Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Moderna, Novavax, Inovio, BioNtech, 'RNA vaccin-producenten'

819 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 41 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 3 januari 2021 09:13
    Nederland start toch met vaccineren medewerkers acute zorg

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    BioNTech SE -ADR-
    $ 81,58 -2,36 -2,81 % NASDAQ
    Pfizer Inc
    $ 36,78 0,04 0,11 % NYSE

    (ABM FN-Dow Jones) Nederland heeft besloten om eerst medewerkers in de acute zorg te vaccineren tegen corona. Dit liet de Rijksoverheid zaterdag weten, nadat ministers Hugo de Jonge en Tamara van Ark daarover afspraken hebben gemaakt met LNAZ-voorzitter Ernst Kuipers.

    Kuipers en zijn collega Diederik Gommers luidden afgelopen dagen de noodklok en riepen op om maandag te beginnen met vaccineren van ziekenhuispersoneel.

    De Rijksoverheid erkende de "zorgelijke situatie" in de acute zorg, mede ingegeven door het ziekteverzuim van zorgmedewerkers, vaak corona-gerelateerd.

    Het Landelijk Netwerk Acute Zorg komt, zo liet de Rijksoverheid zaterdag weten, op korte termijn met een plan van aanpak voor het vaccineren van verpleegkundigen en artsen op de intensive care, spoedeisende hulp, COVID-afdelingen en ambulancemedewerkers.

    Het gaat om ongeveer 30.000 medewerkers in de acute zorg, die het corona-vaccin van BioNTech en Pfizer krijgen aangeboden.

    Aanvankelijk zouden de meest kwetsbare groepen als eerste in aanmerking komen voor vaccinatie.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 3 januari 2021 15:26
    Overigens kan woensdag ook een belangrijke dag worden voor biotechbedrijf Moderna. De Europese medicijnwaakhond EMA laat haar Committee for Medicinal Products for Human Use dan oordelen over het coronavaccin van Moderna.

    (ingekort)

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. forum rang 10 voda 4 januari 2021 16:04
    Moderna verhoogt productiedoelstellingen coronavaccin

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Moderna Inc
    $ 105,03 0,56 0,54 % NASDAQ

    (ABM FN) De Amerikaanse producent van coronavaccins Moderna heeft zijn productiedoelstelling voor zijn coronavaccin voor 2021 verhoogd van ten minste 500 miljoen naar 600 miljoen stuks. Dat meldde het Amerikaanse biotechbedrijf maandagmiddag.

    Moderna herhaalde in het persbericht dat het blijft investeren om zelfs 1 miljard doses in 2021 op de markt te brengen.

    Daarbij wil Moderna voor het einde van het eerste kwartaal 100 miljoen vaccins aan de VS hebben geleverd, en nog eens 100 miljoen in het tweede kwartaal.

    Moderna rapporteerde ook dat het al circa 18 miljoen vaccins aan de VS heeft geleverd.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 5 januari 2021 08:27
    Andrea werkte mee aan Moderna-vaccin: ‘Ik snap de scepsis, maar de data liegen niet’

    De Nederlandse Andrea Pruijssers (40) speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van het Moderna-vaccin, dat op dit moment onder het vergrootglas ligt van de Europese geneesmiddelenautoriteit EMA. De viroloog legt graag uit hoe de vaccins in elkaar zitten en waarom je er volgens haar niet bang voor hoeft te zijn. ,,Corona krijgen is echt een véél groter risico dan het vaccin nemen.”

    Chris van Mersbergen & Stephen Friedrichs 05-01-21, 03:00 Laatste update: 08:12

    Als de EMA morgen toestemming geeft, zou Moderna de tweede farmaceut zijn die met succes een coronavaccin aflevert op de Europese en dus ook Nederlandse markt. Het is een Amerikaans product, en net als bij het al goedgekeurde vaccin van Pfizer-BioNTech gaat het hier om een middel dat gebruik maakt van de mRNA-techniek. mRNA, dat klinkt als modern en nieuw, en dat is het ook. Het is nog nooit op grote schaal toegepast in vaccins.

