Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 690 691 692 693 694 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jonas 28 juli 2020 21:47

    Caveat zo is dat want waarom nu nog steeds geen vaccin tegen aids enzo

    "Virussen zijn ook de meest voorkomende biologische entiteiten op aarde. In een druppel zeewater zitten er bijvoorbeeld al meer dan 10 miljoen en dat zijn dan hopelijk goedaardige virussen.

    Virus is niet zo makkelijk te temmen bij de derde fase zullen veel vaccins sneuvelen volgens de geleerden."

    Komt nog bij de na-effecten van Corona zouden weleens erger kunnen zijn bijvoorbeeld voor het hart las ik nu weer in VK, Trouw, NRC, De Telegraaf. Weet niet meer.

    Komt ook nog bij dat virussen kunnen muteren.

    Laten we voorzichtig zijn.

    Groet, Jonas
  2. [verwijderd] 28 juli 2020 21:54
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 28 juli 2020 17:55:

    [...]Hoe kom je daar nu bij! COVID-29 valt helemaal niet mee!
    Er zijn wereldwijd al meer corona-doden gevallen
    dan er gemiddeld maximaal per jaar aan griep overlijden!

    Graag niet meer van die gekke dingen zeggen, Caveat.
    COVID-29?
    gemiddeld maximaal?
  3. forum rang 5 Ed Verbeek 28 juli 2020 22:20
    quote:

    gokker schreef op 28 juli 2020 21:54:

    [...]
    COVID-29?
    gemiddeld maximaal?
    haha, je let goed op, gokker. Dank voor de oplettendheid.
    Het is natuurlijk COVID-19.
    En “tot 650.000” . Vgl:
    “ Up to 650 000 deaths annually are associated with respiratory diseases from seasonal influenza”...”exclud[ing] deaths from non-respiratory diseases.”
    www.who.int/news-room/detail/14-12-20...

  4. forum rang 4 Ijsbeer 28 juli 2020 22:40
    sterven 650.000 mensen per jaar.

    En met corvid zijn we nog niet eens een jaar bezig en nu komen we pas wat in een versnelling.
    Exponentiële groei is nog niet eens aan de orde.
    Kun je nagaan als er geen vaccin komt en het virus gaat een paar jaar rond en de Exponentiële groei komt flink op gang.
    En net als de griep komt een ieder een keer aan de beurt.

    Dan heb je wat te rekenen ED.
    Dan heb je getallen van 1% op de wereld bevolking.
  5. [verwijderd] 28 juli 2020 22:49
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 28 juli 2020 22:20:

    [...]haha, je let goed op, gokker. Dank voor de oplettendheid.
    Het is natuurlijk COVID-19.
    En “tot 650.000” . Vgl:
    “ Up to 650 000 deaths annually are associated with respiratory diseases from seasonal influenza”...”exclud[ing] deaths from non-respiratory diseases.”
    www.who.int/news-room/detail/14-12-20...

    Die laatste uitspraak kennen we allemaal. Een aantal is of gemiddeld (over een bepaalde periode), of maximaal (gedurende een bepaalde periode). Het gemiddelde maximum?
  6. [verwijderd] 28 juli 2020 22:58
    quote:

    Caveat schreef op 28 juli 2020 22:40:

    [...]
    Dan heb je getallen van 1% op de wereld bevolking.
    nou nou.... Voorlopig ziet het er uit naar een miljoen in 2020.
    1% van de wereldbevolking zou betekenen dat elk jaar 10% van de leeftijdsgroep die betroffen is het loodje legt.
    Wanneer dat een paar jaren doorgaat...
  7. forum rang 4 Ijsbeer 28 juli 2020 23:03
    quote:

    gokker schreef op 28 juli 2020 22:58:

    [...]

    nou nou.... Voorlopig ziet het er uit naar een miljoen in 2020.
    1% van de wereldbevolking zou betekenen dat elk jaar 10% van de leeftijdsgroep die betroffen is het loodje legt.
    Wanneer dat een paar jaren doorgaat...
    Dat klopt maar we zouden het als een griepje behandelen.
    Dus Geen maatregelen alles gaat gewoon door.

