het hotelpersoneel

    video van beelden hoe een hotelmedewerker in elkaar geslagen wordt

    video 0:32 minuut

    twitter.com/visegrad24/status/1681602...
  16. forum rang 10 luchtschip 19 juli 2023 20:36
    Poetin, de afperser, heeft enkele van zijn eisen naar voren gebracht om terug te keren naar de graandeal:

    >>operationele herstart van de ammoniak (en andere chemische materialen) pijpleiding tussen Tolyatti ( Rusland ) en Odesa ( Oekraine )
    >>sluit Russische financiële organisaties opnieuw aan op SWIFT (bevorderlijk voor de graan-deal, huichelt Putin)--uitleg SWIFT is een internationaal bankensysteem dat de internationale betalingen regels--enkele Russische banken en de Russische Centrale Bank zijn daar vanwege de sancties van verwijderd

    video 0:21 minuut --niet ondeertiteld- Putin, de afperser, stelt zijn eisen en wordt er niet aan voldaan dan moeten de arme landen maar honger lijden --een daad van terrorisme met voedsel als wapen

    twitter.com/NOELreports/status/168172...

    Voor wie denkt dat sancties niet werken

    Putin is onder meer wanhopig vanwege uitsluiting van het SWIFT systeem blijkt nu
63.842 Posts
Pagina: «« 1 ... 2485 2486 2487 2488 2489 ... 3193 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 904,21 +0,51%
EUR/USD 1,0775 -0,06%
FTSE 100 8.381,35 +0,33%
Germany40^ 18.721,40 +0,19%
Gold spot 2.349,53 +0,14%
NY-Nasdaq Composite 16.346,27 +0,27%

Stijgers

BESI
+3,60%
ForFar...
+3,08%
PROSUS
+2,49%
NSI
+2,07%
Ahold ...
+1,97%

Dalers

TKH
-3,54%
CTP
-3,07%
VIVORY...
-2,41%
AMG Cr...
-2,40%
DSM FI...
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links