Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.149 Posts
Pagina: «« 1 ... 96 97 98 99 100 ... 258 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 16 februari 2018 20:47
    Deel 2:

    De cijfers van NN Group werden afgelopen week minder positief ontvangen. De nettowinst van de verzekeraar steeg in het vierde kwartaal van 2017 van 148 miljoen euro een jaar eerder naar 700 miljoen euro, wat bijna twee keer zo veel was als de 386 miljoen euro waar analisten vooraf gemiddeld op rekenden. Het operationele resultaat uit voortgezette activiteiten en de solvabiliteit van NN waren echter marginaal slechter dan verwacht. Op weekbasis bleef het aandeel vrijwel vlak.

    In de Midkap koerste Arcadis merkbaar hoger met een plus van 8,8 procent nadat het donderdag resultaten vrijgaf. De netto-omzet van Arcadis daalde in het vierde kwartaal van 2017 met 2 procent tot 595 miljoen euro in de laatste drie maanden, maar groeide autonoom met 3 procent. Daarmee was de groei op eigen kracht even groot als in het derde kwartaal. KBC Securities sprak van sterke prestaties, maar volgens NIBC was het beeld verdeeld. Analist Edwin de Jong zei dat Arcadis zich operationeel goed ontwikkelde en dat ook de financiële situatie verbeterde, maar dat het beeld verstoord werd door eenmalige posten. Met name een last voor de activiteiten in Brazilië was tegenvallend.

    Air France-KLM leverde 5,2 procent in De Frans-Nederlandse luchtvaartconcern kon niet overtuigen met de jaarcijfers, hoewel de omzet en het aantal passagiers stegen en ook operationeel sprake was van een verbetering. Analisten waren niet onder de indruk. UBS concludeerde dat Air France-KLM 2017 "teleurstellend" is geëindigd. S&P Equity Research zette het aandeel bovendien op de verkooplijst. Analist Firdaus Ibrahim vond de cijfers van Air France-KLM over 2017 tegenvallen. De analist denkt bovendien dat de groei van de EBIT de komende twee jaren "significant" zal afnemen.

    Onder de kleinere aandelen steeg Ordina liefst 19 procent, na publicatie van de kwartaalcijfers. In het vierde kwartaal steeg de omzet van Ordina op jaarbasis met 7,2 procent naar 90,2 miljoen euro, waarbij vooral groei bij de overheid en in de financiële dienstverlening zich doorzetten. NIBC verhoogde vrijdag het advies voor Ordina van Neutraal naar Kopen, en het koersdoel werd daarbij opwaarts bijgesteld van 1,55 euro naar 2,10 euro.

    Amsterdam Commodities verloor 1,7 procent. De jaarcijfers overtuigden niet en het dividend werd licht verlaagd. Volgens ING wist Acomo de verwachtingen niet in te lossen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 19 februari 2018 17:59
    Lager slot in Amsterdam na rustige handelsdag
    Wall Street gesloten.

    (ABM FN-Dow Jones)Na een rustige handelsdag, waarin de Amerikaanse en de meeste Aziatische beurzen gesloten waren, is het Damrak maandag lager geëindigd. De AEX verloor 0,7 procent op 528,76 punten, terwijl de AMX 0,2 procent daalde en de AScX vlak sloot.

    "Aangezien een groot deel van de Aziatische beurzen maandag gesloten was vanwege het Chinees Nieuwjaar en ook Wall Street maandag de deuren gesloten houdt vanwege President's Day is maandag sprake van een vrij richtingloze markt", zei marktanalist Stefan Koopman van Rabobank.

    Het overschot op de lopende rekening van de betalingsbalans in de eurozone bleek in december te zijn gedaald. De bouwproductie in de muntunie steeg in dezelfde maand een fractie.

    Tevens werd bekend dat het aantal huizenverkopen in Nederland in januari met dik drie procent is gedaald.

    De euro/dollar noteerde rond het slot van de Europese aandelenhandel op 1,2398. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2415 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,2405 op de borden.

    Olie werd maandag ruim een procent duurder.

    Stijgers en dalers

    In de hoofdgraadmeter steeg SBM Offshore dankzij de oplopende olieprijs 1,8 procent. ArcelorMittal won 1,3 procent en NN Group eindigde 0,7 procent in het groen.

    ArcelorMittal profiteerde mogelijk van nieuwe importtarieven die Amerika aan Chinese staalproducenten wil opleggen. Amerikaanse staalgiganten koersten vrijdagavond al flink hoger en ook ArcelorMittal heeft eigen fabrieken in de VS, waardoor eventuele nieuwe maatregelen ontlopen kunnen worden.

    Galapagos en MorphoSys zullen de resultaten van een Fase 1 studie met MOR106 in eczeem presenteren tijdens een congres in het Amerikaanse San Diego. Het betreft meer gedetailleerde resultaten van de Fase 1 studie met het IL- 17C antilichaam MOR106 in onderzoek in patiënten met eczeem. Galapagos meldde onder meer dat MOR106 "goed" wordt verdragen door patiënten met eczeem. Analist Sandra Cauwenberghs van KBC Securities sprak van bemoedigende studieresultaten. Galapagos daalde 0,3 procent.

    Randstad verloor 0,5 procent, nadat InsingerGilissen het advies op de uitzender verlaagde naar Niet Aanbevolen. Het koersdoel ging een euro omlaag naar 60,00 euro. Volgens analist Jos Versteeg lijkt het aandeel in de buurt van een topwaardering te zijn aangekomen. Er is volgens de marktvorser geen direct gevaar voor een grote koersdaling, maar hij wijst er wel op dat bedrijf vroegcyclisch is en de vergelijkingsbasis dit jaar ongunstiger is.

    Barclays verhoogde het advies voor AkzoNobel van Onderwogen naar Gelijkgewogen. Het koersdoel werd stevig opgetrokken van 63,00 naar 84,00 euro. De analisten stellen dat de koers van AkzoNobel sinds halverwege 2016 het ongeveer 13 procent slechter heeft gedaan dan de sector, ondanks dat er sprake was van een overnamebod op het bedrijf. Het is goed mogelijk dat AkzoNobel het in de komende zes maanden moeilijk blijft houden, maar dit is nu veel beter verwerkt in de marktverwachtingen, volgens de marktvorsers. AkzoNobel steeg 0,7 procent.

    Moody's werd positiever over Ahold Delhaize. Het kredietwaardigheidsoordeel ging daarom van Baa2 naar Baa1 met een stabiele outlook. Synergievoordelen uit de fusie tussen Ahold en Delhaize zullen er volgens kredietanalisten van Moody's voor zorgen dat de winstgevendheid zal blijven stijgen, ondanks de hevige concurrentie die de supermarktuitbater in Amerika en België ondervindt. Ahold Delhaize won 0,1 procent.

    Altice was de grootste daler in de AEX met een verlies van 2,8 procent, terwijl Vopak 2,5 procent zakte en Unilever 1,7 procent verloor. Vopak was afgelopen vrijdag na het openen van de boeken nog de uitblinker op het Damrak.

    In de AMX eindigde Flow Traders bovenaan met een koerswinst van 3,6 procent.

    OCI Partners, een dochteronderneming van OCI, heeft een obligatie met een waarde van 455 miljoen dollar in de markt gezet en een doorlopende kredietfaciliteit gesloten ter waarde van 40 miljoen dollar. Het aandeel verloor 1,4 procent.

    Arcadis steeg 1,2 procent, nadat Kepler Cheuvreux het koersdoel verhoogde van 21,00 euro naar 22,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

    Piloten van Transavia hebben vandaag gestaakt. Het werk werd neergelegd op Schiphol, Eindhoven en Rotterdam-The Hague Airport. Moedermaatschappij Air France-KLM verloor 0,1 procent.

    TomTom kon niet in het groen komen en verloor 4,2 procent waarmee het aandeel onderaan eindigde. De navigatiespecialist maakte bekend Jacqueline Tammenoms Bakker voor te dragen voor herbenoeming als commissaris voor een tweede termijn van vier jaar.

    Heijmans was met een winst van 4,3 procent de grootste stijger onder de kleinere fondsen. Later deze week maakt de bouwer resultaten bekend. Takeaway.com sloot 2,0 procent in het rood.

    Euronext heeft in 2017 bijna een kwart meer winst geboekt dankzij een aandelenruil, terwijl de omzet groeide dankzij hogere handelsvolumes, een groeiend marktaandeel en meer inkomsten uit nieuwe beursnoteringen. ING sprak van hoger dan verwachte resultaten, "hoewel veel van de winst te danken was aan bijzondere posten en het beursbedrijf zijn omzetverwachting voor de groei-initiatieven verlaagde". Het aandeel won 0,5 procent.

    Acomo daalde 1,3 procent, ondanks dat NIBC maandag het koersdoel verhoogde van 21,00 naar 24,00 euro met een ongewijzigd Neutraal advies.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 20 februari 2018 18:28
    ASML aanjager op groen Damrak
    Lokaal genoteerd Docdata stijgt 19 procent.

    (ABM FN-Dow Jones)De Amsterdamse beurs is dinsdag met winst gesloten. De AEX steeg 0,8 procent naar 532,93 punten.

    Volgens marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank heeft de markt "het vizier met name gericht op een rentestand van 3 procent".

    "Wat ons betreft betekent een overtuigende doorbraak van dit renteniveau het einde van de inmiddels al decennia durende bull market voor obligaties", aldus Mevissen.

    Dinsdag noteerde de Amerikaanse tienjaarsrente op 2,903.

    Vanmiddag bleek het consumentenvertrouwen in de eurozone gedaald. Eerder op de dag bleek hetzelfde voor het economisch sentiment in Duitsland, maar dat daalde wel minder hard dan werd gevreesd.

    De Duitse producentenprijzen stegen, maar wel in een minder hoog tempo.

    De euro/dollar noteerde op 1,2344. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,2351.

    Stijgers en dalers

    In de AEX was ASML koploper met een koerswinst van 3,2 procent. ASML zette volgens NIBC een proactieve stap met een nieuwe eindverantwoordelijke voor de tak EUV, nu de uitrol van de productie op stoom komt. Boskalis volgde met een stijging van 2,1 procent.

    Slechts een klein aantal fondsen eindigde lager. Gemalto en Heineken wisten te verliezen te beperken tot enkele tienden van een procent, maar Ahold Delhaize verloor 0,8 procent en Altice daalde 1,4 procent. "Ahold gaat mee met Walmart", aldus handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten. Walmart verliest zo'n 10 procent na slecht ontvangen kwartaalcijfers.

    Verder denkt Van de Pol dat ASML vandaag in de kaart wordt gespeeld door het verhoogde bod van Qualcomm op NXP. Reden dat ook Besi en ASMI het in de AMX relatief goed doen.

    In de Midcap was het beeld vergelijkbaar als in de AEX, dat wil zeggen vrijwel alleen maar stijgers en een enkel fonds dat inleverde. TomTom ging aan de leiding met een stijging van 2,5 procent, gevolgd door Besi dat 2,3 procent won. Sectorgenoot ASMI steeg 1,5 procent.

    WDP verloor 0,1 procent en verder eindigden alleen GrandVision en Wessanen in het rood, met verliezen van respectievelijk 0,3 en 1,3 procent.

    Onder de kleinere aandelen steeg Kendrion 5,1 procent. De onderneming maakt woensdag voorbeurs cijfers bekend en ING rekent op hogere resultaten en een positieve vooruitblik. Fagron ging 3,3 procent hoger.

    ForFarmers steeg drie procent na de aankondiging van het nemen van een belang van 60 procent in het Poolse Tasomix. Een prima keuze, schreef NIBC. KBC Securities was ook te spreken dat ForFarmers een overname deed, maar had deze liever gezien in een van de regio's waar de veevoerder al aanwezig was.

    Sif was de grootste daler met een verlies van 1,1 procent. Basic-Fit verloor 0,9 procent.

