Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 1246 1247 1248 1249 1250 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 GakGak 27 juni 2023 19:46
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 27 juni 2023 19:24:

    [...]
    Hoe kan je sjoemelen met een systeem wat helemaal nog niet bekend is........????
    .
    Deze vraag kun je mooi doortrekken, hoe kan onze fijne overheid rekenen met een stikstofwet die er nog
    niet is en niet zal komen, geen 2030 en 2035 moeten we nog maar zien...

    Hoe omzichtig Pieter ze dat ook voorkauwt, ze blijven doof voor de realiteit en verblind door de
    D66 ideologie.

    Als burger moet je net zo doelloos redeneren en reageren door preventief op alles
    voorbereid te zijn en verder ga ik niks voorkauwen.
  2. forum rang 7 Succes 27 juni 2023 20:59
    Verlies in zetelpeiling voor BBB zet licht door: asiel, wonen en zorg veel belangrijker dan stikstof

    BBB is de klap van een maand geleden nog niet te boven. Het verlies van 5 zetels in mei zet deze maand licht door. Van de 30 zetels in april zijn er nu nog 23 over. De coalitie krabbelt iets op, maar komt alsnog 23 zetels tekort voor een meerderheid.

    Dat blijkt uit de nieuwe zetelpeiling van EenVandaag en Ipsos. Rond de Provinciale Statenverkiezingen in maart had de partij de wind mee, maar stikstof, het thema van die verkiezingen, verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. En dat is te merken in de zetelpeiling.
    Asiel, wonen en zorg belangrijk

    Slechts 1 op de 6 vindt stikstof een belangrijk thema, blijkt uit aanvullend onderzoek onder leden van het Opiniepanel. Immigratie, wonen en de gezondheidszorg zijn nu de thema's waar de politiek iets mee moet, vinden ondervraagden.

    Immigratie is vooral voor kiezers rechts van het midden veruit het belangrijkste issue. Wonen en gezondheidszorg zijn thema's waar van links tot rechts waarde aan wordt gehecht.
    D66 en CDA: regeren blijft halveren

    Coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie blijven deze maand min of meer stabiel. Het CDA (+2), de partij die vooral kiezers zag overlopen naar BBB, profiteert iets van het inzakken van de partij van Caroline van der Plas. Toch is er weinig reden tot juichen voor de christendemocraten: vergeleken met de Tweede Kamerverkiezingen staan ze nog altijd op flink verlies. Van de 15 zetels zijn er nog 8 over.

    Ook voor coalitiegenoot D66 geldt nog altijd: 'regeren is halveren'. De partij van Sigrid Kaag kan deze maand rekenen op 12 zetels; 12 minder dan bij de laatste landelijke verkiezingen. De VVD blijft met 28 zetels de grootste partij in de zetelpeiling

    Coalitie stabiel te weinig zetels

    Verder blijft de ChristenUnie stabiel op 5 zetels, een herkenbaar beeld sinds de verkiezingen. Al met al komt de coalitie daarmee ook deze maand een flink aantal zetels (23) tekort voor een meerderheid. De vier partijen kunnen gezamenlijk rekenen op 53 zetels.

    Ten opzichte van april, vlak na de Provinciale Statenverkiezingen, krabbelen de kabinetspartijen iets op. Toen stonden ze samen op 47 zetels, een dieptepunt sinds de start van Rutte 4.

    eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniep...
  3. forum rang 6 A Mao 27 juni 2023 23:37
    Over de arbeidsmarkt. Daar gaan juist stemmen op om de grenzen open te gooien. Meer migratie als oplossing voor arbeidsmarktkrapte. Maar ook dat is een schijnoplossing. Allereerst, omdat het feitelijk niets oplost: ook migranten consumeren, hebben woningen nodig, onderwijs voor hun kinderen, gezondheidszorg. De komst van meer migranten leidt dus uiteindelijk ook weer tot nieuwe krapte. En de lasten en lusten zijn ongelijk verdeeld: de tuinder kan zijn tomaten goedkoop laten plukken, maar de gemeenten rond het Westland kampen met woningtekorten en overlast. Soms is het verstandiger om tomaten te importeren, in plaats van tomatenplukkers.
    Lees hier het hele artikel,
    www.ewmagazine.nl/economie/achtergron...
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 juni 2023 09:34
    Leven van Roshni en Stephan werd ‘kapotgemaakt’, nu klagen ze de staat aan voor toeslagenaffaire

