Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

alleen positief nieuws!

3.265 Posts
Pagina: «« 1 ... 109 110 111 112 113 ... 164 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. marcel13 10 mei 2019 15:05
    Twee nieuwe opdrachten voor BAM
    vrijdag 10 mei 2019 14:53
    Geen financiele details.

    (ABM FN-Dow Jones) BAM Groep heeft twee nieuwe Britse opdrachten binnengehaald. Dit bleek vrijdagmiddag, zonder dat de onderneming financiële details bijsloot.

    De eerste opdracht betreft de zeekering ter bescherming van spoorlijn langs kust bij Dawlish. De werkzaamheden beginnen eind mei en duren circa 9 maanden, met een werkstop tijdens de piek in het zomerseizoen.

    De andere opdracht werd verstrekt door Siemens en betreft civiele werken, waaronder funderingswerken, voor het onshore substation in Lincolnshire ten behoeve van het Triton Knoll offshore windpark.

    Door: ABM Financial News.
  2. marcel13 13 mei 2019 11:48
    13 mei 2019 Langjarige raamovereenkomst voor BAM Nuttal

    BAM Nuttal is geselecteerd als voorkeursaannemer voor een langjarige raamovereenkomst voor infrastructuurwerken voor stadsontwikkeling Brent Cross South in Noord-Londen. Dit maakte BAM maandag bekend zonder financiële details te geven.

    Het gaat om werkzaamheden gedurende een periode van 10 tot 15 jaar.

    Door: ABM Financial News.
  3. forum rang 10 voda 14 mei 2019 12:50
    Nederlandse economie groeit gestaag

    Gepubliceerd op 14 mei 2019 om 09:35 | Views: 1.355

    DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse economie is in het eerste kwartaal van het jaar met 0,5 procent gegroeid ten opzichte van het slotkwartaal van vorig jaar. Daarmee houdt de economische groei gelijke tred met een kwartaal eerder, toen op kwartaalbasis ook 0,5 procent groei van het bruto binnenlands product werd gerealiseerd.

    Dat blijkt uit een eerste berekening van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die altijd circa 45 dagen na afloop van het kwartaal wordt gepubliceerd. De groei is vooral te danken aan investeringen in woningen, gebouwen, infrastructuur en machines, aldus het statistiekbureau.

    Ten opzichte van een jaar eerder groeide de economie in het eerste kwartaal van dit jaar met 1,7 procent. Daarmee is op jaarbasis duidelijk sprake van een groeivertraging. Een jaar eerder was sprake van een groei met 2,2 procent.

    Consumenten

    De groei van de investeringen valt volgens het CBS samen met de relatief hoge bezettingsgraad van machines en installaties in de de industrie. Verder stegen de consumentenuitgaven voor het twintigste kwartaal op rij, maar wel in een minder hard tempo. Consumenten trokken vooral de portemonnee voor het inrichten van hun woning, elektrische apparaten en diensten. Auto's waren minder in trek. Ook werd minder gas verbruikt.

    Op kwartaalbasis stegen de consumentenbestedingen met 0,7 procent. Een kwartaal eerder was de groei nog 2 procent.
  4. forum rang 10 voda 14 mei 2019 12:54
    Financieel directeuren positief over groei

    Gepubliceerd op 14 mei 2019 om 08:35 | Views: 1.119

    ROTTERDAM (AFN) - Financieel directeuren van Nederlandse bedrijven zijn gemiddeld genomen positief over de groei van hun bedrijf. Elders in Europa zijn hun collega's over het algemeen een stuk voorzichtiger. Dat meldt accountants- en consultantsbureau Deloitte naar aanleiding van een onderzoek onder bijna 1500 financieel directeuren van Europese bedrijven.

    Van de ondervraagde financieel directeuren vindt ongeveer twee derde dat er veel financiële en economische onzekerheid is. er zijn echter grote verschillen. In Nederland noemt 68 procent de risico's normaal tot laag, in het Verenigd Koninkrijk schat 96 procent van de financieel directeuren de economische onzekerheid als hoog in.

    Nederlandse financieel directeuren denken dat een nieuwe crisis in de eurozone het grootste risico voor hun bedrijf vormt. Slechts een kwart noemt dit echter waarschijnlijk. Vier op de vijf denkt dat protectionisme zal toenemen, maar slechts een vijfde noemt dat een groot risico voor de eigen onderneming.
  5. forum rang 10 voda 14 mei 2019 13:03
    Detailhandel zet meer om in maart

    Gepubliceerd op 14 mei 2019 om 06:44 | Views: 833

    DEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in maart 4,4 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet, aldus het statistiekbureau. Het verkoopvolume lag 3,6 procent hoger.

