Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Esperite 2017

4.302 Posts
Pagina: «« 1 ... 169 170 171 172 173 ... 216 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 lucas D 31 augustus 2017 07:44

    Investeerder L1 Capital steunt Esperite weer. 7:27.
    ZUTPHEN (AFN) - De Australische investeerder L1 Capital heeft ingetekend op de zevende financieringstranche van Esperite. Dat maakte het beursgenoteerde stamcelbedrijf bekend.
    Het gaat om een eerder overeengekomen financieringsovereenkomst van in totaal 13 miljoen euro. Deze zevende tranche heeft een omvang van 250.000 euro.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
    Bekijk koersdetails van Esperite
  2. forum rang 8 aextracker 2 september 2017 10:07
    Ondanks dat Esperite niet aan de afgesproken voorwaarden van a.) de minimum dagkoers en b.) de handelsvolumes voldoet, blijft L-1 zijn programma van de eerste afspraak omtrent de kapitaalverstrekking aan esperite uitvoeren.

    Veel bombastische negativiteit rondom dit fonds, de afgelopen 4-6 maanden vnl. gevoed door 2 "die hard" zwartkijkers, die Esperite financieel ogenschijnlijk het liefst zien stranden om hun eigen visie te kunnen profileren als bewijs hoe goed ze het allemaal zien in de financiele wereld, gaat Esperite gewoon verder met wat het strategisch voor ogen heeft ;
    - Gefaseerd weg van stamcelopslag als kernaktiviteit en Esperite ombouwen naar een "soft medical" die middels NIPT's de groei in de onderneming wil brengen.

    Indien Frederic Amar en zijn team daar in slaagt is de doelstelling van Esperite om verdere diagnostiserende c.q. voorspellende tests en sequencing technologie te ontwikkelen die verder en meer bijdragen tot "preventief gedrag"\handelen van mensen en medisch personeel, die aanvullend kunnen gaan bijdragen om het bestaan van een aantal erfelijke ziektes" te helpen reduceren \ voorkomen.

    Ik vind dat een mooi doel bij een wat inmiddels een "uitdagende turnaround" blijkt, waarbij een aantal zakelijke aspekten verbonden aan de turnaround "onvoldoende zijn toegelicht" en communicatief door de CEO onderschat zijn qua uitwerking op zijn eigen (zwaarwegende) investering in de onderneming.

    Sinds deze tegenslag die Amar bovenal ook zelf trof (qua investering en aardering van zijn eigen belang) verloopt de financiering van Esperite echter conform het schem wat Esperite\L-1 afspraken.

    We naderen inmiddels de laatste fase van deze eerste financieringsafspraken.
    Daarnaast is het wachten is op de Q-3 cijfers 2017 van Esperite.

    Die tesamen zullen het beeld bepalen van de komende maanden qua koersrichting Esperite en waardering van het aandeel.

    Van belang is te zien, welk beeld de ontwikkeling van de verkopen van Esperites NIPT-tests laten zien en daarmee de mate waarin Esperite er in slaagt de structureel dalende en qua marge eroderende (non core) stamcelopslag aktiviteit om te vormen naar de omzet waar de (markt)groei verwacht wordt.

    Het blijft daarmee een boeiend fonds om te volgen, meer vanuit de turnaround, dan de schimmige en grimmige stellingnames en het "op de man gedag posten" op dit forum, wanneer er eens iemand verschijnt die het anders ziet.

    Een fenomeen wat de "beeldscherm cultuur" en overmatige vrije tijd typeert die in de huidige welvaartsmaatschappij bestaat.

    Esperite blijft wat mij betreft een boeiende "turnaround". Amar is een vechter en laat tot op heden zien dat "opgeven en mekkeren" niet in zijn woordenboek voorkomt.
    Een ondernemer naar mijn hart, die risico's neemt vanuit een visie op een onderneming en marktomgeving. Mooi meegenomen wanneer Amar van enkele ervaringen opgedaan in het afgelopen jaar geleerd heeft.

    De komende kwartaalcijfers en ontwikkeling gaan aantonen of dat het geval is en de basis legt onder hernieuwd vertrouwen en succes van de toekomst van het bedrijf.

    Tracker
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 september 2017 11:19
    We wachten niet op de 3e kwartaalcijfers, maar op die van het 1e halfjaar.

    En Esperite is natuurlijk totaal niet aan het 'omkeren', maar rijdt nog steeds in snel tempo richting afgrond.
    Er is werkelijk geen enkel lichtpuntje te ontdekken, behalve voor Amar, want die kan eindelijk z'n eigen salaris uitbetalen.
  4. forum rang 8 aextracker 2 september 2017 13:18
    Zoals vermeld, wacht ik op de Q-3 cijfers om tot oordeelsvorming te komen. Q-3 volgt inderdaad na de H-1 publicatie die aanstaande is.

    De omkeer is al in beweging (meermaals met cijfers onderbouwd) wanneer je naar de omzetsamenstelling had gekeken van de laatste 3 jaar.
    Stamcelomzet daalt, NIPT omzet stijgt als aandeel in de omzet.

    De hick-up met Premaitha is niet meer dan afleiding , die alhier overmatig wordt uitvergroot om sentimenten te voeden.

    De afgrond die DZR meermaals herhaalde, blijkt nog steeds niet bedreigend genoeg om Esperite in te laten verdwijnen middels een failliessement.
    Dat is "klinisch juridisch" tot Genoma beperkt o.b.v. het gecompliceerde zwitsers rechtssysteem. Dat heeft Premaitha goed uitgeput.

