Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Genmab, de Deense parel

3.464 Posts
Pagina: «« 1 ... 63 64 65 66 67 ... 174 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. sheriff Grover 24 oktober 2017 19:46
    Genmab Announces Additional Information Concerning Net Sales of DARZALEX® (daratumumab) for Third Quarter of 2017


    Company Announcement
    • Johnson & Johnson confirms additional information provided on third quarter 2017 net sales
    • Rest of World third quarter sales reported as USD 87 million
    • The reported number included a one-time adjustment related to accruals of approximately USD 20 million for retroactive reimbursement matters
    • Genmab receives royalties on worldwide net sales from Janssen Biotech, Inc.
    Copenhagen, Denmark; October 24, 2017 — Genmab A/S (Nasdaq Copenhagen: GEN) announced today that Johnson & Johnson has given additional information relating to rest of world sales of DARZALEX (daratumumab) in the third quarter of 2017. As previously reported, net sales were USD 87 million in the rest of the world. This figure was negatively impacted by a one-time adjustment of approximately USD 20 million related to accruals for retroactive reimbursement matters in Germany and France. Genmab receives royalties on the worldwide net sales of DARZALEX under the exclusive worldwide license to Janssen Biotech, Inc. to develop, manufacture and commercialize
  2. sheriff Grover 24 oktober 2017 20:33
    Ze zijn klaarblijkelijk erg geschrokken bij Genmab om nu met dit persbericht te komen ... ik vraag mij af of ze hier de gemoederen rustig mee krijgen /verkoopdruk weg te nemen ... 20 miljoen meer of minder in een kwartaal zal het toch niet ophangen toch ?? m.a.w. hadden ze de 20 miljoen extra omzet meteen gemeld betwijfel ik ook of de cijfers met klaroengeschal waren ontvangen
  3. sheriff Grover 25 oktober 2017 09:27
    Erik4 waar haal jij vandaan dat die correctie eenmalig is ? Zover ik het begrijp heeft het met discount te maken en die lijken mij in deze tijden niet eenmalig ? Daarbij krijgen we royalties over de 87 miljoen en niet over de 107 dus leuk dat we 10 % stijgen in omzet maar als er dan 25 % korting gegeven gaat worden schiet het niet op ....... En wordt het haast onmogelijk om aan de geschatte cijfers van analisten te voldoen met waarschijnlijk downgradings ten gevolge ...

    Trouwens recepten cijfers uit US net naar buiten gekomen $ 77.3 miljoen in September $ 14 miljoen minder dan in Augstus en gelijk aan Maart ..
  4. [verwijderd] 25 oktober 2017 09:36
    Slordig communicatieverhaal van J&J. Dit eenmalige impactverhaal van 20 mio (betreft toch ca 25%) op wereldomzet is ook voor hen relevant. Geeft veel beter en stuk positiever zicht op de (reeds bestaande) stijgende lijn van Darzalex. Een ding leren we hier weer van: kijk naar het grotere verhaal en niet te veel laten meeslepen door maand- of kwartaalcijfers, waarin altijd wel een hick up of anderszins issue zit. Fundamenteel wijst alles op zeer groot potentieel van Darzalex, los van eventuele andere portfolio ontwikkelingen bij Genmab. De markt (traders) zullen altijd gebruik maken van angsten en sentimenten, zowel omlaag als omhoog. Zelfversterkende effecten. En Warren Buffett heeft ons getoond dat fundamentals in the end altijd zullen komen bovendrijven. Met de koersswings die daar helaas ook bijhoren.
  5. sheriff Grover 25 oktober 2017 10:08
    Hi Jeroen dat heb ik ook gelezen maar wat ik begrijp is dat het een one time adjustment is omdat het een "foutje"van JNJ was omdat ze de korting vergeten waren . Wat we nu gaan krijgen zijn de cijfers incl de kortingen en dat is mijn punt US is gewoon flat (2.5% van Q2 naar Q3) en in Europa moeten we kortingen gaan geven ........... Mar ik heb de wijsheid niet in pacht dus misschien lees en begrijp ik het wel allemaal verkeerd ! ;o)
  6. erik4 25 oktober 2017 15:35
    Sheriff,
    De kortingen zijn voor verkopen Europa uit het verleden. Dit heeft eenmalig een impact in het 3e kwartaal 2017. De kortingen hebben natuurlijk ook een beperkte impact voor de toekomst aangezien de omzet iets lager zal zijn. In mijn spreadsheet blijven we nog steeds op koers om de 1,3 mrd te halen. Volgens mijn schattingen komen we nu uit op ca. 1,25 mrd. Met wellicht stijging, zoals door CEO aangegeven kan de 1,3 mrd gehaald worden in 2017.
    Wisten jullie trouwens dat de grens van 1 mrd. omzet Darzalex een dezer dagen gehaald wordt. Wellicht een persberichtje waard.
    @Jeroen: Helemaal mee eens. Laten we niet te veel reageren op korte termijn maar vooral het beeld op lange termijn in de gaten houden en dat ziet er momenteel nog altijd goed uit!
  7. [verwijderd] 26 oktober 2017 14:43
    Genmab will report its Third Quarter 2017 financial results after market close on November 8. An investor conference call to discuss the results will be held at 6PM CET / 12PM EST on November 8.