    Doet hetzelfde met een griep afstand mondkapje,
    Geen massa bijeenkomsten etc etc /
    Ook een lockdown noem maar op..

    Dan kan 650.000 wel eens naar 50.000 gaan.
  8. forum rang 10 rationeel 28 juli 2020 23:25
    Dr. Harvey Risch is professor epidemiologie aan de Yale School of Public Health and Medicine, een van de topuniversiteiten in de wereld. Hij heeft meegewerkt aan meer dan 325 wetenschappelijke artikelen, heeft onderzoek gedaan naar allerlei vormen van kanker, waaronder baarmoederhalskanker. Vergeleken met hem is huisarts Rob Elens uit de Dorpsstraat te Meijel, Limburg, een beetje een wetenschappelijke kleuter – of niet?

    Leon de Winter

    www.telegraaf.nl/watuzegt/616314088/g...

    Vorige week schreef prof. Risch in Newsweek: „Normaal neem ik posities in binnen de hoofdstroom van medisch onderzoek, dus ben ik zelf verbaasd dat ik midden in een crisis vecht voor een behandeling die volledig door data wordt gesteund maar die, om redenen die niets te maken hebben met een correct begrip van de wetenschap, naar de zijlijn is geduwd. Het resultaat is dat tienduizenden patiënten met Covid-19 onnodig zijn gestorven. (...) Ik heb het natuurlijk over het medicijn hydroxychloroquine. Wanneer dit goedkope, orale medicijn heel vroeg in de loop van de ziekte wordt toegediend, voordat het virus de tijd gehad heeft zich oncontroleerbaar te vermenigvuldigen, blijkt het zeer effectief te zijn, vooral in combinatie met de antibiotica azithromycine of doxycycline en het voedingssupplement zink.”

    Prof. Risch omschrijft de artsen die de medicatie hebben toegediend als ’helden’ omdat ze gedaan hebben wat het beste voor hun patiënten was, ondanks zware druk van toezichthoudende medische instituten om dat niet te doen, waarna hij de kernvraag stelt: „Waarom wordt hydroxychloroquine weggeduwd?”

    Politieke arena

    Risch geeft drie redenen. De eerste luidt: hydroxychloroquine is in de politieke arena beland. Al in maart wees Donald Trump naar het middel, en aangezien Trump een fascistische gek is, zijn de meeste medici en media tegen.

    Halsoverkop publiceerden medische tijdschriften onderzoeken die moesten aantonen dat hydroxychloroquine gevaarlijk is, ook al wordt het al decennia veilig en effectief door vele miljoenen mensen gebruikt tegen o.a. malaria. The Lancet drukte een mega-onderzoek af dat in de media werd geprezen omdat het ten overvloede bewees dat Trump levensgevaarlijk was, tot het tijdschrift enkele dagen later het onderzoek moest intrekken omdat het onderzoek fake was.

    Ten tweede, schrijft Risch, is hydroxychloroquine in de inmiddels verworpen anti-studies verkeerd en te laat ingezet. De medicatie bij hoog-risico patiënten moet worden voorgeschreven zodra de eerste tekenen van Covid-19 zich voordoen. Wacht niet op de uitslag van de tests want „vertraging voordat met het medicijn wordt begonnen kan de werkzaamheid reduceren”.

    En drie: hydroxychloroquine kan hartritmeproblemen veroorzaken. Zijn reactie op dit gevaar luidt dat dat klopt, maar dat slechts een gering aantal problemen – duizend – werd vastgesteld bij tientallen miljoenen patiënten die gedurende lange tijd hydroxychloroquine gebruikten. Risch vindt dat dat risico wegvalt bij het extreem hoge sterftegevaar bij Covid-19-risicogroepen.

