Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TRUMP

70.997 Posts
Pagina: «« 1 ... 3545 3546 3547 3548 3549 3550 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 gnocchi. 6 mei 2024 16:45
    2m geleden15.41 BST

    Nog een opvallend gezicht in de menigte: Donald Trumps zoon Eric, hoewel hij niet de beste plaatsen lijkt te hebben bemachtigd.

    Eric Trump zit naast Alina Habba (een andere advocaat van zijn vader die niet betrokken is bij deze zaak) op de eerste rij en zit direct achter zijn vader met goed zicht op zijn achterhoofd. Hij blijft naar het tv-scherm links van hem kijken, waarop videobeelden van de verdedigingstafel worden geprojecteerd.

    Het is de enige manier waarop Eric Trump de reacties van zijn vader op de getuigenis kan zien.

    In de getuigenbank beschrijft Jeffrey McConney, een gepensioneerde topman van de Trump Organization, de aantekeningen die hij maakte tijdens een vergadering in januari 2017 waar de voormalige CFO van Trump Org, Allen Weisselberg, hem vertelde dat Trump fixer Michael Cohen geld schuldig was.

    Ze stelden vast dat Cohen ongeveer 420.000 dollar tegoed had, inclusief de vermeende betaling van het zwijggeld en een bonus, zijn normale loon en een extra bedrag om de belastingen te betalen.
  2. forum rang 9 gnocchi. 6 mei 2024 16:51
    6 mei 202415.46 BST

    De vragen van aanklager Matthew Colangelo over de terugbetalingen aan Cohen raken aan de beweringen van de aanklagers over het motief.

    Donald Trump, zo hebben ze op meerdere momenten tijdens het proces duidelijk gemaakt, was berucht om zijn lage prijs. Daarom duidde het feit dat Cohen meer geld ontving dan hij aan Daniels had betaald erop dat Trump hem een speciale behandeling gaf... schijnbaar om het stilzwijgen van zijn toenmalige advocaat over de vermeende doofpotaffaire met de volwassen filmster te bewaren.

    “Laten deze aantekeningen zien dat de heer Cohen 360.000 dollar terugkreeg op een uitgave van 180.000 dollar?” vroeg Colangelo.

    “Ja”, antwoordde McConney.

    “Bent u op de hoogte van een ander incident waarbij een uitgave werd verdubbeld vanwege belastingen?”, drong de aanklager aan.

    “Nee”, zei McConney.
  3. forum rang 9 gnocchi. 6 mei 2024 16:57
    7m geleden15.48 BST
    Hugo Lowell

    Colangelo's strekking hier is dat het geld dat in januari 2017 aan Cohen werd betaald geen “onkosten” waren, tenminste zoals de Trump Organization ze verwerkte.

    Het raakt de kern van de zaak van de aanklager, namelijk dat wat werd geregistreerd als “uitgaven” aan Cohen vals waren.

    McConney erkende dat Cohen's vergoeding van 180.000 dollar - die volgens de aanklagers ten onrechte werd geboekt als “juridische kosten” - de enige uitgave was in de ongeveer 35 jaar dat hij bij Trump Org werkte waarvan hij wist dat ze werd opgevoerd voor belastingdoeleinden.
  4. forum rang 9 gnocchi. 6 mei 2024 17:13
    2m geleden16.08 BST

    Colangelo vraagt McConney naar e-mails met details over Cohen's facturering en zijn terugbetaling. Cohen factureerde McConney, die contact opnam met Weisselberg over de afhandeling van de betaling.

    “Gelieve te betalen volgens de overeenkomst met Don en Eric,” schreef Weisselberg aan McConney, verwijzend naar Donald Trump Jr en Eric Trump, de volwassen zonen van Donald Trump die het bedrijf leidden in februari 2017 nadat hij president was geworden.

    Hoewel de factuur in deze uitwisselingen werd gezien als een “voorschot voor de maanden januari en februari 2017”, bleek uit de ondervraging van Colangelo dat dit allesbehalve het geval was. McConney getuigde dat hij nooit een voorschotovereenkomst had gezien of een factuur naar de juridische afdeling had gestuurd.

