Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

64.135 Posts
Pagina: «« 1 ... 2080 2081 2082 2083 2084 ... 3207 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Yosemeti Sam 16 april 2023 13:29
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 april 2023 12:07:

    [...]

    Je hebt je kans gemist en zelfs als het zou lukken dan heb je er niks aan, want je kan niet verkopen en/of het geld kan niet overgeboekt worden naar Nederland.
    Je zal moeten wachten tot de oorlog en de sancties voorbij zijn.
    Oké, heb familie in Rusland, gevluchte Oekraïners. Maar die kunnen de aandelen dus ook niet beheren?
  2. forum rang 8 closer 16 april 2023 14:07
    13.02 BST
    A row is brewing over Poland and Hungary’s decision to ban grain imports from Ukraine to protect their own agricultural sectors.

    Reuters reports that a European Commission spokesperson has said unilateral action on trade by European Union member states is “unacceptable”.

    After Russia’s invasion blocked some Black Sea ports, large quantities of Ukrainian grain, which is cheaper than that produced in the European Union, ended up staying in Central European states due to logistical bottlenecks, hitting prices and sales for local farmers.

    The issue has created a political problem for Poland’s ruling nationalist Law and Justice (PiS) party in an election year as it has angered people in rural areas where support for the PiS is usually high.

    The EC spokesperson said:

    "We are aware of Poland and Hungary’s announcements regarding the ban on imports of grain and other agricultural products from Ukraine.
    In this context, it is important to underline that trade policy is of EU exclusive competence and, therefore, unilateral actions are not acceptable.
    In such challenging times, it is crucial to coordinate and align all decisions within the EU."

    www.theguardian.com/world/live/2023/a...
  3. forum rang 8 het zwaard 16 april 2023 14:44
    Short people(Medvedev) got no reason to live :

    Russische ex-president Medvedev daagt Polen uit: 'Land zal samen met zijn domme premier verdwijnen'
    Dmitri Medvedev heeft zwaar uitgehaald naar Polen. De Russische ex-president tweette vrijdag dat het land “zeker zou verdwijnen” in het geval dat er een oorlog tussen de NAVO-landen en Rusland zou uitbreken. De Poolse premier Mateusz Morawiecki maakte Medvedev bovendien uit voor “een dommerik”.

    Medvedev, die van 2008 tot 2012 president van Rusland was en nu fungeert als vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad, schreef het volgende op Twitter: “Een of andere dommerik genaamd Mateusz Morawiecki heeft gezegd dat Oekraïne het recht heeft om Rusland aan te vallen en dat hij zich geen zorgen maakt over een oorlog tussen de NAVO en Rusland, omdat Rusland die snel zou verliezen”.
  4. forum rang 8 het zwaard 16 april 2023 14:44
    130 Oekraïense gevangenen vrijgelaten bij 'Paasruil'
    Honderddertig Oekraïense krijgsgevangenen zijn vrijgelaten en naar huis teruggekeerd in een "grote paasruil", zegt een hoge Oekraïense presidentiële zondag, de dag van het orthodoxe Pasen.

    Oekraïense en Russische troepen hebben al eerder regelmatig gevangenen uitgewisseld tijdens de Russische invasie-oorlog die nu al 14 maanden duurt.

    "We brengen 130 van onze mensen terug. De uitwisseling heeft de afgelopen dagen in verschillende fasen plaatsgevonden", aldus president Volodymyr Zelensky's stafchef Andrej Jermak op de berichtenapp Telegram. Het gaat om militairen, grensbewakers, leden van de nationale garde en matrozen.
    Het is voorlopig niet duidelijk hoeveel Russische gevangenen zijn vrijgelaten en naar Rusland zijn gestuurd. Maandag werden ook al 106 Russische krijsgevangenen vrijgelaten in ruil voor 100 Oekraïners.
  5. forum rang 10 luchtschip 16 april 2023 14:48
    quote:

    het zwaard schreef op 16 april 2023 14:44:

    130 Oekraïense gevangenen vrijgelaten bij 'Paasruil'
    Honderddertig Oekraïense krijgsgevangenen zijn vrijgelaten en naar huis teruggekeerd in een "grote paasruil", zegt een hoge Oekraïense presidentiële zondag, de dag van het orthodoxe Pasen.

    Oekraïense en Russische troepen hebben al eerder regelmatig gevangenen uitgewisseld tijdens de Russische invasie-oorlog die nu al 14 maanden duurt.

