Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.268 Posts
Pagina: «« 1 ... 809 810 811 812 813 ... 1264 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 18 februari 2020 12:15
    Buffett kocht belang in Kroger

    (ABM FN-Dow Jones) Berkshire Hathaway heeft in het vierde kwartaal een belang opgebouwd in Kroger. Dit bleek uit documenten die het investeringsvehikel van Warren Buffett indiende bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

    Berkshire kocht 18,9 miljoen aandelen Kroger.

    Ook kocht Berkshire bijna 650.000 aandelen Biogen en nog eens 11,5 miljoen aandelen Occidental Petroleum, waarmee het belang in Petroleum ruimschoots verdubbelde.

    Maar Berkshire verkocht afgelopen kwartaal ook 5,7 miljoen aandelen Travelers.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 18 februari 2020 12:58
    Futures wijzen op lagere opening Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een lagere opening tegemoet, nadat Wall Street maandag de deuren gesloten hield in verband met President's Day. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het rood.

    Het sentiment op de wereldbeurzen werd dinsdag gedrukt door de winstwaarschuwing van Apple op maandagavond. Apple waarschuwde voor de gevolgen van het coronavirus.

    De fabrikant van onder meer de iPhone verwacht de eigen omzetverwachting voor het lopende kwartaal niet te halen. Apple rekende voor dit kwartaal op een omzet van 63 miljard tot 67 miljard dollar met een brutomarge van 38 tot 39 procent.

    Als gevolg van het coronavirus is het aanbod van iPhones wereldwijd tijdelijk verstoord, aldus Apple, omdat de Chinese fabrieken niet op normaal niveau functioneren. Daarnaast is de vraag in China naar iPhones ook geraakt door de virusuitbraak.

    De volledige impact van het coronavirus blijft vooralsnog onduidelijk. Toch menen economen van Capital Economics dat de Chinese economische groei in het lopende eerste kwartaal met 2,5 procentpunt kan teruglopen ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019, nadat veel Chinese fabrieken de deuren langer gesloten hielden in verband met het virus.

    Op macro-economisch vlak krijgen beleggers vandaag inzicht op de Amerikaanse Empire State-index en het vertrouwen van de Amerikaanse huizenbouwers.

    Olie noteerde dinsdag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate daalde 1,4 procent tot 51,61 dollar, terwijl een april-future Brent 1,6 procent goedkoper werd op 56,76 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0827. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0829.

    Bedrijfsnieuws

    Dell is dicht bij een overeenkomst om zijn cybersecurity divisie RSA te verkopen aan STG Partners voor meer dan 2 miljard dollar.

    Klinische studies die in Wuhan worden uitgevoerd om een middel tegen het nieuwe coronavirus van Gilead Sciences te testen, gaan langzamer dan gehoopt, aangezien de farmaceut worstelt om geschikte patiënten te rekruteren.

    Warren Buffet heeft afgelopen kwartaal via zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway een belang in de Amerikaanse supermarktketen Kroger opgebouwd. Berkshire kocht 18,9 miljoen aandelen Kroger. Verder kocht Berkshire ook bijna 650.000 aandelen Biogen en nog eens 11,5 miljoen aandelen Occidental Petroleum, waarmee het belang in Petroleum ruimschoots verdubbelde. Berkshire verkocht ook 5,7 miljoen aandelen Travelers.

    Franklin Resources is in gesprek met Legg Mason over een overname van de vermogensbeheerder. Dit schreef The Wall Street Journal dinsdag op basis van bronnen.

    Alstom heeft maandag overeenstemming bereikt over de acquisitie van Bombardier Transportation. Met de overname is een bedrag tussen de 5,8 miljard en 6,2 miljard euro gemoeid. Dit wordt deels in contanten en deels in nieuwe aandelen Alstom betaald.

    De regering van Donald Trump heeft afgelopen vrijdag aangekondigd dat de Verenigde Staten een importheffing op Europese vliegtuigen gaan verhogen. Per 18 maart zullen vliegtuigen uit Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk worden belast met een importheffing van 15 procent. Dat was sinds oktober 10 procent. Reden hiertoe is dat de Europese Unie ongeoorloofde subsidies verstrekte aan Airbus, zo oordeelde de Wereldhandelsorganisatie.

