Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 22,740 9 mei 2024 17:38
  • -0,560 (-2,40%) Dagrange 22,420 - 23,820
  • 293.056 Gem. (3M) 236,7K

AMG Juni 2019.. Einde van Short uitbreiding?

1.884 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 95 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 8 juni 2019 17:59
    quote:

    Lucky-corner schreef op 8 juni 2019 16:52:

    Als de aandelenkoers een beetje rond deze niveau's blijft hangen, dan houden ze na het inkoopprogramma bijna 30 miljoen over. Iemand een idee wat ze hier mee zullen gaan doen?
    Ik hoop zelf dat er nog een aanvullend inkoopprogramma komt van 50 miljoen Euro. Dat kost ze dan slechts 20 miljoen Euro extra. Dat heb ik tenminste gevraagd aan AMG twee weken geleden, maar ik heb geen reactie van AMG terug gehad.

    De inkoop heeft denk ik weinig invloed gehad op de hoogte van de koers, maar dat weet je nooit. Wellicht had zonder de inkoop het aandeel lager gestaan.

    Maar elk aandeel dat verdwijnt van de beurs is meegenomen, dus ik ben nog steeds heel blij met het bestaande inkoopprogramma en hoop dat er nog een aanvullend inkoopprogramma gaat komen.Des te minder aandelen er zijn, des te hoger is het resultaat per aandeel.
  2. [verwijderd] 8 juni 2019 21:06
    Wat zijn jullie ideeën over hoeveel lager de koers gezet kan worden? Nu er nog maar relatief weinig aandelen te lenen zijn, is daar voor de shortes niet heel veel ruimte.

    Zouden geopolitieke zaken nu nog invloed kunnen hebben op de koers van AMG? Wanneer er echt een recessie komt, dan zal AMG minder presteren, maar hoeveel minder moet dat dan wel niet zijn om de huidige koers te rechtvaardigen?

    Wanneer ik naar de afgelopen maanden kijk dan is de daling gestopt rond 6-9 mei met een koers van rond de 22 euro, daarna is de koers redelijk stabiel gebleven, en heel langzaam wat gestegen. Al het negatieve nieuws zit nu wel in de koers verwerkt volgens mij, en er zit door de shorters ook heel wat ruimte in om nieuw negatief nieuws op te vangen.

    Mogelijk gokken de shorters op de invloed van geopolitiek nieuws dat de koers dan verder naar beneden zal drukken en richting de 16 zal gaan. Maar voor AMG lijkt me dat mogelijk negatief geopolitiek nieuws niet meer zulke grote invloed zal hebben aangezien het aandeel al zo laag staat, zeker relatief gezien andere aandelen. Ik kan me voorstellen dat andere aandelen sterker zullen reageren op negatief geopolitiek nieuws, aangezien daar nog veel meer "lucht" (positief sentiment) in zit.

    Is dit een heel vreemde denkwijze? Of snijdt het wel ergens hout, en is het geheel niet slecht om juist ook gezien de onzekere tijden en mogelijkheid op meer economische neergang, AMG aandelen te kopen, ipv aandelen die de afgelopen tijd meer zijn gestegen.
  3. forum rang 5 geldmaker 8 juni 2019 22:13
    @fluitende vogel.
    Mee eens,denk zelf ook dat we de bodem hebben gezien. Maar de wens is de vader van de gedachte. Je weet nooit of men weer een aanval zal doen om de zaak naar beneden te halen. Maar gezien de huidige info lijkt me de kans klein. De kans door de wereldsituatie is kleiner dan door de shorters.
    Ik ben wel positief over toekomstige periode.
    Maar andere hebben misschien een andere mening. Zou zeggen gooi in de groep.
  4. Sir Cryptalot 8 juni 2019 23:37
    De verdrievoudiging van de shorts in de afgelopen 3 maanden doet je vermoeden dat de koers nog verder naar beneden moet, maar een k/w verhouding van rond de 10 en een rustig blijvende directie geeft mij goede moed. Rustig blijven middelen als je dat nodig acht en een horizon aanhouden van een paar jaar. Ik ga voor een 30€ tegen jaareinde, zo niet, dan uiteindelijk wel.
  5. Sir Cryptalot 9 juni 2019 09:52
    quote:

    Big Elephant schreef op 9 juni 2019 08:44:

    Volgens mijn informatie is de K/W 7 en verwacht ik een koers per eind 2019 van € 35.
    Wpa 2018 is €2,60. Ik begrijp dat u het per kwartaal bekijkt en dan extrapoleert over het gehele jaar? Ik houd liever een wat bredere horizon aan. Evengoed een prima gezond bedrijf waarbij het hele short-circus uiteindelijk geen stand houdt.
  6. rendement_zoeker 9 juni 2019 11:54
    quote:

    Tom3 schreef op 9 juni 2019 09:36:

    Shorts in SQM zijn vrijdag 12% gedaald naar 22%:
    shortsqueeze.com/shortinterest/stock/...

    Ook shortbelang in Albemarle is gekrompen, percentages zijn alleen minder spectaculair.
    Leuk van de afbouw, maar de koers is niet veel gestegen. Als je de fantasie hoort over de short-Sqeeuze bij AMG, dan kunnen we ons ontdoen van die droom. Zal dus niet een veel hogere koers geven.

    We fijn als ze gewoon vertrekken. Dan kunnen we het weer over andere zaken hebben. AMG bijvoorbeeld :)
  7. Wiemaa 9 juni 2019 13:06
    Tuurlijk is de kans op een squeeze miniem. Als het risico daarop zo groot was zaten al die shorters echt niet lekker rustig in AMG en dat zitten ze wel degelijk. Het is goed toeven als shorter. De koers wordt namelijk iedere dag verder naar beneden gedirigeerd en van echte oplevingen is geen sprake.

    The trend is your friend...
  8. Windkracht 10 juni 2019 09:05
    Bijzonder patroon sinds afgelopen week. Afgelopen vrijdag begon de koers in de middag op te lopen en er kwam steeds 1 cent bij. In mijn ogen een gecontroleerde stijging. De shorters hebben vaak hun posities ook goed afgedekt bij een eventuele stijging. Zo kunnen partijen zowel short en long in een aandeel zitten.
    Ik zie het meer als een signaal naar de CEO om snel cruciale besluiten te nemen om met nieuws te komen.
  9. forum rang 4 marathon 11 10 juni 2019 11:30
    Vrij spel on de koers met een paar stukken omlaag te zetten.
    Geen kopers voor AMG( ABN heeft een vrije dag) en dan krijg je dit soort onrealistische koersvorming.
    Met 1000 stukjes 7 centjes eraf en dus AMG theoretisch 2.1 mio minder waard!
    Wie trapt daar nou in met oplopende grondstofprijzen.
1.884 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 95 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG: na moeizaam Q1 zijn alle ogen gericht op herstel lithium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links