Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1539 1540 1541 1542 1543 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 4 september 2020 14:28
    quote:

    asti schreef op 4 september 2020 14:14:

    Het CDA wilt prostitutie verbieden.

    Het zoveelste voorbeeld dat Nederland steeds meer de islamitische normen en waarden aan het omarmen is.
    Nee hoor, ASTI:)

    Het betekent alleen maar dat het CDA als zieltogende partij van alles probeert om stemmetjes te trekken, en zo aan de macht te blijven.
  2. forum rang 7 ffff 4 september 2020 14:53
    quote:

    gokker schreef op 4 september 2020 12:27:

    [...]
    Wanneer iets legaal is, mag men er niet ongelukkig over zijn?
    Wanneer mijn dochter zich in de etalage zou zetten (slecht voorstelbaar), zou ik haar onterven.
    Lol, Gokker.

    Zo nu en dan kun je hier echt genieten als je de postings van de laatste 30 uur doorleest.

    Natuurlijk snap ik je ontboezeming ( om in de sfeer te blijven) , maar je weet toch wel dat je je dochter niet kunt onterven in Nederland en trouwens in de meeste West-Europese landen niet.

    De enige manier om haar te " onterven" is wel degelijk als een kale kip te sterven, maar dat gaat toch ook wel ver. Prachtige verhalen, geschiedenissen bestaan er in West-Europa waarbij vaders op laatste moment regelingen troffen ( schenkingen aan derden ) die echter wel degelijk door het benadeelde kind na zijn dood werden rechtgetrokken door rechterlijk vonnis.

    Peter
  3. forum rang 10 rationeel 4 september 2020 15:14
    SCHIPHOL - Ruim zes jaar na de omstreden ’minder Marokkanen’-uitspraak heeft het Hof vrijdag uitspraak gedaan in het proces tegen PVV’er Geert Wilders. Wilders werd schuldig bevonden aan groepsbelediging tijdens de uitslagenavond, hij krijgt echter geen straf. De politicus werd vrijgesproken voor aanzetten tot discriminatie en haat en voor groepsbelediging op de markt.

    De PVV-leider liet weten tegen de uitspraak in cassatie te gaan bij de Hoge Raad. „Nederland is een corrupt land geworden”, zei PVV’er Geert Wilders direct na afloop van de uitspraak in hoger beroep in de strafzaak tegen hem.

    twitter.com/i/status/1301866341058707458
  4. forum rang 10 rationeel 4 september 2020 15:20
    quote:

    ffff schreef op 4 september 2020 14:53:

    [...]

    Lol, Gokker.

    Zo nu en dan kun je hier echt genieten als je de postings van de laatste 30 uur doorleest.

    Natuurlijk snap ik je ontboezeming ( om in de sfeer te blijven) , maar je weet toch wel dat je je dochter niet kunt onterven in Nederland en trouwens in de meeste West-Europese landen niet.

    De enige manier om haar te " onterven" is wel degelijk als een kale kip te sterven, maar dat gaat toch ook wel ver. Prachtige verhalen, geschiedenissen bestaan er in West-Europa waarbij vaders op laatste moment regelingen troffen ( schenkingen aan derden ) die echter wel degelijk door het benadeelde kind na zijn dood werden rechtgetrokken door rechterlijk vonnis.

    Peter
    Je kunt veel van je zeggen, maar op bepaalde gebieden ben je goed op de hoogte:)

    De verhalen van moeders, die overleven meestal, schenken graag een vermogen weg aan de "verpleger";)

    Valt dat beroep in dit opzicht nog binnen het begrip prostitutie?;)

  5. forum rang 7 ffff 4 september 2020 15:35
    Die verpleger hoeft niet eens sexueel actief te zijn. De reeds danig dementerende erfgename van het gigantische L ' Oréal imperium, Mevrouw Bettancourt, de rijkste vrouw van Europa, gaf bijna 1 miljard, dus bijna 1000 maal 1 miljoen aan haar kapper en zorgzame verzorger. Totdat het de dochter van mevrouw Bettancourt te gortig werd en de kapper een proces aanspande.
    En de dan voor mij echt onbegrijpelijke vonnis van de Franse rechter: de kapper kreeg wel een jaartje gevangenisstraf ( dus was dus fout, zou een mens denken), maar het miljardje mocht hij grotendeels houden... Gegeven = gegeven.....

