Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Italië is het echte probleem in Europa

2.175 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 109 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 10 december 2019 10:09
    Industriele productie Italie omlaag

    (ABM FN-Dow Jones) De industriële productie in Italië is in oktober op maandbasis gedaald. Dit bleek dinsdag uit cijfers van statistiekbureau Istat.

    De productie nam, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, op maandbasis met 0,3 procent af. Over de laatste drie maanden tot en met oktober daalde de productie op kwartaalbasis met 0,6 procent.

    Onaangepast voor seizoensinvloeden daalde de productie in oktober op jaarbasis met 2,4 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. Zwitserleven 16 december 2019 01:18
    www.xinhuanet.com/english/2019-12/14/...
    Plan in the works to help rescue Italy's troubled Banca Popolare di Bari: reports
    ROME, Dec. 13 (Xinhua) -- Italy on Friday started the process of rescuing the troubled Banca Popolare di Bari, said local media reports, a move aimed at stabilizing one of the most indebted institutions in the country's banking sector.
    According to La Repubblica, Corriere della Sera, and other Italian media, the cooperative lender, one of the largest financial institutions based in the southern part of Italy, revealed in recent weeks a capital shortfall of around 1 billion euros (1.1 billion U.S. dollars). The government's rescue plan would help reduce the capital shortfall and help stabilize the bank's operations.
    The issue is a delicate one in Italy, since Banca Popolare di Bari is one of the most troubled institutions in a banking sector already seen to be among the most indebted and fragile in the European Union. What is more, a rescue plan would most likely mean the bank's nearly 70,000 shareholders could still end up losing at least part of their investments.
    Italian media reported Friday that the rescue plan would allow the bank to write off non-performing loans and place the institution under state administration, which would include a government guarantee on the bank's debts in order to give the bank the liquidity it needs to operate.
    European Union regulators and ratings organizations have called on Italy to shore up its banking sector, which has higher levels of non-performing loans, debt, and low capital requirements. The last three Italian governments have worked for the last three years on improving the banking sector's overall health.
  3. forum rang 10 voda 30 december 2019 16:45
    Monte dei Paschi verkoopt voor nog eens €1,8 mrd aan probleemleningen

    De Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena heeft weer een flink pakket probleemleningen van de hand gedaan. 's Werelds oudste bank verkocht voor bij elkaar €1,8 mrd drie pakketten van niet- of nauwelijks inbare leningen aan beleggers, waarmee de doelstelling van een saneringsplan twee jaar eerder werd bereikt dan voorzien.

    In totaal zijn er in 2019 €3,8 mrd slechte leningen van de balans gehaald, bovenop de €24 mrd in 2018. Hierdoor is het bruto aandeel probleemleningen gedaald tot 12,5% van het totaal. Toen de bank in 2017 door de staat werd gered, was met de Europese Commissie afgesproken dat het percentage in 2021 tot onder de 12,9% zou zijn teruggebracht.

    Onder leiding van bestuursvoorzitter Marco Morelli moet Monte dei Paschi weer gezond worden. De bank schoont zijn balans op, snijdt stevig in de kosten en heeft allerlei vastgoed in de etalage gezet. Dit alles is nodig om in ieder geval een deel van de €5,4 mrd die de overheid in de redding van de bank heeft gestoken goed te maken.

    Exit
    Rome heeft een belang van 68% in de bank. De bedoeling is dat er in 2021 een exit plaatsvindt. Zondag liet de Italiaanse regering nog weten dat de publicatie van het verkoopplan is uitgesteld tot begin komend jaar. Het idee is om Monte dei Paschi te laten fuseren met een andere instelling. Italiaanse media speculeerden over een samengaan van de bank met Unione di Banchi Italiane of met Banco BPM.

    Ook andere Italiaanse banken maken werk van het verwijderen van slechte leningen van hun balans. In 2015 piekte het gemiddelde op 17,1% van de uitstaande leningen. Volgens kredietbeoordelaar Moody's is het percentage nu tot onder de 8% gezakt. Weliswaar zitten de banken in Italië daarmee nog ruim boven de 3% die Europese banken gemiddeld scoren, maar wel onder de Griekse (47% gemiddeld), Cypriotische (21%) en Portugese (9%) banken. Overigens hebben Italiaanse banken duidelijk meer geld gereserveerd voor eventuele nieuwe probleemleningen dan de banken gemiddeld in Europa.

    fd.nl/ondernemen/1329675/monte-dei-pa...
  4. forum rang 10 voda 6 januari 2020 15:37
    Groei Italiaanse dienstensector versneld

    (ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse dienstensector is in december harder gegroeid. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics.

