Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jos Koets - Lakeman en DSB

339 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Ruud100 13 oktober 2009 00:40
    Net Lakeman gezien bij Pauw en Witteman.

    Die vent is gestoord, maar heeft wel een bank laten vallen. Denkt dat ie de hoofdprijs binnen heeft voor zijn klanten, maar beseft niet dat eerst de spaarders hun geld terugkrijgen en dat de andere banken er al vanuit gaan dat ze daar flink bij moeten gaan passen. Hoe Lakeman dan nog kan denken dat er dan miljoenen voor zijn "gedupeerden" overblijft? Die vent is echt stapelgek.

    Ook zijn redenering klopt niet: Hij stelt zowel dat de boekwaarde van de bezittingen op de balans "fors overgewaardeerd is" en zegt een minuut later dat de bezittingen "minimaal 95% van de boekwaarde" gaan opleveren.

    Alleen professor Boot gaf hem wat tegengas, die gaf aan dat de onderdelen alleen tegen grote verliezen tov de boekwaarde kunnen worden verkocht en niet eens genoeg gaan opleveren om de gewone spaarders uit te betalen.

    Denk dat Prof. Boot gelijk heeft. Wouter Bos probeert al maanden wanhopig een stukje Fortis danwel ABN-Amro te verkopen. Ga ervan uit dat een koper voor DSB onderdelen zeker niet makkelijker te vinden zal zijn. De winst in het verleden zat vooral in dubieuze koopsompolissen en juist daar kun je niet mee verder en er zijn in de huidige financiele wereld bijna geen kopers te vinden. Dus ga je fors verliezen op een verkoop.

    Nee. Meneer Lakeman heeft denk ik een nu nog onvoorstelbare ellende afgeroepen over de huidige DSB klanten met een woekerhypotheek. En zelf roept ie dat ie 100.000 DSB klanten met een hypotheel heeft gered.

    Hoeveel is 100.000 maal een hypotheek van pak em beet gemiddeld € 250.000?
    € 25.000.000.000?
    Dat is ruim drie maal het balanstotaal dus lijkt me overdreven.

    Ja, Dirk Scheringa is een boef.
    Maar Lakeman heeft de DSB gedupeerden pas echt te grazen genomen.

    Poll:

    Wanneer zit de belangvereniging voor door Lakeman gedupeerde DSB klanten bij Radar?

    Geef maar een datum!

    Gr
    Ruud
  2. [verwijderd] 13 oktober 2009 00:45

    Ruud,

    Je hebt niet goed geluisterd, zonder Lakeman was DSB later uit zichzelf omgevallen, er was dan nog minder geld over geweest.
    Voor 1 okt. Lakeman zijn uitspraak deed was men al druk bezig bij DNB, omdat ze al veel eerder zagen dat het mis ging bij DSB, voorbeeld is Nijpels die ingeseind is geworden en met de Noorderzon vertrok.

  3. [verwijderd] 17 oktober 2009 21:51
    quote:

    jkoets schreef:

    [quote=Mij Krijgen Ze Niet Klein]
    [quote=jkoets]
    Wij hier in de koffiekamer hadden een veel beter raamwerk kunnen verzinnen. Daar hoef je niet slim voor te zijn!
    [/quote]
    Ik heb best een hoge pet van je op en ook twijfel ik er niet aan dat je redelijk tot goed op de hoogte bent van de vele varianten die er bij DSB gehanteerd werden.

    Maar ik vindt het gequote toch erg kort door de bocht en te simplistisch. M.n. bij "wij" zet ik zeker vraagtekens.

    Immers om de zaak op te lossen dien je de werkelijke situaties te kennen en dat zijn niet alleen de contractvormen maar ook de reden/oorzaak waarom mensen intertijd accoord zijn gegaan.

    En dat is kennis die hier ten ene male ontbreekt en die uitsluitend te vinden is in de dossiers van DSB alsmede de persoonlijke toelichting. Informatie die niemand publiekelijk bekend zal willen maken.

