Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1668 1669 1670 1671 1672 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 november 2020 16:06
    Slob. Uitgestreken gezicht (ik houd het netjes). Dan zou je al genoeg moeten weten.

    Relivriend Staaij had ook een mooie in petto: 1.000 euro voor een vierde kind.

    Staaij vind ik wel minder hypocriet dan Slob en hij kan een rustige beschouwing brengen in een verhit debat. Maar dan hebben we het ook wel ongeveer gehad.
  2. forum rang 6 Plein777 10 november 2020 19:01
    Digitale krant NRC
    Analyse

    Voor minister Blok geen zwierige diplomatie
    =====================================

    Buitenlandse Zaken Minister Stef Blok staat bekend als een pragmaticus, die in zijn beleid de economische belangen van Nederland voorop stelt. Ook zijn nieuwe blik op Europa komt daaruit voort.

    Stéphane Alonso
    10 november 2020 om 18:22
    Leestijd 3 minuten



    Kamerleden hebben er vaak om gevraagd, als antwoord op een onrustige wereld: een meer uitgesproken, daadkrachtige minister van Buitenlandse Zaken. Maar Stef Blok (VVD) is sinds zijn aantreden tweeënhalf jaar geleden weinig toeschietelijk geweest. Voor hem blijft buitenlandpolitiek boven alles een kwestie van niet te ver voor de troepen uit lopen. Van pragmatisme én van de portemonnee.

    Dat er naar Nederland wordt geluisterd in de wereld, zo zei hij vorige week nog in een interview met deze krant, komt in de eerste plaats door „onze financieel-economische kracht”. Lees: met ambitie, durf of krachtige statements koop je geen invloed, met sterke bedrijven en kennisinstituten wel. Een zuinige boodschap waarmee Blok zich deze week in de Tweede Kamer, tijdens de behandeling van zijn laatste begroting voor de verkiezingen, opnieuw niet erg populair zal maken, maar die hijzelf ziet als de „rode draad” van zijn ministerschap.


    Blok begon dat ministerschap overigens wél uitgesproken, toen hij zich in de zomer van 2018 op een half besloten bijeenkomst weinig diplomatiek uitliet over bevriende EU-landen en Suriname een failed state noemde. Een geflopte poging om de discussie te prikkelen die Blok nog maanden zou achtervolgen. Het werd een stoomcursus diplomatie voor de minister, die zich in eerdere kabinetten met het woonbeleid of justitie had beziggehouden. Zijn onverwachte stap naar Buitenlandse Zaken volgde nadat voorganger Halbe Zijlstra loog over een ontmoeting met Poetin en moest aftreden. Een zwierige, klassieke buitenlandminister die vrijuit durft te filosoferen over de stand van de wereldpolitiek, is Blok vooralsnog echter niet geworden.

    Als minister moest Blok aan de slag met de geopolitieke gevolgen van Brexit en de twijfels die de Amerikaanse president Donald Trump zaaide over de houdbaarheid van militair bondgenootschap NAVO. Net als bij premier en partijgenoot Rutte en de VVD als geheel, leidde dat ook bij Blok tot een herwaardering van de EU. Waar hij tot voor kort geen alternatief zag voor de NAVO, erkent Blok nu de noodzaak van meer defensiesamenwerking tussen de EU-lidstaten zelf, inclusief „een langdurig politiek en budgettair commitment”, zo liet hij de Kamer recentelijk weten.

    Klassieke VVD’er
    Alleen: meent hij het ook? Oud-minister, oud-Europarlementariër en D66’er Laurens Jan Brinkhorst heeft zijn twijfels. „Blok is een klassieke rechtse VVD’er. Voor hem blijft de EU in de eerste plaatst vooral een economische markt.” Volgens Brinkhorst is ook deze nieuwe Europa-koers vooral geboren uit pragmatisme, omdat de VS al langer kritisch zijn richting landen die te weinig aan defensie uitgeven en niet meer bereid lijken om de kolen uit het vuur te halen voor Europa. „Omdat we op onze donder hebben gekregen dus”, zegt Brinkhorst.

    Het huidige Nederlandse buitenlandbeleid is „heel reactief”, zegt Dick Zandee, defensie-expert van Instituut Clingendael. „De uitstraling is heel erg: we doen het zo slecht nog niet en zijn best actief. Maar zodra het om de kernvragen gaat – waar willen we heen en hoe gaan we dat concreet doen? - wordt het woordgebruik weer heel vaag.”