    De zaak eindelijk afsluiten en door kunnen gaan met hun leven. Dat is wat Roshni en Stephan, gedupeerden van de toeslagenaffaire, willen. Om dat te bereiken, klagen ze de Staat aan. Een unieke zaak. ‘We wachten al zo lang, nu gaan we zelf terugvechten.’
    Annemiek Brandriet 28-06-23, 09:00

    Strijdvaardig zitten ze op de bank, alsof ze willen zeggen: wij zijn klaar voor de aanval. „We willen nu zelf terugvechten”, zegt Stephan (41). „Wij kregen steeds maar dagvaardingen binnen, nu is het eens andersom.”

    Stephan en Roshni zijn gedupeerden van de toeslagenaffaire en behoren tot de vierhonderd meest schrijnende gevallen. De nasleep duurt al jaren. Toen de kinderen klein waren en naar een gastouder gingen, werden Roshni en Stephan door de Belastingdienst ten onrechte aangemerkt als fraudeur. Ze zouden gerommeld hebben met kinderopvangtoeslag en kregen te horen dat ze een bedrag van 70.000 euro moesten terugbetalen. Ze zijn daarmee een van de 40.000 gedupeerden van wat bekend is komen te staan als de toeslagenaffaire.

    In 2020 kregen ze een compensatiebedrag, maar daarmee is voor het stel uit Alphen de zaak niet afgedaan. „Het ís geen compensatie”, zeggen ze stellig. „Het is ons eigen geld. Compensatie betekent dat je tegemoet gekomen wordt, niet dat je je eigen geld terugkrijgt. Het zijn vooral leuke constructies en mooie woordjes.”
    Geldzorgen

    De twee willen dat de overheid meer schade vergoedt. „Mijn toekomstperspectief is stukgemaakt”, zegt Stephan. Hij zit thuis, bij hem is PTSS (posttraumatische stressstoornis, red.) vastgesteld. „Ik wil echt wel werken, maar het gaat niet. Ik sta op een wachtlijst voor behandeling.”

    Zo blijven de gevolgen voor het gezin voelbaar. Als het einde van de maand in zicht komt, slaan de stress en paniek toe. Er zijn geldzorgen en sparen lukt al helemaal niet. De droom om een eigen huis te kopen blijft een droom. „We houden net ons hoofd boven water”, vertelt Roshni eerlijk.

    Deze overheid heeft ons kapotge­maakt, maar wij geven elkaar niet op. We knokken er samen voor
    Stephan, gedupeerde van de toeslagenaffaire

    Eerlijk zijn ze ook over de hulp die ze wél krijgen. Ze zijn vol lof over steun van de gemeente Alphen aan den Rijn. Daar wordt naar hen geluisterd en met het gezin meegedacht en er is financiële steun voor bijvoorbeeld zwemlessen of rijlessen voor de kinderen. „Je ziet dat ons verhaal de mensen aangrijpt. We kunnen er altijd aankloppen voor hulp.”

    Maar Stephan en Roshni wíllen niet steeds om hulp vragen, ze willen verder met hun leven. Met hulp van hun advocaat klagen ze nu de Nederlandse staat aan, voor onrechtmatig handelen. Het doel: een schikking treffen die alle geleden schade herstelt. Een bedrag willen ze niet noemen. „We hadden allebei een goede baan, we hadden een huis willen kopen. We zijn door werkgevers ontslagen, onze bankrekeningen zijn geblokkeerd, onze auto werd afgenomen.”
    Vertrouwen

    Roshni werkt fulltime, bij de klantenservice van een verfspecialist. Haar werk leidt haar af van het gepieker over de toekomst. De twee hebben geen vertrouwen in de Nederlandse overheid en dus ook niet in de Commissie Werkelijke Schade, die voor gedupeerden moet vaststellen welke schade is geleden. „Die commissie bestaat uit oud-medewerkers van de Belastingdienst!”, roept Stephan uit. „Dat werk hoort gedaan te worden door juristen die nooit voor de overheid hebben gewerkt.”

