Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.455 Posts
Pagina: «« 1 ... 246 247 248 249 250 ... 273 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 9 juni 2020 06:46
    Olieprijs lager gesloten

    De olieprijs is maandag lager gesloten, na oplopende zorgen over een toename in de olieproductie in diverse landen, ondanks dat oliekartel OPEC en aangesloten landen zaterdag een akkoord bereikten over een verlenging van de huidige productieafspraken tot eind juli.

    Sinds mei pompen het kartel en een aantal bondgenoten daarbuiten in principe 9,7 miljoen vaten minder op per dag, hoewel OPEC-landen Nigeria en Irak zich tot nog toe niet volledig aan de voor hun gestelde quota hielden. De landen hebben nu beloofd dit wel te doen. De deal liep oorspronkelijk eind deze maand af, waarna de gezamenlijke inperking zou worden versoepeld naar 7,7 miljoen vaten per dag vanaf juli.

    "Door de sterkere productieverlaging met een maand te verlengen tot eind juli zal de markt eerder in balans zijn en kunnen voorraden verder normaliseren", stelde energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO maandag in een analyse.

    Experts vrezen al een tijd dat niet alle landen zich volledig aan de afspraken houden. Het optimisme over de verlenging van de productie-afspraken werden teniet gedaan door zorgen over een toename van de productie van Amerikaanse schalie-olieproducenten, nu de prijzen van ruwe olie stijgen.

    Ook berichten dat Libië opnieuw is gestart met de productie bij één van zijn grootste olievelden en dat Mexico weigert om aan de productiebeperkingen te voldoen, deden het sentiment op de oliemarkt maandag geen goed. Mexico heeft zijn inperking van 100.000 vaten per dag stopzet. Samen met de extra productie uit Libië, kunnen er 400.000 vaten olie per dag extra op de markt komen.

    Daarbovenop meldde persbureau Reuters dat diverse olieproducerende Golfstaten, die sinds juni vrijwillig de productie met 1,18 miljoen vaten per dag beperken, niet van plan zijn om dit na deze maand ook nog te blijven doen. De vrijwillige productiebeperking komt bovenop de gemaakte afspraken met de OPEC.

    Deze vrijwillige beperkingen van Saoedi-Arabie, de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit waren "niet onbelangrijk", aldus analist Bjornar Tonhaugen van Rystad Energy. "Het zou te mooi om waard te zijn geweest als er een maandlang bijna 11 miljoen vaten per dag minder olie zou worden geproduceerd", aldus de analist.

    Later deze maand zal worden bekeken of het productieniveau met nog eens met een maand moet worden verlengd. De volgende OPEC-vergadering staat nu gepland voor 30 november en 1 december. Op die tweede dag schuiven ook de partnerlanden aan.

    Herstel

    In de afgelopen weken is de olieprijs zeer sterk hersteld. "Het prijsherstel werd gedreven door de combinatie van meer vraag naar olie als gevolg van de versoepeling van de lockdowns, de productieverlaging in de VS én de gecoördineerde productieverlaging van OPEC+", aldus de econoom van ABN AMRO.

    Een verdere stijging van de olieprijs noemt Van Cleef "ongegrond", met uitzondering van wellicht een technisch signaal voor beleggers dat de olieprijs nog kan doorstijgen naar 50 tot 55 dollar per vat. Dit technische beeld ontbeert echter een fundamentele onderbouwing, waarschuwt de kenner.

    De juli-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 1,36 dollar lager, ofwel 3,4 procent, op 38,19 dollar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 6 haas 9 juni 2020 07:25
    Gas het zusje van Olie
    voor geinteresseerden actueel Artikel over gas/gasprijzen.
    =========================================================
    Wie gaat de gasproductie verminderen?
    Hoe dit proces verder zal verlopen hangt vooral af van de gasproducenten - met name van Rusland (dat het gas vooral per pijpleiding exporteert) - en de grote LNG-producenten zoals Qatar en de VS. Van deze producenten heeft Rusland de laagste kosten. Toch is het juist Gazprom dat op dit moment de export van gas, nadat deze van 2014 tot 2019 snel gegroeid was, langzaam wat laat teruglopen. Zij zijn meer flexibel dan LNG-producenten en hebben geen zin in een prijzenoorlog.

    www.iex.nl/Column/500719/Op-weg-naar-...
  3. forum rang 10 voda 10 juni 2020 08:10
    Olieprijs omhoog ondanks volatiele sessie

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag ondanks een volatiele dag toch gestegen. Op een settlement van 38,94 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,75 dollar of 2 procent meer waard.

