Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 692 693 694 695 696 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jowi 20 november 2022 20:29
    quote:

    Hallo! schreef op 20 november 2022 16:18:

    [...]

    Uit recente cijfers blijkt dat Nederland opvallend hoog zit met het inwilligen van asielverzoeken. Zo’n 85 procent van alle aanvragen wordt goedgekeurd. In omringende landen ligt dat aanzienlijk lager. Het kabinet onderzoekt hoe dat kan.

    www.telegraaf.nl/nieuws/1434806973/vo...
    Heb ik al eerder opgemerkt. Waarschijnlijk is de reden omdat de ceo van de IND (met ronde bril) bij twijfel soepeler wilde omgaan met het toekennen van een verblijfsstatus om zo de wachttijden korter te maken.

    Moet niet gekker worden, toch!!
  2. forum rang 6 Ronald Engels 20 november 2022 21:21
    quote:

    Succes schreef op 20 november 2022 19:55:

    [...]

    Hmm, ik vind uw pleidooi nogal zwak. U kunt wel pleiten voor referenda, maar u werkt totaal niet uit hoe dat dan moet. En enkel rekenen op het "gezonde verstand van de burger" is mijns inziens veel te simpel.

    Voor het houden van een referendum gaat u er dan van uit dat de kiezers goed op de hoogte zijn van de, met de voorgelegde vraag, samenhangende problematiek en tevens bereid zijn -moeite te doen- om zich volledig te informeren. Daar twijfel ik ten zeerste aan!!!
    Niet alleen bij anderen maar ook bij mijzelf.

    Verder kan elke kiezer tijdens dit proces gemakkelijk middels desinformatie worden beïnvloed en dan hebben we het nog niet eens over de inzichtelijkheid (de oorsprong van) de campagnegelden ... van beide kampen.

    Uitkomsten van referenda zijn daardoor bij voorbaat twijfelachtig en zeker niet enkel (lees: nooit) gebaseerd op "gezonde verstand".

    Een referendum werkt -daarom- alleen als er gekozen kan worden tussen twee alternatieven, waarvan bij elke keuze vooraf precies duidelijk is wat de consequenties zijn van die keuze, dus tegengesteld en duidelijk afgebakend!
    Dit is echter in veel gevallen niet aan de orde en vaak schier onmogelijk.

    Mijn conclusie zou dan ook zijn: leuk zo’n referendum, maar het is slechts voor een zeer beperkt aantal onderwerpen geschikt.

    Indirect democratie is zo slecht nog niet, dit systeem zorgt er immers voor dat politici telkens (max elke 4 jaar) worden gedwongen om draagvlak te -blijven- zoeken voor hun beslissingen.
    En zelfs dan moeten we al hopen dat de "gezonde verstand van de burger" zegeviert ... en naar mijn mening is zelfs dat al (te) veel gevraagd (laat staan bij periodieke referenda)!

    =======================

    Succes,

    Het kan zijn dat de Zwitsers intelligenter zijn als Nederland, daar werken namelijk bindende Burger Referenda met zakelijk Federaal, Cantonaal en Communaal beheer en Bestuur wonderbaarlijk goed.

    Onderwerpen Federale Referenda, b.v.:
    - Wel of geen 6 weken vakantie in plaats van huidige 4 weken, dus NEE.
    - Wel of niet stopzetten van Verplichte Leger-Dienstplicht, Burger Service Dienstplicht en/of 8 % meer federale belasting betalen bij niet deelname aan een van deze plichten, Dus Nee.
    Ik dacht verplicht tot 52 jaar oproepplicht van 2 weken dienst-burger plicht iedere 2 jaar?
    - Wel of niet verhogen Instroom Emigratie Quota Buitenlanders boven de 10.000 per jaar instroom in Zwitserland, eis Europese Unie! Dus NEE.
    - Wel of geen TVA = BTW verhoging van 7.6 naar 8.4 %. Dus JA.
    - Wel of geen Hoofdoekjes bij publieke organisatie toestaan. Dus NEE.
    - Wel of geen Bedrijven Vennootschap Belasting verhoging naar ??? van ???. Dus ????
    - Wel of niet toetreden tot de Europese Unie. Dus NEE.
    - Wel of niet toetreden tot de Euro. Dus NEE.
    - Wel of niet meer Moskeen en andere Religieuze Gebouwen/Organisaties ondersteuning. Dus NEE.