    "We brengen 130 van onze mensen terug. De uitwisseling heeft de afgelopen dagen in verschillende fasen plaatsgevonden", aldus president Volodymyr Zelensky's stafchef Andrej Jermak op de berichtenapp Telegram. Het gaat om militairen, grensbewakers, leden van de nationale garde en matrozen.
    Het is voorlopig niet duidelijk hoeveel Russische gevangenen zijn vrijgelaten en naar Rusland zijn gestuurd. Maandag werden ook al 106 Russische krijsgevangenen vrijgelaten in ruil voor 100 Oekraïners.
    video 2:00 minuut

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 april 2023 15:07
    Russen voeren bloedige strijd om Bachmoet verder op

    Russische en Oekraïense troepen zijn verwikkeld in ‘nooit geziene bloedige gevechten’ in de ruïnes van de stad Bachmoet, aldus de Oekraïense legerleiding. Volgens de Britse geheime dienst komen de Oekraïense verdedigers steeds meer onder druk te staan.
    Bob van Huët 16-04-23, 15:01

    Russische strijdkrachten hebben de afgelopen twee dagen hun aanvallen, inclusief artilleriebeschietingen, verder opgevoerd. Vooral huurlingen van de Wagner Groep worden vooruit gestuurd, al krijgen ze sinds kort betere ondersteuning van luchtlandingstroepen van het reguliere Russische leger. Wagner zou dit weekend zo twee gebieden aan de noord -en zuidrand hebben veroverd.

    Volgens verschillende bronnen hebben Oekraïense troepen zich inderdaad moeten terugtrekken uit sommige posities, maar zouden ze het westelijk deel van de stad nog altijd in handen hebben. ,,In het centrum hebben bloedige gevechten plaats zoals die nooit eerder zijn gezien. Onze soldaten doen alles om de slagkracht en het moreel van de vijand te breken. Elke dag in elke hoek van de stad doen ze dat met succes", aldus Serhiy Cherevaty, de militaire woordvoerder voor het oosten van Oekraïne op de nationale televisie. In de sociale media circuleren berichten over aanvallers van Wagner die door hun eigen commandanten worden neergeschoten als ze niet doorgaan en ondertussen enorme verliezen leiden. Een nieuw kerkhof voor gevallen strijders zou in gebruik zijn genomen.

    De bevoorrading van de Oekraïners wordt niettemin verder bemoeilijkt omdat de twee wegen die naar de stad leiden constant door het Russische leger worden beschoten. Moskou wil nu doordrukken, zo lijkt het. De Oekraïense plaatsvervangend minister van Defensie, Hanna Malyar, zei op Telegram dat het Russische leger meer eenheden uit andere gebieden naar Bachmoet overbrengen: ,,De vijand zet daar zijn meest professionele eenheden in en maakt veel gebruik van artillerie en vliegtuigen.”
    Krijgsgevangenen

    De Russische Wagner Groep publiceerde zondag ook een video van de chef Jevgeni Prigozjin die minstens honderd Oekraïense krijgsgevangenen vertelt dat ze vrijgelaten worden vanwege het orthodoxe Pasen. De soldaten, sommigen gewond, gaan vervolgens een truck in om verplaatst te worden. “Ik hoop dat jullie niet opnieuw in onze handen vallen”, zegt een van de Wagnerstrijders tegen hen voor ze weggaan.

    Rusland laat 130 Oekraïense gevangenen terugkeren naar hun thuisland, meldt Kyiv. Hoeveel gevangenen terugkeren naar Rusland is niet bekend. Diezelfde Prigozjin baarde zaterdag opzien met zijn advies aan het Kremlin te verklaren dat het de doelen van de ‘speciale militaire operatie’ (lees: oorlog) in Oekraïne zijn bereikt, aangezien het Russische leger al ,,een flink stuk” grondgebied heeft ingenomen. ,,Wat we nu moeten doen is stevig vasthouden aan de gebieden die we al hebben veroverd”, stelde Prigozjin op de berichtendienst Telegram.
    Woonwijk

    Volgens Oekraïense bronnen zijn bij een raketaanval op een woonwijk in de Oost-Oekraïense stad Sloviansk zeker elf mensen om het leven gekomen, 21 raakten gewond. Aanvallen, voornamelijk met artillerie en mortieren, worden ook gemeld vanuit andere delen van het land, waaronder Cherson en de regio's Soemy en Charkiv in het noorden. Er zouden zeker zes doden en acht gewonden zijn gevallen. De gevechten gaan ook door in de buurt van Donetsk, Svatove en Kreminna. Volgens Russische rapporten zou het Oekraïense leger een kleine opmars hebben ondernomen in de buurt van Robotyne in het zuiden, maar zonder succes. Het is onduidelijk of dit bedoeld is als voorbereiding op het langverwachte voorjaarsoffensief van Oekraïne.