    Het lokaal genoteerde Docdata steeg bijna 19 procent. Dochterbedrijf Ease2pay lanceerde vandaag een parkeerapp voor Rotterdam.

    Tussenstanden Wall Street

    Na een lang weekend gingen de Amerikaanse beurzen vandaag weer open. Rond het slot van de Europese aandelenhandel noteerde de Dow Jones index 0,5 procent lager op 25.089,00 punten, verloor de breder samengestelde S&P 500 index ook een half procent lager, maar won techbeurs Nasdaq juist fractioneel.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 20 februari 2018 19:00
    Groen slot op Europese beurzen
    Verhoogd bod op NXP goed voor hele sector.

    (ABM FN-Dow Jones)De Europese beurzen zijn dinsdag over een breed front in het groen gesloten.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index eindigde 0,6 procent hoger op 380,51 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,8 procent op 12.487,90 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,6 procent op 5.289,86 punten. De Britse FTSE 100 eindigde vlak op 7.246,77 punten.

    Vanmiddag bleek het consumentenvertrouwen in de eurozone gedaald. De vertrouwensindex ging van 1,4 in januari naar 0,1 deze maand.

    Eerder op de dag bleek ook het economisch sentiment in Duitsland gedaald. De ZEW index voor ging van 20,4 in januari naar 17,8 in februari. Gerekend werd op een sterkere daling tot 16,0. "Ongeveer tweederde van de deelnemers aan de enquête verwacht dat de inflatie in Duitsland en de eurozone in de komende zes maanden zal stijgen", stelde ZEW-president Achim Wambach in een toelichting.

    De Duitse producentenprijzen stegenin januari met 2,1 procent, van een prijsstijging van 2,3 procent in december 2017. Dit zou kunnen komen door een zwakkere vraag, wat slechts nieuws zou zijn voor de Duitse economie. Het kan een voorbode zijn van zwakke inflatiecijfers, wat de koers van de euro onder druk kan zetten, aldus marktanalist David Madden van CMC Markets UK.

    De euro/dollar noteerde dinsdag op 1,2344. Bij het sluiten van de Europese beurzen op maandag stond er nog een stand van 1,2398 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    HSBC leverde 3,6 procent in, nadat de bank niet kon voldoen aan de winstverwachtingen voor 2017. Problemen bij het Britse bouwbedrijf Carillion en de Zuid-Afrikaanse retailer Steinhoff zorgden voor tegenvallers.

    De halfgeleidersector lag er goed bij. In Frankfurt steeg Infineon 2,2 procent, in Amsterdam werd ASML 3,2 procent duurder en in Parijs won STMicroelectronics 2,5 procent. Handelaar Bert van de Pol van Mijn-Effecten meent dat de sector vandaag in de kaart werd gespeeld door het verhoogde bod van Qualcomm op NXP.

    BHP Billiton verloor 4,5 procent. De winst voor bijzondere posten in het eerste halfjaar van 4,05 miljard dollar was lager dan de 4,2 miljard dollar waarop vooraf werd gerekend door analisten, maar volgens marktanalist Madden nog altijd een "indrukwekkend" halfjaar. Het interimdividend werd niettemin verhoogd met 38 procent.

    InterContinental Hotels verloor 4,7 procent. De uitbater van de Crowne Plaza en Holiday Inn hotels zei dat "geen extra kapitaalteruggave zal worden uitbetaald in het kalenderjaar 2018", omdat het bedrijf zich wil richten op nieuwe groeiplannen. De winst voor belastingen over 2017 was overigens hoger dan verwacht en ook zal het jaardividend worden verhoogd.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 21 februari 2018 18:06
    Groen Damrak met BAM onderuit en ASR in de plus
    Ook cijfers Kendrion fors afgestraft.

    (ABM FN-Dow Jones)De Amsterdamse beurs is woensdag met winst gesloten. De AEX steeg 0,2 procent naar 533,95 punten.

    Beleggers kregen verschillende bedrijfscijfers voorgeschoteld en die werden in het geval van Wolters Kluwer en ASR stevig beloond, maar bij BAM en Kendrion juist hard afgestraft.

    Veel aandacht ging ook uit naar de voorlopige inkoopmanagersindexen,die wezen op een minder sterke groei van de economische activiteit in Europa.De inkoopmanagersindex voor de industrie in de eurozone zakte van 59,6 in januari naar 58,5 in februari, terwijl de index voor de dienstensector terugviel van 58,0 naar 56,7, het laagste niveau in twee maanden. Hetzelfde beeld als in de muntunie was ook zichtbaar in Duitsland en Frankrijk.

    Ondanks de dalingen blijft volgens econoom Bert Colijn van ING de onderliggende trend ongewijzigd. "Bedrijven blijven worstelen met hun capaciteit nu de nieuwe orders in een verrassend hoog tempo blijven binnen stromen."

    In Amerika bleek daarentegen zowel de industrie als de dienstensector in een hoger tempo te groeien.

    De euro/dollar werd verhandeld op 1,2305. Dit was dinsdagavond bij het slot op Wall Street 1,2335. Volgens marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank is het muntpaar nog niet klaar met de "pull back".

    De Amerikaanse tienjaarsrente cirkelt nog steeds dichtbij de drie procent, maar van een doorbraak van die grens is het vooralsnog niet gekomen.

    "Wat ons betreft betekent een overtuigende doorbraak van dit renteniveau het einde van de inmiddels al decennia durende bull market voor obligaties", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank. De rente noteerde woensdag op 2,902 procent.

    Het Damrak maakt zich op voor een nieuwe beursgang. Donderdag brengt Niek Hoek, oud-topmanvanDelta Lloyd, investeringsvehikel Dutch Star Companies One naar de beurs. Daarmee moet tenminste 50 miljoen euro, maar liever nog 100 miljoen euro worden opgehaald. Met dit geld wil Dutch Star een belang nemen in een andere onderneming.Hoek heeft al belangstellenden aan de deur gehad, zo zei hij tegen ABM Financial News, maar moet de boot afhouden tot na de beursgang. Dutch Star kijkt naar bedrijven die overwegend in Nederland actief zijn, uit diverse sectoren, waaronder scheepvaart, industrie en landbouw.

    Stijgers en dalers

    In de AEX werd Wolters Kluwer stevig beloond voor de cijfers die het databedrijf voorbeurs publiceerde. De koers steeg 4,5 procent. Een autonome groei van 3 procent, de EBITA die autonoom met 8 procent steeg en de winst per aandeel die 13 procent hoger uitviel tegen constante wisselkoersen en een onderliggende winstgroei voorzien van 10 tot 15 procent, "dat zijn erg goede resultaten", aldus de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley.

    Ook sectorgenoot RELX behoorde met een koerswinst van 1,4 procent tot de grootste stijgers.

    Altice leverde daarentegen 2,3 procent in. Verder hadden staalreus ArcelorMittal en oliedienstverlener SBM Offshore het ook lastig, en leverden respectievelijk 0,8 en 1,2 procent in.

    In de Midkap ging de aandacht vooral uit naar BAM, dat bijna 7 procent daalde na slecht ontvangen kwartaalcijfers. De gecorrigeerde winst voor belastingen daalde in 2017 van 102,7 miljoen euro naar 63,3 miljoen euro. Analisten hadden vooraf ruwweg op 60 miljoen euro gerekend. De winstmarge bedroeg 1 procent. Exclusief het verlies op het zeesluisproject bedroeg de marge echter 2 procent. Het concern stelde een dividend voor van 0,10 euro per aandeel. ING sprak echter van een teleurstellende outlook en NIBC vatte het jaar 2017 voor de bouwer samen als "desastreus".

    S&P Equity Research besloot woensdag om het aandeel BAM op de verkooplijst te zetten.

    In tegenstelling tot BAM werden de cijfers van ASR wel goed ontvangen. De verzekeraar was met een koerswinst van 4,6 procent koploper in de AMX. Deutsche Bank beoordeelde de cijfers van ASR als erg sterk. "Alles tezamen denken we dat deze resultaten laten zien dat de onderneming duidelijk in erg goed conditie verkeert", aldus de analisten

    Onder de kleinere aandelen deed bouwbedrijf Heijmans juist wel goede zaken. Waar sectorgenoot BAM in het rood eindigde, steeg Heijmans 4,4 procent.

    Kendrion verloor juist weer 9,3 procent, na het openen van de boeken. De maand december was een flinke tegenvaller, maar NIBC is vooruitkijkend toch positief gestemd. Kendrion wil tegen eind 2018 een EBITA marge bereiken van 10 procent met een omzetgroei van 5 procent en dit moet volgens de analist haalbaar zijn.

    Lokaal viel Docdata op met een koersverlies van 4,4 procent. Dinsdag steeg het aandeel echter nog bijna 19 procent.

    Verder lagen de detacheerders er goed bij op het Damrak. Het lokaal genoteerde DPA won 4,6 procent en Headfirst Source steeg zelfs 13,9 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het sluiten van de Europese aandelenhandel noteerde Wall Street in het groen, met winsten oplopend van 0,4 procent voor de Dow Jones tot ruim een procent voor de Nasdaq.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 21 februari 2018 19:34
    Europese beurzen eindigen verdeeld
    Economische cijfers zorgden voor druk.

    (ABM FN-Dow Jones)De Europese beurzen zijn woensdag verdeeld gesloten, na tegenvallende economische cijfers voor de eurozone.

    De Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,1 procent op 12.470,49 punten en de Spaanse index IBEX35 verloor 0,7 procent tot 9.823,30 punten.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg echter 0,2 procent tot 381,10 punten, voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op 5.302,17 punten en ook de Britse FTSE 100 sloot een half procent hoger op 7.281,57 punten, profiterend van koerswinsten bij mijnbouwers.

    Europese beurzen krabbelden in de namiddag op, nadat Amerikaanse inkoopmanagersindices wezen op een aantrekkende economische groei. De samengestelde index van Markit steeg naar 55,9 in februari, van 53,8 in januari. Vooral de dienstensector deed het beter, hoewel ook de industrie iets harder steeg.

    De woningverkopen in de VS daalden intussen in januari met 3 procent, vergeleken met een maand eerder.

    Eerder woensdag stonden de Europese beurzen onder druk door tegenvallende voorlopige Europese inkoopmanagersindices.

    De inkoopmanagersindex voor de industrie van de eurozone zakte van 59,6 in januari naar 58,5 deze maand, terwijl die voor de dienstensector daalde van 58,0 naar 56,7. Separate landenindexen lieten eenzelfde beeld zien. Zowel in Duitsland als in Frankrijk vertraagde de groei in bedrijvigheid in zowel de dienstensector als industrie.

    Ondanks de dalingen blijft volgens econoom Bert Colijn van ING de onderliggende trend ongewijzigd. "Bedrijven blijven worstelen met hun capaciteit nu de nieuwe orders in een verrassend hoog tempo blijven binnen stromen."

    De beurzen waren al lager geopend, na verliezen op de Amerikaanse aandelenmarkten dinsdagavond. Retailreus Walmart verloor 10 procent en zetten Wall Street onder druk. Woensdag stonden de Amerikaanse aandelenmarkten weer op winst.

    De Britse werkloosheid is in de periode van oktober tot en met december van 2017 licht gestegen ten opzichte van de vorige periode. In het betreffende tijdvak steeg het werkloosheidspercentage naar 4,4 procent, 0,1 procentpunt hoger dan in de drie maanden tot en met september 2017.

    Olie noteerde woensdag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 61,67 dollar, terwijl een april-future Brent 0,0 procent hoger bewoog op 65,27 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,2320. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2335, ongewijzigd ten opzichte van de stand bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag.