    Onderwerpen Cantonale / Communale Referenda, b.v.:
    - Wel of geen nieuw Middelbaar Cantonaal Schoolgebouw met Theater van 32 miljoen CHF. Dus JA.
    - Wel of geen nieuwe lokale Cantonale / Communale Brandweerkazerne met apparatuur/enzv. van 8 miljoen CHF. Dus JA.
    - Wel of geen nieuw Cantonaal Ziekenhuis met medisch universitair centrum, ik herinner me niet meer exact, echter in meen me te herinneren ver over de 100 miljoen CHF, met bovendien cantonale burgers en bedrijfsleven mede financiering, ook wij hadden aandelen. Dus JA.

    Ik weet het allemaal niet zo exact meer, echter 10 bindende Referenda heb ik in mijn verblijfsperiode in Wallis met zekerheid meegemaakt, waarbij wij als belastingbetalend resident alleen mochten deelnemen aan lokale communale bindende Referenda.

    Reuze gezellig op lokale communale raadsplein met Wein, Weib, Gesang und dansen op Zondag middagen, ik was er altijd zeer graag bij en sloeg nooit over!

    Als het in Zwitserland werkt, waarom kunnen bindende Referenda in Nederland dan niet werken.
    Ons Nederlandse Politici willen namelijk hun Macht en Controle over onze hele Maatschappij namelijk gewoon helemaal niet afstaan, onze Politici zijn doods benauwd voor de Macht van de Democratische Burgers en vooral voor het verlies van hun zelf verrijkkende Eigenbelang / Baantjes.

    M.v.g. Ronald
  3. forum rang 4 Willempie3 20 november 2022 23:44
    D66 is de grootste ramp die Nederland is overkomen sinds de oorlog. Het Nederlandse bedrijfsleven wordt compleet vernietigd met onbetaalbare energie. Hoogste inflatie ooit gemeten in Nederland. Oorzaken zijn het massaal bijdrukken van geld voor Zuid Europa en de coronacrisis en de sancties tegen Rusland. Allemaal dingen waar D66 100 procent achter staat. Daar komen dan nog het idiote stikstofbeleid en de onbeperkte instroom van immigranten bij. Opnieuw 100 procent gesteund door D66. Bij D66 denken ze werkelijk dat je een economie kunt laten draaien op leraren, zorgmedewerkers, ambtenaren, politieagenten en militairen. Allemaal nuttige beroepen, maar er wordt totaal geen waarde mee gecreëerd. Het geld komt uiteindelijk altijd uit bedrijven. De overheid heeft zelf geen geld. Want het belasten van een leraar brengt slechts 30 procent van het geld op wat de overheid eerst aan salaris betaalde. Een land zonder boeren, industrie, winning van delfstoffen, woningbouw, productie en bedrijfsleven gaat heel snel ten onder. Het is te hopen dat de kiezers dit in de gaten hebben en D66 een enorme nederlaag gaan bezorgen bij de verkiezingen in maart 2023. Ze zullen tot die tijd in ieder geval elke dag herinnerd worden aan het vernietigende D66 beleid als ze thuiskomen in hun koude huis met hun mandje dure boodschappen.
  4. forum rang 6 Ronald Engels 20 november 2022 23:46
    quote:

    A3aan schreef op 20 november 2022 22:02:

    Spaargeld in Zwitserland valt onder box 3 voor VRH en niet onder andere belastingen en sociale verzekeringen. Een beetje dom als men dat niet weet en dat van de daken schreeuwt.
    =========================

    A3aan,

    Sorry je bent slecht op de hoogte, komt op de top van je bruto inkomen, waardoor je dus ook extra sociale verzekering en extra inkomens belastingen betaald.

