Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 673 674 675 676 677 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Chiddix 25 juli 2020 11:13
    quote:

    Yandex schreef op 25 juli 2020 09:36:

    De dag dat we in Nederland massaal gaan testen en massaal een corona-app hebben, zal het tij pas doen keren. Tot die tijd zijn alle maatregelen een wassen neus om mensen een 'veilig' gevoel te bezorgen. Er is nul leiderschap richting de oplossing, enkel leiderschap als het symptoombestrijding betreft. Zeer zorgelijk.
    Zorgelijk waren de berichten uit Belgie waar een deskundige zei, locale lockdowns hebben geen zin meer. Uit alle hoeken duiken nu meer besmettingen op. En dat na ruim drie weken versoepeling maatregelen.
    Voor de juiste aanpak moet je naar China kijken hoe die met het virus omgaan. Reizigers die aankomen in China worden allemaal getest en in quarantaine geplaatst(bron: NOS). Men voert een streng beleid op weg naar normalisering.
  2. [verwijderd] 25 juli 2020 11:21
    quote:

    Chiddix schreef op 25 juli 2020 11:13:

    Voor de juiste aanpak moet je naar China kijken hoe die met het virus omgaan. Reizigers die aankomen in China worden allemaal getest en in quarantaine geplaatst(bron: NOS). Men voert een streng beleid op weg naar normalisering.
    Wat er in China precies gebeurt weet niemand.

    Maar omdat ze in Wuhan ionisatie units in de ziekenhuizen hebben geïnstalleerd, lijkt het erop dat ze doen wat onze "experts" nog weigeren te erkennen.

    fc
  3. forum rang 6 win some... 25 juli 2020 11:29
    quote:

    rob77 schreef op 25 juli 2020 09:29:

    [...]

    100% bewijs is onmogelijk, zelfs niet in de natuurkunde. Voorkomen is beter dan genezen, maar doe dit met maatregelen die zin hebben en waar een wetenschappelijke basis voor is. Bijv. de 1,5m maatregel heeft geen wetenschappelijke basis en wordt in de meeste landen niet toegepast. Duitsland heeft deze maatregel 4 weken geleden afgeschaft.
    1,5 meter afstand houden geldt nog steeds in Duitsland:

    "Welche Regeln gelten für soziale Kontakte und öffentliche Bereiche?
    Um einen erneuten Anstieg der Covid-19-Fallzahlen zu verhinden und sich individuell vor einer Infektion zu schützen, ist ein Abstand von 1,5 Metern zu anderen Personen weiterhin einzuhalten. Darüber hinaus sind die Kontaktbeschränkungen und verstärkte Hygienemaßnahmen zu beachten."

    www.bundesregierung.de/breg-de/themen...
  4. forum rang 6 win some... 25 juli 2020 11:31
    quote:

    rob77 schreef op 25 juli 2020 09:31:

    [...]

    Ik bedoel de meetnauwkeurigheid van de gebruikte testen.
    1. Het virus is al weg
    Meteen maar de meest intrigerende bewering. Virus, welk virus? Misschien is het coronavirus al verdwenen en zijn de ongeveer honderd Nederlanders die per dag positief testen wel ‘foutpositieven’, foutmeldingen van de test. Ruis dus eigenlijk. ‘Het RIVM kan eenvoudigweg niet bewijzen dat het covid-19-virus zich überhaupt nog in Nederland bevindt’, stelt actiegroep Viruswaanzin in haar dagvaarding van de staat.

    Volledig uit de lucht gegrepen is de gedachte niet, erkennen experts desgevraagd. ‘Tests zijn nooit 100 procent specifiek. En als je maar heel veel test, gaat ook een heel klein percentage foutpositieve uitslagen een steeds groter aandeel innemen’, zegt RIVM-viroloog Chantal Reusken.

    Alleen is dat ‘een theoretische exercitie die in de praktijk niet aan de orde is’, benadrukt ze. In ons land lieten zich vorige week ruim 81 duizend mensen testen; 1 procent bleek positief. ‘Dat zijn aantallen die je niet kunt verklaren met valspositieven’, zegt internist-infectioloog Kees Brinkman van het OLVG in Amsterdam. Bovendien hebben de meeste mensen die zich laten testen al symptomen: dat zorgt voor selectie vooraf.

    De specificiteit van de tests die in Nederland worden gebruikt ‘zit tegen de 100 procent’, zegt Bram Diederen, arts-microbioloog en directeur van testlaboratorium Microvida. ‘Sommige tests zijn meteen knetterpositief, geen twijfel mogelijk. En soms is het wat onduidelijker: dan bepalen we nog een ander gen, met andere apparatuur, om een eventuele foutpositief testresultaat te voorkomen.’ Een heel enkel keertje geeft ook dat geen uitsluitsel: ‘Dan vragen we nieuw materiaal van de patiënt.’

