Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beginnen met beleggen in huidige wereldeconomie

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 augustus 2019 08:27
    Hoi iedereen!

    Ik ben nieuw op dit forum, omdat ik graag advies zoek van wat ervaren beleggers. Ik ben anderhalf jaar geleden begonnen met fondbeleggen, wat ik van plan ben om te blijven doen tot ik een oud mannetje ben. Echter ben ik mijzelf ook al een tijd verder aan het inlezen in het beleggen in aandelen ofwel obligaties.

    Nu heb ik afgelopen paar maanden al hier en daar een aandeel gekocht en weer verkocht, maar heel zeker ben ik niet over mijn zaak. Als ik elke ochtend naar BNR luister wordt mij toch wel duidelijk dat met Trump en de Brexit, wij financieel onzekere tijden tegemoed komen.

    Daarom heb ik mijn focus geswitched naar een obligatie, echter kom ik dan meteen bij het volgende dilema, die zijn allemaal wel erg duur! Als ik een gemiddeld staatsobligatie erbij pak, dan kost een obligatie meer dan dat ik er op lange termijn uit zou kunnen halen. Dus ik vermoed dat een obligatie nu juist aantrekkelijk is vanwegen de koers en de dalende rente?

    Mijn vraag is dus; (mits de huidige trend aanhoud!) Is het heel irrationeel dat ik nu liever geen aandelen handel? Of moet ik mij niet aanstellen, een mooi aandeel zoeken en hem op lange termijn vasthouden? En die obligaties, ben ik daar ondertussen te laat voor gezien de rente?

    Ik hoop dat jullie wat van mijn onzekerheid weg kunnen nemen. Alvast bedankt!
  2. forum rang 8 Leefloon 21 augustus 2019 11:01
    quote:

    JimmyJames schreef op 21 augustus 2019 08:27:

    Dus ik vermoed dat een obligatie nu juist aantrekkelijk is vanwegen de koers en de dalende rente?
    Was. In historische perspectief staat de rente nu zeer laag. Koop je een obligatie met een misschien zelfs negatief rendement (van rente en aflossing) voor de koerswinst, dan verwacht je een nog (veel) lagere rente bij een onveranderd risicoprofiel van de de uitgever van de obligatie. Zie, voor beginners, begrippen zoals het effectieve rendement en het couponrendement.
  3. forum rang 4 bearishbull 21 augustus 2019 11:54
    Onzekerheden, politiek en dat mensen denkne dat een recessie om de hoek is. Dat is van alle tijden :). Is de huidige onzekerheid een risico of juist een kans (chinese aandelen hebben bijvoorbeeld een klap gehad?)

    Ook dat mensen roepen dat aandelen, obligaties of wat dan ook duur of goedkoop is, is van alle tijden.

    Met beleggen is alles eigenlijk geprijsd op verwachtingen in de toekomst. Iedereen heeft een andere visie en deze verwachtingen kunnen snel veranderen.

    Ik heb bijvoorbeeld een aandeel in bezit dat nog nooit een cent winst heeft gemaakt en een omzet draait van nog geen 400 miljoen. Toch is het bedrijf rond de 8 miljard waard. 90% van de wereld zegt te duur, maar ik heb een verwachting dat dit bedrijf makkelijk 50 miljard marketwaarde kan hebben in een paar jaar als het doet wat ik verwacht. risico is verbonden rendement.

    Jij moet kijken hoeveel risico je wilt nemen en kijken of dat risico het verwachte rendement waard is. Je moet niet luisteren naar blaaskaken op de radio of zogenaamde kenners. Je moet je er zelf in verdiepen als je er serieus geld in wilt stoppen.

  4. forum rang 9 objectief 21 augustus 2019 13:00
    quote:

    bearishbull schreef op 21 augustus 2019 11:54:

    Jij moet kijken hoeveel risico je wilt nemen en kijken of dat risico het verwachte rendement waard is. Je moet niet luisteren naar blaaskaken op de radio of zogenaamde kenners. Je moet je er zelf in verdiepen als je er serieus geld in wilt stoppen.

    Waarom noem je hier "blaaskaken en zogenaamde kenners"; dat slaat toch nergens op.
    Noem dan de naam van deze personen. En als je echt denkt dat eigen analyse iets oplevert, moet je het vooral doen, maar m.i. is dat totaal nutteloos.
    Bij de grote fondsen is alle nieuws in de koers verwerkt en hangt je resultaat af van het beurssentiment onder invloed van velerlei factoren.
  5. forum rang 8 Leefloon 21 augustus 2019 15:12
    quote:

    objectief schreef op 21 augustus 2019 13:00:

    Waarom noem je hier "blaaskaken en zogenaamde kenners"; dat slaat toch nergens op.
    Noem dan de naam van deze personen
    Toch klopt het overwegend, wanneer het vooral over nieuwsmakende figuren in de media gaat en niet over bijvoorbeeld anoniemere fondsbeheerders. Van gekochte zendtijd tot en met de radicale idioot achter De Verleiders als vermeende deskundige. Leuk voor de marketing van toneelstukjes op basis van fictie, maar inhoudelijk ook "blaaskaken" die geen "kenners" zijn. De ethische categorie van eerst een gezicht zijn van een DE-koffiemerk, om later stoer te melden dat dat spul niet te zuipen is.
  6. forum rang 9 objectief 21 augustus 2019 15:26
    Het klopt van geen kanten om groepen burgers als blaaskaken etc. te beledigen; als je dat doet dat moet je naam en rang vermelden, niet generaliseren.
    Onder elke groep burgers heb je goede en slechte of dit nu beleggers of adviseurs of wat dan ook zijn. Een beetje simpel vanachter je laptopje anderen willekeurig
    te beschuldigen m.i. ben je dan … (dat kun je zelf invullen)
  7. forum rang 4 bearishbull 21 augustus 2019 17:16
    Met blaaskaken bedoel ik niet een specifiek persoon, dus namen noemen is zinloos. Ik noem iedereen een blaaskaak die zegt te weten welk aandeel je moet kopen of zegt te weten of de beurzen zullen stijgen of dalen de komende maanden.

    Niemand weet dat. Zoals je zelf al vermelt ' is alle nieuws in de koers verwerkt'.

9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,61 +0,96%
EUR/USD 1,0730 +0,01%
FTSE 100 8.112,05 +0,41%
Germany40^ 18.055,70 +0,77%
Gold spot 2.347,63 +0,67%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

ASMI
+6,84%
Corbion
+5,15%
EBUSCO...
+4,78%
Alfen ...
+3,91%
NX FIL...
+3,38%

Dalers

IMCD
-7,95%
SIGNIF...
-7,23%
Wereld...
-7,19%
ABN AM...
-4,13%
BESI
-3,97%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links