    Een ruzie dit weekeinde is ontstaan in Europa nu Polen en Hongarije verboden op de invoer van Oekraïens graan hebben aangekondigd. Oekraïne kan veel minder graan dan normaal via de Zwarte Zee vervoeren en daardoor komt er meer over land binnen in landen in Centraal-Europa. De prijzen staan daar nu onder druk. De importverboden waren volgens de landen dan ook nodig om de eigen boeren te beschermen. De invoerverboden voor Oekraïens graan en andere landbouwproducten die Polen en Hongarije hebben ingesteld zijn ,,niet acceptabel”, aldus een woordvoerder van de Europese Commissie. Handelsbeleid is namelijk iets waarover alleen de Commissie mag beslissen en landen kunnen daarom niet zelfstandig beslissingen nemen daarover.

    AD.nl
  7. forum rang 10 luchtschip 16 april 2023 15:15
    Russian losses per 16/04/23 reported by the Ukrainian general staff.

    +520 men totaal sinds 24 2 2022 : 182.070 men
    +4 tanks
    +10 APCs ( Armored Personnel Carriers )
    +10 artillery pieces
    +3 MLRS ( Multiple Launch Rocket Systems )
    +1 aircraft

    pbs.twimg.com/media/Ft0O0gIWIAA5nAK?f...

    twitter.com/NOELreports/status/164748...
  8. forum rang 9 josti5 16 april 2023 16:46
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 april 2023 15:07:

    (...)

    Een ruzie dit weekeinde is ontstaan in Europa nu Polen en Hongarije verboden op de invoer van Oekraïens graan hebben aangekondigd. Oekraïne kan veel minder graan dan normaal via de Zwarte Zee vervoeren en daardoor komt er meer over land binnen in landen in Centraal-Europa. De prijzen staan daar nu onder druk. De importverboden waren volgens de landen dan ook nodig om de eigen boeren te beschermen. De invoerverboden voor Oekraïens graan en andere landbouwproducten die Polen en Hongarije hebben ingesteld zijn ,,niet acceptabel”, aldus een woordvoerder van de Europese Commissie. Handelsbeleid is namelijk iets waarover alleen de Commissie mag beslissen en landen kunnen daarom niet zelfstandig beslissingen nemen daarover.

    AD.nl
    Het hemd is nader dan de rok, blijkt eens te meer.

    Het zoveelste akkefietje tussen Brussel en Hongarije, maar nu ook tussen Brussel en Polen.
  9. forum rang 8 Freemoneyforever 16 april 2023 17:21
    quote:

    josti5 schreef op 16 april 2023 16:46:

    [...]

    Het hemd is nader dan de rok, blijkt eens te meer.

    Het zoveelste akkefietje tussen Brussel en Hongarije, maar nu ook tussen Brussel en Polen.
    Landen waar de democratie op het spel staat omdat ze (ook) niet aan spelregels over vrijheid van pers, onafhankelijke rechtspraak e.d. voldoen. Heel goed, dat Europa haar poot stijf houdt.
  10. forum rang 6 matad 16 april 2023 17:33
    quote:

    josti5 schreef op 16 april 2023 16:46:

    [...]

    Het hemd is nader dan de rok, blijkt eens te meer.

    Het zoveelste akkefietje tussen Brussel en Hongarije, maar nu ook tussen Brussel en Polen.
    Heerlijk nieuws toch voor jou Jostov.
    Je blijft kicken op etteren ondanks het feit dat je onlangs nog aankondigde dat er veel betere informatiebronnen waren dan IEX. Dus wat let je?
    Maar mogelijk kun je, nu je toch hier bent, iets doen aan de slapeloze nachten van veel posters hier.
    Die wachten namelijk al ruim een half jaar op dagvaardingen die je juridisch onderlegde zoon zou toezenden.
    A.u.b. help me van mijn slapeloze nachten af. Zelfs temazepam helpt niet meer:)
  11. taurus86 16 april 2023 17:50
    Democratie verdedigen, alsof het een religie is?
    Zou het wederom invoeren van een Stemplicht, niet een betere optie zijn. En benoemingen in dienst van de regering, strikt Openbaar maken.
    ( Kees Vendrik (Econoom en Groen Links) heeft zich een baan, van naar verluid/gerucht 7 ton per jaar, weten te bemachtigen, als 'Voorzitter van het Platform voor Maatschappelijke Dialoog en Reflectie over het klimaatbeleid') . Dit zou ik als Democraat wel willen kunnen beoordelen. Kan nu niet, kabinetsbesluit. Toeval? Nijpels (VVD) was zijn voorganger.
  12. [verwijderd] 16 april 2023 18:05
    Harde taal Medvedev richting Polen: 'Land zal samen met domme premier verdwijnen'

    De Russische ex-president Dmitri Medvedev heeft hard uitgehaald naar Polen en in het bijzonder premier Mateusz Morawiecki. Op Twitter noemt Medvedev de premier 'een dommerik'.