    Apple zal vermoedelijk meer dan 3 procent lager openen, na diens omzetwaarschuwing. Ook zal deze waarschuwing de halfgeleidersector vermoedelijk onder druk zetten. De sector zit sowieso in de hoek waar de klappen vallen. De regering van president Donald Trump overweegt namelijk nieuwe handelsrestricties voor China om het gebruik van Amerikaanse apparatuur voor het maken van halfgeleiders te beperken. In Europa staan vandaag halfgeleiders in het rood.

    Slotstanden

    Wall Street bleef maandag gesloten in verband met een feestdag.

    Vrijdag sloten de Amerikaanse beurzen nog nipt in het groen. De S&P 500 steeg vrijdag 0,2 procent op 3.380 punten en de Nasdaq won 0,2 procent op een slot van 9,731 punten. De Dow Jones index daalde wel 0,1 procent tot 29.398 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 18 februari 2020 13:29
    Walmart voorspelt tragere groei online

    Gepubliceerd op 18 februari 2020 13:12 | Views: 117

    BENTONVILLE (AFN/RTR) - Het Amerikaanse supermarktconcern Walmart verwacht dat de onlineverkopen dit jaar minder hard stijgen dan voorheen. De mate van groei via internet is voor grote winkelbedrijven als Walmart belangrijk, omdat het aantoont in hoeverre ze zich staande houden ten opzichte van webwinkelreus Amazon.

    Walmart rekent erop dat de onlineomzet dit jaar met circa 30 procent stijgt ten opzichte van vorig jaar. Dat was in 2019 nog 37 procent, maakte het bedrijf bekend bij zijn kwartaal- en jaarcijfers.

    Het grootste supermarktbedrijf ter wereld sloot het vierde kwartaal af met een omzet van 141,7 miljard dollar, 2,1 procent meer dan een jaar eerder. De voor supermarkten belangrijke vergelijkbare omzetgroei, waarbij gekeken wordt naar cijfers van filialen die langer dan een jaar open zijn, viel met 1,9 procent lager uit dan in doorsnee werd verwacht.

    Topman Doug McMillon wijt die misser aan zwakke verkopen in de periode rond Kerstmis. De resultaten aan het begin en einde van het slotkwartaal, dat tot 31 januari liep, waren volgens hem wel sterk. De nettowinst nam in het vierde kwartaal met 12,3 procent toe tot 4,1 miljard dollar.
  4. forum rang 10 voda 18 februari 2020 15:52
    Winstalarm Apple drukt op sentiment Wall Street

    Gepubliceerd op 18 februari 2020 15:41 | Views: 66

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag in het rood geopend. De stemming werd gedrukt door de omzetwaarschuwing van technologiegigant Apple vanwege de negatieve impact van het nieuwe coronavirus. Toeleveranciers van Apple en chipfondsen moesten daardoor verliezen incasseren. Maandag bleef Wall Street dicht voor President's Day.

    De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,3 procent lager op 29.308 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,3 procent tot 3371 punten en technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,3 procent tot 9704 punten.

    Apple liet weten niet aan zijn omzetprognose voor het lopende kwartaal te zullen voldoen omdat de vraag naar iPhones in China wordt geraakt door het virus. Volgens Apple duurt het langer dan verwacht voordat de situatie in China weer is genormaliseerd. Verder heeft het bedrijf last van verstoringen in de toeleveringsketen, met als gevolg dat elders in de wereld tijdelijke tekorten aan iPhones zijn. Apple heeft veel toeleveranciers in China en het opstarten van de productie duurt langer dan verwacht, aldus het bedrijf. Apple leverde 2,1 procent in.

    Walmart

    Toeleveranciers als Qualcomm, Broadcom, Qorvo en Skyworks Solutions werden tot 2,3 procent lager gezet. Chipfondsen als Nvidia, Intel en Applied Materials gingen tot 3,4 procent omlaag.

    Aan het cijferfront opende supermarktconcern Walmart de boeken. Daarbij vielen de vergelijkbare winkelverkopen in de feestdagenperiode zwakker uit dan verwacht. Walmart won desondanks 1 procent. Levensmiddelenproducent Conagra Brands kwam met een winst- en omzetwaarschuwing voor het gehele boekjaar door een tegenvallende vraag en werd 6 procent lager gezet.
  5. forum rang 10 voda 18 februari 2020 15:53
    Beursblik: koersdoelverhogingen voor Tesla

    (ABM FN-Dow Jones) Bernstein en Morgan Stanley hebben hun koersdoelen voor Tesla verhoogd. Dit bleek dinsdag uit rapporten van de twee banken.

