Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

China nieuws berichten

7.811 Posts
Pagina: «« 1 ... 344 345 346 347 348 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 21 oktober 2022 14:04
    45 keer ’technologie’: Als geen ander begrijpt Xi Jinping het potentieel van de 21e eeuw
    Dominique Dewitte - Gisteren om 14:14

    De Chinese Communistische partij (CCP) zet volledig in op innovatie als de belangrijkste motor van China’s opkomst. Dat bleek zondag uit de toespraak van Xi bij de opening van het 20e congres van de Communistische Partij. Xi gebruikte maar liefst 45 keer het woord “technologie”. Als geen ander staatsman hebben Xi Jinping – en zijn adviseurs – het potentieel van de technologie in de 21e eeuw begrepen.

    Xi’s toespraak bevestigt zijn zorgwekkend begrip van wetenschap en technologie en zijn vastberadenheid om die in te zetten teneinde zijn machtspositie te bestendigen. Wetenschap en technologie worden geacht in dienst te staan van de autocraat.

    De essentie van zijn speech
    -Tegen 2027 wil China zijn leger volledig moderniseren
    -Tegen 2030 wil China de wereld leiden inzake Artificiële Intelligentie (AI)
    -Tegen 2035 wil het wereldwijde normen hebben vastgesteld voor het Internet-of-Things (de technologie die apparaten met elkaar doet communiceren) en andere nieuwe technologieën.
    -In 2049 wil het land nummer één zijn in de meeste technologieën.

    Het Chinese cv inzake technologie
    (GREG BAKER/AFP via Getty Images)

    © Aangeboden door Business AM

    China wordt op technologisch vlak best serieus genomen. Point in case zijn de successen van Beijing inzake elektrische voertuigen:

    China is wereldleider in e-mobiliteit, met twee derde van de export van e-auto’s, twee van de drie grootste accufabrikanten en twee derde van de mijnbouw- en verwerkingscapaciteit van de grondstof lithium.
    Maar er is veel meer dan dat:

    Sommige Chinese bewakingscamera’s kunnen naast gezichten, ook irissen van het oog herkennen, waardoor mensen nog beter kunnen worden geïdentificeerd.
    Microfoonsystemen in openbare ruimten herkennen stem en spraak.
    Dankzij de verplichte COVID-19 apps weet de overheid in grote steden in real time wie zich waar bevindt en dat op elk moment.
    De economische productie van China per hoofd van de bevolking is vergelijkbaar met die van Thailand of de Malediven. Maar dat het land globale ambities nastreeft heeft veel te maken met het karakter van de digitalisering. China heeft een transformatie ontketend zoals de wereld die nog nooit heeft gekend en die haar samenleving heeft gerevolutioneerd op zowat elk vlak: de economie, de geneeskunde, de landbouw, het bestuur en de oorlogsvoering.

    De verborgen agenda achter Xi’s speech
    In dat proces evolueert ook de concurrentie tussen landen – en dit is China’s kans. Achter Xi’s speech zit een verborgen strategische agenda. China wil af van technologische afhankelijkheid van het buitenland door zijn land volledig autonoom te maken. Technologische dominantie, zo hoopt men, moet China immuun maken voor sancties zoals de uitgebreide chipbeperkingen van Washington.

    Die dominantie moet Xi’s bewind stabiliseren en legitimeren om te resulteren in de “wedergeboorte van de Chinese natie”, d.w.z. een terugkeer naar vermeende oude glorie. Het moet China in staat stellen Taiwan te annexeren en het Westen uit te dagen.

    Met diverse sub-links:

    www.msn.com/nl-nl/nieuws/overig/45-ke...
  2. forum rang 8 Freemoneyforever 21 oktober 2022 14:31
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 21 oktober 2022 14:25:

    Een land dat z'n eigen bevolking bespiedt en onderdrukt zal nooit de wereldleider worden op welk gebied dan ook.
    Xi wil volledig autonoom worden, kijk eens naar het bijna monopolie op zeldzame mineralen, waar hij decennia mee voor ligt op het westen. Op dat gebied, en wellicht meer gebieden, is China wereldleider.