    Deze zaak is vele malen ingewikkelder dan bijv. de zog. "woekerpolissen". Hier hadden meerderen exact dezelfde contracten.

    Ook krijg je nooit een fatsoenlijk raamwerk als dat zoiets besproken wordt op een forum als dit. Dit soort zaken los je op door enkele mensen in een hok te zetten vervolgens de sleutel weg te gooien tot ze eruit zijn. (dat is, voor alle duidelijkheid, iets anders dan achterkamerpolitiek)
    [/quote]
    Sorry hoor maar ik vind je de laatste tijd wel erg doordraven. Op bijna iedere reactie van mij weet je het wel beter.

    Als je mijn reacties eens goed leest, dan begrijp je wat ik bedoel. Er zijn hier genoeg goede adviseurs (heb ze ook persoonlijk gesproken) in de koffiekamer die met elkaar een beter raamwerk hadden kunnen verzinnen. Maar ik vind het goed uiteindelijk heb jij verstand van hypotheken.
    Juiste analyse lijkt me jos.
    Gewoon niet meer op zo'n poster reageren, lijkt me het beste.
  4. [verwijderd] 18 oktober 2009 09:10
    quote:

    Mij Krijgen Ze Niet Klein schreef:

    [quote=jkoets]
    Sorry hoor maar ik vind je de laatste tijd wel erg doordraven. Op bijna iedere reactie van mij weet je het wel beter. [/quote][...]
    Ik vind dat jij de klant te bevoogdend behandeld en te weinig zelf zijn verantwoordelijkheden laat nemen.
    [...]
    Misschien een idee om dat eerst eens aan de klanten van Jos te vragen?
    Of was jij er bij toen Jos zijn klanten adviseerde?
  5. forum rang 10 voda 18 oktober 2009 22:39
    DSB: overnamegesprekken gestaakt
    18 oktober 2009, 22:03 | ANP
    AMSTERDAM (AFN) - De overnamegesprekken tussen DSB Bank en de Amerikaanse investeerder zijn zondagmiddag gestaakt. Dat heeft financieel directeur Ronald Buwalda van DSB Bank zondag bevestigd.

    ,,De partij waarmee we in gesprek waren wilde niet aan de eisen voldoen die door de rechter waren bepaald'', aldus Buwalda. Wat die eisen zijn, wilde hij niet zeggen. Evenmin wilde hij de identiteit van de Amerikaanse partij onthullen.

    DSB heeft de rechter inmiddels op de hoogte gesteld van het stuklopen van de onderhandelingen. De rechtbank in Amsterdam heeft Dirk Scheringa tot uiterlijk maandagochtend negen uur de tijd gegeven om zijn bank te verkopen en daarmee een faillissement te voorkomen.

  6. forum rang 10 voda 18 oktober 2009 22:51
    SMCO presenteert plan C DSB Bank
    18 oktober 2009, 21:37 uur | FD.nl
    De overheid moet het vertrouwen in DSB herstellen door onder meer het bestuur van de bank te vervangen. Integere mensen zoals de financiële ombudsman en oud-premier Wim Kok moeten in het nieuwe bestuur plaatsnemen. Dat vindt de Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMCO).

    [Modbreak IEX: Gelieve persberichten van het FD niet volledig te kopiëren.]
  7. forum rang 9 objectief 12 juli 2018 07:37
    quote:

    Philip Ray Hudson schreef op 12 juli 2018 03:24:

    Hallo iedereen, Ben hier om te getuigen hoe ik mijn lening kreeg van Larry Finance nadat veel nep geldschieters mij de kans ontzegden om hier een lening te krijgen in dit forum. Larry Scott Gregory heeft mij en mijn gezin geholpen met een lening van 35.000 euro (voor een persoonlijk noodgeval). Nadat ik bijna 1000 euro verloor aan oplichters.