    Bedrijfsnieuws

    Wolters Kluwer stevig beloond voor de cijfers die het databedrijf voorbeurs publiceerde. De koers steeg 4,5 procent. Een autonome groei van 3 procent, de EBITA die autonoom met 8 procent steeg en de winst per aandeel die 13 procent hoger uitviel tegen constante wisselkoersen en een onderliggende winstgroei voorzien van 10 tot 15 procent, "dat zijn erg goede resultaten", aldus de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley.

    Lloyds Banking Group eindigde bijna drie procent hoger, nadat het concern een inkoopprogramma van eigen aandelen aankondigde van 1 miljard pond. De bank rapporteerde een winst voor belasting van 5,28 miljard Britse pond, terwijl analisten rekenden op 5,89 miljard pond.

    Orange boekte in 2017 een hogere winst en omzet. Het Franse telecombedrijf behaalde in 2017 een operationeel resultaat van 4,9 miljard euro, tegen 4,1 miljard euro in 2016. Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg van 12,7 miljard naar 12,8 miljard euro en de omzet van 40,9 miljard naar 41,1 miljard euro. Het aandeel steeg 0,2 procent. Het eveneens in Parijs genoteerde Atos, dat Gemalto wilde inlijven, verloor 5,4 procent aan beurswaarde. Volgens analisten werd een teleurstellende outlook afgegeven.

    Het aandeel Glencore steeg circa vier procent na jaarcijfers. De mijnbouwer en grondstoffenhandelaar wist de nettowinst in 2017 meer dan te verviervoudigen. Glencore boekte een nettowinst van 5,78 miljard dollar en zei overnames te overwegen.

    Deutsche Börse werd 2,9 procent duurder. In 2017 stegen de resultaten van het beursbedrijf en voor 2018 zou er nog meer in het vat zitten. Voor 2018 voorziet Deutsche Börse een omzetgroei van tenminste 5 procent en een winststijging van minimaal 10 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,7 procent hoger op 2.735,68 punten. De Dow Jones index steeg 0,6 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,0 procent in het groen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 22 februari 2018 17:58
    Damrak eindigt in het rood na notulen Fed
    Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

    (ABM FN-Dow Jones) Het Damrak is donderdag lager gesloten, op aanhoudende vrees voor hogere rentes in de Verenigde Staten, waar Fed-notulen woensdag op hintten. De Amsterdamse beurs liet zich niet meer omhoog trekken door Wall Street, dat donderdagmiddag alweer opveerde.

    De AEX daalde 0,3 procent tot 532,64 punten, terwijl de AMX 0,5 procent verloor en de AScX 0,1 procent in het rood eindigde. "We volgen de Verenigde Staten niet echt", zei vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Asset Management, die sprak van een afwachtende beurs, die "duidelijk vrees heeft voor renteverhogingen in de VS." Uit de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve bleek woensdag al dat de centrale bankiers de Amerikaanse economie verder zien aantrekken. Hierdoor kan de Fed mogelijk de rente sneller gaan verhogen dan verwacht. Wall Street daalde dan ook gisteren. Volgens Van Eerden werd de dollar dan ook iets sterker, wat gunstig is voor Europese exporteurs, maar die stijging viel tegen, gezien de toegenomen vrees voor hogere rentes. "Die beweging zou veel sterker mogen zijn", dacht de vermogensbeheerder. Vergeleken met de Fed, die de rente dit jaar aanzienlijk kan gaan verhogen, heeft de Europese Centrale Bank vooralsnog veel minder bewegingsruimte. Dit bleek donderdag ook uit de notulen van de laatste ECB-vergadering van 24 en 25 januari. Enkele centrale bankiers wilden er toen al op hinten dat het opkoopprogramma snel kan ophouden maar dat ging niet door. Zo'n signaal kan mogelijk wel later dit voorjaar, bijvoorbeeld in maart volgen. De ECB-notulen toonden ook zorgen bij beleidsmakers over "uitspraken in het internationale speelveld" die van invloed waren op de wisselkoers. De euro werd duurder nadat de Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin had gezegd een zwakke dollar goed is voor de Amerikaanse export. ECB-president Draghi klaagde in januari dat dit in strijd met afspraken dat politici zich niet uitlaten over de wisselkoersen, om ze niet te beinvloeden. Een sterk cijfer voor de leidende economische indicatoren van Conference Board droeg donderdagmiddag bij aan de positieve stemming op Wall Street. De index steeg naar 1 procent, de snelste stijging in drie maanden en de vierder stijging op rij. Vooral bouwvergunningen en financiële componenten droegen bij aan de groei. De nieuwe aanvragen van werkloosheidsuitkeringen in de VS daalden van 229.000 een week eerder naar 222.000 euro, waar analisten hadden gerekend op een vrijwel stabiel niveau. Vanochtend bleek dat de Britse economie iets minder hard groeide dan eerder geraamd, met 1,4 procent in plaats van 1,5 procent. Vooral de private investeringen en de consumptie vielen tegen. Ook kregen Duitse ondernemers minder vertrouwen in februari, volgens de IFO-index, die daalde van 117,6 in januari naar 115,4. "Een tegenvaller", aldus analisten van ING. De index voor het ondernemersklimaat in Frankrijk daalde in februari ook, van 111 naar 109. Vrijdag volgen definitieve cijfers voor de Duitse economische groei en de inflatie in de eurozone. Heijmans en Brunel publiceren vrijdag resultaten, gevolgd door PostNL volgende week maandag. De euro/dollar noteerde rond het slot in Europa op 1,2320, ten opzichte van 1,2290 woensdagavond rond het slot op Wall Street. De euro herstelde zich daarmee tot het niveau van voordat de notulen werden bekendgemaakt. Olieprijzen gingen anderhalf procent omhoog, na publicatie van de Amerikaanse voorraadcijfers. Een vat ruwe olie in New York werd verhandeld voor 61,84 dollar. Stijgers en dalers In de hoofdgraadmeter sloten SBM Offshore en ABN AMRO als enige twee fondsen meer dan 1 procent in het groen, terwijl onder andere Philips en Boskalis ook enig terrein wonnen. Aegon was met 2,0 procent de grootste daler, wat opvallend was, hoewel ook sectorgenoten NN Group en ASR inleverden. Vopak verloor 1,7 procent. Wolters Kluwer leverde 0,8 procent in, na winst op woensdag. Credit Suisse verhoogde het koersdoel van 45,00 euro naar 48,00 euro, nadat het bedrijf een sterke groeiraming voor 2018 afgaf, van 3,8 procent. In 2017 werd voor het eerst in meer dan tien jaar een groei van meer dan 3 procent bereikt. Daarmee krijgt de uitgever sectorgenoot RELX in het vizier. Ook S&P Research verhoogde het koersdoel, van 40,00 naar 46,00 euro. Société Générale verhoogde het koersdoel van 42,00 naar 43,00 euro. In de Midkap steeg Wessanen 1,4 procent en was bouwbedrijf BAM de grootste daler met een verlies van 3,4 procent. De bouwbedrijven blijven een riskante business, waarvan de resultaten telkens opnieuw tegenvallen, zei Van Eerden. Ze bouwen tegen een lage marge en er hoeft maar iets te gebeuren en het is mis. Smallcapper Heijmans leverde ook 4 procent in. UBS zette het aandeel Wereldhave op de verkooplijst. Het koersdoel werd bovendien stevig verlaagd van 41,50 naar 25,00 euro. De analisten van UBS zien een aantal risico's voor een belegging in Wereldhave. "Structurele uitdagingen die actie vereisen." De koers daalde 1,8 procent. Fugro rapporteerde over 2017 een lagere omzet en bedrijfsresultaat en wil geen dividend uitkeren omdat er geen winst overbleef. In een separaat persbericht meldde Fugro CFO Paul Verhagen te willen herbenoemen. NIBC vond de resultaten tegenvallen en bestempelde de outlook voor 2018 als voorzichtig. Het aandeel leverde 0,7 procent in. AMG ging onder de Smallcap-fondsen aan de leiding met een koerswinst van 3,7 procent. Het bedrijf meldde woensdagavond een nieuw meerjarig contract voor het filteren en hergebruiken van katalysatorstoffen bij een grote olieraffinaderij in Noord-Amerika. "IJzersterk", grapte Van Eerden over het metallurgische bedrijf. Van Lanschot Kempen boekte in 2017 een hogere nettowinst en stelde een jaardividend voor van 1,45 euro per aandeel, tegenover 1,20 euro per aandeel in 2016. CEO Karl Guha sprak van een succesvol jaar. Het aandeel daalde 0,2 procent. NIBC haalde Avantium van de verkooplijst, maar liet het koersdoel staan op 5,80 euro. De koers van Avantium daalde 2,0 procent. Neways verloor 0,9 procent. De toeleverancier van elektronische componenten en besturingssystemen uit Son boekte conform verwachting een hogere omzet in 2017 en zag ook het orderboek flink aantrekken. Dit jaar wordt verdere groei voorzien en NIBC herhaalde de koopaanbeveling. Value8 won 1,6 procent. Het investeringsfonds verkleinde het belang in Novisource naar 16,95 procent. Volgens de laatste AFM-melding van Value8 was dit belang in februari 2014 nog 21,5 procent. Beursnieuweling Dutch Star Companies One haalde vanochtend met een beursgang 55,4 miljoen euro op. Het bedrijf, dat een goedlopend Nederlands of Europees bedrijf naar de beurs wil brengen, mikte vooraf met zijn emissie op 50 miljoen tot 100 miljoen euro. Het aandeel sloot zijn eerste handelsdag af met een koers van 10,30 euro, bij een introductieprijs van 10,00 euro. Tussenstanden Wall Street De toonaangevende S&P500-index steeg donderdag rond het sluiten van het Damrak 0,5 procent tot 2.713,50 en de Dow Jones index stond 0,6 procent hoger. De Nasdaq won 0,4 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 22 februari 2018 19:03
    Europese beurzen blijven dicht bij huis
    Notulen ECB hinten op spoedige aankondiging afbouw QE.

    (ABM FN-Dow Jones)De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag verdeeld gesloten. De STOXX 600 index leverde op een slot van 380,84 punten, 0,2 procent in. De Duitse DAX verloor 0,1 procent tot 12.461,91 punten, de Franse CAC 40 won 0,1 procent op een slotstand van 5.309,23 punten en de Britse FTSE 100 moest het doen met een verlies van 0,4 procent tot 7.252,39 punten.

    Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets stonden er vanochtend behoorlijke verliezen op de koersenborden in Europa, maar verbeterde het sentiment na de positieve opening van Wall Street.

    De markt keek donderdag uit naar de notulen van de Europese Centrale Bank. Uit de verslaglegging van de laatste vergadering van de centrale bank bleek dat men mogelijk al snel de aanzet kan geven voor het geleidelijk afbouwen van het maandelijkse opkoopprogramma, mits de economie in de eurozone robuust blijft. Het opkoopprogramma van 30 miljard euro per maand loopt nog tot zeker september van dit jaar. Enkele bestuurders stelden tijdens de beleidsvergadering op 24 en 25 januari al voor om een kleine beleidswijziging aan te brengen om de markt voor te bereiden op toekomstige tapering. Daar werd bij die vergadering uiteindelijk nog vanaf gezien omdat de inflatie nog te zwak is, maar de centrale bank benadrukte in de notulen dat dergelijke hints de komende beleidsvergaderingen alsnog kunnen worden gegeven.

    "De meerderheid [van de ECB] is van mening dat het toenemende vertrouwen nog niet voldoende was om op dit moment deze wijziging door te voeren. Mijn interpretatie is dat dit in de komende maanden wel gaat gebeuren. Het meest waarschijnlijke moment voor de eerste wijzigingen in de communicatie lijkt mij dan maart, wanneer de ECB ook nieuwe economische projecties publiceert", zei analist Bas van Geffen van Rabobank tegen ABM Financial News.

