Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Waardeaandelen zijn ware groeiaandelen

4.943 Posts
Pagina: «« 1 ... 154 155 156 157 158 ... 248 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 marique 6 september 2019 14:40
    Bull market of bear market?

    Hangt van de definitie af.
    Volgens Crestmont Research is er vanaf 2000 sprake van een secular bear market. Waarbij de koersen inmiddels verdubbeld zijn.
    Als de theorie klopt, eindigt een secular bear market altijd met lagere koersen dan bij het begin.

    Zie:

    www.crestmontresearch.com/docs/Stock-...
  2. forum rang 6 marique 7 september 2019 13:50
    quote:

    ffff schreef op 1 september 2019 15:55:

    (...)
    Je schrijft YTD + 28,6 Procent LIJKT geweldig….. Maar jij vindt het niets geweldig, want....het is slechts een " correctie"

    Kijk Marique: IK zie, ik ervaar zulke getallen toch heel anders en vandaar even een reactie. Ik vind die +28,6 procent wel een heel mooie correctie. Zelfs een fantastisch correcite om, wat mij betreft, in te lijsten…..!

    Waarom? Toen we met zijn allen rond de jaarwisseling, nu alweer 8 maanden geleden de schade opnamen, werden we er bijna beroerd van. Het hangt natuurlijk van je portefeuilles af, maar de verliezen varieerden grosso modo van duizenden naar heel wat miljoenen.
    Als dergelijke verliezen weer volledig gerecupereerd zijn, vind ik dat juist…..geweldig !

    Natuurlijk heb je gelijk als je met mij constateert dat de laatste twee jaren het vermogen niet hard groeit maar wat op en neer huppelt. Akkoord, maar we leven dan ook wel in beslist bijzondere tijden met een Trump, met al die escalerende tweets, met gevaren voor klimaat en voor de rente-ontwikkelingen.

    Als je in een dergelijk, toch best heel moeilijk beleggers klimaat, zeg maar rustig…" het hoofd boven water weet te houden" ofwel uiteindelijk nog zo'n beetje hetzelfde vermogen met een aandelenportefeuille weet te realiseren, dan vind ik dat eigenlijk een compliment waard.
    (...)

    Peter,

    Ik ben me er van bewust dat het rendement van de OJ-pf door de jaren heen voor pakweg negentig procent afhankelijk is van de grillen van de beurs. Ik ben al tevreden als ik met mijn aanpak in de pas blijft met de bijpassende index(en). Vandaar mijn relativerende opmerking over die +28,6%.

    Op wat langere termijn zijn bedrijfscijfers leidend en koersen volgend. Bij uitzondering heb je soms een bedrijf waar het korte tijd precies andersom is. Maar beursbrede heftige koersbewegingen hebben niets te maken met bedrijfscijfers. Dan gaat het over onderliggende economische ontwikkelingen, al of niet reëel of verondersteld. De onduidelijkheid daarover maakt elke beleggingsaanpak waardeloos. Je hebt dan twee extreme keuzes: volledig uitstappen of alles aanhouden. In beide gevallen is het wachten op betere tijden.

    Slechts weinig bedrijven lieten bij de recente halfjaarcijfers omzet- of winstgroei zien. Zo bekeken is het niet gek dat het huidig koersniveau niet veel verschilt van september vorig jaar.

  3. forum rang 6 'belegger'' 22 september 2019 00:05
    Onderstaande zou betekenen dat groeiaandelen bovengemiddeld presteren in een periode van beperkte groei. Het betreft hier de mening van slechts één portfolio manager die zelf in die handel zit, dus enige voorzichtigheid lijkt mij niet verkeerd.

    First, interest rates are historically low. Long-term returns on the bond market have been falling for years – an indication that investors anticipate lower future economic growth. This is a good environment for growth stocks, which have demonstrated they can achieve both revenue and earnings growth in difficult economic circumstances. For the time being, there is little cause to assume that global economic growth will pick up anytime soon.

