Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1637 1638 1639 1640 1641 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 25 oktober 2020 09:51
    Wat Trump:) allemaal goed doet luister eens naar Jensen. Die volgt de politiek van Amerika al veel langer intensief, en hij was de enige van de spraakmakende gemeente, die zijn oor te luisteren legde bij de aanhangers van TRUMP:) En hij voorspelde dat TRUMP:) zou winnen.
    Je moet luisteren naar de aanhangers en niet naar de tegenstanders.

    En zoeken naar de goede punten en niet naar de ...voor jou...slechte.

    En dat hij als persoon toevallig JOU niet bevalt, is in deze irrelevant.

    Hij koerst op VRIJHEID en VREDE voor zijn VOLK.

    En en passant levert hij ook nog VREDE voor het Midden OOSTEN.

    Een STAATSMAN met VISIE, en GOEDE BEDOELINGEN.

    Meer dan je van onze domme, dan wel slampamperige, visieloze of niet deugende leider kunt zeggen, die zijn volk uitlevert aan waanideeen, en ze tot de bedelstaf brengt.
  2. forum rang 10 rationeel 25 oktober 2020 10:31
    Gemakzuchtig

    Rob Hoogland

    digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci...

    Wat ik met grote vreze vrees: dat ze elkaar in de hogere geestelijke regionen van het islamisme geruststellend verzekeren dat ook deze storm zal overwaaien.

    Of zijn de westerse ogen nu definitief geopend?

    Ik hoop het, maar heb mijn twijfels.

    Indrukwekkend hoofdredactioneel commentaar in Le Figaro naar aanleiding van de onthoofding van docent Samuel Paty, nadat hij het gewaagd had een Charlie Hebdo-cartoon in de klas te laten zien: „Vrijheid, gelijkheid, broederschap. Wat zal die leus nog waard zijn als Frankrijk blijft buigen?” Gevolgd door: „Geïntimideerd, hulpeloos, vaak inschikkelijk, laat het land zich vertrappen, opvreten van binnenuit, verminken door een vijand die zijn dood wil: het islamisme.”

    Ik citeer de woorden vooral omdat ze ook over Nederland zouden kunnen gaan. Ook hier buigt men tot nu toe voor wat een grote bedreiging voor onze vrijheid is – mede doordat de scheidslijn tussen de ’extreme’ en ’normale’ islam dunner is dan her en der vermoed. We willen maar niet beseffen dat faalmechanismen alleen met permanente dijkbewaking tijdig kunnen worden waargenomen. Zelfs dit misbruik van de godsdienstvrijheid, zich uitende in barbarij, vrouwenonderdrukking, haat en geweld tegen andersdenkenden, wordt daardoor door ons gedoogd.

    En dat terwijl we, hoe beschamend, wél lekker comfortabel meehuilen met de wolven van bijvoorbeeld de Black Lives Matter-beweging, naar aanleiding van de dood van een volledig gedrogeerde, buitengewoon onhandelbare crimineel. Dat dat wereldwijd op die schaal geschiedde, is verbijsterend.

    „Hoera, we deugen!”, denken we zelf. Maar intussen nemen we, onder aanvoering van angstaanjagend veel laffe Nederlandse volksvertegenwoordigers, de woekering van het islamisme-gezwel voor lief. Le Pen en Wilders waarschuwden er immers voor. En volksmenners speel je niet in de kaart. Dat is de ook al zo gemakzuchtige gedachte erachter. Op deze plek is vaker gesteld dat de orthodoxe moslims blij moeten zijn met Le Pen en Wilders. Omdat die ’populisten’ erop wijzen, zwijgen de anderen erover, bang om voor islamofoob te worden versleten.

    Fidan Ekiz zweeg níet, dinsdagavond. Keklik Yücel en Dilan Yesilgöz ook niet, de volgende dag. Wat dat voor hen betekent, laat zich raden. Het is schrikbarend hoeveel haat zij over zich heen krijgen en hoeveel medelanders, vaak met dezelfde bloedgroep als zij, de moord op Paty begrijpen en zelfs toejuichen. Zover hebben we het laten komen. We moeten met z’n allen vóór deze vrouwen gaan staan, in woord én daad. Maar of we dat gaan doen?

    „De islamisten misbruiken onze overdaad aan bescheidenheid en onze taboes”, schrijft Le Figaro, pleitend voor morele herbewapening. En: „Zo nestelde de worm zich in de vrucht.”

