Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 1201 1202 1203 1204 1205 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Chiddix 25 december 2020 14:26
    De Britse coronavariant is waargenomen in Japan. Niet vreemd, dat hij nu overal opduikt op beperkte schaal wereldwijd. De Zuid-Afrikaanse variant is in de VK ook aanwezig. Je moet het beste maar van hopen, dat het de nieuwe variant(zeer besmettelijk) niet grootschalig uitbreekt buiten de VK.
    Kerst en viering oud/nieuwjaar zijn waagstukken. Mijn kerstdiner start om 15:00 maar ga op ruime afstand zitten van anderen. Val in de risicogroep. Het liefst eet ik buiten het kerstdiner op.
  2. [verwijderd] 25 december 2020 14:36
    quote:

    asti schreef op 25 december 2020 13:44:

    Met 'k-ziekte' refereert BDB niet naar COVID-19.
    Ah, je hebt nog wel zelf dat ei gelegd...
    Dat "kuchje" kwam inderdaad al eerder ter sprake. We horen dan vermoedelijk nog wel waar het wel om gaat. Voor die tijd is er niet veel zinnigs te zeggen.
  3. forum rang 10 luchtschip 25 december 2020 15:22
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 25 december 2020 05:07:

    [...]Ik hoorde gisteren (ja, de dag voor kerst, leuk hoor!) dat ik nog maar 30% kans heb om over 2 à 3 jaar nog te leven. Ja, die k(ut)-ziekte.

    Het gekke is dat ik me niet ziek voel, afgezien van wat slikproblemen. Die k-ziekte gaat sluipend zijn gang.
    Ik ga dus, voor zover de medische mallemolen met allerlei vervelende onderzoeken me dat de komende tijd toestaat, onverdroten door. Want er is de hele meute (RIVM en velen hier, waaronder een veel te gezagsgetrouwe en altijd sacherijnige 'vakgenoot' genaamd gokker) nog veel bij te brengen over aerosolen en horizontale turbulente luchtbewegingen. *)

    Denk nu zelf eens na. Je zit in een kerk of theater of wachtruimte op een 'veilige' 2m van een superspreader. Tocht of de afzuiging aan de zijkant voert zijn uitgeademde lucht een uur lang in jouw richting. Die adem je in, mondkapje of niet. Hoe 'veilig' is dat, denk je?

    Nu kan het me weinig meer schelen, ik heb andere zorgen. Maar ik blijf hameren op die aerosolen en het belang van ventilatie, voor ouderen en alle mensen met (mogelijk) respiratoire problemen.

    *) Horizontaal, ja. Turbulentie is in principe 3D, maar dicht bij vloer of plafond is de verticale snelheidscomponent per definitie nul omdat lucht nu eenmaal niet door een vaste wand heen gaat.

    "Ja maar de grote druppels vallen binnen 1,5 m als kogels naar beneden", zegt het RIVM. Tja, gebaseerd op zeer oude proeven in laboratoriumsituaties zonder tocht, wind of turbulentie. De fossielen.

    "En de kleinere droplets verdampen heel snel". Kan zijn, maar dat zijn er in uitgeademde lucht echt heel veel. Als maar een procent het overleeft, dan ...

    En gaan de virussen in een verdampende droplet dan dood? Wie zegt dat? Ik heb verhalen gelezen dat ze zich lekker inkapselen in de door de verdamping gevormde zoutkristalletjes. Om in het vochtige slijmvlies van jouw longen weer lekker op te lossen en hun werk (lees vermenigvuldiging) te gaan beginnen...

    Slaap lekker verder, fossielen. Mij maakt het niet meer uit, ik heb andere zorgen.

    Sterkte met het verwerken van dit bericht en wens je, ondanks genoemde kwalen, het beste toe.

    Put hoop uit het feit dat de wetenschap niet stil staat en mogelijk ook hiervoor een oplossing kan vinden.

