Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.267 Posts
Pagina: «« 1 ... 486 487 488 489 490 ... 1264 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 19 juli 2017 22:11
    Wall Street hoger gesloten

    Markten optimistisch na goede kwartaalcijfers.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag gesloten, na een verdeeld slot een dag eerder, waarbij de S&P 500 index en de Nasdaq gedurende de dag records aantikten na goede bedrijfsresultaten van onder meer Morgan Stanley. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,5 procent hoger op 2.473,77 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent tot 21.640,75 punten en de Nasdaq eindigde 0,6 procent hoger op 6.385,04 punten.

    "De bedrijfsresultaten zijn dit kwartaal tot nu toe fantastisch en die kunnen dit cijferseizoen tot één van de beste maken die we in lange tijd hebben gehad", oordeelde portefeuillemanager John Bailer van de Boston Company, die toevoegde dat de aandelen van financials "zich in een positie bevinden, waar we zeer positief over zijn. We zijn erg tevreden over hun bedrijfsrapportages".

    Terwijl de meeste kwartaalrapportages tot nu toe boven verwachting uitkwamen, kijken beleggers uit naar verdere rechtvaardiging dat de recordniveaus van de markten ook daadwerkelijk ondersteund worden door cijfers van het Amerikaanse bedrijfsleven.

    "De markt is billijk gewaardeerd en ik denk dat we ons kunnen opmaken voor een markt die de komende vijf jaren goed is, waarbij de meeste winsten komen van dividenden", aldus Bailer.

    Olie werd woensdag duurder. De augustus-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 0,72 dollar ofwel 1,6 procent hoger op 47,12 dollar.

    De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald, bleek eerder vandaag uit cijfers van de Energy Information Administration. In de week eindigend op 14 juli daalden de olievoorraden met circa 4,7 miljoen vaten tot 490,6 miljoen vaten. De benzinevoorraden liepen terug met 4,4 miljoen vaten tot een totaal van 231,2 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie en andere distillaten met 2,1 miljoen vaten daalden tot 151,4 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting van raffinaderijen daalde afgelopen week van 94,5 naar 94,0 procent.

    Ïn de laatste 15 weken zijn de Amerikaanse olievoorraden 13 keer gedaald en in de meeste gevallen was de daling groter dan verwacht", zei technisch analist Fawad Razaqzada van Forex.com. "Het aanbodoverschot is er nog wel, maar de recente trend van afbouw van voorraden in niettemin bemoedigend", voegde hij toe.

    Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten steeg daarentegen in juni. Het aantal in aanbouw genomen woningen nam vorige maand met 8,3 procent op maandbasis toe tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1.215.000 stuks. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een stijging van 6,3 procent. Het aantal afgegeven bouwvergunningen steeg in juni met 7,4 procent op maandbasis tot 1.254.000 stuks.

    De euro/dollar noteerde woensdag op 1,1517 tegen 1,1535 bij de start van de handel in Europa hedenochtend. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er nog een stand van 1,1555 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Morgan Stanley opende vanmiddag als laatste grote Amerikaanse bank de boeken. Eerder bleken de resultaten van zwaargewichten als Goldman Sachs en JPMorgan onderliggend teleurstellend, maar die van Morgan Stanley vielen de markt mee. De winst en omzet waren beter dan verwacht, maar net als bij rivalen zorgde een lage marktvolatiliteit voor een lichte daling van de omzet bij de obligatiehandel. Het aandeel sloot 3,3 procent hoger.

    Het Amerikaanse McCormick zal de voedingstak van Reckitt Benckiser overnemen voor een bedrag van 4,2 miljard dollar, waar eerder ook Unilever als mogelijke koper werd genoemd. Het aandeel McCormick verloor woensdag 5,2 procent.

    IBM kwam dinsdag nabeurs met lagere winst- en omzetcijfers, waarop de Amerikaans beurs woensdag kon reageren. De winstcijfers waren wel beter dan verwacht, maar de omzet viel weer tegen. "Het verhaal wordt vervelend", schreef Barclays, dat erop wees dat Big Blue veel investeert in nieuwe technologieën zonder al teveel positieve impact om de resultaten. IBM sloot woensdag 4,3 procent lager.

    Alcoa, American Express en Qualcomm komen woensdag na het slot in New York nog met kwartaalcijfers.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 19 juli 2017 22:19
    Qualcomm voldoet aan eigen verwachtingen

    Conflict met Apple verder opgelopen.

    (ABM FN-Dow Jones) Qualcomm heeft in het afgelopen kwartaal aan de eigen verwachtingen voldaan, nadat die eerder al neerwaarts werden bijgesteld. Dit bleek woensdag nabeurs uit de cijfers van de Amerikaanse chipfabrikant over het derde kwartaal van het lopende gebroken boekjaar.

    In het afgelopen kwartaal behaalde Qualcomm een omzet van 5,4 miljard dollar, 7 procent meer dan een kwartaal eerder, maar 11 procent minder op jaarbasis.

    Bij een operationele winst van 0,8 miljard dollar behaalde Qualcomm een nettowinst van 0,9 miljard dollar. Dat was maar liefst 40 procent minder dan een jaar terug, toen de chipfabrikant 1,4 miljard dollar verdiende, maar wel 16 procent meer dan de nettowinst van 0,7 miljard dollar in het tweede kwartaal van dit jaar. De aangepaste winst per aandeel lag afgelopen kwartaal op 0,58 dollar.