    De omzetsamenstelling en ontwikkeling binnen Esperite vormt een prima indicator v.w.b. de mate waarin Esperite \ Amar in de turnaround slaagt.
    De lichtpuntjes kan je zien zodra er updates van kwartalen met cijfers onderbouwd in beeld komen.

    Tot die tijd is het veroordelen van handelen meer op "sentiment setting" gestoeld dan op feiten.

    Ik heb in de jaarrekeningen van 2015 & 2016 overigens niet kunnen herleiden, dat de CEO zijn salaris niet heeft gehad.
    Wel gezien, dat Amar in leningen participeerde om zijn bedrijf door deze lastige tijd te loodsen en van voldoende middelen te blijven voorzien.

    L-1 voegt sinds de overeenkomst met Esperite de laatste maanden conform de publicaties gewoon de daad bij het afgesproken woord.

    Dat staat haaks op de veelvuldige suggesties die alhier gewekt worden, dat Esperite failliet zou gaan, Amar een criminele malverserende CEO is en L-1 voor einde jaar op zijn "voorwaardelijke" kapitaalverstrekking aan Esperite zou terugkomen.
    Dat alles blijkt tot op heden niet het geval .

    De feiten liegen niet. De fantasie zal pas in het fonds terugkeren ,wanneer duidelijk wordt hoe de omzet & winst\verlies zich rondom Esperite ontwikkelt i.c.m. de voortgang omtrent de Premaitha legal case.

    Veel anders liggen de feiten niet. De rest is "sentiment management" !

    Tracker
  5. forum rang 6 ff_relativeren 2 september 2017 14:45
    Ach, de believers en hun waarheden ...

    @ aextracker verspreidt wederom en bewust verkeerde informatie. De waarschuwende berichten van de realisten op dit forum zijn geen sentiment.

    De oplopende verliezen bij Esperite, van ruim 2 miljoen naar ruim 8 miljoen euro sinds CEO Amar aan het roer staat, zijn feiten. Met als bron de eigen documenten van Esperite zelf.

    De waarschuwingen van de eigen Esperite-accountants na 2015, en de weigeringen van de eigen Esperite-accountants na 2016 -geen accordering van de jaarcijfers- zijn feiten. Met als bron de eigen documenten van Esperite zelf.

    De waarschuwingen van de VEB zijn feiten. Zwart op wit. De realisten op dit forum hebben de documenten vermeld.

    Het faillissement van Genoma -nadat de directie van Esperite een factuurgeschil uit de hand liet lopen- is een feit. De realisten op dit forum hebben de documenten vermeld.

    Het uitstellen van cijfers door Esperite is geen incidenteel eenmalige situatie, maar is een patroon geworden. Feit. De datumverschuivingen zijn zwart op wit, door Esperite zelf.

    Het opheffen van Genoma in Frankrijk is een feit. Brondocument aangeleverd op dit forum.

    Het blokkeren van de Cryo Save bankrekeningen in Bosnie is een feit. Brondocument aangeleverd op dit forum.

    De verbroken beloften in 2016 zijn feiten. De persberichten van Esperite zelf -en het niet nakomen ervan- zijn de bron. Vermeld op dit forum.

    Esperite stelt de publicatie van cijfers -na de niet-goedgekeurde-cijfers over 2016- nu over het eerste halfjaar in 2017 opnieuw uit. Feit. Van eind augustus naar eind september. Bron is de website van Esperite zelf.

    Niets sentiment. Wat @ aextracker ook beweert. De nuchtere feiten.
    Met consequent de bronvermeldingen.

    De liquiditeitsproblemen waarvoor de realisten op dit forum al jaren waarschuwen, zijn nog steeds een worsteling voor Esperite. Geen sentiment, maar onder verwijzing naar de brondocumenten van Esperite zelf.

    Sinds het begin van de L1 Capital leningen, en doorlopend tot vandaag, lukt het Esperite nog steeds niet om te voldoen aan de contractuele voorwaarden voor vervolg-leningen. Geen sentiment. Feiten. Met de persberichten van Esperite als brondcumenten.

    De verkregen leningen ten spijt, kan daar maar 1 conclusie aan worden verbonden :
    Esperite heeft het lek nog steeds niet boven.

    Nog 1 puntje ; de Zwarte Ridder heeft gelijk. Esperite geeft (hopelijk) over de halfjaar-update cijfers. En over Q3 een trading update. (17 november)

    Maar wat zijn de halfjaarcijfers waard ? De jaarcijfers over 2016 zijn afgewezen door de accountants. Zo lang goedkeuring uitblijft, is de betrouwbaarheid van vervolgcijfers niet vast te stellen.

4.302 Posts
Pagina: «« 1 ... 169 170 171 172 173 ... 216 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 911,91 +0,14%
EUR/USD 1,0790 +0,17%
FTSE 100 8.414,99 -0,22%
Germany40^ 18.729,10 -0,23%
Gold spot 2.336,94 -1,01%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Air Fr...
+3,99%
Alfen ...
+3,08%
NX FIL...
+2,85%
JUST E...
+2,08%
PROSUS
+2,03%

Dalers

VIVORY...
-3,14%
FASTNED
-1,71%
BESI
-1,39%
SBM Of...
-1,36%
ASML
-1,33%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links