    Want de testuitslag is niet zoiets als een lampje dat wel of niet gaat branden, maar een grafiek met een bepaalde vorm. ‘Het systeem zit heel solide in elkaar. Je ziet heus wel of je ergens in een hoek zit te meten, of dat wat je afgeeft echt positief is’, zegt ook Reusken.

    Brinkman is zelfs enigszins verontwaardigd over de suggestie dat alle ziektegevallen zouden zijn te herleiden tot ruis in de apparatuur. ‘Wat een waanzin. Natuurlijk is er een grens waar de betrouwbaarheidsmarges wat vager worden. Maar aan die grens zitten we nog lang niet.’

    www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
  5. forum rang 4 New dawn 25 juli 2020 11:47
    @Chiddix

    Coronavirussen zijn een familie van virussen. Helaas werd covid-19 al snel het coronavirus genoemd. Een verkoudheidvirus is ook familie vd coronagroep. Maar covid-19 is veel gevaarlijker. De meesten hebben gemeen dat er problemen ontstaan in de ademhalingswegen. De symptomen komen ook vaak overeen. Er is dus analogie, maar er zijn ook grote verschillen.
  6. forum rang 7 JP Samosa 25 juli 2020 12:12
    quote:

    FatCool schreef op 25 juli 2020 09:34:

    [...]
    Dit vind ik een uitermate denigrerend opinie richting onze jongeren.

    Betreffende de ziekte heb je helemaal gelijk. Het stelt helemaal niets voor voor de gezondheid van meer dan 99% van de jongeren. Die komen niet/nauwelijks voorbij het virale deel van de ziekte.

    Deze jongeren zitten echter op school om een vak te leren. Een aantal van die beroepen hebben op dit moment nul toekomstperspectief! En de kwaliteit van het onderwijs met afstand houden? Wat over bijvoorbeeld stageplaatsen, uit eigen ervaring weet ik dat dat een ramp is voor heel veel leerlingen?! Afstuderen zonder examen? Andere jongeren ontmoeten, het gezellig hebben, vergeet het maar.. Grootouders bezoeken met die stomme verpleegtehuisregels, vergeet het maar...

    Dit is een enorme mentale aanslag op onze jongeren. Geef ze perspectief in plaats van regeltjes!

    fc
    Denigrerend... daar moest ik ff keihard om lachen

    Je haalt dingen nu door elkaar.
    Stage , opleiding, toekomstperspectief, dat moet natuurlijk doorgaan.
    Enige creativiteit van scholen Om dit te transformeren naar iets positiefs mag toch worden verwacht zeker?
    Kom op zeg.

    En als het ff wat minder gezellie is........so be it.
    Dat komt heus wel weer
  7. forum rang 10 voda 25 juli 2020 12:14
    Bijna 15,75 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

    (ABM FN-Dow Jones) Er zijn zaterdagochtend 15,75 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd, tegenover 15,5 miljoen op vrijdag. Dit blijkt uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

    In de Verenigde Staten stijgt het aantal nieuwe besmettingen nog altijd hard en dan met name in de zogeheten Sunbelt. Het aantal Amerikanen dat het coronavirus draagt, steeg van bijna 4,04 miljoen op vrijdag naar ruim 4,11 miljoen vandaag, bij circa 146.000 sterfgevallen.

    Brazilië volgt de VS met 2,29 miljoen besmettingen en in India zijn er inmiddels 1,34 miljoen coronagevallen.

    In Rusland steeg het aantal besmettingen afgelopen dag naar 805.332 en in Zuid-Afrika lopen de aantallen ook flink op, met inmiddels 421.996 geregistreerde gevallen.

    In West-Europa heeft het Verenigd Koninkrijk de meeste besmettingsgevallen met 299.500.

    In China, waar de uitbraak begon, zijn nu officieel 86.202 gevallen. Dit waren er vrijdag 86.045.

    Nederland heeft 52.837 besmettingen en in België is dat 65.199.

    Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd bijna 640.000 mensen aan het virus overleden. Ruim 9 miljoen mensen zijn van het virus hersteld.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. A
  8. whammy 25 juli 2020 13:15
    quote:

    Chiddix schreef op 25 juli 2020 11:13:

    [...]