    De politieke context waarin Blok belandde bleek dubbel moeilijk: enerzijds kreeg hij te maken met zich sterk manifesterende en botsende grootmachten. Anderzijds was er de coalitie van Rutte III, die juist als het om buitenlands beleid of Europa gaat sterk verdeeld is. Als het om China, mensenrechten of Rusland ging bleken D66, ChristenUnie maar ook het CDA het geregeld eens met de oppositie en niet met coalitiepartner VVD. „Ze gijzelen elkaar maar ze gijzelen ook minister Blok”, zei Kamerlid Lilianne Ploumen, buitenlandwoordvoerder van de PvdA, eerder dit jaar over wat zij de „kibbelcoalitie” noemt.

    Door die verdeeldheid moest Blok geregeld toezien hoe in zijn ogen onwenselijke moties toch de eindstreep haalden. Zoals in oktober nog, met betrekking tot Nord Stream II, de Duits-Russische gaspijpleiding in de Oostzee, waar ook Nederlandse financiële belangen meespelen. In een breed aangenomen motie eiste de Kamer een hardere opstelling ten opzichte van dit project, dat gezien wordt als een krachtig geopolitiek wapen van Rusland en zich lastig verhoudt tot de Nederlandse pogingen om Moskou internationaal ter verantwoording te roepen na de ramp met MH17.

    Mensensmokkelaars
    Blok zelf benadrukt graag hoeveel hij in de afgelopen jaren heeft gedaan voor de internationale rechtsorde en mensenrechten. In 2018, het jaar dat Nederland lid was van de VN-veiligheidsraad, lukte het dankzij Nederland om mensensmokkelaars uit onder meer Libië op een sanctielijst te krijgen. En onlangs zette Nederland, met het nodige juridische kunst- en vliegwerk, stappen om Syrië alsnog veroordeeld te krijgen wegens grove en grootschalige mensenrechtenschendingen, nadat dit door Rusland geblokkeerd was in de VN-veiligheidsraad.

    Dat hij vorig jaar juist op het terrein van mensenrechten werd terechtgewezen door de Tweede Kamer krenkte hem dan ook zichtbaar. Tijdens de behandeling van de nieuwe China-strategie gaf een Kamermeerderheid de minister een onvoldoende voor de korte mensenrechtenparagraaf in de nota. Blok werd verweten te veel mee te gaan in de Chinese, minder liberale kijk op normen en waarden: het woord ‘Tibet´ bleek niet in de tekst te staan. Blok stelde zich weigerachtig op en noemde het herschrijven van de paragraaf tandenknarsend „huiswerk”. Maar uiteindelijk haalde hij bakzeil.
  3. forum rang 4 Beursgoeroe 10 november 2020 19:20
    quote:

    Rowi62 schreef op 10 november 2020 15:44:

    www.youtube.com/watch?v=trZuled8Mhk

    Dit zette oiemand anders gisteren hier op IEX - schokkend filmpje waarin een politieagente m.i. alle grenzen te buiten gaat /
    dan zal die persoon het wel verdiend hebben ............. de beuk erin ..........
  4. forum rang 4 Beursgoeroe 10 november 2020 19:49
    quote:

    Caveat schreef op 10 november 2020 19:27:

    [...]

    bekijk het even dan snap je het.

    Dit zal je wel verbazen!!
    nee, doe niet mee virale bashing van de oa de politie , 30/35 % zit overspannen thuis, zet het leger maar in tegen al die aso's , politie staat machteloos .......... wordt niet gedekt door de top van justitie/politie ....... zo corrupt als de pest allemaal .......
  5. forum rang 4 Ijsbeer 10 november 2020 19:53
    quote:

    Beursgoeroe schreef op 10 november 2020 19:49:

    [...]

    nee, doe niet mee virale bashing van de oa de politie , 30/35 % zit overspannen thuis, zet het leger maar in tegen al die aso's , politie staat machteloos .......... wordt niet gedekt door de top van justitie/politie ....... zo corrupt als de pest allemaal .......
    Oordeel niet als je niet weet waar het over gaat.

    Hier zakt je broek bij af.

    George Orwell zou zich in zijn graf niet omdraaien maar eens flink met zijn hoofd schudden.
  6. cune 10 november 2020 19:56
    Geachte discussie leider kan dit soort knip en plakwerk over politiek niet uit de koffiekamer geband worden.?
    Er bestaat toch niet voor niets het forum Politiek ?
    Zeker wanneer men reclame gaat maken voor typjes als Blok , volgens mij een grote hypocriet die de Nederlandse volkshuisvesting die internationaal geroemd werd , volledig naar de gallemiezen heeft geholpen !
    Over woningmarkt heeft Lubach 2 weken geleden een duidelijk statement gedaan.
    www.youtube.com/watch?v=c3fywTiEJgM
  7. forum rang 9 josti5 10 november 2020 20:23
    quote:

    cune schreef op 10 november 2020 19:56:

    Geachte discussie leider kan dit soort knip en plakwerk over politiek niet uit de koffiekamer geband worden.?
    Er bestaat toch niet voor niets het forum Politiek ?
    Zeker wanneer men reclame gaat maken voor typjes als Blok , volgens mij een grote hypocriet die de Nederlandse volkshuisvesting die internationaal geroemd werd , volledig naar de gallemiezen heeft geholpen !
    Over woningmarkt heeft Lubach 2 weken geleden een duidelijk statement gedaan.
    www.youtube.com/watch?v=c3fywTiEJgM
    Pff: 'bannen'???
    Waarom toch altijd weer die linkse intolerantie en dat eeuwige pleidooi voor inperking van de vrije meningsuiting, als het links onwelgevallige meningen betreft?

