Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wat vind eenieder van flits handelaren?

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. ShelLuser 5 mei 2020 01:31
    Hi gang,

    Excuses als ik een onderwerp aansnij wat al eerder besproken is, maar ik ben echt nieuwsgierig naar andere meningen. Helaas biedt het forum geen zoekoptie maar... dat kan je ook [url=https://www.google.com/search?q=site%3Aiex.nl+flitshandelaar]via Google doen[/url] en op tie manier heb ik [url=https://www.iex.nl/Column/496435/Bedankt-Lubach-Flow-Traders-dus.aspx]de column van Dhr. Kamp[/url] gevonden, maar helaas geen reacties gezien. En aangezien ik niks te maken wil hebben met 'social' media is de twitter storm mij ook bespaard gebleven (denk niet dat ik erg veel mis).

    Maar inderdaad, een paar maanden terug had Lubach zijn pijlen gericht op [url=https://www.youtube.com/watch?v=i8F9Jl15L-A]de flitshandelaar (Flow traders)[/url]. Ik kijk af en toe naar Lubach omdat ik mij soms wel kan vinden in zijn onderwerpen. Maar vooral kan ik het waarderen dat hij politiek gezien het hele spectrum op de korrel neemt; zowel links als rechts krijgen het soms te verduren en dat vind ik wel wat hebben.

    Wat ik alleen minder vind is dat je soms duidelijk kan merken dat Lubach zichzelf niet altijd goed zelf heeft verdiept in het onderwerp; soms kraamt hij gewoon onzin uit. Bovendien kon ik me niet aan de indruk onttrekken dat er bij dit onderwerp mogelijk ook aardig wat afgunst hieraan vooraf ging.

    Even een zijsprongetje... 7 - 8 jaar terug belegde ik ook, ik had toen de ING als bank & broker en dat beviel me 'redelijk'. Ik had destijds minder financiële mogelijkheden dan nu maar wist er toch een redelijk zakcentje uit te halen, alhoewel de door ING gerekende kosten mij destijds zwaar tegenvielen. Uiteindelijk heb ik mijn hele portfolio verkocht, maar het bleef kriebelen. Dus, vorig jaar (of even daarvoor) besloot ik opnieuw een beleggingsportefeuille te openen maar dit keer bij de Rabo (mijn huidige bank). Ik ben eerst een tijd de beurs aandachtig gaan volgen maar de Corona klap was voor mij de doorslag en ik ben weer volledig ingestapt. Ik heb eind april mijn aandelen verkocht en het leverde me een stevige winst op.

    Dit is even voor context bedoeld: je kan dus stellen dat ik lekker heb geprofiteerd van de Corona crisis; Heijmans & Bayern hebben mij in ongeveer een maand E 1300,- opgeleverd.

    Terug naar Lubach... hij doet het dus voorkomen dat flitshandelaren de "root of all evil" zijn, de kwade geniusen die het leven van ons beleggers zuur maken. Zij verdienen aan onze ellende. En bovendien 'verstoren' zij onze grafieken.

    Voor de goeie orde.. ik ben zeker geen professionele belegger, meer een gepassioneerde belegger. Maar hoe dan ook: ik kan me dus he-le-maal niet vinden in wat Lubach hier allemaal verkondigd en ik vind het ronduit goedkoop hoe hij de pensioenfondsen hierin probeert te betrekken.

    Waar ik me niet in kan vinden:

    "Ze drijven de kosten voor anderen op"

    Errrr... je betaalt voor je trading, iedereen heeft zijn kosten. Meer handelen = hogere kosten. Bij de Rabo heb ik een vast bedrag voor mijn portefeuille maar percentuele kosten voor mijn orders. Hoe meer ik handel hoe meer ik betaal, maar IK betaal wel voor MIJN handel. En dat doet Flow traders dus mijns inziens ook.

    "Pensioenfondsen kopen aandelen, dan springt er zo'n flitshandelaartje tussen en dat kost geld en dat gaat dus weer ten koste van ONZE pensioenen".

    .....

    Ik vraag me echt af hoeveel de bedenker van deze idioterie gedronken of gerookt heeft voor hij deze kromme gedachtes in elkaar wist te breien. Dit is wel ZO stompzinnig dat ik er even niet met mijn verstand bij kan.

    Heel simpele gedachte mijnerzijds: dus flitshandelaren spelen in op wisselingen op de beurs. Dat kan je niet doen door alleen maar te verkopen, toch? En denk je nu echt dat beurshandelaren zo dom zijn dat ze dit gegeven niet doorhebben?

    En dan dus deze:

    "Pensioenfondsen willen dit dus niet, maar om dit te voorkomen moeten zij OOK weer superslimme mensen inhuren".

    EN hiermee heeft Lubach voor mij echt afgedaan, althans voor wat betreft dit onderwerp. Hij doet het dus voorkomen alsof er voor "normale" beleggers niks te verdienen valt door die flitshandelaren. Ik denk dat wij beleggers sterker worden gedupeerd door domino dan flitshandelaren. Zoals gezegd: het is een spel van kopen EN verkopen, zonder aandelen kan je niks verkopen en na verkoop zal je dus weer moeten kopen als je door wilt gaan. Dat 'vergeet' hij er even bij te zeggen.

    En met domino doel ik op automatische verkopen. De een verkoopt automatisch bij een bepaalde hoogte, dat kan een ander systeem triggeren enzovoorts.