    M.v.g. Ronald
  5. forum rang 9 josti5 21 november 2022 00:10
    quote:

    Zilverduit schreef op 20 november 2022 19:34:

    [...]

    Hans van Mierlo zou zich omdraaien in zijn graf als hij zou zien wat er van het ooit innoverende D'66 is geworden. Inmiddels is het conservatie partij voor goed bedoelende intellectuelen geworden die geen idee ghebben wat ze aan het doen zijn en op kosten van anderen de wereld willen redden.
    Die goed bedoelende intellectuelen weten juist heel goed, wat zij doen.
    Zij hebben de partij van van Mierlo en Gruijters overgenomen, en er een partij met een globalistisch programma van gemaakt, die zich bovendien steeds onbeschaamder antidemocratisch opstelt, gezien o.a. de uitlatingen van Kaag, Sjoerdsma, Paternotte en Jetten.
    Het afschaffen van het correctief referendum is nog maar een beginnetje.
    Paternotte, zo viel onlangs op teletekst te lezen, wil het makkelijker maken, politieke partijen te verbieden.
    Kaag had het enige tijd geleden al over het aanpakken van fakenews - wie bepaalt, wat fake news is…???
    En wat genoemde vier zoal in de 2e kamer uitkramen: daarover zijn talloze youtubefilmpjes te zien.
  6. forum rang 4 Willempie3 21 november 2022 01:05
    Hoe kan het nu dat op het VVD congres 77 procent voor de spreidingswet stemt ? 90 procent van de VVD wil minder asielzoekers toelaten. Ik zag dat ze met hun mobieltje moesten stemmen. Daar is vast mee gerommeld.
    Net zoals de CDA verkiezing dat De Jonge wint van Omtzigt. Dat kan eigenlijk ook niet kloppen
  7. forum rang 9 objectief 21 november 2022 08:29
    quote:

    Willempie3 schreef op 21 november 2022 01:05:

    Hoe kan het nu dat op het VVD congres 77 procent voor de spreidingswet stemt ? 90 procent van de VVD wil minder asielzoekers toelaten. Ik zag dat ze met hun mobieltje moesten stemmen. Daar is vast mee gerommeld.
    Net zoals de CDA verkiezing dat De Jonge wint van Omtzigt. Dat kan eigenlijk ook niet kloppen
    Complotje??? Waarschijnlijk snappen die 77% VVDers ook wel, dat het niks uitmaakt of ze voor of tegen stemmen, die 23% zijn dom.

    In alle landen zitten ze met hetzelfde probleem o.a. in het VK, daar betalen ze tientallen miljoenen in de ijdele hoop dat Frankrijk er een paar gaat tegenhouden.
  8. forum rang 8 GakGak 21 november 2022 10:50
    Minister Helder voor langdurige zorg (en een beetje sport) zal een kortstondig bezoekje brengen
    aan Qatar als knieval voor Qatar en om ons imago als deuglandje op te houden als het om commerciele
    belangen gaat en tegelijk onderuit te schoffelen als het om deugen voor normen en waarden gaat.

    Maar er zijn nog veel meer landen die op dit vlak nog veel minder deugen.

    www.nu.nl/wk-voetbal/6237452/knvb-laa...

    KNVB/van Gaal etc. gaan ondanks weken roeptoeteren dat ze toch echt een gebaar gaan maken
    een harde knieval maken en het imago op dat gebied overboord gooien omdat de sluwe FIFA precies weet
    hoe ze KNVB bobootjes moet aanpakken en onder druk zetten wetend dat ze geen ruggegraat hebben.

    Ook hier geldt dat de paar landen die ook dat kleine statement wilden maken van een bandje als minimaal
    protestgebaar hetzelfde treurige besluit zullen nemen.

    Voldoende reden om alle ophef over plannen en goede bedoelingen voortaan maar te wantrouwen en
    alles naar de prullenbak van onbetrouwbaarheid en angsthazerij te verwijzen.

