Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europa, Euro, Brexit, etc.

2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 55 56 57 58 59 ... 106 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 7 februari 2019 17:51
    Brussel tegen tijdslimiet Ierse backstop - media

    (ABM FN-Dow Jones) Brussel heeft het verzoek van de Britse premier Theresa May over een einddatum voor een Ierse backstop, afgewezen. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van bronnen.

    De Europese Unie liet al eerder weten tegen een tijdslimiet voor een Ierse backstop te zijn en in een bijeenkomst met onder meer voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie en Michel Barnier, hoofdonderhandelaar namens de EU, zou het voorstel van May opnieuw zijn afgeschoten.

    Het Verenigd Koninkrijk pleit voor een harde grens met Ierland, maar omdat Brussel daar niks voor voelt ontstond vanuit het VK het idee om de backstop een tijdslimiet te geven. De backstop is een soort verzekeringspolis over de grens tussen Noord-Ierland en Ierland die het Verenigd Koninkrijk aan de EU blijft binden. "Omdat de backstop als een soort verzekeringspolis dient, heeft het weinig zin om daaraan een tijdlimiet te hangen", aldus marktanalist Stefan Koopman van Rabobank. "Dan kan er net zo goed geen backstop worden afgesproken."

    Het is volgens Koopman dan ook geen verrassing dat een tijdslimiet op de backstop opnieuw werd afgeschoten. "May gaat weer met lege handen naar huis." Volgens de marktvorser wordt het zo steeds moeilijker voor de Britse premier om tot een deal te komen met de Europese Unie.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 7 februari 2019 22:12
    Tusk: geen doorbraak in zicht rond brexit

    Gepubliceerd op 7 feb 2019 om 17:48 | Views: 2.818

    BRUSSEL (AFN) - De patstelling rond het brexitverdrag staat ook na het bezoek van de Britse premier aan Brussel nog stevig overeind. ,,Nog altijd geen doorbraak in zicht. De gesprekken zullen worden voortgezet’’, liet EU-president Donald Tusk weten na zijn ontmoeting met Theresa May.

    De Britse premier denkt zelf dat het niet gemakkelijk zal worden. Zij kwam eerder op de dag met Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker overeen dat onderhandelaars van beide partijen vanaf maandag gaan kijken of een oplossing kan worden gevonden die kan rekenen op de grootst mogelijke steun in het Britse parlement.

    May komt voor het eind van de maand weer naar Brussel. De tijd begint steeds meer te dringen. Het Britse vertrek staat gepland voor 30 maart en daar houdt May aan vast. Ze voelde veel bereidheid om samen te werken om een no-dealbrexit te voorkomen.

    'Niet behulpzaam'

    De bewindsvrouw ging ook in op de uitspraak van Tusk over ,,hoe die speciale plek in de hel eruitziet voor degenen die de brexit hebben aangemoedigd’’. Volgens May was die uitlating niet behulpzaam en heeft die gezorgd voor ,,wijdverspreide onthutsing’’ in haar land.
  3. forum rang 6 Chiddix 8 februari 2019 06:56
    Ondanks dat EU kopstukken in Brussel roepen, dat er niet opnieuw onderhandeld gaat worden, is men druk in de weer de komende weken een oplossing te vinden voor de grens Ierland/Noord-Ierland opdat een deal door het Lagerhuis kan komen.
    Een bindend(juridisch) tussenlegvelletje kan misschien enig soelaas bieden zoals Rutte dat al een paar keer gedaan heeft na het Oekraine referendum en Marrakeshpact?
  4. forum rang 5 DurianCS 8 februari 2019 10:10
    quote:

    Chiddix schreef op 8 februari 2019 06:56:

    Ondanks dat EU kopstukken in Brussel roepen, dat er niet opnieuw onderhandeld gaat worden, is men druk in de weer de komende weken een oplossing te vinden voor de grens Ierland/Noord-Ierland opdat een deal door het Lagerhuis kan komen.
    Een bindend(juridisch) tussenlegvelletje kan misschien enig soelaas bieden zoals Rutte dat al een paar keer gedaan heeft na het Oekraine referendum en Marrakeshpact?
    Een no deal betekent een keiharde grens, dus elk alternatief is acceptabel.
  5. forum rang 6 Chiddix 8 februari 2019 11:15
    quote:

    DurianCS schreef op 8 februari 2019 10:10:

    [...]
    Een no deal betekent een keiharde grens, dus elk alternatief is acceptabel.
    Men denkt , dat ook de EU geen no deal wil. Dus water in de wijn bij de onderhandelingen.
    De Britten(parlement) in meerderheid willen een deal en geen no deal. Een acceptabele deal. En daar wordt nu aan gewerkt.
  6. forum rang 6 izdp 8 februari 2019 11:23
    quote:

    DurianCS schreef op 8 februari 2019 10:10:

    [...]
    Een no deal betekent een keiharde grens, dus elk alternatief is acceptabel.
    Nou dat is de vraag nog maar.
    Die de no-deal voorstaan rekenen er eigenlijk op dat Ierland en de EU geen harde grens durven te bouwen.
    En dan komen de zogenaamde alternatieven vanzelf en hebben ze de buit binnen.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 8 februari 2019 11:26
    quote:

    izdp schreef op 8 februari 2019 11:23:

    [...]Nou dat is de vraag nog maar.
    Die de no-deal voorstaan rekenen er eigenlijk op dat Ierland en de EU geen harde grens durven te bouwen.
    En dan komen de zogenaamde alternatieven vanzelf en hebben ze de buit binnen.
    Er is geen 'buit', er zijn alleen maar verliezers.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 februari 2019 10:33
    Brexit goudmijn: duizenden banen en miljoenen onze kant op

    Door Gert van Harskamp & Leon Brandsema
    Updated 20 min geleden
    Vandaag, 05:30 in BINNENLAND

    Amsterdam - Nederland profiteert volop van de Brexit. Het aantal bedrijven dat vanwege het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU naar Nederland is verkast, is afgelopen jaar meer dan verdubbeld. Dat levert duizenden banen en honderden miljoenen euro’s aan investering op.

    En dat zijn nog maar de eerste boten van de Brexit-zilvervloot die ons land binnenvaren. Naast de ruim veertig bedrijven die in 2018 de overstap al bevestigd hebben, is ons land momenteel met nog 250 bedrijven in gesprek die vanwege het Britse vertrek uit de Europese Unie een ander land zoeken om zich te vestigen.

    Aantrekkelijk

    Dat blijkt uit cijfers die de NFIA, de overheidsinstantie die buitenlandse investeerders binnenhaalt, vandaag publiceert. Nederland is vooral aantrekkelijk voor bedrijven in de media, logistiek en financiële sector. De goede kwaliteit van het onderwijs en de gezondheidszorg, in combinatie met de goede bereikbaarheid, maken Nederland tot een populaire bestemming.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 februari 2019 10:52
    ’250 Chinese en 200 Russische spionnen in Europese hoofdstad’
    Brussel vol Russische en Chinese spionnen
    3 uur geleden in BUITENLAND

    BRUSSEL - Als hoofdstad van Europa en vanwege het NAVO-hoofdkwartier is Brussel een populaire plek onder spionnen. Dat meldt de Duitse krant Die Welt op basis van diplomaten die door de in Brussel gevestigde Europese dienst voor extern optreden (EEAS) zijn gewaarschuwd voor spionage van Russische en Chinese inlichtingendiensten.

    Ongeacht het huidige digitale tijdperk en alle hackeraanvallen, zijn de geheime diensten nog altijd aangewezen op spionnen van vlees en bloed. En in Brussel wemelt het ervan. Volgens de EEAS zijn „ongeveer 250 Chinese en 200 Russische spionnen in de Europese hoofdstad.”

    De buitenlanddienst van de EU waarschuwt diplomaten en militairen ook voor bepaalde plekken in de Europese wijk van Brussel. Zo zouden een populair steakhuis en een café op loopafstand van het hoofdkantoor van de Europese Commissie verdacht zijn. Volgens Die Welt zijn de spionnen vooral werkzaam op hun ambassades of werken ze als commerciële vertegenwoordiger van hun land.