    De uitdrukkelijke kennis van Donald Trump van het vermeende illegale terugbetalingsplan aan Cohen is hier cruciaal. Vanaf maart 2017, bijvoorbeeld, zouden de terugbetalingen komen van de persoonlijke rekening van Trump, niet van een trust die zijn activa bezat.

    Die maand vroeg Cohen McConney naar de status van zijn laatste factuur. “Ja, ik zal de status morgen controleren. DJT moet de cheque ondertekenen", schreef McConney.

    Colangelo vroeg wie DJT was, waarop McConney zei: “Donald Trump”. Ze “moesten het naar het Witte Huis brengen” omdat Trump zelf cheques van zijn persoonlijke rekening moest ondertekenen, zei McConney.
  5. forum rang 9 gnocchi. 6 mei 2024 17:27
    2m geleden16.23 BST

    Het is op dit moment een pijnlijk proces in de rechtszaal. Aanklagers bekijken elke factuur die Michael Cohen heeft gestuurd naar financiële managers van de Trump Organization.

    De “fixer” van Donald Trump factureerde maandelijks en zijn “terugbetalingen” zouden $35.000 per maand moeten zijn in de loop van een jaar.

    Deze ondervraging is luguber, maar het is belangrijk voor de aanklagers om aan te tonen dat het misleiden van het ware doel van deze betalingen herhaaldelijk voorkwam en bekend was, waardoor de beweringen van de verdediging dat Trump afgeleid was of niet wist waar het geld naartoe ging of waar het voor diende, worden gelogenstraft.
  6. forum rang 9 gnocchi. 6 mei 2024 17:52
    2m geleden16.48 BST

    En we zijn terug... Jeffrey McConney, de gepensioneerde Trump Org leidinggevende die getuigt over de boekhoudprocedures van het bedrijf, en Eric Trump, de zoon van Donald Trump, erkenden elkaar kort toen McConney langsliep op weg terug naar de getuigenbank.

    We kunnen een nader onderzoek verwachten naar de financiën van het bedrijf en het omgaan met onkosten, en daarna een kruisverhoor van McConney door de advocaten van de voormalige president.

    Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.
  7. forum rang 9 gnocchi. 6 mei 2024 18:15
    6 mei 202417.11 BST

    Juryleden hebben grootboekrapporten van de Trump Organization te zien gekregen die betalingen aan voormalig Trump-fixer Michael Cohen registreerden. Meerdere terugbetalingen werden gecodeerd naar een rekening als “juridische kosten” en op de regels stond “voorschot”.

    Merk op dat gepensioneerd Trump Org leidinggevende Jeffrey McConney de jury heeft verteld dat hij nooit een voorschotovereenkomst met Cohen heeft gezien met betrekking tot deze uitgaven, dus aanklagers gaan verder met het bouwen van de basis van hun argument dat de terugbetaling van het zwijggeld valselijk werd gelabeld als juridische kosten op zakelijke documenten.

    McConney wordt nu gevraagd of hij weet van de Organization for Government Ethics. Hij zei ja, en dat Trump Org voor zover hij weet een jaarlijks openbaarmakingsverslag moest indienen.

    “Het is een formulier voor belangenverstrengeling dat de overheid van bepaalde individuen eist, jaarlijks, halfjaarlijks... maar de president moest dit formulier jaarlijks indienen,” zei McConney.

    Aanklager Matthew Colangelo vroeg of Trump het formulier zowel als kandidaat en als president had ingediend. McConney zei dat hij zich herinnerde dat hij het formulier indiende vanaf het moment dat hij zich kandidaat stelde in 2015 tot het moment dat hij zijn ambt neerlegde in 2021.
  8. forum rang 9 gnocchi. 6 mei 2024 18:37
    'DJT moet cheque tekenen': Trump direct gelinkt aan zwijggeldbetalingen door kroongetuige
    David Edwards
    6 mei 2024 11:57AM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/donald-trump-check-t...

    Een jury heeft maandag bewijs gehoord dat toenmalig president Donald Trump persoonlijk een aantal van de cheques heeft ondertekend die zijn gebruikt om voormalig advocaat Michael Cohen terug te betalen voor een zwijggeldovereenkomst met pornoactrice Stormy Daniels.