    Bernstein verhoogde het koersdoel voor Tesla van 325,00 naar 730,00 dollar. Het advies blijft market perform. Morgan Stanley besloot het koersdoel te verhogen van 360,00 naar 500,00 dollar, maar merkte daarbij op dat in het meest optimistische scenario de koers kan oplopen naar 1.200 dollar, waar de bank eerder slechts rekende op 650 dollar. Het advies bij Morgan Stanley blijft vooralsnog Onderwogen, "met een erg uitdagend eerste kwartaal in het verschiet".

    Het aandeel Tesla opent dinsdag vermoedelijk meer dan 5 procent hoger, nadat vrijdag een slotkoers van 800 dollar op de borden stond.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 18 februari 2020 15:53
    Empire State index loopt flink op

    (ABM FN-Dow Jones) De New York Fed index voor de industrie in de regio New York is in februari duidelijk gestegen. Dit bleek dinsdag uit de publicatie van de index, beter bekend als de Empire State index.

    De index steeg van 4,8 in januari naar 12,9 deze maand. De verwachting van economen lag op een index van 4,5.

    Het optimisme over de vooruitzichten voor de komende zes maanden nam wat af. Deze index daalde 0,7 punt naar een stand van 22,9.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 18 februari 2020 16:42
    Vertrouwen Amerikaanse huizenbouwers daalt licht

    (ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers is in februari licht gedaald. Dit bleek maandag uit data van de National Association of Home Builders.

    De NAHB-huizenindex daalde van 75 in januari naar 74 in februari.

    Economen rekenden vooraf op een onveranderd niveau van 75.

    Indien de index boven de 50 noteert, dan beschouwen huizenbouwers de verkoopomstandigheden als positief.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 18 februari 2020 16:48
    Fed injecteert 79 miljard dollar

    (ABM FN-Dow Jones) De New York Fed heeft dinsdag krap 79 miljard dollar in het financiële systeem gepompt. Dit maakte de Federal Reserve van New York bekend.

    Er werd een bedrag van 53,55 miljard dollar uitgeleend, dat woensdag weer moet worden terugbetaald. Daarmee voldeed de Fed aan de volledige vraag.

    Verder leende de centrale bank 25,0 miljard dollar uit tot 3 maart. Hier was de vraag echter 39,9 miljard dollar.

    De Fed voert deze operaties uit vanwege krapte op de markt voor een bepaald type kortetermijnfinanciering, de zogeheten repurchase agreements of 'repo's'. Banken en hedgefunds gebruiken dit soort korte leningen om hun dagelijkse handelsactiviteiten te financieren.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 18 februari 2020 20:03
    Wall Street lager door coronavirus

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden dinsdag lager, na een waarschuwing van Apple voor de economische impact van het coronavirus.

    De brede S&P 500 index noteerde dinsdagavond 0,4 procent in het rood. De Dow Jones-index daalde 0,7 procent, met verliezen voor Apple, Goldman Sachs en Exxon Mobil.

    Het sentiment werd gedrukt door een winstwaarschuwing van Apple maandagavond. De iPhone-maker verwacht het omzetdoel voor het lopende kwartaal niet te halen, vanwege het coronavirus. Apple rekende voor dit kwartaal op een omzet van 63 miljard tot 67 miljard dollar met een brutomarge van 38 tot 39 procent.

    Door het coronavirus zijn er wereldwijd tijdelijk minder iPhones beschikbaar, aldus Apple, omdat Chinese fabrieken niet op normaal niveau functioneren. Ook is er minder vraag in China naar de smartphones door de virusuitbraak.

    De volledige impact van het coronavirus blijft vooralsnog onduidelijk. Toch menen economen van Capital Economics dat de Chinese economische groei het lopende kwartaal met 2,5 procentpunt kan krimpen ten opzichte van het voorgaande kwartaal, nadat veel Chinese fabrieken de deuren langer gesloten hielden in verband met het virus.

    "We hebben nog niet echt gehoord over piekniveaus, en dat begin tot beleggers door te dringen", zei analist Peter Cardillo van Spartan Capital Securities, over de besmettingen met het coronavirus.

    Op macro-economisch vlak krijgen beleggers bleek de Empire State-index een positieve verrassing. Het cijfer steeg naar het hoogste niveau in negen maanden en de nieuwe orders waren zeer sterk. Het vertrouwen van de Amerikaanse huizenbouwers bleef intussen sterk in februari.

