Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ASML Holding AEX:ASML.NL, NL0010273215

  • 852,700 7 mei 2024 11:43
  • +6,100 (+0,72%) Dagrange 843,600 - 854,700
  • 56.490 Gem. (3M) 547,4K

ASML 2019

5.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 184 185 186 187 188 ... 287 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Denarius_MCMLXXXVII 15 oktober 2019 06:27
    quote:

    roloff schreef op 15 oktober 2019 01:32:

    [...]

    Nu ik het zo opsom en er wat over zit te mijmeren, is het eigenlijk maar een klein clubje - met name een vaste kern - die hier regelmatig post. Volgens mij zijn er heel veel meelezers, mensen die niet of nauwelijks posten. Waarom niet vraag je je dan af. Iedere bijdrage is een bijdrage.

    Voor mij geldt dat ik inderdaad veel mee lees op de verschillende draadjes. Dat heeft er voor mij mee te maken dat ik niet denk dat ik een enorme toevoeging zal zijn op de inhoudelijke discussies.

    Ik lees graag alle analyses (vaak met enige bewondering) en doe er soms wat mee en soms ook niet.
  2. [verwijderd] 15 oktober 2019 08:08
    TA. Met overtuiging brak het aandeel afgelopen vrijdag door de weerstand van het trendkanaal (rood). De lat ligt nu op circa 141 EUR. De Stoch RSI geeft nog ruimte voor verdere stijging tot dat nieuwe plafond.
    Plaatje: invst.ly/kekxt

    Daarnaast kleuren de US Futures mooi groen, dus vooruitzichten zijn prima voor vandaag.
  3. forum rang 6 rene66 15 oktober 2019 08:49
    @Wilbar en ik, plaatste beide het onderstaande bericht, maar wij haalden het daarna ook weer weg. Nu zet ik het er weer even namens ons beiden op. Afkomstig van IEX.

    SEOUL (AFN/BLOOMBERG) - Elektronicareus Samsung Electronics zou overeenstemming hebben bereikt met chipmachinemaker ASML voor de aanschaf van vijftien EUV-chipmachines. Volgens zakenkrant Herald Business, die zich baseert op ingewijden, zouden de Koreanen een voorlopige overeenkomst hebben getekend.

    EUV-chipmachines kosten meer dan 100 miljoen euro per stuk en zijn zo groot als een bus. Daarmee kunnen chips volgens een nieuwe procedure nog kleiner en krachtiger worden gemaakt. ASML stak eerder de nodige euro's in de ontwikkeling van de techniek, maar plukt nu de vruchten van het risico dat het bedrijf daarmee nam.

  4. [verwijderd] 15 oktober 2019 09:18
    quote:

    Marcel H. schreef op 15 oktober 2019 00:39:

    @Toert. Jij promoot de Belgische broker Bolero: "wel dik in orde". Ik heb op hun site gekeken. Opvallend zijn de hoge transactietarieven. Waarin blinkt Bolero naar jouw mening uit?
    Promoot ?

    Ik zeg gewoon dat die broker voor mij doet wat ie moet doen. Heb er al 1 andere gehad, keytrade, en was daar niet tevreden van.

    Over de nederlandse brokers heb ik geen oordeel, ken ze niet, interesseert me niet.
  5. forum rang 5 Hoppschwiiz 15 oktober 2019 09:33
    Tja, @Roloff.....wat kan ik nog toevoegen? Van de laatste €40 rally heb ik er €6 van meegenomen. Met te weinig stukken.
    Jongens, wat een mooi bedrijf. En gefeliciteerd voor alle bezitters (èn zittenblijvers).
    Ik hoop van harte dat iemand zo vriendelijk is mij nog een paar k aan te bieden voor zeg €220......
    Maar goed. Niet getreurd, want GLPG gaat ook naar de €200! Wat? €400! ;-)
  6. forum rang 6 rene66 15 oktober 2019 09:33
    (Trivano.com) - Op 15 oktober 2019 hebben de analisten van Sanford Bernstein hun beleggingsadvies voor ASML (ASML; ISIN: NL0010273215) herhaald. Het advies van Sanford Bernstein voor ASML blijft "market perform".

    Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 172,00 EUR naar 210,00 EUR.

    www.trivano.com/aandeel/advies-sanfor...
  7. forum rang 6 rene66 15 oktober 2019 09:38
    (Trivano.com) - Op 14 oktober 2019 hebben de analisten van Liberum Capital hun beleggingsadvies voor ASML (ASML; ISIN: NL0010273215) herhaald. Het advies van Liberum Capital voor ASML blijft "kopen".

    De analisten behouden hun koersdoel van 254,00 EUR

    www.trivano.com/aandeel/advies-liberu...
  8. forum rang 5 Hoppschwiiz 15 oktober 2019 09:38
    quote:

    rene66 schreef op 15 oktober 2019 09:33:

    (Trivano.com) - Op 15 oktober 2019 hebben de analisten van Sanford Bernstein hun beleggingsadvies voor ASML (ASML; ISIN: NL0010273215) herhaald. Het advies van Sanford Bernstein voor ASML blijft "market perform".

    Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 172,00 EUR naar 210,00 EUR.

    www.trivano.com/aandeel/advies-sanfor...
    Behoudende club. Degelijk. Springen nooit uit de band. Vieren ook nooit feest
  9. [verwijderd] 15 oktober 2019 09:39
    quote:

    Toert schreef op 15 oktober 2019 00:32:

    [...]

    Ik kon het maar proberen he.

    Ik herinner me dat ie zo een ganse boterham gepresenteerd heeft tegen galapagos. Mooi onderbouwd, maar met niet correcte aannames, zat short rond de 110 herinner ik me, zo ergens begin juli. Moet er geen tekeningetje bij maken zeker ?

    Toch vreemd hoe je op een forum zo veel verschillende, eum, eum, persoonlijkheden tegenkomt.
    Beste Toert,

    Jij hebt blijkbaar een enorme behoefte om je laatdunkend over andersdenkende forumleden uit te laten.

    Ik heb enorm veel respect voor alle long beleggers in ASML en ik vind het bewonderenswaardig dat hier beleggers zijn die de visie hebben gehad om jaren geleden bij ASML of Galapagos in te stappen en aandeelhouder te blijven. Ook gun ik iedereen van harte de winst op hun aandelen.

    Op dit moment lijkt echter de conjuncturele cyclus op een hoogtepunt. Dat is althans mijn visie. En ik wil niet op een hoogtepunt in de conjuncturele cyclus een lange termijn long positie nemen.

    Bij Galapagos heb ik - in tegenstelling tot wat jij hier doet voorkomen - heel veel geld verdiend. Ik had sinds 1 januari 2018 een short-long strategie (grote long posities, wat kleinere short posities). En ik maakte gebruik van de bewegingen die in dat aandeel zaten. Mijn laatste short positie was verliesgevend, maar de posities daarvoor waren vele malen winstgevender.

    ====================================================

    Bij ieder aandeel horen risico's. Sommige forumdeelnemers denken dat als ik risico's noem, dat ik dan voorspel dat dat risico zal optreden. De vraag die ik mij echter stel is of de kleine kans dat één of meerdere risico's kunnen optreden wel in de koers zijn verwerkt.

    Bij ASML vind ik dat beleggers bij een K-W verhouding van 40 de risico's van dit aandeel totaal uit het oog verloren zijn. Alleen het meest positieve scenario is nog in de koers verwerkt, alle mindere scenario's worden compleet genegeerd.

    Op lange termijn deel ik jouw visie dat ASML een goede belegging is, op korte termijn zie ik echter overwaardering.

  10. forum rang 6 rene66 15 oktober 2019 10:02
    ASML in Veldhoven is stabieler dan zijn oprichter Philips geworden

    VELDHOVEN - ASML zal morgen kwartaalcijfers presenteren die netjes in de buurt zitten van de eigen voorspelling. De terugval in de chipindustrie heeft het bedrijf geraakt, maar binnen de planning. Mede dankzij deze voorspelbaarheid steeg de beurskoers van ASML hoger dan ooit.

    www.ed.nl/asml/asml-in-veldhoven-is-s...
  11. [verwijderd] 15 oktober 2019 10:29
    @AD: mijn excuses als ik laatdunkend overkwam, niet de bedoeling. Sorry. Blijkbaar komt wat ik schrijf soms veel te hard over. Ik had dat niet mogen doen.

    Ik denk toch dat het de bedoeling is om hier bepaalde zienswijzen te formuleren, en die zo goed mogelijk te funderen. In de hoop van er reactie op te krijgen, zodat je je eigen zienswijze eventueel wat kan aftoetsen en misschien bijstellen, of juist niet. Meer mensen weten meer.

    Ik vind dat U inderdaad uw zienswijze fundeert, waarvoor mijn waardering. Maar Uw argumenten kunnen me helaas niet overtuigen, dat heb je dan weer als je probeert het waarom van iets uit te leggen, en dat de andere die niet volgt. Ik had dat met uw argumentatie op short gaan bij galapagos, en heb dat nu ook.

    Je hebt inderdaad een andere visie dan ikzelf. Jij toetst de koers af tov het verleden (daar komt Uw kw 40 toch vandaan ?), ik kijk meer naar de toekomst, door te zien naar de outlook van de bedrijven, door de verandering in de outlook te op te volgen, door de gepubliceerde cijfers te vergelijken met de verwachtingen. Ik heb bijvoorbeeld ook een Adobe in bezit, en die speelt zelfs met een kw van 50.

    Historische cijfers vind ik heel interessant om de kwaliteit van een bedrijf te beoordelen, zoals evoluties van omzet, winst en cash flow. Ook om de toestand van hun balans te beoordelen, of om de payout ratio van hun dividend te bezien.

    Maar wat de evolutie van de koers bepaalt, dat is wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren. En wat er staat te gebeuren is de grote doorstart van de EUV machines. Zoals men schrijft ASML is "fully booked", en dat zal een enorme jump geven in omzet en winst (al kan er wel wat margedruk zijn). En met dat bericht van vandaag, nog 15 extra EUV'kes bij besteld, verbetert de outlook nog verder.