    Er waren onder meer zorgen over het naleven van de OPEC+ akkoord, dat de mondiale productie met bijna 10 miljoen vaten per dag inperkt.

    Na juni zouden landen als Saoedi-Arabië, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten niet langer van plan zijn om vrijwillig nog minder olie op te pompen dan hun toegewezen quota, volgens persbureau Reuters. Daarnaast zijn er ook zorgen dat niet-OPEC landen als Noord-Amerika de productie weer opvoeren.

    Gezien de recente stijging van de olieprijzen, "gaan Amerikaanse oliebedrijven die hun output eerder terugschroefden en boorputten sloten, nu weer gaan opstarten", aldus econoom James Williams van WTRG Economics.

    Ondertussen zal Libië de export van olie uit zijn Sharara-veld weer hervatten en geldt voor dit land geen quotum, volgens Williams.

    Analisten van Goldman Sachs waarschuwen dat de mondiale oliemarkt nog altijd voor flinke uitdagingen staat om het overschot aan olie te absorberen zodat de prijzen weer normaliseren.

    "Met de nieuwste inperking van de OPEC al ingeprijsd, verwachten we dat de olieprijzen de komende weken weer zulen dalen, met een voorspelling voor Brent van 35 dollar per vat", aldus de Amerikaanse grootbank. Een vat Brent werd dinsdagavond verhandeld op 41,06 dollar.

    De Energy Information Administration kwam dinsdag met zijn maandrapport voor de oliemarkt en rekent voor 2020 op een gemiddelde prijs per vat WTI van 35,14 dollar, bijna 17 procent hoger dan in de vorige prognose. De Amerikaanse productie schat men in op 11,56 miljoen vaten per dag in 2020, een procent lager ten opzichte van het rapport in mei.

    De EIA komt woensdag met zijn wekelijkse olievoorradenrapport uit de VS. Geradpleegde economen verwachten afname met 3,2 miljoen vaten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 10 juni 2020 08:12
    IEA: schok op wereldwijde aardgasmarkt door crisis

    Gepubliceerd op 10 juni 2020 07:33 | Views: 1.534

    PARIJS (AFN) - De coronacrisis brengt een schok teweeg op de wereldwijde markt voor aardgas. De combinatie van de crisis en de uitzonderlijk milde winter op het noordelijk halfrond zorgen dit jaar voor de grootste daling naar de vraag naar aardgas in de geschiedenis, zo meldde het internationale energieagentschap IEA.

    De vraag naar aardgas zal in 2020 naar verwachting met 4 procent dalen, oftewel met 150 miljard kubieke meter. Dat is twee keer de omvang van de daling na de wereldwijde financiële crisis van 2008. Onder meer in "volwassen" markten als Europa, Noord-Amerika en Azië worden grote dalingen verwacht. Deze regio's zijn goed voor driekwart van de totale daling van de vraag naar gas dit jaar.

    Het IEA benadrukt dat de impact van de crisis op de gasmarkt minder ernstig is in vergelijking met de malaise op de markt voor olie en steenkool. Evengoed is ook de gassector niet immuun, waarbij de gasindustrie ook gewend was geraakt aan een aanhoudende toename van de vraag.

    Het wereldwijde overaanbod nu zorgt ervoor dat belangrijke aardgasindices naar recordlaagtes zakken. Om de kosten te drukken, worden uitgaven beperkt en worden investeringsbeslissingen op de lange termijn geschoven. Voor volgend jaar wordt een opleving verwacht, maar volgens het IEA kan het wel even duren alvorens de niveau's van voor de crisis bereikt zullen worden.
  5. forum rang 10 voda 10 juni 2020 17:45
    Amerikaanse olievoorraden omhoog

    (ABM FN) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn afgelopen week gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

    In de week eindigend op 5 juni stegen de voorraden ruwe olie met 5,7 miljoen vaten tot 538,1 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden namen met 0,9 miljoen vaten toe tot 258,7 miljoen vaten.

    De voorraden stookolie en diesel stegen met 1,6 miljoen vaten tot 175,8 miljoen stuks.

    De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 71,8 naar 73,1 procent.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 11 juni 2020 07:37
    Olieprijs stijgt

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag gestegen, voor de tweede dag op rij in New York.

    De julifuture voor een vat ruwe olie steeg 1,7 procent tot 39,60 euro op de New York Mercantile Exchange.