    De inkoopmanagersindex voor de Italiaanse dienstensector steeg van 50,4 in november naar 51,1 afgelopen maand. Er werd door economen een niveau van 51,0 voorzien.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 31 januari 2020 11:22
    Krimp voor economie Italië

    Gepubliceerd op 31 januari 2020 10:27 | Views: 1.092

    ROME (AFN) - De economie van Italië is in het vierde kwartaal van vorig jaar met 0,3 procent gekrompen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat meldde het Italiaanse statistiekbureau in een voorlopige raming.

    Economen hadden in doorsnee op een plusje van 0,1 procent gerekend. In het derde kwartaal was een groei van 0,1 procent te zien. Op jaarbasis stagneerde de groei van de Italiaanse economie, na een herziene vooruitgang met 0,5 procent in het derde kwartaal.
  6. forum rang 10 voda 3 februari 2020 09:59
    Italiaanse industrie krimpt minder hard

    (ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Italiaanse industrie is in januari beduidend minder hard gekrompen. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics.

    De inkoopmanagersindex steeg van 46,2 in december naar 48,9 afgelopen maand.

    Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 6 februari 2020 10:24
    Italiaanse bank UniCredit lijdt kwartaalverlies

    Gepubliceerd op 6 februari 2020 09:07 | Views: 529

    MILAAN (AFN) - De Italiaanse bank UniCredit heeft in het vierde kwartaal een nettoverlies geleden. Het financiële concern had te maken met hoge eenmalige kosten. Die hebben te maken hebben met het ineenschuiven van Oostenrijkse en Duitse activiteiten en een recente strategiewijziging.

    Over de laatste drie maanden van 2019 leed de grootste bank van Italië een verlies van 835 miljoen euro, tegenover een winst van bijna 2 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder. UniCredit verhoogde onder andere zijn voorzieningen voor leningen die mogelijk niet worden afbetaald met ruim 1 miljard euro. Volgens de bank is die stap het gevolg van een nieuwe strategie waarbij de onderneming uit niet-kernactiviteiten stapt.

    UniCredit wist in het vierde kwartaal de omzet op te voeren. Dat was vooral te danken aan hogere commissies voor dienstverlening en meer inkomsten uit effectenhandel. Die compenseerden ruimschoots voor een daling van de nettorentebaten. Al met al stegen de opbrengsten in de verslagperiode met 3,4 procent tot 4,9 miljard euro.
  8. forum rang 10 voda 28 februari 2020 18:48
    Brussel start diepgaand onderzoek naar staatssteun Alitalia

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie start een diepgaand onderzoek naar de staatssteun die Alitalia ontving. Dit maakte de commissie vrijdag bekend.

    Alitalia ontving van Rome een lening ter waarde van 400 miljoen euro.

    Dit diepgaande onderzoek geeft zowel Italië als andere belanghebbenden de ruimte om hun mening te delen met de commissie.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 2 maart 2020 09:59
    Italiaanse industrie krimpt harder

    (ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Italiaanse industrie is in februari iets sterker afgenomen dan een maand eerder. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics.

    De inkoopmanagersindex daalde van 48,9 in januari naar 48,7 afgelopen maand. Het was de zeventiende verslechtering op rij voor de Italiaanse economie.

    Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 9 maart 2020 19:35
    Rome schiet banken en hun klanten te hulp

    Ook Venetië behoort tot het quarantainegebied. Piazza San Marco, waar het doorgaans over de hoofden lopen is, was maandag uitgestorven. Foto: Reuters

    De Italiaanse regering broedt op een garantieregeling die ertoe moet leiden dat banken coulant kunnen omgaan met klanten die vanwege de coronacrisis niet in staat zijn leningen terug te betalen. Dat heeft staatssecretaris van economische zaken Antonio Misiani maandagmiddag in een gesprek met Radio 24 gezegd.

    De maatregel, waarover Rome nog overlegt met de centrale bank, is onderdeel van een hulppakket van €7,5 mrd. De regering presenteert de details daarvan woensdag. Ze kijkt daarbij ook naar steun voor zelfstandigen; die zouden de komende drie maanden €500 per maand kunnen ontvangen om het wegvallen van inkomsten door de coronacrisis op te kunnen vangen.