    Met deze cijfers voldeed Qualcomm aan de eind april herziene outlook. De chipfabrikant verlaagde de verwachtingen toen vanwege een slepend conflict met Apple over royaltybetalingen.

    Qualcomm ging er na deze waarschuwing voor het derde kwartaal vanuit een omzet te behalen van 4,8 miljard tot 5,6 miljard dollar, tegen 5,3 miljard tot 6,1 miljard dollar voorheen. De verwachtingen voor de winst per aandeel werden verlaagd naar 0,52 tot 0,62 dollar, ten opzichte van 0,67 tot 0,92 dollar eerder.

    Overigens is in deze vete met Apple vandaag een nieuwe stap gezet. Qualcomm startte rechtszaken in het Duitse München en Mannheim vanwege inbreuk op patentrechten door Apple.

    "Wij streven naar een schadevergoeding van Apple en een voorlopige voorziening die de import en verkoop van iPhones in Duitsland stillegt, omdat Apple Qualcomm's technologie blijft gebruiken zonder daar voor te betalen", aldus de chipfabrikant in een verklaring.

    Outlook

    Voor het lopende vierde kwartaal rekent Qualcomm op een omzet van 5,4 miljard tot 6,2 miljard dollar. Dit zou een aangepaste winst per aandeel moeten opleveren van 0,55 tot 0,65 dollar, wat op jaarbasis een winstdaling van 39 tot 49 procent zou betekenen.

    In de reguliere handel won Qualcomm woensdag 0,9 procent op 56,78 dollar. In de elektronische handel nabeurs verloor het aandeel echter 2,6 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 19 juli 2017 22:34
    Hogere omzet levert Alcoa winst op

    Outlook 2017 aangescherpt.

    (ABM FN-Dow Jones) Alcoa heeft in het tweede kwartaal van 2017 de omzet zien oplopen en weer zwarte cijfers geboekt. Dit meldde de aluminiumproducent woensdag nabeurs.

    "Alcoa boekte een goede winst in het tweede kwartaal, met een sterke kasstroom", aldus CEO Roy Harvey in een toelichting op de kwartaalcijfers.

    De omzet van Alcoa steeg op jaarbasis van 2,3 miljard naar 2,9 miljard dollar. Ook op kwartaalbasis was er sprake van een omzetgroei, van circa 0,2 miljard dollar.

    Waar de aluminiumfabrikant vorig jaar nog een verlies leed in het tweede kwartaal van 55 miljoen dollar, restte er afgelopen kwartaal juist een winst van 75 miljoen dollar, goed voor een aangepaste winst per aandeel van 0,62 dollar.

    In het eerste kwartaal van dit jaar verdiende Alcoa nog 225 miljoen dollar, maar daar zat een eenmalige boekwinst van 120 miljoen dollar in.

    Outlook

    Voor 2017 rekent Alcoa op een wereldwijde vraag naar aluminium die met 4,75 tot 5,25 procent groeit ten opzichte van 2016. Eerder werd nog gerekend op 4,5 tot 5,0 procent.

    Dit jaar zal het bedrijfsresultaat (EBITDA) exclusief eenmalige posten volgens Alcoa uitkomen op 2,1 miljard tot 2,2 miljard dollar. Aanvankelijk mikte de fabrikant op 2,1 miljard tot 2,3 miljard dollar. CEO Harvey waarschuwde vandaag voor hogere inkoopkosten.

    In het afgelopen kwartaal behaalde Alcoa een EBITDA exclusief eenmalige posten van 483 miljoen dollar.

    In de reguliere handel steeg het aandeel Alcoa woensdag 0,2 procent naar 36,50 dollar. In de elektronische handel nabeurs verloor het aandeel echter 1,9 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 19 juli 2017 22:45
    American Express ziet winst stevig dalen

    Kwartaalomzet wel licht hoger.

    (ABM FN-Dow Jones) American Express heeft in het tweede kwartaal een winstdaling op een licht gestegen omzet geboekt. Dit maakte het creditcardbedrijf woensdag nabeurs bekend.

    De nettowinst kwam op uit op 1,3 miljard dollar in het tweede kwartaal, tegen 2,0 miljard dollar een jaar eerder. De daling was het gevolg van de beëindiging van de samenwerking met Costco. Per aandeel bedroeg de winst 1,47 dollar. De kosten stegen van 4,8 miljard naar 5,8 miljard dollar.

    De omzet steeg overigens wel licht tot 8,3 miljard dollar, van 8,2 miljard dollar een jaar eerder. De verwachting voor het afgelopen kwartaal lag op 8,2 miljard dollar.

    Het creditcardbedrijf handhaafde zijn in april bij de rapportage over het eerste kwartaal uitgesproken verwachting van een winst per aandeel van 5,60 tot 5,80 dollar in 2017.

    Het aandeel is woensdag 0,5 procent hoger gesloten op 85,93 dollar. In de handel nabeurs ging er evenwel weer 1,1 procent verloren.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 20 juli 2017 16:11
    Amerikaanse futures licht hoger

    Aandelen verder omhoog na recordniveaus.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een licht hogere opening tegemoet, na de recordniveaus van een dag eerder. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden aan het begin van de middag tot 0,1 procent in het groen.