    Die vreselijke antiTrumpdraad al eens doorgenomen, cune?

    Links gaat daar al vier jaar lang heftig te keer tegen een democratisch gekozen president.
    Oók maar bannen?

    Gelijke monniken, gelijke kappen!!!
  8. forum rang 4 Beursgoeroe 10 november 2020 20:30
    quote:

    Caveat schreef op 10 november 2020 19:53:

    [...]

    Oordeel niet als je niet weet waar het over gaat.

    Hier zakt je broek bij af.

    George Orwell zou zich in zijn graf niet omdraaien maar eens flink met zijn hoofd schudden.

    wacht maar tot jet slachtoffer wordt van iets (hoop het niet voor je) ..........want dan ze laten je rotten in dit land ........... een moord door een ontsnapte TBS'ser .... die wordt afgeschermd en de familie mag het zelf uitzoeken ....... veel succes in dromenland ...........
  9. forum rang 4 Ijsbeer 10 november 2020 20:35
    quote:

    Beursgoeroe schreef op 10 november 2020 20:30:

    [...]

    wacht maar tot jet slachtoffer wordt van iets (hoop het niet voor je) ..........want dan ze laten je rotten in dit land ........... een moord door een ontsnapte TBS'ser .... die wordt afgeschermd en de familie mag het uitzoeken ....... veel succes in dromenland ...........
    Snap je het wel waar het over gaat.

    Ik ben het juist met je eens en daarom zeg ik heb je het wel gezien.
    Anders praten we langs elkaar heen.

    Het gaat om iets heel anders.
    Maakt ook niet uit niet gaan kijken en wel gaan roepen.??

    En inderdaad leven we in dromen land en roeptoeter land .
  10. forum rang 7 hirshi 10 november 2020 21:26
    quote:

    cune schreef op 10 november 2020 19:56:

    Geachte discussie leider kan dit soort knip en plakwerk over politiek niet uit de koffiekamer geband worden.?

    Je bedoelt knip en plakwerk dat niet in jouw linkse straatje past.

    Maak je geen illusie, de censuur is streng maar niet partijdig.
  11. forum rang 6 NewKidInTown 10 november 2020 22:28
    quote:

    Rowi62 schreef op 10 november 2020 21:32:

    Heel Utrecht in rouw. Sharon Dijksma wordt naar voren geschoven als kandidaat burgemeester door de PvdA. Daarom boeide het haar niets dat de financien van Amsterdam en de kademuren er zo slecht voor staan. Ze jobhopt gewoon weer verder.
    En in Utrecht storten de huizenprijzen in, want iedereen wil weg uit Utrecht en verkopen als bekend wordt dat Dijksma naar Utrecht komt !
  12. cune 10 november 2020 23:50
    Hoop dat het niet te moeilijk wordt voor dit volkje dat meent verstand te hebben van politiek. Volgens Plato , in zijn Politeia, hadden slechts filosofen verstand van wetgeving en hadden zij slechts de wijsheid om te kunnen kiezen voor het bestuur van de staat. En nu moet ik helaas concluderen dat velen op de site, van en voor "beleggers" denken mee te kunnen "kletsen" over zulke belangrijke thema's.
    Spinoza wist er wel raad mee maar helaas heeft hij zijn politiek traktaat niet kunnen afmaken.
    " Maar genoeg hierover" ( dit waren zijn laatste aan het papier toe vertrouwde woorden.)
    Gelukkig geven hoofdstukken in zijn theologisch- politiek traktaat al antwoorden op vele vragen .
    www.youtube.com/watch?v=Jio0Qlzbv5M
53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1668 1669 1670 1671 1672 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0772 -0,08%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.772,20 +0,46%
Gold spot 2.363,82 +0,75%
NY-Nasdaq Composite 16.346,27 +0,27%

Stijgers

Accsys
+5,43%
CM.COM
+2,92%
NX FIL...
+2,63%
RANDST...
+2,61%
ForFar...
+2,43%

Dalers

Kendrion
-2,99%
UMG
-2,95%
Alfen ...
-2,63%
EBUSCO...
-2,29%
VIVORY...
-1,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links