    Op macro-economisch vlak werd eerder op de dag al bekend dat het vertrouwen van Franse ondernemers in de economie in februari licht is gedaald terwijl de inflatie in de tweede economie van de eurozone in januari iets harder opliep dan een maand eerder, tot 1,3 procent.

    Uit Duitsland kwam het nieuws dat de Ifo-index voor het ondernemersklimaat in februari is gedaald van 117,6 in januari naar 115,4 in februari. Vooraf geraadpleegde analisten rekenden op een indexniveau van 117,0.

    De Britse economie is in het vierde kwartaal van 2017 minder sterk gegroeid dan aanvankelijk gemeld. Op jaarbasis groeide de economie in het vierde kwartaal met 1,4 procent. Dat was iets minder dan de 1,5 procent die uit een eerdere raming nog naar voren kwam. Op kwartaalbasis groeide de economie met 0,4 procent. marktanalist naeem Aslam van ThinkMarkets weet de zwakkere groei aan de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk. Ook wees hij op de aanhoudende onzekerheid rond Brexit.

    De olieprijs liep donderdag op nadat uit het wekelijkse voorradenrapport uit Amerika bleek dat de olievoorraden in de Verenigde Staten afgelopen week zijn gedaald. De benzinevoorraden liepen licht op en de voorraden stookolie daalden juist.

    De euro/dollar noteerde rond het slot in Europa op 1,2320. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2273.

    Bedrijfsnieuws

    Barclays sloot 4,4 procent hoger, nadat de bank aankondigde het dividend volgend jaar ruimschoots te verdubbelen, ondanks dat de bank het afgelopen jaar in de rode cijfers dook. De bank rapporteerde over 2017 een verlies van 1,9 miljard Britse pond. Sectorgenoot Royal Bank of Scotland eindigde 1,7 procent hoger. Lloyds verloor 0,8 procent.

    Elders was het beeld voor financiële waarden verdeeld. Deutsche Bank sloot 0,1 procent hoger en Commerzbank daalde juist 0,8 procent. Société Générale won juist 0,6 procent en Credit Agricole steeg 0,4 procent. Goed ontvangen kwartaalcijfers zetten KBC Groep 2,3 procent hoger.

    British American Tobacco daalde 2,2 procent. De producent van sigarettenmerken als Lucky Strike en Dunhill verviervoudigde in 2017 zijn winst voor belasting, maar de resultaten waren onder verwachting.

    Voor Rovio was het een slechte dag. Het aandeel verloor in Helsinki maar liefst de helft van zijn beurswaarde. De maker van kaskraker Angry Birds gaf een omzetwaarschuwing. De omzet zal in 2018 niet stijgen ten opzichte van het niveau in 2017, aldus Rovio.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het sluiten van de Europese beurzen stonden de indexen op Wall Street circa een procent hoger.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 23 februari 2018 18:05
    Galapagos onderuit op lichtgroen Damrak
    Op weekbasis lichte stijging Amsterdamse hoofdgraadmeter.

    (ABM FN-Dow Jones)De AEX is vrijdag hoger gesloten. De Amsterdamse hoofdgraadmeter steeg op een slotstand van 534,09 punten, 0,3 procent. De AMX steeg 0,9 procent en de AScX daalde 0,6 procent.

    "Na de recente toegenomen beweeglijkheid is het verloop van afgelopen week rustig te noemen. Met name op slotbasis bleven de verschillen tot nu toe klein", volgens beleggingsspecialist Tycho Schaaf van online broker Lynx.

    Ten opzichte van afgelopen vrijdag kwam de AEX nauwelijks van zijn plaats en daarmee stokte het herstel sinds de beurscorrectie van een aantal weken geleden. Op weekbasis won de AEX 0,3 procent.

    Het is vooral de rentevrees die de beurzen in zijn greep houdt, nu de markt de kans op een extra renteverhoging door de Federal Reserve hoger inschat. Eerder deze week leek de Amerikaanse centrale bank hier in zijn notulen ook op te hinten, waarna de tienjaarsrente weer gevaarlijk dicht bij de 3,0 procent in de buurt kwam. Vrijdag noteerde de rente op 2,88 procent nadat de Fed in zijn halfjaarrapport stelde dat de rente geleidelijk zal worden verhoogd. Daarmee leek de centrale bank de rentevrees van eerder deze week verder weg te nemen.

    Op macro-economisch vlak was er vrijdag aandacht voor Japanse en Europese inflatiecijfers en Duitse groeicijfers. De groeimotor van de eurozone haperde in het vierde kwartaal licht, met een groei ten opzichte van de drie maanden ervoor van 0,6 procent. In het derde kwartaal kwam de groei nog uit op 0,7 procent.

    De Japanse consumentenprijzen stegen in januari met 1,4 procent op jaarbasis. In de eurozone zakte de inflatie in dezelfde maand juist van dit niveau naar 1,3 procent.

    "Nu dit recentelijk een 'hot item' is geworden vanuit de VS, waar de inflatie harder toeneemt dan verwacht, is dit wel iets om ook in Europa in de gaten te houden", aldus Schaaf. Volgende week kan de markt zich richten op de PCE inflatie-index die wordt vrijgegeven bij de persoonlijke inkomens en bestedingen in de Verenigde Staten. Deze inflatie-indicator geldt voor de Fed als graadmeter voor het rentebeleid.

    De euro/dollar verhandelde richting de Europese slotbel op 1,2294. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2300.

    Olie werd vrijdagmiddag circa een procent duurder.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloot een meerderheid van de aandelen in het groen. Koploper was Wolters Kluwer, dat 2,5 procent steeg.

    Galapagos leverde daarentegen 3,7 procent in, hoewel het biofarmaceutische bedrijf solide resultaten over 2017 rapporteerde. KBC Securities verhoogde het koersdoel flink, van 88,00 naar 104,00 euro en Jefferies was in het algemeen positief over de financiële positie van het concern.

    ASR deed het vrijdag goed in de AMX met een winst van 2,7 procent. Berenberg verhoogde het koersdoel van 25,90 naar 35,00 euro, maar handhaafde het advies op Houden, in reactie op de jaarcijfers van de Nederlandse verzekeraar eerder deze week.

    Fugro daalde 0,1 procent. NIBC verhoogde het koersdoel voor Fugro van 15,00 naar 17,50 euro en handhaafde het koopadvies, in reactie op de publicatie van de jaarcijfers van de bodemonderzoeker op donderdag.

    Besi eindigde 4,9 procent hoger, nadat Berenberg het koersdoel verhoogde van 81,10 naar 88,50 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Sectorgenoot ASM International won 1,1 procent. De toeleverancier van de halfgeleidersector zal zich hevig verweren tegen de "ongegronde" patentklacht van Hitachi Kokusai.

    BAM voerde de Midkap aan met een winst van 5,3 procent en herstelde daarmee deels van de verliezen eerder deze week die volgden op teleurstellende cijfers. Sectorgenoot Heijmans wist ook niet te overtuigen met de cijfers en verloor 5,6 procent. En dat terwijl er weer winst werd behaald in 2017. Volgens NIBC waren de resultaten veel beter dan verwacht. KBC Securities verhoogde het koersdoel voor het aandeel van 7,00 naar 10,40 euro met een ongewijzigd Houden advies.

    Brunel International verloor 4 procent, hoewel de cijfers over het vierde kwartaal van 2017 redelijk in lijn met de verwachtingen waren. KBC Securities verhoogde vrijdag het koersdoel van 14,50 naar 16,50 euro, maar verlaagde daarentegen het advies van Accumuleren naar Houden. ING sprak van gemengde resultaten. Volgens de bank is de negatieve koersreactie het gevolg van het uitblijven van een 'swing' in de omzetgroei in Duitsland.

    Takeaway.com neemt het Bulgaarse BGmenu en het Roemeense Oliviera over, waarmee de online bestel- en bezorgdienst voor maaltijden zijn positie in Oost-Europa versterkt. De ondernemingswaarde van de transactie bedraagt 10,5 miljoen euro. Het aandeel daalde 0,4 procent.

    Novisource heeft een externe adviseur gevraagd om het verkoopproces van de consultancy activiteiten te begeleiden. Het aandeel steeg 10,7 procent, maar tegen beperkte omzetten.

    Pharming daalde 4,5 procent nadat bekend werd dat concurrent Shire van de Amerikaanse FDA voorrang krijgt in de beoordeling van een middel tegen angio-oedeem. Het oordeel wordt eind augustus verwacht, een maand eerder dan dat Pharming mogelijk goedkeuring krijgt voor een aanvullende licentie voor eigen behandeling tegen de ziekte, Ruconest.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het sluiten van de beurzen in Europa, kleurde Wall Street groen. De grote indexen stegen meer dan een half procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 23 februari 2018 18:59
    Europese beurzen eindigen in het groen
    Beleggers doen stapje terug.

    (ABM FN-Dow Jones)De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag hoger gesloten. De STOXX 600 index steeg 0,2 procent tot 381,22 punten. De Duitse DAX steeg 0,2 procent tot 12.483,79 punten, de Franse CAC 40 won 0,2 procent op een slotstand van 5.317,37 punten en de Britse FTSE 100 verloor 0,1 procent tot 7.244,41 punten.

    Marktanalist Michael Hewson zei dat het beeld voor de Europese weken sterk afweek van de vorige week toen er sprake was van herstel na sterke dalingen. "Beleggers gebruiken waarschijnlijk de mogelijkheden om wat rust te pakken en hun opties te bekijken."

    Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de consumentenprijzen in de eurozone in januari, conform eerdere ramingen, iets minder hard zijn gestegen dan in de voorgaande maand. Het inflatiecijfer voor januari kwam uit op 1,3 procent, tegenover 1,4 procent in december.

    Tevens werd bekend dat de groei van de Duitse economie in het vierde kwartaal van 2017 fractioneel is vertraagd. Op kwartaalbasis groeide de economie in het vierde kwartaal met 0,6 procent. Op jaarbasis steeg het bruto binnenlands product met 2,9 procent.

    De euro/dollar noteerde rond het slot in Europa op 1,2294. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2300.

    Olie noteerde vrijdag in het groen. Een april-future West Texas Intermediate steeg 1,4 procent tot 63,62 dollar, terwijl een april-future Brent 1,3 procent won op 67,27 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    RBS rapporteerde over 2017 voor het eerst in tien jaar een winst. De bank meldde echter nog steeds tot een schikking te moeten komen met het Amerikaanse ministerie van justitie omtrent de verkoop van door hypotheek gedekte waardepapieren. De koers van RBS verloor 4,5 procent.

    De Noorse oliedienstverlener Subsea7 en het Amerikaanse Schlumberger voeren exclusieve onderhandelingen over de oprichting van een joint venture, die voortbouwt op het succes van Subsea Integration Alliance, een samenwerkingsverband tussen de twee bedrijven met als doel om de levenscyclus van olievelden te verlengen, de productie te maximaliseren en de kosten te minimaliseren. Subsea7 daalde 0,4 procent.

    Deutsche Telekom steeg 2,7 procent. Het Duitse telecombedrijf wist het afgelopen kwartaal een verlies om te buigen in een nettowinst, wat met name het resultaat was van een eenmalige bate.

    International Consolidated Airlines verloor 4,5 procent, nadat de moedermaatschappij van British Airways meldde een inkoopprogramma van eigen aandelen te starten ter waarde van 500 miljoen euro. Hoewel het concern het afgelopen jaar een hogere winst voor belasting boekte, was de markt verdeeld over de cijfers, aangezien de omzet onder de verwachting uitkwam.

    De Britse uitgeverij Pearson meldde gesprekken te voeren met potentiële kopers voor zijn Amerikaanse K-12-divisie. Pearson boekte na een verlies in het voorgaande jaar in 2017 weer winst voor belastingen, maar verlaagde desalniettemin het dividend. De koers daalde 0,7 procent.