    Waarom moet je 35.000 euro lenen als je 1000 euro verliest...die 1000 kun je toch ook uit je portemonnee betalen??? Klinkt niet wel heel erg verdacht.
  8. forum rang 6 haas 12 juli 2018 12:19
    quote:

    Philip Ray Hudson schreef op 12 juli 2018 03:24:

    Hallo iedereen, Ben hier om te getuigen hoe ik mijn lening kreeg van Larry Finance nadat veel nep geldschieters mij de kans ontzegden om hier een lening te krijgen in dit forum. Larry Scott Gregory heeft mij en mijn gezin geholpen met een lening van 35.000 euro (voor een persoonlijk noodgeval). Nadat ik bijna 1000 euro verloor aan oplichters. Meneer Larry Scott Gregory verzekerde mij dat hij me zou gaan helpen, aanvankelijk weigerde ik te geloven totdat hij eindelijk zijn belofte zou nakomen.

    Als u een echte lening nodig hebt die zo dringend is als u wilt, neem dan vandaag nog contact met hen op via e-mail: larryfinance@yahoo.com of WhatsApp: +2348125943569.

    Beste wensen
    Philip Ray Hudson
    hallo,
    thx voor uw info !

    PS: beetje on-nederlandse naam: In welk land woont u ?
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 september 2018 18:42
    Analyse: Hopeloos DSB

    Door Wouter van Bergen
    1 min geleden in FINANCIEEL

    De verhoren van deze week laten nogmaals een ontluisterend beeld zien van de communicatie bij De Nederlandsche Bank gedurende het weekend voor de val van DSB.

    ’Hopeloos’, kwalificeerde toenmalig directeur Lex Hoogduin deze week de overlevingskansen van Dirk Scheringa’s DSB Bank in het weekend van 10 en 11 oktober 2009. Nadat op zaterdag de tiende was gebleken dat redding door de Nederlandse grootbanken er niet inzat, was het aanvragen van de noodregeling op de elfde de volgende stap. De kas was immers bijna leeg en een ECB-eis waaraan DSB enkele dagen later zou moeten voldoen was onhaalbaar, legde hij uit voor de Haagse rechtbank.

    Er zat niets anders op. Met de noodregeling zou DSB de facto onder curatele van DNB worden afgewikkeld. Nog even een stempeltje halen bij de rechter, perscommunicatie voorbereiden, alvast een callcenter inrichten voor bezorgde spaarders en de laatste trein voor DSB kon vertrekken.

    Het liep anders: terwijl de pers al vóór het indienen lucht had gekregen van de aanvraag, wees de rechter tot verbijstering van DNB de noodregeling af. Die zag nog een beetje geld in de kas van DSB en oordeelde om 01.00 uur ’s nachts dat niet werd voldaan aan de eisen van de noodregeling. Toen de volgende ochtend in de krant stond dat de regeling was aangevraagd, ontstond alsnog een bankrun. Een tweede aanvraag werd daarom maandag overdag wel ingewilligd.

    ’Hopeloos’ kan ook de omschrijving zijn van de communicatie van DNB die dagen. Dat bleek woensdag weer uit het relaas van DNB’s toenmalige hoofd communicatie Benno van der Zaag voor de Haagse rechtbank. DNB blijkt er dat weekend zo van overtuigd te zijn geweest dat de rechter zou instemmen, dat er geen enkel scenario bestond voor het geval de aanvraag zou worden geweigerd. Er was geen protocol of draaiboek, en ook zei Van der Zaag niet te hebben geweten dat journalisten al sinds eind van de zondagmiddag aan het rondbellen waren over de op handen zijnde aanvraag. Door die dag de telefoon niet op te nemen als een journalist belde, dacht hij ’de radiostilte rond DSB het best te bewaren’. En als hij dat wel had geweten, dan was hij daar niet op voorbereid geweest. Ook het scenario van een lek was niet voorbereid.

