Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

Laatste koers (eur) Verschil Volume
3,804   -0,008   (-0,21%) Dagrange 3,794 - 3,844 738.222   Gem. (3M) 863,2K

BAM september 2018

3.039 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 ... 152 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 OnoMatopee 6 september 2018 17:52
    quote:

    shorterman schreef op 6 september 2018 17:33:

    [...]Uiteindelijk zorgen de shorters er zelf voor dat de koers weer omhoog gaat. Laten we ons daarom niet druk maken. Als je uitstapt, mis je de boot.
    man man, je bedoelt de U-boot zeker waar ik al jaren in vertoef. Wordt tijd dat de lucht ververst wordt.
  2. Gordon gekko 6 september 2018 17:54
    quote:

    snipper schreef op 6 september 2018 17:48:

    mooi..en ze hebben allemaal lager dan laag ingekocht..."BAM has become a time bomb of problem projects, we foresee more cost overruns and expect substantial receivable write-offs ahead."....Dirty Teun zit niet ver van de waarheid af...en dat voorzag hij 4jr geleden al...
    zonder bericht nog steeds 0,40/0,45 wpa dus nee Teun had geen gelijk
  3. [verwijderd] 6 september 2018 17:56
    quote:

    snipper schreef op 6 september 2018 17:48:

    mooi..en ze hebben allemaal lager dan laag ingekocht..."BAM has become a time bomb of problem projects, we foresee more cost overruns and expect substantial receivable write-offs ahead."....Dirty Teun zit niet ver van de waarheid af...en dat voorzag hij 4jr geleden al...
    Tuurlijk joh.
  4. forum rang 6 OnoMatopee 6 september 2018 17:58

    Amsterdam start bouw van energieneutraal archiefdepot
    6 september 2018

    Wethouder Kunst en Cultuur Touria Meliani heeft de eerste paal geslagen voor het nieuwe archiefdepot van Amsterdam. De volledig energie-neutrale archiefbewaarplaats zal verrijzen op de hoek Internetstraat – Tt. Vasumweg in Amsterdam Noord. Het depot dat medio 2019 wordt opgeleverd vormt een uitbreiding van het Stadsarchief Amsterdam in gebouw De Bazel aan de Vijzelstraat. Daar blijft het publiek welkom voor archiefonderzoek, tentoonstellingen en activiteiten. De nieuwe bewaarplaats wordt ontwikkeld, gebouwd en na oplevering onderhouden door BAM Bouw en Techniek en biedt met een vloeroppervlakte van 3.000 vierkante meter ruimte aan 45 kilometer strekkende meters archief.

    In aansluiting op de ambities van de gemeente Amsterdam zet BAM Bouw en Techniek sterk in op duurzaamheid. Materiaalgebruik wordt geminimaliseerd en het beheer en onderhoud is uiterst efficiënt. De archief­bewaarplaats zal onder meer door bouwwijze, toepassing van zonnepanelen en warmtewisselaars minimaal evenveel energie opwekken als verbruiken. Architectenbureau Cepezed uit Delft is bij het ontwerp uitgegaan van een efficiënt en functioneel depot dat voorziet in een comfortabele en veilige werkomgeving.

    Efficiënt beheer wordt ook gerealiseerd door het gebruik van één standaard set dozen waarin de documenten verpakt zijn. De archieven kunnen daarmee aaneengesloten bewaard worden en eventueel transport verloopt efficiënter en veiliger. In het depot worden strengere klimaatnormen gehanteerd dan in de Archiefwet is voorgeschreven, de temperatuur blijft tussen de 13-18 graden, de luchtvochtigheid tussen 40 en 50%. Dat heeft een positief effect op het behoud van de documenten en dankzij het toepassen van de marges ook op het energieverbruik.

    In het nieuwe depot worden archieven van Amsterdam van na 1811 opgeslagen. In dat jaar werd iedereen in Nederland opgeroepen zich met een achternaam te registreren bij de gemeente. Met deze oproep ontstond de Burgerlijke Stand waar geboortes, huwelijken en sterfgevallen werden vastgelegd. Dergelijke gegevens werden daarvoor opgetekend in kerkboeken. In Depot Noord worden archieven van veel gemeentelijke diensten bewaard, waaronder de Secretarie, het Politiearchief en van Publieke Werken. De Burgerlijke Stand zelf blijft in gebouw De Bazel aan de Vijzelstraat bewaard om genealogisch onderzoek optimaal te faciliteren.
  5. Twinkeling 6 september 2018 18:01
    quote:

    FairValue schreef op 6 september 2018 17:39:

    [...]

    Op de eindveiling even 10% extra binnen geharkt tegen 3,25, koers wel omhoog. Gaan ze dat morgen weer bestens op de markt gooien of is dit de eeste zwaluw?
    Optimisme kan je niet worden ontzegd. Een duppie van de prijs af en geen enkel teken dat de koersdaling afzwakt, was bijna een Day low
  6. forum rang 6 OnoMatopee 6 september 2018 18:18
    quote:

    Utreg1960 schreef op 6 september 2018 18:12:

    Kijk net op de shortlist maar is toch onbegrijpelijk dat er geen shorter zit in ING?
    Hoezo allemaal handjeklap de banken met die gasten.
    Benieuwd of die CEO zijn overige bonussen inlevert of hij gaat met een grote zak geld weg?
    gewoon schijt hebben aan de eed
  7. forum rang 6 OnoMatopee 6 september 2018 18:22
    quote:

    Utreg1960 schreef op 6 september 2018 18:12:

    Kijk net op de shortlist maar is toch onbegrijpelijk dat er geen shorter zit in ING?
    Hoezo allemaal handjeklap de banken met die gasten.
    Benieuwd of die CEO zijn overige bonussen inlevert of hij gaat met een grote zak geld weg?
    coveren op de 3 jaars laagste stand dat is weinig shorters gegeven.
    Overigens breiden er ook weer uit op de laagste stand. Bam zich de pest werken en dat shortvolk de onderneming minimaliseren tot een lokaal aannemertje.
  8. ro1946 6 september 2018 18:24
    Mevrouw, mijnheer,

    Reeds geruime tijd ben ik aandeelhouder van BAM. Het laatste jaar heeft de beurskoers een flinke veer gelaten. Van ongeveer € 5,30 mei vorig jaar tot vandaag € 3,27. Veel van dat koersverlies kwam natuurlijk door de afschrijving in 2017 vanwege de sluis in IJmuiden en het belabberde verleden van BAM. Begin dit jaar leek het er op dat het tij gekeerd was. Dat werd twee weken geleden nog eens bevestigd door de behoorlijke cijfers over het eerste halfjaar, ondanks weer een afboeking op de sluis, en de uitlatingen van de heer van Wingerden betreffende de toekomstig mogelijke verbetering van de winstmarge en dus van het resultaat. Alle reden dus om met vertrouwen vooruit te kijken. Vandaar ook dat de koers omhoog ging naar € 3,88. Sindsdien echter is de koers gestaag gedaald naar, nu, € 3,27. Een daling met ca 15%, in twee weken. Is daar een reden voor? Mijn vraag aan u is dus de volgende: is er informatie, of zijn er omstandigheden, bijvoorbeeld een emissie of anderszins, kortom is er informatie, van welke aard dan ook, die de koers zou kunnen beïnvloeden, en die niet algemeen bekend is?

    In afwachting van uw antwoord, met vriendelijke groet,
    -------------------------------------------------------------------------------

    Graag bevestigen wij u de goede ontvangst van uw e-mailbericht van vanmiddag, waarin u ons de vraag stelt wat de reden is voor de recente koersdaling van het BAM-aandeel en of er informatie is, dan wel omstandigheden zijn die de koers zou kunnen beïnvloeden, en die niet algemeen bekend zijn.
    Met betrekking tot uw vraag over de koersontwikkeling kan ik u slechts antwoorden, dat onze vennootschap – net als andere beursgenoteerde ondernemingen – niet in de positie om de koersontwikkeling van het eigen aandeel te becommentariëren of te duiden.
    Met betrekking tot uw vraag over mogelijk niet-algemeen bekende informatie, bevestig ik u graag dat dit niet het geval is. BAM is – evenals andere beursgenoteerde ondernemingen – verplicht ‘om voorwetenschap die rechtstreeks betrekking heeft op die uitgevende instelling zo snel mogelijk openbaar te maken.’
    Het is én blijft ons beleid om al onze stakeholders en in het bijzonder onze aandeelhouders zo zorgvuldig en frequent mogelijk te informeren over de ontwikkelingen bij onze onderneming.
    De meer dan 150 persberichten die wij in de eerste acht maanden van dit jaar aan onze website www.bam.com hebben toegevoegd, illustreren onze inspanningen op dit gebied. Dit aantal is in lijn met onze publicaties in voorgaande jaren, hetgeen aantoont dat hier sprake is van consistent beleid van onze Groep.
    Wij verzekeren u dat wij proactief blijven werken aan het verspreiden van al het relevante nieuws over onze onderneming, in het belang van al onze stakeholders.
    Wij hopen u met deze informatie van dienst te zijn geweest.

    Met vriendelijke groet,

    Koninklijke BAM Groep nv

    Drs. A.C. Pronk

    Manager Public Relations
    -------------------------------------------------------------------------------
    Mijnheer Pronk.
    Dank voor uw snelle antwoord.
    Het stelt mij gerust, in ieder geval voor wat betreft eventuele onprettige berichten die in de maak zouden zijn en in kleine kring reeds bekend zouden zijn. Voor wat betreft de hoogte van de beurskoers en koersvorming begrijp ik het standpunt van de onderneming.
    Mag ik u nog een vraag stellen? Wordt er wel eens over nagedacht om de UK activiteiten te verzelfstandigen en eventueel af te stoten? Dit in verband met de brexit? Afstoten van deze activiteit zou de kapitaal positie in een klap aanmerkelijk verbeteren en daarmee gunstig kunnen zijn voor zowel de onderneming als voor de aandeelhouders. En voor wat betreft de waarde van UK is dit volgens mij het juiste moment om zulk een actie te ondernemen.
    Met vriendelijke groet.
  9. FairValue 6 september 2018 18:36
    quote:

    OnoMatopee schreef op 6 september 2018 18:22:

    [...]coveren op de 3 jaars laagste stand dat is weinig shorters gegeven.
    Overigens breiden er ook weer uit op de laagste stand. Bam zich de pest werken en dat shortvolk de onderneming minimaliseren tot een lokaal aannemertje.
    Die uitbreiding is maar zeer minimaal. Dat kan ook als (vals) signaal gebruikt worden.

    Eind 2017 ging de koers zelfs niet lager dan de 3,40. Het bedrijfs staat er een stuk beter voor, minder onzekerheid etc ect. De beurzen staan ook een stuk hoger dan destijds. Dit in comibantie met de 20% afstraffing na de goed ontvangen cijfers, het duidelijk slechter presteren dan de markt en de peers maakt dit wel een heel verdachte situatie. Ik denk zo maar eens, dat we vandaag het ergste achter de rug hebben. Met een paar keer 100K dumpen hebben ze met het overige van die 3 mln. stuks toch aardig kunnen coveren.

3.039 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 ... 152 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.