    Het is bovendien een frustrerend traject, verzucht Roshni. „Je belandt weer onderaan de stapel en wordt vergeten. Nu gaan we er zelf actief achteraan.”

    Daarbij houden ze er rekening mee dat het tijd zal kosten. „We geven niet op, hoe lang het ook duurt. Laat ze maar komen”, zegt Stephan. Zijn vrouw vult aan: „Deze overheid heeft ons kapotgemaakt, maar wij geven elkaar niet op. We knokken er samen voor.”

    Urgentie
    Advocaat Siep Hendriksen klaagt namens Stephan en Roshni de staat aan en denkt dat hij een goede zaak heeft. „Het duurt te lang en de gedupeerden worden teveel aan hun lot overgelaten”, zegt hij over de lopende trajecten die gedupeerden kunnen volgen. Het gevoel van urgentie is er onvoldoende bij de Nederlandse regering.”

    Om in aanmerking te komen voor vergoeding van de werkelijk geleden schade moeten gedupeerden zelf aantonen wat die schade bedraagt. „De staat schrijft hier de regels voor, klanten moeten heel veel overleggen. De bal ligt bij de gedupeerden, maar zij zijn kwetsbaar. Je moet echt alle bonnetjes hebben, dat is voor veel mensen lastig. Wij vinden dat helemaal niet nodig. Als je je huis bent kwijtgeraakt, kun je dat heus wel nagaan bij de notaris.”
  5. forum rang 8 GakGak 28 juni 2023 10:33
    Vandaag uitspraak of 1e indicatie over de pensioenclaim.
    Lang niet zo´n trieste zaak als bovenstaande van een schofterige overheid tegenover de burger.

    Je zou je moeten schamen om voor zo´n overheid te werken...

    Gelukkig zijn er nog gemeente-instanties die het een beetje ´compenseren´.
  6. forum rang 7 rene l 28 juni 2023 10:39
    quote:

    josti5 schreef op 27 juni 2023 16:55:

    [...]

    Het is een Intergas Xtreme 30CW-4ketel met A-label pomp, met hybride optie, rene.
    En vanwege een nieuwe wet, ingegaan 1-1-22, moest er ook een nieuwe rookgasdoorvoer en luchtdoorvoer komen.
    Evenals een slimme thermostaat.
    Waarbij natuurlijk ook afvoer oude ketel.

    Het is een klein familiebedrijf, waar wij al jaren klant zijn.

    Exact: 2986,76.

    De zoon is in z'n eentje ongeveer 4 uur bezig geweest, en pa is een uurtje komen helpen bij de rookgasdoorvoer (van 1 naar 4-hoog).

    Tja John, dat familiebedrijf waar jullie al jaren klant zijn is slim bezig geweest.

    De keuze voor een Intergas ketel is niet verkeerd, maar ik vraag mij af waarom er voor een optie gekozen is om een type te plaatsen die voorbereid is voor een hybride installatie.

    Ik heb eens rondgekeken, de consumentenprijs incl. B.T.W. voor de Xtreme 30CW4 ligt rond de 1300 Euro.
    De installateur zal deze via de groothandel inkopen en er waarschijnlijk minder dan 1000 Euro excl. B.T.W. voor betalen.

    En ja, de regels voor de doorvoer zijn veranderd, deze moet tegenwoordig ook verplicht vervangen worden.
    Dit heb ik nooit begrepen, de binnenbuis voor het afvoeren van het rookgas was altijd van aluminium, levensduur in principe onbeperkt.
    De buitenbuis voor de aanvoer van de buitenlucht is van kunststof, PP, redelijk dik, en in principe dus een zeer lange levensduur, meer dan 50 jaar?
    Zonde van het geld eigenlijk, maar een doorvoer, ik weet natuurlijk niet hoe het bij jullie precies loopt en welke uitvoering jullie hebben kost voor een standaard uitvoering minder dan 100 Euro.