    Tijdens de hoorzitting in de rechtbank van Manhattan vertelde voormalig Trump Organization controller Jeff McConney de jury dat de Trump Organization in eerste instantie de maandelijkse betalingen van $35.000 aan Cohen deed. De regeling werd echter uiteindelijk omgedraaid zodat Trump betalingen kon doen vanaf zijn persoonlijke rekening.

    Op dat moment was Trump president en woonde hij in het Witte Huis, meldde ABC News.

    “Wat betekende dat?” vroeg een aanklager aan de voormalige Trump Organization controller.

    “Op de een of andere manier zouden we een pakket naar het Witte Huis moeten krijgen,” getuigde McConney. Hij had de jury eerder verteld dat Trump de enige persoon was die zijn persoonlijke cheques kon ondertekenen.

    “DJT moet cheques ondertekenen,” zei McConney in een e-mail die aan de jury werd voorgelegd.

    “De cheque kwam van de persoonlijke rekening van president Trump,” voegde McConney eraan toe. “We moesten het naar het Witte Huis brengen zodat de president het kon ondertekenen.”

    twitter.com/Uebey/status/178750119669...
  9. forum rang 9 gnocchi. 6 mei 2024 18:40
    8m geleden17.30 BST

    Aanklager Matthew Colangelo sloot zijn rechtstreekse verhoor van voormalig Trump Org executive Jeffrey McConney af door te vragen naar een financieel openbaarmakingsrapport dat hij had opgesteld voor toenmalig president Trump voor 2017.

    Dit leidde tot een bezwaar van Trump advocaat Neil Bove en een zijsprong toen Colangelo probeerde het rapport als bewijs in te voeren.

    McConney's getuigenis van vanochtend lijkt de aanklagers te hebben geholpen vooruitgang te boeken met een van hun belangrijkste claims tegen Trump, namelijk dat hij op de hoogte was van en direct betrokken was bij de vervalsing van gegevens over de reden voor zijn betaling van zwijggeld aan de volwassen filmster Stormy Daniels.

    Nu is het de beurt aan Bove om McConney aan een kruisverhoor te onderwerpen en de schade die hij de verdediging heeft berokkend te herstellen. Hij heeft McConney nu al zover gekregen dat hij toegeeft dat Trump hem niet direct heeft gevraagd om gegevens te vervalsen of iets onjuist op te nemen.
  10. forum rang 9 gnocchi. 6 mei 2024 18:44
    6 mei 202417.41 BST

    Bove's kruisverhoor van voormalig Trump Org leidinggevende Jeffrey McConney is snel en woedend.

    McConney gaf toe dat hij “heel weinig” gesprekken had met Donald Trump in de 36 jaar dat hij voor het bedrijf werkte, en dat hij op geen enkel moment met hem had gesproken over de gebeurtenissen die aanklager Matthew Colangelo eerder beschreef, met betrekking tot de manier waarop onkosten werden betaald en geregistreerd.

    Wat betreft de betalingen aan Michael Cohen, gaf McConney toe dat Cohen de persoonlijke advocaat van Trump was, dat betalingen aan advocaten “juridische uitgaven” waren en dat hij ze als zodanig had opgenomen in het grootboek.

    Het is een poging, en een schijnbaar krachtige, om Trump te distantiëren van enige vervalsing van bedrijfsgegevens door op zijn minst gerede twijfel te introduceren dat hij enige directe kennis of betrokkenheid had.Of zelfs dat betalingen eigenlijk ongepast waren.
  11. forum rang 9 gnocchi. 6 mei 2024 18:52
    6 mei 202417.46 BST
    Trump advocaat: 'Geen vervalsing' in juridische onkostenvergoedingen
    Hugo Lowell

    Tijdens het kruisverhoor suggereerde Emil Bove, de advocaat van Donald Trump, dat de vermeende vervalsing helemaal geen vervalsing was: dat “juridische kosten” gewoon een catch-all label was dat gebruikt werd in het interne systeem van Trump Org bij het invoeren van betalingen aan een advocaat.