    Berust in het feit, dat je als wetenschapper, een steentje (enorme basalt blokken zelfs) hebt bijgedragen aan de bescherming van dit land tegen mogelijke overstromingen.

    Geniet van het leven door een goede harmonie te hebben met familie en het vertrouwen dat zij jouw weg zullen voort zetten.

    Berust in het feit dat er nieuwe wetenschappers zijn gekomen, die de problemen van de mensheid op kundige wijze te lijf kunnen gaan. En heb alle vertrouwen in deze wetenschappers.

    De mensheid is nu, als donderslag bij heldere hemel, geconfronteerd met de COVID 19 pandemie.
    Met maatregelen probeert men verspreiding op grote schaal tegen te gaan en in de tussen tijd wordt met man en macht gewerkt aan een vaccin.

    Inmiddels is het vaccin er, na 8 januari begint men met de uitrol en de verwachting is, dat rond de zomer (over 6 maanden) voldoende mensen zijn gevaccineerd om een groepsimmuniteit te hebben.

    Waarom zou je al je energie stoppen in het plan van ventilatie te promoten.
    >Over 6 maanden is de ziekte onder controle en overdreven 100% ventilatie totaal overbodig.
    >Het is mega duur om alle publieke ontmoetingspunten van optimale ventilatie te voorzien.
    >Het is een gigantische klus om iedere ruimte in een gebouw, met vele werkruimtes, toiletten, liften etc optimaal te ventileren
    >bovendien ook met ventilatie zijn er luchtstromen, horizontaal verticaal en diagonaal, zodat ook dan nog besmetting kan voorkomen middels de aerosolen
    > In het plan wordt ook geeist, dat de instromende lucht van buiten moet komen, zodat we generaties lang opgezadeld met hoge kosten om deze buitenlucht op kamertemperatuur te krijgen.

    Het is bovendien nog een grijs gebied in de wetenschap of de aerosolen (de kleinere druppels) daadwerkelijk grote invloed hebben op de verspreiding.

    Heb vertrouwen in de wetenschap dat op termijn een adequaat vaccin het probleem bij de bron aanpakt.

    Waarom het dogma van die sociaal geograaf volgen, die een gat in de markt heeft gevonden, om met veel sensatie en weinig wetenschappelijke onderbouwing, zich van inkomsten kan voor zien.

    Deze sociaal geograaf heeft samen met een professor, die werkaam is in de ventilatie branch, een stuk in een medisch tijdschrift gegeven om het beklang van aerosolen aan te geven.
    Hij is best in staat om met alle argumenten de ventilatie branch een boost te geven, zodat zij de komende jaren worden overstroomd met werk.

    Waarom zou jij aan deze commerciële promotie een bijdrage moeten leveren.

    Er zijn wereldwijd sterke krachten om de wetenschap in diskrediet te brengen.

    1 commerciële bedrijven.
    bijvoorbeeld
    a de sigaretten industrie voerde een sterke lobby met pseudo wetenschappers, die de consensus van de wetenschap dat sigarettenrook ook omstanders ziek kan maken (onder andere het "Heartland Institute" leverde deze "wetenschappers en hun rapporten")
    b de fossiele industrie voerde een sterke lobby met pseudo wetenschappers die de consensus van de wetenschappers dat CO2 uitstoot tot opwarming van de aarde leidt (onder andere het "Heartland Institute" leverde de wetenschappers en hun rapporten)

    2 politieke wereldmachten die het Westen proberen te de-stabiliseren.
    Rusland weet dat de kracht van het Westen ligt in het vertrouwen en de kunde van de wetenschap.
    In de Gerasimov doctrine is vastgelegd, dat Rusland het Westen niet kan aanvallen met wapens.
    Wel ziet deze doctrine mogelijkheden het Westen van binnenuit te verzwakken, onder meer door het vertrouwen in de wetenschap in twijfel te trekken.