    Gelukkig is er iemand die ons van binnenuit meer kan vertellen over de ontwikkeling van het Moderna-vaccin. Andrea Pruijssers stak in 2004 met een diploma van de Wageningen Universiteit de Atlantische Oceaan over en is nu research assistant professor aan het Vanderbilt University Medical Center in Nashville, Tennessee.

    In die hoedanigheid werd ze gevraagd om te helpen met het ontwikkelen van het vaccin van de Amerikaanse farmaceut Moderna. ,,Een droom. Ik heb zoveel geluk gehad, dat ik hierbij betrokken heb mogen zijn. Daar ben ik heel dankbaar voor.”

    Wat was uw rol precies?
    ,,Ik zat in het team dat vanaf dit voorjaar analyses uitvoerde van de fase-1-proeven, waarbij het vaccin op een heel kleine groep mensen wordt getest. Je bekijkt dan of het vaccin bij die groep veilig is, welke dosering nodig is en of het lichaam de juiste afweerrespons ontwikkelt. Mensen kregen twee injecties met vier weken ertussen, en bij alle proefpersonen werd regelmatig bloed afgenomen. Bij het analyseren van het bloed zagen we dat die immuunrespons goed was. Toen we het bloed vervolgens ‘aanvielen’ met het coronavirus, bleek het ook na vele verdunningen nog steeds heel neutraliserend. Dat was een ontzettend hoopgevend resultaat.”

    De wereld werd in november verrast door de torenhoge effectiviteitspercentages van de vaccins van Moderna en Pfizer. Maar eigenlijk had u dat dus allang gezien?
    ,,Alles wat we toen konden zien, was heel goed. Maar uiteindelijk zijn het de proeven onder grote groepen mensen die het bewijs moeten leveren.”

    Bent u bij die tests ook betrokken geweest?
    ,,Als deelnemer! Ik ben een van de eersten die het Moderna-vaccin heeft gekregen, dat is natuurlijk heel bijzonder. Ik kan natuurlijk ook een placebo hebben gekregen, maar ik weet eigenlijk zeker dat dat niet zo is. Na de tweede prik was ik een nachtje wat misselijk, ik had spierpijn en een beetje koorts. Allemaal bekende bijwerkingen. Dus ik lag in bed en dacht: yes, ik heb het vaccin!”

    U zegt ‘yes’, maar anderen worden bang van de gedachte dat er een vaccin in hun lichaam zit dat in zo’n korte tijd is ontwikkeld. En dan wordt er ook nog eens gebruik gemaakt van een nieuwe techniek. Wat is mRNA precies? Het klinkt futuristisch.
    ,,mRNA is gewoon een natuurlijk molecuul, het is iets dat in elke cel zit. De ‘m’ staat voor messenger (boodschapper, red.). De genetische code geeft cellen de opdracht om bepaalde eiwitjes te produceren. In dit geval eiwitjes om het coronavirus te bestrijden. Het vaccin stuurt het mRNA verpakt in vetbolletjes het lichaam in. Andere vaccins gebruiken in plaats van die vetbolletjes voor de mens onschadelijke virussen om het RNA in de cellen te brengen, zoals een chimpanseeverkoudheidsvirus (AstraZeneca en Janssen uit Leiden gebruiken deze techniek, red.). Maar als je het RNA alleen aflevert in vetbolletjes, die bijna meteen weer vergaan, ben je in mijn ogen veel preciezer bezig. Mede daarom denk ik dat mRNA-vaccins ook effectiever zullen blijken dan de andere vaccins. Maar die zijn vaak weer goedkoper, en hoeven minder koud te worden bewaard.”

    Is mRNA straks ook een oplossing voor bijvoorbeeld kankerbehandelingen?
    ,,Ja, het is echt technologie die overal toegepast kan worden. Bij vaccins tegen andere infectieziekten, maar inderdaad ook bij de behandeling van kanker. Je kunt het immuunsysteem met mRNA trainen om kankercellen te herkennen. Wat dat betreft kan het echt een revolutie zijn.”