    As long as there is no unexpected growth acceleration or recession, I expect growth companies to continue performing above average. So, buying cheap might prove to be an expensive business in the years ahead, too!

    www.robeco.com/en/insights/2019/09/bu...
  4. forum rang 6 'belegger'' 27 september 2019 23:51
    "When value stocks correct, it can be dramatic and fast, and a misstep in timing can be costly for returns. Instead, increasing exposure to value stocks now and staying well positioned might be the best way to benefit from the impending value rally, says Dyson."
    www.barrons.com/articles/value-will-s...

  5. forum rang 6 marique 28 september 2019 14:29
    "... the impending value rally ..."
    Dyson is wel erg zeker van zijn zaak.

    En doet wel meer krasse uitspraken:
    "... arguing that the group has been significantly punished beyond what it deserved."

    Value is geen stabiele groep. Het is een losse en steeds wisselende verzameling aandelen met slechts één gemeenschappelijk kenmerk: relatief lage k/w. En over dat relatieve kun je van mening verschillen.

    "Since cheap stocks are largely priced for an expected recession already, when it actually happens, they’ll probably hold up better."

    Nou, ik denk dat de relatief lage koers veroorzaakt wordt door twijfels over de toekomstige winstgevendheid. Niet doordat beleggers alvast voorsorteren op een mogelijke te verwachten recessie.

    Ik vraag me eigenlijk af Dyson dezelfde value-kenmerken hanteert als MSCI. Niet dat MSCI de wijsheid in pacht heeft, maar de daar genoemden criteria zijn wél helder.

    Deze quote lijkt me realistischer:
    "There has been an ongoing debate on Wall Street over whether this value rotation has legs to run longer."

    M.a.w. niemand weet het.

    Overigens is er de voorbije weken wel duidelijk sprake van een voorzichtige opleving van aandelen in defensieve sectoren. Zou Dyson die aandelen bedoelen en ze gemakshalve onder value rangschikken?

  6. forum rang 7 ffff 28 september 2019 15:44
    Marique,

    Ik kom in JOUW draadje even terug naar aanleiding van de postings gisteren in de Pensioen draad van Knot en de draad Hoogtepunt gezien van Oktoner 2019.

    Wat je opmerking in de pensioendraad betreft heb je natuurlijk gelijk. Ook Ben waarschuwde mij regelmatig dat zolang alles jaarlijks goed gaat, je beter af bent met een eigen pensioenregeling, maar zo gauw er een overlijden te betreuren valt het allemaal lastiger wordt. Dus dat nadeel van zelf je pensioen opbouwen en beheren heb ik altijd goed aangevoeld en dat risico genomen. Hoort een betje bij mijn levensstijl. Ik verzeker bijvoorbeeld al 50 jaar niets, niets behalve de verplicht verzekering van de auto's, maar dat is ook echt het enige.

    Dan wil ik toch in deze draad terugkomen op de gedachtenwisseling die we gehad hebben over het gebrek aan fondsbeheerders die hun verhaal doen op IEX. In die draad kwamen we gisteren tot de conclusie dat er toch verdomd weinig informatie op IEX te vinden is van meningen van bankiers, vermogensbeheerders, pensioenfondsbeheerders.

    En als belegger ben je , denk ik ,nu juist zo geïnteresseerd wat ZIJ van de markten vinden en wat zij zoal denken te gaan doen.

    Ik heb vandaag toch weer verschillende grote fondsbeheerders een uitgebreide visie zien geven , elders te vinden in de financiële media.

    De grootste van de drie artikelen vat ik hier eventjes samen: Het gaat om de visie van Andrew Milligan, hoofdstrateeg van Aberdeen Standard Investments met ….houd je vast..... 600 MILJARD Euro aan investeringen. Dat zijn mensen waar ik naar wil luisteren, zonder ze slaafs te volgen.