    Oproep aan Mark Rutte (parttime geschiedenisleraar, trouwens): volg in dit geval het voorbeeld van Emmanuel Macron en neem óók stelling (en dan niet zoals ijspegel Kaag woensdag).

    Het wordt lang peuteren voordat die worm eruit is.

    Toch zit er niks anders op.
  3. forum rang 10 rationeel 25 oktober 2020 10:41
    Het is blijkbaar voor zowel regeringsleiders als bevolking moeilijk om iets te leren en daardoor te vermijden van de gevolgen die bepaalde fenomenen hebben.

    Het fenomeen was in dit geval het laten samenleven van zeer uiteenlopende culturele groeperingen.

    Frankrijk, Noord Amerika, Zuid Amerika, Afrika, waar niet, het gaat gewoon niet, zoals gewenst in een geordende samenleving.

    Problemen zijn er om opgelost te worden maar misschien toch gemakkelijker door ze vooraf te zien en er niet aan te beginnen.
  4. [verwijderd] 25 oktober 2020 18:16
    Interessant in deze coronatijd is ook het sociaal experiment waarvan ik gehoord heb, en dat ongeveer gaat als volgt. 10 personen moeten in het openbaar antwoord geven op een vraag. Men kan kiezen tussen A, B of C. Het antwoord op de vraag is heel simpel en overduidelijk: zoals weergegeven in antwoord C. Echter, 9 personen zitten in het "complot", en men gaat dit rijtje eerst af voor de antwoorden. En die geven de een na de ander allemaal aan het A het juiste antwoord is. Uiteindelijk komt men bij de 10e persoon, die buiten die groep van 9 valt, en die uiteraard meteen gezien moet hebben dat antwoord C het juiste antwoord is. Welk antwoord geeft die echter na de afwijkende antwoorden van de 9 voorgangers gehoord te hebben? (En wat zouden wij forumposters doen, toch bovengemiddeld kritisch en niet vies van een afwijkende mening, zou je denken?).
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 oktober 2020 18:19
    quote:

    Opus135 schreef op 25 oktober 2020 18:16:

    Interessant in deze coronatijd is ook het sociaal experiment waarvan ik gehoord heb, en dat ongeveer gaat als volgt. 10 personen moeten in het openbaar antwoord geven op een vraag. Men kan kiezen tussen A, B of C. Het antwoord op de vraag is heel simpel en overduidelijk: zoals weergegeven in antwoord C. Echter, 9 personen zitten in het "complot", en men gaat dit rijtje eerst af voor de antwoorden. En die geven de een na de ander allemaal aan het A het juiste antwoord is. Uiteindelijk komt men bij de 10e persoon, die buiten die groep van 9 valt, en die uiteraard meteen gezien moet hebben dat antwoord C het juiste antwoord is. Welk antwoord geeft die echter na de afwijkende antwoorden van de 9 voorgangers gehoord te hebben? (En wat zouden wij forumposters doen, toch bovengemiddeld kritisch en niet vies van een afwijkende mening, zou je denken?).
    Iemand met een eigen mening kiest C en een slappeling kiest A.
  6. [verwijderd] 25 oktober 2020 18:22
    Consequentie voor de Trump-haters is dat men de afgelopen 3-4 jaar meer heil voor de VS en de wereld had verwacht van ene H. Clinton en de komende 4 jaar meer heil van ene J. Biden. Tja, hoe je daarop uit kunt komen is me een raadsel, of het moet hersenspoeling zijn via de Mouthaans, Jineks en Rosenthals (e.v.a.) van de wereld....
  7. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 25 oktober 2020 20:34
    quote:

    hirshi schreef op 25 oktober 2020 07:35:

    [...]
    Als je iets verder teruggaat in de geschiedenis wordt de rol van Nederland in het kolonisatieproces van Zuid Afrika duidelijker.

    In 1670 besloot de VOC haar verversingspost flink uit te breiden. Een grootschalige uitbreiding naar het binnenland vond plaats onder Simon van der Stel. De Kaapkolonie werd bevolkt door Europese calvinisten, voornamelijk afkomstig uit Nederland.