    Toch zijn er dus mensen die het niet vertrouwen. Snapt u de scepsis?
    ,,Ik snap het. Het is nieuw en wat de boer niet kent, dat vreet-ie niet. Maar ik denk: de data die er liggen, liegen niet. Ik begrijp dat mensen bang zijn voor bijwerkingen, ook op lange termijn. Maar als je kijkt naar vaccins, historisch gezien: er zijn niet heel veel voorbeelden van vaccins die eerst veilig leken, en een paar jaar later toch bijwerkingen gaven. Die kun je echt op één hand tellen. Bovendien is dat heel goed onderzocht. Je blijkt al bij de eerste immuunrespons na het toedienen van een vaccin tekenen te kunnen zien of dat soort effecten later kunnen optreden. Daar is nu echt goed naar gekeken. En fouten die in het verleden zijn gemaakt, die maken we niet meer.”

    Dus het vaccin is honderd procent zeker veilig?
    ,,Honderd procent garantie geven, dat kan niemand. Maar ik denk dat de risico’s van het vaccin écht heel heel klein zijn, ook als je het afzet tegen het voordeel dat het je oplevert. Corona krijgen is echt een véél groter risico dan het vaccin nemen. Er gaan ook jonge mensen zonder onderliggende aandoeningen dood aan corona. En mensen die niet doodgaan, hebben vaak heel lange tijd vage klachten als vermoeidheid, hartritmeproblemen, neurologische klachten. Dat zie je veel, maar over dat grijsgebied tussen gezond en dood wordt weinig gepraat. En ik kan zeggen dat de mRNA-vaccins die er nu liggen, je goed kunnen beschermen tegen de ziekte.”

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/wetenschap/andrea-werkte-me...

  5. forum rang 10 voda 5 januari 2021 15:01
    EU praat met Pfizer en BioNtech over meer vaccins - media

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Unie is met farmaceuten Pfizer en BioNtech in gesprek over een extra voorraad coronavaccins, waarmee de bestaande voorraad zou verdubbelen. Dit meldden bronnen dinsdag tegen persbureau Bloomberg.

    De EU zou met dit nieuwe contract 100 miljoen doses extra afnemen en tevens een optie krijgen voor nog eens 200 miljoen doses, aldus de bronnen.

    Voor Pfizer en BioNtech zou doorgang vaan deze deal impliceren dat de reeds afgesproken levering aan de muntunie wordt verdubbeld tot 600 miljoen doses. De EU kan met 600 miljoen doses tweederde van zijn bevolking vaccineren, uitgaande van twee injecties per ingezetene.

    Het vaccin van Pfizer en BioNtech is voorlopig het enige dat goedkeuring heeft gekregen van de Europese medicijnwaakhond EMA. Dit gebeurde op 21 december. Mogelijk krijgt het coronavaccin van Moderna deze week ook groen licht.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  6. forum rang 10 voda 6 januari 2021 14:40
    EMA beveelt coronavaccin Moderna aan voor goedkeuring

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Moderna Inc
    $ 109,13 0,00 0,00 % NASDAQ

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese medicijnwaakhond EMA beveelt het coronavaccin van Moderna aan voor goedkeuring door de Europese Unie. Dit liet de EMA woensdagmiddag weten,

    De aanbeveling geldt voor personen ouder dan 18 jaar.

    "Het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP) van de EMA heeft de data over de kwaliteit, veiligheid en werkzaamheid van het vaccin grondig beoordeeld", schreef de EMA.

    De effectiviteit van het vaccin bedraagt 94,1 procent. Bij mensen die het risico lopen op een zware vorm van corona is de effectiviteit 90,9 procent.

    "Dit vaccin geeft ons nog een middel om de huidige noodtoestand te overwinnen", zei Emer Cooke, directeur van de EMA.