    De Italiaanse bankenvereniging ABI had de regering van premier Giuseppe Conte steun voor mogelijke probleemleningen gevraagd. Ze wil dat Rome tenminste een jaar voor de kredieten garant staat.

    De Italiaanse bankensector was voor het toeslaan van het coronavirus juist aan de beterende hand. De bedrijfstak was vanwege een grote last aan oninbare leningen lang terughoudend met het verstrekken van krediet aan bedrijven, maar verkocht de laatste jaren grote pakketten van probleemleningen.
    Aantal doden neemt verder toe
    Het aantal doden door het virus nam maandag verder toe van 366 op zondag, naar 463 op maandag. Bij zo'n 9172 is besmetting vastgesteld, flink hoger dan de ruim 7300 van zondag.

    De verwachting bij economen was al dat de coronacrisis de Italiaanse economie in een recessie duwt. Maar zondag kondigde premier Giuseppe Conte aan dat de Italiaanse regio Lombardije en veertien provincies in het Noorden vanwege het besmettingsrisico in quarantaine gaan. In het gebied zijn veel grote vestigingen van automotive bedrijven, fabrikanten van huishoudelijke apparaten, voedingsmiddelenconcerns zoals Barilla (Parma) en textiel- en chemiebedrijven.

    Mensen mogen het gebied niet meer in of uit, tenzij ze daar zwaarwegende redenen voor hebben, zoals werk of gezondheid. Alhoewel de Italiaanse werkgeversorganisatie Confindustria benadrukte dat de maatregelen bedrijven niet lam legt - ze mogen goederen van en naar het risicogebied brengen - was het in veel steden in Noord-Italië maandag veel rustiger dan gebruikelijk. Veel winkels bleven dicht, ook al hoeft dat volgens het regeringsdecreet niet.

    Wie uit de risicogebieden wil reizen, moet daarvoor een formulier met de reden voor zijn of haar reis invullen. Agenten checken die documenten op controlepunten op stations, vliegvelden en langs de weg. Wie geen geldige reden heeft voor het reizen, is strafbaar. Van een volledige afgrendeling van het zogehete 'rode gebied' was maandag evenwel geen sprake.

    Ondertussen begonnen artiesten, schrijvers en andere bekende Italianen via social media de campagne 'Io resto a casa', ik blijf thuis. Om de onder de enorme hoeveelheid zieken zuchtende gezondheidszorg te steunen, stelde modebedrijf Armani €1,25 mln beschikbaar voor ziekenhuizen in Milaan en Rome; de rapper Fedez begon een inzamelingsactie voor artsen.

    Onrust in gevangenissen
    De relatieve rust in het 'rode gebied' stond in schril contrast met wat er in gevangenissen gebeurde. In 27 penitentiaire inrichtingen in het hele land kwamen gedetineerden in opstand vanwege de strengere regels die vanwege het virus nu gelden voor het contact met familie. Ze eisten amnestie, stichtten brand en richtten vernielingen aan.

    Los van de persoonlijke restricties had het protest ook te maken met slechte omstandigheden in veel gevangenissen zoals overbevolking, zo meldden Italiaanse media. In Foggia slaagden vijftig gedetineerden uit te breken; agenten hielden dertig veroordeelden buiten de gevangenis aan.

    Na ongeregeldheden in de gevangenis in het Noord-Italiaanse Modena, die zondag al begonnen, stierven zes gedetineerden. Dat had volgens de gevangenisdirectie te maken met een overdosis methadon die de veroordeelden namen na plundering van de ziekenboeg van de gevangenis.

    fd.nl/economie-politiek/1337389/rome-...
  11. forum rang 9 josti5 10 maart 2020 08:08
    Mijn zoon in Varese heeft een brief met instructies in zijn brievenbus gekregen: in principe thuis blijven, de deur niet meer uit. En als je tóch de straat op gaat, moet je bij aanhouding een goede reden hebben. Aantal bezoekers in de supermarkt is sterk gelimiteerd (zo krijg je wel lange rijen en overvolle parkeerplaatsen...). Geldt tot begin april.

    Het begint toch steeds meer op een proef te lijken, om een hele bevolking onder de duim te houden, en dat blijkt dus héél makkelijk te gaan...

    Eng, echt héél eng!