    De nieuwkomers vernietigden grotendeels de cultuur van het Khoikhoi- en het San-volk, de oorspronkelijke bewoners van Zuid-Afrika, in drie oorlogen. Twee vonden plaats onder Johan Bacx van Herenthals (1676-1678).
    Dat "vernietigen van de cultuur" is gekleurde geschiedschrijving. Het was veel meer een geleidelijk proces van assimilatie.
    Ja, er waren schermutselingen, afgewisseld door lange perioden van vreedzame existentie, ruilhandel en (vrijwillige) onderlinge huwelijken. De soms genoemde aantallen slachtoffers (vele duizenden?) in de zg. Khoi-Burgher wars zijn m.i. overdreven. Bedenk dat er in het vrij kleine gebied rond de Kaap tot ca 1760 slechts zo'n 4 à 5 duizend blanken woonden, plus enkele tienduizenden heen weer trekkende Koisan.

    Het draaide allemaal om het bekende conflict tussen meer efficiënte landbouwers die hun percelen willen afschermen en rondtrekkende herdersvolken. Dat speelde en speelt overal in de wereld, recent nog zo'n kwestie in Nigeria. Dat de meer voedsel opbrengende landbouw het op den duur wint is onvermijdelijk. Het is een natuurlijk conflict, geen simpele kwestie van blank tegen zwart. Waarom de 'boeren' in ZA meer kwalijk nemen dan de farmers in de USA?

    Van de Khoisan cultuur is idd weinig meer over, hun taal behoort nu zelfs niet tot de 11 erkende talen in ZA (dat mag je het ANC verwijten). Het is onzin de 'Hollanders' daarvan de schuld te geven. De assimilatie met de Xhosa in de 19de en 20ste eeuw speelde een veel grotere rol.

    P.S. Echte slachtingen onder de zwarte bevolking vonden in de tweede helft van de 19de eeuw plaats, door de Engelsen in de zg. Zulu wars. Zoek daar de slachtoffers maar eens van op. En niet vanwege landbouwgrond maar vanwege een puur kapitalistische strijd om goud en diamanten.

  8. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 25 oktober 2020 20:45
    quote:

    josti5 schreef op 25 oktober 2020 08:50:

    [...]
    Gaat er nu in deze draad OOK al geleuterd worden over Trump???
    Er bestaat al een aparte zeurdraad antiTrump, die dagelijks vol wordt geleuterd met bergen copy/paste!
    Ik ben niet aan het copypasten, ik gaf mijn eigen mening.

  9. forum rang 7 hirshi 25 oktober 2020 21:18
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 25 oktober 2020 20:34:

    [...]Dat "vernietigen van de cultuur" is gekleurde geschiedschrijving. Het was veel meer een geleidelijk proces van assimilatie.
    Ja, er waren schermutselingen, afgewisseld door lange perioden van vreedzame existentie, ruilhandel en (vrijwillige) onderlinge huwelijken. De soms genoemde aantallen slachtoffers (vele duizenden?) in de zg. Khoi-Burgher wars zijn m.i. overdreven. Bedenk dat er in het vrij kleine gebied rond de Kaap tot ca 1760 slechts zo'n 4 à 5 duizend blanken woonden, plus enkele tienduizenden heen weer trekkende Koisan.

    Het draaide allemaal om het bekende conflict tussen meer efficiënte landbouwers die hun percelen willen afschermen en rondtrekkende herdersvolken. Dat speelde en speelt overal in de wereld, recent nog zo'n kwestie in Nigeria. Dat de meer voedsel opbrengende landbouw het op den duur wint is onvermijdelijk. Het is een natuurlijk conflict, geen simpele kwestie van blank tegen zwart. Waarom de 'boeren' in ZA meer kwalijk nemen dan de farmers in de USA?

    Van de Khoisan cultuur is idd weinig meer over, hun taal behoort nu zelfs niet tot de 11 erkende talen in ZA (dat mag je het ANC verwijten). Het is onzin de 'Hollanders' daarvan de schuld te geven. De assimilatie met de Xhosa in de 19de en 20ste eeuw speelde een veel grotere rol.

    P.S. Echte slachtingen onder de zwarte bevolking vonden in de tweede helft van de 19de eeuw plaats, door de Engelsen in de zg. Zulu wars. Zoek daar de slachtoffers maar eens van op. En niet vanwege landbouwgrond maar vanwege een puur kapitalistische strijd om goud en diamanten.