    To join the call by phone, dial one of the following numbers and ask for the Genmab conference call: +4538 32 28 69 in Denmark, +44(0)20 3427 1910 in the UK or +1646 254 3360 in the US. Click here to listen to the webcast.
  8. Genmob 26 oktober 2017 18:39
    Heren en dames ook,
    Ik volg dit forum al lange tijd en dank mensen als Sheriff en Jeroenpg voor hun waardevolle bijdrages.
    We zijn weer eens in een fase van een duidelijke koerscorrectie gekomen. Waarom deze bij dit aandeel af en toe zo dramatisch verlopen, roept sowieso altijd al vraagtekens op.
    Uiteindelijk treed ik tot dit forum toe om de recentelijke, die overduidelijk getriggerd werd door de verkoopcijfers van J&J, van commentaar te voorzien.
    Verkoopcijfers zijn toch verkoopcijfers? Het corrigeren van verkoopcijfers in een kwartaal op grond van eerder in de geschiedenis gemaakte fouten/inschattingen, zonder dit initieel te vermelden, riekt eenvoudig naar manipulatie. Is 20 miljoen op 87 miljoen significant? Is een verdere groei van 23% in één kwartaal op het andere kwartaal versus een stagnatie met 0% groei, een significant verschil? Ik dacht het wel!
    We kennen allemaal verhalen van bedrijven die hun (verkoop)cijfers manipuleren om maar vooral een rooskleuriger beeld af te geven van de werkelijkheid, maar het negatief beïnvloeden van een (relatief objectief) gegeven als verkoopcijfers? De motivatie daarvoor van J&J naar de general public laat zich eenvoudig raden..... De publicatie een paar dagen later door God JvW en Genmab laat daar geen twijfel over bestaan: they do not want to be part of it!
    Voor Iemand met de grootte van J&J een unbelievable class action risk (I will definitely join) en in de lange reeks van mensen die de overname door J&J hebben voorspeld, I also think the end game must be near with something as manipulative as this being exercised!
    Sherrif and Grover: misschien dat jullie verblindt zijn door zoveel false moves and predictions en met veel nederigheid .... maar dit hadden jullie toch van jullie hoge daken moeten zien en vervolgens schreeuwen.....
  9. sheriff Grover 26 oktober 2017 20:15
    Genmob , allereerst van harte welkom en dank voor de aardige woorden !

    Tsja over je laatste alinea ik weet niet of ze door deze manipulatie Genmab goedkoper in handen krijgen sterker ik ben helemaal van het idee afgestapt dat JNJ uberhaupt een bod op korte termijn gaan doen ( voor de motivatie lees mijn posts er maar op na aub) en heel eerlijk gezegd ben ik ook niet zo van het conspiracy denken. Naïef ? zou zo maar kunnen .......