    Wat, voor mij opmerkelijke opmerkingen: Bij ASI denken ze dat de maatregelen van Draghi….toch ( !!) effect gaan sorteren. En dan een heel verhaal.
    Tweede belangrijke opmerking: ZIJ, daar in Aberdeen denken NIET dat de wereled in een recessie belandt. Dat is ook een belangrijke stellingname als je 600 miljard te beheren hebt….
    Over Europese aandelen zijn ze grosso modo somber, hetgeen NIET betekent dat ze niet in Europese aandelen beleggen, maar heel selectief.

    En zo gaat het maar door, de ene belangrijke of interessante opmerking na de ander. Hoeft een mens het allemaal niet mee eens te zijn, maar je leest eens de mening van mensen die er dagelijks voor miljarden mee bezig zijn.

    Precies hetgeen ik de afgelopen jaren in de KK zo ontzettend mis: Je vindt er nauwelijks nog echte beleggers.

    Tenslotte, Marique om deze posting af te ronden… Noem eens wat namen beste beheerder! En verdomd hij en zijn medewerker komen met wat namen en met onderbouwing…: Bijvoorbeeld ALSTOM, ( goed verhaal achter), HEINEKEN, SEB in Parijs en Swedish Match in Stockholm .

    Van dit soort artikelen kan ik niet alleen genieten, maar steek er ook wat van op.

    Dan nog twee beheerders gevonden, met hun meningen. Kortom: D'r is best informatie te vinden, maar je moet d'r wel je best voor doen.

    Chris, bedankt voor je bijdragen hierboven in deze draad. Zo houden we informatie over beleggingen door beheerders wat bij elkaar in één draad.

    Peter
  7. forum rang 6 'belegger'' 28 september 2019 17:59
    1. Fondsbeheerders in de media
    De postings in het draadje "hoogtepunt beurzen" heb ik ook gelezen. Zelf gebruik ik deze site om te screenen. Als ik meer verdieping zoek dan raadpleeg ik bij voorkeur diverse bronnen. Dat heeft overigens altijd mijn voorkeur gehad, niet alleen met beleggen. Ik lees ook met veel plezier de inzichten van fondsbeheerders, al blijf ik ook altijd in het achterhoofd houden dat het ook mensen zijn met een zakelijk belang. Dat bedoel ik niet negatief. Er vallen veel inzichten uit te halen, maar een open kritische houding verdient wat mij betreft wel de voorkeur. Recent heb ik met veel interesse geluisterd naar Bloomberg TV. Een fondsbeheerder die mij ook aansprak is Ray Dalio van Bridgewater. Met uit mijn hoofd een kwart van het beheerd vermogen van Aberdeen is dat ook geen kleine jongen. Voor tips over individuele aandelen moet je daar niet zijn, maar hij heeft wel interessante inzichten over de wereldeconomie en gebruikt zelf veel ETF's.

    2. Risicotolerantie
    In hetzelfde draadje werd ook gerept over privé beheer dat qua omvang het beheerd vermogen van menig fondsbeheerder overtreft. Psychologisch zit daar vaak wel een groot verschil in. Dat zou niet zo moeten zijn, als men voor anderen belegt hebben ze wel degelijk een verantwoordelijkheid. Maar er zijn ook voorbeelden van handelaren die zeer goed in hun werk waren, maar zoveel verloren toen ze privé gingen dat ze weer terug in loondienst moesten. Dan vind ik het knap als je al die jaren de zenuwen in bedwang kunt houden.

    3. Verzekeringen
    Naast bijvoorbeeld de W.A. verzekering voor voertuigen vind ik de verplichte basisverzekering voor ziektekosten in NL ook niet verkeerd. In ieder geval voor 99.9% van de mensen.

    4. Value
    Value vind ik een lastig te duiden groep. Op het eerste gezicht lijkt het duidelijk. Maar ik zie veel verschil in interpretatie en de waarderingen gedragen zich onvoorspelbaar.

    5. Low Volatility
    Daarnaast las ik ook over een mogelijke Low Volatility bubble. Ik ben nog niet overtuigd maar ben benieuwd wat jullie denken. Als je al die artikelen van professionals leest bestaat overal wel een bubble. In (Amerikaanse) aandelen, obligaties, ETF's/fondsen en ga zo maar door.