    En dan komt zijn opmerkelijke slotalinea: „Ik geloof dat in de toekomst deze miserabele periode ten aanzien van hydroxychloroquine door medische sociologen zal worden bestudeerd als een klassiek voorbeeld van hoe niet-wetenschappelijke factoren overduidelijk medisch bewijs hebben onderdrukt. Op dit moment vraagt de realiteit om een heldere, wetenschappelijke blik op het bewijs en waarheen dat wijst. Om onze hoog-risico patiënten te beschermen, onze ouders en grootouders, om de werklozen, (...) om al die mensen die onevenredig zijn getroffen, moeten we direct met de behandeling beginnen.”

    Prof. Risch wil hydroxychloroquine inzetten maar het gezondheids-establishment, ook in Nederland, houdt dat tegen. Inspecteurs oefenen druk uit op artsen en dreigen met het intrekken van licenties, de toediening wordt verboden, in de media worden de artsen die het ondanks de druk toch voorschrijven als moordende kwakzalvers weggezet.

    Verscheurde wereld

    Na decennia van gewaardeerd wetenschappelijk onderzoek, met posities bij medische tijdschriften en researchinstellingen, is prof. Risch geen wetenschappelijke kleuter maar een reus die alles ’op het spel’ zet door hydroxychloroquine samen met azithromycine/doxycycline en zink aan te prijzen.

    Dat hij daarmee zijn loopbaan ’op het spel’ zet, is verbijsterend, maar dat is een feit in onze verscheurde wereld. Alles wat in de omgeving van Trump gebeurt, is politiek beladen, zelfs, aldus Risch, een werkzame medicijnmix tegen een virus dat onze samenlevingen in een wurggreep houdt. Ook dorpsdokter Rob Elens te Meijel diende de mix toe met goed resultaat. Vervolgens bedreigde de gezondheidsinspectie hem met strafmaatregelen, de media hoonden hem weg. Volgens Yale-professor Risch is Elens een held.

    Het RIVM, het kabinet en de media willen niets weten van deze spotgoedkope middelen, die na Trumps aanprijzingen door de medische elites en de media giftig zijn verklaard. Moeten we het verbod op hydroxychloroquine door het RIVM, dat zo vaak geblunderd heeft, wel aanvaarden, en Risch’ oproep niet? Risch veegt alle voorbehoud van tafel.

    Ik kijk naar de kop boven Risch’ stuk in Newsweek: „De sleutel tot het verslaan van Covid-19 bestaat al. We moeten het gebruiken.” Ik kan die oproep niet beoordelen, maar stel je voor dat hij gelijk heeft en dat duizenden mensen eenzaam en te vroeg zijn gestorven en onze economie onnodig wordt verwoest.
  9. forum rang 4 Ijsbeer 28 juli 2020 23:35
    Ik kijk naar de kop boven Risch’ stuk in Newsweek: „De sleutel tot het verslaan van Covid-19 bestaat al. We moeten het gebruiken.” Ik kan die oproep niet beoordelen, maar stel je voor dat hij gelijk heeft en dat duizenden mensen eenzaam en te vroeg zijn gestorven en onze economie onnodig wordt verwoest.

    Het is wat en dan als een blind paard een vaccin zoeken wat nog een flinke tijd kan duren.
    Zou er toch wel wat geld vrijgemaakt kunnen worden voor een onafhankelijk onderzoek.
    Medicijn bestaat al .

    ik had begrepen dat ze het al onderzocht hadden maar niet goed genoeg denk je dan.

    En dan weten we het zeker.
    Gaat niet om welles nietes.
    Het gaat om levens van oudere mensen.
  10. swift2006 29 juli 2020 07:15
    (ABM FN-Dow Jones) Het potentiële Covid-19 vaccin dat het Amerikaanse Moderna ontwikkelt, lijkt te werken bij apen. Dit bleek dinsdag uit resultaten van een klinische studie die zijn gepubliceerd in The New England Journal of Medicine.

    De meeste apen die gevaccineerd werden met het coronavaccin van Moderna, raakten na blootstelling aan het virus niet besmet terwijl Covid-19 wel werd aangetroffen bij niet-ingeënte apen. 