    In de geschiedenis van de Kaapkolonie van de VOC trokken steeds meer kolonisten het binnenland in. Daarbij brachten ze de plaatselijke bevolking grotendeels tot slavernij op hun 'plase' (uitgestrekte boerderijen). Er waren aanvankelijk nog wel als zodanig functionerende Khoikhoi-stammen, maar vooral na de pokkenepidemie van 1712 lag het uitgestrekte, maar erg droge achterland in en om de Nederlandse Kaapkolonie er grotendeels verlaten bij. De weinige overlevenden hadden niet veel andere keus dan voor de Boer te gaan werken. Daarmee stierven de Khoi-talen uit.

    Tijdens de Mfecane (vooral tussen 1826 en 1835) werden in de Drakensbergen de meeste San uitgeroeid en wat nog overbleef ging op in andere volken zoals de Sotho of werd naar de Kalahari verdreven.

    Geen schermutselingen dus. Daar is een andere naam voor: volkerenmoord.

  10. forum rang 6 asti 25 oktober 2020 21:50
    'Security Council resolution 134 (1960)

    (...)

    Concerns the situation in the Union of South Africa arising out of the large-scale killings of unarmed and peaceful demonstrators in Sharpeville; calls upon the Government to abandon its policies of apartheid and racial discrimination.
    In: Resolutions and decisions of the Security Council, 1960. - S/INF/15/Rev.1. - 1965. - p. 1-2. - (SCOR, 15th year).'


    digitallibrary.un.org/record/112105?l...
  11. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 25 oktober 2020 22:29
    quote:

    hirshi schreef op 25 oktober 2020 21:18:

    [...]
    In de geschiedenis van de Kaapkolonie van de VOC trokken steeds meer kolonisten het binnenland in. Daarbij brachten ze de plaatselijke bevolking grotendeels tot slavernij op hun 'plase' (uitgestrekte boerderijen). Er waren aanvankelijk nog wel als zodanig functionerende Khoikhoi-stammen, maar vooral na de pokkenepidemie van 1712 lag het uitgestrekte, maar erg droge achterland in en om de Nederlandse Kaapkolonie er grotendeels verlaten bij. De weinige overlevenden hadden niet veel andere keus dan voor de Boer te gaan werken. Daarmee stierven de Khoi-talen uit.

    Tijdens de Mfecane (vooral tussen 1826 en 1835) werden in de Drakensbergen de meeste San uitgeroeid en wat nog overbleef ging op in andere volken zoals de Sotho of werd naar de Kalahari verdreven.

    Geen schermutselingen dus. Daar is een andere naam voor: volkerenmoord.
    Wát een onzin! Krijgen de Boeren nu ook al de schuld van een pokkenepidemie en de Mfecane? Dat laatste was puur een strijd tussen zwarte stammen onderling.

    Dat van die slavernij is ook onwaar. Voor zwaar werk op het land importeerden de blanken o.a. Indiers en Javanen. Van Riebeeck stelde dat al in een vroeg stadium voor aan de VOC. Kennelijk vond hij de Khoi niet geschikt, of wilde hij dat niet.

    Uit welke vooringenomen bron haal jij al die onzin?

  12. forum rang 7 A3aan 25 oktober 2020 23:04
    Wat is slavernij? Ik vond mijn verplichte dienstplicht vroeger ook slavernij. Dat werd je zo maar even opgedrongen . Kijk ,wie kiest als beroepsmilitair maakt die keuze zelf. Het viel mij wel op dat de meesten van die beroeps als er werk aan de winkel kwam zich niet lieten zien. Mijn leuze was dan ook bij b.v. Nieuw-Guinea en crisis Berlijn tijdens paraat worden. Heren werk aan de winkel, jullie hebben je er voor verhuurd. Ik heb mij daar niet voor verhuurd.
  13. forum rang 9 josti5 26 oktober 2020 08:11
    En intussen naar de Nederlandse realiteit: de waterrekening.

    Jaarverbruik 74 m3, x 1,20 per kuub = 90 euro

    Belasting op water: 25 euro

    Vastrecht: 55 euro

    9% BTW over 170 euro = 15 euro

    Totaal 185 euro

    Ook hier weer: belasting op belasting, in dit geval nog eens 9% op 30%.
    En een monopolist, die van vastrecht-wanten weet!

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1637 1638 1639 1640 1641 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0694 -0,33%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 +0,25%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links