Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Draadje:Pensioenfondsen en effect op de beurs

10.076 Posts
Pagina: «« 1 ... 445 446 447 448 449 ... 504 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 izdp 2 februari 2019 13:07
    quote:

    BEN RisQuant schreef op 2 februari 2019 12:44:

    Zouden die beter af zijn met een iets hoger pensioen, maar wel met hypotheeklasten? Lood om oud ijzer lijkt me.
    Ik doelde meer op de gewenste veranderingen zoals het kabinet zich voorstelt en daarvoor vroegtijdig pensioen opnemen en uiteraard ook als dat zou kunnen voor verbouwingen e.d.
    Dan kom je wel degelijk in de situatie van meer huis en minder geld.

    Wet Hillen en overige voorzetjes box3, OZB en waterschapslasten kunnen heel aardig (gaan) aantikken.
    Met alleen AOW is dat een lastig verhaal.

    Ps: ik kom trouwens nu toch ook regelmatig tegen dat al het geld in het huis is gestopt en nooit is nagedacht over later. Dit met name met aflossingsvrij.
    Dom ja en veel te veel erop vertrouwt dat de waarde van het huis garant stond voor de hypotheek.
    Ik beleg ook in stenen, maar ik zou het nooit volledig in mijn eigen huis doen.
  2. forum rang 10 voda 2 februari 2019 15:31
    Politiebonden blokkeren ministerie uit woede over pensioenen

    De gezamenlijke politiebonden zullen op maandag 11 februari de toegang van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het centrum van Den Haag blokkeren. Ze willen het kabinet en de werkgevers zo dwingen met nieuwe pensioenvoorstellen te komen.

    Edwin van der Aa 02-02-19, 14:00
    30
    ,,Wie niet horen wil moet maar voelen", aldus de bonden in een aankondiging. ,,In Den Haag zullen ze weten dat ze letterlijk en figuurlijk niet meer om onze eisen heen kunnen!”

    Honderden politieagenten en een aantal politievoertuigen maken dezelfde dag in de Hofstad ook de entree tot de Malietoren, het hoofdkantoor van werkgeversvereniging VNO-NCW, onmogelijk.

    Overleg geklapt
    Afgelopen november klapte het overleg over het pensioen met de sociale partners. Gisteren maakte minister Koolmees (Sociale Zaken) bekend dat het kabinet zelf met plannen komt om het pensioenstelsel te hervormen.

    De politiebonden - ACP, NPB, ANPV en VMHP - willen dat de AOW-leeftijd op 66 jaar wordt bevroren, dat eerder stoppen met werken mogelijk wordt gemaakt en dat ZZP’ers ook een goed pensioen kunnen opbouwen.

    Daar komt nog eens bij dat nieuwe pensioenkortingen dreigen. Met de aankomende acties willen de politiebonden ook druk zetten op het kabinet om deze kortingen te voorkomen. Ze roepen vakbonden van andere sectoren op om woensdag 13 februari hetzelfde te doen.

    Kabinet gaat over wetten en regels
    Gerrit van de Kamp, voorzitter van de politievakbond ACP: ,,Het kabinet zegt wel dat pensioen van de werkgevers en werknemers is, maar vergeet voor het gemak dat zij over de wetten en regels gaan waaraan pensioenen moeten voldoen en over de fiscale boete op afspraken over eerder stoppen met werken.”

    De verwachting is dat er op 11 februari aan de totale actie ongeveer 300 tot 350 politiemensen in burger en in uniform deelnemen. Overigens is toegezegd dat zij tijdens het protest gewone burgers zijn, zonder de extra bevoegdheden die de politie normaal heeft.

    Wie niet horen wil moet maar voelen

    Politievakbonden over kabinet-Rutte III

    www.ad.nl/binnenland/politiebonden-bl...
  3. forum rang 9 josti5 2 februari 2019 23:22
    'De politie-elite spreekt nauwelijks namens de werkvloer. Wie zijn oor eens te luisteren legt bij de Amsterdamse dienders, hoort een heel ander geluid, zoals de mededeling dat minstens 70% van de wijkagenten in Amsterdam PVV stemt.'

    Martin Bosma, 'de schijnélite van de valse munters', pagina 89/90.
  4. forum rang 6 jonas 2 februari 2019 23:50

    Josti naar mijn bronnen is het in Rotterdam niet anders. Was aardig toen politiek 100% goedgekeurde praatpaal Peter Paul de Vries bij Jensen door de mand viel.