    Olie noteerde dinsdag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent tot 51,78 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0827. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0829.

    Bedrijfsnieuws

    Apple stond 2,4 procent lager, na de omzetwaarschuwing van maandag.

    Kroger won 5 procent. Vrijdag meldde het investeringsvehikel van Warren Buffett, Berkshire Hathaway, een belang te hebben genomen in de supermarktuitbater.

    Conagra Brands daalde 5 procent, na een winstwaarschuwing vanwege zwakke vraag naar zijn voedingsproducten van restaurants en zwakke winkelverkopen.

    Tesla steeg 6,4 procent, nadat analisten van Bernstein hun koersdoel meer dan verdubbelden tot 730 dollar. Het aandeel van de autofabrikant stond daar nog 125 dollar boven.

    De koers van Gilead Sciences daalde 1 procent. Klinische studies in Wuhan om Gileads middel tegen het nieuwe coronavirus te testen, gaan langzamer dan gehoopt, aangezien de farmaceut moeite heeft om geschikte patiënten te rekruteren.

    Franklin Resources is in gesprek met Legg Mason over een overname van de vermogensbeheerder. Dit schreef The Wall Street Journal dinsdag op basis van bronnen. Het aandeel Franklin steeg 7 procent en Legg Mason werd 24 procent meer waard.

    Fluor Corp heeft een onderzoek naar de boekhouding van toezichthouders aan zijn broek. Het aandeel daalde 25 procent.

    Bed Bath & Beyond won 6,4 procent na de aankondiging dat het bedrijf zijn webdomein PersonlizationMall.com verkoopt.



    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 19 februari 2020 05:17
    Wall Street eindigt lager door coronavirus

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag overwegend lager gesloten, na een waarschuwing van Apple voor de economische impact van het coronavirus.
    Alleen technologiebeurs Nasdaq sloot hoger.

    De brede S&P 500 index sloot 0,3 procent in het rood op 3.370,29 punten. De Dow Jones-index daalde 0,6 procent. Technologiebeurs Nasdaq eindigde nipt hoger op 9.733,74 punten.

    Het sentiment werd gedrukt door een winstwaarschuwing van Apple maandagavond. De iPhone-maker verwacht het omzetdoel voor het lopende kwartaal niet te halen, vanwege het coronavirus. Apple rekende voor dit kwartaal op een omzet van 63 miljard tot 67 miljard dollar met een brutomarge van 38 tot 39 procent.

    Door het coronavirus zijn er wereldwijd tijdelijk minder iPhones beschikbaar, aldus Apple, omdat Chinese fabrieken niet op normaal niveau functioneren. Ook is er minder vraag in China naar de smartphones door de virusuitbraak.

    De volledige impact van het coronavirus blijft vooralsnog onduidelijk. Toch menen economen van Capital Economics dat de Chinese economische groei het lopende kwartaal met 2,5 procentpunt kan krimpen ten opzichte van het voorgaande kwartaal, nadat veel Chinese fabrieken de deuren langer gesloten hielden in verband met het virus.

    "We hebben nog niet echt gehoord over piekniveaus, en dat begin tot beleggers door te dringen", zei analist Peter Cardillo van Spartan Capital Securities, over de besmettingen met het coronavirus.

    Op macro-economisch vlak krijgen beleggers bleek de Empire State-index een positieve verrassing. Het cijfer steeg naar het hoogste niveau in negen maanden en de nieuwe orders waren zeer sterk. Het vertrouwen van de Amerikaanse huizenbouwers bleef intussen sterk in februari.

    De olieprijs was stabiel. Een april-future West Texas Intermediate sloot ongewijzigsd op 52,05 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0794. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0829.

    Bedrijfsnieuws

    Apple eindigde 1,8 procent lager, na de omzetwaarschuwing van maandag.

    Kroger won 5,2 procent. Vrijdag meldde het investeringsvehikel van Warren Buffett, Berkshire Hathaway, een belang te hebben genomen in de supermarktuitbater.

    Conagra Brands daalde juist 6 procent, na een winstwaarschuwing vanwege zwakke vraag naar zijn voedingsproducten van restaurants en zwakke winkelverkopen.

    Tesla steeg 7,3 procent tot 858 dollar, nadat analisten van Bernstein hun koersdoel meer dan verdubbelden tot 730 dollar.