    De sigaretten industrie ondermijnde de medische wetenschap, de fossiele industrie ondermijnt de klimaat wetenschap, en nu krijgen we weer een aanval op de wetenschappelijke kennis van virologen en epidemiologen.

    Onze sociaal geograaf promoot niet alleen zijn kennis.
    Hij zet zich ook nog schrap om waar mogelijk de leden van het OMT in diskrediet te brengen.

    Waarom zou iemand met wetenschappelijke basis, wetenschappers op een ander vakgebied in diskrediet moeten brengen.

    En het doel van de politieke wereldmacht Rusland is ook om de wetenschap van Natuurkunde in twijfel te gaan brengen.

    Daar nemen wij toch gepaste afstand van ?

    Heb vertrouwen in de wetenschap die hard bezig is en in dit stadium al op het punt staat een vaccinatie uit te rollen.

    Dit is een draadje over het Corona virus en er zijn in Nederland al bijna 11.000 mensen overleden.

    Laten we ons bij het onderwerp houden en prive zaken daar laten waar ze horen :in de prive sfeer.

    Er zijn door corona genoeg mensen die een beperkte overlevingskans hebben, waarvan velen minder dan 30% kans op 2 tot 3 jaar oveleven.

    Niettemin sterkte toegewenst en ik vertrouw erop dat je dit binnen de eigen prive sfeer kunt stroomlijnen.
  4. forum rang 10 luchtschip 25 december 2020 15:44


    "A person now dies every 10 minutes in Los Angeles County from COVID-19," said Barbara Ferrer, the county's director of public health.

    Los Angeles breaks record for COVID-19 deaths on the day before Christmas

    twitter.com/businessinsider/status/13...

    www.businessinsider.com/los-angeles-b...
  5. forum rang 10 luchtschip 25 december 2020 16:21
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 25 december 2020 06:11:

    Virologe Marion Koopmans schreef enige tijd geleden in een zeer professioneel medisch artikel dat er in uitgeademde heel kleine droplets maar weinig virionen zitten. Heb de link hier eerder geplaatst, nu geen zin om het weer op te zoeken.

    Kan zijn. Ze vergat dat er in een ademtocht vele honderdduizenden van die heel kleine droplets (orde 1-5 micrometer) zitten. Hoe verklaar je anders het normale vochtverlies bij het ademen door zoogdieren? Laat staan bij spreken of zingen.

    Zeker, vochtverlies komt ook door uitgeademde waterdamp. Maar dat koelt de longen af door de benodigde verdampingswarmte. De rest (incl. fijnstof en virussen) ruimen de longen op door droplets, een veel minder energievretend mechanisme. Geholpen door turbulente luchtbewegingen tot diep in de longen.
    De echte uitwisseling van gassen vindt slechts plaats in zeer dunne laagjes in de diepste bronchiën.

    Het ziet er naar uit dat we niet alleen de ventilator boeren veel werk kunnen verschaffen.

    Ook de loodgieters kunnen een gat in de markt tegemoet zien, op basis van dit Chinees onderzoek.

    Dr Eric Feigl Ding :

    Fecal aerosols... 9 infections in 3 families due to vertically shared toilet drainage pipes + aerosols from pipes.

    To even prove it, tracer gas was released into drainage system of one unit & shown to come out of the other.

    >Fecal airborne transmission is real

    twitter.com/DrEricDing/status/1342324...

    Dr Al Nouri, Molecular Biologist; President, Federation of American Scientists; National Academy Science Diplomacy Roundtable; Fighting misinformation :

    1/
    Evidence of #Airborne #SARSCoV2 traveling 12 floors of an apt building through the drainage system: 200+ residents in a wing of a high-rise were tested, revealing 9 infections. Those families lived in 3 vertically aligned flats connected by drainage pipes in the bathrooms

    pbs.twimg.com/media/EqCGAxuXcAAnize?f...