    Meneer meende dat de politie alles had binnen de huidige wetgeving. Nu is meneer al geen jurist (te dom zelfs daarvoor zelfs schat ik in), maar toen Jensen kwam met een enquête onder politie mensen met dat 80% van hen vond dat het beter kon, begon deze mister chagrijn ineens nog chagrijner te kijken en wat quasi te pruttelen met zijn ik heb altijd gelijk domme kop.

    Groet, Jonas
  5. forum rang 6 izdp 3 februari 2019 04:05
    Oud nieuws oude mannetjes.

    Politie en dergelijke bakken staan niet bekend om hun progressiviteit.
    Zijn ook aangesteld om orde zoals die is te handhaven.
    En zo bestrijden die zolen bv nog steeds drugs.
    Te bezopen voor woorden voor ieder weldenkend mens op basis van feiten.

    Grappig in dit verband is wel dat ik als uiterst verslavingsgevoelig, niets heb gemerkt van het verslavende effect van oxycodon.
    Kreeg ik van de huisarts met de uitdrukkelijke waarschuwing erbij.
    Geweldig middel en ik had niet eens de hele strip nodig.

    Laat het vooral vrij en leer mensen de echte feiten ipv die verdomde vingertjes van oud van boven.
    Want ondertussen is er weinig leren geweest en is oud Nl bijna compleet verslaafd aan de medicijnen geholpen.
    In vergelijk dan liever een xtc af en toe voor mijn kinderen is veel gezonder.
    En oud daarover misbakken?
  6. forum rang 6 izdp 3 februari 2019 04:11
    quote:

    josti5 schreef op 2 februari 2019 23:22:

    'De politie-elite spreekt nauwelijks namens de werkvloer. Wie zijn oor eens te luisteren legt bij de Amsterdamse dienders, hoort een heel ander geluid, zoals de mededeling dat minstens 70% van de wijkagenten in Amsterdam PVV stemt.'

    Martin Bosma, 'de schijnélite van de valse munters', pagina 89/90.
    Ah, fijn maatje voor je.
    Nog zo één die de zegeningen van ons land niet kent.

    Pleit wel voor een drastische hervorming van het oude politieapparaat wat blijkbaar ver achter loopt op de ontwikkeling van onze samenleving.
    Lijkt mij een armzalig delen tot je graf josti.
  7. forum rang 6 izdp 3 februari 2019 04:13
    quote:

    jonas schreef op 2 februari 2019 17:23:

    De politiebonden zijn het dus eens met die 66 jaar van het Forum voor Democratie.

    Even genoteerd: politie afwezig op 11 februari! Nu nog even een slecht plannetje bedenken.

    Groet, Jonas
    Accu opladen voor je scootmobiel voor je de bank overvalt?
  8. forum rang 6 jonas 4 februari 2019 19:15

    IZDP dat valt allemaal dus wel mee Ik formuleerde het ook iets te persoonlijk.

    Het is wel zo dat je soms toch wat verbaasd zit te kijken naar medicijngebruik voor bloeddruk en kalmerende middelen etc. Miljoenen mensen. En ja is het allemaal wel nodig?

    Aan de ene kant is het zo van Gezonde Levenstijl veel groenten eten, lopen etc, maar aan de andere kant blijken veel zaken dan toch weer soort of genetisch bepaald.

    Dan nog die immigratie, gendergedoe, klimaatgedram, dreigende pensioenkortingen, EU-hof wereldvreemde uitspraken en ja is het dan gek dat de mensen wat in verwarring raken?

    Groet, Jonas

    PS Je kan je ook afvragen als in een maatschappij mensen al die miljoenen pillen nodig hebben om een beetje normaal te functioneren is die maatschappij dan wel zo gezond!
  9. forum rang 10 voda 6 februari 2019 21:19
    Oppositie valt Koolmees hard aan op pensioenplannen

    De oppositie in de Tweede Kamer uitte woensdag harde kritiek op de pensioenplannen van minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten — en daarmee voor de Eerste Kamer — wordt het debat over de toekomst van de pensioenen steeds feller.

    Koolmees sprak woensdag met de pensioenspecialisten van Tweede Kamerfracties over zijn brief van afgelopen vrijdag, met tien actiepunten voor de hervorming van het pensioenstelsel. 'Een stap terug', vonden de linkse oppositiepartijen GroenLinks, PvdA en SP. De minister brengt volgens hen een 'sloopkogel in stelling', hij 'dwingt pensioenfondsen in de richting van individuele potjes' en is een 'doorsneedrammer'. Ouderenpartij 50Plus sprak zelfs van 'diefstal'.