  10. forum rang 6 Chiddix 12 februari 2019 06:54
    May praat deze week het parlement bij over de voortgang van het Brexitproces. De EU herhaalde dat zij niet opnieuw zal onderhandelen over de terugtrekkingovereenkomst. Wel gaat de EU door met de discussie over plan B.
    De leider van Labour wil een permanente douane-unie met de EU maar als May dat overneemt scheurt haar partij in tweeen.
    Labour wil nieuwe verkiezingen en een referendum als het spaak loopt in Brussel over een wijziging in de deal.
    Met onwillige honden(Labour/EU) is het slecht hazen vangen. Trump ziet dat ook bij zijn voornemen van de muur.
  11. forum rang 6 Chiddix 13 februari 2019 08:08
    Als je Brexiteer bent in het Lagerhuis, zal zo langzamerhand de twijfel hard toeslaan waarmee May bezig is. Een verdeeld parlement(meerderheid) die tegen een harde Brexit is maar met een deal de EU wil verlaten.
    Dat laatste lijkt voor het oog een onmogelijke opgave maar May doet het voorkomen dat een oplossing binnen bereik is.
    De EU heeft zijn hakken in het zand gezet en zegt, het VK moet bewegen. En May zegt, de EU moet bewegen.
  12. forum rang 6 Chiddix 13 februari 2019 18:54
    Olly Robins, een hoofdonderhandelaar bij Brexit is afgeluisterd in een hotelbar in Brussel. Misschien onder invloed zei hij, dat May met een last minute deal komt of een lange vertraagd, een verlenging van het terugtrekkingsproces van artikel 50.
    May reageerde furieus op vragen in het Lagerhuis. Mevrouw roept voortdurend, dat 29 Maart het VK de EU verlaat.
    Als Olly de waarheid spreekt onder invloed van wat sterke borrels, wordt de rol van May heel bedenkelijk in het Brexit proces.
  13. Blèèhhh 14 februari 2019 12:42
    Ik kom best vaak in het VK en mijn indruk is altijd een beetje die van de vergane glorie.. als ik kijk naar grtootste economieën ter wereldzie ik dat ze toch nog op plaats 5 staan (naar BNP).... Dat valt dan weer mee... WEllicht dat India ze inhaalt komend decenium, maar er zal toch wel iets van dat BNP overblijven neem ik aan. Brexit vertraagd de economie eerst wel

    Van nu.nl:

    Premier Mark Rutte heeft in interviews met Europese media een vernietigend oordeel geveld over het Verenigd Koninkrijk. "Het zijn de Britten die verzwakt achterblijven na de Brexit. Het wordt een economie van middelmatige omvang. Het is noch de VS, noch de EU."

    Volgens Rutte is de macht van het VK "tanende" vergeleken met twee of drie jaar geleden en is het land alleen niet groot genoeg om een rol van betekenis te spelen op het wereldtoneel, schrijft de Spaanse krant El País donderdag.

    Het Verenigd Koninkrijk zal volgens de huidige planning op 30 maart uit de Europese Unie vertrekken. Maar de deal waartoe de Britse regering en de Europese Unie zijn gekomen, komt maar niet door het Britse Lagerhuis heen.

    Er dreigt een scenario waarbij de Britten zonder akkoord uit de Europese Unie stappen, met grote economische gevolgen.

    'Bal rolt richting de afgrond'
    "Mijn indruk is dat de bal richting de afgrond rolt en iedereen schreeuwt dat dat moet stoppen, maar niemand doet iets om het te stoppen. Tenminste, niet aan de Britse zijde", aldus Rutte.

    Hij ontkent dat de EU het Verenigd Koninkrijk probeert vast te zetten: "De EU wil zo spoedig mogelijk naar de volgende fase en een nieuwe relatie starten met de Britten. Maar gezien Mays pogingen om te heronderhandelen over de Irish backstop, weet ik niet hoe dit eindigt en of we een harde Brexit kunnen voorkomen."

    'Macht is geen vies woord'
    In het nieuwe Europese speelveld - zonder het VK in de EU - ziet Rutte een belangrijke rol voor Nederland. Met het vertrek van de Britten verliest de EU een belangrijke stem voor vrijhandel en open markten, "een stem die altijd overeenkwam met die van Nederland".

    De interviews volgen op de Churchill-lezing van Rutte, die hij dinsdag in Zürich gaf. Daarin riep hij de Europese lidstaten op om samen één vuist maken.