    2/
    To confirm apt units are indeed connected, tracer gas was released into drainage system of one unit and shown to come out of the other. Evidence for alternative mechanisms of transmission (e.g. use of public spaces, elevators, etc..) could not be found.

    pbs.twimg.com/media/EqCQhX8XUAgOcRR?f...

    3/
    Plausible scenario is infection through drainage system. While U-traps typically act as water seals in each bathroom's drainage system, if unused, they can dry out, allowing aerosols from one unit to travel to another.

    pbs.twimg.com/media/EqCQPUrXcAUsma_?f...

    pbs.twimg.com/media/EqCQeMXXEAQPtEp?f...

    report :

    Probable Evidence of Fecal Aerosol Transmission of SARS-CoV-2 in a High-Rise Building

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC...

    4/
    A separate study has also implicated the transmission of SARS-CoV-2 through the air ducts of a building in South Korea:

    twitter.com/AliNouriPhD/status/134223...

    Study South Korea :

    1/
    #Airborne #SARSCoV2 Transmission through Air Ducts: after a series of infections, all 437 residents of an apt building were tested. 10 infections uncovered, all living on different floors but along two vertical lines with openings through their bathrooms

    pbs.twimg.com/media/EpzbKzRW8AExtEn?f...

    2/
    Ventilation shaft is located along each vertical line where shafts connect to units through blowhole in bathrooms. Units built before installation of exhaust fans w/backdraft dampers became compulsory. Thus, there's no physical block for air entering the room from the air duct.

    pbs.twimg.com/media/EpzdHmyW8AAUqsH?f...

    3/
    "Our study also implies that the rigid rules of safe distancing that stick to droplet and contact transmission based on an outdated dichotomous notion of respiratory droplet or aerosols should be reconsidered"

    Possible Aerosol Transmission of COVID-19 Associated with an Outbreak in an Apartment in Seoul, South Korea, 2020

    www.ijidonline.com/article/S1201-9712...

    4/
    visualization of the stack effect, showing the movement of air through buildings by @healthyheating

    This is stack effect in action (winter)...from a pre-covid study I did in a 34 story condo project...due to changes in buoyancy-driven by temp. differentials - airflow travels under the fire door from the left, travels into the elevator shaft...free use granted when credited.

    zie tweede tweet :
    video 0:17 minuut

    twitter.com/healthyheating/status/134...

    twitter.com/AliNouriPhD/status/134119...

  6. forum rang 6 asti 25 december 2020 16:32
    quote:

    gokker schreef op 25 december 2020 14:36:

    [...]
    Ah, je hebt nog wel zelf dat ei gelegd...
    Dat "kuchje" kwam inderdaad al eerder ter sprake. We horen dan vermoedelijk nog wel waar het wel om gaat. Voor die tijd is er niet veel zinnigs te zeggen.
    Hij schreef over 'die k(ut)-ziekte'.

    Ik denk niet dat het gaat om vaginale klachten.

    Uw interesse in de specifieken, zie ik als uitting van sympathie. Jullie overeenkomstigheden zijn ten slotte veel groter dan de verschillen en geschillen.
  7. forum rang 4 Henk Hesel 25 december 2020 16:47
    quote:

    rationeel schreef op 25 december 2020 15:04:

    [...]

    Hoe gaat het met jou, Henk:)?
    Goed Rationeel.
    Zit nu in mijn 3e kur.
    Op 6 januari volgt de scan op basis waarvan wordt besloten of ik geopereerd ga worden.
    Maar voel me goed ( zonder klachten ) en geniet van het leven.
    Trek dadelijk een lekker flesje wijn open.
  8. forum rang 10 rationeel 25 december 2020 18:31
    quote:

    Henk Hesel schreef op 25 december 2020 16:47:

    [...]