    6. Factor beleggen
    Daarnaast vraag ik mij af of factor beleggen past in dit draadje, bij indexbeleggen of dat het een los draadje verdient. Ik kom pas kijken hier en de draadjes lopen al langer, dus ik gooi het gewoon even in de groep.

    Allemaal een fijn weekend verder.
  8. forum rang 6 marique 29 september 2019 13:14
    quote:

    ffff schreef op 28 september 2019 15:44:

    (...)
    Dan wil ik toch in deze draad terugkomen op de gedachtenwisseling die we gehad hebben over het gebrek aan fondsbeheerders die hun verhaal doen op IEX. In die draad kwamen we gisteren tot de conclusie dat er toch verdomd weinig informatie op IEX te vinden is van meningen van bankiers, vermogensbeheerders, pensioenfondsbeheerders.

    En als belegger ben je , denk ik ,nu juist zo geïnteresseerd wat ZIJ van de markten vinden en wat zij zoal denken te gaan doen.
    (...)

    Ben het volledig met je eens, Peter.
    Maar ik wil ook niet al te negatief zijn.
    Op IEX Professionals is ook wel wat te vinden, bijvoorbeeld:
    www.iexprofs.nl/Nieuws/485025/Alpha-R...

  9. forum rang 6 marique 29 september 2019 14:01
    quote:

    Chris 'belegt' schreef op 28 september 2019 17:59:

    (...)
    5. Low Volatility
    Daarnaast las ik ook over een mogelijke Low Volatility bubble. Ik ben nog niet overtuigd maar ben benieuwd wat jullie denken. Als je al die artikelen van professionals leest bestaat overal wel een bubble. In (Amerikaanse) aandelen, obligaties, ETF's/fondsen en ga zo maar door.

    6. Factor beleggen
    Daarnaast vraag ik mij af of factor beleggen past in dit draadje, bij indexbeleggen of dat het een los draadje verdient. Ik kom pas kijken hier en de draadjes lopen al langer, dus ik gooi het gewoon even in de groep.

    ad 5
    Low Vola bubble?
    In beleggersland in niets onmogelijk. Bij de eerste 10 posities van iSh MinVol zijn er 4 die ook in de eerste 10 van iSh Mom zitten. Dat zou je ook niet verwachten.

    ad 6
    Dat vroeg ik mezelf ook af een paar jaar geleden. Ik dacht dat het forum Beleggingsfondsen de beste plaats was. Maar dat forum was ook toen al zo goed als dood. Heb toen toch maar gekozen voor deze draad. Zie
    marique 5 jan 2016 om 14:01 Factorbeleggen, is dat wat?

    Reacties bijna nul. Met uitzondering van @Coldplay in wiens draad we er nog enige tijd op hebben voortgeborduurd.

    Ik zag toendertijd niet veel in factorbeleggen. Vooral omdat er nog vrijwel geen langlopende factor etf's in de markt waren. Inmiddels denk ik er positiever over. Heb er inmiddels ook een paar in mijn privé-pf.
  10. forum rang 6 'belegger'' 29 september 2019 14:26
    Via IEX Profs kwam ik bijvoorbeeld op het artikel van Dyson. In het artikel over koopkansen stond dat obligaties al 7 jaar op verkoop staan.

    Waar ik mij altijd over heb verbaasd is dat obligaties vaak per definitie als defensiever dan aandelen worden voorgespiegeld. Alsof Italiaans of Grieks staatspapier veiliger is dan bijvoorbeeld een Shell. De zekerheid bij faillissement heb ik nooit zo heel erg in geloofd. Als de tent ploft, moet je ook met je obligaties maar afwachten wat je van je geld terugziet. Voorheen had je in veel gevallen een vaste rentestroom tot einde looptijd, in tegenstelling tot onzekere dividenden. Maar in deze markt met lage en negatieve yield speelt dat niet meer. Wat rest zijn de prijsschommelingen als gevolg van bijvoorbeeld rentebesluiten van centrale bankiers. Daarmee kun je wel degelijk geld verdienen. De kunst is dan wel om op tijd uit te stappen, want aan het einde van de looptijd lost een obligatie nog altijd af tegen een koers van 100. Kortom er vallen tijdelijke winsten te behalen die je dan wel op tijd moet nemen. Daarmee vind ik dat obligaties zich in de huidige markt meer lenen voor handelen dan voor beleggen.