    De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in maart. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 1,1 procent hoger dan in maart 2018.

    De omzet van de winkels in non-food groeide in maart met 2,6 procent. Het volume, dus de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet, was 1,9 procent hoger dan een jaar terug. Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren, de winkels in schoenen en lederwaren en de winkels in meubels en woninginrichting realiseerden in maart de grootste omzetstijging. Ook de omzet van de winkels in recreatie-artikelen, de winkels in consumentenelektronica en witgoed en van de drogisterijen was hoger dan een jaar eerder.

    Internet

    De omzet van de kledingwinkels bleef nagenoeg gelijk. De winkels in voedings- en genotmiddelen wisten 4,1 procent meer om te zetten. Het verkoopvolume groeide met 3,2 procent. De groei is volledig toe te schrijven aan de supermarkten, terwijl de opbrengsten van speciaalzaken krompen.

    De online omzet was in maart 16,7 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels hebben 13,7 procent meer omgezet. Webwinkels hebben als hoofdactiviteit verkoop via internet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is, de zogeheten multi-channelers, dikte met 21,6 procent aan.
  6. forum rang 10 voda 16 mei 2019 13:00
    Werkloosheid verder gedaald

    Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 06:43 | Views: 1.181

    DEN HAAG (AFN) - Het aantal werklozen is in april verder gedaald, naar 300.000. Dat komt neer op 3,3 procent van de beroepsbevolking, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

    Het aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk nam de afgelopen drie maanden met gemiddeld 11.000 per maand toe. In april waren er 8,9 miljoen werkenden. Het aantal werklozen daalde met gemiddeld 10.000 per maand. Zij hadden geen betaald werk en gaven aan recent naar werk te hebben gezocht en daarvoor direct beschikbaar te zijn.

    Volgens het statistiekbureau hadden 4,1 miljoen mensen om uiteenlopende redenen geen betaald werk. Naast de eerder genoemde werklozen ging het om 3,8 miljoen mensen die niet recent hebben gezocht of bijvoorbeeld niet direct voor werk beschikbaar waren. Zij worden overigens niet tot de beroepsbevolking gerekend. Hun aantal is in de laatste drie maanden met gemiddeld 7000 per maand toegenomen.

    Top drie in de EU

    Uitkeringsinstantie UWV verstrekte eind april 257.000 ww-uitkeringen. Daarmee daalt het aantal ww-uitkeringen alweer drie maanden op rij. Ten opzichte van eind april vorig jaar is er sprake van een daling met 18 procent. Na een stijging in januari is het aantal ww-uitkeringen inmiddels ook weer lager dan eind 2018, toen er nog 263.000 ww-uitkeringen verstrekt werden.

    Internationaal gezien is de werkloosheid in Nederland overigens laag. Met een percentage van 3,3 procent staat Nederland in de Europese Unie in de top drie met de laagste werkloosheid. Alleen in Tsjechië en Duitsland was het percentage werklozen lager. Het hoogst was de werkloosheid in Spanje en Griekenland, waar respectievelijk 14,0 en 18,5 procent van de beroepsbevolking van 15 tot 75 jaar werkloos was.
  7. forum rang 10 voda 4 juni 2019 15:16
    Export auto's en onderdelen Nederland naar VS goed voor ruim half miljard euro

    (ABM FN-Dow Jones) De rechtstreekse export van auto's en de leveringen aan de auto-industrie naar de Verenigde Staten heeft Nederlandse bedrijven in 2015 ruim een half miljard euro opgeleverd. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek dinsdag.

    Het CBS baseerde zich bij dit cijfer op cijfers van de OESO uit 2015. Dit zijn de meest recente cijfers die beschikbaar zijn.

    Met een exportwaarde van circa 200 miljoen euro is het aandeel van Nederland slechts 0,3 procent van het totaal van de Europese Unie. Het gaat voor Nederland in totaal om 540 miljoen euro, inclusief de toegevoegde waarde door rechtstreekse uitvoer aan de VS en toelevering aan de Europese auto-industrieën die naar dat land exporteren.

