Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

39.000 Posts
Pagina: «« 1 ... 1161 1162 1163 1164 1165 ... 1950 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 15 oktober 2020 17:20
    Bouw behoeft lange adem

    Minister Schouten wil in de bouw- en sloopfase een vrijstelling creëren.

    FOTO ANP/HH

    Minister maakt stikstofaanpak voor komende tien jaar bekend

    Van onze parlementaire redactie

    digitalpublishing.telegraaf.nl/static...

    DEN HAAG: Na anderhalf jaar broeden heeft het kabinet een nieuwe stikstofaanpak voor de komende tien jaar. De miljardenoperatie moet zorgen voor natuurherstel én een oplossing met de juridische problemen rond bouwvergunningen.
  2. forum rang 10 rationeel 15 oktober 2020 17:20
    Sinds een uitspraak van de Raad van State in het voorjaar van 2019 staat Nederland op slot. De spoedaanpak voor dit jaar heeft nog weinig opgeleverd. Alleen de automobilist leverde in door langzaam te rijden op alle snelwegen. Dat is onvoldoende om zeven fileknelpunten aan te pakken.
  3. forum rang 10 rationeel 15 oktober 2020 17:21
    Voor de periode na 2020 heeft ’stikstofminister’ Carola Schouten dinsdag een aanpak onthuld. De bewindsvrouw legt in de wet vast dat over tien jaar minimaal de helft van de natuur in Europees beschermde Natura 2000-gebieden op een ’gezond’ stikstofniveau moet zitten.
  4. forum rang 10 rationeel 15 oktober 2020 17:22
    Tegelijkertijd is een weg bedacht om de bouwsector uit het slop te trekken. Door in de bouw- en sloopfase een vrijstelling te creëren moet het weer makkelijker worden om de schop in de grond te steken. Als tegenprestatie moet de bouw zelf stikstofarm worden. Dit lijkt erg op de situatie van voor de rechterlijke uitspraak, maar Schouten verzekert dat wél wordt gedaan wat toen fout ging.
  5. forum rang 10 rationeel 15 oktober 2020 17:23
    Al met al lijkt het voor de bouw nog een kwestie van geduld voor de situatie weer ’normaal’ is. Met name voor de aanleg van wegen ligt er nog een flinke uitdaging. De hele operatie komt grotendeels op het bordje van een volgend kabinet. De praktische kant van de hete stikstofaardappel wordt daarmee doorgeschoven.
  6. forum rang 10 rationeel 15 oktober 2020 22:55
    Amsterdamse viswinkel haalt gelijk, maar moet deuren sluiten

    AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam heeft een pijnlijke nederlaag geleden in haar strijd tegen viswinkel The Seafood Shop. De Raad van State (RvS) heeft de viswinkel in het gelijk gesteld

    Ondanks de juridische overwinning zullen ondernemers Pepijn, Fons en Fleur (vlnr) de zaak dichtdoen.? FOTO RONALD BAKKER

    www.telegraaf.nl/nieuws/1076314411/am...

    De moegestreden ondernemers besluiten ondanks hun zege, toch de deuren te sluiten. „De dure rechtszaak in combinatie met de huidige crisis maakt dat de verliezen ons teveel zijn geworden.”

  7. forum rang 10 rationeel 15 oktober 2020 23:02
    Ondernemers Fons, Fleur en Pepijn de Visscher lieten hun dromen in 2017 verwezenlijkt worden door een nieuwe viswinkel in de Leidsestraat te openen. Buurtgenoten waren blij dat er tussen alle wafel- en souvenishops eindelijk ook eens een winkel werd geopend die niet alleen gericht was op bezoekers. Precies zoals de gemeente zou willen, zou je denken. Maar al snel constateerden ambtenaren dat de viszaak in hun ogen niet aan de regels voldeed. Een broodje haring of bakje kibbeling serveren voor directe consumptie was in de ogen van de gemeente-ambtenaren niet conform het beleid. En dus werden alle juridische middelen uit de kast getrokken om de verkoop van vis voor directe consumptie te laten staken.

    Tevergeefs, blijkt nu. De hoogste rechter oordeelt dat de eis van de gemeente (het volledig verbieden) te ver gaat en stelt de ondernemers na 2,5 jaar juridische strijd op dit punt in het gelijk.

    Maar de overwinning is wrang. „Dat we gewonnen hebben verandert niks aan het feit dat onze mooie winkel er financieel slecht voorstaat. De dure rechtszaak in combinatie met de huidige crisis maakt dat de verliezen ons teveel zijn geworden. Bovendien blijft een vlot herstel uit en hebben we onze handen vol aan de restaurants. Dit samen maakt dat we het moeilijke besluit hebben genomen ermee te stoppen. We gaan daarom kijken of een andere visspecialist met frisse moed er een mooie zaak van wil maken. Zo niet dan sluiten we de zaak eind van dit jaar”, zegt Pepijn de Visscher.

    De ondernemers zijn blij met de steun die ze van velen hebben gekregen. „Vanuit de grond van ons hart danken we het voltallige team, de leveranciers en de duizenden klanten die ons gesteund hebben.”

    De gemeente ziet de uitspraak echter nog niet als sluitstuk, blijkt uit een reactie van GL-stadsdeelbestuurder Ilse Griek. Ondanks dat het besluit van de gemeente door de Raad van State is vernietigd, ziet zij dat de stad op andere punten wel gevolgd is haar denkwijze.