    Belegger zijn vooral in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. Uit Amerika verschijnen daarnaast voor de markten opengaan de wekelijkse steunaanvragen en de Philly Fed index. Na opening volgen nog de leidende indicatoren. Verder loopt het cijferseizoen door met resultaten van American Airlines en na de slotbel Microsoft.

    Olie noteerde licht in het groen. Een september-future West Texas Intermediate noteerde marginaal hoger op 47,34 dollar, terwijl een september-future Brent 0,1 procent duurder werd op 49,75 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1509. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1519 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1516 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Woensdagavond nabeurs maakten American Express, Alcoa en Qualcomm resultaten bekend.

    American Express boekte in het tweede kwartaal een winstdaling op een licht gestegen omzet. Het creditcardbedrijf handhaafde zijn in april bij de rapportage over het eerste kwartaal uitgesproken verwachting van een winst per aandeel van 5,60 tot 5,80 dollar in 2017. In de elektronische handel voorbeurs zakte het aandeel American Express 1,7.

    Aluminiumproducent Alcoa zag de omzet stijgen en boekte weer zwarte winstcijfers. "Alcoa boekte een goede winst in het tweede kwartaal, met een sterke kasstroom", aldus CEO Roy Harvey in een toelichting op de kwartaalcijfers. Dit jaar zal het bedrijfsresultaat (EBITDA) exclusief eenmalige posten volgens Alcoa uitkomen op 2,1 miljard tot 2,2 miljard dollar. Aanvankelijk mikte de fabrikant op 2,1 miljard tot 2,3 miljard dollar. CEO Harvey waarschuwde voor hogere inkoopkosten. De koers verloor 3,6 procent.

    Qualcomm voldeed in het afgelopen kwartaal aan de eigen verwachtingen, nadat die eerder al neerwaarts werden bijgesteld. Bij een operationele winst van 0,8 miljard dollar behaalde Qualcomm een nettowinst van 0,9 miljard dollar. Dat was maar liefst 40 procent minder dan een jaar terug, toen de chipfabrikant 1,4 miljard dollar verdiende, maar wel 16 procent meer dan de nettowinst van 0,7 miljard dollar in het tweede kwartaal van dit jaar. Het aandeel Qualcomm daalde 2,1 procent.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,5 procent hoger op 2.473,83 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent tot 21.640,75 punten en de Nasdaq eindigde 0,6 procent hoger op 6.385,04 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 20 juli 2017 16:11
    Overname stuwt omzet Sherwin-Williams

    Kosten acquisitie drukken winstontwikkeling.

    (ABM FN-Dow Jones) Sherwin-Williams heeft in het tweede kwartaal van 2017 meer omzet geboekt, maar zag dit nog niet vertaald in meer winst. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse verf- en coatingsgigant en concurrent van het Nederlandse AkzoNobel.

    CEO John Morikis wees er op dat het "eindelijk" een kwartaal was waarin de resultaten van het overgenomen Valspar konden worden opgenomen.

    De omzet van Sherwin-Williams steeg van 3,2 miljard naar 3,7 miljard dollar, een toename van ongeveer 16 procent. Bovendien kwam de omzet nooit eerder zo hoog uit voor het concern. Naast de toevoeging van Valspar profiteerde de onderneming ook van hogere verfvolumes.

    De hogere omzet leverde Sherwin-Williams een nettowinst op van 319 miljoen dollar, tegenover 378 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

    De winst per aandeel bedroeg 3,89 dollar, waar dit een jaar eerder 4,12 dollar was. De overname van Valspar en de desinvesteringen die hiermee gepaard gingen, drukten op de winstontwikkeling.

    Eind mei ontving Sherwin-Williams toestemming van de Amerikaanse en Canadese autoriteiten voor afronding van de overname van Valspar voor 8,9 miljard dollar. Wel moest de koper om deze goedkeuring te krijgen twee Canadese fabrieken voor industriële houtcoatings verkopen aan Axalta.

    Aandeelhouders kunnen, zo werd woensdag al bekend, een kwartaaldividend van 0,85 dollar per aandeel tegemoet zien.

    Outlook

    Voor het hele jaar voorziet het concern een winst per aandeel in de bandbreedte van 12,30 tot 12,70 dollar per aandeel, tegen 11,99 dollar in 2016.

    Eerder ging Sherwin-Williams voor dit jaar nog uit van 13,65 tot 13,85 dollar, maar vanwege de overname van Valspar paste het de outlook aan. De acquisitie draagt 0,75 tot 0,95 dollar winst per aandeel bij, maar kosten die verbonden zijn aan de overname drukken de winst per aandeel juist met circa 2,50 dollar.

    In het derde kwartaal denkt Sherwin-Williams 3,70 tot 4,10 dollar per aandeel te kunnen verdienen.

    In de elektronische handel voorbeurs werd nog niet gehandeld in het aandeel Sherwin-Williams.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 20 juli 2017 16:11
    Philip Morris verlaagt winstoutlook

    Omzet in tweede kwartaal vrijwel onveranderd.

    (ABM FN-Dow Jones) Philip Morris International heeft in het tweede kwartaal van 2017 vrijwel vlakke resultaten behaald. Dit maakte de Amerikaanse sigarettenfabrikant donderdagmiddag bekend.