    Vergeet ook niet dat ze meer dan 90% in handen moeten krijgen om de macht te grijpen en met een paar grote aandeelhouders als Fidelity(extreem door de wol geverfd!)slim genoeg om hun spelletje te doorzien en te bedanken voor hun eventuele lowball bid . IMHO
  10. Genmob 26 oktober 2017 21:05
    Ok ok all a bit provocative and wishful may be.
    Toch vind ik deze move, met het toch enigzins verhullen door J&J van de reeële verkoopcijfers,, noch immer zeer opmerkelijk. Zeker nadat Genmab later meent er zelfs een officieel persbericht aan te moeten wijden om eenenander toch wat te corrigeren/nuanceren.
    De koersreactie is ook echt weer extreem.
  11. Omegaplan 27 oktober 2017 08:37
    In FinD. Strijd om geneesmiddel eindigt in gelijkspel. Gaat over Orkambi van Vertex tbv CF/taaislijmziekte. Laatste alinea van halve pagina: maar het gevecht met de farmaceutische industrie is nog niet voorbij. Nieuw kabinet zet grote druk op onderhandelingen. Een van de medicijnen waarover binnenkort wordt onderhandeld, is Darzalex. Het is een middel tegen de ziekte van Kahler, een vorm van kanker. Ieder keer opnieuw bestaat her risico dat de onderhandelingenecht mislukken.
  12. Hens aan dek 27 oktober 2017 08:45
    De koersval is zo extreem dat er m.i. wel echt iets aan de hand moet zijn. Dit valt niet verklaren door 25 Mln omzet op een jaaromzet van 1.2 Mld. Of dit koersmanipulatie door grote jongens zoals GS of JPM of JnJ met andere motieven is mij niet duidelijk. Er gebeurt natuurlijk veel achter de schermen, veel informatie over dubieuze praktijken komt natuurlijk niet naar buiten, anders wordt het een dure kwestie (law suits). Andere mogelijke verklaring is dat het vertrouwen door investeringsmaatschappijen in het management van Genmab ernstig aangetast is door verkeerde berichtgeving omtrent de omzetcijfers. Vertrouwen in het management kan wel degelijk een logische verklaring vormen voor sterke koersreacties (up en down), zeker in high tech en biotech, vooral wanneer de marktwaardering van bedrijven ver vooruit loopt op de feitelijke omzet en winstcijfers. Kijk maar naar FB, Amazon en Tesla. Wie het weet mag het zeggen.
  13. [verwijderd] 27 oktober 2017 09:10
    Beste mensen, de schuld voor foutieve berichtgeving omtrent omzetcijfers Darzalex ligt bij J&J, niet bij Genmab, dus zou eerder impact moeten hebben op vertrouwen in management J&J. Daarvoor is dit getal echter te weinig impactvol op geheel van hun cijfers. En wat betreft die koersmanipulatieverhalen, tja dat lees ik -ook op andere fora- iets te vaak. Ik sluit mij daarvoor aan bij Sheriff.
    Wat betreft mogelijke overname door J&J van Genmab, lees ook mijn eerdere bijdragen. Aanvullend daarop: als je al ruim 80% van de inkomsten krijgt van de veruit grootste inkomstenstroom van Genmab, waarom daar zeg 20 mrd aan spenderen? Beter een dergelijk bedrag gebruiken aan overname van een andere sterk groeiende club. Zo leg je eieren in verschillende mandjes. Zie recentelijk Actelion. Hoe dan ook, deze dip in Genmab koers ga ik ook weer rustig uitzitten. Storm waait ooit weer over... Fundamenteel is er niets veranderd. Tempo en timing groei blijven altijd wat onvoorspelbaar.
  14. Hens aan dek 27 oktober 2017 09:19
    @Jeroenp01, Ik volg de redenering dat er voor JnJ weinig redenen zijn om Genmab om korte termijn over te nemen. Sluit niet uit dat wanneer de royalties 1.5 a 2 Mld bedragen, andere overwegingen binnen JnJ toch tot een mogelijke overname kunnen leiden, politieke redenen als ook om de concurrentie uit te schakelen dan wel te managen. Dat zie je vaak in Amerika bij marktleiders, ook in biotech. Waarschijnlijker is een andere grote speler, wanneer Genmab erin slaagt 50-50 deals af te sluiten, waardoor Genmab zelf een veel groter winstpotentieel heeft. Mocht er een doorbraak komen in de hoek van solid cancer, dan staan alle gegadigden in de rij en valt elke marktwaarde te financieren.....
  15. sheriff Grover 27 oktober 2017 09:30
    Morguh Heren , Hens aan dek nou een eventueel bod van JnJ zal wel eerder komen . Ik denk niet dat ze gaan wachten tot het moment van zulke royalties maar we moeten niet vergeten dat Gorsky een omzet van Darzalex in 2021 op $ 4 miljard schat dus wat dat betreft zou het nog wel even kunnen duren ;o)

    De vergadering van het adviesorgaan over Darzalex is vandaag , maar de pfs is leidend dus lijkt me sterk dat ze een negatief advies gaan afgeven...

    www.zorginstituutnederland.nl/actueel...
3.464 Posts
Pagina: «« 1 ... 63 64 65 66 67 ... 174 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 0,00%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links