    Zorgelijk waren de berichten uit Belgie waar een deskundige zei, locale lockdowns hebben geen zin meer. Uit alle hoeken duiken nu meer besmettingen op. En dat na ruim drie weken versoepeling maatregelen.
    Voor de juiste aanpak moet je naar China kijken hoe die met het virus omgaan. Reizigers die aankomen in China worden allemaal getest en in quarantaine geplaatst(bron: NOS). Men voert een streng beleid op weg naar normalisering.
    Wat weten we van China niks ,nada.
  9. whammy 25 juli 2020 13:23
    De reproductie in België stijgt vandaag naar 1,45 t.a.v. gisteren 1,27
    Note:
    Het cijfer moet wel met enige voorzichtigheid geïnterpreteerd worden. Er is sprake van een onderwaarde van 1,21 en een bovenwaarde van 1,71. Maar beide cijfers liggen alleszins boven de 1. De 1,45 is de mediane waarde van de schatting, die gebeurt op basis van het aantal ziekenhuisopnames. Andere experts komen tot een hoger getal, omdat ze zich op het aantal besmettingen baseren en niet op de ziekenhuisopnames.
    Bron: De Morgen
  10. forum rang 6 Chiddix 25 juli 2020 13:27
    quote:

    whammy schreef op 25 juli 2020 13:15:

    [...]

    Wat weten we van China niks ,nada.
    Gisteren liet de NOS beelden zien van hoe het op luchthavens ging in China. Daarnaast is er op internet nog wel een beeld(info) te verkrijgen hoe de Chinezen de lockdown afbouwen en welke maatregelen in stand gehouden worden.
    Buitenhof moet Nout Wellink maar eens optrommelen want die werkt in China en kan u veel vertellen over de gang van zaken. Uiteraard ook weer zijn mening vragen over Europa en de VS of die het goed doen en wat ze fout doen.
    Ik krijg de indruk dat de VS er een zooitje van maakt. Europa tot nu toe een plus maar hoelang nog?
  11. forum rang 10 luchtschip 25 juli 2020 14:31


    Jeroen Pols (advocaat viruswaanzin) komt op Hart van Nederland met een leugen over de uitspraak van de rechter.

    Meneer Pols van Viruswaanzin mocht zojuist bij HartvNL
    zeggen dat de rechter erkent dat COVID-19 niet dodelijker is dat de gewone griep. Dat heeft de rechter dus helemaal niet erkend. Is gewoon feitelijk onjuist.

    twitter.com/_MikeMuller/status/128676...

    Dit staat in de uitspraak van de rechter :

    pbs.twimg.com/media/EduEsI8XkAAq3sy?f...

    Note : de rechter heeft het over viruswaarheid.
    De stichting van viruswaanzin heet viruswaarheid, die de aanklacht heeft ingediend.

    Blijft toch de indruk geven dat deze leugen bij het publiek (zeker de viruswaanzin aanhangers) als waarheid blijft hangen
  12. forum rang 10 luchtschip 25 juli 2020 15:59
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 19 juni 2020 10:29:

    Laat het even tot je doordringen:
    de enige onderzoeker waarop de 1,5 m kwakzalvers en charlatans zich baseren stelt zelf:

    " Groter deeltjes/druppels lukt dat niet of in veel mindere mate, stelt Wells. Die worden in de bovenste luchtwegen tegengehouden en leiden niet of veel minder tot een besmetting."

    De conclusie is dan ook;
    "Het is verbijsterend, dat al in het veel geroemde handboek van 1955 heel expliciet uitgelegd wordt dat de aerosols bij vrijwel alle ziektes die onderzocht zijn, het grote gevaar betekenen. Ze gaan direct naar de longen en doen hun vernietigende werk. Maar men heeft blijkbaar nooit de bron opgezocht en alleen datgene gebruikt wat een ondersteuning was van het standpunt dat men toch al had ingenomen.

    De grote druppels (kanonskogels of niet) komen, als ze je überhaupt raken, in de bovenste luchtwegen terecht en kunnen heel slecht de longen bereiken.

    Maar WHO, en dus alle RIVM’s ter wereld, houden zich niet aan datgene dat Wells al in 1955 proefondervindelijk vast heeft gesteld. Het gevaar komt niet van de grotere druppels.

    We moeten ons beschermen tegen het te lang inademen van de aerosols. En we kunnen per direct wereldwijd de social distancing, 2 meter, 1,5 meter of 1 meter afschaffen."

    Daarom ga ik a.s. zondag naar deze demonstratie : viruswaanzin.nl/belangrijk/initiatief...
    Mijn persoonlijke slogan: "Stop de dood-door-nalatigheid van het RIVM"
    Ijzersterke argumenten voer je aan.
    het RIVM en de WHO slaan de plank volledig mis.

    Gelukkig kwam er enkele dagen later (25 juni) een kort geding van viruswaanzin tegen de Staat.
    En viruswaanzin kon met deze argumenten de rechter overtuigen

    Helaas oordeelde de rechter gisteren dat het verhaal van viruswaanzin geen grond heeft en stelde de Staat, cq het RIVM in het gelijk.