    De omzet steeg marginaal van 19,04 miljard naar 19,32 miljard dollar. Het aantal geleverde sigaretten kwam uit op 193,5 miljard stuks. Dit was een daling van 7,5 procent op jaarbasis.

    De winst per aandeel daalde met 1 dollarcent naar 1,14 dollar.

    Outlook

    Philip Morris verlaagde donderdag de verwachtingen voor de winst per aandeel dit jaar van 4,84 tot 4,99 dollar naar een bandbreedte van 4,78 tot 4,93 dollar. In 2016 werd een winst per aandeel van 4,48 dollar behaald.

    Het kwartaaldividend werd vastgesteld op 1,04 dollar.

    In de handel voorbeurs noteerde het aandeel Philip Morris ruim 4 procent in de min.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 20 juli 2017 16:13
    Lichte omzetstijging PPG Industries

    Concurrent AkzoNobel houdt last van wisselkoerseffecten.

    (ABM FN-Dow Jones) PPG Industries behaalde in het tweede kwartaal van 2017 een hogere omzet, ondanks de aanhoudende impact van wisselkoerseffecten. Dit maakte de Amerikaanse concurrent van AkzoNobel, dat een tijd ook aasde op het Nederlandse verf- en chemiebedrijf, donderdagmiddag bekend.

    CEO Michael McGarry was te spreken over de resultaten die tot stand kwamen, ondanks hogere grondstofkosten en die aanhoudende ongunstige wisselkoerseffecten.

    De omzet steeg afgelopen kwartaal met circa 1,0 procent op jaarbasis tot ruim 3,8 miljard dollar. In lokale valuta was sprake van een omzetstijging van 2 procent. De volumes bleven vlak en wisselkoerseffecten drukten de omzet met circa 65 miljoen dollar, aldus de producent van verf en coatings uit Pittsburgh.

    Ondanks de negatieve wisselkoerseffecten verbeterde de aangepaste nettowinst van 466 miljoen naar 472 miljoen dollar en resteerde onder de streep een nettowinst van 501 miljoen dollar, wat een stijging was ten opzichte van de 370 miljoen dollar die in het tweede kwartaal van 2016 in de boeken kwam.

    Outlook

    McGarry herhaalde in een toelichting dat het bedrijf in de tweede jaarhelft meer overnames zal doen en aandelen zal gaan terugkopen. Eerder meldde PPG Industries hiervoor een bedrag van tussen de 2,5 miljard tot 3,5 miljard dollar apart te zetten in 2017 en 2018, maar de topman zei donderdag dat de bovenkant van die bandbreedte nu juist het minimale bedrag wordt dat het concern zal gaan investeren in een poging waarde te creëren voor aandeelhouders.

    De CEO zei verder nog een "bescheiden" mondiale economische groei te voorzien. Daarbij zal PPG naar eigen zeggen zelf de sterkste groei boeken in de opkomende markten.

    In het aandeel PPG Industries werd donderdag voorbeurs in Amerika nog niet gehandeld.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 20 juli 2017 16:13
    Nettowinst Abbott gehalveerd

    Omzet kwart hoger door overname.

    (ABM FN-Dow Jones) De nettowinst van Abbott Laboratories is in het tweede kwartaal van 2017 gehalveerd, terwijl de omzet met behulp van een overname sterk steeg. Dit maakte de Amerikaanse farmaceut donderdagmiddag bekend.

    De netto-omzet steeg met 24 procent van 5.333 miljoen tot 6.637 miljoen dollar. Hierin zijn ook de inkomsten van St. Jude Medical in meegenomen dat aan het begin van het jaar werd overgenomen. Op een vergelijkbare operationele basis was sprake van een omzetgroei met krap 3 procent.

    Het bedrijfsresultaat daalde met 48 procent tot 427 miljoen dollar, terwijl de nettowinst 54 procent daalde tot 283 miljoen dollar.

    De aangepaste winst per aandeel uit voortgezette activiteiten bedroeg 0,62 dollar.

    Outlook

    Abbott verhoogde de verwachtingen voor de aangepaste winst per aandeel uit voortgezette activiteiten. Nu rekent de farmaceut op 2,43 tot 2,53 dollar. Eerder werd uitgegaan van 2,40 tot 2,50 voor heel 2017.

    Abbott keert een kwartaaldividend uit van 0,65 dollar per aandeel.

    Het aandeel Abbott Laboratories steeg in de handel voorbeurs met 1,2 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 20 juli 2017 16:15
    Amerikaanse steunaanvragen omlaag

    Afname met 15.000 aanvragen.

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste steunaanvragen in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 15 juli op weekbasis gedaald. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

    De wekelijkse eerste uitkeringsaanvragen namen met 15.000 af tot 233.000 stuks. Er was gerekend op een niveau van 243.000.

    Het aantal eerste steunaanvragen in de voorgaande week werd met 1.000 opwaarts bijgesteld van 247.000 tot 248.000.

    Het vierwekelijkse voortschrijdende gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, daalde met 2.250 naar 243.750. Het cijfer voor de voorgaande week werd met 250 naar boven aangepast tot 246.000.

    Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 8 juli nam met 28.000 toe tot 1,977 miljoen aanvragen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 20 juli 2017 16:17
    Activiteitenindex Philadelphia omlaag

    Index daalt naar 19,5 punten.