    Het Franse Valeo daalde 11,1 procent. De resultaten van de onderneming in automotive schoten tekort en daarbij werd volgens analisten ook een teleurstellende outlook afgegeven.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het sluiten van de Europese beurzen stonden de indexen op Wall Street ruim een half procent hoger.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 26 februari 2018 18:03
    AEX houdt winst vast
    Geen genade voor winstwaarschuwing bij PostNL.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse aandelenbeurs is maandag verdeeld gesloten, maar de hoofdgraadmeter wist de winst van de ochtend vast te houden, nu de beurzen in rustiger vaarwater lijken te zijn gekomen na een aantal onrustige weken met vrees voor oplopende rentes.

    De AEX eindigde 0,8 procent hoger op 538,31 punten, gelopen door winsten voor grote fondsen als Unilever, ArcelorMittal en Shell. De volatiliteit van de index was maandag 6 procent lager dan afgelopen vrijdag. De Midkap-index sloot licht lager na een groot verlies voor PosTNL. De Ascx-index leverde 0,3 procent in. "Het was een heel positieve beursdag", zei beleggingsstrateeg Wim Zwanenbrug van Stroeve & Lemberger, hoewel specifieke aandelen wel werden afgestraft, zoals PostNL, dat hard onderuit klapte na een winstwaarschuwing. "Het blijft een ongenadig klimaat", zei Zwanenbrug. Hij noemde de stemming 'procyclisch', wijzend op winst voor het volatiele Altice en verlies voor de defensieve fondsen Wolters Kluwer en RELX. Een toespraak van de ECB-president Mario Draghi voor het Europees parlement leek maandagmiddag weinig indruk te maken op de beurs. Draghi zei dat de economie goed draait maar dat er goed moet worden gelet op de volatiliteit op de markten en in valuta. Er zit weinig beweging in de euro, die zijn opmars de laatste week niet heeft voortgezet en blijft hangen rond 1,23 dollar. "De markten zijn in herstelmodus. De volatiliteit is gedaald. Het is rustiger geworden", aldus Zwanenbrug. Nadat de rente opliep op de vrees voor snellere renteverhogingen daalde de Duitse tienjaarsrente de afgelopen week weer. Hogere rente kan negatief uitwerken op de aandelenmarkten, die daardoor relatief minder aantrekkelijk worden. De bedrijfsresultaten die blijven binnenkomen zijn intussen in meerderheid "echt goed" volgens de beleggingsstrateeg. Wel zie je nu bij grote Europese ondernemingen zoals Inditex - een modeverkoper -- dat de duurdere euro een negatieve invloed heeft op de resultaten. Het online winkelende publiek in Europa koopt zijn spullen steeds makkelijker bij Amerikaanse en Aziatische rivalen zoals Amazon.com of Alibaba, volgens de beleggingsstrateeg. Op macro-economisch vlak was het maandag rustig. In de middag waren er enkele cijfers Amerikaanse cijfers. De verkoop van nieuwbouwhuizen in de Verenigde Staten daalde in januari opnieuw, met 8 procent, waar economen rekenden op een stijging. De olieprijs steeg aan het einde van de middag. Een april-future West Texas Intermediate steeg 0,7 procent tot 63,93 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,3 procent duurder werd op 67,57 dollar. De euro/dollar noteerde op 1,2313. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag bewoog het muntpaar nog op 1,2304. Volgens valutaspecialist Teeuwe Mevissen van Rabobank wordt het een rustige week op valutagebied, kijkend naar de agenda. De focus ligt komende donderdag op de bekendmaking van inflatiecijfers. Stijgers en dalers In de AEX sloten 15 van de 25 fondsen in het groen. Altice was een koploper met een winst van 2,3 procent, gevolgd door Vopak, dat 2,1 procent kon bijschrijven nakoersdoelverhogingenvan UBS en van Credit Suisse. Galapagos kreeg ook een koersdoelverhoging van Jefferies, van 110 naar 115 euro. Ook hier bleef het koopadvies ongewijzigd. Het aandeel steeg 0,4 procent. Shell tikte af op een winst van 0,6 procent. De energiereus ziet de vraag naar vloeibaar aardgas werelwijd stijgen waardoor mogelijk tekorten zullen ontstaan vanaf medio 2020. Vooral Japan, China en Zuid-Korea zijn grote afnemers van vloeibaar aardgas. Wolters Kluwer bleek een van het handjevol dalers met een min van 1,3 procent. Sectorgenoot RELX verloor 1,6 procent. Deze bedrijven hebben er ook last van dat ze tegenwoordig in dezelfde beleggingscategorie zitten als Google en Facebook, meende Zwanenbrug. "En fondsbeheerders kiezen dan toch eerder voor bedrijven met meer groei en dat zijn vaak toch de grote Amerikaanse bedrijven." Ahold Delhaize won 1,1 procent. Topman Dick Boer wordt op korte termijn opgevolgd door ex-Delhaize-topman Frans Muller. Dit schreef De Standaard maandag. Deze afspraak zou al zijn gemaakt toen Ahold en Delhaize twee jaar geleden fuseerden. In de AMX was PostNL een opvallende daler met een koersval van 17 procent, na tegenvallende kwartaalcijfers en een winstwaarschuwing. Voor 2020 mikt het postbedrijf op een onderliggend bedrijfsresultaat van 230 miljoen tot 300 miljoen euro, waar er eerder nog werd uitgegaan van 310 miljoen tot 380 miljoen euro. KBC Securities sprak van een tegenvaller. Het postbedrijf kondigde aan Pim Berendsen te willen aanstellen als CFO. TomTom won 1,5 procent. De navigatiespecialist werkt samen met Elektrobit aan een systeem voor autonoom rijdende auto's. GrandVision eindigde 1,6 procent hoger. Analisten voorzien voor het laatste kwartaal een lagere winstmarge. Het bedrijf publiceert woensdag de cijfers. Verzekeraar ASR Nederland sloot 0,3 procent hoger in de Midkap-index, nadat het Financieele Dagblad meldde dat de Chinese overheid mogelijk verzekeraar Vivat wil verkopen of naar de beurs brengen en dat toezichthouder DNB een fusie met ASR Nederland wel zou zien zitten. Volgens Zwanenbrug is het nog verre van zeker dat de Chinezen Vivat of een van de andere acquisities gaan verkopen om de te snel opgelopen schulden omlaag te brengen. De kleinere bank Van Lanschot was in trek in de Smallcap-index met een winst van 3,1 procent. De private bank kan straks mogelijk sectorgenoot NIBC op de beurs verwelkomen. De Haagse zakenbank, al jaren in handen van private equity-onderneming JC Flowers, draaide de laatste tijd goed en wil de komende weken 35 procent van zijn kapitaal een beursnotering geven, meldde NIBCmaandag. Het zal een kleine speler zijn, maar verdient een positieve ontvangst, volgens Zwanenbrug. Bouwbedrijven bleven onder druk staan. BAM verloor 3,5 procent en Heijmans leverde 3 procent in. Op de lokale markt zag pennystock Kardan de koers weer wat oplopen na een opdracht uit India. Het blijft wachten voor hoe veel geld de investeringsmaatschappij zijn resterende activiteiten, waaronder een waterinfrastructuurbedrijf, weet te verkopen om zijn schulden af te kunnen lossen. Tussenstanden Wall Street De Dow Jones-indexnoteerde maandag rond het sluiten van de Amsterdamsebeurs 0,9 procent hoger en de S&P500-index steeg 0,6 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 26 februari 2018 18:38
    Europese beurzen hoger gesloten
    Woorden Draghi maken geen indruk.

    (ABM FN-Dow Jones)De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,5 procent tot 383,06 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,4 procent op 12.627,04 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,5 procent op 5.344,26 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,6 procent hoger op 7.289,58 punten.

    Europese beurzen trokken zich maandag op aan de hogere Aziatische beurzen. Volgens marktanalist Konstantinos Anthis zal de richting op de aandelen- en valutamarkt komend week met name bepaald worden door Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell, waarbij de markt er met name op hoopt dat zijn woorden een gevoel van continuïteit signaleren, zodat de marktvolatiliteit niet opnieuw zal opleven.

    Maandag kon ECB-voorzitter Mario Draghi rekenen op de aandacht van beleggers. zijn toespraak voor het Europees parlement leek maandagmiddag weinig indruk te maken op de beurs. Draghi zei dat de economie goed draait maar dat er goed moet worden gelet op de volatiliteit op de markten en in valuta. Er zit weinig beweging in de euro, die zijn opmars de laatste week niet heeft voortgezet en blijft hangen rond 1,23 dollar.

    In Europa stonden maandag geen macro-publicatie geagendeerd. Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat er in januari in de Verenigde Staten 7,8 procent minder nieuwe woningen werden verkocht ten opzichte van de voorgaande maand. Op jaarbasis daalde het aantal verkochte nieuwe huizen in januari met 1,0 procent.

    De euro/dollar noteerde rond het slot van de handel in Europa op 1,2313. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag bewoog het muntpaar nog op 1,2304. Volgens valutaspecialist Teeuwe Mevissen van Rabobank wordt het een rustige week, kijkend naar de agenda. De focus ligt komende donderdag op de bekendmaking van inflatiecijfers.

    Olie noteerde maandag licht hoger. Een april-future West Texas Intermediate steeg 0,7 procent tot 63,99 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,5 procent steeg op 67,63 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    Associated British Foods noteerde sloot 3,1 procent hoger, nadat de moedermaatschappij van de Primark meldde over de eerste helft van het jaar voor al zijn divisies een omzetgroei te verwachten.

    Volkswagen steeg 1,8 procent. Deutsche Bank oordeelde dat het operationeel resultaat van de Duitse autoproducent over het vierde kwartaal tegenviel, maar dat de onderliggende vrije kasstroom "erg sterk" was.

    PostNL verloor 17,1 procent, nadat de Nederlandse pakketjesbezorger zijn doelstellingen voor 2020 verlaagde.

    Hiscox noteerde 2,1 procent lager, nadat de verzekeraar over 2017 een 91 procent lagere winst voor belasting rapporteerde.

    Mijnbouwers noteerden hoger. Anglo American steeg 3,1 procent en Randgold Resources won 1,3 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,6 procent hoger op 2.763,21 punten. De Dow Jones index steeg 0,7 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,7 procent in het groen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 27 februari 2018 17:57
    AEX eindigt lager
    Powell breekt geen potten bij debuut.

    (ABM FN-Dow Jones)De Amsterdamse beurzen zijn dinsdag lager gesloten, na een rustige beursdag waarop Federal Reserve-voorzitterJeromePowellgeen grote schokken veroorzaakte.

    De AEX sloot 0,1% lager op 537,83 punten. De Midkap-index zakte met 0,2% tot 820,85 punten en de Smallcap-index won 0,3 procent tot 1.084 punten.

    De aandacht ging dinsdag vooral uit naar de eerste speech van de kersverse voorzitter van de Fedvoor het Amerikaanse Congres. De AEX steeg licht terwijl Powell vragen van senatoren beantwoordde na zijn toespraak over het monetaire beleid, maar zakte even later weer terug. Ook Wall Street was niet onder de indruk en noteerde licht lager, zoals de futures eerder op de dagook al aangaven.

    "Wat moet die man de eerste keer ook zeggen?" zei vermogensbeheerder Han Vermeulen van Aberfeld Asset Management, die evenmin op grote bewegingen had gerekend. "Hij zal niet het roer gaan omgooien."

    De recente onrust op de financiële markten heeft de vooruitzichten voor de economische groei, de arbeidsmarkt en inflatie niet veranderd, zei Powellonder andere.

    Beleggers vreesden vooraf dat de nieuwe Fed-voorzitter zou hinten op snellere renteverhogingen, wat de dollar omhoog zou jagen en de aandelen- en obligatiemarkten omlaag.

    "Powelllaat zich niet afleiden en houdt vast aan de uitgestippeldeFed-lijnvan hogerebeleidsrentes. Terwijl het zwakkeduitseinflatiecijferDraghinog wat respijt geeft", zei seniorfinancialeconomistTomSimontsvanKBC.

