Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Na Griekenland, dadelijk de Spaanse bom?

1.934 Posts
Pagina: «« 1 ... 82 83 84 85 86 ... 97 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 4 januari 2019 15:55
    Groeitempo Spaanse dienstensector onveranderd

    (ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Spaanse dienstensector is in december in hetzelfde tempo gegroeid als in de voorgaande twee maanden. Dit bleek vrijdag uit cijfers van Markit Economics.

    De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam opnieuw uit op 54,0.

    Eerder deze week bleek de inkoopmanagersindex voor de Spaanse industrie gedaald van 52,6 naar 51,1 in december.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 11 januari 2019 14:30
    Correctie: Industriele productie Spanje omlaag

    (ABM FN-Dow Jones) De industriële productie in Spanje is in november gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van statistiekbureau INE.

    De productie daalde met 1,5 procent op maandbasis, na een stijging van 1,1 procent een maand eerder.

    Op jaarbasis lag de industriële productie in november 2,6 procent lager, indien aangepast voor kalendereffecten.

    Correctie: om op jaarbasis juiste maand te noemen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 15 januari 2019 16:24
    Inflatie in Spanje flink gedaald

    (ABM FN-Dow Jones) De Spaanse consumentenprijzen zijn in december verder gestegen, maar minder hard dan in de voorgaande maanden. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Spaanse bureau voor de statistiek INE.

    De inflatie kwam in december uit op 1,2 procent op jaarbasis. Dat was 1,7 procent in november en 2,3 procent in oktober.

    Ten opzichte van november daalden de consumentenprijzen met 0,4 procent.

    De kerninflatie bedroeg opnieuw 0,9 procent, net als in november.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 15 januari 2019 21:34
    Andrea Orcel toch geen topman Santander

    Gepubliceerd op 15 jan 2019 om 20:40 | Views: 256

    Banco Santander 17:35
    4,26 +0,02 (+0,40%)

    MADRID (AFN/BLOOMBERG) - De bekende bankier Andrea Orcel wordt toch niet de nieuwe topman van de Spaanse bank Banco Santander. Het financiële concern ziet af van de in september aangekondigde benoeming vanwege strubbelingen tussen de Spanjaarden en Orcels oude werkgever, het Zwitserse UBS.

    Orcel gaf bij UBS leiding aan de zakenbankdivisie. De Zwitsers stelden allerlei voorwaarden voor zijn overstap. Zo moest Santander met compensaties op de proppen komen. Daar bleken de Spanjaarden uiteindelijk niet toe bereid.

    Het gevolg is dat er even geen nieuwe topman komt. De huidige baas van de grootste bank van Spanje, José Antonio Álvarez, blijft voorlopig in functie. Wat Orcel nu gaat doen, is onduidelijk.

    ABN AMRO

    Orcel is in Nederland ook wel de 'slager' of 'sloper' van ABN AMRO genoemd. In 2007 was de Italiaan als zakenbankier van het Amerikaanse Merrill Lynch het brein achter de opsplitsing van ABN AMRO. Het bankentrio RBS, Fortis en Banco Santander legde destijds meer dan 70 miljard euro op tafel om ABN AMRO van de beurs te halen en onderling te verdelen. Na de overname waren hun kapitaalbuffers zo verzwakt, dat de banken door de daaropvolgende financiële crisis in moeilijkheden kwamen.
  5. forum rang 10 voda 30 januari 2019 16:35
    Banco Santander boekt meer winst

    (ABM FN-Dow Jones) Banco Santander heeft in het vierde kwartaal van het vorig jaar weer meer winst geboekt ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit bleek woensdag uit de kwartaalrapportage van de Spaanse bank.

    In het afgelopen kwartaal steeg de onderliggende nettowinst met 5 procent tot 2.022 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Rekening houdend met wisselkoersen steeg de winst zelfs met 12 procent.

    De bruto inkomsten kwamen afgelopen kwartaal 4 procent hoger uit op 12.542 miljoen euro.

    Over heel 2018 kwam de onderliggende nettowinst uit op 8.064 miljoen euro, een stijging met 7 procent.

    Ratio

    De Common Equity Tier 1 ratio van Banco Santander kwam eind december uit op 11,3 procent, hetgeen meer is dan de 10,84 procent eind december 2017. De doelstelling voor dit jaar lag op elf procent.

    Dividend

    De bank stelt een dividend per aandeel voor over 2018 van 0,20 euro.