    (ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de industrie in de regio rond het Amerikaanse Philadelphia zal minder hard groeien, zo bleek uit een daling van de zogenoemde Philly Fed Index in juli. Dit meldde de Philadelphia Federal Reserve donderdag.

    De Philly Fed index daalde van 27,6 in mei naar 19,5 deze maand. Vooraf was rekening gehouden met een daling van de index naar een stand van 20,5.

    Een positieve stand betekent dat een meerderheid van de ondernemers een groei van de bedrijvigheid verwacht. Een negatieve stand wijst op een krimp.

    Economen gebruiken dikwijls de regionale economische onderzoeken, zoals de Philadelphia Fed index, als een maatstaf voor nationale economische ontwikkelingen, die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 20 juli 2017 16:18
    Wall Street op weg naar licht hogere opening

    Aandelen verder omhoog na recordniveaus.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen liggen donderdag op koers om hoger van start te gaan, waarmee een vervolg wordt gegeven aan de recordniveaus van een dag eerder. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.

    Voorbeurs werd bekend dat het aantal steunaanvragen in Amerika met 15.000 is gedaald tot 233.000. Er was gerekend op een niveau van 243.000. Tegelijkertijd werd de Philly Fed index bekendgemaakt, waaruit bleek dat de industriële activiteit in de regio rond het Amerikaanse Philadelphia minder hard zal groeien. De index daalde van 27,6 in mei naar 19,5 in juni, nog altijd ruim boven het break-even-niveau van nul.

    Na opening van de aandelenhandel volgen nog de leidende indicatoren.

    Verder loopt het cijferseizoen door met resultaten van Abbott, Sherwin-Williams, PPG en Philip Morris, terwijl na de slotbel Microsoft de boeken opent.

    De aandacht gaat ook uit naar de toelichting van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank nadat uit het rentebesluit geen veranderingen naar voren kwam. Op de woorden van Draghi loopt de euro/dollar evenwel stevig op naar 1,1556.

    Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1519 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1516 op de borden.

    Olie noteerde in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent naar 47,61 dollar, terwijl een september-future Brent 0,7 procent duurder werd op 50,05 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    PPG Industries behaalde in het tweede kwartaal van 2017 een hogere omzet, ondanks de aanhoudende impact van wisselkoerseffecten. McGarry herhaalde in een toelichting dat het bedrijf in de tweede jaarhelft meer overnames zal doen en aandelen zal gaan terugkopen. De koers van PPG daalde 1,4 procent.

    Philip Morris International boekte in het tweede kwartaal van 2017 vrijwel vlakke resultaten. De sigarettenfabrikant verlaagde donderdag de verwachtingen voor de winst per aandeel dit jaar van 4,84 tot 4,99 dollar naar een bandbreedte van 4,78 tot 4,93 dollar. In 2016 werd een winst per aandeel van 4,48 dollar behaald. Het aandeel daalde voorbeurs 3,0 procent.

    De nettowinst van Abbott Laboratories halveerde in het tweede kwartaal van 2017, terwijl de omzet met behulp van een overname sterk steeg. Abbott verhoogde de verwachtingen voor de aangepaste winst per aandeel uit voortgezette activiteiten. Nu rekent de farmaceut op 2,43 tot 2,53 dollar. Eerder werd uitgegaan van 2,40 tot 2,50 voor heel 2017. Het aandeel Abbott kreeg er 1 procent bij.

    Woensdagavond nabeurs maakten American Express, Alcoa en Qualcomm resultaten bekend.

    American Express boekte in het tweede kwartaal een winstdaling op een licht gestegen omzet. Het creditcardbedrijf handhaafde zijn in april bij de rapportage over het eerste kwartaal uitgesproken verwachting van een winst per aandeel van 5,60 tot 5,80 dollar in 2017. In de elektronische handel voorbeurs zakte het aandeel American Express 1,7.

    Aluminiumproducent Alcoa zag de omzet stijgen en boekte weer zwarte winstcijfers. "Alcoa boekte een goede winst in het tweede kwartaal, met een sterke kasstroom", aldus CEO Roy Harvey in een toelichting op de kwartaalcijfers. Dit jaar zal het bedrijfsresultaat (EBITDA) exclusief eenmalige posten volgens Alcoa uitkomen op 2,1 miljard tot 2,2 miljard dollar. Aanvankelijk mikte de fabrikant op 2,1 miljard tot 2,3 miljard dollar. CEO Harvey waarschuwde voor hogere inkoopkosten. De koers verloor 3,6 procent.

    Qualcomm voldeed in het afgelopen kwartaal aan de eigen verwachtingen, nadat die eerder al neerwaarts werden bijgesteld. Bij een operationele winst van 0,8 miljard dollar behaalde Qualcomm een nettowinst van 0,9 miljard dollar. Dat was maar liefst 40 procent minder dan een jaar terug, toen de chipfabrikant 1,4 miljard dollar verdiende, maar wel 16 procent meer dan de nettowinst van 0,7 miljard dollar in het tweede kwartaal van dit jaar. Het aandeel Qualcomm daalde 2,1 procent.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,5 procent hoger op 2.473,83 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent tot 21.640,75 punten en de Nasdaq eindigde 0,6 procent hoger op 6.385,04 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 20 juli 2017 16:18
    Leidende indicatoren wijzen op sterkere Amerikaanse groei

    Index in juni met 0,6 procent opgelopen.