    Ondertussen waren honderden mensen op de hoogte, of konden vermoeden, dat het mis kon gaan met DSB. Binnen DNB ging het om 225 man, terwijl daarbuiten nog meer mensen waren ingeseind. Om razendsnel op maandag het callcenter te vullen, had een uitzendbureau zondag talloze flexwerkers ge-smst met de vraag of ze de volgende dag bij DNB de telefoons konden bevolken. Met hun klusje rond de val van Icesave vers in het geheugen en het rumoer rond DSB eerder die week, waren de speculaties op de Amsterdamse terrassen die middag niet van de lucht.

    Van der Zaag zei woensdag niet te weten wat hij die zondagnacht voor acties had ondernomen, nadat hij had gehoord dat de rechter de aanvraag had afgewezen. Een nieuw communicatieplan maken omdat de situatie heel anders had uitgepakt, had hij in ieder geval niet gedaan. Het inseinen van de mensen die eerder op de hoogte waren gesteld van de aanvraag ook niet. ’Ik geloof dat we een nog biertje hebben gedronken’, zei Van der Zaag voor de rechter. Dat herinnerde hij zich negen jaar na dato nog wel. De volgende dag las hij pas in de krant dat de pers van de aanvraag had geweten.

    Met de verhoren heeft Scheringa’s advocaat Geert-Jan Knoops nog eens kunnen laten zien dat de communicatie rond de teloorgang van DSB Bank allesbehalve op orde was. Maar of het hem daarmee zal lukken met succes €830 miljoen te claimen, is een andere vraag. Hij zal namelijk ook moeten aantonen dat DNB erop gebrand was om Scheringa persoonlijk schade te berokkenen en dat daarom de noodregeling werd doorgedrukt. Dat kwam deze week veel minder duidelijk naar voren.
  10. forum rang 6 !@#$!@! 5 september 2018 20:07
    Bewijst meer de onkunde en naïviteit van rechters in dit land. Ook het gebrek aan enig verstand over ons financiële systeem bij 99,9% van de bevolking inclusief rechters. Alhoewel ik geen fan ben van DNB , zeker niet hun handelen voorafgaand het icesave debacle. Dit vind ik niet hun fout.
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 september 2018 08:23
    quote:

    fred12345 schreef op 6 september 2018 08:08:

    Het artikel van Wout van Bergen..gaat er vanuit dat de DNB een draaiboek zou moeten hebben voor elke situatie die eenmaal in een lifetime kan voorkomen...
    Typisch een achteraf verhaal dat volkomen de realiteit negeert.
    Bij DNB werken alleen arrogante klootzakken.
  12. forum rang 7 JP Samosa 6 september 2018 13:54
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 6 september 2018 08:23:

    [...]
    Bij DNB werken alleen arrogante klootzakken.
    Ten tijden van nout Wellink , kreeg je zeker die indruk wel.
    Bij val van Dsb heb ik vrij goed gevolgd.
    Ik denk: geen fris zaakje.
    Denk dat Dsb niet correct gehandeld heeft.
    Komt de echte waarheid Ooit nog aan het licht? Ben benieuwd.

    Overigens t.a.v. De woekerpolissen etc.:
    Dsb deed hetzelfde wat andere banken deden. Of niet?
  13. forum rang 6 haas 25 januari 2019 07:17
    @ Paul Moritz,
    Voor degene die dit interressant vinden ?

    Vanuit welk land werkt u ?
    Onder welk land/wetgeving vallen uw contracten ?
    Binnen welke termijn reageert u op 'n mail va degene die willen lenen ?
    Hebt u/uw bedrijf ook 'n website : en zo ja wat is het website adres ?

    Uw antwoorden kunt u hier melden
339 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 877,43 +0,82%
EUR/USD 1,0742 +0,12%
FTSE 100 8.105,41 +0,33%
Germany40^ 18.055,30 +0,77%
Gold spot 2.347,60 +0,67%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

ASMI
+5,61%
Alfen ...
+3,23%
Corbion
+3,22%
NX FIL...
+2,92%
EBUSCO...
+2,90%

Dalers

SIGNIF...
-7,73%
Wereld...
-7,48%
IMCD
-4,83%
BESI
-4,08%
Vopak
-4,05%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links