    "Macht is geen vies woord", zei Rutte woensdag in zijn Churchill-lezing in Zürich. "Het is nu aan ons om de positie van Europa op het wereldtoneel veilig te stellen."
  14. forum rang 6 Chiddix 15 februari 2019 09:02
    In het Lagerhuis lanceerde May gisteren een motie, om te zien of ze voldoende steun heeft voor haar gesprekken in Brussel over plan B. Wat bleek, ze heeft niet genoeg steun na uitslag stemming. T is wel geen bindende motie maar het werd gezien als een nederlaag voor May. Toch gaat ze door met de gesprekken in Brussel.
    Toen ze Cameron opvolgde als premier ging ze niet lang daarna verkiezingen uitschrijven, om een grotere meerderheid in het parlement te krijgen voor de Conservatieven i.v.m Brexit.
    Dat liep fout en haar partij verloor de meerderheid.
    Na de uitslag van de stemming gisteren kreeg Labour er weer van langs. Corbyn zei, aftreden tegen May. Nieuwe verkiezingen? Lijkt veel op Italie.
    De schijnheilige Corbyn wil een deal maar steunt in het parlement geen deal(zachte Brexit/ huidige gesprekken May in Brussel) maar wil het stokje overnemen van May en Brexit om zeep brengen door een nieuw referendum.
    Wat May niet moet doen is, Rutte opzoeken. Al weet ik niet waarover het gaat.
  15. forum rang 6 Chiddix 15 februari 2019 10:54
    Benieuwd of May haar woord houdt. Op 29 Maart verlaat het VK de EU. Met of zonder deal. Dat laatste heb ik haar nog niet horen zeggen.
    Groot twistpunt is, de grens tussen Ierland en Noord-Ierland. De coalitiepartner(DUP) van May eist geen aparte status voor Noord-Ierland want dat opent de deur voor een verenigd Ierland.
    In het Goede Vrijdagakkoord(1998) tussen het VK en Ierland zijn open grenzen vastgelegd tussen Noord-Ierland en Ierland. Hoe los je dat op?
  16. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 februari 2019 18:15
    Hoe de Brexit zelfs de familie van Boris Johnson heeft gespleten
    Boris Johnson met zijn familie.

    De familie Johnson, bekend van euroscepticus Boris, is de spannendste politieke familie van het Verenigd Koninkrijk, maar de Brexit heeft ook hier voor splijting gezorgd. Wie zijn de leden, die zo verschillend van elkaar zijn als de Spice Girls?
    Patrick van IJzendoorn11 november 2018, 20:33

    ‘Vertrouw nooit een Cecil,’ zou de Britse koningin ooit hebben gezegd toen ze weer eens was misleid door een politicus uit een bekende aristocratische familie. Iets dergelijks zal Theresa May vrijdag hebben gedacht over de telgen van de Johnson-dynastie, dit nadat staatssecretaris Jo Johnson uit onvrede over haar brexitbeleid met klaroengeschal was opgestapt. Een half jaar eerder had ook Jo’s oudere broer Boris de regering met veel bombast verlaten omdat hij niet kon leven met de manier waarop May de Britten uit het Europese project haalt.

    In een videoboodschap had de 46-jarige Jo weinig heel gelaten van zijn bazin. Het akkoord waar May aan werkt is volgens hem zowel ‘onacceptabel’ als ‘onhoudbaar’ voor een ‘een trotse natie als de onze’. Volgens hem verlaat het Verenigd Koninkrijk de EU om zich vervolgens aan de Brusselse regels te onderwerpen. In een blog noemde hij Mays beleid ‘een grote fout’ en ‘een mislukking van Britse staatsmanskunst niet gezien sinds de Suezcrisis’. Volgens Johnson krijgen Lagerhuisleden straks de keuze tussen ‘horigheid en chaos’.

    Boris was een van de eersten die, via Twitter, zijn steun gaf aan het besluit van zijn jongere broer. Snel volgde zijn vader Stanley, zijn andere broer Leo en zijn zus Rachel. Maar de eenheid van de Johnsons is schijn, want waar Jo, Leo en Rachel Europagezind zijn en een nieuw referendum willen, daar is Boris een euroscepticus in hart en nieren. Niet voor niets zei Jo Johnson dit bij zijn afscheid: ‘Brexit heeft niet alleen het land verdeeld. Het heeft politieke partijen verdeeld, en ook families.’ Commentatoren verheugen zich nu al op een Kaïn tegen Abel-debat, tussen ‘JoJo’ en ‘BoJo’.

    Wie zijn precies deze Spice Girls van de Britse politiek?
    Stanley Johnson

    De 78-jarige patriarch was in de jaren zeventig een van de eerste Britse ambtenaren in Brussel. Bij de Europese Commissie werkte Johnson aan een gemeenschappelijk milieubeleid en vanaf 1979 was hij Europarlementariër. Hij koestert goede herinneringen aan zijn samenwerking met Laurens Jan Brinkhorst. Tijdens de referendumcampagne voerde hij als medevoorzitter van de pressiegroep Environmentalists for Europe actief campagne voor het Britse lidmaatschap van de EU. Echter, na het referendum is hij van gedachten veranderd. Voornaamste reden is de federalistische State of the Union-toespraak die commissievoorzitter Jean-Claude Juncker in 2017 hield. Afgelopen week merkte hij op dat May ‘richting de kaken van de haai’ zwemt.
    Boris Johnson