    (ABM FN-Dow Jones) De index van Amerikaanse leidende economische indicatoren is in juni sterker dan verwacht gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Conference Board.

    De index steeg in juni met 0,6 procent procent op maandbasis, tegen een stijging van 0,3 procent in mei.

    Verwacht werd een plus van 0,4% in juni.

    "De index steeg sterk in juni, wat wijst op aanhoudende groei van de Amerikaanse economie en mogelijk zelfs een gematigde verbetering van de groei van het bbp in de tweede helft van het jaar", zei directeur Ataman Ozyildirim van het onderzoeksbureau. De hoeveelheid afgegeven bouwvergunningen voor nieuwe huizen droegen sterk bij aan de verbetering, na een aantal zwakke maanden.

    De index wordt gezien als indicatie voor de Amerikaanse economische groei in de komende drie tot zes maanden en is samengesteld uit tien componenten, waaronder de wekelijkse steunaanvragen, indices voor nieuwe orders, bouwvergunningen, aandelenkoersen, en de rente op tienjarige Amerikaanse staatsleningen, afgezet tegen de eendagsrente van de Fed, de federal funds rate.

    De Conference Board is een onafhankelijk non-profit onderzoeksinstituut dat indices berekent voor het Amerikaanse ministerie van handel.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 20 juli 2017 17:29
    Garmin koopt Canadese aerodynamica-specialist

    Geen financiële details.

    (ABM FN-Dow Jones) Garmin neemt de aerodynamica-specialist Alphamantis Technologies over. Dit maakte het Amerikaanse technologiebedrijf donderdag bekend, zonder financiële details te geven.

    Alphamantis ontwerpt apparatuur voor het meten en testen van de aerodynamica van fietsen.

    "Alphamantis is leidend in de analyse van aerodynamica in de fietswereld, en daarmee past het bedrijf perfect bij ons robuuste assortiment aan fietsproducten", lichtte CEO Cliff Pemble van Garmin de overname toe.

    "Aerodynamica is een andere manier voor wielrenners om hun prestatie te meten en verbeteren, iets waar onze klanten naar hunkeren."

    Met de technologie van Alphamantis kunnen wielrenners hun luchtweerstand testen en bijstellen in alledaagse omstandigheden, zonder een dure en tijdrovende windtunneltest te hoeven doen.

    De meeste medewerkers van het overgenomen bedrijf blijven werken in de Canadese stad Montreal.

    Garmin is een concurrent van het Nederlandse TomTom op het gebied van navigatiekastjes en -kaarten voor auto's, maar maakt ook diverse apparaten voor wilerennen en andere sporten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 20 juli 2017 19:47
    Kleine uitslagen op Wall Street

    Gepubliceerd op 20 jul 2017 om 19:38 | Views: 0

    NY-DJ-Industrial Avg 19 jul
    21.640,75 +66,02 (+0,31%)

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag dicht bij de slotstanden van woensdag toen de brede S&P 500 en technologiegraadmeter Nasdaq nieuwe recordniveaus bereikten. Beleggers reageerden onder meer op een grote stroom bedrijfsresultaten.

    De leidende Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent in de min op 21.621 punten. De S&P 500 won 0,1 procent tot 2476 punten terwijl de Nasdaq ook 0,1 procent vooruitging tot 6392 punten.
    Chipproducent Qualcomm verloor 4,6 procent aan beurswaarde. De vooruitzichten van het bedrijf vielen beleggers flink tegen. Qualcomm ligt in de clinch met Apple (min 0,1 procent) en diens toeleveranciers over licentiebetalingen en denkt dat daardoor de resultaten fors onder druk komen te staan.

    Philip Morris

    Ook American Express (min 1,7 procent) leverde in. De winst van de creditcardmaatschappij ging afgelopen kwartaal met een derde omlaag, onder meer door opgelopen kosten.

    Philip Morris verloor 1,6 procent. De sigarettenfabrikant verkocht opnieuw fors minder sigaretten, maar wist zijn winst op niveau te houden. Het bedrijf verhoogde zijn prijzen en zette verder in op mogelijk minder schadelijke rookproducten.

    T-Mobile US

    PPG Industries leverde fors aan beurswaarde in. Het verfconcern, dat tot voor kort in de markt was voor het Nederlandse AkzoNobel, verloor 6,5 procent. Het bedrijf kampte met tegenvallende verfverkopen. Ook branchegenoot Sherwin-Williams (min 2,3 procent) deed een stap terug.

    Verder openden ook T-Mobile US (min 0,2 procent) de boeken, net als Abbot Laboratories (plus 2,8 procent) dat daarbij zijn verwachtingen voor het hele jaar opschroefde.

    Euro

    Winkelketen Sears maakte een koerssprong van 13,4 procent. Het bedrijf sloot een overeenkomst met internetgigant Amazon waarbij het onder meer huishoudelijke apparaten via Amazon gaat verkopen. Het aandeel Amazon won 0,1 procent. De deal tussen de bedrijven betekende weer slecht nieuws voor winkelbedrijven als Home Depot, Best Buy en Lowe's die tot 6 procent inleverden.