    Medvedev reageert op een interview dat de Poolse premier gaf aan NBC News. Daarin zei hij dat Oekraïne Russisch grondgebied mag aanvallen; dat zou niet in strijd zijn met de overeenkomsten die het land met de bondgenoten heeft gesloten. Morawiecki denkt niet dat zulke aanvallen tot een directe confrontatie tussen de NAVO en Rusland zouden leiden. "Rusland zou die oorlog heel snel verliezen, en het Kremlin weet dat", zei hij.

    www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...
  13. forum rang 10 luchtschip 16 april 2023 18:46
    De angst zit er goed in in Rusland

    Zelfs de Patriarch van de Russische Orthodoxe Kerk, komt onder begeleiding van vele beveiligers de kerk binnen om de dienst rond het Paasfeest te leiden

    This is what fear looks like.

    Patriarch Kirill of Moscow arrived to Easter service, accompanied by a record number of security - about 20 people. And a whole division of Federal Security Service lined up in three rows around Cathedral of Christ the Savior in Moscow.

    Tsar Putin and Moscow mayor Sobyanin traditionally hid from people closer to the altar.

    What is Russia's ruling elite afraid of? And what's with the faces?

    video 0:16 minuut geluid aan

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
  14. [verwijderd] 16 april 2023 22:56
    Deze zogenaamde tsaar met zijn uitgestreken rattenkop heeft jaren geleden het communistisch regiem gediend onder het motto geloof is opium voor het volk en roeide waar mogelijk het Russisch Orthodoxe geloof uit.
    Het komt nu uit het valse spel in tegenovergestelde richting te spelen.
    Zijn vele Russen inderdaad zombies, levens zonder na te denken en alleen de Staats,_zombie_telebox te geloven en de rat te volgen ?
    Deze psychopaat zou vernietigd moeten worden
  15. forum rang 5 DurianCS 16 april 2023 23:16
    quote:

    taurus86 schreef op 16 april 2023 17:50:

    Democratie verdedigen, alsof het een religie is?
    Zou het wederom invoeren van een Stemplicht, niet een betere optie zijn. En benoemingen in dienst van de regering, strikt Openbaar maken.
    ( Kees Vendrik (Econoom en Groen Links) heeft zich een baan, van naar verluid/gerucht 7 ton per jaar, weten te bemachtigen, als 'Voorzitter van het Platform voor Maatschappelijke Dialoog en Reflectie over het klimaatbeleid') . Dit zou ik als Democraat wel willen kunnen beoordelen. Kan nu niet, kabinetsbesluit. Toeval? Nijpels (VVD) was zijn voorganger.
    Stemplicht is een lachertje. Het maximale dat je kunt bereiken is dat meer mensen een stembiljet gaan afnemen. Wat ze er vervolgens mee doen heb je niet onder controle.
  16. forum rang 10 voda 17 april 2023 07:49
    Russian Steel Industry Operating at Near Full Capacity

    According to Russia’s Deputy Industry & Trade Minister Mr. Viktor Yevtukhov, the Russian steel industry is currently operating at 90%-95% of capacity, which is considered acceptable. Mr. Yevtukhov attributes the current demand to new regions, construction, and exports. The steel industry's resurgence in exports is due to the development of new markets and the increased demand from Turkey.

    The construction industry has been one of the driving forces behind the demand for steel, with new construction projects emerging in various regions in Russia. These projects have significantly contributed to the increased capacity utilization of the steel industry. Moreover, with the recovery of the global economy, the demand for steel has risen, leading to an increase in steel exports from Russia. Turkey has emerged as a significant market for Russian steel exports, leading to increased demand from the country.
64.135 Posts
Pagina: «« 1 ... 2080 2081 2082 2083 2084 ... 3207 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,53 -0,48%
EUR/USD 1,0849 -0,08%
FTSE 100 8.403,18 -0,25%
Germany40^ 18.681,70 -0,46%
Gold spot 2.426,59 +0,02%
NY-Nasdaq Composite 16.794,87 +0,65%

Stijgers

SBM Of...
+2,38%
Flow T...
+1,79%
INPOST
+1,29%
OCI
+1,12%
Euroco...
+1,12%

Dalers

Alfen ...
-15,48%
Sif Ho...
-5,89%
Avantium
-4,78%
AMG Cr...
-4,47%
EBUSCO...
-3,96%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links