    Als kind ging Boris, qua uiterlijk een jongere uitgave van zijn vader, naar de Europese School in Brussel, maar een ‘goed Europeaan’ is hij nooit geworden. Eind jaren tachtig keerde hij in de hoedanigheid van Brussel-correspondent voor The Daily Telegraph terug naar de Brusselse en Europese hoofdstad. Waar Brusselgangers over het algemeen het EU-project een warm hart toedragen, ontpopte Johnson zich tot rebel. Zijn niet geheel accurate onthulling dat Brussel kromme bananen wilde verbieden staat tot op de dag van vandaag symbool voor Brusselse bemoeizucht. Met zijn beslissing, gesteund door zijn Brits-Indiase (ex)-vrouw om campagne voor de Brexit te gaan voeren, oogstte hij wat hij gezaaid had. Het besluit past ook bij zijn imago van gokker en avonturier.
    Rachel Johnson

    De ‘literaire zus van’ werd bekend door haar roman Notting Hell, die gevolgd werd door Shire Hell. Ze zette in 2009 de burelen van The Lady op stelten door het in 1885 opgerichte magazine grondig te hervormen, een deels gelukte poging die ze in dagboekvorm openbaarde. Net als haar vader en broers sloot ze zich aan bij de Conservatieve Partij, maar in 2011 zegde ze haar lidmaatschap op. Bij de referendumcampagne vocht ze voor het EU-lidmaatschap, en ze was een van de aanwezigen op de boot van Bob Geldof die op de Theems een ‘zeeslag’ uitvocht met de boot van Nigel Farage. In 2017 werd ze lid van de Europagezinde Liberaal-democraten. Ondanks een meningsverschil over de Brexit heeft ze een zwak voor Boris, wat bleek toen ze op de voorste rij zat tijdens zijn jongste congrestoespraak.
    Jo Johnson

    Net als Boris ging Jo naar Eton College, was hij lid van de Bullingdon Club en begon hij zijn carrière als journalist, voor Financial Times in zijn geval. Maar de verschillen tussen de twee zijn nog groter. Waar Boris de aandacht op zich vestigt met humor, bravoure en ongerijmd gedrag, is Jo de ‘saaie’ Johnson. Hij was de eerste Johnson die 10 Downing Street betrad, als hoofd van de staf van David Cameron. De bedachtzame Johnson – getrouwd met een journaliste van The Guardian – is een van de meest Europagezinde geluiden binnen de Conservatieve fractie en zal na het herwinnen van de politieke vrijheid gaan strijden voor een nieuw referendum, iets waar Boris niets van moet weten. Volgens Rachel staat Jo ‘aan de juiste kant van de geschiedenis’.
    Leo Johnson

    De Groene Johnson, de zoon die het meest trouw is gebleven aan Stanley’s strijd voor een beter milieu. Bij PricewaterhouseCoopers is duurzaam ondernemen zijn specialisme. Voor de BBC maakte hij de radioserie Hacking Happiness over het verhogen van het Bruto Nationaal Geluk. Hij mist de politieke ambitie van zijn oudere broers. Over de politieke ideeën van zijn oudste broer praat Leo zelden. ‘Ik hou van Boris als een broer’, zei hij onlangs in een interview, ‘maar ik wil niet praten over zijn werk.’ Maar toch. Toen Boris boerkadragers vergeleek met brievenbussen twitterde Leo, die getrouwd is met een Afghaanse: ‘Stilte betekent niet instemming. Zou het niet mooi zijn als competitieve haatzaaierij eindigt?’ En Brexit? Dat zal volgens Leo juist ‘de sociale en economische crises versterken die ertoe geleid heeft’.
2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 55 56 57 58 59 ... 106 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 900,06 +1,00%
EUR/USD 1,0761 -0,07%
FTSE 100 8.313,67 +1,22%
Germany40^ 18.438,00 +1,45%
Gold spot 2.312,66 -0,47%
NY-Nasdaq Composite 16.349,25 +1,19%

Stijgers

VIVORY...
+9,74%
Van La...
+8,04%
HEIJMA...
+5,14%
Kendrion
+4,08%
SIGNIF...
+3,63%

Dalers

JUST E...
-3,05%
INPOST
-1,58%
Arcelo...
-1,56%
NX FIL...
-1,42%
EBUSCO...
-1,41%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links