    Goed Rationeel.
    Zit nu in mijn 3e kur.
    Op 6 januari volgt de scan op basis waarvan wordt besloten of ik geopereerd ga worden.
    Maar voel me goed ( zonder klachten ) en geniet van het leven.
    Trek dadelijk een lekker flesje wijn open.

    Fijn om dat te horen Henk:)

    Wijn, kaarsjes, KERST:)
  9. [verwijderd] 25 december 2020 19:44
    De dag cijfers zakken maar niet! na 1,5 week na de persconferentie is dat best vreemd.
    Ik denk toch dat de "snelle variant" ons parten gaat spelen, 19 januari komt snel dichterbij.

    De grenzen zijn nog steeds open, SPL was weer druk de afgelopen dagen, complete families gingen lekker op reis voor een "welverdiende" vakantie, verstandelijk beperkt of een bewuste keuze?

    Er gaat een variant voorbij komen met uiterlijke kenmerken, moeder Natuur gaat ons een handje helpen, het gaat politieke keuzes wat makkelijker maken, de inrichting van de Digi-D speciaal voor de COVID-19 status kan weer ff de ijskast in.

    De Beurzen staan sky high, de DJ >30k punten(is hoger dan pre corona), AEX idem.
    Maandag kan daar nog een flinke stoot bijkomen op meer "goed nieuws als geslaagde EU-exits en stimulusplannen die uitgevoerd gaan worden.

    Ik kijk nu naar de kerstboom en zie al kaartjes hangen van "AEX 650"...de Kerstman is niet goed bij zijn hoofd, hij lult maar wat!
  10. forum rang 4 Ijsbeer 25 december 2020 19:56
    Ik denk toch dat de "snelle variant" ons parten gaat spelen, 19 januari komt snel dichterbij.

    Ik denk het ook drooglegging.
    Het is wel bijzonder het virus wordt steeds sneller besmettelijk of wat dan ook.
    Nu alweer een nieuwe uit de VK.

    Nog een paar mutaties verder en we hebben de Speedy gonzales onder de virussen te pakken.
    Berg je dan maar.
  11. [verwijderd] 25 december 2020 20:12
    Zojuist weer terug van een etentje buiten de deur: een broodje gezond en een blikje echte Chocomel in een Texaco XL tankstation met sta-tafeltjes maar geen stoelen, de sfeer was gemoedelijk en vredig, de langs scheurende autos op de snelweg gaven een feestelijke verlichting.

    Ik handhaaf de protocollen, ik vrees het virus heel erg.

    Paar weken terug nog 21 couverts* in het Okura(Ciel Bleu) moeten annuleren, had mijn verjaardag anders voorgesteld, had een complete surprise party geregeld, alles de prullenbak in, de dienstdoende gerant was not amused maar bergreep het gelukkig wel.
    Ik vier mijn verjaardag altijd 1x in de tien jaar, dit jaar dus ook dikke pech voor de genodigden, het was gewoon een pijnlijk toeval.

    * Toen ik hoorde over de horeca sluiting heb ik bovenstaande verzonnen, het is natuurlijk wel goedkoop scoren, maar de centjes zijn ook moeilijk nu he!

    Ik handhaaf de protocollen, ik vrees het virus heel erg.
  12. [verwijderd] 25 december 2020 20:26
    "AMSTERDAM - Sneltesten die in Nederland al duizenden keren per dag worden gebruikt, en door sommigen werden aangedragen als ’uitweg’ uit de coronacrisis, zijn nog onbetrouwbaarder dan eerder gedacht. Ze missen 40% van de coronagevallen"(Telegraaf voor hele artikel)

    Holy Mozes, ik denk nu aan al die opas en omas die met aanhang rond de rijk gevulde tafels zitten, de timing van dit artikel is ronduit ongelukkig, bewust?

    Dit ruikt naar politieke spelletjes met het volk als inzet, ik kan maar een tip geven: denk zelf na.