    En dan de slimme thermostaat, het enige wat daar slim aan is dat je hem met de smartphone kunt bedienen, maar ik heb het vermoeden dat jullie dat niet doen.
    Zelf hou ik namelijk van éénvoud, het meest slimme is om dat ding met de hand te bedienen.

    De afvoer van de oude ketel, installateurs nemen deze mee terug naar de zaak en laten dit soort apparaten samen met ander metaal over het algemeen gratis ophalen door een oudijzerboer, ze hebben dus geen verdere afvoerkosten.

    De tijdsduur van de werkzaamheden lijkt mij wel te kloppen, de installateur heeft vooraf wat werk, wat reistijd, alles nadien factureren, en ik zou voor een dergelijke klus met alles wat er bij komt ook een dag rekenen, dus 8 uur.

    Aan materiaalkosten is de installateur ongeveer 1200 Euro netto kwijt.
    De factuur richting jullie excl. B.T.W. zal ergens rond de 2350 Euro liggen.

    Al met al heeft die installateur dus een uurtarief van dik boven de 100 Euro gerekend.
    En ja, zoals ik in eerste instantie al aangaf vond het ik bedrag al absurd.
    Helaas hoor ik dit soort dingen veel vaker, er worden tegenwoordig door steeds meer bedrijven absurde all-in prijzen berekend, en ja, ook aan mensen die al jaren klant zijn bij hun en het volste vertrouwen in hun hebben.

    Tja, onze cv ketel is inmiddels ook 15 jaar oud, ook een Intergas.
    En met de nieuwe aanstaande regelgeving die nog niet zeker is, straks verplicht een onbetaalbare warmtepomp.
    Ze kunnen mij allemaal de rug op, Robbie als eerste, en als het verplicht wordt dan koop ik zelf nog wel standaard Intergas HR combi ketel voor ergens rond de 1000 Euro.
    En het monteren, dat kan ik zelf wel, het zal namelijk niet de eerste keer zijn.
  7. forum rang 8 GakGak 28 juni 2023 12:25
    quote:

    A3aan schreef op 28 juni 2023 11:22:

    Josti en het familiebedrijfje zitten er nu beiden warmpjes bij. Iedereen tevreden.
    .
    Beide op de hot-seat.
    Kun je niet zeggen van de bankzitters van het zo geroemde Zwitserleven, zit nu even wat minder leven in:
    .
    trends.knack.be/nieuws/ubs-gaat-meer-...
    .
    Geen kaasschaafmethode maar het Zwitserse zakmes erin.
  8. forum rang 7 ffff 28 juni 2023 15:03
    De twee willen dat de overheid meer schade vergoedt. „Mijn toekomstperspectief is stukgemaakt”, zegt Stephan. Hij zit thuis, bij hem is PTSS (posttraumatische stressstoornis, red.) vastgesteld. „Ik wil echt wel werken, maar het gaat niet. Ik sta op een wachtlijst voor behandeling.”

    Een duizendste voorbeeld uit het oververpamperde, oververzorgde Nederland. 41 jaar oud en de hele dag geen flikker doen en dan ook nog van de Staat een extra uitkering eisen.....
    Zoiets kan echt alleen maar in Nederland. Hij wil echt wel werken, zegt hij....Nou dat scheelt mij dan om hem een flinke schop onder zijn luie reet te geven.....

    Dat dit allemaal maar kan in Nederland. En de brave burger maar betalen en betalen en betalen....

    Peter
  9. forum rang 10 voda 28 juni 2023 15:45
    Brussel springt in bres voor contant geld ondanks plannen voor digitale euro
    Door ALEXANDER BAKKER

    2 uur geleden
    in BINNENLAND

    BRUSSEL - De rol van cashgeld lijkt in Nederland uitgespeeld door de razendsnelle opmars van digitaal betalen en het verdwijnen van pinautomaten. De Europese Commissie trapt op de rem en komt in actie om de rol van munten en bankbiljetten te beschermen.