    Zijn op zich prachtverhalen om te volgen.

    Peter
  6. forum rang 10 rationeel 4 september 2020 15:46
    Geloofwaardigheid OM op het spel in proces-Wilders

    Als politieke beïnvloeding door Ivo Opstelten definitief wordt bewezen, moet de strafzaak tegen Geert Wilders van tafel. Het Openbaar Ministerie is anders niet langer geloofwaardig, schrijft Afshin Ellian.

    www.ewmagazine.nl/opinie/opinie/2019/...

    De strafzaak tegen Kamerlid Geert Wilders krijgt een bizarre wending. Zelf ben ik al twee keer opgeroepen door het Hof om als getuigdeskundige op te treden. Daarvoor heb ik al twee rapporten geschreven.

    De aangeklaagde was en is van mening dat dit een politiek proces is. Dat is een zware aantijging. Een politiek proces impliceert letterlijk dat de vervolging politiek is gemotiveerd en ook nog door de politieke concurrenten is geïnitieerd. Ik ken uit de Nederlandse rechtsgeschiedenis, althans de recente geschiedenis, geen voorbeelden van een politiek proces.

    Aantijging ‘politiek proces’ leek lang alleen metaforisch, tot deze week

    Wie stelt, moet bewijzen. Tenzij Wilders en zijn verdediging ‘politiek proces’ als een metafoor gebruiken om de situatie te duiden. Persoonlijk dacht ik dat Wilders vooral metaforisch gebruikmaakte van het begrip ‘politiek proces’. Maar dat is niet langer het geval. De advocaat van Wilders, Geert-Jan Knoops, kwam deze week met bewijs.

    Het Openbaar Ministerie (OM) valt onder de minister van Justitie en Veiligheid. Maar bij het uitoefenen van hun taken, namelijk de vervolging van de wetsovertreders, zijn ze onafhankelijk. Deze onafhankelijkheid is een waarborg tegen ongewenste politieke inmenging.

    Bestaat er dan gewenste politieke inmenging? Ja, in uitzonderlijke gevallen. Dat is ook bij wet geregeld. Overigens is dit thema in de jaren negentig van de vorige eeuw uitvoerig bediscussieerd in de rechtswetenschap. De Leidse hoogleraar Paul Cliteur heeft daaraan een belangrijke bijdrage geleverd door het schrijven van een aantal gezaghebbende artikelen.

    Politieke inmenging is in zeldzame gevallen gewenst, maar gebeurt nooit

    De uitkomst van dit rechtswetenschappelijke debat vinden we terug in artikelen 127 en 128 van de Wet op de rechterlijke organisatie (RO). De minister van Justitie kan volgens art. 127 algemene en bijzondere aanwijzingen geven betreffende de uitoefening van de taken en bevoegdheden van het Openbaar Ministerie.

    Daarvoor stelt artikel 128 zware eisen: eerst moet de minister het OM in de gelegenheid stellen om te reageren. Daarnaast moet de aanwijzing schriftelijk en gemotiveerd zijn: over en weer kunnen beide partijen (minister en OM) hun zienswijze kenbaar maken. De aanwijzingen kunnen een verzoek tot vervolging of een verzoek tot niet-vervolging inhouden. Als het gaat om een verzoek tot niet-vervolging of opsporing, moeten beide Kamers worden ingelicht.

    Er moet nog iets gebeuren in geval van een aanwijzing: er moet ook nog een verklaring worden toegevoegd aan de processtukken waaruit blijkt dat een aanwijzing is gegeven. En als het belang van de staat niet in het geding is, moet ook de motivering van de minister aan de rechter ter beschikking worden gesteld.

    Dit was een korte samenvatting van een zeer zorgvuldige wetgeving om in uitzonderlijke gevallen de belangen van de staat te kunnen waarborgen. Ik weet wat u nu gaat zeggen: geef een voorbeeld!

    Een hypothetisch voorbeeld: de minister kan een aanwijzing geven om de aangifte van een ander staatshoofd inzake een beledigende cartoon niet op te volgen. Maar tot op heden is van deze bevoegdheid geen gebruik gemaakt: het is immers een zwaar middel en wordt alleen ingezet als alle andere middelen ontoereikend zijn.