    Uit Duitsland kwam eerder dinsdagmiddag het bericht dat de inflatie in februari verder is gedaald tot 1,4 procent, van 1,6 procent in januari.

    De dollar steeg wel wat ten opzichte van de euro, die terugzakte tot 1,2236 dollar, wat ongeveer een cent lager was dan dinsdagochtend. Maandag bij het slot op Wall Street verhandelde het muntpaar op 1,2313.

    Vermeulennoemde de goedkopere euro positief en zei dat deeenheidsmuntdit jaar wel weer wat terug zou moeten kunnen zakken tot 1,15 dollar voor een euro, na de stijging met zo'n 15 procent van vorig jaar. "Ik zag dat een groot bedrijf voor dit jaar op een koers van 1,20 dollar rekent en daar kan ik het wel mee eens zijn", zei devermogensbeheerder.

    Het overige economisch nieuws uit de Verenigde Staten was gemengd. De orders voor duurzame goederen daalden met 3,7 procent in januari, terwijl de Amerikaanse huizenprijzen in december nog met 6 procent doorstegen, volgens de Case-Shiller-index. Het consumentenvertrouwen verbeterde in januari, meldde onderzoeksbureau The Conference Board. De index ging van 124,3 naar 130,8 punten.

    's Ochtends bleek al dat het consumentenvertrouwen in Italië in februari nagenoeg stabiel was, maar daalde in Frankrijk. In Spanje steeg de inflatie naar 1,2 procent in februari, van 0,6 procent een maand eerder.

    De olieprijs noteerde 1,1 procent lager in New York, op 63,20 dollar.

    Woensdag publiceren Ahold Delhaize, Takeaway.com, Grandvision, Aalberts en ASMI hun resultaten. Vermeulen is vooral benieuwd naar Ahold Delhaize, dat volgens hem een positieve koersreactie kan verwachten als het bedrijf aan de analistenverwachtingen weet te voldoen.

    Stijgers en dalers

    Een tiental van de 25 fondsen in de AEX eindigde hoger, aangevoerd door Aegon, met een winst van 1,75 procent. "Aegon gedraagt zich wat vriendelijker en ook sectorgenootNationale-Nederlandendeed het goed", aldus Vermeulen.

    Shellen DSM konden ruim een procent bijschrijven.

    Opvallend noemde hij de verliezen bij Galapagos die verder opliepen met een koersdaling van 2,4 procent. "Blijkbaar hebben ze toch niet het nieuws kunnen brengen dat beleggers verwachtten."

    Ook Unilever en KPN verloren terrein, met verliezen van respectievelijk 2,1 procent en 1,8 procent.

    KPN heeft te maken met nieuwe regels voor ontbundelde toegang op de zakelijke telecommarkt, die ook gaat gelden voor kabelbedrijven, omdat mededingingsautoriteit ACM ziet dat de telecommarkt steeds gedomineerd wordt door deze twee spelers. KPN meldde dinsdag dat het een voorstel heeft ingediend dat langdurige markttoegang voor afnemers garandeert tegen marktconforme tarieven. Daarmee zouden de gevolgen van de stap van de mededingingswaakhondvoorlopig zijn gepareerd, meenden analisten van Jefferies.

    In de Midkap ging PostNL aan kop met een stijging van 2,9 procent. Zo herstelde het aandeel iets van de koersval van 17 procent van maandag, na een winstwaarschuwing. ING verlaagde het koersdoel van 5,75 naar 5,00 euro met een ongewijzigd koopadvies en Jefferies van 4,75 euro naar 4,00 euro. Jefferies ziet een fusie met een Belgische partij nog steeds als een goede optie, nadat de toenadering door bpost werd afgewezen met steun van de vorige Nederlandse regering. Dit ziet Jefferies de nieuwe regering niet nog een keer herhalen.

    Philips Lighting leverde 2,0 procent in nadat bekend werd dat voormalig moederbedrijf Philips ruim 16,2 miljoen aandelen Philips Lighting heeft verkocht. Hiervan wil Philips Lighting er zelf 2,2 miljoen terugkopen. Bovendien zette Kempen & Co Philips Lighting op de verkooplijst, meldde handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten. Het koersdoel werd neerwaarts bijgesteld van 34,00 naar 27,00 euro.

    Onder de kleine fondsen was Brunel de grootste winnaar met 3,6 procent koerswinst na een koersdoelverhoging met van 17,20 tot 19,20 euro bij ING, dat het koopadvies handhaafde.

    Takeaway.comwon 2,3 procent. De Oost-Europese overname van de maaltijdbezorgeris mogelijk bedoeld om een betere onderhandelingspositie te krijgen in Duitsland, waar het bedrijf strijdt om de hegemonie met DeliveroHero.

    Basic-Fit kreeg er 2,6 procent bij enOrdina3,2 procent. Heijmans moest het doen met een verlies van 2,3 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen stond de S&P500-index 0,2 procent lager, terwijl de Dow Jones-index vrijwel ongewijzigd was en de Nasdaq 0,4 procent lager ging.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 27 februari 2018 18:44
    Europese beurzen lager gesloten
    Fed-voorzitter Powell domineert handelsdag.

    (ABM FN-Dow Jones)De Europese beurzen zijn dinsdag lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,2 procent tot 382,36 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,3 procent op 12.490,73 punten en voor de Franse CAC 40 sloot vlak op 5.343,93 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,1 procent lager op 7.282,45 punten.

    Europese beurzen maakten dinsdag in eerste instantie een pas op de plaats in afwachting van de speech van Federal Reserve voorzitter Jerome Powel, die zich als hoogste baas van de Amerikaanse centrale bank dinsdag moest verantwoorden voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden tijdens de periodieke hoorzitting over het monetaire beleid.

    Powell zei dat de monetaire beleidsmakers de economie ruimte willen geven om te groeien en de inflatie te laten stijgen, zonder een boom-bust-economie in gang te zetten. Hij refereerde ook aan de theorie dat economische groei niet automatisch meer inflatie betekent, omdat extra productiviteit geen prijsdruk oplevert.

    Er werd volgens Powel vorig jaar flink meer geïnvesteerd door bedrijven, "wat de productiviteitsgroei op termijn zou moeten steunen." De recente onrust op de financiële markten heeft de vooruitzichten voor de economische groei, de arbeidsmarkt en inflatie niet veranderd, zei Powell verder in zijn eerste toespraak voor het Congres. Beleggers vreesden vooraf dat Powell zou hinten op snellere renteverhogingen, wat de dollar omhoog zou jagen en de aandelen- en obligatiemarkten omlaag.

    "Er zijn geen aanwijzingen uit het commentaar van Powell of de Fed-voorzitter leunt richting de 'dovish' of 'hawkish' kant van het spectrum", zei marktanalist Sophia Ferguson van State Street Global Advisors, eraan toevoegend dat hij tevens geen duidelijkheid verschafte over mogelijke renteverhogingen en de vraag of het begrotingsbeleid zou leiden tot een hogere langere termijn groei.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat het economisch sentiment in de eurozone in februari licht is gedaald. De indicator, die het economisch sentiment bij bedrijven en consumenten weergeeft, daalde van 114,9 in januari naar 114,1 in februari.

    Het consumentenvertrouwen in Italië is in februari nagenoeg stabiel gebleven, maar daalde in Frankrijk. De consumentenprijzen in Duitsland zijn in februari minder hard gestegen dan in de voorgaande maanden. Op jaar- en maandbasis noteerde de inflatie op 1,4 procent en 0,5 procent. Tevens bleek dat de inflatie in Spanje uitkwam op 1,2 procent in februari op jaarbasis. In januari steeg het Spaanse prijspeil nog met 0,6 procent.

    Olie noteerde dinsdag lager. Een april-future West Texas Intermediate zakte 0,7 procent tot 63,49 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,5 procent daalde op 67,14 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,2245. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag bewoog het muntpaar nog op 1,2317 en bij het openen van de Europese beurzen stond er een stand van 1,2339 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Sky steeg in Londen bijna ruim 20,0 procent. Dinsdag werd bekend dat het Amerikaanse Comcast een bod heeft uitgebracht op het Britse mediabedrijf van 22 miljard Britse pond. En dat terwijl Sky eigenlijk al rond was met 21st Century Fox over een overname van 11,7 miljard pond.

    Standard Chartered zag de onderliggende winst afgelopen boekjaar met liefst 175 procent stijgen tot 3 miljard dollar, wat net boven de marktverwachting was. Ook wordt voor het eerst in 2 jaar weer dividend uitgekeerd. Het aandeel won 1,2 procent.

    BASF boekte in 2017 een 12 procent hogere omzet van 64,5 miljard euro, dankzij de bijdrage van het eind 2016 overgenomen Chemetall. Ook de nettowinst liep flink op en de nettoschuld slonk met circa 20 procent. Het aandeel leverde evenwel circa 2,8 procent in.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent lager op 2.772,33 punten. De Dow Jones index noteerde vlak en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,4 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 28 februari 2018 18:01
    Damrak lager gesloten
    Europa profiteert niet van sterkere dollar.

    (ABM FN-Dow Jones)De Amsterdamse beurzen zijn woensdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,4 procent tot 535,58 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,2 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,8 procent.

    "Wall Street stond gisteren flink onder druk nadat Fed-voorzitter Powell met zijn eerste toespraak de Amerikaanse rentes omhoog joeg", merkte analist Roy van Santen van onlinebroker Lynx op. "Inmiddels noteert de Amerikaanse 10-jaars yield weer kort onder het belangrijke psychologische niveau van 3 procent. Na een lagere opening in Europa krabbelen de beurzen weer op richting positief terrein. Met name de stijgende dollar is goed nieuws voor de Europese beurzen", zei van Santen. "In de AEX-index zorgde dit voor een terugtest van een belangrijk steunniveau. Kan dit niveau fungeren voor een hogere bodem? Of is de bodemvorming slechts van tijdelijke aard", vroeg hij zich hardop af.

    Op macro-economisch vlak werd woensdag in Europa bekend dat de consumentenprijzen in de eurozone in februari iets minder hard zijn gestegen dan in de voorgaande maand. Het inflatiecijfer voor februari kwam uit op 1,2 procent, tegenover 1,3 procent in januari.

    Ook in Italië zijn de consumentenprijzen in februari minder hard gestegen dan in de maand ervoor.

    Tevens werd bekend dat de Franse economie licht aantrok in het vierde kwartaal en dat de Franse consumentenprijzen in februari op maandbasis iets minder hard zijn gestegen.

    De Duitse werkloosheid is in februari op maandbasis gedaald met 22.000 werklozen. Ook het Duitse consumentenvertrouwen is in maart licht gedaald.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws het aantal hypotheekaanvragen vorige week is gestegen. De marktindex steeg van 372,9 vorige week naar 382,9 deze week.

    De Amerikaanse economie is in het vierde kwartaal van 2017 iets minder hard gegroeid dan uit een eerste raming bleek. De grootste economie ter wereld groeide in het vierde kwartaal met 2,5 procent, waar eerder nog werd uitgegaan van 2,6 procent.

    De bedrijvigheid rond de regio Chicago in de Verenigde Staten is in februari in een lager tempo gegroeid dan in de voorgaande maand. De inkoopmanagersindex daalde van 65,7 in januari naar 61,9 deze maand.

    Aanstaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in januari 2018 op maand- en jaarbasis gedaald met respectievelijk 4,7 procent en 3,8 procent.

    Uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de ruwe olievoorraden in de Verenigde Staten in de week eindigend op 23 februari met circa 3,0 miljoen vaten zijn gestegen tot 423,5 miljoen vaten.

