Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 1683 1684 1685 1686 1687 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 mei 2017 17:04
    quote:

    BEN heel geheim schreef op 9 mei 2017 16:48:

    Tegen een lange rente onder de 1,4%?
    Als ik een rente zou rekenen onder de 1.4% is de kans groot dat de fiod voor mijn deur staat met de vraag waarom ik een rente rekenen die lager is dan de inflatie. Als ik zo'n lage hypotheekrente zou vragen aan familie of kinderen, zou de belastingdienst deze lening zien als een schenking omdat de gevraagde lage rente onlogisch is.

    Maar als banken deze lage rente vragen, noemen we het een gezonde situatie!!!
  2. lokeend 9 mei 2017 22:03
    De banken hebben de rente extreem verlaagt om de boel te redden van de ondergang, uitstel van executie kun je het simpelweg ook noemen!!
    Logisch dat de boel allemaal weer super draait momenteel, iedereen blij en nog dieper in de schulden tegen criminele tarieven en voorwaarden.
    De huizenprijs is enkel en alleen goed en stabiel momenteel doordat de banken extreme maatregelen hebben genomen anders is het net wat een gek er voor geeft ofwel niet te betalen.
    De lage rente is een tikkende tijdbom onder de huizenmarkt zodra de rente een flinke sprong omhoog maakt zal er een enorme daling komen
  3. forum rang 6 izdp 9 mei 2017 23:30
    quote:

    henk38 schreef op 9 mei 2017 17:04:

    [...]

    Als ik een rente zou rekenen onder de 1.4% is de kans groot dat de fiod voor mijn deur staat met de vraag waarom ik een rente rekenen die lager is dan de inflatie. Als ik zo'n lage hypotheekrente zou vragen aan familie of kinderen, zou de belastingdienst deze lening zien als een schenking omdat de gevraagde lage rente onlogisch is.

    Maar als banken deze lage rente vragen, noemen we het een gezonde situatie!!!
    De FIOD Henk; die staan enkel op je stoep bij verdenking van een ernstig financieel misdrijf.
    De enige eis van de belastingdienst bij verkoop/verhuur aan je familie is dat je een marktconforme prijs rekent.
    Met inflatie heb je niets te maken.
  4. forum rang 6 izdp 9 mei 2017 23:42
    Wat een gezeur trouwens over koop en huur in de paar grote steden.
    Allemaal eigen keuze door het niet willen wonen in dorpen en buitengebied.
    Het buitengebied is nog steeds goedkoper dan het in 2000/2002 was.
    De stijgende prijzen tot 2008 kon je ook voornamelijk constateren in de grote steden met de directe periferie daarbuiten.
    Je ziet nu zelfs dat de prijzen in gunstig liggende dorpen tov de grote
    steden relatief een stuk duurder zijn dan hun aangrenzende buitengebied, zelfs als die gebieden betere verbindingen hebben.
    Rust, ruimte en natuur zijn nauwelijks in trek, men moet en zal hutje bij mutje wonen.
    De markt werkt dus prima; DNB, politiek of bouwend nederland raaskallen voornamelijk.
  5. Belegde boterham 10 mei 2017 00:01
    quote:

    izdp schreef op 9 mei 2017 23:42:

    De markt werkt dus prima; DNB, politiek of bouwend nederland raaskallen voornamelijk.
    En nog tientallen op dit draadje ;)

    Als ik er zou wonen en een woning hebben met of zonder hypo en de prijzen stijgen zoals nu, zou ik een binnenpretje hebben.

    Woon ik er niet, maar moet ik er van mezelf gaan wonen in een eigen woning dan is het wat minder prettig.

    Woon ik daar in een huurwoning en zie ik die zgn 'gekte', maar wilde ik zelf in het verleden geen koopwoning vanwege de risico's, dan kan ik me het ageren en raaskallen nog voorstellen.

    Imo mijn idee van de nega veelschrijvers alhier.

    Zij die denken met een negativiteit de wereld/ Nederland te moeten beschermen en haar burgers, adviseer ik een tripje naar de hulpverlening :-)

    Zij die beweren al jaren in O/G te beleggen en zelfs hypo's te verstrekken, hebben al helemaal geen reden tot gejank, toch janken?

    Tijd voor de psych is mijn advies, is in tegenwoordig
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 mei 2017 09:57
    Cash betalen steeds normaler bij koophuis
    Rijke ouders nodig voor huis
    37 min geleden Ruben Eg

    AMSTERDAM - Met name in de Randstad worden woningen met steeds meer cash of zelfs volledig contant betaald. Naast de ’happy few’, met rijke ouders en grootouders, spannen beleggers de kroon.

    Toch gaan kopers die woningen volledig cash betalen in de meeste gevallen niet zelf in hun nieuw bezit wonen, constateert Eric Maurer van Tijdelijk Twee Woningen, de organisatie die voor tijdelijke verhuur als schakel fungeert tussen hypotheekverstrekkers en woningbezitters.

    Leeg

    Hij stelt dat het woningaanbod langzaamaan wordt leeg gekocht door beleggers of spaarders die door de lage rente naar stenen overstappen. „Contant afrekenen krijgt bij makelaars voorrang, omdat de zes weken ’voorbehoud van financiering’ dan niet nodig is. Als het zo doorgaat is de Randstad straks één groot commercieel verhuurdistrict”, voorspelt Maurer.