    De koers van het aandeel Banco Santander sloot dinsdag 0,2 procent lager.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 31 januari 2019 21:43
    Breed gedragen groei maakt Spanje een Europese uitblinker

    Bijna overal in Europa is de groei van de economie in 2018 flink weggezakt. Spanje is een uitzondering. Donderdag kon Madrid bekendmaken dat de groei in het vierde kwartaal van vorig jaar 0,7% bedroeg, vergeleken met het voorafgaande kwartaal. Dat is flink wat meer dan het zuinige eurozonegemiddelde van 0,2%. Al blijkt uit een uitsplitsing van de cijfers dat de Spaanse overheid met haar eigen uitgaven wel veel bijdroeg aan de groei.

    Minister van economische zaken Nadia Calvino is niettemin enthousiast en verklaarde voor de radio: 'We zijn 2019 op de juiste manier begonnen. We hebben de basis voor robuuste groei waarvan we verwachten dat we het dit jaar kunnen continueren.'

    Dat is misschien wat al te optimistisch, want als in de meeste andere landen van de eurozone of de EU de economie vaart blijft verliezen, gaat dat ook een keer Spanje raken. Gouverneur Pablo Hernández de Cos van de centrale bank zei deze week dat de afzwakkende groei in Europa voor Spanje een neerwaarts risico inhoudt.

    Opmerkelijk stabiel
    Vooralsnog ontwikkelt de Spaanse economie zich na de crisis van zo'n zes, zeven jaar geleden opmerkelijk stabiel. Al zes kwartalen op rij komt de groei van de economie uit op 0,6% of 0,7%. Bovendien is de groei breed gedragen. Niet alleen de overheidsuitgaven, ook de particuliere consumptie en de export dragen bij aan de groei.

    De particuliere consumptie krijgt, net als bijvoorbeeld die van het ook relatief hard groeiende Nederland, een flinke impuls van de banengroei. Die bedroeg vorig jaar ruim 2,5%. Dat was wat minder dan de bijna 3% van 2017, maar het blijft een snelle toename. De nog altijd hoge werkloosheid maakt dit mogelijk.

    Daarbij is volgens het statistisch bureau de salarisgroei in het vierde kwartaal uitgekomen op 3,2% op jaarbasis. Combineer dat met de in januari tot 1,0% afgezwakte inflatie — over oktober 2018 werd nog 2,3% genoteerd — en er blijft per saldo een flinke groei van de koopkracht over. Het perspectief voor de particuliere consumptie is dus ook voor dit jaar weer heel behoorlijk.

    Slagvaardig
    Volgens analist Maartje Wijffelaars van Rabobank was veel van de relatief hoge economische groei van de afgelopen jaren te danken aan de slagvaardigheid waarmee Spaanse ondernemers nieuwe exportmarkten hebben aangeboord: 'Ze werden ook gedwongen door de zwakke binnenlandse markt in de jaren van de crisis. Maar het is ze gelukt nieuwe markten aan te boren en zo ontstond een positieve spiraal.' Een aantal jaren van geringe loonstijgingen bood exporteurs een concurrentievoordeel. Dat smelt nu weer wat weg doordat de lonen inmiddels sneller stijgen, maar in de tweede helft van 2018 groeide de export toch nog steeds met zo'n 0,5% op kwartaalbasis.

    Lees ook
    Italië in recessie, bescheiden groei voor eurozone

    Door volop te investeren heeft ook het bedrijfsleven zijn steentje bijgedragen aan de groei. De vraag is alleen hoe dat voortgaat. Groeiden in het tweede kwartaal de investeringen nog robuust, met 3,0% ten opzichte van het eerste kwartaal, in het derde kwartaal was dat nog 0,8% en in het vierde was er een krimp van 0,2%.

    Begrotingstekort
    De Spaanse krant El País wijst er donderdag op dat de overheidsuitgaven in het laatste kwartaal van vorig jaar wel erg hard gegroeid zijn, met 1,2%, en dat dit ongeveer een derde van de groei van de economie van 0,7% verklaart. Er zal wat fluctuatie in het cijfer zitten, want andere kwartalen was de plus voor de overheid minder dik, maar feit blijft dat de regering in Madrid met het begrotingstekort maar net onder de Europese maximumgrens van 3,0% zit.

    Gouverneur Hernández de Cos stelt dat het begrotingstekort structureel — dus geschoond voor de invloed van de in dit geval gunstige conjunctuur — het hoogste is van de eurozone. Ook vindt hij het hoog tijd dat de regering orde op zaken stelt. Anders beschikt Spanje, als het weer eens minder gaat met de economie, niet over een buffer om klappen op te vangen.

    fd.nl/economie-politiek/1287672/breed...
  7. forum rang 10 voda 1 februari 2019 16:46
    BBVA boekt fors hogere jaarwinst

    Gepubliceerd op 1 feb 2019 om 08:54 | Views: 932

    BILBAO (AFN/BLOOMBERG) - De Spaanse bank BBVA heeft het afgelopen jaar een fors hoger resultaat in de boeken gezet, mede door de verkoop van activiteiten in Chili. Ook zonder die eenmalige bate sloot het financieel concern 2018 af met een hogere winst.

