Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

wat gaat de beurs naartoe bij een ...NEE.....

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 mei 2005 19:39
    Nee zeggen tegen dit verdrag is niet hetzelfde als neezeggen tegen Europa.
    Veel mensen willen samenwerken binnen de EU, maar de spelregels die er nu voorgesteld worden zijn niet zo ideaal voor ons land. In het gunstigste geval zijn ze voor meerdere uitleg vatbaar en zullen in de komende jaren voor het gerechtshof op de juiste interpretatie getoetst worden. Bij een nee bestaat misschien de mogelijkheid om eerst een en ander goed weer te geven alvorens er gestemd wordt. Onze regering heeft echter al getekend en ons referendum dient alleen als steun voor de ratificatie door de Tweede Kamer. Waarom men voor zo'n ingewikkeld verdrag voor een referendum gekozen heeft is me een raadsel. Duitsland heeft dat b.v. niet gedaan. Wij hebben nu de kans om onze ministers hun werk beter te laten doen door nee te stemmen. Als je alleen al de sociale rechten van de burgers binnen de EU leest, slaat je de schrik om het hart. Een soortgelijk effect hebben we gezien met de eenwording van Duitsland. Uit heel veel plaatsen uit de nieuwe bondslanden zijn de beste mensen (vaak ook jongere!) weggetrokken naar het westen, waardoor onwerkbare toestanden in het Oosten ontstonden met veel werkloosheid voor de achterblijvers. Ik ben van mening dat we alles moeten doen om de welvaart in Europa te bevorderen, maar daar is veel wijsheid voor nodig. Die wijsheid mis ik momenteel omdat men veel te optimistisch is evenals dat met de val van de muur het geval was. Het zal nog jaren duren voor Duitsland er bovenop is. In elk geval zal hun bijdrage de komende jaren niet veel betekenen. Dat zal ook met de andere grote landen, met hun tekorten, zo zijn.
    Een vraagje: welke minister heeft er destijds voor gezorgd dat onze bijdrage vanaf 1993 de hoogste per hoofd werd binnen de EU? Hadden we er toen maar over kunnen nadenken als gewone domme burgers. Dan was het toen al nee geworden.
  2. [verwijderd] 29 mei 2005 19:50
    ik hoorde vandaag alweer twee politici zeggen dat NEE slecht is voor de portemonnee omdat de rente dan flink omhoog gaat.

    Nou, dat lijkt mij juist prima. Dan kunnen we eindelijk eens gaan kijken wie er een verantwoorde hypotheek heeft, en welke bedrijven levensvatbaar zijn zonder continu aan het infuus van gratis geld te liggen. Lijkt me ook prima voor de concurrentie kracht van europa, in plaats van het eeuwige infuus dat ons bij een unaniem JA wordt voorgespiegeld.
  3. forum rang 5 Bart Meerdink 29 mei 2005 20:06
    quote:

    Pannevogel schreef:

    Een vraagje: welke minister heeft er destijds voor gezorgd dat onze bijdrage vanaf 1993 de hoogste per hoofd werd binnen de EU? Hadden we er toen maar over kunnen nadenken als gewone domme burgers. Dan was het toen al nee geworden.
    Op www.europarl.eu.int/dg3/sdp/tribeur/n... lees ik a) dat Nederland tot 1993 altijd "netto-ontvanger" is geweest, en b) dat de voornaamste oorzaak van de (in feite toch in absolute zin bescheiden) netto-afdracht van Nederland sinds die tijd is gelegen aan de afdrachten die Nederland als doorvoer-land op in- en export voor de EU incasseert.

    Nou moet je altijd kritisch blijven op wat je leest, maar ook op dit punt lijkt het erop dat alles aangegrepen wordt om maar een negatief plaatje te kunnen schetsen.

    Wel is het treurig dat de gegevens over de EU vaak erg moeilijk terug te vinden zijn en dat we er met z'n allen zo weinig vanaf weten (zie ook www.politiek-digitaal.nl/zetdeagendav... ) en dat dat ruimte geeft aan allerlei desinformatie (van elke kleur).
  4. [verwijderd] 29 mei 2005 21:15
    Een zwakkere euro een sterke dollar bedoel je ?
    Een mooi moment voor dollar bezitters om euro gerelateerde aandelen op te kopen.
    Wat iedereen weet dat dit een kortdurend buitenkansje is.
    Een nee verandert niets aan de structurele zwakte van de dollar.
    Concluisie even verwarring, daarna aex naar 380
  5. wouter b. 29 mei 2005 21:40
    Europa gaat zich straks overal mee bemoeien, zelfs met de vraag of wij subsidie mogen geven aan diergaarde Blijdorp of Artis. Gaat toch weg. Dat gaat ze geen reet aan. Ook niet of de woningcooperaties sociale woningen mogen bouwen.

    Zelfs kunnen ze zich mengen in de organisatie van ons sociale stelsel zo werd vanmorgen in Buitenhof op tv duidelijk. En Balkenende maar ontkennen. Het staat letterlijk zo in de grondwet!!!

    Mensen, geef Nedetland niet weg aan (Oost)-Europa maar denk na!!! We hebben straks echt niets meer te vertellen. De EU is opgezet als Economische gemeenschap en dat had zo moeten blijven, maar daarvoor is het nu te laat ben ik bang.

    Maar gelukkig kunnen we altijd nog NEE! stemmen. Dus dat doen we dan ook.

    NEE!!!
  6. [verwijderd] 29 mei 2005 21:56
    quote:

    nhz schreef:

    sommige stemburo's zijn open tot 22 uur. Laatste exit polls zaten tussen 50,5% en 53% TEGEN stemmers; voorlopig dus nog onbeslist.
    Bedankt, ik las het net op TT. Wordt nog spannend daar!!! Zeer hoge opkomst ook; verwacht rond 75%. Dat halen we in NL volgens mij nooit...
  7. [verwijderd] 30 mei 2005 00:06
    Ik denk dat al veel langer bekend is dat Europa en haar burgers niet op één lijn zaten. Of het ook gevolgen heeft voor de economie betwijfel ik(die zag er al niet best uit). Zelf schat ik wel een dipje in de euro/dollar ,maar niet voor lang. Ook op de beurzen na een dipje weer stabiel.
    Met een evt goedkopere euro kan Europa,nu weer aantrekkelijker geworden net zoals de USA profiteerde van een goedkopere dollar, het stokje overnemen...? Misschien heeft het implicaties voor de rente(hogere rente= stijgende euro?)
    Er lijkt veel mogelijk, we zullen wel zien...

    mvg ivet
  8. [verwijderd] 30 mei 2005 11:48
    Leuke informatie, heer Meerdink, bedankt voor het adres. Is er ook recentere informatie te vinden, want deze berichten zijn bijna zes jaar oud. Het blijft echter interessante lectuur, ook wat over de afwikkeling van de fraude geschreven is. Zou een wijdverbreid neen hier verandering in kunnen brengen? Het zou de eerste stap kunnen zijn naar een betere en meer functionele samenwerking.
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 884,32 +1,61%
EUR/USD 1,0695 -0,32%
FTSE 100 8.134,71 +0,69%
Germany40^ 18.193,00 +1,54%
Gold spot 2.340,08 +0,35%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

EBUSCO...
+9,95%
ASMI
+8,36%
Alfen ...
+6,72%
NX FIL...
+5,38%
ADYEN NV
+4,49%

Dalers

SIGNIF...
-8,65%
IMCD
-7,01%
Wereld...
-6,91%
AMG Cr...
-5,17%
BESI
-4,49%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links