    De verwachting is dat de Europese Commissie vlot definitief groen licht geeft voor het vaccin van Moderna. Vervolgens kan het vaccineren van start.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 6 januari 2021 15:03
    Coronavaccin AstraZeneca krijgt groen licht in India

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    AstraZeneca PLC
    £ 75,19 0,80 1,08 % London Stock Exchange
    AstraZeneca PLC
    SEK 828,60 -1,70 -0,20 % OMX Stockholm

    (ABM FN-Dow Jones) AstraZeneca heeft goedkeuring voor noodgebruik gekregen van toezichthouder Serum Institute of India voor zijn coronavaccin. Dit maakte het biotechbedrijf woensdagmiddag bekend.

    Voorlopig heeft AstraZeneca goedkeuringen binnen in vijf landen; Argentinië, de Dominicaanse Republiek, El Salvador, Mexico en Marokko.

    Het biotechbedrijf verwacht ook een goedkeuring van de Europese toezichthouder EMA in de komende weken.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 6 januari 2021 17:01
    Ook in biotech is cybersecurity een levensgroot risico
    Axel Arnbak 16:45

    Hoe meer we te weten komen over genetica, des te meer lijkt de code van ons leven zich als computercode te gedragen. DNA, RNA en de andere bouwstenen van levenden organismen lenen zich, net als software, ook goed voor hacking, goed- en kwaadschiks.

    Het eerste wereldwijd geaccepteerde coronavaccin van BioNTech en Pfizer hackt de standaardbeveiliging van ons immuunsysteem met een iets aangepast molecuul, een Nobelprijswaardige biohack die alles wegheeft van de phishing e-mail die uw firewall en spamfilter weet te omzeilen.

    Maar naarmate de werelden van biologie en computers inniger vervlochten raken, doemen welbekende risico’s van cybersecurity en specifieke nieuwe cyberrisico’s op in de biotechnologie. Denk aan de informatieveiligheid van DNA-databanken, bescherming van privacy, betrouwbaarheid van communicatie van DNA-sequenties tussen ontwikkelaars, labs en andere stakeholders, maar ook aan het aanpassen van de code van het leven, per ongeluk of met kwade intenties.

    Dit roept een vrij fundamentele vraag op: hoe beschermen wij de code van het leven? Weliswaar nemen volwassen pharma- en biotechbedrijven dit risico uit welbegrepen eigenbelang serieus, toch staat het denken over en reguleren van cyberbiosecurity in de kinderschoenen, ook in sectoren als de zorg, landbouw, maakindustrie en defensie. Juist in tijden van corona is de noodzaak om daaraan te werken existentieel.

    Waar de digitale taal van computers is opgebouwd uit enen en nullen, bestaan bijna alle codes van het leven op aarde uit combinaties van de vier DNA-letters A, C, G en T. En net als software, laat ook DNA zich lezen, schrijven, vervaardigen met een DNA-printer of opslaan op een usb-stick. En kun je DNA gebruiken als opslagmedium, zoals een start-up in 2019 lukte voor de gehele encyclopedie Wikipedia.

    Grote IT-bedrijven als Microsoft investeren gretig in die mogelijkheden. Tel daarbij innovaties in kunstmatige intelligentie en kwantumcomputing op, en we staan aan de vooravond van een cyberbiotechnische samenleving.

    Vervlechting
    De fascinerende integratie van bio- en informatietechnologie is al decennia bekend en voer voor Nobelprijzen, maar de vervlechting tussen die werelden neemt in rap tempo toe, vooral middenin een wereldwijde pandemie. Dat geldt ook voor de waardeketen van vaccinaties, van de allereerste ontwikkeling op moleculair niveau tot de registratie van al die miljarden prikken.

    Zo bestaat het BioNTech/Pfizer-vaccin, in de kern, uit een digitale code van slechts 4284 tekens, die de farmaceutische codekoks naar een DNA-printer sturen die van de digitale code echte DNA-moleculen bakken, die na verdere bewerking zowaar in het vaccin terechtkomen. De eerste 500 tekens van die broncode heeft de Wereldgezondheidsorganisatie op haar website gepubliceerd.

