Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

NHG is lekker ingewikkeld

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Jos Koets

Auteur:

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ivanrybkin 18 november 2011 11:19

    Mbt die vergelijking van gegevens.

    Zou het voorkomen dat de door de klant betaalde NHG kosten door de bank worden geincasseerd, waarbij de bank er bewust voor kiest om het risico voor eigen rekening te houden?

    Dwz dat de bank inschat dat het risico in bepaalde situaties veel lager is dan gemiddeld?
  2. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 19 november 2011 15:05
    Eerste-Kamerlid Roel Kuiper van de ChristenUnie is geïrriteerd over het antwoord van staatssecretaris Frans Weekers op zijn motie over de kwetsbaarheden rond het huidige systeem van hypotheekrenteaftrek.

    'Ik ben hier ontstemd over', reageerde hij op de vrijdag verstuurde brief van Weekers aan de Eerste Kamer. Kuiper kondigde aan direct in overleg te treden met de mede-ondertekenaars van zijn motie, de SP, de PvdA, D66, SGP en de Partij voor de Dieren. De motie was half november aangenomen met 38 tegen 37 stemmen. 'Ik overweeg de minister-president naar de Kamer te laten roepen.'

    Kuiper vroeg het kabinet in zijn motie een commissie in het leven te roepen die een nieuwe studie zou moeten verrichten naar ‘een meer toekomstbestendig stelsel van hypotheekrenteaftrek’. Twee commissies van de Eerste Kamer hebben vervolgens het kabinet gevraagd zo snel mogelijk een reactie te geven, 'ruim voor de Algemene Financiële Beschouwingen van 22 november'.

    Maar Weekers geeft niet thuis. ‘Een nieuwe studie gaat niet essentieel bijdragen aan de kennis die al beschikbaar is’, aldus de staatssecretaris in de brief aan de Eerste Kamer. Wel stuurt hij ‘een apart overzicht van de beleidsvarianten uit de relevante onderzoeken’. Premier Rutte toonde zich onlangs ook al afkerig van nieuwe studies. Die zei dat hier al 'boekenkasten vol' mee staan.

    Kuiper: 'Dit is geen antwoord, hier neem ik geen genoegen mee. De Eerste Kamer is spaarzaam met moties. Het is usance dat ze worden uitgevoerd. Dit is weinig hoffelijk.''Het geeft ook geen pas een motie zo welbewust mis te verstaan. We vragen niet zomaar om een studie. Het gaat ons om een herziening van het stelsel, omdat het schuldenbedrag niet meer te torsen is.'

    Bron: FD.

  3. [verwijderd] 21 november 2011 09:10
    van alle maatregelen, regels, acties m.b.t. de woningmarkt blijft één punt overduidelijk voor mij: men laat de huizenmarkt alles behalve over aan 'gewone' marktwerking...het mag en kan niet dalen!

    Het is vervelend voor wie een huis en/of een (veel te) hoge hypotheek heeft, maar is dat niet iets wat de risico's zijn in een vrije markt?...of is het meer in het belang vd banken en hetgeen ze uitgeleend hebben op onderpand dat kopje onder dreigt te gaan?

    Kent u dat als belegger? U koopt putsopties, verkoopt futs, hoopt op lagere koersen van aandelen etc...maar de markt kan en mag niet dalen.
    As belegger mijdt ik al langere tijd de beurs, omdat gewone vraag- en aanbodmechanismen hun werk niet(mogen)doen.

    ivet

4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.