    Ik ben zoals gezegd echt geen beursexpert. Toch heb ik tot nu toe redelijk wat kunnen verdienen. Zelfs met de koersval van vandaag zag ik mijn portefeuille met E 33,- in waarde stijgen (alleen kijkende naar aandelen, ik laat mijn obligaties hier buiten beschouwing). En ja, volgens de grafieken was er echt een behoorlijke beweging op bepaalde fondsen.

    Kortom: goedkoop scoren als je 't mij vraagt. "Ongehinderd door enige kennis van zaken" wordt er even wat door de ether geslingerd.

    EN wat is jullie mening hierover?

    (edit)

    URL's werken kennelijk niet meer, dan maar even zo:

    Zoeken op IEX:
    www.google.com/search?q=site%3Aiex.nl...

    Column van Dhr. Kamp:
    www.iex.nl/Column/496435/Bedankt-Luba...

    Lubach's Youtube filmpje:
    www.youtube.com/watch?v=i8F9Jl15L-A
  2. forum rang 9 objectief 5 mei 2020 08:41
    quote:

    ShelLuser schreef op 5 mei 2020 01:31:

    Hi gang,

    Kortom: goedkoop scoren als je 't mij vraagt. "Ongehinderd door enige kennis van zaken" wordt er even wat door de ether geslingerd.

    EN wat is jullie mening hierover?

    Volgens mij is de inhoud niet belangrijk voor jou; maar gaat het om media aandacht.
    Dus die excuses neem ik niet serieus.
  3. ShelLuser 19 mei 2020 18:16
    Wel, eerlijk is eerlijk: ik vroeg opinies en die heb ik gekregen, waarvoor dank.

    quote:

    objectief schreef op 5 mei 2020 08:41:

    Volgens mij is de inhoud niet belangrijk voor jou; maar gaat het om media aandacht.
    Nah. Ik ben actief op meerdere fora en ik ben ook iemand die goed kan reflecteren. Op het gebied van ICT of 'audio design' kan ik heel erg goed inhoudelijk mee. EN juist door de manier waarop ik mij manifesteer weet ik ook aandacht te trekken, helemaal op vrijetijds platforms zoals Steam.

    Kort gezegd: als ik aandacht wil dan heb ik veel betere opties; tech & synth fora waarin ik diepgaand mee kan praten en Steam als "leisure" waar ik ook de nodige volgers heb.

    Ik loop soms ietwat hard van stapel, en dat is absoluut waar. Maar ik ben oprecht enthousiast over het IEX platform en ik geniet van het opnieuw actiever zijn op de beurs als klein belegger.

    Maar je hebt volkomen gelijk: ik ben een IEX newbie en heb mogelijk een ietwat (te?) heftig onderwerp aangesneden. Aandacht interesseert me niks, informatie des te meer. Maar ik vind het wel fijn even mijn ei kwijt te zijn ;)

    Bedankt voor je reactie.
  4. forum rang 7 ffff 19 mei 2020 18:36
    ShelLuser,

    Eerst jou maar even waarschuwen: Als je in de KK van IEX komt moet je tegen een stootje kunnen. Als ik je vraag lees op dit forum bekruipt mij alweer het gevoel: Wat dendert het Nederlandse taalonderwijs toch enorm achteruit. Je ziet het vaker hoor ShelLuser, maar ik vind het altijd opmerkelijk hoe mensen in een eenvoudig zinnetje toch twee taalfouten kunnen wegschrijven. Overigens verkeer je in goed gezelschap: Op de Nederlandse tv, dus met name npo barst het van de Nederlandse taalfouten.

    Dan jouw vraag: Die is hier in de KK al enkele maanden geleden behandeld en de reacties waren zowel positief als negatief. Ik heb even geprobeerd die draad terug te vinden, maar dat lukt mij niet, want ik ben in terugzoeken van oude draden niet zo handig.

    Persoonlijk heb ik totaal niets tegen het doen en laten van flitshandelaren. Natuurlijk hebben zij een voorsprong omdat zij met beter , sneller materiaal werken, maar.... dat geldt voor zo ontzettend veel andere aspecten in het leven: Wie beter, sneller, efficiënter materiaal heeft, wint het van degenen die als het ware zijn blijven stilstaan bij oude vertrouwde manieren van werken.

    Zelf vind ik het altijd boeiend om te lezen dat ze in één honderdste van een seconde kunnen reageren en een ander achterop loopt, maar dat voordeel is alleen van belang bij handelaren. Dus wil je als handelaar net zo snel als de concurrentie zijn, moet je betere connecties opbouwen. snellere apparatuur, snellere toegang tot handelsplatformen.

    Als je je orders middels limietbedragen inlegt, maakt het mij totaal niet uit of die order over vijf minuten, over vijf uur dan wel over 16 dagen wordt uitgevoerd. Dat een ander dat binnen 1 seconde kan doen… Hij doet maar!

    Handelaren die zeuren over hun collega's flitshandelaren, zijn als taxichauffeurs in een oude Fiat die klagen over een collega in een nieuwe Mercedes. Je zult altijd concurrentie hebben. Eigenlijk maar goed ook.

    Peter
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 0,00%
EUR/USD 1,0728 -0,01%
FTSE 100 8.078,86 0,00%
Germany40^ 18.031,00 +0,63%
Gold spot 2.338,81 +0,29%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links