    Aan de hand daarvan heeft internetondernemer en homo universalis Bert Hubert het vaccin op berthub.eu knap ontrafeld. Overigens publiceerde Hubert daar eerder de broncode van een echt mens: kennelijk bestaan wij uit slechts 750 megabyte aan informatie, waarmee iedere mens ongeveer evenveel inhoud heeft als een CD met de muziek van Frans Bauer, maar dat terzijde.

    Verderop in de vaccinatiewaardeketen komen we welbekende IT-issues als veilige communicatie van DNA (tussen organisaties maar ook bij biologische inbrenging), bescherming van intellectueel eigendom en persoonsgegevens tegen. Vraagstukken die al decennia voor hoofdbrekens zorgen in de digitale wereld.

    Aanvallen
    De cybersecurity-risico’s van de informatiesamenleving worden dus de risico’s van de biotechnologie. Sinds de start van de pandemie nemen cyberaanvallen, met name ransomware in de zorg, explosief toe, volgens sommige bronnen met 800%. En op 9 december maakt het Europees Medisch Agentschap (EMA) wereldkundig dat de documentatie rondom het BioNTech/Pfizer-vaccin uit haar systemen was ontfutseld.

    Nog zorgwekkender zijn de voor biotech specifieke kopzorgen, vooral als de veiligheid van het productieproces van syntetische DNA door een beveiligingsincident onbewust of doelbewust door kwaadwillenden wordt aangetast, waardoor de DNA-code verandert met desastreuze gevolgen: dat kan medicijnen ineffectief of schadelijk maken, of zelfs een nieuw dodelijk virus de wereld inslingeren. Cyberbiosecurity kan dus nog crucialer zijn dan cybersecurity, omdat je niet zozeer met digitaal vuur speelt, maar met de bron van het leven zelf.

    Somber beeld
    Experts als cryptografe en biomedicus Siguna Müller, beveiliginsexpert Bruce Schneier en bioloog Larissa Rudenko schetsten recent een somber beeld van de staat van cyberbiosecurity. Als belangrijkste obstakels signaleren zij het ontbreken van expertise en marktprikkels voor cyberbiosecurity bij het biotech-mkb (liever een product snel op de markt, dan compleet veilig), onbegrip bij wetgevers en het ontbreken van een multidisciplinaire beleidsdiscussie (biologen en IT-beveiligers praten niet met elkaar).

    Alweer een parallel: tien jaar geleden signaleerden velen, net als ik, bij de totstandkoming van Nederlands eerste cybersecurity-strategie precies dezelfde hardnekkige problemen. Bovendien leidt de coronapandemie ertoe dat alle investeringen en aandacht naar de ontwikkeling van een vaccin gaan, en niet naar cyberbiosecurity.

    De vertraging is nog begrijpelijk, maar laten we de fouten van het verleden niet herhalen. Vooral nu alles en iedereen snapt hoezeer wij en onze samenleving afhankelijk zijn van veilige computer- en genetische code.

    Axel Arnbak is advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en onderzoeker aan het Instituut voor Informatierecht, UvA. Reageer via expert@fd.nl

    fd.nl/opinie/1369521/ook-in-biotech-i...
  9. forum rang 10 voda 7 januari 2021 09:06
    CureVac en Bayer slaan handen ineen voor coronavaccin

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Bayer AG
    51,43 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
    Bayer AG
    51,50 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana
    CureVac N.V.
    $ 86,77 0,77 0,90 % NASDAQ

    (ABM FN-Dow Jones) CureVac en Bayer slaan de handen ineen voor de ontwikkeling van een coronavaccin. Dit maakten beide Duitse bedrijven donderdag bekend, zonder financiële details te vermelden.

    Bayer stelt in deze samenwerking zijn kennis, ervaring en infrastructuur ter beschikking.

    Het doel is een vaccin tegen COVID-19 te ontwikkelen met een omvang die goed is voor enkele honderden miljoenen doses. "De behoefte hieraan is enorm."