    Het was voor de buhne.
  9. forum rang 10 rationeel 21 november 2022 10:51
    quote:

    luchtschip schreef op 20 november 2022 17:37:

    [...]

    In de stemming, van 17 maart 2021, waarop dit kabinet gevormd is, hebben de stemmers toch D66 een mandaat gegeven
    Deze mening blijft 4 jaar geldig

    Het volk heeft gesproken en latere verklaringen van mensen, die een andere partij aanhangen, doen niet ter zake en het is zinloos te verklaren wat de stemmer nu vermeend te denken

    Hoe de stemmer denkt, kunnen we pas zien bij de volgende stemming in Maart 2025
    Misschien heeft de stemmer nu het licht wel gezien.

    Niets veranderlijker dan de mens volgens een Nederlands gezegde.

    De ogen zijn open gegaan, zegt een observerende van het politieke landschap misschien.
  10. forum rang 10 rationeel 21 november 2022 10:53
    quote:

    GakGak schreef op 21 november 2022 10:50:

    Minister Helder voor langdurige zorg (en een beetje sport) zal een kortstondig bezoekje brengen
    aan Qatar als knieval voor Qatar en om ons imago als deuglandje op te houden als het om commerciele
    belangen gaat en tegelijk onderuit te schoffelen als het om deugen voor normen en waarden gaat.

    Maar er zijn nog veel meer landen die op dit vlak nog veel minder deugen.

    www.nu.nl/wk-voetbal/6237452/knvb-laa...

    KNVB/van Gaal etc. gaan ondanks weken roeptoeteren dat ze toch echt een gebaar gaan maken
    een harde knieval maken en het imago op dat gebied overboord gooien omdat de sluwe FIFA precies weet
    hoe ze KNVB bobootjes moet aanpakken en onder druk zetten wetend dat ze geen ruggegraat hebben.

    Ook hier geldt dat de paar landen die ook dat kleine statement wilden maken van een bandje als minimaal
    protestgebaar hetzelfde treurige besluit zullen nemen.

    Voldoende reden om alle ophef over plannen en goede bedoelingen voortaan maar te wantrouwen en
    alles naar de prullenbak van onbetrouwbaarheid en angsthazerij te verwijzen.

    Het was voor de buhne.
    Uiteraard.

    De politiek bepaalt.

    Wil de bevolking deze politiek niet meer, dan is het aan de BEVOLKING om nee te zeggen.
  11. forum rang 8 GakGak 21 november 2022 10:55
    quote:

    GakGak schreef op 21 november 2022 10:50:

    www.nu.nl/wk-voetbal/6237452/knvb-laa...

    Het was voor de buhne.
    Het zou heel gemakkelijk zijn geweest om als groep landen (waaronder een paar grote voetbalnaties)
    tegen de arrogante FIFA te zeggen: bij de eerste gele kaart trekken we ons gezamelijk terug uit dit
    toernooi.
    Iedereen weet wat er dan beslist zou zijn.

    Nogmaals: geen ruggegraat.
  12. forum rang 9 josti5 21 november 2022 10:58
    Nog een ‘complotje’: heeft iedereen het interview over de Europese demografie met mevrouw Suica al gezien?
    Te zien op Euractiv.com.
    Deze ex-burgemeester van Dubrovnik is nu Vice President for Democracy and Demography (jaja: alles met hoofdletters!) in Brussel.
    Kijk, luister en huiver!
    Het is maar een paar minuten…
  13. forum rang 10 rationeel 21 november 2022 10:59
    quote:

    Willempie3 schreef op 21 november 2022 01:05:

    Hoe kan het nu dat op het VVD congres 77 procent voor de spreidingswet stemt ? 90 procent van de VVD wil minder asielzoekers toelaten. Ik zag dat ze met hun mobieltje moesten stemmen. Daar is vast mee gerommeld.
    Net zoals de CDA verkiezing dat De Jonge wint van Omtzigt. Dat kan eigenlijk ook niet kloppen
    Rationeel is het ook niet te verklaren.