    De euro was bij 1,1632 dollar waard, tegen 1,1645 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,7 procent tot 46,78 dollar. Brent noteerde 0,6 procent lager op 49,41 dollar per vat.
  16. forum rang 10 voda 20 juli 2017 22:15
    Akzo-belager koopt Amerikaanse branchegenoot

    Gepubliceerd op 20 jul 2017 om 21:31 | Views: 455

    PITTSBURGH (AFN) - De Amerikaanse verfreus PPG Industries, die lange tijd loerde op een overname van het Nederlandse AkzoNobel, heeft zijn Noord-Amerikaanse branchegenoot The Crown Group overgenomen. Financiële details over de overeenkomst werden niet bekendgemaakt.

    PPG verwacht de overname van de coatingspecialist in het derde kwartaal van het jaar af te ronden. Daarvoor zijn nog wel de gebruikelijke goedkeuringen nodig.

    Bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers eerder op donderdag maakte PPG al bekend op overnames te loeren. Daarvoor heeft het bedrijf dit jaar en volgend jaar tot 3,5 miljard dollar beschikbaar. Het laatste vergeefse bod op AkzoNobel bedroeg omgerekend zo'n 27 miljard dollar.
  17. forum rang 10 voda 20 juli 2017 22:15
    Wall Street eindigt verdeeld

    Home Depot onderuit na koerswijziging Sears

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag verdeeld gesloten, terugvallend van recordstanden. Grondstoffen en industrie waren de sterkst dalende sectoren, terwijl telecom en farmacie aan de leiding gingen.

    De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,02 procent tot 2.473,45 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 21.611,78 punten en de Nasdaq noteerde 0,1 procent hoger op 6.390,00 punten.

    "Het economische nieuws was al met al solide maar er waren een paar tegenvallende bedrijfsresultaten, waardoor de markt wat heen en weer schommelt", zei beleggingsanalist Kate Warne van Edward Jones.

    Het onderliggende sentiment op de markt blijft echter goed en beleggers reageren goed op de aanhoudende bescheiden economische groei en kwartaalcijfers die al met al "erg goed" zijn.

    Aandelen van verkopers van apparatuur gingen onderuit nadat Sears Holdings aankondigde dat het zijn Kenmore-lijn van koelkasten en fornuizen zou gaan verkopen op de website van Amazon.com. Het is de eerste distributie van de keukenapparatuur van Sears buiten de eigen winkels.

    Het aandeel Sears sprong omhoog, terwijl andere retailers die apparatuur verkopen zoals Lowe's, Home Depot en Best Buy fors inleverden.

    Eerder op de dag zakte Wall Street abrupt na een bericht van persbureau Bloomberg dat het onderzoek naar de banden tussen de verkiezingscampagne van president Donald Trump en Rusland zich uitbreiden tot de bedrijven van Trump.

    Voorbeurs bleken de steunaanvragen in de VS fors te zijn gedaald, wijzend op een arbeidsmarkt die consistent signalen van gezondheid afgeeft. Een maatstaf voor industriële productie, afkomstig van de Philadelphia Federal Reserve, liet intussen een duidelijke afkoeling zien in deze regio.

    In Europa hield ECB-president Mario Draghi zich nog altijd op de vlakte over een mogelijke afbouw van monetaire stimulering. Zijn toezegging dat er dit najaar over zal worden gesproken, weerhield beleggers er niet van de koers van de euro alvast omhoog te jagen.

    Olie noteerde donderdag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 0,9 procent tot 46,89 dollar, terwijl een september-future Brent 0,9 procent goedkoper werd op 49,27 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1628. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1556 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1516 op de borden.

    Er staat voor vrijdag geen macro-economisch nieuws van belang op de agenda.

    Bedrijfsnieuws

    Home Depot was de grootste daler in de Dow Jones-index met een verlies van 4 procent en trok de index met tientallen punten omlaag.

    Sears Holding won 10,6 procent na de beslissing om zijn Kenmore-witgoed via internetreus Amazon.com te gaan verkopen.

    Qualcomm verloor 5,0 procent. De fabrikant van microchips voldeed aan de verwachtingen met zijn woensdag nabeurs gepubliceerde resultaten, maar beleggers merkten op dat het bedrijf zich in zijn vooruitblik niet uitliet over omzet gerelateerd aan Apple-apparaten.

    T-Mobile US verloor 1,4 procent. Eerder won het aandeel fors na sterke tweedekwartaalcijfers.

    American Express verloor 0,7 procent, nadat het creditcardbedrijf een 33 procent lagere kwartaalwinst boekte dan een jaar eerder.

    MicroSoft, Visa, eBay en Capital One publiceerden hun cijfers nabeurs. Visa meldde een sterke winststijging bij een licht hogere omzet.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 20 juli 2017 22:31
    Microsoft boekt meer winst

    Aandeel stijgt nabeurs.

    (ABM FN-Dow Jones) Microsoft heeft meer winst geboekt dan verwacht in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar, bleek donderdag bij de publicatie van de kwartaalcijfers.

    Het softwarebedrijf boekte een nettowinst van 6,5 miljard dollar, of 83 cent per aandeel, op een omzet van 23,3 miljard. Na aanpassing voor uitgestelde omzet en andere effecten claimde het bedrijf een winst van 98 dollarcent per aandeel bij een omzet van 24,7 miljard dollar.