    Uit berichtgeving blijkt dat Opstelten wel aanstuurde op vervolging
    Nu is de vraag of oud-minister Ivo Opstelten van zijn bevoegdheid gebruik heeft gemaakt om de vervolging van Kamerlid Wilders te bewerkstelligen. Formeel niet, althans dat blijkt niet uit de berichtgeving. Maar daarmee zijn we er nog niet. Uit de berichtgeving en verklaring van de verdediging van Wilders valt op te maken dat Opstelten wel tegen zijn topambtenaar die het OM aanstuurt, heeft gezegd dat Wilders moet worden vervolgd:

    ‘Advocaat Geert-Jan Knoops bevestigt desgevraagd dat het er alle schijn van heeft dat men al in 2011 bezig was om een nieuwe aanleiding te zoeken om Wilders te laten struikelen. De PVV-leider was in juni 2011 net vrijgesproken van groepsbelediging en aanzetten tot haat en discriminatie van allochtonen in onder meer zijn film Fitna. (…) Opstelten zei volgens de ambtenaar letterlijk dat het OM Wilders moest vervolgen omdat “hij ons te veel voor de voeten loopt”.’ aldus De Telegraaf.

    Dit is buitengewoon opmerkelijk. Omdat het kabinet-Rutte I in 2011 afhankelijk was van de gedoogsteun van Wilders. Geert Wilders was de politieke partner van Ivo Opstelten. Als dit waar is, betekent dit dat Opstelten zijn politieke partner via het Wetboek van Strafrecht wilde uitschakelen. Zoiets zouden we slechts in Rusland, Georgië of Oekraïne verwachten.

    Behalve De Telegraaf berichtte ook RTL Nieuws hierover. De meest gedetailleerde uiteenzetting trof ik in de analyse van Pieter Klein. Hij komt tot de conclusie dat er wel sprake is van politieke beïnvloeding bij de vervolging van Wilders.

    Als dit in Nederland wordt toegestaan, is het hek van de dam
    Geen aanwijzing, maar beïnvloeding! Dat Opstelten geen gebruikmaakte van zijn bevoegdheid om een aanwijzing te geven, betekent dat hij de inzet van dit middel niet kon motiveren. Beïnvloeding is dan de enige manier om het gewenste resultaat, namelijk vervolging van Wilders, te kunnen bewerkstelligen.

    Als dit waar is, dan is er sprake van machtsmisbruik en een politiek proces. Heeft dat gevolgen voor de strafzaak tegen Wilders? Ja, zeker. Wie dat nog niet wist, moet zich verdiepen in de activiteiten van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). Want als dit in Nederland wordt toegestaan, dan is het hek van de dam in andere verdragsstaten zoals Georgië, Rusland, Turkije, Oekraïne, Servië, et cetera. Dat willen we toch niet!

    Derhalve moet de rechter alle bewijsstukken serieus onderzoeken en desnoods nieuwe getuigen oproepen, en als de politieke beïnvloeding wordt bewezen, dan moet het OM niet-ontvankelijk worden verklaard: einde van de zaak.

    Het gaat niet meer om Wilders. Het gaat om de waardigheid, en de geloofwaardigheid van het OM.

    Politieke beïnvloeding in een strafzaak is bruut machtsmisbruik!

  7. forum rang 10 rationeel 4 september 2020 16:03
    quote:

    ffff schreef op 4 september 2020 15:35:

    Die verpleger hoeft niet eens sexueel actief te zijn. De reeds danig dementerende erfgename van het gigantische L ' Oréal imperium, Mevrouw Bettancourt, de rijkste vrouw van Europa, gaf bijna 1 miljard, dus bijna 1000 maal 1 miljoen aan haar kapper en zorgzame verzorger. Totdat het de dochter van mevrouw Bettancourt te gortig werd en de kapper een proces aanspande.
    En de dan voor mij echt onbegrijpelijke vonnis van de Franse rechter: de kapper kreeg wel een jaartje gevangenisstraf ( dus was dus fout, zou een mens denken), maar het miljardje mocht hij grotendeels houden... Gegeven = gegeven.....

    Zijn op zich prachtverhalen om te volgen.

    Peter
    Prachtig, maar niet voor degenen de dupe worden van de huidige rechtspraak;)

    De dementerende B gaf het miljard net zo gemakkelijk weg als onze "niet dementerende" minister president dat doet.