    'Conspiracy'???
    De toekomst zal het leren...
  12. forum rang 4 bearishbull 10 maart 2020 09:12
    quote:

    josti5 schreef op 10 maart 2020 08:08:

    Mijn zoon in Varese heeft een brief met instructies in zijn brievenbus gekregen: in principe thuis blijven, de deur niet meer uit. En als je tóch de straat op gaat, moet je bij aanhouding een goede reden hebben. Aantal bezoekers in de supermarkt is sterk gelimiteerd (zo krijg je wel lange rijen en overvolle parkeerplaatsen...). Geldt tot begin april.

    Het begint toch steeds meer op een proef te lijken, om een hele bevolking onder de duim te houden, en dat blijkt dus héél makkelijk te gaan...

    Eng, echt héél eng!

    'Conspiracy'???
    De toekomst zal het leren...
    Wat is het toch met al die iex'ers die het officiele nieuws niet serieus nemen en overal wat achter zoeken.
  13. forum rang 9 josti5 10 maart 2020 09:23
    quote:

    bearishbull schreef op 10 maart 2020 09:12:

    [...]

    Wat is het toch met al die iex'ers die het officiele nieuws niet serieus nemen en overal wat achter zoeken.
    Die iex'ers zijn in de loop van hun leven door schade en schande wijs geworden, hebben verbanden leren zien, en zijn wat realistischer geworden met betrekking tot de realiteit: niets is, wat het lijkt.
    Zeker het officiële nieuws niet...
  14. forum rang 4 bearishbull 10 maart 2020 09:35
    Ik snap wel dat fake nieuws veel leuker is. Veel meer sensatie. Maar de realiteit is minder spannend dan het lijkt hoor.

    Verder ga ik er niet over discussieren, want dat gaat niet met mensen die feiten als fabels wegwuiven en liever in fabeltjes geloven voor hun eigen sensatie beleving.
  15. forum rang 10 voda 10 maart 2020 12:33
    British Airways annuleert alle vluchten naar Italië

    Gepubliceerd op 10 maart 2020 11:44 | Views: 484

    Air France-KLM 12:13
    5,46 +0,28 (+5,37%)

    LONDEN (AFN/RTR) - Luchtvaartmaatschappij British Airways heeft al zijn vluchten van en naar Italië geannuleerd. De regering van dat land breidde de maatregelen tegen het nieuwe coronavirus deze week fors uit, waardoor het openbaar leven voor een groot deel op slot gaat.

    British Airways, een van de luchtvaartmaatschappijen van IAG, reageert met de annuleringen op het reisadvies van de Britse overheid. Die adviseerde Britten alleen naar Italië te reizen als dat strikt noodzakelijk is.
  16. forum rang 10 voda 11 maart 2020 12:48
    Telecom Italia boekt weer winst

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Telecom Italia Media -acquired-
    0,7215 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) Telecom Italia is weer winstgevend geworden in zowel het vierde kwartaal van 2019 als in het gehele jaar dankzij de nodige kostenbesparingen. Dit maakte het Italiaanse telecombedrijf dinsdagavond laat bekend.

    In het afgelopen kwartaal kwam de nettowinst uit op 64 miljoen euro tegen een verlies van 543 miljoen euro een jaar eerder. Over heel 2019 werd een nettowinst geboekt van 916 miljoen euro, tegen een verlies van 1,41 miljard euro in 2018, toen een afwaardering van 2,6 miljard euro op de winst drukten.

    Analisten geraadpleegd door FactSet hielden voor heel 2019 rekening met een winst van 1,27 miljard euro.

    De omzet kwam afgelopen kwartaal wel lager uit, op 4,55 miljard euro. Een jaar eerder was dit nog 4,86 miljard euro.

    Telecom Italia wil, net als een jaar eerder, een dividend uitkeren van 0,01 euro per gewoon aandeel en van 0,0275 euro per "spaaraandeel". Dit zijn speciale aandelen bedoeld voor kleinere beleggers, die hiermee geen stemrechten krijgen maar wel kunnen profiteren van onder meer dividendbetalingen.

    Brussel ging recent akkoord met een fusie tussen de Infrastrutture Wireless Italiane-divisie van Telecom Italia en de Italiaanse kabeltorens van Vodafone Group. Met de deal moet het goedkoper worden om 5G uit te rollen in Italië.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.175 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 109 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0694 -0,33%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links