    Mooi dat je in de laatste zin aangeeft een fervent fan te zijn van viruswaanzin.
    jammer, dat de rechter het verhaal van viruswaanzin niet ontvankelijk verklaarde.
    En de rechter het RIVM/de Staat in het gelijk stelde
  13. forum rang 10 luchtschip 25 juli 2020 15:59
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 27 juni 2020 13:36:

    [...]Er is bij mijn weten geen enkele besmetting terug te voeren tot de demnonstratie op de Dam
    (en ik volg het corona nieuws toch aardig) en er is in de cijfers ook niks van terug te zien, sterker nog: die gingen gewoon verder omlaag.
    Ook na hemelvaart: niks opvallends nul nada.
    Aantal ziekenhuisopnames laatste week was ook nog eens 1/4 van het aantal ziekenhuisopnemes in de week voor de demonstratie op de Dam.

    De kans dat ik a.s. zondag iemand anders besmet is vele malen kleiner dan de kans dat ik onderweg daarnaartoe een verkeersongeluk veroorzaak met letselschade voor een ander.

    Conclusie:
    Het is asociaal om je met een verkeersvoertuig op de weg te begeven!!!!
    maar als je in Den Haag woont kun je zonder gevaar voor anderen te voet naar het Malieveld gaan om te demonstreren.
    :-)
    toen as zondag (28 juni) was er de viruswaanzin demonstratie op het Malieveld.
    Weliswaar door de rechter verboden, maar daardoor laat en viruswaanzinnige niet afschrikken.

    Ben wel benieuwd naar je reactie op de uitspraak van de rechter, die in het kort geding viruswaanzin volledig in het ongelijk stelde.
  14. forum rang 10 luchtschip 25 juli 2020 16:00


    Petitie om Viruswaanzin en andere vergelijkbare groeperingen te stoppen.

    Petitie

    Wij
    houden ons aan de maatregelen tijdens deze pandemie uit respect voor elkaar en om veilig te zijn

    constateren
    dat Viruswaanzin actief informatie deelt op sociale media die veelal manipulatief is en onvoldoende voorzien van de juiste feiten.
    Viruswaanzin maakt gebruik van informatie van discutabele experts en gebruikt ook berichten uit de hoek van de kwakzalverij.
    Ze delen eenzijdige informatie.
    Deze organisaties roepen op om je niet te houden aan de regels van het RIVM tijdens deze pandemie.
    Ze veroorzaken onveiligheid en hiermee is de openbare orde en veiligheid in het geding.
    Ze dienen dus te worden gezien als een criminele organisatie.

    en verzoeken
    ervoor te zorgen dat we geen gevaar lopen door uitingen van dergelijke organisaties en ze als crimineel te behandelen.

    stopviruswaanzin.petities.nl
  15. baseless 25 juli 2020 16:18
    stopviruswaanzin gekkies...ga eens kijken op de ICs in het buitenland...en straks hier in NL en praat eens met de overspannen artsen die zich in maart/april KAPOT hebben gewerkt. Beetje logica toepassen, maskertje totdat we (of de meest kwetsbaren) eindelijk een vaccin hebben. Je mag natuurlijk geloven wat je zelf wil...maar die SVP niet asociaal door andere mensen in gevaar te brengen. Ik heb ook van dichtbij gezien dat jonge mensen 30jr ernstig ziek zijn geworden en lang met klachten hebben rond gelopen (en nog steeds niet 100% zijn). Doe sociaal hou afstand ..en als dat niet kan een mondmasker. We vinden de situatie allemaal klote.
  16. forum rang 7 ffff 25 juli 2020 16:27
    Eigenlijk zouden de viruswaanzin - believers een polsbandje moeten dragen en als ze zich dan melden bij de spoedopname van een ziekenhuis, gewoon naar de uitgang verwijzen.......

    DAT zouden ze eens moeten doen. Maar zoiets durven alleen Putin en Erdogan en die president van de Filipijnen......
59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 673 674 675 676 677 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 879,11 +1,02%
EUR/USD 1,0715 -0,13%
FTSE 100 8.117,98 +0,48%
Germany40^ 18.046,00 +0,72%
Gold spot 2.345,15 +0,56%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

EBUSCO...
+7,84%
ASMI
+6,77%
Corbion
+3,70%
Alfen ...
+3,55%
NX FIL...
+3,23%

Dalers

IMCD
-7,85%
SIGNIF...
-7,73%
Wereld...
-7,62%
BESI
-4,82%
ABN AM...
-3,97%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links