    Eerder op de dag stond de olieprijs nog lager, nadat de Amerikaanse olievoorraden bleken te zijn gestegen in de afgelopen week.

    Uit de cijfers van overheidsinstantie EIA bleek ook dat de binnenlandse olieproductie in de VS is gedaald,terwijl ook de voorraden in de overslaghub in Cushing in Oklahoma daalden.

    De Federal Reserve zei intussen geen renteverhoging te voorzien voor het eind van 2022.

    "De Amerikaanse dollar krijgt klappen na de verklaring van de Fed. Hierdoor stijgt de olieprijs naar het hoogste niveau van de dag na een somber getint EIA-rapport", zei Matt Smith van ClipperData.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 12 juni 2020 06:52
    Olieprijs keldert

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag flink gedaald. Op een settlement van 36,34 dollar werd een vat West Texas Intermediate 3,26 dollar of 8,2 procent minder waard.

    Woensdag sloot de olieprijs nog rond de 40 dollar per vat, het hoogste niveau in drie maanden. Donderdag gingen de oliemarkten mee in de algemene malaise op de financiële markten, door de hernieuwde vrees voor een tweede besmettingsgolf van Covid-19.

    "De combinatie van stijgende olievoorraden [in de VS] en een toename in het aantal geregistreerde coronabesmettingen wakkeren opnieuw de zorgen aan die de prijzen in maart en april deden kelderen", aldus analist Robbie Fraser van Schneider Electric.

    "De markt lijkt zich af te vragen of de eerdere rally wel houdbaar is gezien de verontrustende stijging van Covid-19 gevallen in sommige regio's", volgens de marktvorser.

    Ook de pessimistische outlook die de Federal Reserve woensdag gaf bij zijn rentebesluit hielp het sentiment donderdag niet. "In minder dan een week tijd is het fundament voor vraag en aanbod voor de oliemarkten weer ernstig verzwakt", aldus analist Edward Moya van Oanda.

    "Het risico op een tweede besmettingsgolf verplettert de hoop op een geleidelijk economisch herstel wat [eerder] aan de basis stond van een verbeterde vraag naar olie", aldus Moya.

    Het overaanbod zal voorlopig niet slinken en de Amerikaanse voorraden stijgen weer tot recordhoogte, volgens de marktkenner.

    Woensdag werd bekend dat de Amerikaanse olievoorraden afgelopen week met 5,7 miljoen vaten zijn gestegen. Ook de benzinevoorraden en die voor stookolie namen toe.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 13 juni 2020 09:26
    Olieprijs daalt verder

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag verder gedaald. Op een settlement van 36,26 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,2 procent minder waard.

    Op weekbasis daalde de prijs ruim 8 procent vanwege de hernieuwde zorgen over het gebrek aan balans in de markt, gezien de hoge voorraden en een gebrek aan vraag. Ook op de oliemarkten zijn beleggers bezorgd over de economische impact van een tweede coronagolf.

    Daarbij zijn de olieprijzen in zo'n zes weken tijd 130 procent gestegen, wat volgens analisten een overdreven stijging is omdat de vraag naar olie de komende tijd zwak blijft, ongeacht een tweede besmettingsgolf met het virus.

    Volgens analist Lukman Otunuga van FXTM blijven de olieprijzen sowieso gevoelig voor neerwaartse schokken vanwege de zorgen over de virusuitbraak. "De mogelijkheid van nieuwe lockdownmaatregelen en een vertraagd economisch herstel is slecht nieuws voor olie", aldus de marktkenner. Daarom biedt het hernieuwde OPEC+ akkoord ook weinig steun, volgens Otunuga.

    Analisten van Barclays blijven ondertussen wel optimistisch over de outlook voor de oliemarkt. Zij verhoogden vrijdag hun verwachting voor de olieprijs in 2020 met 4 dollar.

    Verder daalde het aantal actieve olieboorplatforms in de Verenigde Staten afgelopen week voor het eerst in 11 jaar tot onder de 200, bleek uit data van Baker Hughes.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 15 juni 2020 08:58
    Olieprijzen verder omlaag door hernieuwde coronavrees

    Gepubliceerd op 15 juni 2020 08:54 | Views: 0

    Royal Dutch Shell A 12 jun
    15,22 0,00 (0,00%)

    SINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - De olieprijzen gingen maandag verder omlaag door de vrees voor een nieuwe golf aan coronabesmettingen. Daarmee werd de daling van de olieprijzen van eind vorige week voortgezet.