    Dat op zich is goed voor China en haar bevolking (laat ik gemakshalve de veroorzaakte vervuiling achterwege).

    Het westen kan zeker leren van Xi, en ze zijn daar, (te) laat, ook mee bezig. Als het kalf verdronken is...
  3. forum rang 10 luchtschip 22 oktober 2022 21:40
    Machtsgreep in volle gang op 20 ste partijCongres

    Early drama: Hu Jintao seen being led out soon after reporters are led into the main hall

    video 1:25 minuut

    twitter.com/dansoncj/status/158366370...

    Former Chinese leader Hu Jintao mysteriously escorted out of the Great Hall of the People ahead of an expected speech by President Xi at the end of the CCP's Party Congress

    foto's
    pbs.twimg.com/media/FfpPsxfakAAcWng?f...

    pbs.twimg.com/media/FfpPsxVaMAATOam?f...

    twitter.com/OliverHotham/status/15836...
  4. forum rang 10 luchtschip 22 oktober 2022 21:44
    What we just saw was the making of an All Xi's Men team, the breaking of decade-long rules, and the birth of an unlimited supreme leader. These are not entirely surprising, but Xi's grab of power is still beyond our expectation. He is now a truly modern emperor.

    twitter draadje met uitleg van Professor Wang Zhang, Assistant Professor @AU_SIS, University, . Sociologist studying state & empire, elite politics, revolution & rebellion, social movement, political economy, and China.

    twitter.com/ProfYangZhang/status/1583...
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 oktober 2022 12:51
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 21 oktober 2022 14:31:

    [...]
    Xi wil volledig autonoom worden, kijk eens naar het bijna monopolie op zeldzame mineralen, waar hij decennia mee voor ligt op het westen. Op dat gebied, en wellicht meer gebieden, is China wereldleider.

    Dat op zich is goed voor China en haar bevolking (laat ik gemakshalve de veroorzaakte vervuiling achterwege).

    Het westen kan zeker leren van Xi, en ze zijn daar, (te) laat, ook mee bezig. Als het kalf verdronken is...
    Het Westen kan en wil helemaal niks leren van dictator Xi.

    Xi is de 'wereldleider' op het gebied van onderdrukking.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 oktober 2022 13:10
    In het kort

    Xi Jinping is opnieuw 'gekozen' tot secretaris-generaal van de communistische partij.
    Daarmee is de weg vrij voor een niet eerder vertoonde derde termijn als president.
    In de partijtop zijn daarnaast vrijwel alleen Xi-volgelingen benoemd.

    Wat zou ex-president Hu Jintao zaterdag tegen Xi hebben gezegd op het moment dat hij tijdens de slotsessie van het twintigste partijcongres zaterdag uit de zaal van de Grote Hal van het Volk weggeleid werd? En wat zei Xi terug? We zullen het nooit weten, maar de storm aan geruchten zal voorlopig nog wel even aanhouden.

    Het voorval vond plaats nadat de sessie achter gesloten deuren was afgerond en voor er over moties in de partijgrondwet werd gestemd. Voor het oog van de pers, die op dat moment de zaal werd binnengelaten, liep een steward op Hu af en probeerde hem uit zijn stoel te trekken. Hu, die links van president Xi had gezeten, bleef zitten. Nadat de steward even op hem in praatte, stond Hu op, wisselde een paar woorden met Xi, en liet zich ogenschijnlijk tegen zijn zin wegvoeren.
    Politieke zuivering

    Volgens verklaringen in staatsmedia achteraf, die de slotsessie dit keer niet eens op tv uitzonden, was 'Hu niet zo lekker en moest hij rusten'. De 79-jarige Hu oogt inderdaad wat broos en is gedurende de week al meerdere keren gezien ondersteund door stewards. Toch dichten veel China-watchers de ingreep middenin de bijeenkomst meer betekenis toe. De een omschrijft het als 'politieke zuivering', de ander als 'overgang naar een dictatuur'.