    BBVA streek onder andere op zijn thuismarkt meer commissies op. Op de voor BBVA belangrijke Mexicaanse markt schreef het financieel concern meer leningen uit aan het midden- en kleinbedrijf. Daar staat tegenover dat de wereldwijde nettorentebaten met bijna 1 procent daalden, voornamelijk door ongunstige wisselkoersen.

    Het resultaat over het afgelopen jaar bedroeg 5,3 miljard euro, een stijging van 51 procent ten opzichte van 2017. Zonder eenmalige baten, zoals de verkoop van Chileense bankactiviteiten het afgelopen jaar, dikte de nettowinst 7 procent aan.
  8. forum rang 10 voda 5 februari 2019 16:40
    Groeitempo Spaanse dienstensector omhoog

    (ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Spaanse dienstensector is in januari in een hoger tempo gegroeid dan in de voorgaande maand. Dit bleek dinsdag uit cijfers van Markit Economics.

    De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam in januari uit op 54,7, tegenover 54,0 in december.

    Eerder deze week bleek dat de inkoopmanagersindex voor de Spaanse industrie is gestegen van 51,1 in december naar 52,4 in januari.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 7 februari 2019 16:44
    Industriele productie Spanje omlaag

    (ABM FN-Dow Jones) De industriële productie in Spanje is in december gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van statistiekbureau INE.

    De productie daalde met 1,4 procent op maandbasis, na een krimp van 1,8 procent een maand eerder.

    Op jaarbasis lag de industriële productie in december 6,2 procent lager, indien aangepast voor kalendereffecten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 12 februari 2019 18:57
    Santander stelt coco-beleggers teleur - media

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Banco Santander SA
    4,0045 -0,0065 -0,16 % Bolsa de Madrid
    Banco Santander SA -Delisted-
    4,004 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) Santander heeft obligatiebeleggers dinsdag teleurgesteld door zijn uitstaande Additional Tier-1-lening van 1,5 miljard euro, ook wel bekend als coco, niet af te lossen. Dit meldden diverse media waaronder persbureau Reuters maandag.

    Het is gebruikelijk dat dit soort risicodragende leningen wordt afgelost door de uitgevende bank bij de eerste call-datum. Volgens persbureau Bloomberg is het de eerste keer dat dit niet gebeurt.

    De AT1-obligatie van Santander biedt een hoge couponrente van 6,25 procent, omdat het een risicovolle lening is. Als de kapitaalbuffer van de bank onder een bepaalde niveau zakt, kan de obligatie worden omgezet in aandelen of zijn waarde geheel verliezen. Daarom noemt men dit type obligatie ook wel contigent convertible of coco.

    De keuze om niet af te lossen is extra verrassend omdat Santander vorige week een AT1 van 1,2 miljard dollar uitgaf, in Amerikaanse dollars, met een couponrente van 7,5 procent. Beleggers gingen ervan uit dat dit een herfinanciering was van de AT1 die deze week kon worden afgelost.

    Het rendement op de lening van 1,5 miljard euro steeg dinsdag met 250 basispunten, meldde persbureau Reuters na het besluit van de Spaanse bank.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 28 februari 2019 16:20
    Spaanse consumentenprijzen stijgen iets harder

    (ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Spanje zijn in februari iets harder gestegen dan een maand eerder. Dit bleek donderdag uit voorlopige cijfers van het Spaanse statistiekbureau INE.

    De inflatie kwam deze maand uit op 1,1 procent. In januari stegen de consumentenprijzen nog met 1,0 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  12. forum rang 10 voda 1 maart 2019 15:56
    Activiteit Spaanse industrie krimpt licht

    (ABM FN-Dow Jones) De Spaanse industrie is in februari licht gekrompen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van Markit Economics.

    De inkoopmanagersindex daalde van 52,4 in januari naar 49,9 afgelopen maand.

    Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 5 maart 2019 16:42
    Groeitempo Spaanse dienstensector licht onder druk

    (ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Spaanse dienstensector is in februari in een licht lager tempo gegroeid dan in de voorgaande maand. Dit bleek dinsdag uit cijfers van Markit Economics.

    De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam in februari uit op 54,5, tegenover 54,7 in januari.