    Brussel erkent het probleem van het verdwijnen van bankfilialen en klassieke flappentappers, bovendien zijn er steeds meer plekken waar consumenten niet eens meer contant kunnen betalen.

    De Europese Commissie heeft woensdag een voorstel gelanceerd om in Europese wetgeving de acceptatie van contant geld vast te leggen.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/nieuws/445370818/bru...
  10. forum rang 9 objectief 28 juni 2023 16:09
    quote:

    ffff schreef op 28 juni 2023 15:03:

    Dat dit allemaal maar kan in Nederland. En de brave burger maar betalen en betalen en betalen....

    "brave"burger; Nederland zit vol met oplichters, witwassers, drugscriminelen etc. Zodra er een kans is om de boel te belazeren via belastingen/verzekeringen doet een deel van de burgers het ook.
    En in Nederland zijn de belastingen niet hoog, natuurlijk niet zo laag om elke steenrijke burger in het land te houden (die zitten waarschijnlijk met hun zwart geld al in Luxemburg) anders moeten de tarieven naar nul, want dat zijn de grootste krenten.
  11. [verwijderd] 28 juni 2023 18:52
    Kamer wil hardere aanpak overlastgevende asielzoekers

    DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil dat de overlast van asielzoekers uit veilige landen zoals Marokko en Algerije harder wordt aangepakt dan nu. De ene fractie heeft daar verstrekkender ideeën voor dan de andere. Voor het herstel van vertrouwen van de inwoners in Ter Apel in de overheid en het draagvlak voor de asielopvang in ook de rest van Nederland is dat belangrijk, zo is de gedeelde opvatting in de Kamer.

    De PvdA vindt onder meer dat Ter Apel extra politiecapacititeit moet krijgen, zo zei Kamerlid Kati Piri tijdens een Kamerdebat over asielopvang. Het dorp, waar het overbelaste aanmeldcentrum staat, heeft te maken met veel overlast van asielzoekers. Het gaat om met name de veiligelanders die vrijwel geen kans maken op asiel. De gemeente Westerwolde, waar Ter Apel toe behoort, moet volgens Piri "bedelen om extra capaciteit". Dat moet afgelopen zijn, vindt ze.

    Rechtse partijen als JA21, PVV en Groep Van Haga gaan veel verder. PVV en Groep Van Haga willen overlastgevende asielzoekers direct uitzetten. JA21 wil dat veiligelanders de asielprocedure doorlopen in een gesloten opvang, om op voorhand overlast te voorkomen. Partijleider Joost Eerdmans wil bovendien dat deze groep asielzoekers een gebiedsverbod krijgt, zodat zij niet buiten een asielzoekerscentrum (azc) mogen komen.

    Groot probleem

    Ook de VVD vindt dat de overlast van asielzoekers "een groot probleem" blijft, zei VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans. Hij wil dat kansloze asielzoekers meteen na hun identificatie en registratie een gesprek moeten krijgen over terugkeer.

    Staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) deelt de frustratie en boosheid van de Kamer over de overlastgevende asielzoekers. Extra politieagenten sturen naar Ter Apel kan echter niet. Wel wordt onderzocht of een straatverbod kan worden ingesteld. Als overlastgevende asielzoekers die overtreden, is dat een misdrijf en kunnen zij harder worden aangepakt, zei Van der Burg.

    Klapper

    De grootste 'klapper' kan volgens Van der Burg worden gemaakt als de Europese migratieafspraken doorgaan. Een van de onderdelen daarvan is dat asielzoekers uit landen die nauwelijks voor asiel in aanmerking komen, aan de buitengrenzen van Europa de asielprocedure moeten doorlopen. "Je kunt dan voorkomen dat deze groep Europa binnenkomt."

    Tijdens de EU-top van donderdag en vrijdag spreken de regeringsleiders in Brussel over onder meer de plannen voor een Europese migratieaanpak.
  12. forum rang 6 izdp 28 juni 2023 19:31
    quote:

    ffff schreef op 28 juni 2023 15:03:

    De twee willen dat de overheid meer schade vergoedt. „Mijn toekomstperspectief is stukgemaakt”, zegt Stephan. Hij zit thuis, bij hem is PTSS (posttraumatische stressstoornis, red.) vastgesteld. „Ik wil echt wel werken, maar het gaat niet. Ik sta op een wachtlijst voor behandeling.”