    De auto-industrie in de Europese Unie exporteerde in 2015 voor ruim 208 miljard euro aan auto’s en auto-onderdelen naar landen buiten de Europese Unie. De Verenigde Staten is met 61,7 miljard euro aan exportwaarde de belangrijkste bestemming buiten de EU.

    De Duitse auto-industrie is de grootste Europese exporteur op dit gebied. Zij exporteerde voor 36,4 miljard euro naar de VS, 59 procent van het totaal. Op de tweede plaats volgt het Verenigd Koninkrijk met 10,4 procent, dan Italië met 8,9 procent.

    De Nederlandse auto-industrie zelf verdiende 82,7 miljoen euro aan de export van de Europese auto-industrie naar de Verenigde Staten, voornamelijk via rechtstreekse leveringen vanuit Nederland zelf, aldus het CBS dinsdag.

    Deze cijfers zijn relevant in het licht van de discussie over de handelsbetrekkingen tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  8. forum rang 10 voda 12 juni 2019 14:08
    Aantal faillissementen in mei gedaald

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal failliet verklaarde bedrijven is in mei gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    Afgelopen maand werden er 19 bedrijven minder failliet verklaard dan in april. In totaal werden er 259 bedrijven failliet verklaard, gecorrigeerd voor zittingsdagen.

    In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd. Daarna is er tot september 2017 sprake van een dalende trend. Na september 2017 is de trend redelijk vlak.

    Het aantal faillissementen bereikte in september 2018 het laagste niveau sinds 2001. Daarna wisselden perioden met stijgingen en dalingen elkaar af. In maart en april 2019 steeg het aantal faillissementen, na in januari en februari gedaald te zijn.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 13 juni 2019 15:16
    Video: groei wereldeconomie trekt aan

    (ABM FN-Dow Jones) De groei van de wereldeconomie trekt aan. Dit blijkt volgens Director of Research Multi Asset Grethe Schepers van Fidelity International uit een eigen indicator van de bank, maar zij wil nog niet spreken van jubelbericht.

    De Fidelity Leading Indicator heeft een sterke stijging laten zien, met als grootste drijfveer de handel, maar dat is deels te verklaren door de wederopbouw van de voorraden. Ook de overige deelindicatoren zijn positief, maar minder sterk.

    Een rooskleuriger beeld, maar zeker geen jubelbericht. En dan moet het handelsconflict niet escaleren, waarschuwde Schepers.

    www.youtube.com/watch?v=KWB4E4rWdhc

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 13 juni 2019 15:23
    Nederlandse inflatie neemt af

    (ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen zijn in mei iets minder harde gestegen dan in april. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    De inflatie bedroeg afgelopen maand 2,4 procent, tegenover 2,9 procent een maand eerder.

    Dit kwam volgens het CBS vooral door de prijsontwikkeling van vliegtickets en een verblijf in bungalowparken. "Rond feestdagen en in vakanties zijn de prijzen van deze diensten hoger doordat meer mensen met vakantie gaan." In mei 2019 waren er minder feestdagen dan in mei 2018 waardoor de prijzen gemiddeld lager waren.

    Ook benzine had een verlagend effect op de stijging van de consumentenprijzen. De prijsstijging van benzine nam op jaarbasis af van 6,0 procent in april naar 3,5 procent in mei.

    Europees

    In mei waren goederen en diensten in Nederland volgens de Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex 2,3 procent duurder dan een jaar eerder.

    In de eurozone nam de prijsstijging gemiddeld af van 1,7 naar 1,2 procent.

    Het verschil tussen de prijsstijging in Nederland en in de eurozone is sinds afgelopen januari flink opgelopen. Toen zijn in Nederland het lage btw-tarief en de belasting op energie verhoogd.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 7 hirshi 13 juni 2019 16:22
    In mei waren goederen en diensten in Nederland volgens de Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex 2,3 procent duurder dan een jaar eerder.
    Maar in de eurozone nam de prijsstijging gemiddeld af van 1,7 naar 1,2 procent.

    Nederland zou er verstandig aan doen wat meer in de pas te lopen met andere landen in de Eurozone. Het leven in Nederland wordt onnodig duur gemaakt door regeringsmaatregelen zoals BTW-verhoging en andere belastingheffingen die de bestedingsruimte van de burger beperken. Daar staat onvoldoende compensatie tegenover in de vorm van salarisverhogingen of hogere pensioenen.