    De bekendmaking zondag van de nieuwe partijtop: het Staand (of Permanente) Comité plus Politbureau zet het incident nog meer in perspectief. De vier leden, waarvan zaterdag bekend werd dat ze met pensioen zouden gaan, zijn allen vervangen door Xi-getrouwen. Zittenblijvers Zhao Leji en Wang Huning toonden zich afgelopen presidentstermijn al zeer loyaal aan hem. De afvoering van Hu weerspiegelt zo de politieke werkelijkheid: met de vertrekkende leden van het Staand Comité, die facties van oud-presidenten Hu en Jiang Zemin vertegenwoordigden zijn kritischer stemmen uit de partijtop verdwenen.

    De Hu-getrouwe vicepremier Hua Chunhua, getipt voor promotie naar het Staand Comité, is zelfs uit het Politbureau gedegradeerd. De overige zeventien Politbureauleden (waar het Staand Comité deel van uitmaakt) zijn bijna allemaal loyaal aan Xi. De verrassendste benoeming is die van Li Qiang, partijsecretaris van Shanghai. Hij gaat premier Li Keqiang opvolgen als China's nummer 2, ondanks de chaotisch verlopen lockdown in het voorjaar. 'Xi is nu een moderne keizer', twitterde China-expert Yang Zhang vanuit Chicago.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/politiek/1455598/met-loyale-par...
  7. forum rang 10 voda 24 oktober 2022 08:02
    Chinese economie groeit met bijna 4 procent
    Gedeeltelijk groeiherstel na coronalockdowns.

    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese economie is in het derde kwartaal sterker dan verwacht gegroeid, enigszins herstellend van de coronalockdowns in het voorjaar.

    Het bruto binnenlands product groeide met 3,9 procent in het derde kwartaal, meldde het nationale statitistiekbureau van China maandag.

    De cijfers zouden aanvankelijk op 18 oktober worden gepubliceerd, maar werden een dag van te voren opeens uitgesteld in verband met "werkregelingen". Economen denken dat de cijfers werden uitgesteld om het vijfjaarlijkse congres van de Communistische partij niet te overschaduwen.

    In het tweede kwartaal bedroeg de groei nog 0,4 procent, door lockdowns in grote steden als Shanghai, waardoor sommige bedrijven moesten sluiten en veel Chinezen weken en soms zelfs maanden thuis moesten blijven.

    Het groeicijfer van 4,8 procent in het eerste kwartaal werd nog niet geëvenaard.

    De eerste negen maanden van dit jaar is de Chinese economie inmiddels met 3,0 procent gegroeid. De officiële doelstelling voor het jaar is circa 5,5 procent.

    Andere cijfers, die ook vertraagd werden, wijzen op een export die blijft vertragen, een neergang in de huizenmarkt die verder verslechtert en consumenten die weer minder besteden na een opleving in de zomer.

    Het IMF voorspelt dit jaar een Chinese groei van 3,2 procent en 4,4 procent in 2023. De ramingen werden eerder deze maand neerwaarts bijgesteld.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 oktober 2022 08:15
    Tesla verlaagt prijzen in China tot 9%
    Van onze redacteur

    Tesla heeft zijn prijzen in China verlaagd. Op de Chinese website van de maker van elektrische auto's zijn maandag prijzen voor de Model 3 en Model Y te vinden die tot 9% lager liggen dan ervoor.

    De prijsverlagingen komen nadat topman Elon Musk vorige week zei dat er 'een soort recessie' aan de gang was in China en Europa, en Tesla aangaf dat het zijn doelstelling voor het leveren van voertuigen dit jaar niet zal halen. De automaker streeft ernaar gemiddeld 50% meer voertuigen per jaar af te leveren.

    Volgens China Merchants Bank International (CMBI) onderstrepen de prijsverlagingen van Tesla het groeiende concurrentierisico voor fabrikanten van elektrische voertuigen in China. De CMBI verwacht dat de verkoop in de hele sector de komende maanden zal vertragen. 'De prijsverlagingen zijn een indicatie van de mogelijke prijzenoorlog waar we sinds augustus de nadruk op leggen', zegt Shi Ji, analist bij CMBI.