    De koers van Gilead Sciences daalde 0,8 procent. Klinische studies in Wuhan om Gileads middel tegen het nieuwe coronavirus te testen, gaan langzamer dan gehoopt, aangezien de farmaceut moeite heeft om geschikte patiënten te rekruteren.

    Franklin Resources is in gesprek met Legg Mason over een overname van de vermogensbeheerder. Dit schreef The Wall Street Journal dinsdag op basis van bronnen. Het aandeel Franklin steeg 7 procent en Legg Mason werd 24 procent meer waard.

    Fluor Corp heeft een onderzoek naar de boekhouding van toezichthouders aan zijn broek. Het aandeel daalde 24 procent.

    Bed Bath & Beyond won 5,4 procent na de aankondiging dat het bedrijf zijn website personalizationmall.com verkoopt.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 19 februari 2020 05:19
    Groupon ziet omzet teruglopen

    (ABM FN-Dow Jones) Groupon heeft in het vierde kwartaal fors meer winst geboekt, maar zag de omzet sterk teruglopen. Dat meldde de grootgrutter in voordeelcoupons dinsdag nabeurs.

    De winst steeg van 46,2 miljoen naar 77 miljoen dollar, maar de omzet daalde met 23 procent, van 800 miljoen naar 612 miljoen dollar.

    Analisten rekenden vooraf op een omzet van 705 miljoen en een nettowinst per aandeel van 0,12 dollar. Dit werd 0,13 dollar per aandeel.

    Over heel 2019 werd een nettoverlies geboekt van 0,04 dollar per aandeel.

    "We erkennen dat we snel moeten handelen om Group weer op een groeipad te brengen", zei CEO Rich Williams. "We denken dat we met ons plan om te stoppen met Goederen de benodigde middelen en aandacht kunnen wijden aan een winnende positie, terwijl de aanschaf van ervaringen zich blijft verplaatsen naar online."

    Groupon wil een omgekeerde aandelensplitsing doorvoeren voor een hogere aandelenkoers. Het bedrijf wil stoppen met kortingen op goederen en geheel focussen op de markt van "lokale ervaringen", die 1 biljoen dollar groot zou zijn.

    Ook beneomde het bedrijf Melissa Thomas als chief financial officer.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 19 februari 2020 13:41
    Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen woensdag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

    Beleggers putten hoop uit beter dan verwachte Japanse exportcijfers en berichten dat een groot aantal fabrieken in China, na een langdurige stilstand als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, de productie herstart.

    Inmiddels zijn er meer dan 75.000 besmettingen met een sterftegraad van 2,7 procent. Dit percentage loopt de laatste dagen geleidelijk op.

    Verder zou Beijing bereid zijn om de luchtvaartsector te hulp te schieten, vanwege de impact van de virusuitbraak. Volgens handelaren van ABN AMRO zette dit de futures op Wall Street hoger.

    Wall Street sloot dinsdag nog lager, na een omzetwaarschuwing van techreus Apple vanwege de impact van het coronavirus op de verkopen.

    "De grote vraag is of de waarschuwing van Apple, dat het dit kwartaal inkomsten misloopt, een einde maakt aan het optimisme van beleggers, die denken dat de [economische] vertraging van het corondavirus waarschijnlijk slechts een tijdelijk fenomeen is", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

    Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, gevolgd door cijfers over de in aanbouw genomen woningen en afgegeven bouwvergunningen, en de ontwikkeling van de producentenprijzen in januari. Vanavond volgen de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve.

    De euro/dollar noteerde op 1,0792. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0790 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0791 op de borden.

    Olie noteerde woensdag tot 1,2 procent hoger.

    Bedrijfsnieuws

    Apple noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs 0,5 procent hoger, na dinsdag 1,8 procent aan beurswaarde te zijn verloren na de omzetwaarschuwing.

    Agilent Technologies, producent van laboratoriuminstrumenten, zei dat de ourlook voor het hele boekjaar wordt beïnlvoed door het coronavirus. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel.

    Bed Bath & Beyond won 3,1 procent, nadat de nieuwe CEO Mark Tritton zijn visie presenteerde voor de toekomst van het bedrijf. Ruimere winkels staan hoog op zijn wensenlijstje.

    Herbalife Nutrition waarschuwde ook voor een wezenlijk effect op zijn activiteiten in het eerste kwartaal vanwege het coronavirus. Desondanks won het aandeel voorbeurs 3,0 procent.