    Alle analisten over dezelfde kam scheren is imho al even onjuist als ze allemaal heilig te verklaren. Ik weet niet of je vorig jaar hier al was, maar toen werden de analistenhuizen die in augustus kommer en kwel voorspelden voor de tech sector met pek en veren overladen. Ze hebben wel gelijk gekregen.

    En over short gaan, tja, ik doe dat dus niet. Het sop is de kolen niet waard. En vooral niet bij bedrijven die in een enorme positieve flow zitten. Veel te riskant voor de paar percentjes dat dat dan opbrengt. Eens iets verkopen in de hoop het lager weer terug te kopen, of om te switchen naar een lager gewaardeerd bedrijf, dat doe ik ook wel eens. Is trouwens de reden waarom ik nog steeds niet in ASML zit, hoe goed de vooruitzichten ook zijn, op iets langere termijn verwacht ik nog meer opbrengst van mijn andere techies.

    weer een veel te lange boterham, maar ja.
  12. forum rang 4 Bakkiekoffie 15 oktober 2019 10:35
    Ik ga morgenochtend een rondje ASML fietsen met mijn (beleggings)maatje. Dan weten we de cijfers en kennen we de vooruitzichten van ASML zelf. Mooi om het bedrijf en de nieuwbouw van zo dichtbij te zien, en aandeelhouder te zijn. Weliswaar vrijdag 50% van mijn porto verkocht, maar nog 50% in handen.Stevig in handen, die gaan niet weg. (Hoewel) ik ben soms meer een ritjesmaker met de koersuitslagen van afgelopen 2-3 jaren dan de echte lange termijner.
    A3aan sprak over de hoge boom, tot in de hemel, ik kijk morgen vooral weer even naar het wortelgestel van de boom, in die geweldige bouwput!
    Wat een prachtig fonds, ook in mijn porto die nogal wat verlies compenseert op sommige andere fondsen. Zo was ik helemaal 'zat'van BAM en onlangs er uit gegooid. Extra ASML voor terug gekocht overigens.
  13. forum rang 8 Wereldbelegger 15 oktober 2019 10:39
    Vooruitblik cijfers ASML - Paul Weeteling IEX

    geknipt-geplakt:

    De derde alinia is interessant

    Winstexplosie verwacht

    Dit jaar belooft dus vooral een jaar te worden waarin de marge op EUV-machines rap oploopt en de nieuwste technologie een aanzienlijk omzetaandeel naar zich toetrekt. Een dergelijk jaar kenmerkt zich door minimale winst- en omzetgroei. Volgend jaar moet de sterk oplopende omzet en marge van EUV resulteren in een winstexplosie.

    ASML mikt voor 2020 op een omzet van €13 miljard en een winst per aandeel van €9. Dit zou een omzetgroei van circa 18% betekenen en een winstgroei van bijna 50%.

    Op langere termijn (2025) mikt ASML op een omzet van €15-24 miljard. Een dergelijke bandbreedte is dusdanig ruim dat de waarde ervan beperkt is. Stel dat ASML op €15 miljard in 2025 uit zou komen dan betekent dit een omzetgroei van €2 miljard voor de periode 2020-2025 en dat zou bijzonder mager zijn bij de huidige waardering. Wellicht dat het bedrijf die bandbreedte binnenkort wat aanscherpt.

    bron:
    www.iex.nl/Premium/Adviezen/486526/Vo...
  14. [verwijderd] 15 oktober 2019 10:48
    quote:

    Marcel H. schreef op 15 oktober 2019 09:48:

    @AD. Geef ook eens een visie over de toekomst van Apple, ASMI en Besi. Hun ontwikkeling is vrijwel gelijk aan het "ASML-model" Of er sprake is van overwaardering wordt nog deze maand duidelijk.
    K-W verhoudingen (op basis van verwachte 2019 EPS)

    Apple 20

    ASM International 20. Bij ASM International gecorrigeerd voor eenmalig (litigation) bate in 2019. Anders is de ASMI K-W verhouding nog lager

    ASML 39

    Het lijkt mij dat bij ASML het groeipotentieel wel in de koers verwerkt zit.

    En het effect van het aandeleninkoopprogramma op de winst per aandeel is verwaarloosbaar klein.

  15. forum rang 6 rene66 15 oktober 2019 11:13
    Koers ASML hoger op onbevestigd bericht megaorder Samsung

    ASML wil het bericht niet bevestigen. "Wij geven nooit commentaar over orders van klanten, dus nu ook niet", aldus woordvoerster Monique Mols. "Het bericht komt uit een Koreaanse krant, en is evenmin bevestigd door Samsung. Morgen presenteren wij onze kwartaalcijfers, en praten wij iedereen bij over de afgelopen periode."

    www.rtlz.nl/beurs/artikel/4885071/koe...
5.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 184 185 186 187 188 ... 287 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Advieswijziging ASML

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links