    Uit gegevens van maandag blijkt dat de detailhandelsverkopen in China in september met 2,5% stegen. Dat is minder dan de verwachte stijging van 3,3% en minder dan de helft van de groei van 5,4% in augustus. In die maand vertraagde de verkopen van auto's, terwijl de verkoop van elektrische auto's in het laagste tempo in vijf maanden steeg.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1455671/tesla-ver...
  9. forum rang 10 voda 24 oktober 2022 14:15
    Beursblik: Chinese consument kijkt kat uit de boom
    Industriele productie herstelt boven verwachting.

    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese groeicijfers die maandag werden gepubliceerd, waren sterker dan verwacht, dankzij een sterk herstel van de productie, na een krimpkwartaal, maar wijzen ook op aanhoudend zwakke vraag van de Chinese consument. Dat bleek uit een rapport van ABN AMRO.

    De bank verlaagde zijn ramingen voor de Chinese economische groei van 3,7 naar 3,5 procent in 2022 en van 5,6 naar 5,2 procent volgend jaar.

    Het Chinese bruto binnenlands product groeide met 3,9 procent op jaarbasis in het derde kwartaal. De markt had gerekend op 3,3 procent en ABN AMRO op 3,6 procent.

    Ten opzichte van het tweede kwartaal was de groei toevallig ook 3,9 procent, na een krimp met 2,7 procent in het tweede kwartaal. Dit herstel is geen verrassing, meent econoom Arjen van Dijkhuizen van ABN AMRO, na de coronalockdowns in Shanghai, Beijing en Shenzen.

    Met name de industriële productie in september was sterker dan voorzien, met een groei van 6,3 procent op jaarbasis, tegen 4,2 procent in augustus. Economen rekenden op 4,8 procent.

    De detailhandelsverkopen vertraagden echter tot 2,5 procent groei op jaarbasis in september, waar de consensus rekende op 3,0 procent, na de 5,4 procent groei in augustus. De pandemie blijft de consumptie drukken, concludeerde ABN AMRO. De analisten merken op dat de exportvraag verder vertraagt, samen met de afkoelende mondiale vraag, maar wijzen erop dat de importgroei nog veel zwakker is, en de binnenlandse vraag weerspiegelt.

    De negatieve marktbeweging maandag, ondanks de overwegend meevallende cijfers, wijst erop dat beleggers de uitkomst van het vijfjaarlijkse congres van de Communistische partij niet als onverdeeld gunstig beoordeelden. Leider Xi Jinping bevestigde zijn macht en lijkt die macht steeds meer naar zich toe te trekken.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  10. forum rang 8 Freemoneyforever 26 oktober 2022 06:07
    Zorgen om Chinese aandelen in Hamburgse haven

    In de Duitse regering is onenigheid over COSCO. De Chinese rederij wil een aandeel van 35% van een terminal in de haven van Hamburg kopen. COSCO heeft al jaren belangen in onder andere de haven van Rotterdam en andere ander Europese havens. Is dat iets waar we ons zorgen over moeten maken? En wat zijn nu precies die risico's van een Chinese positie in deze havens? China-expert van Instituut Clingendael Frans Paul van der Putten en inlichtingendeskundige Willemijn Aerdts leggen uit.

    (toegang tot data en invloed over de goederenstroom zijn de belangrijkste tegenargumenten)
    www.nporadio1.nl/fragmenten/geld-of-j...
    De sprekers pleiten voor regulering op Europees niveau, om China de kans niet te geven de landen tegen elkaar uit te spelen.
  11. Dirk de Dijker 26 oktober 2022 12:33
    quote:

    luchtschip schreef op 22 oktober 2022 21:40:

    Machtsgreep in volle gang op 20 ste partijCongres

    Early drama: Hu Jintao seen being led out soon after reporters are led into the main hall

    video 1:25 minuut

    twitter.com/dansoncj/status/158366370...