    Een oplossing zoals John al aangaf is om in het buitenland bestedingen te doen, waarmee ik het hartgrondig eens ben, maar dat is niet voor iedereen mogelijk.
  12. Jos2233 13 juni 2019 16:51
    quote:

    hirshi schreef op 13 juni 2019 16:22:

    In mei waren goederen en diensten in Nederland volgens de Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex 2,3 procent duurder dan een jaar eerder.
    Maar in de eurozone nam de prijsstijging gemiddeld af van 1,7 naar 1,2 procent.

    Nederland zou er verstandig aan doen wat meer in de pas te lopen met andere landen in de Eurozone. Het leven in Nederland wordt onnodig duur gemaakt door regeringsmaatregelen zoals BTW-verhoging en andere belastingheffingen die de bestedingsruimte van de burger beperken. Daar staat onvoldoende compensatie tegenover in de vorm van salarisverhogingen of hogere pensioenen.

    Een oplossing zoals John al aangaf is om in het buitenland bestedingen te doen, waarmee ik het hartgrondig eens ben, maar dat is niet voor iedereen mogelijk.
    Hier s.v.p. geen negativiteit!
    De BTW verhoging is ruim gecompenseerd met een belasting verlaging waardoor de koopkracht voor iedereen beter is geworden. Binnen de EU wordt er juist naar (een beetje) inflatie gestreefd. Dat doet Nederland zeer goed. Een BTW belasting verhoging op consumptie en een belasting verlaging op arbeid.
    Precies goed!
  13. forum rang 10 voda 14 juni 2019 07:09
    Winkels zetten meer om

    Gepubliceerd op 14 jun 2019 om 06:42 | Views: 169

    DEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in april meer omgezet dan een jaar eerder. Zowel de foodsector als de non-foodsector wist hogere opbrengsten in de boeken te zetten. Ook online nam de omzet toe.

    In april werd in totaal 2,3 procent meer omgezet dan een jaar terug. Ook het verkoopvolume was 2,3 procent hoger. In de non-foodsector realiseerden winkels in meubels en woninginrichting, winkels in consumentenelektronica en witgoed en de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren de grootste omzetstijging. Ook de omzet van de drogisterijen was hoger.

    De winkels in recreatie-artikelen, winkels in kleding en winkels in schoenen en lederwaren zagen de omzet juist dalen aldus het statistiekbureau. In totaal dikte de omzet in de non-foodsector met 1,6 procent aan.

    De winkels in voedings- en genotmiddelen zagen een groei van de opbrengsten met 0,2 procent op jaarbasis. De omzetgroei van de supermarkten was bijna 1 procent, maar de omzet van de speciaalzaken kromp met ruim 3 procent. De online omzet was in april bijna 16 procent hoger dan een jaar terug, zo constateerde het CBS.
  14. forum rang 10 voda 14 juni 2019 07:09
    Export groeit bijna 2 procent in april

    Gepubliceerd op 14 jun 2019 om 06:47 | Views: 156

    DEN HAAG (AFN) - Het volume van de goederenexport was in april 1,9 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee is de groei groter dan in de vijf voorgaande maanden.

    In april groeide vooral de export van machines en chemische producten. Daarentegen kromp de uitvoer van elektrotechnische apparatuur, aldus het statistiekbureau. Het volume van de import was in april nagenoeg gelijk aan dat van een jaar eerder.

    Het CBS merkt op dat de groei van de import en export wordt gedrukt door een bedrijf dat vanaf oktober vorig jaar een deel van zijn activiteiten heeft verplaatst naar een ander land. De naam van deze onderneming wordt niet gegeven. Volgens de zogeheten exportradar van het statistiekbureau zijn de omstandigheden voor de export in juni minder gunstig dan in april.
3.265 Posts
Pagina: «« 1 ... 109 110 111 112 113 ... 164 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 883,94 +1,57%
EUR/USD 1,0701 -0,26%
FTSE 100 8.134,52 +0,69%
Germany40^ 18.172,70 +1,43%
Gold spot 2.339,69 +0,33%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

EBUSCO...
+9,72%
ASMI
+8,49%
Alfen ...
+6,36%
NX FIL...
+5,08%
Corbion
+3,54%

Dalers

SIGNIF...
-8,44%
IMCD
-7,25%
Wereld...
-6,77%
BESI
-5,11%
AMG Cr...
-4,13%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links