    Olie noteerde woensdag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate daalde een procent tot 62,30 dollar, terwijl een mei-future Brent ook een procent lager bewoog op 65,68 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,2197. Bij aanvang van de handelsdag in Amsterdam bewoog het muntpaar nog op 1,2212 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2233 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 8 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Ahold Delhaize met een winst van 3,0 procent.

    Het Belgische/Nederlandse supermarktbedrijf publiceerde voorbeurs bedrijfsresultaten. Het dividend ging flink omhoog en de winstgevendheid steeg. KBC Securities sprak van een lichte meevaller. Jefferies noemde Ahold Delhaize de voordeligste kruidenier, met een lage waardering en de nodige ruimte voor verbetering in 2018.

    Royal Dutch Shell daalde 0,5 procent, nadat Jefferies het koersdoel verhoogde van 28,90 naar 31,80 Britse pond, maar het koopadvies handhaafde.

    De cijfers van Aalberts Industries overtuigden beleggers niet. De beursgenoteerde onderneming uit Langbroek zag de resultaten duidelijk stijgen en besloot om ook de uitkering aan aandeelhouders te verhogen. Aandeelhouders kunnen over afgelopen jaar een dividend tegemoet zien van 0,65 euro, flink meer dan de 0,58 euro in 2016. Het aandeel verloor 0,8 procent.

    Galapagos was met een verlies van 2,6 procent de sterkste daler van de hoofdindex.

    In de Midkap nam Grandvision het voortouw met een winst van 4,2 procent. De winstgevendheid van GrandVision in het vierde kwartaal van 2017 was conform de verwachtingen, nadat de eerder bekend gemaakte omzetontwikkeling tegenviel. Het aangepaste operationele resultaat (EBITDA) steeg afgelopen kwartaal naar 129 miljoen euro. In het vierde kwartaal van 2016 was dit 126 miljoen euro. De marge daalde met 50 basispunten tot 14,8 procent. Deze cijfers waren in lijn met de consensus.

    Corbion was met een winst van 2,1 procent de op één na sterkste stijger, gevolgd door Flow Traders met een winst van 2,0 procent. Air Franse-KLM was met een verlies van 2,3 procent de sterkste daler van de AMX-fondsen.

    ASR daalde 0,5 procent. UBS verhoogde het koersdoel van 27,50 euro naar 30,00 euro en handhaafde het verkoopadvies.

    Van de kleinere fondsen kon Heimans rekenen op de aandacht van beleggers. Het aandeel steeg 1,6 procent, na een koersdoelverhoging van NIBC van 10,00 naar 13,50 euro bij een ongewijzigd koopadvies. Heijmans maakte een week eerder veel beter dan verwachte resultaten bekend over 2017, aldus analist Edwin de Jong.

    Takeaway.com zag in 2017 een groei van het aantal orders waardoor de omzet verder aantrok, hoewel het verlies ook toenam. Volgens NIBC waren de cijfers overwegend in lijn met de consensusverwachting, al viel het verlies hoger uit. Het aandeel verloor 3,2 procent en was daarmee de sterkste daler van de AScX-fondsen.

    Oridna steeg 4,6 procent en Nedap won 1,9 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Na sluitingstijd in Europa noteerde Wall Street iets hoger. De S&P 500 index noteerde daarbij 0,1 procent in de plus op 2.747,85 punten. De winst van de technologische Nasdaq index was iets hoger met 0,2 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 28 februari 2018 18:52
    Europese beurzen lager gesloten
    Vooruitzicht meer renteverhogingen Federal Reserve drukt op sentiment.

    (ABM FN-Dow Jones)De Europese beurzen zijn woensdag lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,7 procent tot 379,63 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,4 procent op 12.435,85 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,4 procent op 5.320,49 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,7 procent lager op 7.231,91 punten.

    In Europa galmden woensdag de woorden van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell door, nadat de kersverse voorzitter van de Amerikaanse centrale bank zich dinsdag moest verantwoorden voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden tijdens de periodieke hoorzitting over het monetaire beleid. Powell zei dinsdagavond dat de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie sinds december zijn verbeterd. Dit werd gelezen als een teken dat de Fed de rente dit jaar mogelijk niet drie maar vier keer zou kunnen verhogen.

    De dollar kreeg een flinke zet in de rug gisteren na de speech van Powell", zei valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe. "Powell hield zich vooral aan de strategie die ook door zijn voorganger Janet Yellen graag werd ingezet; voorzichtig optimisme en het vakkundig vermijden van politiek getinte vragen", voegde hij toe.

    Op macro-economisch vlak werd woensdag in Europa bekend dat de consumentenprijzen in de eurozone in februari iets minder hard zijn gestegen dan in de voorgaande maand. Het inflatiecijfer voor februari kwam uit op 1,2 procent, tegenover 1,3 procent in januari.

    Ook in Italië zijn de consumentenprijzen in februari minder hard gestegen dan in de maand ervoor.

    Tevens werd bekend dat de Franse economie licht aantrok in het vierde kwartaal en dat de Franse consumentenprijzen in februari op maandbasis iets minder hard zijn gestegen.

    De Duitse werkloosheid is in februari op maandbasis gedaald met 22.000 werklozen. Ook het Duitse consumentenvertrouwen is in maart licht gedaald.

    Olie noteerde woensdag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate daalde een procent tot 62,30 dollar, terwijl een mei-future Brent ook een procent lager bewoog op 65,68 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,2197. Bij aanvang van de handelsdag in Amsterdam bewoog het muntpaar nog op 1,2212 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2233 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Bayer verloor 1,7 procent. De farmaceut en chemiereus zag de nettowinst in het vierde kwartaal met 67 procent dalen tot 148 miljoen euro, door de Amerikaanse belastinghervorming.

    ITV leverde circa 7,6 procent in. De winst voor belastingen van 500 miljoen pond van de omroep bleef achter bij de consensusverwachting van 558 miljoen pond.

    Erste Group Bank won 6,6 procent. De Oostenrijkse bank wist de winst op te drijven tot 329 miljoen euro en verhoogde zijn dividend met 20 procent.

    Dialog Semiconductor won 6,4 procent en was daarmee een van de sterkste stijgers in de Stoxx 600. BioMerieux verloor juist 9 procent na jaarcijfers van het biotechbedrijf.

    Tussenstanden Wall Street

    Na sluitingstijd in Europa noteerde Wall Street iets hoger. De S&P 500 index noteerde daarbij 0,1 procent in de plus op 2.747,85 punten. De winst van de technologische Nasdaq index was iets hoger met 0,2 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 1 maart 2018 17:56
    Damrak begint nieuwe maand in mineur
    Rentevrees nog niet geweken.

    (ABM FN-Dow Jones)Op het Damrak is de maand maart pessimistisch begonnen. De AEX daalde donderdag 1,1 procent op een slot van 529,59 punten. De AMX verloor 0,8 procent en de AScX leverde zelfs 2,1 procent in.

    De Europese beurzen volgden het spoor van Wall Street, dat woensdag behoorlijk lager eindigde en de meeste schade opliep kort voor de slotbel. Dit markeerde bovendien het slot van de slechtste maand februari in jaren voor de Amerikaanse beurzen. Het verslechterde sentiment komt voort uit de toenemende rentevrees, nadat de nieuwe voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, zich eerder deze week positief uitliet over de Amerikaanse economie in een hoorzitting voor het Huis van Afgevaardigden.

    "Het commentaar van Powell wordt nauwgezet gevolgd. Tot nu toe zijn beleggers van mening dat hij iets verkrappings-gezinder is dan zijn voorganger. Dit heeft gezorgd voor een verslechtering van de stemming onder beleggers", volgens Georgette Boele van ABN AMRO.

    Centraal bankier Powell ging donderdag in de herkansing voor de Senaat, waarbij hij benadrukte dat er nog geen bewijs is dat de looninflatie snel toeneemt. Wel verwacht hij dat de lonen geleidelijk verder stijgen. Snel stijgende lonen zouden de Fed ertoe kunnen dwingen om de rente niet drie maar mogelijk vier keer te verhogen om inflatiedruk tegen te gaan.

    De boodschap van donderdag leek dus iets milder dan die van afgelopen dinsdag. Verder bleek de voor de Fed zo belangrijke PCE kerninflatie in januari op jaarbasis stabiel gebleven op 1,5 procent. Op maandbasis kwam de voorspelde stijging van 0,2 naar 0,3 procent uit.

    Cijfers over de stand van de Europese industrie deden het sentiment donderdag evenwel geen goed. In de meeste landen daalde de inkoopmanagersindex voor de industrie in februari. De inkoopmanagersindex voor de gehele eurozone daalde van 59,6 in januari naar 58,6 in februari. "De cijfers vielen vorige maand al tegen en nu vallen ze mee noch tegen", volgens handelaar Roy van Santen van online broker Lynx.

    Ook vanuit Azië en Amerika waren er industriecijfers. De Chinese industrie trok aan in februari, terwijl de Japanse industrie juist minder hard groeide.In Amerika was het beeld verdeeld, met een Markit inkoopmanagersindex die een lichte daling liet zien en een ISM index die juist een sterkere groei toonde.

    De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,2210. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen woensdag bewoog het muntpaar op 1,2201.

    Olie werd donderdag zo'n 2 procent goedkoper.

    Stijgers en dalers

    Vrijwel de hele AEX kleurde donderdag rood. Gemalto, dat om middernacht met jaarcijfers komt, wist net een winst van 0,3 procent uit het vuur te slepen. Sterkste daler was Altice, dat 4 procent verloor, gevolgd door Randstad dat een dikke 3 procent liet gaan.

    Zwaargewichten als Royal Dutch Shell en Unilever leverden beide 0,8 procent in en Philips daalde 0,6 procent.

    ASM International voerde de Midkap aan met een stijging van 2,8 procent, nadat de toeleverancier van de halfgeleider sector woensdagavond met sterke vierde kwartaalcijfers kwam. De onderneming voldeed aan de eigen outlook. De omzet steeg, terwijl de winst daalde maar wel de verwachtingen van analisten overtrof. "Een goed resultaat en we verwelkomen het ogenschijnlijk sterke vertrouwen in 2018", aldus analist Edwin de Jong van NIBC, eraan toevoegend dat hij een opwaartse bijstelling van de winstverwachting voorziet en een lichte verhoging van het koersdoel.

    Sectorgenoot BE Semiconductor Industries moest het doen met een winst van 0,7 procent. Sterkste daler was Sligro Food Group, dat 3,8 procent verloor. Grandvision leverde 2,3 procent in na een koersdoelverlaging bij KBC Securities.

    Onder de Smallcappers waren er nauwelijks stijgers. Het aandeel van AMG maakte de grootste koersval en daalde een dikke 7 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het van de Europese beurzen, noteerde Wall Street licht hoger.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 1 maart 2018 18:43
    Europese beurzen stevig omlaag

    Gepubliceerd op 1 mrt 2018 om 17:46 | Views: 1.111

    AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdag met stevige koersverliezen gesloten. Na de turbulente maand februari verbeterde de stemming onder beleggers op de eerste handelsdag van maart niet. Op het Damrak kreeg Randstad een tik na tegenvallende cijfers van concurrent Adecco. De resultaten van chipbedrijf ASMI vielen wel in goede aarde.

    De AEX-index sloot met een verlies van 1,1 procent op een stand van 529,59 punten. De MidKap zakte 0,8 procent tot 812,17 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 2 procent omlaag.

    Randstad behoorde tot de grootste dalers onder de hoofdfondsen op Beursplein 5 en verloor 3,3 procent. De Zwitserse concurrent Adecco, de grootste uitzender ter wereld, zag de omzetgroei stagneren in het eerste halfjaar van zijn boekjaar. Adecco leverde in Zürich 8,4 procent in.

    ASMI

    ASMI was koploper in de MidKap met een plus van 2,8 procent. De toeleverancier aan de chipindustrie kreeg aanzienlijk meer orders in het vierde kwartaal, terwijl de nettowinst sterk steeg door de verkoop van een deel van het belang in ASM Pacific Technologies.