    Former Chinese leader Hu Jintao mysteriously escorted out of the Great Hall of the People ahead of an expected speech by President Xi at the end of the CCP's Party Congress

    foto's
    pbs.twimg.com/media/FfpPsxfakAAcWng?f...

    pbs.twimg.com/media/FfpPsxVaMAATOam?f...

    twitter.com/OliverHotham/status/15836...
    De Chinese versie van 'functie elders'.
    En Jinping zit er vriendelijk leeg glimlachend (volgens goed Chinees gebruik) bij terwijl hij door en door corrupt is. Wordt echt weer communisme ten top.
    En dat bericht inzake de Chinese politiebureaus in Europa en NL???!? Ik hoop dat Rutte de Chinese ambassadeur op het matje gaat roepen. Voor de mensen die vinden dat we door de VS gecontroleerd worden - maak je borst maar nat voor China. Het westen wordt heel langzaam wakker, hopelijk gaat hierdoor het wakker worden wat sneller.
  12. Dirk de Dijker 26 oktober 2022 12:39
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 26 oktober 2022 06:07:

    Zorgen om Chinese aandelen in Hamburgse haven

    In de Duitse regering is onenigheid over COSCO. De Chinese rederij wil een aandeel van 35% van een terminal in de haven van Hamburg kopen. COSCO heeft al jaren belangen in onder andere de haven van Rotterdam en andere ander Europese havens. Is dat iets waar we ons zorgen over moeten maken? En wat zijn nu precies die risico's van een Chinese positie in deze havens? China-expert van Instituut Clingendael Frans Paul van der Putten en inlichtingendeskundige Willemijn Aerdts leggen uit.

    (toegang tot data en invloed over de goederenstroom zijn de belangrijkste tegenargumenten)
    www.nporadio1.nl/fragmenten/geld-of-j...
    De sprekers pleiten voor regulering op Europees niveau, om China de kans niet te geven de landen tegen elkaar uit te spelen.
    Dat is zeker iets waar we ons zorgen om moeten maken. Het gaat China en communisten om controle, controle, controle en de daaruit voortvloeiende macht. Daar moet echt keihard tegen opgetreden worden. Waarom heeft Rotterdam bijvoorbeeld een deel van Maasvlakte 2 naar een Chinese rivier genoemd? Om maar iets te noemen.
  13. forum rang 7 ffff 26 oktober 2022 13:45
    China investeert gelukkig in al die Europese havens. China onderkent het belang van het hebben van goede faciliteiten om zijn Chinese producten af te leveren. Z o heeft China in heel Europa delen van havens. In Antwerpen rond de 20 procent, in Zeebrugge rond de....90 procent en in Hamburg nu dus rond de 25 procent.

    Een heel goede ontwikkeling. Wanneer gaat men in Europa eens goed beseffen dat WIJ als exporteurs even afhankelijk zijn van China met een bevolking die bijna drie maal zo talrijk is, als dat China afhankelijk is van de Europese consument.

    Wederzijdse belangen is de beste garantie voor wederzijdse groei, espect, maar vooral voor werkgelegenheid.

    Duitsland heeft aan China een enorm belangrijke afzetmarkt voor zijn goederen. Op Duitse tv. uitvoerig over gediscussieerd. Niets stommer dan China voortdurend te blameren, want dan kopen ze simpelweg andere auto's dan Porsche Volkswagen, BMW

    Het ellendige gemanipuleer van Biden om complete Europese en dus ook Nederlandse industrieën als ASMI , ASML precies te vertellen wat ze moeten doen, stuit mij gigantisch tegen de borst. DAT maken wij zelf wel uit. En als China zou uitgroeien tot een grotere economische macht dan de USA....So what? Wij, Europeanen verdienen onze dikbelegde boterham juist aan dit soort afzetmarkten en geen stommer beleid dan overal ruzie maken...Bij de Arabieren, bij de Chinezen en veel te veel voor gas en petroleum betalen elders in de wereld.....

    Peter
7.811 Posts
Pagina: «« 1 ... 344 345 346 347 348 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 0,00%
EUR/USD 1,0723 -0,06%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.931,00 +0,08%
Gold spot 2.336,06 +0,17%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links