    In de volledig op hol geslagen Amsterdamse woningmarkt is het de afgelopen vier jaar zelfs normaal geworden dat gemiddeld ruim een kwart van de kopers geen hypotheek nodig heeft, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster. Maar ook in andere grote steden tikken kopers een woning vaak contant af. Landelijk verdubbelde het aandeel woningtransacties zonder hypotheekinschrijving de afgelopen acht jaar naar 16 procent van de totale verkopen.

    Spaargeld

    Maurer begrijpt de woningzucht van beleggers wel: „Je ziet door het enorme tekort aan huurwoningen bijvoorbeeld vier vrienden of een familie spaargeld bij elkaar leggen om ergens een woning van 200.000 euro te kopen. Dit wordt vervolgens voor een mooi rendement van 995 per maand verhuurd.

    En dit is nog zonder de stijgende waarde van de woning.” Zonder toestemming van de bank, NHG en de opstalverzekeraar mag een koopwoning echter niet worden verhuurd, benadrukt Maurer: „Als de bank erachter komt kan de hypotheek direct worden opgeëist.”

    Geluk

    Nog los van volledige cashaankopen, brengen sowieso steeds meer woningkopers veel eigen geld mee. In Amsterdam is dit inmiddels 50.000 tot 70.000 euro. Door de aangescherpte hypotheekeisen en oplopende woningprijzen, kunnen starters het eigenlijk niet meer alleen af. Sommigen van hen hebben geluk, omdat zij geld ontvangen van hun ouders of grootouders.

    De afgelopen twee jaar schonken 65-plussers gemiddeld 8.000 euro per huishouden, berekende het Economisch Bureau van ING. Bijna een kwart van de totale jaarlijkse schenkings-pot van 4 miljard euro gaat naar de aankoop van een woning of aflossing van de hypotheekschuld van de ontvangers.

    Jongeren

    De pot van de relatief rijke 65-plusgeneratie is nog lang niet op, zegt Senne Janssen van het ING Economisch Bureau. Hij verwacht dat deze leeftijdsgroep de komende jaren nog zo’n 30 miljard euro gaat schenken: „De toegang tot de huizenmarkt verslechtert voor jongeren, die steeds meer geld moeten meenemen. Vooral starters die in Amsterdam of andere oververhitte markten willen kopen, komen er zonder steun van familie moeilijk tussen. Een schenking is dan zeer welkom.”

    Janssen wijst op de keuze om de economie te stimuleren door meer seniorengeld naar jongere generaties te laten stromen: „Je kunt eventueel de erfbelasting verhogen en de belasting om schenken verlagen. Dit stimuleert ouderen om meer met warme hand te schenken. Dit lijkt een win-win-win; voor de schenker, de ontvanger én de economie.”

    www.telegraaf.nl/binnenland/28133164/...
  7. [verwijderd] 10 mei 2017 17:35
    Wat achten jullie een reële hypotheekrente in een gezonde en duurzame economie, en wat zou implementatie van een dergelijke duurzame rente hebben op de huizenprijzen? Ik ben opgegroeid in een flat waar 10% rente over ging. De flat staat er nog, en het is nog steeds niet veel soeps die wijk (Vettenoordsepolder Vlaardingen). Maar zou ik dat flatje mogen kopen zonder aanbetaling bij 10% hypotheekrente? Dan moet je toch een heel flink multimodaal salaris hebben...
    Flatje was in 1988 in bovengemiddelde staat Fl.49.000,= bij 10%, nu €120.000.
  8. @iPlof 10 mei 2017 18:29
    quote:

    Belegde boterham schreef op 10 mei 2017 00:01:

    [...]
    Als ik er zou wonen en een woning hebben met of zonder hypo en de prijzen stijgen zoals nu, zou ik een binnenpretje hebben.

    Ik zie de pret van stijgende huizenprijzen niet zo.

    Mensen met een hypotheek zijn op papier rijker maar dat is alles.
    Koop je wat anders dan moet die overwaarde gewoon mee, dus netto geen voordeel.

    Blijf je zitten dan betaal je o.a. meer belastingen met toch vooral het huurwaardeforfait dat procentueel al flink is opgekrikt en voor velen ook nog even over een zomaar 50% hogere waarde dan een paar jaar eerder.

    Daarbij zijn nieuwe huizenkopers helemaal de sjaak, zij betalen gewoon teveel voor een huis en de hogere belastingen. Zou de prijs een keer zakken, wat vast ooit gaat gebeuren dan zitten ze weer vast net zoals in 2009, bijna niemand verkoopt zijn huis namelijk onder water.
  9. Belegde boterham 10 mei 2017 23:51
    quote:

    devisboer schreef op 10 mei 2017 21:02:

    tot de rente weer gaat oplopen dan stappen alle gelukzoekers weer in iets anders en verkopen ze de woningen weer.
    Count -1 en nog vele o/g-beleggers met mij.

    Ken er persoonlijk vier inc moi en zij zitten al tientallen jaren in o/g als verhuurder. (ik vier jaar)

    The business verandert niet, slechts de macro economische omstandigheden.

    Mensen moeten toch echt wonen anno 2017, de markt never dies, fluctueert wel, maar mondjesmaat ;)
  10. @iPlof 11 mei 2017 00:33
    Wat is fatsoenlijk, tientallen jaren werden de steden en volkswijken verguisd, nu de vinex en buitengebieden waar hele generaties heen zijn gegaan en jaren 90 nog de prijzen hard stegen.

    De smaak van de consument wijzigt en elke buurt kan op een gegeven moment aftakelen, net zoals upcoming worden.
40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 1683 1684 1685 1686 1687 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0727 +0,28%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.931,00 +0,08%
Gold spot 2.329,05 -0,13%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links