    Een duizendste voorbeeld uit het oververpamperde, oververzorgde Nederland. 41 jaar oud en de hele dag geen flikker doen en dan ook nog van de Staat een extra uitkering eisen.....
    Zoiets kan echt alleen maar in Nederland. Hij wil echt wel werken, zegt hij....Nou dat scheelt mij dan om hem een flinke schop onder zijn luie reet te geven.....

    Dat dit allemaal maar kan in Nederland. En de brave burger maar betalen en betalen en betalen....

    Peter
    Wat een onbeschofte reactie.
    Het zal je huisarts maar geweest zijn die zo'n diagnose stelt.
    Immers als het klopt, zijn ze door de staat volledig de vernieling in geholpen.
    Al een prestatie dat ze hun relatie overeind hebben weten te houden.
    Paar ton schadevergoeding, bovenop de hun toekomende bedragen, lijkt me dan ook zeer redelijk.
    Heeft niets met pamperen te maken, maar alles met recht en onrecht.
  13. forum rang 8 GakGak 29 juni 2023 00:34
    ¨Ook de VVD vindt dat de overlast van asielzoekers "een groot probleem" blijft, zei VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans. Hij wil dat kansloze asielzoekers meteen na hun identificatie en registratie een gesprek moeten krijgen over terugkeer.¨
    .
    Zozo, dat is stevige taal van VVD Brekelmannetje.
    Eerst identificatie en registratie en dan kansloos verklaren in een gesprek en vervolgens.....niets.

    Zeker geen extra politie om kansloos verklaarde, intimiderende en overlast veroorzakende asielzoekers onder de duim te houden want dat kan en mag niet (argumenten...???).

    Vuilnisman, kan deze zak hooi ook mee ?
  14. forum rang 8 GakGak 29 juni 2023 07:27
    Roberta Metsola uit Malta werd in januari 2022 de jongste voorzitter ooit van het Europees Parlement.

    Ze is de jongste voorzitter die het Europarlement ooit had en is pas de derde vrouw op die positie. Daarnaast komt ze uit de kleinste van de 27 lidstaten, Malta, wat haar er dus niet van weerhouden heeft op te klimmen tot één van de topplekken in Brussel. Wie de 44-jarige Roberta Metsola uit Malta wil introduceren, ontkomt niet aan superlatieven.

    Ze heeft de voorzittershamer op een bijzonder moment in handen gekregen. Met Qatargate werd het 705 leden tellende Europarlement geconfronteerd met wat zich laat aanzien als het grootste corruptieschandaal uit zijn geschiedenis. Het is aan Metsola om schoon schip te maken. Ook de Russische invasie van Oekraïne maakt het tot een roerige tijd voor de Maltese.

    Bovendien is het een jaar voor de Europese verkiezingen, die nu al hun schaduw vooruitwerpen. Het is nota bene de Europese Volkspartij (EVP), haar eigen fractie, die de kont tegen de krib gooit bij de natuurherstelwet die is voorgesteld door de Europese Commissie.

    De EVP wil dat die wet de prullenbak in gaat, wat heeft gezorgd voor een emotioneel debat en verwijten over en weer — van manipulatie en chantage tot bedreiging. Het heeft ook geleid tot een patstelling voor de milieucommissie. Voor- en tegenstanders houden elkaar precies in evenwicht en een plenaire stem in het Europarlement moet nu de doorslag geven.

    In een gesprek met internationale media, waaronder het FD, waakt Metsola ervoor in de vete meegezogen te worden. 'Het is niet de eerste keer dat een stemming dicht bij elkaar ligt in een commissie', zegt ze. 'Wat we zien is democratie in actie.'