    „Helaas vindt de RvS dat het stadsdeel iets te ver is gegaan in onze eis aan de Seafood Shop. We gaan de uitspraak nu goed bestuderen en eventueel een nieuw handhavingsbesluit nemen.”
  8. forum rang 10 rationeel 16 oktober 2020 00:20
    stilgelegd wegens ’waslijst aan issues’

    PURMEREND - Een van de belangrijkste proefprojecten om woonwijken van het gas af te koppelen, ligt stil.

    www.telegraaf.nl/nieuws/1895822783/pr...

    De wijk Overwhere-Zuid in Purmerend blijft nog even wat langer op gas koken en stoken.
    In de wijk Overwhere-Zuid in Purmerend zouden in het kader van het Programma Aardgasloze Wijken (PAW) de komende twee jaar 1276 gebouwen van het gas afgekoppeld worden om daarna op een warmtenet te worden aangesloten. Maar de gemeente denkt dat „afronding in 2022 niet haalbaar is”, zegt wethouder Paul van Meekeren (Duurzaamheid, D66) in NRC.
  9. forum rang 10 rationeel 16 oktober 2020 00:21
    De wijk in Purmerend is de enige subsidie-ontvanger (6,9 miljoen euro) binnen het PAW waar sinds 2018 daadwerkelijk huizen van het gas ontkoppeld zijn. Bewoners hebben in juli en september een brief ontvangen met het bericht dat de tweede fase, die na de zomer had moeten beginnen, is uitgesteld. Reden daarvoor is „een waslijst aan issues”, zegt projectleider Jaspert Verplanke van de gemeente. „We zijn keihard tegen een muur opgelopen.”
  10. forum rang 6 Ronald Engels 16 oktober 2020 00:50
    quote:

    rationeel schreef op 15 oktober 2020 06:51:

    De klimaat- en energieplannen van de 27 lidstaten die eind vorig jaar ingediend werden, zijn nog gebaseerd op de 'oude' Europese doelstelling voor 2030: 40 procent minder uitstoot. De Europese Commissie stelde intussen voor de uitstootvermindering op te trekken tot 55 procent tegen 2030.
    ============================

    Ongelooflijk dat men met deze volslagen idiote CO2 excercitie bezig blijft.

    Wanneer bestudeert men het totale klimaat van Planeet Aarde eens serieus en dit niet over één verandering van één eeuw maar over périodes van 20.000 à 100.000 jaar.

    Onze planeet Aarde wordt kouder op korte termijn 35 jaar en heel veel kouder "Glacial" op langere termijn en dit begint met grote zekerheid binnen nu en 700 à 1400 jaar.

    M.v.g. uit Hulst,

    Ik ben steeds zekerder over de komende afkoeling, slechts PUTIN en China, met hun ijs-breakers en olie & gastankers & transportschepen kunnen de afkoeling van ons planeet aarde klimaat nog wellicht marginal afremmen!

    Onze Milieu en Klimaat wetenschappers die blijven vasthouden aan het CO2 Opwarmings Verhaal zullen met grote zekerheid ongelijk krijgen en het zal blijken, hoe onbetrouwbaar ook wetenschap kan zijn, ondanks PEER-REVIEWS, enzv, en tevens hoe dom en incompetent onze Nederlandse Overheid zal blijken te zijn met hun Dwaze ENERGIE-TRANSITIE-enzv.

    Nederland en alle Nederlanders gaan aan de Geeuwhonger van langdurige Verarming en sterk stijgende Belastingen, wellicht met 50 % of meer of mogelijk zelfs Faillissement net als de rest van ons Dwaze EU-Continent, onder leiding ECB, EU-Brussels en met goedkeuring IMF!
  11. r66 16 oktober 2020 00:54
    quote:

    rationeel schreef op 16 oktober 2020 00:36:

    Thierry Baudet heeft geretweet
    Leon Baten
    @leonbaten

    Het is onbegrijpelijk dat een meerderheid in de Tweede Kamer gisteren tegen de motie van
    @thierrybaudet
    stemde. Andere Europese landen gaan pas net over op gas, wij moeten er alweer af. Hoe kan dit toch?
    Het probleem is vrij simpel. Als je altijd gaat kijken of er om je heen niet iemand is die voor meer ellende zorgt,
    en dat als reden ziet dat jij het ook mag doen, krijg je een samenleving die niet te harden is.

    In dit geval reduceren we de oorspronkelijk natuur tot niks, stoken we energie in miljarden jaren opgeslagen op, en weten we als mensheid de atmosfeer samenstelling compleet te veranderen, met al gevolgen van dien.
    Probeer even dimensies van de ruimte te krijgen, en je zult zien er zijn dichtbij geen andere leefbare planeten. Musk heeft zelfs zijn hoop op die rode krater Mars gezet.

    Nou kan je boos naar alle ander gaan wijzen, dat zij ook heel stout zijn, of geen zin hebben om een bijdrage te leveren, of laat dat maar aan de volgende generaties over, of je kan de boel rationeel bekijken, en het als een ondernemer aanpakken.
    Welk probleem is er, en hoe gaan we het fixen.

    Verder hoef je helemaal niet van het gas af. Alleen Groningen gaat dicht. Je mag anytime met een duurzame oplossingen komen, of dat nou in gasvorm is of niet.
    Ja met ondernemen moet je wat verzinnen. Daar houd het bij de meeste op. Klagen klagen klagen, maar ondernemen ho maar.

39.000 Posts
Pagina: «« 1 ... 1161 1162 1163 1164 1165 ... 1950 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 0,00%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,47%
Gold spot 2.360,72 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Accsys
+5,43%
CM.COM
+2,92%
NX FIL...
+2,63%
RANDST...
+2,61%
ForFar...
+2,43%

Dalers

Kendrion
-2,99%
UMG
-2,95%
Alfen ...
-2,63%
EBUSCO...
-2,29%
VIVORY...
-1,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links