    Dat is meer dan de 0,71 dollar per aandeel winst waar analisten gemiddeld op rekenden. De omzet werd vooraf geraamd op 24,3 miljard dollar.

    Het aandeel steeg donderdag in de handel nabeurs met zo'n 2 procent, nadat het tijdens de reguliere handel al op een record van 74,22 dollar sloot.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 20 juli 2017 22:47
    EBay onderuit na kwartaalcijfers

    Winst duikelt door fiscale last.

    (ABM FN-Dow Jones) Het aandeel EBay is donderdag nabeurs met bijna 5 procent onderuitgegaan nadat het internetveilinghuis zijn kwartaalcijfers bekendmaakte.

    De nettowinst uit voortgezette activiteiten duikelde naar 2 dollarcent per aandeel, van 38 cent, gedrukt door een fiscale last van 311 miljoen dollar in verband met de juridische herstructurering van het bedrijf.

    EBay boekte een aangepaste winst uit voortgezette operationele activiteiten van 0,45 dollar per aandeel, tegen 0,43 dollar een jaar eerder. De omzet van 2,33 miljard dollar was 4 procent hoger dan een jaar eerder. De aangepaste winst en omzet waren conform de gemiddelde verwachting van analisten.

    Vooruitblikkend zei het bedrijf een operationele winst te verwachten in het derde kwartaal, van 30 tot 32 dollarcent, op een omzet van 2,35 miljard tot 2,39 miljard dollar.

    Voor het hele jaar voorziet EBay een winst uit voortgezette activiteiten van 1,65 dollar tot 1,75 dollar, op een omzet van 9,3 miljard tot 9,5 miljard dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  20. forum rang 10 voda 24 juli 2017 14:03
    Amerikaanse futures in het rood

    Bedrijfscijfers eisen aandacht op.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

    "De Amerikaanse futures wijzen op een licht lagere opening maandag, in navolging van gelijksoortige bewegingen in Europa, terwijl handelaren een drukke week tegemoet gaan met veel bedrijven die rapporteren over het tweede kwartaal, en tegelijkertijd enkele belangrijke macro-economische publicaties en een rentebesluit van de Federal Reserve", zei marktanalist Craig Erlam van OANDA.

    Volgens Erlam maken deze week 189 van de 500 bedrijven uit de S&P cijfers bekend, bovenop een reeks aan ondernemingen uit de rest van de wereld. "Nu indices in Amerika op recordniveaus noteren en centrale banken een minder accommoderende houding aannemen, zullen bedrijfsresultaten in toenemende mate belangrijk worden voor de vraag of deze niveaus kunnen standhouden of zelfs worden uitgebreid, helemaal gezien de afwezigheid van stimulerend beleid waarmee president Donald Trump in Amerika vorig jaar november de verkiezingen won."

    Olie noteerde in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg ongeveer een procent tot 46,13 45,60 dollar, terwijl een september-future Brent 0,9 procent hoger bewoog op 48,50 dollar. Het nieuws wordt vandaag gedomineerd door de OPEC bijeenkomst in het Russische Sint Petersburg.

    De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,1652 en dat was vrijwel gelijk aan de koers maandagochtend vroeg. ten opzichte van een week geleden verhandelt het muntpaar circa 0,02 dollar duurder. Belangrijk voor de greenback wordt het rentebesluit van de Fed, als ook alle politieke tumult rond Trump.

    De macro-economische agenda bevat maandag twee items. Een kwartier na opening maakt Markit de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie bekend. Weer een kwartier later volgen cijfers over de bestaande woningverkopen.

    Bedrijfsnieuws

    Onder andere Halliburton, Hasbro en Manpower maken voorbeurs resultaten bekend. Na het slot vanavond volgt internetgigant Alphabet, het moederbedrijf van Google.

    Hasbro boekte meer winst en omzet in het tweede kwartaal. De winst per aandeel steeg van 41 naar 53 dollarcent. De omzet groeide van 879 naar 973 miljoen dollar. De koers van het aandeel Hasbro steeg in de handel voorbeurs met 0,9 procent.

    Halliburton boekte een hogere omzet, van circa 5 miljard dollar, hetgeen boven de marktconsensus was. Verder verbeterde de operationele marge van 6 naar 13 procent in het tweede kwartaal.

    Slotstanden

    De S&P 500 index verloor vrijdag fractioneel op een slot van 2.472,54 punten, de Dow Jones index leverde 0,2 procent in op een slotstand van 21.580,07 punten en voor de Nasdaq resteerde op een slot van 6.387,75 punten een heel licht verlies.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
25.267 Posts
Pagina: «« 1 ... 486 487 488 489 490 ... 1264 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,02 +0,89%
EUR/USD 1,0739 +0,09%
FTSE 100 8.120,65 +0,52%
Germany40^ 18.041,40 +0,69%
Gold spot 2.347,34 +0,66%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

ASMI
+4,54%
Corbion
+3,17%
Air Fr...
+2,91%
ADYEN NV
+2,85%
EBUSCO...
+2,59%

Dalers

IMCD
-9,56%
SIGNIF...
-8,94%
Wereld...
-7,19%
ABN AM...
-4,60%
Vopak
-3,84%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links