    Groupon is van plan om tegen het einde van het jaar te stoppen met de verkoop van producten, vanwege het "zeer competitieve en in sommige gevallen economische irrationele retaillandschap". Het aandeel daalde voorbeurs 21,3 procent.

    Hyatt Hotels, Avis Budget en Zillow komen woensdag met kwartaalcijfers.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,3 procent lager op 3.370,29 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het rood op 29.232,19 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 9.732,74 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 19 februari 2020 14:05
    General Electric jaagt op opdrachten bij Airbus

    (ABM FN-Dow Jones) General Electric is met Airbus in gesprek over het ontwerp en de levering van een motor voor het nieuwe A330neo van Airbus. Dit meldden bronnen woensdag tegen The Wall Street Journal.

    Het Amerikaanse industriële conglomeraat is één van de belangrijkste toeleveranciers van zowel Boeing als Airbus. Boeing kampt echter met grote problemen en de 737 MAX moet zelfs op last van de toezichthouder aan de grond blijven. Boeing legde daarom de productie voor het toestel stil.

    GE probeert volgens de zakenkrant nu in Europa vastere grond onder de voeten te krijgen als leverancier van vliegtuigmotoren.

    Volgens de bronnen van The Wall Street Journal is de top van Airbus te spreken over de avances van GE, als is het maar omdat het de keus vergroot. Airbus doet ook zaken met Rolls Royce.

    GE gaf geen expliciet commentaar aan de krant.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 19 februari 2020 14:22
    Garmin overtreft eigen doelen

    (ABM FN-Dow Jones) Garmin heeft in 2019 de eigen verwachtingen overtroffen en rekent ook voor dit jaar op meer omzet en winst. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de Amerikaanse navigatiespecialist.

    De omzet steeg in het vierde kwartaal, dat eindigde op 28 december, van 932 miljoen naar 1,1 miljard dollar.

    Alle divisies droegen bij aan de omzetgroei, met uitzondering van Auto. Daar daalde de omzet met 15 procent, vooral als gevolg van de aanhoudende krimp in de markt voor navigatiekastjes.

    De brutomarge van Garmin daalde van 58,9 naar 58,0 procent.

    Netto verdiende Garmin 361 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat 190 miljoen.

    De jaaromzet nam met 12 procent toe tot 3,8 miljard dollar en de marge bedroeg 59,5 procent.

    Een paar maanden terug verhoogde Garmin de outlook voor 2019 nog, naar een omzet van 3,65 miljard dollar met een brutomarge van 59,5 procent en een winst per aandeel van 4,15 dollar.

    Garmin boekte daadwerkelijk een winst per aandeel van 4,45 dollar, 21 procent meer dan in 2018.

    Er zal een dividend van 2,28 dollar per aandeel worden uitgekeerd over het afgelopen boekjaar. Het slotdividend op 31 maart bedraagt 0,57 dollar per aandeel.

    Vervolgens wil Garmin op 30 juni 0,61 dollar per aandeel uitkeren, hetgeen ook de uitkering zal zijn in de daaropvolgende drie kwartalen. Zo stijgt het dividend met 7 procent.

    Outlook

    In 2020 rekent Garmin op een omzet van ongeveer 4 miljard dollar. Met een brutomarge van 59,2 procent denkt de fabrikant uit te komen op een winst per aandeel van 4,60 dollar.

    Het aandeel Garmin zal woensdag vermoedelijk 5 procent hoger openen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 19 februari 2020 14:48
    Minder Amerikaanse woningen in aanbouw genomen

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in januari gedaald ten opzichte van een maand eerder, terwijl het aantal afgeven bouwvergunning steeg. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

    Het aantal in aanbouw genomen woningen daalde vorige maand met 3,6 procent op maandbasis tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1,6 miljoen stuks.

    Op jaarbasis steeg het aantal in aanbouw genomen woningen echter met 21,4 procent.

    Het aantal afgegeven bouwvergunningen voor woningen steeg in januari op maandbasis met 9,2 procent tot 1,5 miljoen stuks. Op jaarbasis ging het om een stijging van 17,9 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 19 februari 2020 14:49
    Amerikaanse producentenprijzen laten verdere stijging zien

    (ABM FN-Dow Jones) De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in januari gestegen. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid woensdag.