    Ze denkt niet dat de hele Green Deal - waar de natuurherstelwet een onderdeel van is - op losse schroeven staat, mede door toedoen van haar fractie, waar ook het CDA en de ChristenUnie bij zijn aangesloten. 'Laten we niet vergeten dat het Europarlement al veel heeft bereikt, zoals de hervorming van het emissiehandelssysteem, de invoer van een CO2-grensheffing en de oprichting van een sociaal klimaatfonds.'

    Is het, een jaar voor de Europese verkiezingen, een kwestie van 'genoeg is genoeg' wat betreft klimaat- en milieuwetten?
    'Er is een onzichtbare lijn en als we die overgaan, raken we de burger kwijt. Wat vinden jonge kiezers belangrijk? Het klimaat, of komt economie eerst? In Duitsland is er al een discussie gaande over de verplichte invoering van warmtepompen, en kijk wat er in Nederland gebeurd is bij de provinciale verkiezingen. De leden van dit parlement bevinden zich in het centrum van dit debat. Wij staan onder grote druk om ergens mee in te stemmen, maar moeten dat straks ook gaan uitleggen aan de burgers.'

    ...................
    Of die lijn nou onzichtbaar is of zwartgelakt, veel politici zien die lijn niet of willen niets zien, ook al struikelen ze
    er constant over.
  15. forum rang 7 rene l 29 juni 2023 11:41
    Nederland, het land van de onbegrensde mogelijkheden, Hollandsch Welvaren, ongekend en ongehoord voor de normale Nederlanders, het is gewoon zo, the sky is the limit.

    De eerste helft van het jaar hebben we na morgen al weer achter de rug, de tijd staat niet stil, het leek een oneindigheid, en werp maar eens een blik op de Aisniks, sinds februari eigenlijk alleen maar stilstand, er zit geen schot meer in.
    Depressies, een recessie, imploderende markten, werkelijk, het gaat geweldig, en de prijzen rijzen de pan uit.

    Vandaag trekken de boeren er massaal op uit, de kopstukken van ons rammelkabinet zijn de trekpleister, en ik moet zeggen, ik sta vierkant achter de boeren.
    Trek de stekker maar uit het kabinet.

    Nu willen ze de sportkantines droogleggen, ik denk dan, wat is er lekkerder dan een biertje drinken na een voetbalwedstrijd, dat is een echte traditie.
    En zoals Van Hanegem ooit zei, was is er lekkerder dan om tijdens de rust in de kleedkamer een sigaretje te roken.
    En laten we eerlijk zijn, de kantine is de belangrijkste bron van inkomsten van sportverenigingen.
    Maar ik zou zeggen, geef baby's maar sportdrankjes uit de fles, dat mag blijkbaar wel, een lekker energy-drankje met veel suiker, uiteraard wel 0.0.

    Putin heeft voor het aanstaande weekend de Kok uitgenodigd voor een barbecue.
    Hij heeft tegen hem gezegd, je mag bij me komen in mijn buitenhuis waar Halbe Zijlstra wat jaren terug ook overnacht heeft, en hij heeft het gewoon overleefd.
    Wel moet je in de slaapkamer op de 1e verdieping overnachten, net boven de vijver met de Kaaimannen.

    Geen grip meer op de poedersuikerhandel.
    Ja, ik las het zowaar in de krant.
    Bij ons in het dorp zijn ze op zoek naar Said K, zijn broer Samir, en hun handlanger Achmed A.
    Klinkende Hollandsche namen, ze zijn verdachten in een grote wit-was zaak en zijn voorvluchtig en ze schijnen vele tonnen op illegale wijze verdiend te hebben
    Ik heb het al zo vaak gezegd, als ik 's avond een stukkie met hond loopt en langs de sociale huurflats loop, dan kijk ik altijd mijn ogen uit naar het wagenpark daar, dikke zwarte Mercedessen van een ton, blijkbaar was ik de enige die al een vermoeden had dat er iets niet pluis was.

    Maar ja, als politie mag je niks, je mag zeker niet ethnisch profileren, want dat is niet ethisch.
    Zelf heb ik altijd geleerd, je moet juist gaan vissen in een vijver waar je de meeste kans hebt om beet te krijgen, o, jee, wat zeg ik nu weer, dat mag helemaal niet, want het riekt naar racisme.