    Maar helaas ...Rationeel denken is niet veel mensen gegeven...

    Dan moet je om te beginnen al voldoende autonomie hebben veroverd.

    Veroverd waarop?

    Op ons begin. Het 100% afhankelijke kind, die een afhankelijke opvoeding krijgt, en pas in de pubertijd iets van vrijheid in denken kan beginnen te veroveren. En daar stopt het bij velen al weer bij.
  14. forum rang 9 objectief 21 november 2022 11:01
    quote:

    GakGak schreef op 21 november 2022 10:50:

    Minister Helder voor langdurige zorg (en een beetje sport) zal een kortstondig bezoekje brengen
    aan Qatar als knieval voor Qatar en om ons imago als deuglandje op te houden als het om commerciele
    belangen gaat en tegelijk onderuit te schoffelen als het om deugen voor normen en waarden gaat.

    Deuglandje is Nederland zeker niet (Rutte maakt regelmatig excuses en betaalt soms veel geld als compensatie); maar om Qatar als het braafste jongetje van de klas te promoten, dat is ongeloofwaardig.
    Arbeidsimmigranten aan werk helpen (Qatar had geen keuze, want zelf konden ze het niet) is prima, maar niet ten koste van vele dodelijke slachtoffers.
  15. forum rang 10 rationeel 21 november 2022 11:02
    quote:

    GakGak schreef op 21 november 2022 10:55:

    [...]

    Het zou heel gemakkelijk zijn geweest om als groep landen (waaronder een paar grote voetbalnaties)
    tegen de arrogante FIFA te zeggen: bij de eerste gele kaart trekken we ons gezamelijk terug uit dit
    toernooi.
    Iedereen weet wat er dan beslist zou zijn.

    Nogmaals: geen ruggegraat.
    Jouw idee van hoe de werkelijkheid in elkaar zit is wel heel erg naief.
  16. forum rang 9 objectief 21 november 2022 11:04
    quote:

    GakGak schreef op 21 november 2022 10:55:

    [...]

    Het zou heel gemakkelijk zijn geweest om als groep landen (waaronder een paar grote voetbalnaties)
    tegen de arrogante FIFA te zeggen: bij de eerste gele kaart trekken we ons gezamelijk terug uit dit
    toernooi.
    Iedereen weet wat er dan beslist zou zijn.

    Nogmaals: geen ruggegraat.
  17. forum rang 10 rationeel 21 november 2022 11:12
    quote:

    josti5 schreef op 21 november 2022 00:10:

    [...]
    Die goed bedoelende intellectuelen weten juist heel goed, wat zij doen.
    Zij hebben de partij van van Mierlo en Gruijters overgenomen, en er een partij met een globalistisch programma van gemaakt, die zich bovendien steeds onbeschaamder antidemocratisch opstelt, gezien o.a. de uitlatingen van Kaag, Sjoerdsma, Paternotte en Jetten.
    Het afschaffen van het correctief referendum is nog maar een beginnetje.
    Paternotte, zo viel onlangs op teletekst te lezen, wil het makkelijker maken, politieke partijen te verbieden.
    Kaag had het enige tijd geleden al over het aanpakken van fakenews - wie bepaalt, wat fake news is…???
    En wat genoemde vier zoal in de 2e kamer uitkramen: daarover zijn talloze youtubefilmpjes te zien.
    Een overgenomen partij, inderdaad, zo zie ik dat ook.

    De naam blijft, de inhoud verandert.

    Waar hebben we deze poging onlangs ook gezien, bij FVD:)

    Daar is het mislukt, door het inzicht en de moed van de leider.

    Bij D66 is dat mislukt, omdat de leiding aan kracht en moed verloren heeft.

    Maar wat kun je zeggen van de PvdA, en andere partijen.

    Sluipende uitholling van de partijprogramma's.

    Daarom is het geageer tegen de NIEUWE partijen ook niet adequaat. Zij beginnen als het goed is, onder een nieuw vaandel. Met een eigen agenda.
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 692 693 694 695 696 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,09%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links