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  10. forum rang 6 Rowi62 7 januari 2021 11:23
    Lieve politici. Als ik mijn vaccinatie krijg wil ik deze graag bijgeschreven zien in mijn inentingen boekje dat ik al mijn hele leven met me meeverhuis. Als het dan ergens voor nodig is kan ik dat laten zien als ik het wil. Is dat te veel gevraagd ? Moet er daarvoor echt weer een politiek debat komen ? MIjn dokter mag uiteraard ook vastleggen wat hij mij heeft gegeven in mijn patienten dossier. Dat dossier is voldoende beschermd reeds neem ik aan.
  11. forum rang 10 voda 7 januari 2021 13:48
    Zwitsers bedrijf Kuehne+Nagel doet distributie Moderna-vaccins

    Gepubliceerd op 7 januari 2021 12:42 | Views: 803

    AMSTERDAM (ANP) - De Zwitserse vrachtgroep Kuehne+Nagel gaat de wereldwijde distributie van de coronavaccins van Moderna verzorgen vanuit locaties in Europa. Het bedrijf gaat zowel de vaccins vervoeren als opslaan.

    Kuehne+Nagel heeft ook afzonderlijke overeenkomsten gesloten met overheden in verschillende landen voor lokale opslag en regionale distributie. Een woordvoerder kon vooralsnog niet zeggen hoe de distributie of opslag in Nederland eruit gaat zien. Kuehne+Nagel heeft meer dan 20 locaties in Nederland. Het logistieke bedrijf heeft meer dan 78.000 medewerkers op 1400 locaties in meer dan 100 landen.

    In Europa heeft het bedrijf zijn eigen vloot van meer dan 200 speciale farmaceutische transportvoertuigen. Tijdens alle stadia van transport en opslag blijft de vereiste temperatuur van min 20 graden Celsius behouden, aldus het bedrijf donderdag.

    Eerste leveringen

    Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) oordeelde woensdag positief over het coronavaccin van Moderna. Het is volgens de deskundigen die het hebben beoordeeld veilig en effectief. De Amerikaanse farmaceut verwacht volgende week te beginnen met de eerste leveringen van zijn vaccin aan landen van de Europese Unie. Het is dan het tweede vaccin dat in Europa kan worden ingezet tegen het coronavirus.

    Zorgminister Hugo de Jonge verwacht tussen nu en eind maart in etappes 400.000 doses van het Moderna-vaccin te ontvangen. Daarvan zullen er naar verwachting zo'n 32.000 deze maand binnenkomen. Nederland heeft in totaal ruim zes miljoen doses besteld.
  12. forum rang 10 voda 8 januari 2021 13:04
    Vaccin Pfizer en BioNTech ook bruikbaar voor Britse variant Corona

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    BioNTech SE -ADR-
    $ 93,66 2,50 2,74 % NASDAQ
    Pfizer Inc
    $ 37,05 0,18 0,49 % NYSE

    (ABM FN-Dow Jones) Het coronavaccin van Pfizer en BioNTech werkt ook tegen verschillende mutaties van het virus. Dit bevestigde BioNTech vrijdag.

    Volgens het biotechbedrijf beschermt het vaccin ook tegen de snel verspreidende mutaties van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika zijn ontdekt.

    De verwachting was ook dat het vaccin in deze gevallen zou beschermen, maar nu maakte BioNTech dit officieel bekend.

    "Hoewel deze twee zich snel verspreidende virussen anders zijn, delen ze de N501Y mutatie", aldus het biotechbedrijf.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 8 januari 2021 15:38
    VK keurt coronavaccin Moderna goed

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Moderna Inc
    $ 115,12 0,00 0,00 % NASDAQ

    (ABM FN-Dow Jones) De Britse medicijnwaakhond MHRA heeft groen licht gegeven voor het coronavaccin van Moderna. Dit meldde het biotechbedrijf vrijdagmiddag.