    De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte tussentijds 4,8 procent tot 34,51 dollar en Brentolie daalde 3,4 procent tot 37,37 dollar per vat.

    De vrees voor een tweede coronagolf is opgelaaid door nieuwe besmettingen in de Chinese hoofdstad Peking en in verschillende Amerikaanse staten. Begin vorige week tikten de olieprijzen nog de hoogste niveaus in drie maanden aan door optimisme over het economisch herstel van de coronacrisis en productiebeperkingen door oliekartel OPEC en bondgenoten zoals Rusland.
  10. forum rang 10 voda 15 juni 2020 09:18
    Update: BP schrijft voor miljarden af

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    BP PLC
    3,6365 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
    BP PLC
    £ 3,2305 0,00 0,00 % London Stock Exchange

    (ABM FN-Dow Jones) BP heeft vanwege de coronapandemie en de aanhoudende impact op de wereldeconomie zijn ramingen voor de olieprijs neerwaarts bijgesteld en tevens schrijft de energiereus voor miljarden dollars af. Dit meldde het Britse bedrijf maandag voorbeurs.

    BP zei vanwege de voortslepende pandemie voor een langdurige periode uit te gaan van een zwakkere vraag naar energie.

    BP zal in het tweede kwartaal waarschijnlijk voor 13,0 tot 17,5 miljard dollar afschrijven.

    Het concern stelde tevens zijn prognoses voor de olie- en gasprijzen bij. BP gaat voor de periode 2021 tot en met 2050 in zijn investeringsaannames uit van een Brent-prijs van 55 dollar per vat en een gasprijs van 2,90 dollar per mmBtu. Eerder werd nog uitgegaan van 70 dollar per vat.

    BP zei tevens te verwachten dat de nasleep van pandemie het tempo van de overgang naar een koolstofarme economie en energiesysteem zal versnellen. BP zei eerder al per 2050 een zogenaamd "netto-nulbedrijf"te willen zijn.

    Update: om eerdere raming olieprijs toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 7 Dividend Collector 15 juni 2020 13:09
    Toevallig iemand die ook WT Brent Oil (GB00B0CTWC01) in portefeuille heeft?

    Ik kreeg net onderstaand bericht van DeGiro. Beetje mosterd na de maaltijd, maar dat is blijkbaar mijn eigen risico en verantwoordelijkheid. Ik zag al geen handel meer in dit product de afgelopen dagen, maar dacht dat het om een storing ging. Iemand ervaring met de afwikkeling van een beeindigde ETP?

    ==========================================================================

    WisdomTree Oil Securities beëindigd
    Geachte Belegger,

    De uitgevende instelling van de WisdomTree Oil Securities, WisdomTree Oil Securities Limited (OSL), heeft op 20 mei 2020 aangekondigd dat een aantal van haar WisdomTree Oil Securities (ETPs) per 22 juni 2020 zal worden beëindigd. Lees hier de aankondiging.

    De handel is per 10 juni 2020 gestaakt. Zodoende zijn deze producten niet meer verhandelbaar.

    Waarom gebeurt dit?
    Om voor elke ETP die OSL uitgeeft, blootstelling te kunnen bieden aan de onderliggende waarde, gaat OSL een zogeheten Energy Contract (swap overeenkomst) aan met hun tegenpartij, Shell Trading Switzerland AG (Shell). Shell heeft recent besloten de swap overeenkomst met OSL te beëindigen. Als gevolg daarvan moeten een aantal WisdomTree Oil Securities verplicht worden afgelost.

    Dit betekent concreet dat uw positie contant wordt afgewikkeld. Op deze website leest u meer over dit onderwerp.

    Hoe en wanneer vindt de afwikkeling plaats?
    Vanaf 22 juni 2020 zal Shell alle Energy Contracts ten gelde maken. OSL verwacht dat het verkoopproces ongeveer vijf werkdagen gaat duren. Als alle Energy Contracts ten gelde zijn gemaakt, keert Shell de verkoopopbrengst uit aan OSL. De aflossingsprijs (redemption price) zal gebaseerd zijn op een gemiddelde verkoopprijs van de Energy Contracts. Zodra OSL het geld heeft ontvangen, keren zij dit vervolgens uit aan alle houders van de ETPs. Zij verwachten de aflossing rond 3 juli 2020 uit te kunnen keren.

    Houdt u er echter rekening mee dat DEGIRO het geld op een latere datum kan ontvangen, omdat DEGIRO afhankelijk is van haar custodians.