    Volgens de onderzoekers ondersteunt de uitkomst de potentie van het vaccin om besmetting en verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Toch betekent een succesvol resultaat met dieren geen garantie dat dit ook bij mensen het geval is. 

    Maandag startte Moderna een Fase 3 klinische proef waar in 30.000 deelnemers aan mee zullen doen. 

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

  11. forum rang 10 voda 29 juli 2020 07:30
    16,7 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

    (ABM FN-Dow Jones) Er zijn tot nu toe bijna 16,7 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt woensdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

    In de Verenigde Staten stijgt het aantal nieuwe besmettingen nog altijd hard en dan met name in de zogeheten Sunbelt. Het aantal Amerikanen dat het coronavirus draagt, steeg van ruim 4,29 miljoen op dinsdag naar 4,35 miljoen vandaag, bij 149.000 sterfgevallen.

    Brazilië volgt de VS met 2,48 miljoen besmettingen en in India zijn er inmiddels 1,48 miljoen coronagevallen.

    In Rusland steeg het aantal besmettingen naar 822.000 en in Zuid-Afrika lopen de aantallen ook flink op, met inmiddels 460.000 geregistreerde gevallen.

    In West-Europa heeft het Verenigd Koninkrijk de meeste besmettingsgevallen met 302.000.

    In China, waar de uitbraak begon, zijn nu officieel 86.990 gevallen. Dit waren er dinsdag 86.783.

    Nederland heeft 53.647 besmettingen en in België zijn het er 66.662.

    Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd ruim 659.000 mensen aan het virus overleden. Ruim 9,7 miljoen mensen zijn inmiddels van het virus hersteld.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. [verwijderd] 29 juli 2020 07:35
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 28 juli 2020 17:55:

    [...]Hoe kom je daar nu bij! COVID-29 valt helemaal niet mee!
    Er zijn wereldwijd al meer corona-doden gevallen
    dan er gemiddeld maximaal per jaar aan griep overlijden!

    Graag niet meer van die gekke dingen zeggen, Caveat.
    Al sinds jaren bestaat er een griepprik. Ouderen en mensen met chronische aandoeningen kunnen hier (gratis) gebruik van maken. Dit heeft tot gevolg dat het aantal overledenen aanmerkelijk minder is geworden. Het covid-19 virus heeft de wereld overvallen. Ook nog eens na de winter. De maatregelen die normaliter tijdens een griepgolf gehanteerd worden, bleven achterwege.
    Ik blijf erbij, totdat er een vaccin gefabriceerd is, je nuchtere verstand gebruiken en handelen als tijdens een normale griepgolf.Dan begeef je je ook niet tussen mensenmassa's in benauwde ruimtes. Dan was je je handen ook vaker. Etc.
  13. forum rang 6 Chiddix 29 juli 2020 07:49
    Dagstaat coronavirus: 28-07

    VS- 4349313(+59076)
    Brazilie-2483191(+40816)
    India-1480073(-)
    Rusland-822060(+5380)
    Zuid-Afrika-459761(+7232)
    Mexico-402697(+7208)
    Nederland-53374(+223)
    Belgie-66428(-)

    Duitsland-207707(+595)
    Turkije-227982(+963)
    Singapore-51197(+359)
    Italie-246488(+202)
    Spanje-280610(+8189)- 25 Juli-28 Juli
    VK-302293(+585)
    Zweden-79494(+99)
    Frankrijk-221077(+725)
  14. [verwijderd] 29 juli 2020 08:21
    HCQ lijkt tegen SARS-COV-2 te werken. In lage hoeveelheid (een paar honderd gram) heel vroeg in de ziekte. Eerste 10 dagen. Dan wordt het virus nog bestreden.

    Er zijn te veel dokters die het met succes hebben opgepakt om het te ontkennen. Die mannen en vrouwen zetten hun carrierre op het spel als het niet waar zou zijn. Het is heel veilig om te zeggen dat het niet werkt. Daarmee werkt het. Punt!!

    fc
59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 690 691 692 693 694 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0697 -0,30%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.182,10 +1,48%
Gold spot 2.333,40 +0,06%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links