    De producentenprijzen zijn op maandbasis met 0,5 procent opgelopen. In december stegen de prijzen met 0,2 procent.

    Er werd voor januari door economen gerekend op een stijging van 0,1 procent.

    Op jaarbasis stegen de prijzen in januari met 2,1 procent, na een toename van 1,3 procent in december.

    Zonder de volatiele prijzen van handel, voeding en energie noteerden de producentenprijzen in de VS in januari 0,4 procent hoger op maandbasis.

    Op jaarbasis stegen de kernproducentenprijzen met 1,5 procent, na een toename van eveneens 1,5 procent in december.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 19 februari 2020 16:16
    Update: iets meer omzet voor Walmart

    (ABM FN-Dow Jones) Walmart boekte in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer omzet, maar de operationele winstgevendheid daalde, terwijl de aangepaste winst per aandeel lager uitviel dan analisten hadden voorspeld. Dit bleek dinsdag uit de kwartaalrapportage van 's werelds grootste retailconcern.

    In een toelichting op de cijfers zei CFO Brett Briggs dat de uitbraak van het coronavirus in China "een paar cent negatieve impact" kan hebben op de winst per aandeel in het eerste kwartaal. De reden daarvoor is volgens de financieel directeur "dat de huidige verkoopmix zwaar leunt op voeding en consumptie-artikelen."

    De virusuitbraak heeft grote gevolgen voor Walmart in China, waar veel winkels dicht zijn en ook restaurants en aanvoerketens onder druk staan. Overigens zijn alle winkels van Walmart in China voorlopig nog open, stelde het bedrijf. Wel zijn bij de meeste winkels de openingstijden ingeperkt.

    Afgelopen kwartaal, dat eindigde op 31 januari, behaalde WalMart 142 miljard dollar omzet, 2 procent meer dan een jaar eerder. Online steeg de omzet zelfs met 35 procent.

    De operationele winst daalde met 12 procent van 6.067 miljoen naar 5.322 miljoen dollar.

    De nettowinst kwam uit op 4,14 miljoen dollar, ruim hoger dan de 3,69 miljoen dollar winst van een jaar eerder. Met de aangepaste winst per aandeel van 1,38 dollar werden de verwachtingen van de analisten desondanks niet gehaald. De consensus van Factset lag op 1,44 dollar per aandeel.

    De onderneming verhoogde het dividend voor het afgesloten boekjaar met 2 procent naar 2,16 dollar per aandeel.

    Outlook

    Walmart rekent voor het lopende boekjaar op een stijging van de aangepaste winst per aandeel met 1,5 à 4,5 procent, tot een niveau van 5,00 tot 5,15 dollar en een omzetgroei van 3 procent op jaarbasis tegen constante valuta.

    De vergelijkbare omzetgroei bij Walmart US, exclusief brandstofverkopen, wordt ingeschat op ten minste 2,5 procent. En online zullen de verkopen naar verwachting met 30 procent stijgen.

    Update: om informatie en commentaar CFO toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 19 februari 2020 16:51
    Na dreun volgt snel herstel op Wall Street

    Zoals verwacht zijn de belangrijkste Amerikaanse aandelenindices woensdag positief van start gegaan. Na een klein kwartier handel staat de Dow Jones op 0,3% winst. De S&P 500 en techbeurs Nasdaq volgen dat voorbeeld, met respectievelijk 0,4% en 0,8% winst.

    Reden voor optimisme is berichtgeving dat China maatregelen onderzoek om haar economie te verdedigen tegen gevolgen van het coronavirus. Zo wordt gekeken naar mogelijkheden om de luchtvaartsector te stimuleren, nu wereldwijd circa 80% van de vluchten richting China zijn geannuleerd.

    Angst om Apple
    De tekenen zijn anders dan de handelsdag van gisteren, toen de Amerikaanse beurzen een dreun te verwerken kregen, en overwegend lager sloten.

    Veel beleggers reageerden geschrokken op de omzetwaarschuwing van Apple. Het Californische bedrijf lijdt onder de winkelsluitingen in China door het coronavirus en worstelt met een productie die nog niet terug is op het oude niveau.
    De Dow Jones Industrial Average verloor dinsdag 0,6%. De S&P 500-index kwam 0,3% lager uit. Technologieaandelen deden het iets beter: de Nasdaq Composite kreeg er 0,02% bij.
    Bedrijfsnieuws
    Producent van GPS-apparaten Garmin rapporteerde beter dan verwachte kwartaalresultaten, van $1,29 per aandeel. Het dividend werd met vier cent verhoogd, naar $0,61 per aandeel.