    Waarom bent u niet eerder geïnformeerd door DEGIRO?
    Hoewel DEGIRO ernaar streeft klanten op best effort basis over bedrijfsactiviteiten te informeren, kan DEGIRO binnen de Execution Only dienstverlening niet garanderen dat klanten van iedere corporate action op de hoogte worden gebracht. Zodoende is het de verantwoordelijkheid van de klant op de hoogte te zijn van de berichtgeving en documentatie van zijn of haar beleggingen.

    Met vriendelijke groet,
    DEGIRO
  12. forum rang 10 voda 16 juni 2020 04:55
    Olieprijs veert op

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag opgeveerd. Op een settlement van 37,12 dollar werd een vat West Texas Intermediate 2,4 procent ofwel 0,86 dollar meer waard.

    Daarmee werden verliezen van eerder op de dag, die opliepen tot 2,4 procent, volledig weggewerkt in navolging van een laat herstel op de Amerikaanse aandelenmarkten en afnemende zorgen over een tweede besmettingsgolf.

    Analisten van Stratas Adivisors wezen op een toegenomen risicobereidheid onder beleggers, nadat de Federal Reserve aankondigde individuele bedrijfsobligaties op te gaan kopen.

    De analisten wezen erop dat de kans op een tweede besmettingsgolf nog steeds bestaat, maar dat het fundamentele beeld van de oliemarkt in drie maanden niet zo sterk zijn geweest als nu.

    De olieprijs daalde vorige week nog ruim 8 procent vanwege de hernieuwde zorgen over het gebrek aan balans in de markt, gezien de hoge voorraden en een gebrek aan vraag. Ook op de oliemarkten zijn beleggers bezorgd over de economische impact van een tweede coronagolf.

    Daarbij zijn de olieprijzen in zo'n zes weken tijd 130 procent gestegen, wat volgens analisten een overdreven stijging is omdat de vraag naar olie de komende tijd zwak blijft, ongeacht een tweede besmettingsgolf met het virus.

    Volgens analist Lukman Otunuga van FXTM blijven de olieprijzen sowieso gevoelig voor neerwaartse schokken vanwege de zorgen over de virusuitbraak. "De mogelijkheid van nieuwe lockdownmaatregelen en een vertraagd economisch herstel is slecht nieuws voor olie", aldus de marktkenner. Daarom biedt het hernieuwde OPEC+ akkoord ook weinig steun, volgens Otunuga.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 16 juni 2020 13:43
    IEA: olievraag pas in 2022 volledig hersteld van crisis

    Gepubliceerd op 16 juni 2020 11:52 | Views: 963

    Royal Dutch Shell A 13:22
    15,55 +0,48 (+3,16%)

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De wereldwijde vraag naar olie zal op zijn vroegst pas in 2022 weer terug zijn op het niveau van voor de coronacrisis. Dat meldde het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in een nieuw rapport over de oliemarkt. Door de crisis en de maatregelen om de uitbraak van het coronavirus tegen te gaan is de vraag naar olie sterk onder druk komen te staan.

    De organisatie zegt dat de gedaalde olievraag door de lockdownmaatregelen wel wat minder sterk was dan gevreesd. Wel zal de vraag dit jaar naar verwachting in het sterkste tempo ooit krimpen, namelijk met 8,1 miljoen vaten per dag. In 2021 zou die vraag dan juist weer moeten aantrekken in een recordtempo van 5,7 miljoen vaten per dag. Het brandstofverbruik in de wereld ligt dan wel wat lager dan voor de crisis, vooral vanwege de zwakkere vraag naar kerosine uit de luchtvaartsector, aldus het IEA.

    Het IEA schrijft verder dat het overaanbod op de oliemarkt de komende tijd zal afnemen door de productiebeperkingen van oliekartel OPEC en zijn bondgenoten zoals Rusland. Ook de lagere olieproductie in de Verenigde Staten zal helpen het overaanbod tegen te gaan.
  14. forum rang 10 voda 17 juni 2020 07:02
    Olieprijs stijgt

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag gestegen, onder meer vanwege sterke macrodata over de Amerikaanse economie. Op een settlement van 38,38 dollar werd een vat West Texas Intermediate 3,4 procent meer waard.

    Het Internationaal Energieagentschap kwam met een rapport waarin het een recordstijging van de vraag naar olie voorspelt in 2021. Die stijging volgt wel op een forse daling dit jaar.

    Verder zei het IEA dat de invloed van de corona-uitbraak op de mondiale economie niet moet worden onderschat.