    Maar ja voor hem is het gemakkelijk Geld weggeven. Toch maar het geld van die domme bevolking, die alles slikt..
  8. forum rang 10 voda 4 september 2020 16:09
    Gerechtshof: Geert Wilders schuldig aan groepsbelediging, geen straf

    Mark Middel 1 uur geleden

    Geert Wilders in extra beveiligde rechtszaal bij Schiphol.© Foto Robin van Lonkhuijsen/EPA Geert Wilders in extra beveiligde rechtszaal bij Schiphol.

    PVV-leider Geert Wilders is veroordeeld voor groepsbelediging vanwege zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraak. Hij krijgt geen straf. Dat heeft het Haagse gerechtshof vrijdag besloten.

    Op 19 maart 2014 stelde de PVV-leider tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Den Haag de vraag aan het publiek of ze meer of minder Marokkanen wilden. Het publiek scandeerde steeds harder „Minder! Minder!” als antwoord. „Nah, dan gaan we dat regelen”, antwoordde Wilders. Een groep van bijna 6.500 personen deed aangifte tegen Wilders wegens discriminatie. De rechtbank in Den Haag oordeelde in 2016 dat Wilders zich door zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraak schuldig had gemaakt aan groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie. Hij kreeg daarvoor geen straf. Zowel Wilders als het OM gingen tegen de uitspraak in beroep.

    Ruim zesenhalf jaar na de uitspraak deed het gerechtshof vrijdag uitspraak in de zaak. Volgens het gerechtshof is Wilders strafbaar voor de groepsbelediging van Marokkanen. Dat kan bijdragen aan de polarisatie in Nederland en gaat verder dan de vrijheid van meningsuiting, aldus het hof. Maar Wilders krijgt geen straf, omdat het hof zwaar laat meewegen dat hij al jaren bedreigd en beveiligd wordt voor het uitdragen van zijn mening.

    Wilders noemde de rechtszaak een politiek proces. Hij is ervan overtuigd dat toenmalig minister van justitie, Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie, VVD), zijn invloed aanwendde om Wilders strafrechtelijk aan te pakken. Het gerechtshof oordeelde vrijdag dat er geen sprake is van een politiek proces, omdat het volgens het hof niet aannemelijk is dat minister Opstelten invloed uitoefende op het OM om Wilders te vervolgen voor zijn uitspraken.

    www.msn.com/nl-nl/nieuws/overig/gerec...
  9. forum rang 7 rene l 4 september 2020 17:08
    quote:

    rationeel schreef op 4 september 2020 14:22:

    Kon moeilijk anders, de Marokkanen hebben zich de laatste jaren niet bepaald van hun beste kant laten zien;)

    Ja, de moslims hebben zich namelijk via sociale media nogal bedreigend uitgelaten en ook verbaal geweld gebruikt tegen Pegida.
    Woorden zoals, we krijgen die vieze varkens wel, we laten ze kermen, en ze zullen er jankend vandoor gaan.

    Vele mensen zijn boos op onze nieuwe burgerbobo, hij leek recht door zee, maar hij heeft in korte tijd veel respect verloren.
    Dit weekend zullen de Marokkaantjes wel flink losgaan, ze wanen zich nu onschendbaar.

    Het is ook een feit, Moslims zien ons als onreine varkens en zo spreken ze ook over ons in hun eigen taal.

    En het geloof, het is heel simpel, ben je een Moslim dan blijf je dat ook voor de rest van je leven.
    En zo niet, dan heb je een groot probleem met je familie en vrienden.
    De integratie zal ook nooit wat worden, volgend jaar wordt er bij ons ook een Moslimbasisschool geopend, de apartheid blijft, de verschillen worden juist met de dag groter.

    En wij moeten onze mond dichthouden en ons inschikken voor andere tradities.
    Te zot voor woorden.
  10. whammy 4 september 2020 17:21
    quote:

    rationeel schreef op 4 september 2020 16:03:

    [...]

    Prachtig, maar niet voor degenen de dupe worden van de huidige rechtspraak;)

    De dementerende B gaf het miljard net zo gemakkelijk weg als onze "niet dementerende" minister president dat doet.

    Maar ja voor hem is het gemakkelijk Geld weggeven. Toch maar het geld van die domme bevolking, die alles slikt..
    Pas maar op dat Kaag niet aan het bewind komt want dan gaat echt alles naar Brussel
  11. forum rang 7 JP Samosa 4 september 2020 18:12
    quote:

    asti schreef op 4 september 2020 14:14:

    Het CDA wilt prostitutie verbieden.