    De politiek heeft een heel andere agenda, bovenstaande bericht is de voorbode van nieuwe ingrepen voor Oud en Nieuw, dat doen ze wel sluw zeg! ik vertrouw ze voor geen cent!
  13. [verwijderd] 25 december 2020 20:41
    "De mutatie van het virus gaat momenteel rond in het Verenigd Koninkrijk en lijkt niet gevaarlijker, maar wel een stuk besmettelijker. Ook in Zuid-Afrika waart een nieuwe variant van het coronavirus rond, die gelijkenissen met de 'Britse mutatie' toont"

    Er zit wel een patroon in, ik schat in dat trekvogels de verspreiding veroorzaken net als bij voorheen de nertsfokkerijen in ons land(alle nerts bedrijven zijn inmiddels geruimd in ons landje, deze branche is beindigd)
    Bij die nertsbedrijven was een neerkomend poepje voldoende van een overtrekkende vogel(s), in de directe omgeving van die bedrijven was voor de rest niets aanwezig, bezoekers waren niet welkom, de mens is dus nu ook vatbaar geworden voor deze manier van overbrenging.

    Je kunt vogels geen vliegverbod opleggen, de natuur gaat hoger inzetten, een volgende fase kan worden dat het gewoon via de lucht kan die wij buiten inademen.

    ik ken de verhalen van die figuren in Bilthoven(RIVM head office) die daar in maanpakken en duikmaskers van en naar hun werk gaan, kennis is macht.
    De banketbakker eet ook niet zijn eigen taartjes.

    Het volk heeft een informatie achterstand van ongeveer 3-5 weken, ook weer een bewuste keuze? terwijl ik geen aanhanger ben van complotten!

    Steeds weer het momentum van het brengen van beslissende persberichten, ik walg hier echt van, maar iedereen weet: wanneer het voorbij is gaan de verwijten en claims komen, dat gaat niet fijn en prettig worden....
  14. forum rang 6 jonas 25 december 2020 22:43
    BDB je doet me schrikken. Van kuchje tot ineens dit. Tracht in ieder geval afleiding te zoeken hier of elders. Kan mij goed vinden in comment Asti.

    "Beste BDB, wat denkt u van een tussenvorm? Uzelf over het algemeen blijven beschermen tegen corona, maar wel zo mogelijk fysiek samenzijn met familie.

    Met COVID-19 kan het snel einde oefening zijn, terwijl u waarschijnlijk binnenkort gevaccineerd bent en U met uw prognose kunt nog jaren hebben, terwijl een ander - nietsvermoedend - vandaag de dood zal ontmoeten in een verkeersongeluk of iets dergelijks."

    Groet, Jonas
  15. Joris Bohnson 25 december 2020 23:05
    Aan kanker wordt ieder jaar naar boven afgerond een paar miljard uitgegeven en gaan in Nederland 150K mensen jaarlijks dood. Van vijf jaar oud tot 90. Ieder jaar een paar procent minder....
    Aan COVID gaan er per jaar Max 15K dood, en dat zijn dan nu twee griepseizoenen en gooien we 50 miljard tegen aan. Leeftijdscategorie 95% vanaf 70 jaar en ouder......

    Over drie jaar bezuinigen we weer jaarlijks 500 miljoen aan de ouderenzorg en mogen ze weer een dag in een luier zitten omdat we geen mensen hebben om onze ouderen naar het toilet te brengen....... en gaan er weer duizenden dood omdat we kleine infecties te lang laten etteren...

    Aan BdB, ik zag het vanmiddag maar alle reactie vanuit mijn positie is ongepast....veel kracht!, en fxxk de ziekte! Wees kwaad en grijp hogere machten aan om het bestrijden. Kies je wapens zorgvuldig, laat de wetenschap je leiden, de rest is ketelmuziek.

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 1201 1202 1203 1204 1205 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0700 -0,27%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.178,30 +1,46%
Gold spot 2.340,21 +0,35%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links