    Een warme uitnodiging
    Koolmees zelf noemde zijn brief een 'warme uitnodiging' aan sociale partners om weer met het kabinet in gesprek te gaan, nadat vorig jaar de gesprekken over een pensioenakkoord waren geklapt. Een pensioenhervorming gaat immers nog wel 'vijf tot tien jaar' in beslag nemen, plannen voor zo'n lange termijn kunnen volgens hem alleen slagen met steun van werkgevers en werknemers en van andere partijen in de Kamer.

    De D66-minister benadrukte meerdere keren dat het aanbod dat het kabinet in november deed, een pakket ter waarde van circa €7 mrd, nog steeds op tafel ligt. Maar de oppositiepartijen hadden gehoopt dat Koolmees zijn bod zou verbeteren. In plaats daarvan heeft hij met zijn tienpuntenplan 'de polder aan de kant geschoven', zei Kamerlid Paul Smeulders van GroenLinks. Gevraagd door PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk of hij mandaat heeft om extra stappen te zetten bleef de minister het antwoord schuldig. ‘Ik ga niet in het openbaar onderhandelen’.

    Demonstrerende FNV'ers in Den Haag in maart 2018.Foto: Rob Nelisse/FNV
    D66-dogma

    Vooral de aankondiging dat de bewindsman een wetsvoorstel voorbereidt voor het afschaffen van de zogeheten doorsneesystematiek zette kwaad bloed bij de oppositie. 'Een D66-dogma', noemde PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk dit kabinetsvoornemen, ook al is zijn eigen partij daar ook voorstander van.

    Na het afschaffen van de doorsneesystematiek gaan jongeren meer pensioen opbouwen voor hun premie en ouderen minder. Dat vindt het kabinet eerlijker, de euro van jongeren rendeert immers langer dan die van ouderen. Maar in de overgang naar het nieuwe systeem valt een gat in de pensioenopbouw van oudere werknemers. Ramingen gaan uit van enkele tientallen miljarden euro's. De vakbonden en de linkse oppositie willen daarom pas instemmen als Koolmees garandeert dat niemand erop achteruitgaat.

    Geen dreigement
    Die garantie geeft de minister niet, hij wil hier geen belastinggeld voor uittrekken. Compensatie kan volgens hem komen uit de buffers van de pensioenfondsen, extra premie en mogelijk de overgang naar een nieuw pensioencontract. 'We gaan dit netjes doen', zei hij tegen de Kamer. Hoeveel er precies moet worden gecompenseerd en hoe dat het beste kan, laat hij daarom de komende maanden onderzoeken door het Centraal Planbureau en de pensioenfondsen zelf. Voor de zomer moet daar meer duidelijkheid over zijn.

    Koolmees ontkende dat hij zo pensioenhervormingen eenzijdig probeert door te drukken. Het onderzoek is 'huiswerk' dat gedaan moet worden, zodat hij kan doorpakken wanneer er alsnog een pensioenakkoord ligt. Maar hij wilde niet zeggen wat hij met zijn voorbereidingen doet als geen akkoord meer komt. 'Dat zou opgevat worden als een dreigement en dat wil ik niet.'
    Op verzoek van de Kamer stuurt Koolmees voor de zomer een nieuwe brief over de toekomst van het pensioenstelsel. Die moet met een 'coherente en logische' visie op de pensioenhervormingen verder gaan dan 'huiswerk' in een tien puntenplan.

    Lien van der Leij
    Martine Wolzak

    fd.nl/economie-politiek/1288476/oppos...
10.076 Posts
Pagina: «« 1 ... 445 446 447 448 449 ... 504 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 884,42 +1,63%
EUR/USD 1,0696 -0,31%
FTSE 100 8.136,39 +0,71%
Germany40^ 18.188,90 +1,52%
Gold spot 2.339,28 +0,31%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

EBUSCO...
+10,11%
ASMI
+8,36%
Alfen ...
+6,60%
NX FIL...
+5,85%
ADYEN NV
+4,27%

Dalers

SIGNIF...
-8,72%
Wereld...
-7,05%
IMCD
-6,98%
AMG Cr...
-5,17%
BESI
-4,49%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links