    De Medicines and Healthcare products Regulatory Agency keurde het vaccin goed onder Regulation 174. Dat betekent dat het vaccin tijdelijk mag worden verspreid in het VK voor gebruik.

    De Britse overheid lichtte met deze goedkeuring ook een optie op een extra 10 miljoen doses van het vaccin van Moderna. Daarmee hebben de Britten nu in totaal 17 miljoen vaccins in bestelling bij het bedrijf.

    Moderna kreeg al goedkeuringen voor zijn coronavaccin de VS, Canada, Israël en de Europese Unie.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 5 MisterBlues 8 januari 2021 16:35
    quote:

    Cézan schreef op 7 januari 2021 11:29:

    Als ik het voor het kiezen heb (dat heb ik helaas niet) kies ik voor Moderna.

    Die van -70 graden voor Pfizer is complex. Denk maar even aan het vervoer enzo.

    Moderna voor haar effectiviteit (95%, ok heeft Pfizer ook) ) en haar vloeistof kan in een gewone koelkast.

    ^^

    Er zijn ook voordelen bij het BioNtech/Pfizer vaccin te vinden:

    Het werkt voor ouderen beter dan alle andere vaccins.

    Recent is ook gevonden dat het goed werkt tegen de Engels mutatie.

    De logistieke problemen verdwijnen in het niet bij de voordelen. Bovendien is er sprake van schaarste van vaccins.
  15. forum rang 10 voda 11 januari 2021 14:03
    CureVac publiceert positieve studieresultaten coronavaccin

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    CureVac N.V.
    $ 107,12 0,00 0,00 % NASDAQ

    (ABM FN-Dow Jones) CureVac heeft maandag nieuwe preklinische resultaten gepubliceerd van zijn in ontwikkeling zijnde coronavaccin die wijzen op een robuuste antilichaam- en T-celrespons bij niet-menselijke primaten. Dit maakte het Duitse biotechbedrijf uit Tübingen maandag bekend.

    Bovendien bleken resusapen beschermd te zijn tegen infectie. Volgens CureVac ondersteunen de resultaten de internationale klinische Fase 2b/3 werkzaamheidsstudie van hun coronavaccin.

    "Volledige bescherming van de longen van gevaccineerde dieren ondersteunt het potentieel [van het kandidaatvaccin CVnCoV] om mensen te beschermen tegen de verwoestende effecten van het virus", aldus Dr. Mariola Fotin-Mleczek.

    "We worden daarbij enorm aangemoedigd dat CVnCoV zijn beschermende werking al vertoont bij een lage dosis", aldus de chief technology officer van CureVac.

    Het aandeel daalde in de voorbeurshandel op Wall Street bijna 5 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 11 januari 2021 14:54
    Productie coronavaccin Pfizer en BioNTech naar 2 miljard doses

    Gepubliceerd op 11 januari 2021 14:49 | Views: 0

    BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse farmaceut Pfizer en de Duitse samenwerkingspartner BioNTech willen dit jaar 2 miljard doses van hun coronavaccin gaan maken. Oorspronkelijk werd voor dit jaar gemikt op een productie van 1,3 miljard doses.

    BioNTech verklaarde dat er een nieuwe productiefaciliteit komt in de Duitse stad Marburg voor het vaccin. Deze moet eind februari in gebruik worden genomen en in staat zijn om jaarlijks wel 750 miljoen doses te produceren. Wereldwijd is er steeds grotere vraag naar coronavaccins en farmaceuten schroeven dan ook hun productiecapaciteit op om hieraan te kunnen voldoen.

    Volgens BioNTech is meer dan de helft van die verhoogde capaciteit al toegezegd aan afnemers van het vaccin. Vorige week werd nog bekend dat de Europese Unie nu 600 miljoen doses van het vaccin wil gaan kopen. Dat is een verdubbeling van de eerdere bestelling door de EU.
  17. forum rang 5 MisterBlues 12 januari 2021 10:17
    quote:

    voda schreef op 11 januari 2021 14:54:

    Productie coronavaccin Pfizer en BioNTech naar 2 miljard doses

    Gepubliceerd op 11 januari 2021 14:49 | Views: 0

    BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse farmaceut Pfizer en de Duitse samenwerkingspartner BioNTech willen dit jaar 2 miljard doses van hun coronavaccin gaan maken. Oorspronkelijk werd voor dit jaar gemikt op een productie van 1,3 miljard doses.