    "Er zijn plekkeen waar het aantal nieuwe Covid-19 besmettingen elke dag hoog blijft en de economische activiteit, en dus de vraag naar olie, daardoor langer achterblijft", aldus het agentschap.

    Woensdag komt de OPEC met zijn maandrapport en maakt het energieministerie in de VS zijn wekelijkse olievoorradenrapport bekend. Analisten van IHS Markit rekenen op een stijging met 800.000 vaten.

    Donderdag komt het Joint Ministerial Monitoring Committee van de OPEC
    bijeen om te beoordelen in hoeverre de deelnemende landen aan het OPEC+ akkoord zich houden aan de gemaakte afspraken.

    "Daar zijn de ogen ook op gericht", aldus analist Bjornar Tonhaugen van Rystad Energy. "Het JMMC mag dan geen besluiten nemen over productieverlagingen, het is wel indicatief voor hoe er binnen de OPEC+ wordt gedacht."

    Volgens analist Robbie Fraser blijven de oliemarkten ondertussen gevoelig voor een toename van het aantal coronabesmettingen en de mogelijke economische gevolgen, zeker nu ook het aantal gevallen in de Chinese hoofdstad Beijing toeneemt.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 17 juni 2020 15:56
    Lagere olievraag tweede jaarhelft - OPEC

    (ABM FN-Dow Jones) Oliekartel OPEC verwacht dat de vraag naar olie in de tweede helft van 2020 zal dalen met 6,4 miljoen vaten per dag. Dit bleek donderdag uit het maandrapport van het kartel.

    "De onverwachte en ongekende impact van de COVID-19 pandemie op de oliemarkt heeft ertoe geleid dat landen die deelnemen aan het historische productieverlagingsakkoord actie ondernemen om de rampzalige impact van de ongeëvenaarde vernietiging van de olievraag en de daaruit voortvloeiende olievoorraad te verminderen", schreef OPEC in het maandrapport.

    Deze daling is echter minder sterk dan in de eerste helft van dit jaar, toen een wereldwijde lockdown om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, de vraag nog harder raakte.

    In de eerste zes maanden daalde de wereldwijde vraag naar olie met 11,9 miljoen vaten per dag, aldus het kartel.

    Voor heel 2020 voorziet het oliekartel een gemiddelde daling van de vraag naar olie met 9,1 miljoen vaten per dag, wat gelijk is aan de prognose die in mei werd afgegeven.

    De vraag naar OPEC-olie in 2020 werd neerwaarts bijgesteld met 700.000 vaten tot 23,6 miljoen vaten per dag, wat circa 5,8 miljoen vaten per dag lager is dan vorig jaar.

    OPEC verwacht dat de aanvoer van olie uit landen die geen lid zijn van het kartel in de tweede helft van 2020 zal dalen met 4,3 miljoen vaten per dag in vergelijking met de eerste helft van 2020 en 6,1 miljoen vaten per dag lager zal zijn ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 17 juni 2020 16:47
    Amerikaanse olievoorraden omhoog

    (ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn afgelopen week gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

    In de week eindigend op 12 juni stegen de voorraden ruwe olie met 1,2 miljoen vaten tot 539,3 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden namen met 1,7 miljoen vaten af tot 257,0 miljoen vaten.

    De voorraden stookolie en diesel daalden met 1,4 miljoen vaten tot 174,5 miljoen stuks.

    De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 73,1 naar 73,8 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 18 juni 2020 08:15
    Olieprijs daalt

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag lager gesloten, nadat de Amerikaanse olievoorraden verder bleken te zijn opgelopen.

    De future voor een vat ruwe olie eindigde 1,1 procent lager op 37,96 dollar op de New York Mercantile Exchange.

    Beleggers keken ook naar een rapport van oliekartel OPEC, dat liet zien dat de vraag naar olie in de tweede het van het jaar aanzienlijk zal dalen, maar niet zo sterk als in de eerste helft.

    De handelsvoorraad ruwe olie steeg afgelopen week met 1,2 miljoen vaten tot 539,3 miljoen vaten, terwijl de voorraden benzine, stookolie en diesel met enkele miljoenen vaten daalden, meldde het Amrikaanse overheidsbureau EIA.

    Voor de coronacrisis waren de voorraden nog een stuk lager, rond 450 miljoen vaten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.455 Posts
Pagina: «« 1 ... 246 247 248 249 250 ... 273 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0694 -0,33%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 +0,25%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links