    In Amerika hebben treasuries (Amerikaans staatspapier) zich in het verleden vaak bewezen als veilige haven om door onrustige tijden te komen. Maar de volgende correctie/crash/crisis zou wel eens kunnen draaien om staatsobligaties.

    Maar dit draadje gaat toch over aandelen zullen jullie misschien denken. De obligatiemarkt is groter dan de aandelenmarkt. Ook voor degene die niets doen met obligaties, kan het geen kwaad om (op een regenachtige zondag als deze) er eens voor te gaan zitten om te kijken wat er in die markt speelt. Zomaar een voorbeeldje van enige tijd geleden.
    marketupdate.nl/nieuws/economie/de-ob...
  11. forum rang 7 ffff 29 september 2019 14:39
    Zouden ze bij De Telegraaf ook IEX lezen?

    Ik vind het zowel grappig als frappant:

    Vandaag twee geblokkeerde artikelen in De tegraaf voor hun lezers handelend over:

    1: De mooie toekomstplannen van Heineken... Zie posting hierboven.

    2: De sterk verhoogde controles door banken van je bankrekening en de mutaties die daarop gebeuren. Hebben we afgelopen tien dagen ook in de KK van IEX behandeld. Onder andere in de draad over de Fortis-compensaties.

    Ik kan de Telegraaf- artikelen niet lezen, maar denk dan maar: Daar waren we met elkaar in de KK ook al achter gekomen, dan wel op geattendeerd.

    En nu even de verwijzing van Chris bekijken, want de wielrenners moeten nog een heel eind door de regen....

    Peter
  12. forum rang 6 'belegger'' 29 september 2019 15:30
    Dat oude draadje van factorbeleggen kan ik zo snel niet vinden. Ik heb het idee dat het begrip waarde binnen factorbeleggen wat nauwer is dan wat in discussies als waarde vs. groei vaak wordt bedoeld. Om dit bij elke posting toe te moeten lichten, komt de leesbaarheid niet ten goede denk ik. Andersom vrees ik dat mensen gemakkelijk op het verkeerde been kunnen worden gezet als de termen door elkaar worden gebruikt.

    Bij waardebeleggen denk ik op de een of andere manier altijd aan Warren Buffet. Op zijn beurt heeft hij weer veel geleerd van Benjamin Graham. Die laatste wordt in de documentatie van MSCI ook genoemd bij het document over value. Op basis van wat ik verder zoal heb gelezen over de beste man, heb ik het idee dat hij selecteert op quality en yield en dat hij zijn instapmomenten bepaald op basis van value. Quality vanwege zijn voorkeur voor een sterk management en bij voorkeur aandelen aanhouden voor eeuwig. Yield vanwege zijn voorkeur voor dividendaandelen. Dat is een andere benadering dan sec value volgens het factorbeleggen. MSCI noemt wel dat ze naar toekomstige cijfers kijken om value traps te omzeilen, maar ik heb daar nog niet echt een concreet gevoel bij. Dat laatste kan natuurlijk aan mij liggen.

    Dan nog even iets heel anders. Chris is mijn tweede naam. Mijn voornaam is Bob. Ik moet mijn alias hier maar eens veranderen, maar daar wil ik geen gewoonte van maken. Als e.e.a. tot verwarring leidt dan mijn excuses daarvoor.
4.943 Posts
Pagina: «« 1 ... 154 155 156 157 158 ... 248 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 0,00%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links