    Automaker Tesla kreeg een koersdoelverhoging van Piper Sandler, van $729 naar $928. De analisten verwachten dat het bedrijf van Elon Musk net zoveel succes zal boeken op het gebied van energieopwekking en -opslag, als op het vlak van de wagenproductie.

    Kortingsbonnensite Groupon stopt met de verkoop van kleding, speelgoed en andere fysieke spullen. Dit marktsegment wordt als te competitief en, in sommige gevallen, 'irrationeel' bestempeld door het bedrijf, dat ook lager dan verwachte kwartaalcijfers publiceerde.

    Ook is er reuring op de oliemarkt: de prijs van een vat ruwe Brent staat op het hoogste niveau in twee weken tijd. Dit heeft niet alleen te maken stimulus-maatregelen van China, 's werelds grootste olie-importeur, maar ook problemen op de aanbodzijde van de markt. Sancties van de Verenigde Staten tegen een Russisch bedrijf, en een militair conflict in Libië zijn daar de oorzaak van.

    fd.nl/beurs/1335233/na-dreun-volgt-mo...
  19. forum rang 10 voda 19 februari 2020 20:22
    Groene koersenborden op Wall Street

    Gepubliceerd op 19 februari 2020 19:38 | Views: 299

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag tussentijds op winst. Wall Street herstelt daarmee van de verliezen van een dag eerder, toen een omzetalarm van Apple wegens de impact van het nieuwe coronavirus het sentiment onder druk zette. Vanuit China komen nu signalen dat er meer maatregelen op til zijn om de economische pijn van de epidemie te verzachten.

    De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,5 procent hoger op 29377 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,6 procent tot 3391 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 1 procent tot 9826 punten.

    De Chinese overheid werkt naar verluidt aan een reddingsplan voor bedrijven in sectoren die het door het Wuhan-virus zwaar hebben. Daarbij zou onder andere worden gedacht aan fusies en uitstel voor het terugbetalen van leningen voor kleinere luchtvaartmaatschappijen, meldden bronnen aan persbureau Bloomberg.

    Garmin

    Aanbiedingensite Groupon opende de boeken en rapporteerde een gedaalde omzet en operationele winst in het vierde kwartaal. Het bedrijf maakte ook bekend zich voortaan uitsluitend te richten op uitjes, en niet meer op afgeprijsde goederen. Het aandeel kelderde ruim 40 procent.

    Navigatiedienstverlener Garmin behaalde vorig jaar een recordomzet en kondigde aan zijn dividend te verhogen. Het aandeel stond 7,7 procent in de plus. De maker van diergeneesmiddelen Elanco Animal Health verloor 1,9 procent. Het bedrijf rapporteerde een nettoverlies op een lagere omzet, maar hield vast aan zijn prognose voor 2020.

    Tesla

    Automaker Tesla maakte een koerssprong van 8,1 procent. Zakenbank Piper Sandler heeft het koersdoel voor Tesla flink verhoogd en wijst daarbij op groeimogelijkheden bij de activiteiten rond zonne-energie en batterijopslag van het bedrijf.

    Vliegtuigbouwer Boeing won 0,4 procent, ondanks een nieuw ontdekt probleem met zijn geplaagde toestel 737 MAX. In brandstoftanks van al gebouwde vliegtuigen van dit model is afvalmateriaal gevonden. De 737 MAX staat al bijna een jaar aan de grond na twee crashes in korte tijd met het type.

    De euro was 1,0792 dollar waard tegen 1,0790 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,6 procent meer op 53,39 dollar. Brentolie werd 2,6 procent duurder op 59,28 dollar per vat.
25.268 Posts
Pagina: «« 1 ... 809 810 811 812 813 ... 1264 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 879,62 +1,07%
EUR/USD 1,0730 +0,00%
FTSE 100 8.118,71 +0,49%
Germany40^ 18.057,30 +0,78%
Gold spot 2.348,14 +0,69%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

ASMI
+7,26%
EBUSCO...
+5,80%
Corbion
+4,35%
Alfen ...
+3,76%
NX FIL...
+3,54%

Dalers

IMCD
-7,99%
SIGNIF...
-7,45%
Wereld...
-7,33%
BESI
-5,00%
ABN AM...
-3,87%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links