    Vorige week bleek dat de inkoopmanagersindex voor de Spaanse industrie is gedaald van 52,4 in januari naar 49,9 in februari.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 28 maart 2019 12:48
    Spaanse consumentenprijzen stijgen harder

    (ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Spanje zijn in maart harder gestegen dan een maand eerder. Dit bleek donderdag uit voorlopige cijfers van het Spaanse statistiekbureau INE.

    De inflatie kwam deze maand uit op 1,3 procent. In februari stegen de consumentenprijzen nog met 1,1 procent en in januari was dit 1,0 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 1 april 2019 14:37
    Activiteit Spaanse industrie stijgt

    (ABM FN) De Spaanse industrie is in maart gestegen. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics.

    De inkoopmanagersindex steeg van 49,9 in februari naar 50,9 afgelopen maand.

    Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 3 april 2019 12:05
    Santander steekt 20 miljard euro in technologie

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Banco Santander SA
    4,3675 0,0895 2,09 % Bolsa de Madrid
    Banco Santander SA -Delisted-
    4,28 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) Banco Santander gaat in de komende vier jaar meer dan 20 miljard euro investeren in digitalisering en technologie, om winstgevender te worden en sneller te groeien. Dat kondigde de Spaanse bank woensdag aan.

    De investeringen moeten zorgen voor een betere gebruikerservaring van klanten, meer loyaliteit en lagere kosten.

    Daarnaast wil de bank ook zijn kapitaal beter alloceren.

    De managementstructuur wordt daarom versimpeld.

    De doelstelling voor het onderliggende rendement op het materiële vermogen van 13 tot 15 procent bleef staan. Ook blijft Santander streven naar een kapitaalbuffer van 11 tot 12 procent op de middellange termijn en een jaarlijkse verlaging van de kosten met 1,2 miljard euro.

    Santander organiseert woensdag een beleggersdag in Londen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 3 april 2019 12:11
    Groeitempo Spaanse dienstensector in de lift

    (ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Spaanse dienstensector is in maart in een flink hoger tempo gegroeid dan in de voorgaande maand. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit Economics.

    De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam in maart uit op 56,8, tegenover 54,5 februari.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 8 april 2019 13:53
    Carlyle neemt groot belang in oliebedrijf Cepsa

    Gepubliceerd op 8 apr 2019 om 07:28 | Views: 1.156

    MADRID (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse investeringsmaatschappij Carlyle Group neemt een belang van wel 40 procent in het Spaanse olieproductie- en raffinagebedrijf Cepsa over van een staatsinvesteringsfonds uit Abu Dhabi.

    Met de deal wordt Cepsa in zijn geheel gewaardeerd op circa 12 miljard dollar. De deal tussen Carlyle en het investeringsfonds Mubadala Investments moet eind dit jaar afgerond worden. Mubadala blijft wel meerderheidseigenaar van Cepsa.

    Afgelopen najaar blies Mubadala nog een beursgang in Madrid van een belang van 25 procent in Cepsa af, mede vanwege de onrust op de beurzen.

    Cepsa heeft ruim 10.000 mensen in dienst en pompt olie omhoog in velden in Latijns-Amerika, Noord-Afrika, Zuidoost-Azië en Spanje. Het bedrijf is ook een grote Europese speler op het gebied van raffinage.
  19. forum rang 10 voda 12 april 2019 12:54
    Spaanse consumentenprijzen stijgen harder

    (ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Spanje zijn in maart harder gestegen dan een maand eerder. Dit bleek donderdag uit definitieve cijfers van het Spaanse statistiekbureau INE.

    De inflatie kwam afgelopen maand, conform een voorlopige raming, uit op 1,3 procent. In februari stegen de consumentenprijzen nog met 1,1 procent en in januari was dit 1,0 procent.

    Op maandbasis stegen de prijzen in maart met 0,4 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  20. forum rang 7 hirshi 12 april 2019 13:02
    quote:

    voda schreef op 12 april 2019 12:54:

    Spaanse consumentenprijzen stijgen harder

    (ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Spanje zijn in maart harder gestegen dan een maand eerder. Dit bleek donderdag uit definitieve cijfers van het Spaanse statistiekbureau INE.

    De inflatie kwam afgelopen maand, conform een voorlopige raming, uit op 1,3 procent. In februari stegen de consumentenprijzen nog met 1,1 procent en in januari was dit 1,0 procent.

    Op maandbasis stegen de prijzen in maart met 0,4 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
    De consumentenprijzen in Nederland geven een veel minder rooskleurig beeld.
    Met dank aan Rutte c.s.
1.934 Posts
Pagina: «« 1 ... 82 83 84 85 86 ... 97 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 0,00%
EUR/USD 1,0726 -0,03%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.931,00 +0,08%
Gold spot 2.335,65 +0,16%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links