    Wat mij ook opgevallen is, op de parkeerplaats bij het zwembad hebben wat mensen een grote tent opgezet.
    Ik vond het niet zo apart, er is namelijk ook camperparkeerplaats.
    Maar deze tent staat er nu al een paar weken, en dan hoor je, er woont een gezin in dat uit hun huurwoning gezet is wegens schulden, voor hun geen pardon.
    De woning wordt volledig opgeknapt en ingericht, en deze wordt binnenkort vergeven aan gelukszoekers, ja, het moet, alles volgens de verspreidingswet.

    De kogel is ook door de kerk in de gemeente Epe, de gedoogconstructie voor de vakantiewoningen wordt aan het eind van de zomer ingetrokken, de stekker gaat er uit, onze eigen voornamelijk wat jongere gezinnen moeten vertrekken.
    Ja, alles in opdracht van de overheid, de spreidingswet gaat van kracht er er moet geleverd wordt.
    Nu eerst crisisopvang voor Oekraiense gezinnen, en dan, ja, waarschijnlijk de opmaat voor een definitief ACZ met meer dan 300 mensen.
    En waar moeten onze eigen mensen naar toe, waarschijnlijk weer terug naar pa en ma.

    1 Juli wordt alles weer flink duurder, zeker de benzine, en neem maar eens een kijkje in de winkel, ja, er worden bepaalde spullen heel subtiel iets goedkoper, feit blijft echter dat het harde eindbedrag op de kassabon nog steeds blijft stijgen.

    Afgelopen zondag was er gedonder in een zwembad bij ons, ik had daar al iets over geschreven.
    Nu sijpelt het echte nieuws binnen, ja er waren meiden en vrouwen lastig gevallen.
    Het waren zelfs 2 groepen, Marokkanen en Irritrejers, ze waren met elkaar slaags geraakt en ze hadden ook messen getrokken.
    Uiteraard wordt dit niet in de normale media genoemd, de mensen zouden er alleen maar bang van worden, het was echter al erg genoeg dat vele gezinnen met jonge kinderen in het zwembad doodsangsten uitgestaan hebben.
    Nee, voor hun in het weekend geen uitje meer naar het zwembad.

    En de lange arm der wet, nee die hebben niet echt ingegrepen, want nee, dat mag niet meer, want stel je voor dat zo'n jochie wat aangedaan zou worden.

    En dan betichten ze mij er van dat ik regelmatig over de grens ga en grensoverschreidend gedrag pleeg.
    Ik ben geen dief van mijn eigen portemonnee.

    Tja, net als vorig jaar tijdens de IEX beleggersdag.
    Ik weet het nog goed, ik werd vastgegrepen door Lennard Grootenboer.
    Mark Termeer drukte me een pen in de hand en wilde dat ik een contract tekende voor het IEX lidmaatschap.
    Mooie humor met veel gelach.

    Morgen is het weer zo ver, ik ben er niet bij, jammer, heel erg jammer.
    Volgens belofte zou ik namelijk als bezoeker van vorig jaar een kaartje kunnen kopen voor 17,95.
    Pasgeleden toen ik deze wilde bestellen zou ik echter 24,95 moeten betalen.
    Deze week heb ik nog een nieuwe poging gedaan, de prijs was inmiddels opgelopen tot 29,95.
    Tja, iederéén heeft blijkbaar last van inflatie.

    www.youtube.com/watch?v=yPg3_W-WeMs
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 1246 1247 1248 1249 1250 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,83 -0,39%
EUR/USD 1,0714 +0,03%
FTSE 100 8.121,24 -0,28%
Germany40^ 17.905,20 -0,15%
Gold spot 2.319,25 +1,47%
NY-Nasdaq Composite 15.605,48 -0,33%

Stijgers

Corbion
+2,70%
B&S Gr...
+1,20%
Ahold ...
+1,17%
ForFar...
+1,04%
OCI
+1,00%

Dalers

VIVORY...
-13,94%
EBUSCO...
-5,50%
ACOMO
-4,69%
Air Fr...
-4,29%
Arcadis
-3,88%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links