    BioNTech verklaarde dat er een nieuwe productiefaciliteit komt in de Duitse stad Marburg voor het vaccin. Deze moet eind februari in gebruik worden genomen en in staat zijn om jaarlijks wel 750 miljoen doses te produceren. Wereldwijd is er steeds grotere vraag naar coronavaccins en farmaceuten schroeven dan ook hun productiecapaciteit op om hieraan te kunnen voldoen.

    Volgens BioNTech is meer dan de helft van die verhoogde capaciteit al toegezegd aan afnemers van het vaccin. Vorige week werd nog bekend dat de Europese Unie nu 600 miljoen doses van het vaccin wil gaan kopen. Dat is een verdubbeling van de eerdere bestelling door de EU.
    Wie het eerst komt wie het eerst maalt. 2 miljard doses!

    De extreem lage temperatuur van bewaring vaccin levert de Westerse wereld geen problemen op.
  18. forum rang 10 voda 12 januari 2021 13:37
    EMA begonnen met goedkeuring coronavaccin AstraZeneca

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    AstraZeneca PLC
    £ 74,48 -1,08 -1,43 % London Stock Exchange
    AstraZeneca PLC
    SEK 839,60 -8,20 -0,97 % OMX Stockholm

    (ABM FN-Dow Jones) AstraZeneca en de Universiteit van Oxford hebben bij het Europees Geneesmiddelenbureau een aanvraag ingediend voor een voorwaardelijke goedkeuring van hun coronavaccin. Dit meldde de EMA dinsdag.

    Het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik, CHMP, zal uiterlijk 29 januari een advies uitbrengen aan het EMA over de werking en veiligheid van het vaccin, dat een gemiddelde werkzaamheid heeft van 70 procent.

    Eind december kregen AstraZeneca en Oxford in het Verenigd Koninkrijk al groen licht van de UK Medicines and Healthcare products Regulatory Agency voor noodgebruik van het vaccin bij volwassenen ouder dan 18 jaar. Het vaccin wordt in het VK inmiddels ingezet.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 5 MisterBlues 12 januari 2021 13:40
    quote:

    voda schreef op 12 januari 2021 13:37:

    EMA begonnen met goedkeuring coronavaccin AstraZeneca

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    AstraZeneca PLC
    £ 74,48 -1,08 -1,43 % London Stock Exchange
    AstraZeneca PLC
    SEK 839,60 -8,20 -0,97 % OMX Stockholm

    (ABM FN-Dow Jones) AstraZeneca en de Universiteit van Oxford hebben bij het Europees Geneesmiddelenbureau een aanvraag ingediend voor een voorwaardelijke goedkeuring van hun coronavaccin. Dit meldde de EMA dinsdag.

    Het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik, CHMP, zal uiterlijk 29 januari een advies uitbrengen aan het EMA over de werking en veiligheid van het vaccin, dat een gemiddelde werkzaamheid heeft van 70 procent.

    Eind december kregen AstraZeneca en Oxford in het Verenigd Koninkrijk al groen licht van de UK Medicines and Healthcare products Regulatory Agency voor noodgebruik van het vaccin bij volwassenen ouder dan 18 jaar. Het vaccin wordt in het VK inmiddels ingezet.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
    Dit zal dan wel het vaccin worden dat ook veel in de opkomende landen en derde wereld zal worden gebruikt ivm zijn houdbaarheid bij minder lage temperaturen dan de mRNA vaccins.
819 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 41 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 0,00%
EUR/USD 1,0726 -0,03%
FTSE 100 8.078,86 0,00%
Germany40^ 17.931,00 +0,08%
Gold spot 2.338,48 +0,28%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links