    Voormalig Trump Org manager Jeffrey McConney zei dat “juridische kosten” werd gekozen omdat het in een dropdown menu stond in een verouderd boekhoudprogramma dat rigide was in welke labels gebruikt konden worden voor betalingen.

    Dit brengt ons bij de intentie: Bove suggereert dat er geen opzet was om te misleiden.
  12. forum rang 9 gnocchi. 6 mei 2024 18:54
    3m geleden17.49 BST

    Bove probeert het vermeende motief verder te ontkrachten door te suggereren dat Michael Cohen misschien toch een voorschotovereenkomst had.

    “Zie je waar er ‘retainer agreement’ staat?” vroeg Bove aan McConney, wijzend op een kopie van een van Cohen's facturen die op het scherm werd getoond.

    “Voorschotten kunnen mondeling zijn, correct?” McConney antwoordde bevestigend.

    “Deze factuur van de persoonlijke advocaat van Trump, voor de persoonlijke juridische kosten van Trump, zegt niets over de Trump Organization?” Bove drukte door.

    “Nee”, antwoordde McConney.
  13. forum rang 8 Lepre Chaun 6 mei 2024 18:56
    Advocaat Trump: 'Geen vervalsing' bij betalingen van juridische kosten

    Tijdens het kruisverhoor suggereerde Emil Bove , de advocaat van Donald Trump , dat de vermeende vervalsing helemaal geen vervalsing was: dat ‘juridische kosten’ slechts een allesomvattend label was dat in het interne systeem van de Trump Org werd gebruikt bij het invoeren van betalingen aan een advocaat.

    Voormalig Trump Org-directeur Jeffrey McConney zei dat er voor ‘juridische kosten’ werd gekozen omdat het in een vervolgkeuzemenu stond in verouderde boekhoudsoftware die rigide was in welke labels voor betalingen konden worden gebruikt.

    Dit raakt de bedoeling: Bove suggereert dat er geen bedoeling was om te misleiden.
  14. forum rang 9 gnocchi. 6 mei 2024 19:16
    2m geleden13.11 EDT
    Tussentijdse samenvatting

    De getuigenis van Jeffrey McConney, de voormalige directeur van de Trump Organization, is voorbij en de zitting is gesloten voor de lunch.

    McConney liet een gemengd verhaal horen. Aanklager Matthew Colangelo zette hem onder druk over de boekhoud- en rapportageprocedures van het bedrijf en leek vooruitgang te boeken met het argument dat Donald Trump volledige controle had over zijn persoonlijke en bedrijfsfinanciën en dat hij toestemming had gegeven voor en op de hoogte was van het doel van de betaling van zwijggeld aan de volwassen filmster Stormy Daniels, die later illegaal werd opgevoerd als een “juridische uitgave”.

    Maar Trump's advocaat Emil Bove kreeg McConney zover dat hij toegaf dat hij nooit met Trump had gesproken over terugbetalingen aan Trump's fixer Michael Cohen, die de betaling aan Daniels deed, en nooit opdracht had gekregen om de betalingen op een bepaalde manier, of ongepast, te registreren.

    Bove suggereerde dat er geen sprake was van vervalsing, deels vanwege de beperkte manier waarop Trump Org betalingen moest registreren met behulp van het drop-down menu van een “verouderd” software registratiesysteem.

    Bovendien, zo gaf McConney toe, was Cohen de persoonlijke advocaat van Trump en heeft hij gedurende zijn meer dan 36 jaar bij het bedrijf betalingen aan advocaten altijd als “juridische kosten” in het grootboek opgenomen.

    De rechtszaak wordt hervat om 14.15 uur ET.
70.997 Posts
Pagina: «« 1 ... 3545 3546 3547 3548 3549 3550 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 891,13 +0,42%
EUR/USD 1,0775 +0,09%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.201,10 +1,11%
Gold spot 2.323,20 +0,93%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Avantium
+3,70%
NSI
+3,67%
SBM Of...
+2,87%
TKH
+2,75%
Aegon
+2,04%

Dalers

NX FIL...
-4,34%
PostNL
-3,86%
Flow T...
-1,96%
DSM FI...
-1,53%
SIGNIF...
-1,44%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links