    Het zoveelste voorbeeld dat Nederland steeds meer de islamitische normen en waarden aan het omarmen is.
    Ja en nee

    Je bedoelt de ‘vrijzinnigheid ‘ van Mohamed?

    Of de nieuwe pedopartij die wil meedoen aan de komende verkiezingen?
  12. [verwijderd] 4 september 2020 18:25
    quote:

    ffff schreef op 4 september 2020 14:53:

    [...]

    Lol, Gokker.

    Zo nu en dan kun je hier echt genieten als je de postings van de laatste 30 uur doorleest.

    Natuurlijk snap ik je ontboezeming ( om in de sfeer te blijven) , maar je weet toch wel dat je je dochter niet kunt onterven in Nederland en trouwens in de meeste West-Europese landen niet.

    Ik kan haar niet totaal onterven, maar wel haar kindsdeel halveren en dat beperkt zich tot vermogen. Collecties (kunst, antiek, mineralen) gaan dan aan haar neus voorbij. Een andere optie is een stichting...
  13. forum rang 9 josti5 4 september 2020 18:31
    quote:

    ffff schreef op 4 september 2020 15:35:

    Die verpleger hoeft niet eens sexueel actief te zijn. De reeds danig dementerende erfgename van het gigantische L ' Oréal imperium, Mevrouw Bettancourt, de rijkste vrouw van Europa, gaf bijna 1 miljard, dus bijna 1000 maal 1 miljoen aan haar kapper en zorgzame verzorger. Totdat het de dochter van mevrouw Bettancourt te gortig werd en de kapper een proces aanspande.
    En de dan voor mij echt onbegrijpelijke vonnis van de Franse rechter: de kapper kreeg wel een jaartje gevangenisstraf ( dus was dus fout, zou een mens denken), maar het miljardje mocht hij grotendeels houden... Gegeven = gegeven.....

    Zijn op zich prachtverhalen om te volgen.

    Peter
    Ik heb van redelijk nabij diverse gevallen meegemaakt, waarbij de thuiszorgster wel héél erg toeschietelijk was voor de eenzame weduwnaar, zeg maar thuiszorg all-in.
    Dat had wél z'n prijs, en niet zo zuinig óók...
    Maar tevens familieleden, die plotseling erg zorgzaam werden voor de alleenstaande oom of tante.
    Kortom: er wordt veel geroofd op zogenaamd beschaafde wijze.

    En dan praat ik nog maar niet over de lieftallige Afrikaanse schone, die opa 100.000 euro reiskosten laat betalen om haar naar Nederland te krijgen...

    Echt: je gelooft maar ál te vaak je eigen oren niet!
  14. forum rang 6 asti 4 september 2020 18:59
    quote:

    JP Samosa schreef op 4 september 2020 18:12:

    [...]

    Ja en nee

    Je bedoelt de ‘vrijzinnigheid ‘ van Mohamed?

    Of de nieuwe pedopartij die wil meedoen aan de komende verkiezingen?

    De profeet Mohammed had meerdere vrouwen. Sommigen beweren dat een van zijn echtgenoten een kind was, maar ik heb begrepen dat de bron niet betrouwbaar is. Volgens mij zijn het o.a. voorstanders van kindhuwelijken die de onbetrouwbare bron voor waar willen aannemen.

    Verder: Kwaadsprekerij zul je altijd hebben. Ook de profeet Jezus had er ooit mee te maken.

    Het is in ieder geval zo dat prostitutie en pedofilie in de islam verboden is.
  15. forum rang 7 leek2018 4 september 2020 19:16
    quote:

    gokker schreef op 4 september 2020 12:27:

    [...]
    Wanneer iets legaal is, mag men er niet ongelukkig over zijn?
    Wanneer mijn dochter zich in de etalage zou zetten (slecht voorstelbaar), zou ik haar onterven.
    Kan dan alleen maar concluderen, .dat je echt een triest persoon bent. Maar dat was eigenlijk al duidelijk aan al je reacties op dit forum.
53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1539 1540 1541 1542 1543 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 0,00%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,47%
Gold spot 2.360,72 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Accsys
+5,43%
CM.COM
+2,92%
NX FIL...
+2,63%
RANDST...
+2,61%
ForFar...
+2,43%

Dalers

Kendrion
-2,99%
UMG
-2,95%
Alfen ...
-2,63%
EBUSCO...
-2,29%
VIVORY...
-1,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links