    Anheuser-Busch InBev ging in Brussel 2,5 procent omhoog. De grootste bierbrouwer ter wereld maakte afgelopen jaar fors meer winst. Het bedrijf profiteerde van hogere prijzen en de groeiende verkoop van zogeheten premiumbieren. Concurrent Heineken zakte 0,1 procent in Amsterdam.

    Carrefour

    In Parijs verloor Carrefour ruim 6 procent. Het grootste supermarktbedrijf van Frankrijk zag in 2017 de omzetgroei afzwakken en leed een nettoverlies. Met name op de thuismarkt kampt Carrefour met hevige concurrentie en een felle prijzenoorlog.

    Automaker PSA Group won 4,8 procent. De maker van Peugeot en Citroën boekte afgelopen jaar meer winst, ondanks de mindere resultaten bij het onlangs overgenomen Opel. In Londen kelderde reclamebureau WPP (min 8,2 procent) na tegenvallende resultaten en vooruitzichten.

    Euro

    Zalando zakte in Frankfurt 6 procent. De snelle groei van de onlinekledingwinkel blijft ten koste gaan van de winstgevendheid. Het bedrijf rekent tot en met 2020 niet op hogere winstmarges, terwijl analisten juist wel hoopten op een verbetering.

    De euro bleef onveranderd op 1,2216 dollar. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent goedkoper op 61,19 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent minder op 64,12 dollar per vat.
  19. forum rang 10 voda 1 maart 2018 19:33
    Lager slot in Europa
    Vrees voor hogere rentes blijft koersen drukken.

    (ABM FN-Dow Jones)De Europese beurzen zijn donderdag lager gesloten. De STOXX Europe 600 index daalde 1,3 procent tot 374,86 punten, de Duitse DAX verloor 2,0 procent op 12.190,94 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 1,1 procent op 5.262,56 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,8 procent lager op 7.175,64 punten.

    Het risicosentiment werd wederom gedrukt door de realisering onder beleggers dat het tijdperk van monetaire versoepeling op zijn einde lijkt te komen. In reactie op uitlatingen van de Federal Reserve voorzitter Jerome Powell eerder deze week werd de conclusie getrokken dat de Amerikaanse centrale bank wellicht dit jaar vier keer de rente wil verhogen, terwijl er over het algemeen op drie verhogingen werd gerekend.

    Powell stond ook vandaag weer in de schijnwerpers. De kersverse Fed-baas beantwoorde vragen van Senaatsleden. Powell leek iets minder 'hawkish' dan eerder deze week, volgens marktcommentatoren.

    Het belangrijkste macrocijfer was vandaag de Amerikaanse PCE prijsindex, waar de Fed ook naar nauwlettend naar kijkt. Deze inflatie indicator bleef stabiel in januari. Met de recent toegenomen rentevrees worden alle inflatiegraadmeters door de markt goed in de gaten gehouden.

    De activiteit in de Britse industrie is in februari iets vertraagd. De inkoopmanagersindex daalde van 55,3 in januari naar 55,2 in februari. Ook in de eurozone vertraagde de industriële groei. De index daalde hier van 59,6 in januari naar 58,6 in februari. In december werd overigens nog het hoogste niveau bereikt sinds Markit met metingen begon in 1997. De Duitse inkoopmanagersindex voor de industrie zakte licht, van 61,1 naar 60,6, maar de index voor Frankrijk wat harder, van 58,4 tot 55,9.

    Statistiekbureau Eurostat meldde dat de werkloosheid in de eurozone in januari niet veel is veranderd ten opzichte van de laatste maand van 2017. Het werkloosheidspercentage bleef dan ook staan op 8,6 procent.

    Olie noteerde donderdag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate daalde 0,9 procent tot 61,05 dollar, terwijl een mei-future Brent 1,2 procent lager bewoog op 63,99 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,2209. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2198 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2201 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    AB InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, maakte resultaten bekend. De omzet steeg ruim 5 procent en de operationele winst (EBITDA) met 13,4 procent. Dit jaar voorziet de brouwer verdere groei. De koers steeg 2,2 procent.

    PSA, de maker van onder andere Peugeot en Citroen, behaalde recordresultaten in 2017. De verkopen van de groep kwamen in het afgelopen jaar 15,4 procent hoger uit op 3,63 miljoen wagens en de omzet steeg 20,7 procent tot 65,2 miljard euro. De koers van PSA steeg 4,5 procent.

    Het Zwitserse uitzendbedrijf Adecco rapporteerde een omzetstijging van 6 procent, maar de EBITDA marge daalde met 50 basispunten. De nettowinst nam met 9,0 procent toe. De Zwitsers gaven geen concrete outlook af. Het aandeel Adecco verloor 8,2 procent.

    Het Britse Carpetright daalde dik 22 procent na een winstwaarschuwing.

    Carrefour verloor 6,0 procent. De Franse supermarktketen meldde woensdag dat het dividend omlaag gaat na een verlies van 531 miljoen euro in 2017.

    Beiersdorf verloor 4,5 procent. De Duitse producent van gezichtscrèmes boekte minder winst, door het wegvallen van een meevaller in het voorgaande jaar, en door wisselkoerseffecten.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de Amerikaanse aandelenmarkten licht hoger.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  20. forum rang 10 voda 2 maart 2018 17:55
    Damrak in de min door vrees handelsoorlog
    Alleen Gemalto licht hoger na bedrijfsresultaten.

    (ABM FN-Dow Jones)De AEX is vrijdag met een stevig verlies gesloten, in lijn met aandelenbeurzen wereldwijd, door de vrees voor een handelsoorlog. De AEX verloor 2,05 procent tot 518,72 punten, terwijl de Midkap 2,1 procent verloor en de Smallcap 2,2 procent lager sloot. Daarmee kwam het weekverlies voor de AEX uit op 2,9 procent.

    Wall Street sloot ook flink lager, nadat de Amerikaanse president Donald Trump aankondigde volgende week importarieven in te stellen om de Amerikaanse staalindustrie te beschermen tegen de invoer van goedkoper staal. De vrees is hiermee ontstaan dat andere landen in reactie gelijksoortige maatregelen zullen nemen, wat een handelsoorlog tot gevolg zou kunnen hebben.

    KBC Asset Management stelde, net als vele anderen, dat dergelijke tarieven enkel een korte termijneffect hebben. Ze verwezen naar een soortgelijke situatie in 2002 toen door de regering Bush opgelegde tarieven slechts 3 maanden effectief bleken te zijn.

    "Op de korte termijn zijn de maatregelen in principe goed voor Amerikaans staal en aluminium. Maar het zorgt aan de andere kant natuurlijk wel voor meer inflatie in de VS, wat op zijn beurt de vrees voor renteverhogingen aanwakkert. Voor wat betreft hogere beurskoersen kunnen de maatregelen wel eens terugkomen als een boemerang", stelde KBC.

    Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de Duitse detailhandelsverkopen in januari op jaarbasis zijn gestegen met 2,3 procent. Op maandbasis was sprake van een daling van 0,7 procent.

    De Italiaanse economie is in het vierde kwartaal van 2017 minder sterk gegroeid dan in de drie maanden ervoor.

    De producentenprijzen in de eurozone zijn in januari op jaarbasis gestegen, maar minder dan de voorgaande maand.

    Uit definitieve cijfers van Thomson Reuters en de Universiteit van Michigan bleek dat het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in februari vrijwel even hard gestegen als halverwege de maand werd voorzien.

    De euro/dollar noteerde omstreeks het slot van de beurzen in Europa op 1,2315. Donderdag tijdens het slot op Wall Street stond de wisselkoers op 1,2261. Olieprijzen gingen omlaag.

    Bedrijfsnieuws

    In de hoofdgraadmeter eindigde alleen Gemalto in de plus, met 0,5 procent. Gemalto heeft in 2017 minder winst en omzet geboekt, maar voldeed wel aan de eigen outlook voor de operationele winst. Op 17 december meldde Gemalto overeenstemming bereikt te hebben met Thales over de overname van Gemalto voor 51,00 euro per aandeel. CEO Philippe Vallée herbevestigde in een toelichting dat Thales vooruitgang boekt in het overnameproces en dat de twee bedrijven nog steeds verwachten dat de overname in de tweede helft van 2018 afgerond kan worden.

    Boskalis daalde 4,5 procent en Aegon eindigde 3,9 procent in het rood.

    Staalfabrikant ArcelorMittal verloor 3,7 procent in reactie op de Amerikaanse importtarieven. Het staalbedrijf liet in een verklaring weten voorstander te zijn van de maatregelen. De impact van de tarieven gaat de onderneming onderzoeken.

    ArcelorMittal maakte ook bekend met Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation overeenstemming te hebben bereikt over een gezamenlijke overname van Essar Steel India.

    In de AMX sloot WDP sloten alle aandelen lager. De grootste daler was Philips Lighting met 3,8 procent.

    IMCD heeft in 2017 zowel de omzet als winst zien oplopen. IMCD stelt over 2017 een dividend voor van 0,62 euro per aandeel. In 2016 werd 0,55 euro per aandeel aan dividend uitgekeerd. IMCD gaf verder geen concrete outlook voor 2018. Wel blijft het bedrijf gericht op verdere winstgroei door het optimaliseren van zijn diensten en het verder versterken van zijn marktpositie. Berenberg sprak van beter dan verwachte cijfers. Het aandeel daalde toch 1,5 procent.

    Intertrust heeft James Ferguson, een voormalig bankier van U.S. Bank en J.P. Morgan, als nieuwe topman voor de Amerikaanse tak van het trustkantoor gekozen. Het aandeel verloor 0,8 procent.

    Onder de kleinere fondsen steeg Basic-Fit 1,2 procent, terwijl Basic-Fit en Accell Group er 0,4 en 0,2 procent bij kregen.

    Beter Bed was met 9,8 procent de sterkste daler. Het bedrijf boekte in 2017 een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 27,5 miljoen euro, tegenover 37,5 miljoen euro een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 9,5 miljoen euro, in vergelijking tot 19,0 miljoen euro in 2016. KBC Securities verlaagde het advies in reactie op de cijfers van Accumuleren naar Houden en verlaagde tevens het koersdoel van 16,00 euro naar 13,00 euro.

    ICT Group heeft in 2017 betere resultaten geboekt en besloot het dividend te verhogen. ICT stelt over het boekjaar 2017 een dividend voor van 0,35 euro per aandeel. Dit is 0,02 euro meer dan over 2016. Het aandeel daalde 3,1 procent.

    Alychlo heeft overeenstemming bereikt met Wim Moerman, CFO van SnowWorld, over de overname van een optie van de financiële topman op 147.508 aandelen SnowWorld. Het aandeel verloor 0,2 procent.

    Esperite haalde 250.000 euro aan vers kapitaal op middels de private plaatsing van 25 converteerbare obligaties. De transactie betreft de 16e tranche en financieringsovereenkomst van maximaal 13,0 miljoen euro, die het concern afsloot met het European Select Growth Opportunities Fund. Esperite leverde 3,9 procent in.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het van de Europese beurzen, noteerde Wall Street weer in het rood. De S&P 500 verloor 0,3 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
5.149 Posts
Pagina: «« 1 ... 96 97 98 99 100 ... 258 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 891,13 +0,42%
EUR/USD 1,0771 +0,06%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.217,90 +1,20%
Gold spot 2.323,64 +0,95%
NY-Nasdaq Composite 16.349,25 +1,19%

Stijgers

Avantium
+3,70%
NSI
+3,67%
SBM Of...
+2,87%
TKH
+2,75%
Aegon
+2,04%

Dalers

NX FIL...
-4,34%
PostNL
-3,86%
Flow T...
-1,96%
DSM FI...
-1,53%
SIGNIF...
-1,44%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links